Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Moron
Alokas
Viestit: 12
Liittynyt: Ke Helmi 12, 2020 10:12 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Moron » To Maalis 05, 2020 9:43 am

Yleltä kerrankin hyvä uutinen. Tai hyvä ja hyvä, mutta hyvin uutisoitu. Iranissa populaa kaatuu. Onkohan Iranissa Koronan vaarallisempaa muotoa kun mm. 22v. naisten jalkapallomaajoukkuuen jäsen on menehtynyt. Luulisin että hän ei riskiryhmiin kuulu.

Iranissa kun ei polttohaudata, niin kohta on maaperä täynnä korona-raatoja.

https://yle.fi/uutiset/3-11235772

"Koko kaupunki haisee kuin ruumishuone" – Iran kamppailee kestokykykynsä rajoilla koronavirusepidemiaa vastaan ja pyytää apua ulkomailta
Iranissa saattaa muhia vielä koronaviruspommi, jonka seurauksia voi vain aavistella.
Iranissa koko maata ravistelee koronavirusepidemia, jota pelätään paljon pahemmaksi kuin virallisesti on kerrottu. Pääkaupunki Teheran on hiljentynyt.

– Pääkaupungin kadut ja julkiset tilat ovat autiommat. Kaupunkeja ei ole laitettu karanteeniin, mutta matkustamista kaupunkien välillä ja sisällä kehotetaan välttämään. Ihmiset välttävät julkista liikennettä ja liikkumista, kuvailee Teheranin tunnelmia edustuston päällikön sijainen Laura Vanhanen Suomen Teheranin-suurlähetystöstä.

Koulut, yliopistot ja päiväkodit pysyvät suljettuina toistaiseksi. Parlamentin kokoontumiset sekä osa uskonnollisista seremonioista, muun muassa perjantairukoukset, on peruttu, samoin monet urheilu- ja kulttuuritapahtumat. Lähestyvä juhlakausi lisää ihmisten ahdinkoa.

– Maaliskuu on iranilaisen uudenvuoden eli nowruzin juhlinnan lähestyessä vuoden merkittävin juhla- ja lomajakso. Koronavirus hillitsee ostosintoa, matkustamista ja palveluiden ostamista, vaikuttaen kriittisesti usean paikallisyrityksen toimeentuloon, Vanhanen sanoo.

Uhrien määrä epäilyttää
Koronavirukseen sairastuneiden ja kuolleiden määrä on kasvanut Iranissa viime päivinä dramaattisesti. Virallisen ilmoituksen mukaan taudin oli Iranissa saanut keskiviikkoiltapäivään mennessä 2 922 ihmistä ja siihen on kuollut 92 ihmistä.

Iranista tauti on levinnyt myös Lähi-itään, sillä käytännössä melkein kaikki alueen tautitapaukset juontavat juurensa Iraniin. Iranista palanneet ovat sairastuneet muun muassa Kanadassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Monet Britannian tartunnoista ovat Iranista, samoin Viron ainoa tapaus tähän mennessä oli iranilainen opiskelija. Ruotsissa on niin monta Iraniin liitettävissä olevaa tartuntaa, että Ruotsi kielsi iranilaisen lentoyhtiön lennot.

Iranin viralliset uhriluvut ovat maailmanlaajuisestikin korkeat: kuolleita on eniten Kiinan jälkeen. Kuitenkin sekä asiantuntija-arvioiden että Iranista tihkuvien tietojen mukaan todelliset luvut olisivat vielä paljon virallisesti ilmoitettuja korkeampia.

Esimerkiksi persiankielisen BBC:n toimitus laski viime viikon lopussa haastattelutietoihinsa perustuen, että kuolleita olisi jo tuolloin ollut noin 210. Myös monet tartuntatautiasiantuntijat ovat laskeneet matemaattisilla malleilla, että kuolinlukuihin suhteutettuna ja muun muassa ulkomaille levinneiden tapausten perusteella tautitartuntoja täytyy olla ehkä jopa kymmeniä tuhansia.

Tauti vaikuttaa lisäksi levinneen koko maahan epäilyttävän nopeasti. Myös useat poliitikot ovat ilmoittaneet alueillaan olevan uhreja moninkertaisesti virallisiin lukuihin verrattuna, ja paljon aiemmin kuin mitä viralliset luvut ovat alkaneet. Monet kokivat turhautumista virallista johtoa kohtaan.

Muun muassa Qomin alueen poliitikko Ahmad Amirabadi Farahani syytti, että potilaiden kuolintodistuksia väärennetään.

