Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8751
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Kiitos näistä.
Tartuntatautiuhkiin keskittynyt moniviranomaisharjoitus 11.12.2019
Harjoitussuunnitelman mukaisesti harjoitus oli suunniteltu Helsinki-Vantaan lentoaseman mahdolliseen tartuntataudin aiheuttamaan vaaratilanteeseen. Viranomaisharjoituksen tavoitteena oli
harjoitella ensitoimenpiteitä ja yhteistoimintaa, kun matkustajaterminaalissa epäillään matkustajan sairastavan tarttuvaa tautia. Harjoituksessa tarkasteltiin Tullin näkökulmasta Tullin valmiuksia niissä tilanteessa, jossa kohdataan maahan saapuva henkilö, jonka epäillään sairastavan vaarallista tarttuvaa tautia. Harjoituksen ansiosta Lentoaseman toimijoilla on nyt aiempaa parempi
kuva terveydenhuollon prosessista ja toimintamenetelmistä epäillyssä tartuntatautitilanteessa.
Harjoituksen osallistujina olivat: Tulli, poliisi, Rajavartiolaitos, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos,
sosiaali- ja terveysministeriö, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri, Keski-Uudenmaan pelastuslaitos, Hätäkeskuslaitos, Vantaan kaupunki, Finavia ja liikenne- ja viestintävirasto. Tarkkailijoita harjoitukseen osallistui Tullista, Itä-Uudenmaan poliisilaitokselta, Suomenlahden merivartiostosta, Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä,
Vantaan kaupungilta, Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta, sosiaali- ja terveysministeriöstä, Hätäkeskuslaitoksesta, Finavialta sekä Tullin työterveyshuollosta (Mehiläinen).
Vantaan kaupungin osallistuminen Tullin järjestämään tartuntatautiuhkien harjoitukseen on luontevaa. Tartuntatautilain 9 § mukaan kunta on vastuutaho tartuntatautiasioissa. Helsinki-Vantaan
lentoasema sijaitsee Vantaalla, minkä johdosta harjoitukseen osallistui Vantaan kaupunki. Vantaan kaupungilta harjoitukseen osallistui infektiolääkäri. Vantaan kaupunki ei ole osallistunut
aiemmin Lentotullissa järjestettyihin biologisten uhkien harjoitukseen, koska tällaisia tartuntatauteihin keskittyviä harjoituksia ei ole aiemmin järjestetty Lentotullissa.

Tullin tartuntatauteihin keskittyneeseen moniviranomaisharjoitukseen ei osallistunut ulkoministeriön virkamiehiä.
Mikä mahtoi mennä pieleen heti kohta harjoitusten jälkeen :lol:
Viimeksi muokannut sikakoira, Ma Maalis 30, 2020 6:16 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8751
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006458294.html
Miljoonien arvoinen Van Goghin maalaus varastettu koronaviruksen vuoksi suljetusta museosta Hollannissa
Varastettu teos oli Neunenin pappilan puutarha keväällä, jonka van Gogh maalasi vuonna 1884 asuessaan isänsä luona.

Murtovarkaat ovat vieneet arvokkaan Vincent van Goghin maalauksen Hollannissa, kertoi paikallisen museon johtaja maanantaina. Museo oli varkauden aikaan suljettu yleisöltä koronaviruspandemian vuoksi.

Murto tehtiin maanantain vastaisena yönä Larenin kaupungissa noin 30 kilometrin päässä Amsterdamista lounaaseen. Poliisin mukaan rosvot olivat päässeet museoon rikkomalla museon lasisen pääoven.

