Salakamera opiskelijatalon saunatiloissa Tampereella

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
panere5
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: To Kesä 13, 2019 12:17 am

Salakamera opiskelijatalon saunatiloissa Tampereella

Viesti Kirjoittaja panere5 » To Marras 21, 2019 7:14 am

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö ilmoitti poliisille epäilynsä siitä, että saunatiloissa olisi kuvattu salaa.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön eli Toasin opiskelijatalossa pelätään sitä, että rakennuksen saunatiloissa olisi ollut kätketty kamera, jolla on mahdollisesti kuvattu saunojia. Asiasta kertoi Aamulehti.

Lehden mukaan Markuksentorin opiskelijatalon ilmoitustaululle ilmestyi lappu, jossa kerrottiin, että saunatiloihin olisi kätketty kamera.

”Hei sinä, joka ovelasti kätkit kameran saunatiloihin”, koneella kirjoitettu viesti Aamulehden alkaa. Viestissä todetaan, että kamerasta löytyy videomateriaalia. Viestin mukaan myös kuvaaja on tallentunut videolle, kun hän on asentanut kameraa paikoilleen.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiö on ilmoittanut asiasta poliisille. Näin kertoi toimitusjohtaja Kirsi Koski lehdessä.

Toasin sivuilta selviää, että Markuksentori sijaitsee Tampereen Tammelantorin laidassa. Vanhaan tehdasrakennuksen on remontoitu loft-asuntoja opiskelijoille. Talo on nimetty Markuksentoriksi läheisen kauppatorin mukaan.

Rikoslain mukaan salakatselusta ja -kuvaamisesta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään yhdeksi vuodeksi.
Petri Turunen "

https://www.is.fi/tampereen-seutu/art-2 ... 15639.html
Ensin kauhistellaan miten joku voi olla niin paha ja sairas. Seuraavassa lauseessa kerrotaan miten halutaan kiduttaa tekijää mitä väkivaltaisimmilla ja raaimmilla tavoilla.

Avatar
panere5
Alokas
Viestit: 15
Liittynyt: To Kesä 13, 2019 12:17 am

Re: Salakamera opiskelijatalon saunatiloissa Tampereella

Viesti Kirjoittaja panere5 » To Marras 21, 2019 7:19 am

https://www.aamulehti.fi/a/31ec0c44-e5a ... 2737894164

Tamperelaisen opiskelijatalon ilmoitustaululle ilmestyi lappu: ”Saunatiloihin kätketty kamera” – Toas: Poliisiasia

Toasin opiskelijatalon ilmoitustaululle ilmestyi lappu, jossa todetaan, että saunatiloista on löytynyt kamera. Toas on ilmoittanut asiasta poliisille.

Tampereen opiskelija-asuntosäätiön (Toas) opiskelijatalossa käydään keskustelua siitä, että rakennuksen saunatiloissa olisi ollut kätketty kamera, jolla on mahdollisesti kuvattu saunojia.

Toas Markuksentorin ilmoitustaululle ilmestyi joitakin päiviä sitten lappu, jossa sanotaan, että saunatiloista olisi löytynyt kätketty kamera. Koneella kirjoitettu viesti on osoitettu kuvaajalle ja tätä nimitellään viestissä.

Viestissä todetaan, että kamerasta löytyy videomateriaalia. Viestin mukaan myös kuvaaja on tallentunut videolle, kun hän on asentanut kameraa paikoilleen.
Viestin ilmestymisen jälkeen Markuksentorin asukkaiden Facebook-ryhmässä on käyty keskustelua asiasta.

Toasin toimitusjohtaja Kirsi Koski sanoo, että epäily on tullut Toasin tietoon tällä viikolla ja epäilystä on ilmoitettu poliisille. Toasin kiinteistöosasto selvittää asiaa.

– Asia on tutkinnassa ja olemme todenneet, että se on poliisiasia. En pysty sanomaan asiasta vielä muuta, Koski sanoo.