– Kamkarin ja Foghanin sairaalat kirjoittavat kuolinsyyksi hengityselinten toiminnan loppumisen, mutta he tietävät varsin hyvin, että kuolemat ovat tapahtuneet koronaviruksen karanteeniosastolla, Farahani sanoi Twitterissä.

Iranin viranomaiset ovat kiistäneet kaikki syytteet salailusta.

Eliitti sairastelee ja kuolee
Joka tapauksessa poliitikot itsekään eivät ole välttyneet tartunnalta. Esimerkiksi Iranin parlamentin 290 jäsenestä 23:lla on todettu tartunta.

Iranin apulaisterveysministeri Iraj Harirchi esiintyi viime viikolla julkisesti virusta sairastaen. Korkeimman johtajan neuvonantaja Mohammad Mirmohammadi, 72, on kuollut virukseen, samoin kuin ainakin kaksi parlamenttiedustajaa on kuollut.

Kuolonuhrien joukossa on useita tunnettuja henkilöitä, esimerkiksi 22-vuotias naisten jalkapallomaajoukkueen jäsen Elham Sheikhi.

– Sekä tartuntojen että kuolonuhrien määrä on noussut merkittävästi lyhyessä ajassa. Virus on levinnyt lähes koko maahan ja poikkeuksellisen korkealle valtionjohtoon. Epäluulo valtion virallista tiedotuslinjaa ja toimintakykyä kohtaan vaivaa kansalaisia. Perättömät huhut leviävät nopeasti, arvioi suurlähetystön Vanhanen.

Voidaan joka tapauksessa kysyä, että mikäli maan korkein johto ja eliittiluokka sairastelee näin vakavasti, mitkä mahtavat luvut todella olla kadun tasolla.

Sosiaalinen media välittää tietoja
Sosiaalinen media pystyy antamaan tähän joitain vastauksia. Iranista on esimerkiksi Twitterissä levinnyt todella dramaattisia videoita. Niissä nuoretkin ihmiset lyyhistyvät kaduille, kauppakeskusten lattioille, metrovaunuihin. Osan ambulanssi hakee nopeastikin pois.

Qomin kaupungista puolestaan Twitterissä julkaistiin salaa kuvattu video yhdeltä ruumishuoneelta. Siinä mustiin säkkeihin ahdettuja ruumiita lojuu pitkin lattioita ja muita tasoja kymmenittäin.

Videon on kuvannut tiettävästi sairaanhoitaja, ja hänen sanotaan joutuneen pidätetyksi myöhemmin.

Videoiden aitoutta ei luonnollisesti voida vahvistaa, mutta Iranin hallinnon rajut toimet "huhujen levittäjien" suitsimiseksi ovat johtaneet pidätyksiin.

Twitter ja Facebook ovat Iranissa virallisesti kiellettyjä sitten 2009, mutta niihin on mahdollista päästä välittäjäpalvelimien kautta. Myös ulkomailla asuvat iranilaiset välittävät sukulaistensa ja ystäviensä välittämiä tietoja. Pelkona kuitenkin on, että Iran sulkisi koko internetin, kuten viimeksi marraskuussa mielenosoitusten aikaan.

Desinfiointiaineen löyhkä
Sosiaalisessa mediassa on välittynyt kuvia myös joukkohaudoista.

– Desinfiointiaineen hajusta on tullut painajaiseni, sanoo uutistoimisto Reutersin haastattelema Ziba Rezaie Qomin kaupungista.

– Kaupunki haisee kuin hautausmaa, kuin ruumishuone, hän jatkaa.

Lisäksi viranomaiset ovat määränneet, että puolisotilaallisen Basij-joukon ja terveysministeriön työntekijöistä muodostettu 300 000 jäsenen joukko liikkuu maanlaajuisesti ovelta ovelle etsimässä virustartunnan saaneita ja desinfioimassa ihmisten koteja.

– Sosiaalisessa mediassa kansalaiset pelkäävät toimenpiteen levittävän virusta aiempaa nopeammin, suurlähetystön Vanhanen sanoo.

Qomin kaupunki keskiössä
Qomin pyhää kaupunkia pidetään koko epidemian alkupisteenä Iranissa. Kaupungissa on shiiamuslimien uskonoppineiden seminaareja, joihin osallistuu paljon opiskelijoita ympäri maailmaa, ja se kerää myös laajasti pyhiinvaeltajia Fatima Masumehin pyhäkköön.

