Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Tähän osioon kaikki muut rikoksiin liittyvät asiat

Valvojat: Raid, Moderaattorit

artreini
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 170
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja artreini » Su Joulu 01, 2019 9:10 pm

Vierailijatar kirjoitti:
La Marras 30, 2019 9:20 am
H.Moilanen kirjoitti:
Pe Marras 29, 2019 8:05 pm
Onkohan tuossa jutussa käynyt niin, että Veijo on heittäytynyt demareiden näkökulmasta liiankin ahneeksi ja hankalaksi? Siinä vaiheessa on sitten laitettu HUMAK:in tutkimushanke pystyyn ja kriittisen raportin avulla demarit on laittaneet röyhkeäksi käynyttä Veijoa kuriin. Kun eiväthän demaritkaan voi ihan kaikkia jaossa olevia rahoja Veijolle jakaa, mitä tämä mustalaisvaari ei ehkä ole ymmärtänyt.
Argumentin heikkous on:

a) Baltzar oli SDP:n ehdokkaana vuoden 2015 vaaleissa ja sai imelyyttä hipovaa suitsutusta mm. Paavo Lipposelta, Liisa Jaakonsaarelta ja Antti Rinteeltä https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/veijob ... elkotilat/.

b) Rahahanat eivät sulkeutuneet Humakin vuonna 2012 julkaiseman raportin jälkeen. Tässä esimerkkejä tuoreimmista avustuksista.

STEA:lle (ent. RAY) Drom ry. jätti vuosina 2017 - 2019 kaikkiaan kahdeksan avustushakemusta, joiden yhteenlaskettu summa oli 559 280 euroa. Hyväksyttyjä hakemuksia on vain kaksi ja myönnetty tuki 92 985 euroa "Työttöminen nuorten/osatyökykyisten palkkaamiseen järjestön yleishyödyllisiin työtehtäviin (2017/2018). Vuodelle 2019 jätetty jatkohakemus, joka on suuruudeltaan 67 000 euroa on hylätty. Kielteisen avustuspäätöksen perustelut löytyvät Drom ry:lle lähetetystä avustuspäätöksestä. STEA:lle toimitetut avustushakemukset liitteineen, väliraportteineen ja vuosiselvityksineen ovat julkisia asiakirjoja, joten antakaa palaa toimittajat!

Ilkeästi sanottuna näyttää siltä, että törkeästä ihmiskaupasta ja mahdollisesti muista rikoksista epäillyn kulttuurineuvoksen ja hänen avustajansa rekrytointitoimintaa Raaseporin residenssiin on tuettu huomattavassa määrin veikkausvoittovaroin.

Taiteen edistämiskeskuksen myöntämä avustus yhdistyksen yleiskuluille ja eri taideprojekteille vuosina 2017-2019 on yhteensä 50 000 euroa.

Näiden lisäksi Drom ry. on saanut vuosina 2017-2018 yli 100 000 euron edestä tukea eri taideprojekteille noin kymmeneltä muulta rahoittajalta.

EU-tuki 100 000 euroa vuosille 2016-2018 , ”Mirandan silmin” Euroopan näyttelykiertue, oli osa Kansalaisten Eurooppa -ohjelmaa ja sen avasi alkuvuodesta 2017 itse presidentti Tarja Halonen. EU käytti holokaustin tuntemista ja ymmärtämistä edistävään vuositeemaansa yli 3,3 miljoonaa euroa. Drom ry:n lisäksi holokaustia romanien näkökulmasta käsittelivät muutamat muutkin EU-projektit https://slks.dk/fileadmin/user_upload/0 ... e_2016.pdf.
Tulee mieleen toisenlainenkin tapa lähestyä asiaan, ei välttämättä ainoa oikea, mutta osa kokonaisuutta.
HUMAK on ilmeisesti melko pieni toimia alan kokonaiskentällä ja PK-seudulla on korkeakoulu tekijöitä hieman liiiankin kanssa.
Voisiko joku, koska HUMAK kuuluu SDP kenttään tietyllä kytköksellä, olla ottanut ministeriöön yhteyttä Lehikoiseen ja kumppaneihin(SDP).
Aihe, nyt tarvittaisiin tutkimusprojektia ja hommia siltä saralta, SAK ja vastaavat eivät yksistään ja yksipuolisesti riitä.
Tästä voisi leipoa yhteisen piiraan kaikille demareille jaettavaksi. Ja tällainen huippututkimushanke sitten saatu tehtyä.
Varmasti AALTO ja Helsingin Yliopisto sekä Taideyliopistokin olisivat voineet tästä jättää suunnitelmat ja tarjoukset ynnä moni muukin taho.
Olisi varmasti hyvä selvittää sekin, millä tavoin näitä hankkeita ja kauppoja oikein meidän verorahoilla tehdään!