Varastettu teos oli Neunenin pappilan puutarha keväällä, jonka van Gogh maalasi vuonna 1884 asuessaan isänsä luona. Teoksen arvo on paikallisen median mukaan 1–6 miljoonaa euroa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Smirre kirjoitti:
Ma Maalis 30, 2020 10:37 am
Jaa että suihkussa heti kaupassa/asioinnin jälkeen....Eikö se piiloon jäänyt virus pienessä tilassa tule vedettyä keuhkoon?Lämpimästä vedestä nousee höyryä.Ei hyvä idea suihkukaapin käyttäjälle.
//
Kännykkä on itselläkin kaupassa ja asioilla mukana (varulta ja äänettömänä,kun haluan asiani rauhassa hoitaa).Ja sen voi suojata myös tuorekelmulla (kuten rempatessa/maalatessa ym),jos ei minigrip ym pusseja löydy.Kortonkikin käy.Ehkä se kaupassa herättäisi huomiota.
..
Hyvä huomio suihkun suhteen. En ole suihkussa koronakaudella asioinnin jälkeen heti käynytkään. Jos on pidemmät hiukset, niin periaatteessa korona voinee jäädä niihinkin, joten pitäisi pestä tukka samantein. Joku mies ilmoitti uutislööpeissä vetäneensä päänsä siiliksi ns koronatyyliin. Mitä pidemmät hiukset, sen enemmän hiuksenhienoa :P riskiä. Mutta olkoot jne.

Kännykkävinkki muistiin, Sylwar myös mainitsi, jos kännykän haluaa ottaa mukaan.
Joskus ajattelee tuota kuolemaa,miksi siitä on tehty niin iso peikko.Hengissä on pysyteltävä vaikka väkisin,vaikkei se poista lopputulosta,ainoastaan siirtää.
Miksi sitä ei tunnu olevan vielä valmis kuolemaan?Mikä tekee yksittäisestä ihmisestä niin tärkeän?
Ei mikään.Onko uskonnoilla suuri osa siinä,että suhtautuminen kuolemaan on negatiivista.Monien sukupolvien ajan iskostettu asia.
Ennenhän perheessä tapahtunut kuolema teki aivan erilaisen epävarmuuden.Kuka hoitaa vanhuksia,kuka tekee työt,jne.Nyt ei ole siitä huolta.Nyt puhutaan rakkaudesta,ikävästä,surusta aivan eri levelillä.
Kuinka sitä oppisi hyväksymään elämän päättymisen minä hetkenä hyvänsä?Olisi valmis.Elämisen halusta huolimatta.Vai onko se kuitenkin vain selviytymisvaisto?
Kiintoisaa mietintää, myös se myöhempi postaus. Elämisen päättymisen voi hyväksyä, kun näkee ettei ole yhtä aikaa ja paikkaa, kaikki ei ole tässä. Silti selviytymisvietti voi olla vahvaa, siis vaikka olisi valmis kuolemaan vaikka heti (periaattteella samapa se, parempi jopa kuin ns liian myöhään). Näin omalla kohdallani ainakin, ja se voi olla huvittavaakin/paradoksaalista. Myös jos joku tulisi tappamaan, se ei tietenkään käy vaan tiukan paikan tullen tappaa vaikka sen toisen, mutta siinä on kyse myös vastenmielisestä (viha nousee ajattelemisesta, eikö vaan, se voi olla vahvaa selviytymistahdon selittämätöntä voimaa) röyhkeydestä että joku muu tulee ja luulee sarjamurhaajatyyliin keräävänsä sinut sulkana hattuun. Vähän samaa kuin ei halua naistenmetsästäjän/miestenmetsästäjän keräävän sulkaa mihinkään. Selviytymisvietti (tms, en välttämättä vanno sen ansioon tai lokeroon, tarvisi enempi kartoitusta jne) voi olla yllättävää. Ja kun joutuu selviytymään, oppii varautumaan ja paremmaksi nimenomaan kriisien, katastrofien jne arvionnissa/riskikartoituksissa, se mikä normi-ihmisille on itsestäänselvää ei sitä ole hengissä selviytyjille, se vaatii tietynlaista kesyyntymättömyyttä, koska kesyt tulevat kun käsketään ja päät voivat mennä pölkylle.