Ilmoitustaululle tuodussa lapussa asukas sanoo takavarikoineensa kameran ja että kameran asentaja olisi tallentunut videolle. Viestin ilmestymisen jälkeen Toas toi ilmoitustaululle lapun, jossa pyysi mahdollisesti kameran takavarikoinutta olemaan yhteydessä.

Kuva

Kirsi Koski kertoo saaneensa asiasta tiedon tiistaina. Hän ei osaa sanoa, onko talon asukkaita jututettu asiaan liittyen tai onko asiasta jotakin tietäviä tavoitettu. Koski ei kommentoi tässä vaiheessa, onko Toasin tiedossa, että saunatiloissa olisi todella kuvattu.

– Parempi tässä vaiheessa olla sen enempää sanomatta muuta kuin että todella tylsä asia pelkästään ajatuksenakin, Koski sanoo.

Koski sanoo, että vastaavia epäilyjä ei ole aiemmin Toasin asuntoloissa tullut ilmi.

Toasin saunatiloja voivat käyttää kaikki talon asukkaat. Saunavuorojen varaaminen tapahtuu sähköisesti omilla tunnuksilla, joilla varataan myös esimerkiksi pyykkitupa. Asukkaat pääsevät käyttämään saunatiloja omilla avaimillaan. Markuksentorilla on yksi sauna, joka sijaitsee rakennuksen kellaritiloissa.

Kuva

Salakatselun yrityskin on rikos

Suomen rikoslaissa ihmisten salaa kuvaaminen kotirauhan suojaamassa paikassa, käymälässä tai pukeutumistilassa on rikos.

Salakatseluun voidaan tuomita myös, jos yleisöltä suljetussa rakennuksessa, huoneistossa tai aidatulla piha-alueella oleskelevaa ihmistä kuvataan tämän yksityisyyttä loukaten.

Salakatselusta tuomitaan sakkoon tai enintään vuoden vankeuteen.

Esimerkiksi vuonna 2018 jyväskyläläismies sai tuomion kuvattuaan omistamansa ravintolan naistenvessaa ja siellä käyneitä naisia. Mies sai tuomion salakatselusta ja muista rikoksista.

Myös salakatselun yritys on rangaistava. Salakuuntelun ja salakatselun valmistelu on rikoslaissa oma nimikkeensä. Jos sijoittaa salakuuntelussa tai -katselussa käytettäväksi esimerkiksi kameran, henkilö voidaan tuomita salakuuntelun tai salakatselun valmistelusta. Rangaistus on sakko tai enintään kuuden kuukauden vankeus.

Jos tietoja levittää, voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen, josta tuomiona on sakko.

Jenna Keto-Tokoi
Aamulehti
Ensin kauhistellaan miten joku voi olla niin paha ja sairas. Seuraavassa lauseessa kerrotaan miten halutaan kiduttaa tekijää mitä väkivaltaisimmilla ja raaimmilla tavoilla.

terbmis
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 234
Liittynyt: Ti Touko 26, 2015 3:04 pm

Re: Salakamera opiskelijatalon saunatiloissa Tampereella

Viesti Kirjoittaja terbmis » To Marras 21, 2019 8:59 am

Mielenkiintoinen tapaus. Mietin vain että onko tämä lapun jättänyt kaveri syyllistynyt rikokseen kun on mennyt katselemaan niitä videoita? Rikoslaissa puhutaan myös oikeudettomasta katselusta, mutta koskeeko se myös muita kuin itse kuvaajaa? Kuvittelisin itse että jos löydät kameran saunatiloista, siitä pitäisi vain tehdä ilmoitus poliisille, eikä mennä omin luvin katselemaan mitä se on kuvannut. Tätä voisi verrata esim. jos löydät kännykän tieltä, niin ei kai sinulla ole lupa mennä katselemaan sillä otettuja kuvia ja videoita?