Ensimmäiset koronavirustapaukset raportoitiin virallisesti juuri Qomissa helmikuun 19. päivä. Asiantuntijoiden arvion mukaan tauti alkoi kuitenkin levitä kaupunkissa kolmesta kuuteen viikkoa tätä aiemmin. Tiettävästi virus olisi levinnyt kiinalaisten opiskelijoiden kautta.

– Meillä oli monia potilaita, joilla oli samoja oireita. Heitä hoidettiin flunssalääkkeillä ja lähetettiin kotiin, sanoi nimettömänä pysytellyt lääkäri uutistoimisto Reutersille.

Viranomaiset eivät ole missään vaiheessa asettaneet kaupunkia karanteeniin. Myöskään pyhäkköjä ei ole suljettu, vaikka viranomaiset ovat sitä suositelleetkin, sillä sulkeminen olisi todella kova kynnys vaikutusvaltaiselle papistolle. Sosiaalisessa mediassa on levinnyt videoita, joissa ihmiset nuolevat pyhäkön muistomerkkiä – sillä kun uskotaan olevan parantavia voimia.

Iranissa koronakatastrofiin ja sen peittelyyn kietoutuu niin uskonnollisia kuin poliittisiakin syitä. Iranissa pidettiin parlamenttivaalit 21. helmikuuta. Ensimmäiset tiedot epidemiasta annettiin siis vain päiviä tätä ennen, vaikka tietoja alkoi levitä jo aiemminkin. Viranomaiset halusivat varmistaa vaalien sujuvuuden.

– Poliittinen päätös johti tähän epidemiaan Iranissa. Se on hyvin valitettavaa, sillä Iranissa on erittäin hyvin järjestäytynyt terveysinfrastruktuuri ja hyvin koulutetut lääkärit, sanoi iranilainen terveyspolitiikka-asiantuntija Kamiar Alaei The New Yorker -lehden haastattelussa.

Nyt Iran ponnistelee saadakseen epidemian kuriin. Epidemia on kuitenkin levinnyt jo todella laajalle.

– Sairaalat ovat täynnä tartunnan saaneita ihmisiä. Olemme kuulleet sadoista kuolleista, sanoi teheranilainen lääkäri Reutersille.

– Me tarvitsemme lisää sairaaloita. Kuolleiden määrä tulee nousemaan.

Iranilaista hoitohenkilökuntaa on kielletty puhumasta tilanteesta tiedotusvälineille rangaistuksen uhalla.

USA:n saarto pahentaa pulaa suojavälineistä
Yhdysvallat on asettanut Iranin saartoon sen ydinohjelman vuoksi. Iran pystyy valmistamaan itse monia lääkkeitä ja suojavälineitä, mutta epidemian edetessä niistä on alkanut olla pulaa.

– Tietojemme mukaan henkilökohtaiset suojavälineet ja puhdistusaineet ovat lähes loppuneet koko maasta. Iraniin valtion pääsyyttäjä Mohammad Montazerin mukaan hengityssuojia ja desinfiointiainetta suuria määriä varastoivat henkilöt saatetaan vastuuseen, Vanhanen sanoo.

Myös sairaaloista on kuulunut tietoja suojavälineiden puutteesta.

Iranilaisen lääkintätarvikkeiden maahantuojan mukaan hän ei pysty ostamaan tuotteita, koska Yhdysvaltain pakotteet estävät rahaliikenteen.

– Monet kansainväliset yritykset ovat valmiita lähettämään Iraniin koronaviruksen testipakkauksia, mutta emme pysty lähettämään heille rahaa, sanoo Iranin lääkintätuotteiden maahantuojien järjestön hallituksen jäsen Ramin Fallah uutistoimisto Ilnan mukaan.

Suomen suurlähetystön Vanhasen mukaan paikallismedioissa vakuutetaan, että Iran selviää virusepidemiasta talouspakotteista huolimatta.

– Toisaalta valtionjohtoa myöten on todettu, että USA:n talouspakotteet ovat syynä siihen, että Iran ei saa hankittua tarvitsemiaan resursseja, Vanhanen sanoo.

Ongelmana ovat olleet myös lentojen lopettamiset, mikä on hidastanut esimerkiksi Maailman terveysjärjestön WHO:n asiantuntijoiden ja tarvikkeiden pääsyä Iraniin. Myös WHO on sanonut, että Iran tarvitsee kipeästi suojavälineitä ja muita tarvikkeita, kuten hengityslaitteita ja happea sairaaloihin sekä testivälineitä. WHO toimitti alkuviikosta jo testejä 100 000 ihmiselle.