Tutkijoiden mukaan korona "valikoi" kohteita geenipohjalta, toisin sanoen on aivan tuurista kiinni (jos ei huomioida riskinvähennystoimia käsinpesuineen jne), miten tartunnan kanssa voi käydä. Terveistä sairaisiin ja ikäryhmät nuorista iäkkäisiin läpäisten korona kulkee, ja jos sattuu geenit olemaan sen vastustamiseen taikka kestämiseen käypiä, on käynyt koronalotossa tsäkää. Mutta ei hurraa siihen lopu, sillä jatkossa povataan uusia maailmaa kiertäviä pandemioita, niihin tarvitaan taas ilmeisesti erilaiset geenipohjat. Pitäisi siitä ajattelusta ihmisten päästä luopumaan, että olisi voittajia. On vain tulevia kuolleita. Mutta myönteistä se, että kaikki ei loppune siihen. ♾
Viimeksi muokannut Lassie, Ma Maalis 30, 2020 6:37 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Julperi
Hetty Wainthropp
Viestit: 483
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Julperi »

Tulipa tässä muuten mieleen tämmöinen. Oliko viime vai edellisenä vuonna, oltiin kipeinä minä, muija ja broidi ( joka tod.näköisesti sen taudin toi) reilut kolme viikkoa. Oireet osuu aika hyvin tähän koronaan.
Itse olin ekan viikon ihan paskana, kuume ollut koskaan niin korkealla kuin oli. Alkoi laskemaan, mut sit nousi taas. Työpaikkalekuri antoi ohjeeksi aluksi kotiin lepää ja buranaa.
Toisella viikolla sitten sain lääkekuurin, en muista, enkä oikein tiedäkkään minkä. Niin alkoi tauti tokenee.
Puolitoista viikkoa sen jälkeen oli kyllä ventti olo.

Broidi sairasti pari viikkoa, pärjäsi ilman lääkkeitä. Oli kyllä aika puhki.

Muija oli ihan loppu. Vaikka saikin lääkekuurin heti, houraili, kuume meni ylös alas. Käveli vessaan, oli ihan puhki. Yli neljä viikkoa.
Niin sitä yskää ja kurkkukipua oli myös kaikilla. Ja se jäsenten särky ihan saatananmoinen. Paska ei sentään lentänyt.

Eikä siinä välillä mitään maistanut tai haistanut.

Ja vielä siitä miten keuhkot toimi. Olihan se aika tuskaa olla, niin kuin yleensä kun on se PERUS FLUNSSA, vähän enemmän kuitenkin otti hengitykseen.Siis itsellä, broidista en tiedä, muija oli kyllä välillä kuin tukehtuisi.

Perussairauksia? Ei pitäisi olla meillä kenelläkkään, niistä piilossa olevista en tiedä. Ei ainakaan ole vielä tullut esiin. Röökii ja kaljaa menee kyllä.

Se mikä tauti oli kyseessä en tiedä, koska ainakin itselläni ja muijalla toimi saamamme ( kuitenkin eri?). lääkkeet. Ja broidi veti taudin ilman lääkitystä parissa viikossa. Oireet suht samat kuin nyt on saanut lukea.

Niin ja ei ollut kenelläkään diagnoosi keuhkokuume/ keuhkoputkentulehdus tai joku semmoinen. Ihan vaan määrittelemätön keuhkosairaus tai joku sen tapainen.

Sinällään tällä ei ole mitään yhteyttä koronaan, tuli vaan mieleen. Oli vaan sen verran vittu olotila et jos tää tauti on paskempi, niin ei kiitos.

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8751
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006458158.html
Helsinki-Vantaan lentoaseman koronatoimenpiteistä on tehty kantelu oikeuskanslerille
Kritiikkiä saaneet puutteelliset järjestelyt ovat poikineet ainakin yhden kantelun Oikeuskanslerinvirastoon.