phonyjoker
Neuvoja-Jack
Viestit: 267
Liittynyt: Pe Joulu 14, 2018 9:21 pm

Re: Salakamera opiskelijatalon saunatiloissa Tampereella

Viesti Kirjoittaja phonyjoker » To Marras 21, 2019 6:14 pm

Nämä, kuten kaikki muukin pervoilu näyttää lisääntyneen räjähdysmäisesti. Lappeenrannan amk:n invavessassa oli myös kuvattu salaa ja tapaus selvitettiin muistaakseni poliisin toimesta. Taisi kameran asentajakin jäädä kiinni. Kaikkia rikoksen uhreja ei muistaakseni oltu tavoitettu siihen mennessä, kun aiheesta lehtiartikkelin luin, joten poliisi pyysi invavessan käyttäjiä olemaan yhteydessä. No, tästä nyt on jo jonkin aikaa..

Ja sitten.. jos mä menisin alasti yleiseen saunaan ja huomaisin siellä kameran niin aivan varmasti yrittäisin kattoo kerettiinkö sillä kuvaamaan mua. Oli tää sitten lainmukasta tai ei! Todennäkösesti kattoisin kans, jos kamerasta löytyis nopeella vilasulla muuta rikollista materiaalia. Sen jälkeen toimittaisin sen poliisille ja kertoisin havaintoni.

Kieltämättä tilanteessa olis lisäksi suuri kiusaus poistaa se mahdollinen kuvamateriaali, jota itsestäni löytyy, mut se tuhoais todistusaineistoa, joten tuskin niin tekisin. Sitäpaitsi tommoset on luultavasti asennettu niin, et kameran kuva menee suoraan muille laitteille tai alustoille.

Fire
Ran-tan-plan
Viestit: 351
Liittynyt: Ti Maalis 19, 2019 10:20 pm

Re: Salakamera opiskelijatalon saunatiloissa Tampereella

Viesti Kirjoittaja Fire » Pe Marras 22, 2019 2:48 am

Jokin tässä ei nyt ihan täsmää. Toasin kirje jossa kehotetaan ottamaan yhteyttä Toasiin poliisin sijaan ei kuulosta vilpittömältä. Jos poliisille on kerran ilmoitettu. Epäileekö/tietääkö Toas että salakuvaaja on heidän oma työntekijä? Tämä selittäisi miksi he pyytävät kameran takavarikoinutta ottamaan ensin heihin yhteyttä. En menisi ihan niin pitkälle vielä että kameran asettaja on Toasin kirjeen lähettäjä. Opiskelijasuntontosäätiöillä ei kuitenkaan ole osaa poliisitutkinnoissa vaikka Toasin kirjeen kirjoittaja näin vihjaileekin.

Unhola
Sammakkoprofessori
Viestit: 406
Liittynyt: Ke Syys 15, 2010 7:50 pm

Re: Salakamera opiskelijatalon saunatiloissa Tampereella

Viesti Kirjoittaja Unhola » Pe Marras 22, 2019 2:17 pm

Ei siellä ole tainnut olla mitään kameraa. Jos joku olisi oikeasti löytänyt kameran ja pitänyt sen, niin olisi ehkä mieluummin jättänyt lapun kirjoittamatta tai olisi lähettänyt "kirjeensä" suoraan salakuvaajalle, jos kerran oli tunnistanut henkilön. Tuo vaikuttaa enemmän siltä, että joku opiskelija pilailee.

MrDarcy
Parranpäristäjä
Viestit: 66
Liittynyt: To Loka 16, 2014 12:27 am

Re: Salakamera opiskelijatalon saunatiloissa Tampereella

Viesti Kirjoittaja MrDarcy » Pe Marras 22, 2019 7:53 pm

Vähän epäilyttää koko homma. Miksei kameran löytänyt henkilö laittanut viestiä suoraan sille kameran asettaneelle "mulkulle", jos kerran tiesi kuka se on? Jos mitään kameraa ylipäätään on ollut, ei tekijää luultavasti ole tunnistettu koska on tuollainen pelottelu/uhkaus laitettu julkisesti näkyville. Aika ajattelematonta kameran löytäjältä kirjoittaa, että on ottanut laitteen itselleen. Merkillinen on myös tuo Toasin heippa-lappu.

Vastaa Viestiin