Huomioitavaa on, että Aino SEDERHOLM on ilmeisesti viime aikoina jostain kumman syystä irrottautunut näistä yhteyksistä. Miksi?
Tiedetäänkö tästä asiasta riittävästi ja onko vaara, että hän toiminnallaan sivussa voi hankaloittaa asian tutkimista ja selvittämistä?

Huovittavalta vaikuttanut ilmeisesti kandityö AALTO yliopiston arkkitehtipuolelle vaikutti kummalliselta, oikeastaan voiko sellaista edes hyväksyä.
Eikä se ole kenellekään eikä hänellekään etu tehdä humpuukityötä ja tarjota sitä jollekin tulevaisuudessa osaamisen esimerkkinä.
Kumma mies Egyptistä vielä ohjaamassa, joka oli saanut Kaarin Taipaleen (SDP) pään käännettyä suurmoskeija hankkeen tärkeydestä.
Tämä Helsingin demareiden ikuinen kyky , Kaarin esiintyy aina kaupunkisuunnittelun ja vastaavien hyvänä osaajana. Jostain syystä ei vakuuta.
Google kertoikin,että asiasta on jo kirkoitettu;

https://www.suomenuutiset.fi/baltzar-on ... t-tukijat/

Hyvä olisi selvittää, onko Sederholmilla ollut kontakteja AALTOon päin ja suhdeneuvotteluja myydä vastaavaa hankekonsultointia sinne sekä Lehikoisen suuntaan. Siltä vaikuttaa, että tämä homma ei ole vielä tässä.

Veijo Baltzar -brändin tunnettuuden kasvattamiseen 25 000 euroa
Yllä lueteltujen avustusten lisäksi OKM:n on myöntänyt Sederholm Consulting Agencylle vuosille 2019-2020 yhteensä 25 000 euroa kansainvälisen Veijo Baltzar -brändin tunnettuuden kasvattamiseen sekä kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen. Kyse on muun muassa kirjallisuuden edistämisestä Frankfurtin kirjamessuilla.

Sederholm Consulting Agency on Baltzarin lähipiiriin kuuluneen Aino Sederholmin omistama yritys. Aino Sederholm toimi pitkään Veijo Baltzarin assistenttina, vaalipäällikkönä ja Drom ry:n toiminnanjohtajana.

Sederholm on nyttemmin ilmeisesti katkaissut välinsä Baltzariin, joten on mielenkiintoista nähdä, aikooko hän käyttää OKM:n myöntämän avustuksen Veijo Baltzar -brändin tunnettuuden kasvattamiseen. Toisaalta Veijo Baltzar -brändin tunnettuus tulee epäilemättä lähiaikoina kasvamaan myös kansainvälisesti ilman sen kummempia myynninedistämistoimiakin.

Tutkimushankkeeseen 180 000 euroa
Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi Humanistiselle ammattikorkeakoululle (HUMAK) vuonna 2011 erityisavustusta 180 000 euroa Veijo Baltzarin kehittämän ”kulttuurienvälisen kokemuspohjaisen pedagogiikan” mallinnus- ja tutkimushankkeeseen. Suomen Uutiset kirjoitti tästä ”koulutusvientihankkeesta” maanantaina.

Hankkeen loppuraportti oli hyvin kriittinen Baltzarin käyttämiä ohjausmenetelmiä kohtaan, kuten HUMAK-ammattikorkeakoulukin äskettäisessä tiedotteessaan korostaa. Kokemuspohjaisen pedagogiikan kehittämistä ei jatkettu Humanistisessa ammattikorkeakoulussa. Mutta 180 000 euroa veronmaksajien rahoja hurahti tähänkin.

Lukuisia muita rahoittajia
Opetusministeriön selvityksessä kerrotaan, että Drom ry:tä ovat rahoittaneet valtion lisäksi useat eri tahot. Yhdistys on saanut kohdeavustuksia vuosittain eri hankkeisiin muun muassa Helsingin kaupungilta, Raha-automaattiyhdistykseltä, Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskukselta sekä EU:lta.

