Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - poliisi ei aloita esitutkintaa sketsisarjoista

Sana on vapaa jos netiketti on hallussa.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7417
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - poliisi ei aloita esitutkintaa sketsisarjoista

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Marras 21, 2019 12:50 pm

Petelius pyysi saamelaissketsejä anteeksi – näin kommentoi Aake Kalliala: ”Ei minulla ole aihetta anteeksipyyntöön”
21.1.19 klo 11:04

Vihreiden kansanedustaja, teatteriammattilainen Pirkka-Pekka Petelius esitti tänään torstaina julkisen anteeksipyynnön, joka koskee hänen 1980- ja 1990-luvulla tekemiään tv-sarjoja, joissa irvailtiin saamelaisten kustannuksella.

Näyttelijä Aake Kalliala sanoo Iltalehdelle, ettei hän aio pyytää sketsejä anteeksi.

– Ei minulla ainakaan ole mitään aihetta anteeksipyyntöön. Ne ovat silloin tehtyjä asioita ja piste.

– Nyt en enää tekisi niitä, mutta se oli sitä aikaa ja sillä siisti.

Kalliala uskoo, että kansanedustajan pesti on vaikuttanut Peteliuksen anteeksipyyntöön.

– Ehkä se on hänen asemansa, Kalliala sanoo.

– Se se varmaan on, että siinä on oltava mielin kielin.

Pirkka-Pekka Petelius ja Aake Kalliala tekivät roisia sketsihuumoria saamelaisista 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa Hymyhuulet-, Pulttibois- ja Manitbois-sketsisarjoissa. Tekoaikanaan ohjelmat saivat suuren suosion ja ne herättivät kritiikkiä.

Peteliuksen roolihahmo sketseissä oli ”Naima-Aslak”, Kallialan ”Soikhiapää”.

– Haluan esittää julkisen anteeksipyyntöni kaikille saamelaisille. Pyydän anteeksi sitä haitallista vaikutusta, joka sketseillä on ollut. Ymmärrän vastuuni kansanedustajana ja kulttuurin tekijänä, Petelius sanoi tiedotteessa.

Sketsit tehtiin kolmisenkymmentä vuotta sitten.

– Ei niistä ole puhuttu sen koommin. Jos lähtee sille linjalle, niin ihan joka sketsiä voi pyytää anteeksi. Aina loukkaa jotain, Kalliala sanoo.

Yhteisten työprojektien jälkeen Peteliuksen ja Kallialan välit katkesivat, eivätkä he ole tekemisissä keskenään.

– Ihan hyvät välit, hän on siellä ja minä täällä, Mikkelissä asuva Kalliala sanoo.

Kallialan kommenteista kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.
https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... 696afe697d

Poliisi aloitti esitutkinnan Päivi Räsäsen(kd) vanhasta kirjoituksesta ja "rikos" ei ole vanhentunut, koska "tekstit ovat yhä saatavilla", tuolla aiheesta enemmän:
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 22#p960570

Samalla analogialla poliisin tulee aloittaa esitutkinta ja valtakunnansyyttäjän mahdolisesti syyttää, jos joku saamelainen tai romani (tai heidän puolestaan loukkaantunut taho) kokee kunniaansa loukatun, sillä naima-aslakit yms. ovat yhä saatavissa dvd:nä ja netissä. Raskauttavana tekijänä se, että Petelius saanee näistä yhä rojalteja eli rikastuu vihapuheellaan.


Edit: Myös DL oli kirjoittanut aiheesta sananvapaus-ketjuun samaa tasa-arvoa peräänkuuluttaen mikä laittoi minut nostamaan tämän keskusteluun:
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... 60#p982086

Otsikkoa muutettu poliisin antaman lausuman jälkeen
-NILS-
Liitteet
Naima-Aslakki.jpg
Naima-Aslakki.jpg (21.53 KiB) Katsottu 5630 kertaa
Viimeksi muokannut On Anoi Kaa, To Marras 21, 2019 1:05 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

hutkivajournalisti
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 667
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » To Marras 21, 2019 12:53 pm

Vihreä rasisti. Pyysikö anteeksi vielä mustalaisvitsejä? Miten alas voi ihminen vajota? Rasistinen materiaali on edelleen jaossa internetissä esim. Youtubessa.