SUOMEN lentokenttien poikkeustoimia kiristettiin viime viikolla huomattavasti. Matkustajat eivät saa enää käyttää julkista liikennettä lentokentältä poistumiseen, ja heille järjestetään tarvittaessa karanteenimajoitus.

Helsinki-Vantaan lentokentällä on rajakontrolli, jossa ihmiset ohjataan neljään eri linjastoon. Rajavartiomiehet tarkastavat esitäytetyn lomakkeen jokaiselta matkustajalta.

Suomen hallitus ja viranomaiset ovat saaneet osakseen arvostelua löperöistä järjestelyistä ja siitä, että tiukemmat toimenpiteet otettiin käyttöön niin myöhään.

Matkustajat ovat muun muassa ihmetelleet, miksi heitä on sullottu ahtaasti lentokenttäbusseihin.

Pääministeri Sanna Marin (sd) myönsi torstaina eduskunnan kyselytunnilla, että lentokentille saapuvien matkustajien ohjeistus jäädä karanteeniin ei ole ollut riittävän selkeää.

Ilta-Sanomien saamien tietojen mukaan lentokenttätoimenpiteistä tai pikemminkin niiden puutteesta on tehty kanteluita oikeuskanslerille.

– Pystyn vahvistamaan, että kanteluita on tehty. En osaa sanoa tarkkaa lukemaa, mutta niitä on enemmän kuin yksi, oikeuskansleri Tuomas Pöysti vahvisti Ilta-Sanomille.

Oikeuskanslerinvirastoon tulevissa kanteluissa on tällä hetkellä kaksi ratkaisijaa, Pöystin lisäksi apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalainen. Ilta-Sanomat tavoitti esittelyneuvos Markus Löfmanin kertomaan lentokenttiä koskevien kanteluiden sisällöstä.

– Itselläni on yksi kantelu. Kantelija sanoo toivovansa selvitystä THL:n, rajavartiolaitoksen, Finavian sekä muiden viranomaisten päätösten ja toimien riittävyydestä koronariskialueilta palanneiden matkustajien ohjeistuksen, testaamisen, karanteeniin määräämisen ja valvomisen suhteen, Löfman luettelee.

Löfmanin mukaan koronaan liittyviä kanteluita on paljon, mutta lentoaseman toimenpiteisiin liittyviä hänellä on tiedossa vain yksi. Sen sijaan kanteluita on tehty esimerkiksi ulkomailla oleskelevien henkilöiden paluulentojen järjestämisistä.


Oikeuskanslerivirastossa odotetaan nyt lisäselvityksiä asiaan.

– Olemme pyrkineet ensin varmistamaan toimintaohjeistuksen, ja se näyttäisi olevan alustavien tietojen mukaan kunnossa. Kanteluun täytyy vastata, ja tietoja on pyydetty Finavialta. Ne ovat tulossa myöhemmin tällä viikolla. Käsittelyn aikataulua en osaa vielä sanoa, Löfman sanoo.
Onkin syytä tutkia mikä oikein meni pieleen.


Tää on vihreiden kavala juoni.
The national Green Party platform calls for the following:

Enact an emergency Green New Deal to turn the tide on climate change, revive the economy and make wars for oil obsolete. Initiate a WWII-scale national mobilization to halt climate change, the greatest threat to humanity in our history
.
Viimeksi muokannut sikakoira, Ma Maalis 30, 2020 7:18 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie »

^ Niinpä, tuohon lentokenttäpostaukseen. Ja ei muuten tuossakaan mainita joulukuista varautumisharjoitusta lentokentällä ja miten siitä ei opittu kummempaa.