Vuosina 2016–2018 Drom on saanut avustuksia esimerkiksi syrjäytymisvaarassa olevien nuorten palkkaamiseen yhdistyksen yleishyödyllisiin tehtäviin, konserttikiertueeseen ja muihin hankkeisiin yhteensä 361 870 euroa.

Muista avustustuksista 100 000 euroa tuli EU:n Kansalaisten Eurooppa -ohjelmalta käytettäväksi ”Mirandan silmin” -näyttelyhankkeen Euroopan kiertueen kuluihin. OKM:n Suomen Uutisille toimittamassa listauksessa eivät välttämättä ole mukana kaikki muut tahot, jotka ovat Baltzarin hankkeita rahoittaneet, joten kokonaissumma voi olla suurempikin.

Huikea loppusumma
Opetusministeriön selvityksen perusteella näyttää siltä, että eri tahot ovat vuodesta 2010 lähtien rahoittaneet erilaisia Veijo Baltzarin pyörittämiä projekteja ainakin 648 370 eurolla.

Tämän lisäksi tulee Veijo Baltzarin henkilökohtainen taiteilijaeläke ja Sederholm Consulting Agencylle myönnetty 25 000 euron tuki kansainvälisen Veijo Baltzar -brändin tunnettuuden kasvattamiseen.

Yllämainittujen lisäksi veronmaksajien rahoja on käytetty 180 000 euroa Baltzarin kehittämän ”kulttuurienvälisen kokemuspohjaisen pedagogiikan” tutkimiseen.

SUOMEN UUTISET

Papa Legba
Sammakkoprofessori
Viestit: 450
Liittynyt: Ke Elo 22, 2018 8:43 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Papa Legba » Su Joulu 01, 2019 9:33 pm

Ghost hunting kirjoitti:
Su Joulu 01, 2019 3:45 pm
KARJU!! kirjoitti:
Su Joulu 01, 2019 2:12 pm
Tuntuu käsittämättömältä tuo vuosikausia jatkunut eliittidemareiden antama tuki tämän mannen rikolliselle toiminnalle, aivan kuin mannella olisi pitävä ote demarijohdon munista.
Erityisesti hämmästyttää, että tälle yhdelle mannelle vain annettiin vuosikausia ja jättisummia, mitä tolla toiminnalla oikeasti haluttiin saavuttaa? Tiettävävsti tohon aikaan kansalle sitten tarjottiin juustöhöylää. :shock:
Nämä ovat aiheellisia huomioita.

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1216
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Su Joulu 01, 2019 10:13 pm

Opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) Suomen Uutisille toimittaman selvityksen mukaan ”yhteenlaskettu avustussumma vuosina 2010–2019 OKM:stä Drom ry:lle on noin 166 000 euroa”. Tässä näyttäisi kuitenkin olevan pieni yhteenlaskuvirhe, sillä yksittäisten avustusten summa on itse asiassa 196 000 euroa.

Linkki: https://www.suomenuutiset.fi/baltzar-on ... t-tukijat/
Sen mä vielä jotenkin ymmärtäisin, että kaksi vuotta kouluja käynyt mustalaisukko sekoittaa vakuutusyhtiön korvaushakemuksessa eurot markkoihin, mutta ministeriön virkamiesten laskutaidottomuutta en kyllä ymmärrä. Että tuolleen vaan päästä yks 30 000€ katoamaan laskuista :shock: :shock: :shock:
Yllä lueteltujen avustusten lisäksi OKM:n on myöntänyt Sederholm Consulting Agencylle vuosille 2019-2020 yhteensä 25 000 euroa kansainvälisen Veijo Baltzar -brändin tunnettuuden kasvattamiseen sekä kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin kehittämiseen.