Kyseessä on kiihotus kansanryhmää kohtaan, josta voi kuka tahansa kansalainen tehdä rikosilmoituksen, kun sellaisen havaitsee.
ilmarinen kirjoitti:
To Maalis 12, 2020 2:25 am
No itse en ole käynyt töissä, mutta silti. No itsellä ei naista ole, mutta silti. Periaatteessa.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7417
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Marras 21, 2019 1:24 pm

Twitter-kuoro ylistää Peteliusta. Nyt ei kuin anteeksipyytelemään, kun pää saatu auki! Ihan usan rataa mennään tässäkin, loukkaantumis-/uhriutumiskulttuuri on jäänyt pysyvästi maahamme.
Saamelaistaustainen demaripoliitikko kiittelee Peteliusta: ”Esiintyi Pulttibois-sketseissä likaisena humalaisena”

Julkaistu: 21.11. 11:40

Mikko Kärnä (kesk) kysyy, milloin Petelius pyytää anteeksi romaneilta, kehitysvammaisilta, homoilta ja transihmisiltä.
DEMARINUORTEN saamelaistaustainen puheenjohtaja Mikkel Näkkäläjärvi kiittelee vihreiden kansanedustajaa Pirkka-Pekka Peteliusta julkisen anteeksipyynnön esittämisestä saamelaisille.

– Vaikka näistä saamelaisia rienaavista sketseistä on aikaa, niin ei ole myöhäistä pyytää niitä anteeksi. Ne ovat olleet rakentamassa saamelaisiin liittyviä haitallisia stereotypioita, jotka näkyvät keskustelussa vieläkin, Näkkäläjärvi kommentoi Twitterissä.

Näkkäläjärvi sanoo IS:lle, että Petelius esiintyi Pulttibois-sketseissä ”juopuneena saamelaisena” ja ”likaisena humalaisena”.

– Toki niissä sketseissä rienattiin myös muun muassa romaneja, mutta ne sketsit ovat olleet rakentamassa ja vahvistamassa stereotypiaa, että saamelaiset olisivat likaisia ja viinaan meneviä. Tällaista kuittailua ja vitsailua on saanut varmasti jokainen saamelainen kuulla joskus, varmaan moni kuulee tänäkin päivänä. Osa ikääntyneemmistä ihmisistä, jotka näitä sketsejä katsoivat, saattaa kokea hauskaksi arvioida saamelaisia erityisen viinaan menevänä porukkana.

VIHREIDEN eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari kiitteli Twitterissä Peteliusta poikkeuksellisen suoraselkäisestä toiminnasta.

– Tie sovintoon kulkee sen kautta, että saamelaisiin kohdistuneet vääryydet tunnustetaan ja varmistetaan, etteivät ne toistu.

Myös vasemmistoliiton kansanedustaja ja 1. varapuheenjohtaja Jussi Saramo antoi Twitterissä tunnustusta Peteliukselle.

– Ihmiskunta kehittyy ja sivistyy, vaikka välillä aina otetaan takapakkia erilaisten konservatiivisten ideologioiden nimissä.

PERUSSUOMALAISTEN riveissä Peteliuksen toiminta herätti sen sijaan hämmästystä.

– Eikö olisi helpompi pyytää anteeksi olemassaoloaan ja kieltää kaikki? Silloin ei tarvitsisi aina olla pyytelemässä anteeksi ja kieltämässä yksittäisiä pikkuasioita, perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä kommentoi Twitterissä.

Vilhelm Junnila (ps) kyseli, kuinka ”heikko itsetunto tai vahva miellyttämisen tunne tarvitaan tähän noloon anteeksipyyntökulttuuriin”.

Mikko Kärnä (kesk) kiittää Peteliusta rohkeudesta, mutta kysyy, miksi Petelius kohdisti anteeksipyyntönsä vain yhteen ryhmään.

