Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
wretch
Javier Pena
Viestit: 1744
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Voi olla hyvinkin totta:
Suomi hidastelee koronatestien kanssa, sanovat Ylen lähteet – Turussa tehdas voisi valmistaa 100 000 testiä viikossa

Testatkaa, testatkaa, testatkaa, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO. Islanti kääri hihat mutta Suomi ei.

Miltä kuulostaisi 100 000 koronatestiä viikossa?

Turkulaisen terveysteknolgiayrityksen toimitusjohtaja Petri Kallion mukaan yritys pystyy toimittamaan materiaaleja 100 000 testin tekemiseen joka viikko.

Raskaudenaikaiseen ja vastasyntyneiden seulontaan erikoistunut PerkinElmer Wallac on palkannut 30 uutta uutta ihmistä juuri tätä varten.

Yritys on alkanut valmistaa koronaviruksen testauksessa tarvittavia eristyslaitteita ja reagensseja eli kemiallisia aineita. Suomessa laitteita on tilattu jo kolmeen laboratorioon ja reagensseja 20 000 näytteeseen.

Kun reagenssit on pakattu helppokäyttöisiin kitteihin, tarvitaan vielä henkilökuntaa ja bioturvallisia laboratorioita, joissa varsinaiset testit tehdään.

– Olen hämmentyneenä seurannut keskustelua, siitä, että meillä Suomessa testausta tehdään niin vähän, PerkinElmer Wallacin toimitusjohtaja Petri Kallio sanoo.

Pohjoismaista pienin toimii toisin.

Islanti testaa oireettomia
300 000 asukkaan Islannissa tehdään parhaimmillaan 1 800 testiä päivässä. Väkilukuun suhteutettuna se tarkoittaisi, että Suomessa tehtäisiin noin 27 000 koronatestiä päivässä.

Yhden päivän aikana siis testattaisiin lähes kaikki Riihimäen kaupungin asukkaat.

Vielä kaksi viikkoa sitten piskuisessa saarivaltiossa tehtiin kolmisen sataa testiä päivässä. Sitten kaikki muuttui. Niitä ryhtyi tekemään kansallisen yliopiston lisäksi yksityinen geeniteknologian yritys.

Yhteensä Islannissa on vahvistettuja koronatartuntoja 1 086 – 927 ihmistä on eristetty. Vain kaksi on kuollut.

Toisin kuin Suomi, Islanti testaa myös vähäoireiset tai oireettomat.

– On todennäköistä, että he saavat taudin kuriin hyvin nopeasti, epidemian huippu on siellä pian saavutettu, kertoo lääkintöneuvos Mikko Paunio Sosiaali ja terveysministeriöstä.

Islanti saattaa myös tehdä palveluksen koko maailmalle. Kun lähes koko väestö testataan, saadaan tietää, miten vaarallinen tauti oikeasti on. Paunion mukaan näyttää siltä, että Islannissa koronan tappavuus on 0,2 prosentin luokkaa. Esimerkiksi Italiassa kuolleisuus on ollut paljon suurempi.

Islanti tekee nyt sen mitä WHO käskee: testatkaa, testatkaa, testatkaa.

Samoin ovat toimineet aiemmin Etelä-Korea, Singapore, Taiwan.

Tavoite on selkeä: rajata virus ja estää yhteiskunnan halvaantuminen.

Miksi Suomessa ei tehdä samoin?

Meillä on "istuttu ja odotettu"
Ylen A-studio kysyi asiaa neljältä asiantuntijalta eri organisaatiossa. He halusivat pysyä nimettöminä koska testaamisen laajentaminen on Suomessa kiistanalainen kysymys.

Suomen linja on tähän saakka ollut testata vain terveydenhuollon ammattilaisia ja vakavaoireisia.

Linjaa pitäisi muuttaa, sanovat monet.

– Olisi tärkeää testata myös lieväoireisia ja heidän läheisiään. Olennaista olisi tietää, paljonko on oireettomia sairastuneita, jotka levittävät tautia, sanoo koronakriisissä keskeisessä organisaatiossa työskentelevä asiantuntija.

