Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
URSA
Watson itse
Viestit: 5794
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA »

Iltasanomilla on alla olevan linkin sivulla todella hyvä tietopaketti koronaviruksesta ja uusimmista tiedoista:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006459414.html

Sivulla on mm. pieni animaatio siitä, miten virus toimii elimistössä ja miksi sairaus muuttuu osalla vakavaksi. Uusimpien tietojen mukaan sairaus voi olla vakava lapsilla, nuorilla ja työikäisillä, eli kaikilla myös ns. riskiryhmien ulkopuolella. Selitystä sille etsitään geeneistä, koska syynä epäillään olevan jokin geneettinen alttius, jota ei vielä tunneta. Sivulla myös selitetään, miksi tietyssä vaiheessa vakavaa sairautta edes teho-hoito ei enää auta oireisiin.

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8742
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Schumi kirjoitti:
Ke Huhti 01, 2020 1:50 pm
President pro tempore on tällä hetkellä republikaanien iowalainen Chuck Grassley, joka täyttää syyskuussa 87 vuotta ja jonka senaattorikausi jatkuu ainakin vuoteen 2023 saakka. Tällöin Grassleystä, todellisesta jymy-yllättäjästä, tulisi Yhdysvaltain virkaa tekevä presidentti 20.1.2021 kello 12.
Hauskaa spekulointia, mutta jos vaaleja ei saisi ollenkaan järjestettyä USAssa niin Chuck Grassleystä tulisi presidentti. Demokraattien agendalla ei ole vaalien pitämättä jättäminen koska kaikissa skenaarioissa rebublikaanit ovat vahvemmilla, äänestys ainut keino saada Höperö-Biden nukkemestaroimaan Valkoiseen taloon. Mutta eiköhän Korona "laannu" jo aika piankin. Ketään ei voi edes perustella liian pitkiä toimia koska se tappaisi jo enemmän kuin itse virus.
Juu , jopa Pelosin :lol: mahdollisuuksia presidentiksi aletaan jo spekuloimaan,ziisus.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 1b0eeccd7f
Verkkouutiset: Koronaviruspotilaille annettu klorokiinia myös Suomessa
Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) infektiotautien ylilääkäri Asko Järvinen kertoo Verkkouutisille, että Suomessa on annettu malarialääkettä klorokiinia ja sen johdannaista hydroksiklorokiinia koronaviruksen hoitoon.

– Yksittäiset potilaat ovat lääkitystä saaneet, Järvinen toteaa Verkkouutisille.

Ylilääkäri painottaa, että kaikkea lääkehoitoa on pidettävä toistaiseksi kokeellisena. Vielä ei ole riittävästi tutkimustuloksia kyseisten lääkkeiden käytöstä.


Järvisen mukaan klorokiinin ja hydroksiklorokiinin käyttöä on pohdittu Suomessa ja Husissa. Keskusteluja on myös käyty lääkevalvontaviranomaisten kanssa.

Potilaita hoitavilla lääkäreillä on Järvisen mukaan halua tarjota lääkehoitoa sitä haluaville potilaille, vaikka tutkimusnäyttö on puutteellista.
Eiköhän se rokote tästä synny ennemmin kuin huomaammekaan. Kyse on nyt siitä kuka laittaa sen ensimmäisenä markkinoille. Milloin aika on kypsä.
Voihan se olla että mitään rokotetta ei keksitä (hyvin epätodennäköistä) kuten sikaflunssan kanssa kävi ja joudumme vain elämään asioiden kanssa.

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 65e8827a09
Vladimir Putin lähetti sotilaskoneellisen korona-apua Yhdysvaltoihin

Kuva
Venäjä on lähettänyt sotilaslentokoneellisen hengityssuojaimia ja muita hoitovälineitä Yhdysvaltoihin. Lennon on järjestänyt Venäjän puolustusministeriö. Asiasta uutisoi ensimmäisenä Venäjän valtiollinen tv-kanava, jonka pohjalta tapahtumiin tarttui myös uutistoimisto Reuters.

Kanava näytti keskiviikkoaamuna kuvaa koneen lentoonlähdöstä. Koneen lastiruuma oli videokuvan perusteella täynnä pahvilaatikoita ja muita pakkauksia.

Reutersin mukaan Venäjän presidentti Vladimir Putin tarjosi apuaan Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpille puhelinkeskustelun aikana. Johtajat juttelivat keskenään käynnissä olevasta koronakriisistä ja siitä, miten virusuhkaan olisi parasta reagoida.

Venäläisapu ei tule todennäköisesti olemaan Trumpin vastustajien mieleen. Venäjän on epäilty käyttävän vastaavia avuntarjouksia propagandavälineinä, mutta maan hallinto on kiistänyt väitteet.

– Trump hyväksyi avuntarjouksemme kiitollisena, kertoo Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov.