– Jos kokee tehneensä jotain väärin, on tietysti paikallaan pyytää anteeksi. Omasta mielestäni tälle ei ollut tarvetta, sillä oman aikansa huumorin anteeksipyytely johtaa loputtomaan kierteeseen. Mutta nyt kun on aloitettu, niin milloin Petelius pyytää anteeksi romaneilta, kehitysvammaisilta, homoilta ja transihmisiltä? Kaikkia näitä Petelius on jollain tasolla käsitellyt sketseissään ja lauluissaan sekä varmasti tullut myös loukanneeksi.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006316026.html
Näkkäläjärven kannattaisi keskittyä omien kissanrääkkäysten ym. silmittömän pahuuden anteeksipyytelyyn. Kärnä puhuu asiaa!
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

sossikran
Parranpäristäjä
Viestit: 81
Liittynyt: Ma Loka 01, 2018 10:50 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja sossikran » To Marras 21, 2019 1:31 pm

Vain kolme vuotta sitten Petelius oli asiasta eri mieltä:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2016/09/1 ... lius-puhuu

"Menneen ajan Suomi-viihde näyttää nyt rasistiselta – Pirkka-Pekka Petelius puhuu vanhoista sketseistään: "Niissä nauretaan käsityksille, ei vähemmistöille"

Se, että Yleisradio esitti eilen 14. syyskuuta keskellä päivää elokuvan Pekka ja Pätkä neekereinä, herätti laajaa keskustelua sosiaalisessa mediassa. Elokuvassa valkoihoiset suomalaiset maalaavat kasvonsa mustiksi ja teeskentelevät olevansa tummaihoisia.

Osa piti vääränä sitä, että Yle esittää vuonna 1960 valmistuneen elokuvan, vaikka sen sisältöä voi nykypäivänä pitää rasistisena.

Yle TV1:n ohjelmapäällikkö Pentti Väliahdet kommentoi, että jos elokuvaa katsotaan sen ajan ja yhteiskunnan kuvaajana, jolloin elokuva on tehty, se ei ole rasistinen. Ohjelmapäällikön mukaan siihen pitäisi siis suhtautua menneen ajan kuvana.

Pekka ja pätkä neekereinä ei ole ainoa menneiden vuosikymmenten suomalaisteos, joka saa vuonna 2016 vahvan rasistisen leiman. 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa Pirkka-Pekka Petelius ja Aake Kalliala tekivät sketsihuumoria romaneista sekä juopuneista saamelaisista useissa eri sketsiohjelmissa Romanimieher Arvid ja Velde esiintyivät Hymyhuulissa ja Pulttiboississa, saamelaiskaksikko Naima-Aslak ja Soikiapää nähtiin Hymyhuulet-, Pulttibois- ja Manitbois-sarjoissa.

"Ympäristö on muuttunut niin paljon suvaitsemaisemmaksi, että ne asiat eivät ole enää tabuja."

Saamelaissketsi nousi jälleen pinnalle alkuvuodesta 2015, jolloin räppäri Uniikki julkaisi Nunnuka-lai-laa-kappaleen, jonka nimeä osa saamelaisista pitää rasistisena. Saamelaisräppäri Ailu Vallen mukaan biisin nimivalinta pohjautuu ymmärtämättömyydestä ja tietämättömyydestä syntyneeseen stereotypiaan saamelaisista.

Petelius muistuttaa, etteivät kyseiset sketsit olleet siihen aikaan mitenkään ihmeellisiä, eikä niillä pyritty loukkaamaan saamelaisia tai romaneja – päinvastoin. Joku oli kuitenkin tehnyt asiasta tutkintapyynnön, joten saamelais- ja romanivaltuuskunta oli käynyt kuvauspaikalla tutustumassa tekeillä olevaan materiaaliin. Peteliuksen mukaan kenelläkään ei kuitenkaan ollut mitään sketsien esittämistä vastaan.

Vähemmistöt olivat tuohon aikaan Peteliuksen mukaan tabu. Näyttelijä kertoo, että sketsien tarkoitus oli avata silmiä suhteessa siihen, millainen kuva ihmisillä oli vähemmistöistä 1980-luvun loppupuolella.

- Sketseissä nauretaan sille käsitykselle, ei ihmisille tai vähemmistöille, Petelius kommentoi YleX:lle.

Petelius on yhtä mieltä ohjelmapäällikkö Väliahdetin kanssa siitä, ettei Pekka ja pätkä neekereinä ole elokuva, joka kuuluisi nykyaikaan. Samaa mieltä hän on tekemistään saamelais- ja romanisketseistä. Sketsit ovat Peteliuksen mukaan vanhanaikaisia, eikä niiden teema kuulu enää Peteliuksen maailmaan.