Oireettomia kantajia on vaikea löytää ja eristää ilman aggressiivista testaamista. Juuri sitä tehdään nyt Islannissa.

Ylen haastatteleman lähteen mukaan Suomessakin olisi voitu testata paljon enemmän. Ja voitaisiin yhä. Kyse ei ole siitä, ettei kapasiteettia olisi, sitä ei ole vain otettu tehokkaasti käyttöön.

– On vain istuttu ja odotettu, milloin niitä testejä aletaan tehdä, samalla arvokasta aikaa on kulunut hukkaan, kertoo lähde Ylelle.

Hänen mukaansa yksi syy testauksen vähäiseen määrään on se, että oireettomien kantajien määrä on arvioitu liian suureksi.

Testein varmennetut koronatapaukset ovat vain osa todellisista sairastuneista, mutta miten iso?

Sitä ei tiedä kukaan.

Valistunut arvaus on tällä hetkellä se, että puolet sairastuneista on oireettomia, ehkä jopa enemmän.

Maanantaihin 30.3.2020 mennessä Suomessa oli tutkittu 21 000 näytteenottokriteerit täyttävää näytettä. Luku sisältää vain julkisella puolella tehdyt testit. THL:n mukaan testauskapasitetti on tällä hetkellä noin 2300 testiä päivässä.

Piskuinen Islanti on testannut tähän mennessä yli 16 000 ihmistä. Jotta Suomi pääsisi samaan, luvun pitäisi olla meillä 240 000. Se tarkoittaisi sitä, että koko Tampere olisi jo testattu.

Useat asiantuntijat ovat arvioineet, että kaikkien suomalaisten testaaminen maksaisi noin miljardi euroa. Ylen haastattelemat lähteet sanovat, että hinta voisi laskea huomattavastikin, jos testejä tehtäisiin enemmän. Silloin saavutettaisiin mittakaavaetuja.

Tavara seisoo lentokentillä
Mikä estää Suomea testaamasta laajemmin?

Pula testitikuista, suojavaatteista. Se, että tavara on juuttunut lentokentille. Isoin pullonkaula ollut näytteiden käsittely.

Ylen haastattelemien lähteiden mukaan yksi ongelma on hitaus. Testauskapasiteetin pystyttäminen vie viikkoja, siksi se olisi pitänyt aloittaa nopeammin. Koska ilman testejä koronan hoitaminen on kuin arvailua.

Reagensseja riittää, mutta niiden saaminen laboratorioihin kestää noin kolme viikkoa tilauspäivästä.

Myös amerikkalaisomisteinen PerkinElmer Wallac olisi pystynyt tekemään tavaraa aiemmin, jos sitä olisi heiltä tilattu.

– Vasta nyt ovat laboratoriot ymmärtäneet, että me pystymme tekemään testeissä tarvittavia eristyslaitteita ja reagensseja täällä Turussa, sanoo PerkinElmerin kotimaan myynnistä vastaava Tiina Vierjoki.

Vierjoen mielestä hidas käynnistyminen voi johtua siitä, että yritys on tunnettu muunlaisesta terveysteknologiasta. Myös hankintasopimukset julkisella puolella ovat pitkiä.

– Onneksi tähän on nyt herätty. Samalla pystymme työllistämään suomalaisia, hän sanoo.

Yliopistot voisivat auttaa
PerkinElmer sanoo pystyvänsä toimittamaan testikittejä tällä hetkellä noin 100 000 koronatestiin viikossa.

Niitä voisivat käyttää esimerkiksi yliopistot ja tutkimuslaitokset, jotka ovat julkisuudessa tarjonneet apuaan (siirryt toiseen palveluun)koronavirustestaukseen.

– Pystyisimme melko helposti kaksinkertaistamaan Suomen nykyisen kapasiteetin pelkästään omilla resursseillamme, kirjoitti Jyväskylän yliopiston mikrobiologian professori Marja Tiirola viime viikolla HS:n mielipidesivuilla.