Kunpa joku toimittaja älyäisi kysyä Marinilta tai joltakulta hallituksen joukosta, miksi koronakautta edeltänyt ja sopivasti jnklaisessa lähimuistissa ollut varautumisharjoitus samaisella lentokentällä ei opettanut olennaista varautumista tositilanteen aikana.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8751
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Näinpä kun oli vielä poikkeuksellisesti ensimmäinen kerta kun harjoiteltiin tämmöisen varalta. Luulisi että oli aika hyvin mielessä osaanottajilla.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

khl
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1310
Liittynyt: La Syys 19, 2015 5:30 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja khl »

Kuikakohan monta ihmistä Kiinassa on ihan Oikeasti kuollut?

"Pelkästään yksi krematorio Wuhanissa on tilannut enemmän uurnia kahdessa päivässä kuin Kiinan kommunistinen puolue on raportoinut kuolemia koko maassa, tviittasi yhdysvaltalainen republikaanisenaattori Tom Cotton sunnuntaina.

– Olen varma, että nämä todisteet Kiinan valehtelusta shokeeraavat kaikki."

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8751
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Itse veikkaan että luvut voi kertoa 20 helposti.Toisaalta varmuutta ei koskaan saada tietää koska potilaita ei testattu Coronan varalta.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2331
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Julperi kirjoitti:
Ma Maalis 30, 2020 6:33 pm
Tulipa tässä muuten mieleen tämmöinen. Oliko viime vai edellisenä vuonna, oltiin kipeinä minä, muija ja broidi ( joka tod.näköisesti sen taudin toi) reilut kolme viikkoa. Oireet osuu aika hyvin tähän koronaan.
Itse olin ekan viikon ihan paskana, kuume ollut koskaan niin korkealla kuin oli. Alkoi laskemaan, mut sit nousi taas. Työpaikkalekuri antoi ohjeeksi aluksi kotiin lepää ja buranaa.
Toisella viikolla sitten sain lääkekuurin, en muista, enkä oikein tiedäkkään minkä. Niin alkoi tauti tokenee.
Puolitoista viikkoa sen jälkeen oli kyllä ventti olo.

Broidi sairasti pari viikkoa, pärjäsi ilman lääkkeitä. Oli kyllä aika puhki.

Muija oli ihan loppu. Vaikka saikin lääkekuurin heti, houraili, kuume meni ylös alas. Käveli vessaan, oli ihan puhki. Yli neljä viikkoa.
Niin sitä yskää ja kurkkukipua oli myös kaikilla. Ja se jäsenten särky ihan saatananmoinen. Paska ei sentään lentänyt.

Eikä siinä välillä mitään maistanut tai haistanut.

Ja vielä siitä miten keuhkot toimi. Olihan se aika tuskaa olla, niin kuin yleensä kun on se PERUS FLUNSSA, vähän enemmän kuitenkin otti hengitykseen.Siis itsellä, broidista en tiedä, muija oli kyllä välillä kuin tukehtuisi.

Perussairauksia? Ei pitäisi olla meillä kenelläkkään, niistä piilossa olevista en tiedä. Ei ainakaan ole vielä tullut esiin. Röökii ja kaljaa menee kyllä.

Se mikä tauti oli kyseessä en tiedä, koska ainakin itselläni ja muijalla toimi saamamme ( kuitenkin eri?). lääkkeet. Ja broidi veti taudin ilman lääkitystä parissa viikossa. Oireet suht samat kuin nyt on saanut lukea.

Niin ja ei ollut kenelläkään diagnoosi keuhkokuume/ keuhkoputkentulehdus tai joku semmoinen. Ihan vaan määrittelemätön keuhkosairaus tai joku sen tapainen.