Keskiviikkoaamuna Yhdysvalloissa oli todennettu noin 187 000 koronavirustartuntaa ja lähes 3900 koronavirukseen liittyvää kuolintapausta. Venäjällä vahvistettuja tartuntoja on 2337 ja kuolemantapauksia 17, mutta tilastoja on pidetty epätarkkoina.
YYA
:lol: Venäjällä pitää kiireitä kun joutuu avustamaan EU:ta ja USA:ta minkä kerkiää.

https://mvlehti.net/2020/03/30/suomen-v ... ulistettu/
Suomen valtamedia valeuutisoi tilanteen Moskovassa – Ulkonaliikkumiskieltoa ei julistettu!
Sanoma-konserni suoritti valeuutisoinnin tilanteesta Venäjällä. Helsingin Sanomat ja Suomen Tietotoimisto STT uutisoivat eilen sunnuntaina, että "Moskovassa julistetiin ulkonaliikkumiskielto", joka levisi koko Suomen valtamediaan. Uutisointi on valhetta.

Ulkonaliikkumiskiellon sijasta Moskovassa on julistettu maanantaista alkanut omaehtoinen kotieristys, johon sisältyy oikeus käydä kaupassa ja myös töissä, mikäli sellainen on välttämätöntä. Roskia saa viedä ulos, kotieläimiä saa ulkoiluttaa, kaupungista saa liikkua ulos ja sisään, jne.

Venäjän kansainvälinen uutistoimisto Sputnik kirjoitti eilen sunnuntaina otsikossaan: Moskovassa ei ole ulkonaliikkumiskieltoa. Tällä osaltaan vastattiin Venäjän tilanteesta lännessä levitettyihin huhuihin ja valeuutisiin päinvastaisesta, kuten myös Suomessa on julkaistu.

”Ulkonaliikkumiskieltoa ei olla julistettu Moskovan alueelle. Poliisiviranomaisten tulee informoida kansalaisia itse-eristämisen asettamista vaatimuksista,” sanoi sisäministeriön tiedottaja Tatyana Petrova sunnuntaina.

Venäjän hallitus on samaan aikaan ilmoittanut, ettei sillä ole suunnitelmia asettaa ulkonaliikkumiskieltoa Moskovan alueelle.

Tosiasiassa ihmiset saavat siis jatkaa verrattain normaalia elämää, vaikka toimenpiteisiin liittyy mm. julkisten kokoontumistilojen sulkeminen. Viranomaiset kehottavat välttämään kaikkia kontakteja ja pysymään kotona, jotta Covid-19 koronaviruksen leviäminen saadaan pysähtymään.

Sanoma-koserni noudattaa valeuutisten levittämisesä tuttua kaavaansa. Lähteeksi otettiin The Moscow Times, joka tunnetaan Venäjä-vastaisesta uutisoinnistaan. Liberaalien käsissä oleva sanomalehti on aiemmin ollut Sanoma-konsernin omistuksessa. Tosin edes Moscow Times ei rohjennut kirjoittaa, että Moskovassa on julistettu ulkonaliikkumiskielto.

Todellinen ulkonaliikkumiskielto, jollainen on ollut voimassa yöaikaan klo 23-05 välisenä aikana Donbassin kansantasvalloissa Donetskissa ja Luganskissa yöaikaan yli viisi vuotta, on erittäin vakavan poikkeustilan erikoismääräyksiin liittyvä turvallisuustoimenpide, johon kuuluu mm. armeijan läsnäolo, asutuskeskusten eristäminen pysäytysasemilla, katupartiot ja tiukka jalankulkua sekä autoilua koskeva kulkulupamenettely.

Ulkonaliikkumiskiellossa kaikki julkisella alueella liikkuvat pidätetään ellei liikkumiseen ole myönnetty kirjallista lupaa. Mitään sellaista ei Venäjällä tietenkään ole, mutta varsin tiukka ulkonaliikkumiskielto on julistettu esimerkiksi Espanjassa.

Todettakoon edelleen, että tilanteen kriisiytyessä Euroopassa ja monien hallitusten joutuminen hallitsemattomaan tilaan on johtanut siihen, että länsimaalaisia yritetään lohdutella väittämällä, että Venäjällä kaikki olisi huonosti. Tosiasiassa monissa EU-maissa on kymmen- jopa satakertainen määrä Covid-19 tartuntoja verrattuna Venäjään.

Suomen valtamedian tulisi välittömästi oikaista valeuutisointinsa ja viranomaisten tulisi tarkkailla tehostetusti valtamedian julkaisuja haitallisten ja vahingollisten, huhuja sekä väärinkäsityksiä aiheuttavien mediasisältöjen leviämisen estämiseksi.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5109
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