– Iranin kestokyky koronaviruksen torjumiseksi on koetuksella. Iran on esittänyt myös Suomelle kuten usealle muulle maalle kiireellisen avunpyynnön. Pyyntö koskee erityisesti testausvälineiden hankintaa, Vanhanen kertoo.

Iranissa joka tapauksessa hoitohenkilökunta jatkaa työtään vaikeissa oloissa. Tunnelmaa kohottaakseen sosiaalisessa mediassa on alkanut levitä videoita, joissa hoitohenkilökunta tanssii täysissä suojavarusteissa"


Kumma kun Intiasta tai afrikan suunnalta ei vielä kuulu suurempia korona-uutisia. Odotellaan kuukausi, pääsiäisenä lienee jo sielläkin.

Schumi
Philip Marlowe
Viestit: 1198
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi » To Maalis 05, 2020 11:32 am

– Kamkarin ja Foghanin sairaalat kirjoittavat kuolinsyyksi hengityselinten toiminnan loppumisen, mutta he tietävät varsin hyvin, että kuolemat ovat tapahtuneet koronaviruksen karanteeniosastolla, Farahani sanoi Twitterissä. - Eli toisinsanoen, vanhuksia voinut kuolla luonnollisesti, mutta koska koko paikka on ollut "karanteenissa", niin heitä voidaan käyttää koronakuolemina? Missään ei sanottu että heillä olisi ollut tartunta, joillakin voinut tietenkin olla. Tosta Paavista ollu monta päivää uutisia, että onko sillä koronatauti, mutta ei ollut. Uutisankkuri sanoi, että hänet oltiin nähty yskimässä. Kovilla kierroksilla käy tämä lietsonta - mitkä ovat tarkoitusperät? Koronaviruksesta on jo vuosia sitten haettu jotain patenttejakin, onko se ihmisen tekemä virus vai mikä se on, tietääkö joku enemmän?
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Juujaa
Scooby Doo
Viestit: 634
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa » To Maalis 05, 2020 11:50 am

Schumi kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 11:32 am
– Kamkarin ja Foghanin sairaalat kirjoittavat kuolinsyyksi hengityselinten toiminnan loppumisen, mutta he tietävät varsin hyvin, että kuolemat ovat tapahtuneet koronaviruksen karanteeniosastolla, Farahani sanoi Twitterissä. - Eli toisinsanoen, vanhuksia voinut kuolla luonnollisesti, mutta koska koko paikka on ollut "karanteenissa", niin heitä voidaan käyttää koronakuolemina? Missään ei sanottu että heillä olisi ollut tartunta, joillakin voinut tietenkin olla. Tosta Paavista ollu monta päivää uutisia, että onko sillä koronatauti, mutta ei ollut. Uutisankkuri sanoi, että hänet oltiin nähty yskimässä. Kovilla kierroksilla käy tämä lietsonta - mitkä ovat tarkoitusperät? Koronaviruksesta on jo vuosia sitten haettu jotain patenttejakin, onko se ihmisen tekemä virus vai mikä se on, tietääkö joku enemmän?
Eihän Ruotsissa ole vielä tainnut kuolla ketään koronaan?
Tarkoittaako tuo lause siis niinpäin että vanhuksia kuollut muttei merkattu mihinkään?
Korona on virustyypille yleisnimitys. Covid 19 on 7 ihmiseen tarttuva korona tyypin virus joka tunnetaan.
Ensimmäinen Korona virus löydettiin 1960.

Schumi
Philip Marlowe
Viestit: 1198
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi » To Maalis 05, 2020 12:47 pm

– Ihan selkeästi on ylireagoitu. Tämähän alkaa olla jo paniikin lietsomista. Jäitä hattuun ja kädet ristiin, Kalervo Kummola tokaisi.
Jo tunnetut poliitikot ja vaikuttajatkin jo rupeavat kehottamaan laittamaan jäitä hattuun. Lähtenyt vähän käsistä tämä touhu.

Kausiflunssaan kuolee vuodessa 600-700 tuhatta ihmistä, koronaan on kuollut 3000 ihmistä.

Suljetaanko koko maailma flunssan takia?
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Avatar
Pequeno
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 4:26 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Pequeno » To Maalis 05, 2020 12:54 pm

Seuraava Prinsess risteilyalus "Grand Princess" karanteenissa San Franciscon edustalla.
Tuhannet ovat jumissa risteilyaluksella Kalifornian edustalla koronaviruksen vuoksi. Entinen matkustaja kuoli Covid-19:stä.