Sinällään tällä ei ole mitään yhteyttä koronaan, tuli vaan mieleen. Oli vaan sen verran vittu olotila et jos tää tauti on paskempi, niin ei kiitos.
Samat virukset kun pohjoismaissa, niin olisko ollut se 2017-2018, influenssavirus B (Yamagata).
Se tappoi Ruotsissa 1012 ihmistä yli laboratorio testattua 20k sairastunutta, 5% tappavuus oli sillä pöpöllä.
Kaivelin nuo tiedot esiin, kun muistelin juurikin, että se flunssa oli aikalailla tapetilla. Rokotekin siihen taisi olla, mutta se kun nyt menee niin, että monet, minä itsekin mukaanluettuna en ole kausiflunssarokotteita hakenut...ne kun mokomat maksaa rahnaa, jos ei ole riskiryhmässä tai työnantaja ei maksa sitä piikkiä.
Mulla se meni nopeasti ohi, mutta pitkään oli sen päälle yskää ja torvet niin pirun kipeenä sen röhkimisen takia:
Mutta meiltä oli töistä porukkaa suurin osa pitkään poissa ja kaksi sielua kävi moikkaamassa isossa sairaaalassa piipittäviä koneita tehon puolella.
Toipuivat kyllä, perusterveitä ja nuoria hemmoja molemmat...
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Nyt on julkaistu uutisissa Niinistön Marinille ja Co:lle lähettämä koronakriisiryhmän/"nyrkin" perustamista ehdottava posti. Täytyy sanoa, että nyt oli vakuuttavaa kokonaistilanteen hahmottamista, parasta mitä Niinistöltä muistuu mieleen. Huh huh Sale "Daddy" Niinistö.

Marin vastasi kohteliaasti mutta opiskelijattaren ymmärryksellä, kun sen olisi yhteiskunnan kannalta huojentavampana suonut vastaavan hallitsijan ymmärrystä suhteellisesti kaikesta. Koronaryhmä olisi ollut hyödyllistä pistää starttiin.
Arvoisa pääministeri, hyvät ministerit

Pahoittelen, että vaivaan teitä jälleen. Toivon, että aikaa riittäisi lukaista tämä ennen huomista tputvaa.

Paha on vasta edessä ja pahin seuraa sitä. Teiltä vaaditaan kovia päätöksiä ja niitä on myös tehty. Kovat päätökset eivät kuitenkaan yksin riitä, on johdettava myös operatiivisesti ja huolehdittava, että kokonaistilanne on vähintään tiedossa, mieluiten hallittavissa.

Toteamus, että viranomaiset virkavastuulla hoitavat päätösten tavoitteet toteen, ei riitä. Operatiivinen puoli vaatii ennakkotyötä, jotta jo päätöstä tehtäessä tiedetään mihin käytännön toimiin koneisto ryhtyy.

Toistan moneen kertaan esitetyn ajatuksen operatiivisen ”nyrkin” käyttämisestä. Hyvin koottu kriisiryhmä kartoittaa ongelmat, hankkii tiedot, kerää julkisen ja yksityisen osaamisen ja esittää sitten maan hallitukselle tilannekuvaa ja ehdottaa toimenpiteitä. Ryhmä siis omistautuisi kokonaan koronan käsittelyyn.

Tämä ajattelu ei ole mitenkään hallitukselta pois, vaan lisää. Operatiiviset toimet etenevät nopeasti ja hallitusti sitten kun hallitus on linjannut saamistaan punnituista vaihtoehdoista.

Tilanteen kehittyminen tuo tullessaan varmasti haasteita, joita emme osaa ennakoida. Hallituksella on valtavasti töitä lainsäädännön ja yleisten määräysten kehittelyssä. Tiiviisti käytännön asioissa työskentelevä ryhmä takaisi, että rattaat pyörivät säädettyyn tahtiin.

Sauli Niinistö
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006458236.html
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Isovaalea
Poliisikoira Rex
Viestit: 269
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

khl kirjoitti:
Ma Maalis 30, 2020 7:24 pm
Kuikakohan monta ihmistä Kiinassa on ihan Oikeasti kuollut?