Ylen tietojen mukaan myös muissa yliopistoissa selvitetään mahdollisuutta ryhtyä tekemään koronavirustestejä. Esimerkiksi Helsingin yliopisto on luvannut tarjota tilojaan ja laitteitaan Covid-19-testaukseen, jos HUS esittää pyynnön.

Helsingin Sanomat puolestaan (siirryt toiseen palveluun) kertoi eilen, että joukko yksityisiä yrityksiä aloittaa testien lähettämisen Etelä-Koreaan tavoitteenaan kaksinkertaistaa testien määrä.

Islannin tartunnoista valtaosa on saatu kotimaassa vain noin joka kymmenennen alkuperää ei tiedetä. Ja vaikka tapauksia ilmaantuukin yhä, on tauti ehkä pian hallinnassa.

Toissapäivänä tapauksia ilmeni Islannissa 66 kappaletta.

Aivan viime päivinä myös Uudellamaalla todettujen tartuntojen määrä on kääntynyt hienoiseen laskuun. Onnistuisiko Islannin mallin mukainen testaaminen meiltäkin?

– En ymmärrä miksei testikapasiteettia yritetä nostaa kaikin tavoin. Jokainen päivä kasvattaa välimatkaa Islantiin, kertoo koronakriisissa keskeisessä organisaatiossa työskentelevä asiantuntija.

Turussa PerkinElmerin tehtailla tehdään pitkää päivää. Taloon on palkattu opiskelijoita ja entisiä kesätyöntekijöitä koronatöihin. Määräaikaisuudet jatkuvat elokuun loppuun.

Reagensseja valmistetaan samanlaisissa olosuhteissa kuin lääkkeitä. Toimitusjohtajan mukaan pätevää väkeä on ollut helppo löytää.

– Nyt on työnantajan markkinat. Turun alueella löytyy erittäin hyvin tekijöitä, esimerkiksi opiskelijat pystyvät tekemään töitä päivisin ja opiskelemaan iltaisin, kertoo Petri Kallio.

Aiheesta lisää A-studiossa tänä iltana klo 21.
https://yle.fi/uutiset/3-11284569

URSA
Watson itse
Viestit: 5794
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA »

Laajoissa testaamisissa riippumatta oireiden puuttumisesta olisi myös se hyvä puoli, että samalla selviäisi keillä kaikilla on jo immuniteetti virukselle.

Onko Venäjällä kovat valtataistelut muutaman viikon kuluttua? :lol:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006459445.html
Venäläiskanava: Putinia sairaalassa kierrättäneellä lääkärillä koronavirus – kätteli presidenttiä suojatta

Julkaistu: 17:31

Viime viikolla moskovalaisessa sairaalassa vieraillut presidentti ei käyttänyt suojavarusteita kätellessään lääkäriä.

VENÄJÄN presidentti Vladimir Putinia moskovalaisessa sairaalassa viime viikolla kierrättäneellä lääkärillä on todettu koronavirustartunta, kertoo valtio-omisteinen Rossiya 24 -TV-kanava. Putin vieraili viime viikon tiistaina Kommunarkan sairaalassa, joka on Moskovan tärkein koronaviruspotilaita hoitava sairaala.

Putin kuvattiin kiertämässä sairaalaa johtavana lääkärinä toimivan Denis Protsenkon kanssa ja kättelemässä tätä vierailun aikana. TV-kuvan perusteella kumpikaan ei käyttänyt kättelyn yhteydessä ja osan vierailun aikana kasvosuojaa, hansikkaita tai muita suojavarusteita.

Eristysosastolla käydessään Putin oli pukeutunut keltaiseen suojapukuun ja sairaalan työntekijöillä oli valkoiset suojapuvut. Venäläismedian mukaan Putinin vierailu oli sairaalassa yllätys, ja henkilökunta sai siitä tiedon vain hetkeä aikaisemmin.