- Ympäristö on muuttunut niin paljon suvaitsemaisemmaksi, että ne asiat eivät ole enää tabuja, sellaisia, joita on kiva rikkoa huumorin kautta.

Historiaa ei voi siivota
Kummeli-sketsisarjat tekijät pyysivät viime keväänä Yleisradiota leikkaamaan sarjan uusintajaksoista pois Aziz the Command Fighter -sketsit. Päätös sketsien poistamisesta tehtiin Pariisin terrori-iskujen jälkeen.

Vaikka saamelais- ja romanisketsit ovat Peteliuksen mielestä aikansa eläneet, hän ei halua, että niitä sensuroitaisiin. Tällä näyttelijä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että niitä pitäisi tietoisesti esittää.

- Historia on historiaa. Mistä me opimme, muusta kuin historiasta? Ne [sketsit] ei ole virheitä. Kaikki ratkaisut mitä me elämässä teemme, tehdään sillä tietämyksellä ja kokemuksella, jota meillä on siinä ajassa ja sillä hetkellä, Petelius sanoo.

"Historia on historiaa."

Esimerkiksi Pulttiboisin sketsit antavat tulevaisuuden ihmisille käsityksen siitä, millaista elämä – ja etenkin huumori – oli ennen suuren laman aikoja.

- Myöhemmin aika osoittaa, mikä on kantavaa, mikä on ollut tavallaan oikea tai väärä valinta, jos näin tyhmästi voi kategorisoida. Petelius kertoo ja jatkaa:

- Sitä ei voi siinä ajassa puntaroida kuin tekemällä parhaansa."

hutkivajournalisti
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 667
Liittynyt: Ke Elo 21, 2019 11:22 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja hutkivajournalisti » To Marras 21, 2019 1:35 pm

Miten mies voi vajota madon tasolle? Alkoi kauhea selitys ja anteeksipyytely, kun oli vaarana, että asiasta tulee poliisitutkimus.
ilmarinen kirjoitti:
To Maalis 12, 2020 2:25 am
No itse en ole käynyt töissä, mutta silti. No itsellä ei naista ole, mutta silti. Periaatteessa.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3064
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Marras 21, 2019 1:53 pm

Pirkka-Pekka Petelius pyysi vanhoja sketsejään anteeksi saamelaisilta, myös romanit toivovat anteeksi­pyyntöä


Suomen Romanifoorumin toiminnanjohtaja Allan Lindberg sanoo uskovansa, että monet romanit toivoisivat anteeksipyyntöä. Hän korostaa kuitenkin, ettei henkilökohtaisesti sitä kaipaa.

Julkaistu: 21.11. 12:24 , Päivitetty: 21.11. 12:48

SUOMALAISET romanit toivovat, että myös heiltä pyydettäisiin anteeksi heitä pilkkaavia sketsejä.

Kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius (vihr) pyysi torstaina saamelaisilta anteeksi vanhoja tv-ohjelmia, joissa tehtiin pilaa heistä. Näyttelijänä työskennellessään Petelius teki 1980- ja 1990-luvulla useita suosittuja sketsisarjoja televisioon. Niissä naurettiin paitsi saamelaisille myös muun muassa romaneille.

Suomen Romanifoorumin toiminnanjohtaja Allan Lindberg sanoo uskovansa, että monet romanit toivoisivat anteeksipyyntöä.

”Jos kansanedustaja pyytää anteeksi yhdeltä vähemmistöryhmältä – mikä on hieno asia –, olisi korrektia pyytää anteeksi myös muilta”, hän sanoo.

Samaa mieltä on Romanifoorumin hallituksen puheenjohtaja Ossi Blomerus: ”Kyllä Peteliuksen pitäisi pyytää anteeksi kaikilta vähemmistöiltä.”

Lindberg korostaa kuitenkin, että henkilö­kohtaisesti hän ei anteeksipyyntöä kaipaa eikä ole kokenut sketsejä loukkaaviksi.

”Henkilökohtaisesti ajattelen, että sketsit on sketsejä”, hän sanoo.

”Mutta tiedän, että monia ne ovat häirinneet.”