Linkki: https://www.suomenuutiset.fi/baltzar-on ... t-tukijat/
Tämä yllä oleva lainaus kyllä nyt jo alkaa olla mulle ihan vihoviimeinen pisara. Että vielä kun on lähes 200 000€ tuhlattu sen toteamiseen, ettei Veijo Baltzarin "pedagogiikassa" ole päätä eikä häntää, niin vielä saman ministeriön täytyy myöntää lisää rahaa VeijoBaltzar-brändin tukemiseen :shock: Nyt voisi media - jollei muut - kaivaa tämän kansliapäällikkö Anita Lehikoisen (sd.) esiin ja esittää hänelle välikysymyksen tyyliin: "Koetko voivasi jatkaa OKM:n johdossa?"
Tykkää kuin hullu puurosta.

artreini
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 170
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja artreini » Ma Joulu 02, 2019 1:07 am

HUMAK rehtorin lausunto case Baltzar;

Humanistinen ammattikorkeakoulu kritisoi Baltzarin pedagogiikkaa selvityksessään jo vuonna 2012

25.11.2019 / Jarmo Röksä

Humak on nostettu esiin Veijo Baltzarin toiminnasta kertovissa uutisissa, koska Humak toteutti vuonna 2011-2012 Opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta selvityksen Baltzarin toiminnassaan kehittämän pedagogiikan perusteista. Humakin selvitys päätyi kriittiseen arvioon pedagogiikasta. Selvityksen tehneet tutkijat nostivat esiin huolensa Baltzarin käyttämistä menetelmistä ja varoittivat, että toimintaan liittyy vaaroja. Tutkijat eivät suosittaneet menetelmän kehittämistä eteenpäin.

Joistain lähteistä on voinut saada sellaisen kuvan, että Humak olisi ollut tukemassa Baltzarin pedagogisen mallin rakentamista. Tämä ei pidä paikkaansa, vaan Humak ei halunnut jatkaa hanketta selvitysvaiheen jälkeen edellä mainituista syistä emmekä ole olleet tekemisissä Drom ry:n kanssa selvityksen tehtyämme.

Raportti on luettavissa osoitteessa: https://www.humak.fi/wp-content/uploads ... -final.pdf.

Lisätietoja:Jukka Määttä, Rehtori, toimitusjohtaja, Humak, [email protected], 0400 349 249

Kuvausta tämän talon hankkeista.
HUMAKin sivuja lukiessa, teksti on kuin Veijon kynästä; paljon maalailevaan hienoilla sanoilla ja termeillä runoilemista, mutta sisältö ei oikein aukea tai todellinen tarkoitusperä. Tällaista väkisinväännettyä julkisuuskuvaa ainakin osittain.
Kun vertailee nykyisien hankkeiden budjetteja siihen veijo-caseen, on todettava, että Veijo on puhunut isot rahat siihen omaan hommaansa ja varsinkin itselleen. Voisi sanoa, tutkii itse itseään, koska on paras oman itsensä tuntijä. Kävispä näitä muillekin :wink:

Luo­vas­ti toi­mia­lo­jen ra­ja­pin­noil­la
Humanistisessa ammattikorkeakoulussa toteutetaan vuosittain kymmeniä erillisrahoitteisia hankkeita, joilla ammattikorkeakoulu tukee työelämää ja osallistuu työelämän kehittämiseen. Projektitoiminta on monialaista yhteistyötä Humakin koulutusalojen ja yhteistyökumppanien kanssa.

Tutustu hankkeisiimme ja Humakin TKI-toimintaan alla olevien uutisten kautta tai lukemalla hankkeiden julkaisemia uutisia sivun oikealta palstalta löytyvistä hankeuutisista.

Menneet hankkeet Humakin hankkeet
TKI-työ on soveltavaa tutkimustyötä, kehittämistoimintaa sekä innovaatiotoimintaa ja se on ammattikorkeakoulujen perustehtävä koulutustoiminnan lisäksi. TKI tukee ammattikorkeakouluopetuksen kehittämistä ja uudistumista ja Humanistisessa ammattikorkeakoulussa työelämälähtöiset projektit on integroitu tiiviisti koulutusprosessiin.

Humakin TKI-toiminta on valtakunnallista. TKI-toiminnalla on suuri rooli ammattikorkeakoulujen kehitystyössä ja sen avulla pyritään uudistamaan työ- ja elinkeinoelämää, yrittäjyyttä sekä osaamisen kansainvälistymistä.

Humakin vahvuusalueita ovat järjestöt, nuoret, kulttuurituotanto. luova talous sekä viittomakieli – ja tulkkausalan kehittäminen.

Lisää hankkeistamme
Humanistisessa ammattikorkeakoulussa toteutetaan vuosittain kymmeniä erillisrahoitteisia hankkeita, joilla ammattikorkeakoulu tukee työelämää ja osallistuu työelämän kehittämiseen. Projektitoiminta on monialaista yhteistyötä Humakin koulutusalojen ja yhteistyökumppanien kanssa.