RIA-uutistoimiston mukaan Kreml tiedotti tänään Putinin käyvän säännöllisesti koronavirustesteissä ja että ”kaikki on kunnossa”.

Protsenko on Venäjän johtava korona-asiantuntija, joka varoitti vierailun aikana Putinia koronavirustilanteen pahenemisesta myös Venäjällä. Protsenkon mukaan Venäjän tulisi varautua Italian skenaarioon, jossa tulee nopeasti suuri määrä tartuntoja.
Kuva

zzrgg
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 109
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

Kiinassa järjestetyista virustorjuntaharjoituksista on maininnut ainakin epochtimes.com kiinankielisillä sivuillaan 9.3.2020 mm. seuraavasti


18.9.2019: Wuhan Tianhe kansainvälinen lentokenttä (IATA: WUH, ICAO: ZHHH):
On September 18 last year, Hubei Radio and TV reported that Wuhan Tianhe Airport held an emergency response drill at the port to simulate the actual process of handling a case of CCP virus (commonly known as a new type of coronavirus) infection at the airport port passage.
Lähde:
https://translate.google.com/translate? ... 925562.htm

Samantyyppisesti on raportoinut mm. tapnewswire.com:
The Chinese Government ran a drill or exercise on September 18th, 2019, in Wuhan, where they simulated a response for … a novel coronavirus strain!

What are the chances of the Chinese authorities randomly choosing to practice for a coronavirus entering their country, given the thousands of pathogens and diseases they could have practiced for?

This drill was held exactly 30 days before the key date of October 18th, 2019 – the same date when the Wuhan Military Games began and also the very same date when Event 201 (Big Pharma, Bill Gates, China’s CDC, America’s CDC, etc.) was held in the USA which was also simulating a ‘fictional’ scenario of how to handle a coronavirus epidemic.
Lähde:
Chinese Government Ran A Coronavirus Drill, In Wuhan — Exactly Where The Actual Outbreak Started
http://tapnewswire.com/2020/02/bombshel ... k-started/Huhtikuu 2019: järjestäjänä nähtävästi ihan jokin Kiinan armeijataho:
In April last year, the Hubei Provincial Health and Health Committee and the Medical and Health Command of the Wuhan Military Games carried out a "Provincial and Municipal Joint Health Emergency Exercise of the Military Games." Hubei Provincial CDC, Wuhan CDC, Wuhan Jinyintan Hospital, Wuhan Emergency Center and other units participated in the exercise. Official media reports said that the exercise used a combination of scenario simulation and field combat to effectively and effectively deal with three "outbreaks."
Lähde:
https://translate.google.com/translate? ... 925562.htm

Eli mukana olivat tämän "uutisen" mukaan ainakin Hubei Provincial Center for Disease Control and Prevention (Hubei CDC), Wuhan Center for Disease Control & Prevention in Jiangxia District, joka siis on jonkinlaisessa alisteisessa suhteessa Hubein CDC yksikköön, Wuhan Jinyintan sairaala (武汉市金银潭医院) ja Wuhan Emergency Center.

Mielenkiintoista on tuo mainittu kolmeen samanaikaiseen epidemiaan varautuminen (mikäli siis tämä jälkimmäinen uutispätkä pitää lainkaan paikkaansa). Spekuloituna ja foliohattu silmillä kova kolmikko voisi kenties olla nuha, keuhkokuume ja Wuhanin virus (Covid-19, SARS-CoV-2). Yhtä kaikki, jokinlaista harjoittelua lienee Kiinassa asian tiimoilta tehty.

Marokonsoturi
Javier Pena
Viestit: 1869
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Eipä ole lehdissä pahemmin kirjoiteltu Ahtisaaristakaan nyt, taitaapa olla niin, ettei heillä, Merkelillä, eikä Putinillakaan koronaa. Merkillistä.