Matkustajat ovat jälleen jumissa risteilyaluksella koronaviruksen vuoksi . "Grand Princess" pysäytettiin Kalifornian rannikolla matkustajien ja miehistön jäsenten osoittaessa sairauden oireita. Kalifornian kuvernööri Gavin Newsom vahvisti tämän toimittajille keskiviikkona.

Nyt sairastuneet ihmiset tulisi testata koronaviruksen varalta. Tartuntaa epäillään kaikkiaan yksitoista matkustajaa ja kymmenen miehistön jäsentä. "Grand Princess" oli paluumatkalla Havaijilta San Franciscoon.

Corona-virus risteilyaluksella: 71-vuotias mies kuoli Covid-19:stä
Aluksella oli myös 71-vuotias matkustaja, joka kuoli myöhemmin koronaviruksen aiheuttamaan hengityselinsairauteen Covid-19, kuten kuvernööri ja varustamo Princess Cruises ilmoittivat. Mies oli ensimmäinen viruksen kuolema Kaliforniassa.

Noin 60 matkustajaa, jotka olivat jääneet alukselle Meksikon matkan jälkeen, oli käsketty pysymään huoneissaan ja odottamaan lääkärintarkastuksia. Varustamo vahvisti tämän AFP-uutistoimistolle. On epäselvää, kuuluvatko he matkustajiin, joilla ilmeni oireita. Ulkoministeriön kriisitiimi oli jo keskiviikkona huomauttanut koronaviruksen vuoksi lisääntyneestä risteilyalusten karanteeniriskistä.

Kuvernööri Newsomin mukaan "Grand Prinsessa" on noin 2500 ihmistä ja 1150 miehistön jäsentä. Risteilyalus on osa Princess Cruises -yritystä, johon kuuluu myös "Diamond Princess", joka oli ollut karanteenissa Japanin rannikolla kahden viikon ajan viime kuussa koronaviruksen vuoksi.
https://www.ikz-online.de/panorama/coro ... 19103.html

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2168
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » To Maalis 05, 2020 1:06 pm

Juujaa kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 11:50 am

Eihän Ruotsissa ole vielä tainnut kuolla ketään koronaan?
Tarkoittaako tuo lause siis niinpäin että vanhuksia kuollut muttei merkattu mihinkään?
Korona on virustyypille yleisnimitys. Covid 19 on 7 ihmiseen tarttuva korona tyypin virus joka tunnetaan.
Ensimmäinen Korona virus löydettiin 1960.
Ei ole yhtään kuollutta, eikä taida ihan helposti tullakaan, nuo tuon jutun sairaalat sekä niistä höpisevä Farahani on Iranissa, ei Ruotsissa. Tuollakin on siiten kultturillisia eroja asiaan suhtautumisessa, Iranissa ovat paniikissa ja samaan aikaan kurdit ottaa asian rauhallisesti. Illalla katselin videota, jossa kurdit oli Irakin kurdistanin puolella hotellissa karanteeni palaverissa. Mulle ei ihan selvinnyt, onko nuo karanteenissa vai ihan vaan palaveeraamassa. Ei nuo siellä mitään valitelleet ja luimistelleet Iranilaisten tyyliin, ottivat vaan tilanteen rennosti ja pistivät tanssit pystyy respan aulassa...

Hotelli Diana, Irakin Kurdistanissa, Koronakanateeni palaverin jälkeen :mrgreen:
https://www.facebook.com/KishayComputer ... 904773808/
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4838
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA » To Maalis 05, 2020 1:15 pm

Mieluummin sitä olisi karanteenissa luksusristeilijällä kuin intialaisessa sairaalassa, kuten 16 italialaista turistia...

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/int ... #gs.yyf7jo

Intia luuli pääsevänsä vähällä, mutta sitten tulivat italialaiset – yli miljardin asukkaan maassa pelätään nyt todellista koronakatastrofia

MTV Uutiset JULKAISTU 55 MINUUTTIA SITTEN

Koronaviruksen aiheuttama pelko on saanut tehtaat sulkemaan ovensa ja ihmiset hamstraamaan tavaraa kaupasta. Intia ei ole tässäkään tapauksessa poikkeus.