Tutustu hankkeisiimme ja Humakin TKI-toimintaan alla olevien uutisten kautta tai lukemalla hankkeiden julkaisemia uutisia sivun oikealta palstalta löytyvistä hankeuutisista.

Kun luki opinnäytteiden aiheita ja laittoi vaikka Baltzar sana hakuihin, löytyi lähteistä veijon "proosaa".
Nyt olisi hyvä selvittää, kuinka tiivistä yhteistyötä nämä tahot ovat vuosien saatossa tehneet ja onko opiskelijat joutuneet tai altistuneet veijon toiminnan riskeille. Mikä on laajuus?

Voi olla Humakille itselleen tarpeen perustaa totuuskomissio asian selvittämiseen. Uskottavuus on ainakin kärsinyt ja vaikuttaa sisäiseen ja ulkoiseen toiminnan kuvaan.

Vierailijatar
Alokas
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 11:41 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Vierailijatar » Ma Joulu 02, 2019 10:21 am

135piispa kirjoitti:
Su Joulu 01, 2019 11:28 am
Sietäisi myös tarkemmin tutkia Opetus-ja kulttuuriministeriön korkeakouluyksikköä ja sen puuhia rahan jakamisessa. Muuten vaikuttaa vähän siltä, että tästä jutusta taitaa tulla vesiperä. Tapahtumia on jo vuosi seurattu. Mikä on seuraajan rooli? Pitäisi vähän tarkastella myös psykologin näkökulmasta. Tyttäret haluavat itsenäistyä, se on niin kuin pitääkin. Onko kotioloissa ollut jotain vikaa?
Tämä juttu on kiinnostava juuri psykologisesta aspektista, koska epäilty päätekijä, kulttuurineuvos Veijo Baltzar on retostellut mediassa olevansa "satiirinen narsisti" (Tiedonantaja/Marko Korvela, 2.3.2018 "Mustalaisten ääni").

Jokainen jolla on teoreettista tietoa tai käytännön kokemusta narsistisista henkilöistä, tietää että narsistin päätavoite on rikkoa uhrinsa minuus ja alistaa tämä valtaansa. He ovat taitavia hyväksikäyttäjiä (henkinen/fyysinen väkivalta).

Narsisti näkee ympärillään olevat ihmiset vain itsensä jatkeina "apu-mininä" (äiti-vauva -suhde), ei itsenäisinä subjekteina, ja uhrien tehtävänä on alistua tähän rooliin ja pönkittää narsistin eroottista voimaa ja olla hänen ensiluokkaisten saavutustensa todistajina. Narsistiset henkilöt nauttivat muiden hallinnasta (kontrolli) ja manipuloimisesta voidakseen itse tuntea olevansa valta-asemassa, muita parempia.

Baltzarin tyttärellä Carmen Baltzarilla on psykologian kanditutkinto Iso-Britannasta.

Vierailijatar
Alokas
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 11:41 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Vierailijatar » Ma Joulu 02, 2019 10:35 am

Oliko Veijo Baltzar Kaartin pataljoonan "misututka"? Villi arvaukseni on, että ystävyys Baltzarin ja Lipposen välillä liittyy jotenkin hedonistisiin nautintoihin ja huveihin (viini, laulu, naiset).

Demokraatti-lehden vuoden 2017 Teräsvaari-tittelin saanut kouvolalainen Tuomo Saarinen:

Viialasta kotoisin oleva Tuomo Saarinen syntyi sosialidemokraattiseen perheeseen. Hänen isänsä oli vuonna 1918 Oriveden työväenyhdistyksen puheenjohtaja ja punaisten plutoonan komentaja. Hän jäi vangiksi Tampereella ja kuljetettiin Tammisaareen tärkeänä vankina, sillä hänellä uskottiin olevan tietoa asekätköstä Orivedellä. Kuulusteluihin Saarisen isä vietiin päävartioon Helsinkiin – koppiin numero kolme.

– Vuonna 1961 olin alikessuna kaartin pataljoonassa. Lähdimme sitten taiteilija Veijo Baltzarin kanssa keskiviikkoiltana naisiin, emmekä malttaneet tulla kasarmille takaisin. Niinpä jouduin päävartion putkaan Helsinkiin. Samaan koppiin, jossa isä oli ollut. Se jäi mieleen, Saarinen kertaahttps://demokraatti.fi/terasvaari-rohka ... n-estajia/.