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Alma-kysely: Sdp on noussut suosituimmaksi puolueeksi ohi perus­suomalaisten. 5% ero oli vielä kuukausi sitten. Onkohan trendi vai yksittäisen kyselyn poikkeama. Aika tuuliviirtä porukkaa äänestäjät jos nyt korona kriisissä SDP on jotenkin noin merkittävästi erottautunut. Toki on mm persujen media näkyvyys ollut huono nyt joka edesauttaa tälläistä heittoa joka on poikkeuksellinen. Jotenkin korostuu nyt tämä "Kyllä se Marin toimii oikein ja on hyvä", vähä liikaakin media välillä häntä hehkuttaa.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Avatar
TavanTallaaja
Martin Beck
Viestit: 768
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja »

Marokonsoturi kirjoitti:
Ti Maalis 31, 2020 6:15 pm
Eipä ole lehdissä pahemmin kirjoiteltu Ahtisaaristakaan nyt, taitaapa olla niin, ettei heillä, Merkelillä, eikä Putinillakaan koronaa. Merkillistä.
Ahtisaarista ei kirjoiteta, jos eivät sitä halua. Vasta jos käy ikävästi tai hyvin, se tulee ilmi. Miksi heistä pitäisikään nyt sen enempää kirjoittaa, kuin mitä on kirjoitettu?

Avatar
TavanTallaaja
Martin Beck
Viestit: 768
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja »

https://tekniikanmaailma.fi/kuka-muista ... nfluenssa/

Empä muistanut, kun ei siitä samalla tavalla kohkattu.

L'amourha
Adrian Monk
Viestit: 2616
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

^ Tuolta niitä momo-käppyröitä tihrustelemaan, niin saa tuo kuolleisuusjutskailu lisää puhuria purjeisiin.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Kyselyn toteutti Alma Median toimeksiannosta Tietoykkönen. Haastatteluja tehtiin 1 200 kappaletta 20.–27. maaliskuuta. Puoluekantansa ilmaisi 961 henkilöä. Itse kysyisin edes 2000 ihmiseltä. 961 ihmistä tarkoittaa, että sattumalla on aivan järjetön rooli kenelle kysely sattuu tulemaan. Yli 0,1% - 0,2%(per ääni/vastaaja) jos menee vielä "ristiin". Professorin mukaan mm. Poikkeusolot selittävät SDP:n kannatusta. Nonniin, tällä tavoin haetaan ikäänkuin hyväksyntä sinun elämäsi kurjistamisesta. "No SDP rakettinousu ylöspäin - koska valmiuslaki!"
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Avatar
Gladys
Michael Knight
Viestit: 4479
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Gladys »

wretch kirjoitti:
Ti Maalis 31, 2020 5:38 pm
Suomi hidastelee koronatestien kanssa, sanovat Ylen lähteet – Turussa tehdas voisi valmistaa 100 000 testiä viikossa
...
Testatkaa, testatkaa, testatkaa, sanoo Maailman terveysjärjestö WHO. Islanti kääri hihat mutta Suomi ei.
...
– Olen hämmentyneenä seurannut keskustelua, siitä, että meillä Suomessa testausta tehdään niin vähän, PerkinElmer Wallacin toimitusjohtaja Petri Kallio sanoo.
”Emme totta puhuen ymmärrä WHO:n linjausta testaamisessa. Emme saa sitä tautia enää kokonaan maailmasta pois. Jos joku näin väittää, ei ymmärrä pandemioita.” Mika Salminen, THL
All is pretty.
- Andy Warhol

Avatar
CharlesBronson
Axel Foley
Viestit: 2200
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Tupakointi pienentää riskiä sairastua koronaan.
https://www.qeios.com/read/article/554

Onneksi en lopettanut röökaamista.
it's my car !