Kuva
Aake Kalliala ja Pirkka-Pekka Petelius esittivät romanihahmoja Arvidia ja Valdea Ylen Hymyhuulet-sketsiohjelmassa 1987-1988. (KUVA: YLE)

MYÖS LAULAJA Rainer Friman vaati, että romaneilta pyydetään anteeksi. ”Katsotko arvoisa kansanedustaja Petelius meidät romanit vähäarvoisemmiksi kuin saamelaiset, koska et pyydä meiltä anteeksi?”
PETELIUS pyysi saamelaisilta anteeksi ”sitä haitallista vaikutusta, joka sketseillä on ollut”.

”Sketseihin kohdistuva kritiikki on mielestäni positiivinen merkki siitä, että ajat ovat muuttuneet. Nyt ymmärrämme aiempaa paremmin vähemmistöjä syrjiviä rakenteita yhteiskunnassamme ja kulttuurissamme. Myös tietoisuus alkuperäiskansamme tilanteesta ja oikeuksista on lisääntynyt”, hän sanoi tiedotteessaan.

Petelius ilmoitti tiedotteessaan myös, ettei hän kommentoi anteeksipyyntöään julkisuudessa tätä enempää.

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000006316061.html

JammuSetä
Nikke Knattertton
Viestit: 866
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja JammuSetä » To Marras 21, 2019 2:07 pm

Voi jeesus tätä nykyaikaa. Menneet on menneitä ja tehty mitä tehty. Luulenpa että suurin osa saamelaisistakin hörötti sohvallaan lauantai-iltaisin.

No eihän siitä montaa vuotta ole kun Ranska kriminalisoi Armenialaisten kansanmurhan kieltämisen. Eli 100 vuotta vanha sotatapahtuma nähtiin mielipiderikoksena niin suureksi että se pitää oikeen lakiin iskeä. Samoin nämä muutkkn sotataphtumien anteeksipyytelyt sellaisten ihmisten taholta joilla ei ole ollut mitään osaa/arpaa asiaan. Ja väliin on mahtunut jopa pari sukupolvea ennen heitä.

Avatar
Tatti-Petteri
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 154
Liittynyt: Su Marras 16, 2014 4:41 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Tatti-Petteri » To Marras 21, 2019 2:19 pm

Mites Rampe ja Naukkis ja Rampen kölirinta, kyttyräselkä sekä kävely- ja puhevika - tuleeko Peteliukselta anteeksipyyntöä liikunta- ja puhevammaisille?

Kuva

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3064
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Marras 21, 2019 2:23 pm

Itsepä Petelius tätä kerjäsi ulostulollaan, vetänee muita mukanaan suohon.

Noisy
Alokas
Viestit: 7
Liittynyt: To Marras 21, 2019 1:38 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Noisy » To Marras 21, 2019 3:11 pm

Vastaava tuottaja on se, joka vastaa ohjelman sisällöstä. Petelius ja Kalliala ovat toimineet ohjelmissa käsikirjoittajina ja näyttelijöinä, joten syytetyn penkillä istuisi todennäköisesti joku muu, jos niin pitkälle mentäisiin.

Avatar
ajanpatina
Sammakkoprofessori
Viestit: 408
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » To Marras 21, 2019 3:43 pm

Tällä ulostulollaan Petelius muni lopullisesti itsensä. Onhan se aina ollut nähtävissä, että Petelius on ihmisenäkin kameleontti, ei yksin näyttelijätyössään. Kolmas kerta naimisissa ja kahdesta aiemmasta liitosta lapsia. Nyt meni naimisiin naisen kanssa, jolle sopisi iän puolesta isäksi. Elikä, ihan yksityiselämä kertoo miehestä, joka ei tiedä itsekkään, mikä on, mitä tahtoo, joka on synnynnäinen kamelontti. :shock:

Petelius nousi YLEn poliittisen teatteriperheen myötä pinnalle, monien muiden "toverien" keralla, aikana, jolloin vasemmistolaisuus ja kommunismi olivat maamme taitelijapiireissä IN. Noh, nyt on takki kääntynyt, kun vihreät on IN tänä päivänä. :twisted:
Mihinkähän vaihtaa seuraavaksi, jos ikää piisaa!???? :mrgreen:
Joka tapauksessa, Petelius on samanlainen itserakas turhake, kuten Loiri, suomalaisuuden "Turhapuroja" joita ei todellakaan tule ikävä. 8)
Kaikella on aikansa.