Ex-pääministeri Paavo Lipponen (sdp):

– Olin asunut vasta vajaan vuoden Helsingissä, kun jouduin kesällä 1962 suorittamaan kesken jääneen asepalvelukseni loppuosan Kaartin pataljoonassa Merikasarmilla. Siellä palveli myös kaartilainen Veijo Baltzar. Meistä tuli ystävät. (…) En tunne ketään muuta suomalaista kulttuurihenkilöä, joka olisi yhtä dynaaminen ja yhtä monipuolisesti aikaansaava, kestävästi luova kuin Veijo. Todellinen powerhouse. Hän on synnyttänyt Dromissa ja sen ympärillä valtaisan aktiviteetin, joka on viime vuosina laajentunut muualle Eurooppaanhttps://aikamerkki.org/jakautuva-kansakunta/.

Avatar
Raven7.62
Alibin satunnaislukija
Viestit: 112
Liittynyt: Ma Elo 26, 2019 11:14 am

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Raven7.62 » Ma Joulu 02, 2019 12:33 pm

Kai tää mutanaama on "ottanut haltuunsa" myös kuurot ja sokeatkin näissä loistavissa lapsi/nuorisopedagikoissaan :evil:

Jaakko Terävä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 227
Liittynyt: Ma Joulu 31, 2007 1:16 am
Paikkakunta: Vantaa

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Jaakko Terävä » Ma Joulu 02, 2019 6:37 pm

Vierailijatar kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 10:35 am
Oliko Veijo Baltzar Kaartin pataljoonan "misututka"? Villi arvaukseni on, että ystävyys Baltzarin ja Lipposen välillä liittyy jotenkin hedonistisiin nautintoihin ja huveihin (viini, laulu, naiset).

Demokraatti-lehden vuoden 2017 Teräsvaari-tittelin saanut kouvolalainen Tuomo Saarinen:

Viialasta kotoisin oleva Tuomo Saarinen syntyi sosialidemokraattiseen perheeseen. Hänen isänsä oli vuonna 1918 Oriveden työväenyhdistyksen puheenjohtaja ja punaisten plutoonan komentaja. Hän jäi vangiksi Tampereella ja kuljetettiin Tammisaareen tärkeänä vankina, sillä hänellä uskottiin olevan tietoa asekätköstä Orivedellä. Kuulusteluihin Saarisen isä vietiin päävartioon Helsinkiin – koppiin numero kolme.

– Vuonna 1961 olin alikessuna kaartin pataljoonassa. Lähdimme sitten taiteilija Veijo Baltzarin kanssa keskiviikkoiltana naisiin, emmekä malttaneet tulla kasarmille takaisin. Niinpä jouduin päävartion putkaan Helsinkiin. Samaan koppiin, jossa isä oli ollut. Se jäi mieleen, Saarinen kertaahttps://demokraatti.fi/terasvaari-rohka ... n-estajia/.

Ex-pääministeri Paavo Lipponen (sdp):

– Olin asunut vasta vajaan vuoden Helsingissä, kun jouduin kesällä 1962 suorittamaan kesken jääneen asepalvelukseni loppuosan Kaartin pataljoonassa Merikasarmilla. Siellä palveli myös kaartilainen Veijo Baltzar. Meistä tuli ystävät. (…) En tunne ketään muuta suomalaista kulttuurihenkilöä, joka olisi yhtä dynaaminen ja yhtä monipuolisesti aikaansaava, kestävästi luova kuin Veijo. Todellinen powerhouse. Hän on synnyttänyt Dromissa ja sen ympärillä valtaisan aktiviteetin, joka on viime vuosina laajentunut muualle Eurooppaanhttps://aikamerkki.org/jakautuva-kansakunta/.
TUON YLLE LAITETUN "KASARMIASIAN" ON KIRJOITTANUT VIERAILIJATAR. Takkuan nyt tällä koneella, mutta vastaan:
MInusta tuntuu vahvasti, että tuossa ylle laitetussa VIerailijattaren tekstissä on tosi paljon siitä kuinka verkoston pari osaa on syntynyt. Vuorovaikutusta ja asiain hoitoa on mitä todennäköisimmin ollut usealla sektorilla. Ennen, myöhemmin ja nyt.
Elämässä on mielenkiintoisia asioita enemmän kuin mitä on aikaa niihin perehtymiseen

Avatar
CharlesBronson
Charlien Enkeli
Viestit: 1955
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson » Ma Joulu 02, 2019 9:09 pm

Nyt pahalta näyttää nyt kyllä.