Koronapaniikki levisi vihdoin Intiaan, joka on tähän mennessä välttynyt virukselta. Ympäri maata on tähän mennessä raportoitu verraten pieniä määriä virustartuntoja, mutta nyt 16 italialaisella on todettu tartunta.

Virallinen tartunnan saaneiden lukumäärä on 29, mutta sen uskotaan olevan huomattavasti korkeampi.

Maan terveysministeri Harsh Vardhan päivitti tartuntamäärän.

– Delhissä, Telanganassa on löydetty yksi ja kuusi Agrassa, joiden testit ovat positiivisia. Näiden lisäksi 16 Italian kansalaista on todettu sairastuneen, samoin heidän intialainen kuljettajansa, Vardhan sanoi medialausunnossaan.

Rajasthanin osavaltiossa kiertomatkalla olleet italialaiset ovat parhaillaan eristyksissä Gurgaonissa sijaitsevassa sairaalassa.

Intian pääkaupungissa todettu vain kaksi tartuntaa

Intia on säästynyt virukselta vähäisen kiinalaismatkustajamäärän ansiosta.

Maan pääkaupunki Delhissä on tähän mennessä löydetty kaksi tapausta ja Keralan osavaltiossa yksittäistapauksia. Virallinen tartunnan saaneiden lukumäärä on 29, mutta sen uskotaan olevan huomattavasti korkeampi, koska maan julkinen terveydenhuolto on heikkoa ja etenkin köyhillä ei ole tietoa hygieniasta tai tartunnoista. Kuumesairaudet ovat yleisiä maassa ja vain harva hakeutuu lääkäriin kuumeen takia lääkärikustannusten takia.

Viruksen laaja leviäimen olisi vakava uhka maan kansanterveydelle, sillä ahtaasti asutuissa slummeissa taudit leviävät helposti.

Delhin apteekit tyhjentyivät jo eilen kasvosuojaimista ja käsideseistä. Paikalliset ovat myös aloittaneet ruoan hamstraamisen. Metrossa näkyi jo paljon matkustajia kasvosuojaimet päällä.

Lentokentillä aloitettiin jo muutama viikko sitten matkustajien tarkkailu ja viranomaiset ovat tehostaneet valvontatoimia. Taudin leviämisen todellinen kuva kuitenkin paljastunee vasta muutaman viikon kuluttua.

Intiassa koronavirus on jo aiheuttanut elektroniikka-alalla komponenttipulaa.
Kumpaakohan viruskantaa Italiassa leviävä korona on? Kuulemma viruksesta on löydetty kaksi eri kantaa (jonkin uutisen mukaan), joista toinen aiheuttaa sitä pahempaa tautimuotoa, ja tuon kannan leviäminen on ollut Kiinassa laskussa. Pääsikö kiinalaiset sittenkin helpommalla, jos Italiasta leviävä kanta onkin sitä pahempaa virusta? Kuinka on mahdollista, että virusta on kaksi hieman erilaista kantaa, jotka leviävät samaan aikaan?

Avatar
Pequeno
Parranpäristäjä
Viestit: 80
Liittynyt: Ke Tammi 16, 2019 4:26 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Pequeno » To Maalis 05, 2020 1:30 pm

Pätkä tutkimuksesta...
Viruskannoissa on tapahtunut 149 mutaatiota, ja suurin osa niistä on syntynyt viime aikoina. Tutkimus paljasti, että uusi koronavirus on kehittynyt kahteen alatyyppiin, L ja S. Näistä 101 kuuluu näihin kahteen alatyyppiin. Määrällisesti L-alatyyppi oli 70% ja S-alatyypin osuus 30%.

Tutkimuksessa havaittiin, että nämä kaksi alatyyppiä osoittivat merkittäviä eroja maantieteellisessä jakautumisessa ja populaatiosuhteissa. S-tyyppi on suhteellisen vanhempi versio, kun taas L-alatyyppi on aggressiivisempi ja tarttuvampi

Artikkelin kirjoittaja uskoo, että uuden koronaviruksen evoluutioon perustuen voi olla suuri ero L- ja S-alatyyppien tartuntakyvyssä ja sairauden vakavuudessa.