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8754
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

L'amourha kirjoitti:
Ti Maalis 31, 2020 6:52 pm
^ Tuolta niitä momo-käppyröitä tihrustelemaan, niin saa tuo kuolleisuusjutskailu lisää puhuria purjeisiin.
Juuri meinasin noita momo käppyröitä postata joista selviää että kuolleisuus Euroopassa tällähetkellä on ainakin kolmen viimevuoden keskiveroa alhaisempi. Mitään poikkeustiloja ei kyllä ole nähty aikaisemmin.

https://off-guardian.org/2020/03/30/cov ... CYYA9lHF1T
Covid19 yet to impact Europe’s overall mortality

Nuo Italian huimat luvut on selvitetty aika hyvin tässä

https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/#latest
A Swiss Doctor on Covid-19
latest data of the Italian National Health Institute ISS, the average age of the positively-tested deceased in Italy is currently about 81 years. 10% of the deceased are over 90 years old. 90% of the deceased are over 70 years old.

80% of the deceased had suffered from two or more chronic diseases. 50% of the deceased had suffered from three or more chronic diseases. The chronic diseases include in particular cardiovascular problems, diabetes, respiratory problems and cancer.

Less than 1% of the deceased were healthy persons, i.e. persons without pre-existing chronic diseases. Only about 30% of the deceased are women.

The Italian Institute of Health moreover distinguishes between those who died from the coronavirus and those who died with the coronavirus. In many cases it is not yet clear whether the persons died from the virus or from their pre-existing chronic diseases or from a combination of both.

The two Italians deceased under 40 years of age (both 39 years old) were a cancer patient and a diabetes patient with additional complications. In these cases, too, the exact cause of death was not yet clear (i.e. if from the virus or from their pre-existing diseases).
https://www.corbettreport.com/whats-up- ... rbett-058/
What’s Up With The Italian Mortality Rate? – Questions For Corbett


Tässä olisi 12 asiantuntijaa jotka kyseenalaistavat hysterian Coronan ympärillä

https://off-guardian.org/2020/03/24/12- ... rus-panic/
12 Experts Questioning the Coronavirus Panic

Ja tässä 10 vielä lisää

https://off-guardian.org/2020/03/28/10- ... rus-panic/
10 MORE Experts Criticising the Coronavirus Panic
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Tackleberry
Adrian Monk
Viestit: 2728
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

CharlesBronson kirjoitti:
Ti Maalis 31, 2020 7:47 pm
Tupakointi pienentää riskiä sairastua koronaan.
https://www.qeios.com/read/article/554

Onneksi en lopettanut röökaamista.
Hah. Melkoista kirsikanpoimintaa, kun tupakoitsija yrittää lohduttaa itseään.

Tupakointi yhden tutkimuksen mukaan saattaa pienentää riskia sairastua koronaan, MUTTA useamman tutkimuksen mukaan tupakointi näyttäisi kasvattavan riskiä vakaviin oireisiin, sitten kun sairastuu.

Puhumattakaan niistä kaikista muista tupakoinnin aiheuttamista riskeistä.
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Avatar
CharlesBronson
Axel Foley
Viestit: 2200
Liittynyt: Su Touko 10, 2015 4:58 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja CharlesBronson »

Tackleberry kirjoitti:
Ti Maalis 31, 2020 8:36 pm
CharlesBronson kirjoitti:
Ti Maalis 31, 2020 7:47 pm
Tupakointi pienentää riskiä sairastua koronaan.
https://www.qeios.com/read/article/554

Onneksi en lopettanut röökaamista.
Tupakointi yhden tutkimuksen mukaan saattaa pienentää riskia sairastua koronaan, MUTTA useamman tutkimuksen mukaan tupakointi näyttäisi kasvattavan riskiä vakaviin oireisiin, sitten kun sairastuu.
Väännetäämpä nyt rautalangasta:

Tupakointi suojaa keuhkoja koronavirukselta.
Vakavia oireita tulee myös tupakoimattomille, mutta tupakoiville vähemmän.
it's my car !

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2331
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

Perustuukohan tuo nikotiiniin elimistössä vai itse savuun, kun ei ole tarkemmin määritelty...MS taudin osaltahan jossain artikkelissa aikanaan nuuskan on kerrottu hidastavan sairautta.
No otan tuon siitä väliltä ja pysyn nuuskassa :mrgreen:
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

Vastaa Viestiin