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006328778.html

Haaviston ja Baltzarin suhde ihmisten liikuttelun suhteen saa aikaan kysymyksiä nyt kyllä.

Miksi homoseksuaalinen Haavisto haluaa ISIS-lapsia Suomeen ja ehkäpä jopa Baltzarin huomaan?
it's my car !

artreini
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 170
Liittynyt: Ma Heinä 29, 2019 8:25 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja artreini » Ma Joulu 02, 2019 11:54 pm

Kasimir Baltzar alkaa jo olemaan melko tunnettu kiinteistövälittänä. Vähintään tämä Veijo talolle tehty rynnäkkö kertoi siitä.
Talo oli siis hetken myynnissä reilulla miljoonalla. Ilmeisesti talosta oli maksetty 500 000€ venäläiselle entiselle omistajalla joka oli saman siitä itse ostaessaan maksanut. Oikeastaan nämä Veijon ja Kasimirin kaupat tässä kiinnostavat ja niitä olisi hyvä alkaa penkomaan.
Eikä ainoastaan siitä palaneesta vanhasta koulusta ja uimaan lähteneestä saunasta ole kyse.
Helsingin keskustan arvokohteitakin on kyseessä. Onhan Aino Sederholm kehunut teksteissä Veijoa arkkitehtuurineroksi.
Onko jollain muuten halua lisätä Veijon CV kokonaisuudessaan tänne?

https://asiakas.kotisivukone.com/files/ ... ar_FIN.pdf

Kasimirin Remax kuvaus; https://www.remax.fi/haku/henkilot/857/

Nyt tulee huomio, Kasimirin omat sivut on laitettu kiinni!
Aikaisemmin täällä oli kerrontaa ja selitystä hieman tai ei niin vähänkään Veijon ajatusten mukaista tekstiä.
Kertoo, kuinka on saanut kovan hinnan asunnosta ja on laittanut keskusta kiinteistöjä kuosiin ja myyntiin.
Näitä voisi alkaa sevittelemään.
https://kasimirkbaltzar.fi/cgi-sys/suspendedpage.cgi

Firma toiminnan kannattavuudesta ei oikein osaa sanoa, miten menee. Kovasti itseään mainostaa.
Tiettyä A Koivumäki tyylistä leveilyä, leikitään Cheek tyylisesti hienoo elämää, mitä ihmiset on ostamassa asuntojen muodossa.
https://www.finder.fi/Liikkeenjohdon+ko ... ot/3102293

Huomiota kannattaa edelleen kiinnittää Pekka Haavistoonkin, joka ei ole ollut oikein halukas antamaan mitään kannanottoa asiaan, vaikka on tuossa Drom ry toiminnassa ollut mukana monia vuosia.
Pekka on tullut jopa kuuluisaksi omien kiinteistökauppojensa kanssa ja niintä hän on harrastanut vuosikymmeniä.
Hänen sidonnaisuuksia näissä asioissa kannattaa ehdottomasti selvittää.
Mielenkiintoista olisi selvittää, onko Pekka ja Baltzarit olleet toistensa kanssa jollakintapaa tekemisissä kiinteistökauppojen kanssa/suhteen.
Voi olla mahdollista, että se on yksi syy olla nyt hiljaa.
Kasimir on saattanut olla välittäjänä, tai muuta kuvioihin liittyvää. Seuraava IS uutinen:

Pekka Haaviston talokaupoista saa keskustella, mutta jossian toisessa ketjussa. Mikäli Baltzarin ja Haaviston välillä on rikollinen tai muutoin ketjun aiheeseen liittyvä yhteys, niin se on asia erikseen.
-NILS-

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1216
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Joulu 03, 2019 12:13 am

artreini kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 11:54 pm
Ostajina olivat nykyisin terveysjätti Mehiläisen toimitusjohtajana toimiva Janne-Olli Järvenpää ja hänen vaimonsa. Järvenpää johti asuntokaupan aikaan perustamaansa terveysyritys Mediverkko Oy:tä, joka myytiin Mehiläiselle vuonna 2014.
Ai hitsi et mä en osaa olla yhtään yllättynyt, että esiin nousee Järvenpää-sukunimi. En kyllä Mehiläisestä tai Mediverkostakaan.