blindpedestrian
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 34
Liittynyt: Ma Heinä 18, 2016 9:26 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja blindpedestrian » To Marras 21, 2019 3:53 pm

Ai ai.. P-P meni sitte pyytämään anteeksi, eli teki pahimman mahdollisen virheen.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7417
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Marras 21, 2019 4:00 pm

Noisy kirjoitti:
To Marras 21, 2019 3:11 pm
Vastaava tuottaja on se, joka vastaa ohjelman sisällöstä. Petelius ja Kalliala ovat toimineet ohjelmissa käsikirjoittajina ja näyttelijöinä, joten syytetyn penkillä istuisi todennäköisesti joku muu, jos niin pitkälle mentäisiin.
Ehkä hänelläkin joku vastuu olisi, mutta eihän Päivi Räsäsenkään tapauksessa vaadita vastuuseen jumalaa, jeesusta tai raamatun julkaisijaa, vaikka Räsänen toimi vain heidän sanansaattajana. Näissä asioissa tulee olla johdonmukainen ja kohdella ihmisiä tasaveroisesti. Oletan, että Petelius ja Kalliala ovat tuolloin tehneet muutenkin ihan mitä halusivat, sillä tuohon aikaan vaikeistakin asioista sai puhua ja vitsailla. Ovatpa saattaneet toimia myös tuottajina.

yle kirjoitti:Petelius 3v sitten:"Ympäristö on muuttunut niin paljon suvaitsemaisemmaksi, että ne asiat eivät ole enää tabuja, sellaisia, joita on kiva rikkoa huumorin kautta."
Anteeksipyytelyn ja vihapuhemelskauksen valossa ei todellakaan ole suvaitsevammaksi ympäristö muuttunut, täysin päinvastoin, kun sananvapautta ja ajattelua pyritään jatkuvasti rajoittamaan ja ohjaamaan ylhäältä ja vihervassareiden lynkkausjengin taholta.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
ajanpatina
Sammakkoprofessori
Viestit: 408
Liittynyt: Ma Syys 30, 2013 5:08 pm
Paikkakunta: Stadi

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja ajanpatina » To Marras 21, 2019 4:03 pm

blindpedestrian kirjoitti:
To Marras 21, 2019 3:53 pm
Ai ai.. P-P meni sitte pyytämään anteeksi, eli teki pahimman mahdollisen virheen.
Tekipä teki, mutta vain "nunnuka-nunnuka-lai-laa" osastolta ainoastaan. Ei manneilta, eikä hinteiltä ja muilta vastaavilta, joita vuosien aikana on yhtä lailla pilkannut. :shock:
Mutta, eiköhän tämä "anteeksi pyyntö" ole puhtaasti niljakkaisen äijän pisteiden keruun yritys ja hölmö sellainen. Noista sketseistä on aikaa parikymmentä vuotta ja yht´ äkkiä Petelius saa vihreällä oksalla keikkuessaan päähänpiston, "pyydänpä anteeksi" vanhoja sketsejä, joissa näyttelin. :roll: Jättää sitten muilta pyytämättä !? :shock: Vilpittömyys anteeksi pyytelyissä ei ole oikein uskottava, mutta pisteiden keruu sitäkin uskottavampaa. :mrgreen:
Kaikella on aikansa.

Toimintaterapia
Alibin satunnaislukija
Viestit: 125
Liittynyt: Ti Syys 17, 2019 2:53 pm

Re: Petelius pyysi saamesketsejä anteeksi - aloittaako poliisi esitutkinnan?

Viesti Kirjoittaja Toimintaterapia » To Marras 21, 2019 4:36 pm

Kyllä nää sankarit vetää niin överiksi että anteeksipyyntö on ennemmin pilkkaa kuin pahoittelua.
https://www.youtube.com/watch?v=GH041XKM83E

Pitäisiköhän Kummelienkin pyytää joiltain anteeksi Azis the combat fighter -sketsejä...
https://www.youtube.com/watch?v=nyl9FMHRfOE
Nyt kaikki Naccisuojaan!

Vastaa Viestiin