"Pelkästään yksi krematorio Wuhanissa on tilannut enemmän uurnia kahdessa päivässä kuin Kiinan kommunistinen puolue on raportoinut kuolemia koko maassa, tviittasi yhdysvaltalainen republikaanisenaattori Tom Cotton sunnuntaina.

– Olen varma, että nämä todisteet Kiinan valehtelusta shokeeraavat kaikki."
Turha meidän kiinalaisista on murehtia, ei kukaan halua edes huolehtia parin kymmenen ristelyaluksen väestä. No ennenkin ruttolaivat pidettiin karanteenissa redillä.

Jos Kiinasta nyt paljastuu xx % kuolleisuus todetuista, niin auttaako tuo enää kun IS & IL kommenteissa pääosa kansasta on jo kuolemanpelossa kehunut että toimenpiteet on myöhässä. Auttaa korkeintaan ettei pääosalle tule löysät housuun vielä.

All for me and me not for all, noinhan tuo on loppupelissä

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Niinistöllähän ei oikeasti ole juurikaan mitään valtaa, ei edes ulkopoliittista. Riitatilanteessa valta on eduskunnalla, ei Presidentillä. Se on olennaisin tieto jos asiat menisi pilkkujen mukaan. Niinistön valtaa lisää se että moni ajattelee, että se on poliittinen itsemurha lähteä haastamaan huippusuosiota nauttivaa Presidenttiä. Kansalaiset kuuntelee Niinistöä ja hänen ulostulonsa ovat aina huippuharkittuja, älä tee virheitä, älä tee juuri mitään - Olet huippusuosittu Presidentti, jos esimerkiksi Marin lähtee voimakkaasti haastamaan Niinistöä, se nähdään satavarmasti Marinin haitaksi ja Niinistön eduksi, Marinilla myös paljon enemmän menetettävää jnejne. Niinistö niinsanotusti pystyy pelata pelejä epävirallisesti ja käyttämään valtaa jota oikeasti jurirdisesti ei olisi. Valtapelit käy kuumimmillaan juuri silloinkuin kun lehdessä lukee, että "Kriisin takia nyt ei ole hyvä arvostella." Unkarissakin Orban jatkossa päättää mikä taho kertoo totuuden - erimieltä olevilla vaarana 5 vuoden vankeustuomio valeuutisten levittämisestä. Nyt pitää olla kyllä tarkkana, historiallisia perusoikeuksien polkemisia ja viranomaisten vallan lisäämisoperaatioita nyt menossa "kansalaisen oikeudesta elämään varjolla", hullua. Veikkaan että 3 viikon sisään pakko lähtee purkamaan tätä, haitat voi olla nyt jo isommat kun virus.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

wretch
Javier Pena
Viestit: 1744
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Koronatoimet: Sanna Marin ilmoitti uuden päivämäärän – 13.5.2020

Hallitus neuvotteli tänään koronaviruksen leviämisen vastaisten toimien jatkosta

Hallitus jatkaa aiemmin ilmoitettuja koronatoimiaan 13. toukokuuta asti, pääministeri Sanna Marin (sd) kertoo. Näihin lukeutuu muun muassa koulujen sulkeminen. Aiempi päivämäärä näille toimille oli 13. huhtikuuta, eli toimia jatketaan kuukaudella.

Uudenmaan eristys on voimassa 19. huhtikuuta asti, Marin sanoi. Ravintolat ovat suljettuina toukokuun loppuun asti.

Näyttäisi siltä, että rajoitustoimet ovat purreet, mutta niiden jatkamiselle on silti perusteet, pääministeri sanoi tiedotustilaisuudessa. Sosiaali- ja terveysministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen arvion mukaan rajoittamistoimia on tarpeen jatkaa, Marin sanoi.

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/us/f58 ... parit:afb7

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Katson tiedotustilaisuutta ja 13.5 asti sanovat vähintään kestävän, veikkaan silti, että pakko lähteä purkamaan 3 viikon sisään viimeistään.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Vastaa Viestiin