Artreinille kippistä ja kunniaa, että jaksat tonkia taustoja. Eipä yhtään ihmetytä, että Kasimirin sivut on menneet kiinni.
Tykkää kuin hullu puurosta.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7894
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Joulu 03, 2019 3:18 am

Ei saa HUMAKia mollailla, nykyään kansainvälisestikin kuuluisa (Somalian ulkopuolella, sitä ei voi oikein maaksi laskea) Hussein Husu Muhamedkin "kirjoitti" opinnäytteensä sinne.

Lisää ex-pääministeri Lipposen(sdp) ajatuksia läheisestä toveristaan:
Veijo Baltzar on suuri suomalainen ja eurooppalainen kulttuuripersoona. Monipuolisten kirjallisten ja taiteellisten ansioidensa ohella hän on dynaaminen toimija”

”Baltzar on yksi harvoista suomalaisista joilla on kantavuutta Euroopan kulttuurielämässä, erityisesti monikulttuurisuuden edistäjänä.”


- Olisi outoa, jos Balttasaaren noin pitkältä ajalta tuntenut ei olisi tietoinen miehen epärehellisyydestä.

Näyttää Balttasaari nauttivan laajasti pääministerien tukea:
Multikulit
Multikulit
Kaksi arvojen asiantuntijaa pröystäilemässä puhtoisella arvopohjallaan.jpg (61.11 KiB) Katsottu 2006 kertaa
Burn
Loot
Murder

Vierailijatar
Alokas
Viestit: 18
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 11:41 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja Vierailijatar » Ti Joulu 03, 2019 6:57 am

artreini kirjoitti:
Ma Joulu 02, 2019 11:54 pm
Huomiota kannattaa edelleen kiinnittää Pekka Haavistoonkin, joka ei ole ollut oikein halukas antamaan mitään kannanottoa asiaan, vaikka on tuossa Drom ry toiminnassa ollut mukana monia vuosia.
Paavo Lipposen ja Pekka Haaviston ystävyyssuhde on mielenkiintoinen. Haavistohan aloitti kansanedustajana vuonna 1987 mutta putosi vuoden 1995 eduskuntavaaleissa ollessaan vihreiden puheenjohtaja. Lipponen teki hänestä kuitenkin ensimmäisen vihreän ministerin hallitukseensa (ympäristö- ja kehitysasiat).

Motiivi, miksi Haavisto lähti mukaan Drom ry:n toimintaan voi olla pelkkä kiitollisuudenvelka Lipposelle. Ilman Lipposta hänen uransa olisi saanut hyvin erinlaisen käänteen.

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1216
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Ti Joulu 03, 2019 10:52 am

Vierailijatar kirjoitti:
Ti Joulu 03, 2019 6:57 am
Paavo Lipposen ja Pekka Haaviston ystävyyssuhde on mielenkiintoinen. Haavistohan aloitti kansanedustajana vuonna 1987 mutta putosi vuoden 1995 eduskuntavaaleissa ollessaan vihreiden puheenjohtaja. Lipponen teki hänestä kuitenkin ensimmäisen vihreän ministerin hallitukseensa (ympäristö- ja kehitysasiat).

Motiivi, miksi Haavisto lähti mukaan Drom ry:n toimintaan voi olla pelkkä kiitollisuudenvelka Lipposelle. Ilman Lipposta hänen uransa olisi saanut hyvin erinlaisen käänteen.
Toi on hyvä näkökulma toi Haaviston ministeriksi nostaminen eduskunnasta tippumisen jälkeen. Ja varmasti kiitollisuudenvelkaa on. Mutta kyllä kaikkien näiden kaverusten välillä on monenlaisia ja moninkartaisia sidoksia vuosikymmenten ajalta.
Tykkää kuin hullu puurosta.

valoon
Alokas
Viestit: 2
Liittynyt: Ma Joulu 02, 2019 2:24 pm

Re: Kirjailija Veijo Baltzar vangittiin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta

Viesti Kirjoittaja valoon » Ti Joulu 03, 2019 11:25 am

Täällä on kerrottu, että Baltzarin toinen vaimo olisi ammatiltaan hammaslääkäri, mutta kyllä hän on psykiatri.

Vastaa Viestiin