Yllä oleva tutkimus on peräisin asiakirjasta "SARS-CoV: n alkuperästä ja jatkuvasta kehityksestä", jonka julkaisi 3. maaliskuuta National Science Review

napalanko
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 247
Liittynyt: La Marras 05, 2016 6:52 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja napalanko » To Maalis 05, 2020 1:51 pm

Vaikka se nyt kiinakin aika kehitysmaa on niin ei mitään näihin Iranin ja Intian paskaloukkoihin verrattuna, sitä niittää mitä kylvää...semmonen kulttuurin kehto persia, sinne kivikaudella se jäikin

Avatar
SYLWAR
Hercule Poirot
Viestit: 2168
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR » To Maalis 05, 2020 2:33 pm

Intiassa ne kuitenkin yrittää sen terveydenhuollon kanssa, mutta väkeä on paljon ja resurssit on aika huonot.
Intiassa on jo ennestään ollut suuria ongelmia taistelussa Sikaflunssaa vastaan, tämä Korona ei helpota asiaa kyllä yhtään.
Iranissa taas ei toimi mikään muu, kuin moskeijan kiljumistorniin kytketyt megafoonit joissa se hengellinen heimopäällikkö, Ajatolla Ali Kameli huutaa allua,akkubaaria,ählysählyä ja jallaa.
Se maa on aika liki lähes keskiajalla hallinnoltaan vaikka itsesään tekniikka on kohtuullisen nykyaikaista.
Yksi tuntemani Iranilainen, entinen naapuri, postailee somessa arabiaksi juttuja, joissa kertoo hengellisten johtajien neuvoneen, että kardemumma on helpottava lääke Koronaan ja samalla kertoilee että Korona on Allahin kosto ja vitsaus uskottomille ja vääräuskoisille.
Eli kun asenne Ruotsissa asuvalla iranilaisella on kardemummaa naamaan ja tauti on allun kosto, niin joo-oh, siitä voi päätellä mikä se hoitopolitiikka ja asenne on sitten Iranissa, siellä missä ei filmata virallista uutismateriaalia.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Väkivallantarkastaja
Nikke Knattertton
Viestit: 883
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja » To Maalis 05, 2020 2:52 pm

Moron kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 9:43 am
Iranissa populaa kaatuu. Onkohan Iranissa Koronan vaarallisempaa muotoa kun mm. 22v. naisten jalkapallomaajoukkuuen jäsen on menehtynyt. Luulisin että hän ei riskiryhmiin kuulu.
Iranissa ainakin tuo terveydenhuolto on ns. "vaarallisempaa muotoa". Erityisesti jos et kuulu parhaaseen A-ryhmään, eli uskonnolliseen eliittiin.
Moron kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 9:43 am
Iranissa kun ei polttohaudata, niin kohta on maaperä täynnä korona-raatoja.
Onneksi virukset eivät pysty lisääntymään tai elämään kuolleessa kudoksessa. Eli aika hoitaa ja koska virukset eivät myöskään kestä lämpöä, niin lämpimissä maissa aika hoitaa erityisen nopeasti.

Sivumennen sanottuna veikkaa, että seuraava iso purskahdus tapahtuu Yhdysvalloissa. Siellä on tartuntoja havaittu jo 16 osavaltiossa ja päivittäinen uusien tartuntojen määrä nousee kovaa vauhtia. Vaikka Trump vakuuttaisi mitä, niin USA:ssa on paljon sellaisia perähikiöitä, joissa terveydenhuollon kyky tai halu havaita uusia tartuntoja on lapsen kengissä ja sellaisissa oloissa tartuntoja ehtii tulla paljon, ennen kuin niihin saadaan puututtua.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

devil_doll
Komisaario Köster
Viestit: 1750
Liittynyt: Su Huhti 04, 2010 5:22 am
Paikkakunta: From Hell

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja devil_doll » To Maalis 05, 2020 3:21 pm

Väkivallantarkastaja kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 2:52 pm
Moron kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 9:43 am
Iranissa kun ei polttohaudata, niin kohta on maaperä täynnä korona-raatoja.
Onneksi virukset eivät pysty lisääntymään tai elämään kuolleessa kudoksessa. Eli aika hoitaa ja koska virukset eivät myöskään kestä lämpöä, niin lämpimissä maissa aika hoitaa erityisen nopeasti.
Paitsi että oikeauskoinen muslimi tulee haudata 24 tunnin kuluessa kuolemasta. Omaiset menevät käpälöimään sitten niitä raatoja ja siittä se taas lähtee. :?
Sika naiseksi

There's nothing in my dreams, just some ugly memories. Kiss me like the ocean breeze.

Juujaa
Scooby Doo
Viestit: 634
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa » To Maalis 05, 2020 4:02 pm

Ihan sama miten käsittelevät ruumiita kun tuhannet iranilaiset käyvät ristiretkellä suutelemassa moskeijoiden ovia ja ikkunoita.
Kristallipallo sanoo että Iranissa on 100 000 tartuntaa seuraavan viikon aikana.

Juujaa
Scooby Doo
Viestit: 634
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa » To Maalis 05, 2020 4:04 pm

Ihan sama miten käsittelevät ruumiita kun tuhannet iranilaiset käyvät ristiretkellä suutelemassa moskeijoiden ovia ja ikkunoita.
Kristallipallo sanoo että Iranissa on 100 000 tartuntaa seuraavan viikon aikana.
Iran tulee olemaan se piste mistä ihmiset tajuavat viimeinkin ettei kyseessä ole flunssa.

URSA
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4838
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA » To Maalis 05, 2020 4:11 pm

Kumma juttu. Puolustusvoimissa ei uskota käsien pesemisen lastenlaulujen tahtiin riittävän. Kahden viikon varoaika onkin järkevä päätös. Puolustusvoimilla on kokemusta varuskunnissa leviävistä sairauksista.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006428804.html
Puolustusvoimat: Koronan epidemia-alueella matkanneet eivät saa palata palvelukseen kahteen viikkoon

Julkaistu: 13:06

Puolustusvoimat on ryhtynyt koronaviruksen vastatoimiin.

Jos Puolustusvoimien työntekijä, varusmies, vapaaehtoisessa asepalveluksessa oleva nainen tai kertausharjoitukseen käsketty reserviläinen on 18. helmikuuta jälkeen palannut tai palaa koronaviruksen epidemia-alueilta, hänen tulee pysyä poissa palvelus- tai työpaikalta 14 vuorokautta Suomeen paluun jälkeen.

Lisäksi Puolustusvoimissa aloitetaan määräaikainen kättelykielto ja kokouksissa käytetään pääosin etäyhteyksiä, Puolustusvoimat tiedottaa.
THL:n pitäisi ottaa mallia myös Islannista.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ita ... #gs.yezvea
Italia on Euroopan koronapesäke, mutta suhteessa väkilukuun pahin tilanne on yhdessä Pohjoismaista

MTV Uutiset JULKAISTU 32 MINUUTTIA SITTEN

Medioissa Italiaa on pidetty eräänlaisena eurooppalaisena koronapesäkkeenä. On totta, että virus on levinnyt saapasmaassa hurjaa vauhtia. Koronavirukseen kuolleita on jo yli 100, kun sairastuneita on jo yli 3 000. WHO on määritellyt koko maan epidemia-alueeksi.

Jos koronavirustartuntoja suhteutetaan asukaslukuun, todellisuudessa eurooppalainen ”koronavirusherruus” menee merten taa Islantiin.

Mbl.is-sivuston mukaan eilen maassa vahvistettiin 10 uutta tapausta, jolloin tartuntatapauksia on kirjattu yhteensä 26. Tartunnan saaneet ovat kaikki islantilaisia, jotka ovat palanneet matkoiltaan Italiasta tai Itävallasta. Ainakin yksi oli tehnyt välilaskun Saksan Münchenissa. Tiettävästi kenenkään tila ei ole kriittinen.

Kaikki tartunnan saaneet tai koronaviruksen riskialueilla matkoilla olleet islantilaiset on asetettu 14 päivän karanteeniin
. Kaikkiaan karanteenissa on lähes 400 islantilaista.

– On selvää, että Islannissa on paljon tartuntatapauksia väkilukuun nähden verrattuna muuhun maailmaan, maan terveysviranomaiset sanovat lausunnossaan.

Tartuntojen määrä on kasvanut saarivaltiossa nopeasti, sillä vain kaksi päivää sitten The Reykjavik Grapevine ilmoitti tartunnan saaneita olleen vain muutama.

Maan terveysviranomaiset kuitenkin uskovat, että koronaviruksen leviäminen saadaan saarivaltiossa hallintaan. Karanteenien ja eristämisten lisäksi viranomaiset testaavat ihmiset pientenkin oireiden ilmentyessä.

Tartuntoja lähes 100 000

Maailmalla on tähän mennessä varmistettu ainakin noin 95 000 koronavirustartuntaa, josta reilut 80 000 on Kiinassa. Virukseen on kuollut kaikkiaan yli 3 200 ihmistä, joista vajaa 3 000 Kiinassa.

Seuraavaksi eniten kuolonuhreja on Italiassa, Iranissa ja Etelä-Koreassa.

Vastaa Viestiin