sikakoira kirjoitti:
Ke Huhti 01, 2020 2:02 pm

:lol: Venäjällä pitää kiireitä kun joutuu avustamaan EU:ta ja USA:ta minkä kerkiää.
Ja samaan aikaan venäjällä puutteita tarvikkeista, eräs tuttu apteekkari kertoi että edelleenkään heille ei itsellekään riitä hengityssuojaimia taikka käsidesiä, vaikka joutuvat palvelemaan sairaita ja pärskiviäkin asiakkaita.
Ilmeisesti putin laskelmoi että hänelle on enemmän hyötyä siitä että esittää suurta sankaria joka auttaa eu:ta ja usa:ta kuin siitä että keskittyisi hoitamaan tarvikkeita omalle kansalleen.
Oman kansan voi laittaa kuriin määräämällä ulkonaliikkumiskieltoja ja vankeusrangaistuksia "valeuutisten" levittämisestä.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8742
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Elikkä puutteita on samoista asioista kuin täälläkin. Silti Venäjä pyrkii ja pystyy auttamaan hädänalaisia minkä kerkiää. EU:n toimintamalli on ainakin että jokainen pitää itsestään huolta. :lol: Mitään ulkonaliikkumis kieltoja ei ole asetettu toisin kuin täälläkin tiedotettiin. Mitään sulkutoimenpiteitä ei ole tehty kuten täällä. Ihmisiä on kehoitettu sosiaaliseen eristäytymiseen aivan kuten muuallakin.
Oman kansan voi laittaa kuriin määräämällä ulkonaliikkumiskieltoja ja vankeusrangaistuksia "valeuutisten" levittämisestä.
Näin tapahtuu jokapuolella tällähetkellä näiden uusien lakien voimin mitä asetellaan. Jännä nuo valeuutiset kuten Moskovan karanteeni esim jotka luovat hysteriaa kansalaisiin. Oikein että tällaisten levittäjiä rangaistaan.
Viimeksi muokannut sikakoira, Ke Huhti 01, 2020 3:23 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

wretch
Javier Pena
Viestit: 1744
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

3 min. sitten

Ministeri Pekonen ei ottanut kantaa kansalaisten suojamaskien käyttöön, koska asiassa on kaksi koulukuntaa. Pekosen mukaan jokainen tekee omat päätöksensä, että käyttääkö maskia vai ei. Pekonen sanoi, että valtiovalta huolehtii henkilöstön suojaamisesta.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006460227.html

MohammedMohammed
Axel Foley
Viestit: 2288
Liittynyt: Su Huhti 09, 2017 4:49 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja MohammedMohammed »

sikakoira kirjoitti:
Ke Huhti 01, 2020 1:22 pm
^
Suorastaan nerokasta mutta nähty aikaisemminkin kuinka homma toimii. 9/11 tulee heti mieleen ja mitä kaikkea saatiinkaan aikaiseksi. Nuo väliaikaiset hätätilalait on siitä asti uusittu vuosittain säännöllisesti (Patriot Act ja vastaavat) Nyt ei glooriaa saa armeija vaan terveydenhoito henkilökunta mutta lopputulos on sama.
Kyllähän nyt jokaisen suomalaisen tulisi tietää väliaikaisesta autoverosta, joka on ollut voimassa jo väliaikaisesti väliaikaiset 50-vuotta ja yli..
Suomi on siinä aivan kärjessä, että me tiedetään jokainen henkilö, joka tänne on tullut, minkälaisella taustalla hän on tullut ja me pystytään niin kuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee. - Päivi Nerg

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5109
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

sikakoira kirjoitti:
Ke Huhti 01, 2020 3:14 pm
^
Elikkä puutteita on samoista asioista kuin täälläkin. Silti Venäjä pyrkii ja pystyy auttamaan hädänalaisia minkä kerkiää. EU:n toimintamalli on ainakin että jokainen pitää itsestään huolta. :lol: Mitään ulkonaliikkumis kieltoja ei ole asetettu toisin kuin täälläkin tiedotettiin. Mitään sulkutoimenpiteitä ei ole tehty kuten täällä. Ihmisiä on kehoitettu sosiaaliseen eristäytymiseen aivan kuten muuallakin.
Oman kansan voi laittaa kuriin määräämällä ulkonaliikkumiskieltoja ja vankeusrangaistuksia "valeuutisten" levittämisestä.
Näin tapahtuu jokapuolella tällähetkellä näiden uusien lakien voimin mitä asetellaan. Jännä nuo valeuutiset kuten Moskovan karanteeni esim jotka luovat hysteriaa kansalaisiin. Oikein että tällaisten levittäjiä rangaistaan.
Jaa että kaikki mediat valehtelee uutisoidessaan että moskovaan ja pietariin määrättiin ulkonaliikkumiskielto?
Olisiko sinulla jotain lähdettä tuolle väitteellesi?
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8742
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

No esimerkiksi TASS:in uutinen jota iltasanomat käytti lähteenään mainitsee valeuutisista kuten Moskovan karanteeni lööpissään mutta Iltasanomat tämän pois omasta uutisoinnistaan jätti syystä taikka toisesta. :lol:
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006460176.html
Venäjällä ankarat rangaistukset koronakaranteenin rikkomisesta – jopa seitsemän vuotta vankeutta
Uudesta laista kertoi Venäjän tietotoimisto Tass.
https://tass.ru/obschestvo/8126159
Совфед одобрил закон о лишении свободы до семи лет за нарушение карантина

Sieltä vain kääntelemään uutista :lol:

Kysehän on vanhan lain rangaistusten koventamisesta ja samansisältöinen on myös Britannian uusi Corona lakiesitys.
Viimeksi muokannut sikakoira, Ke Huhti 01, 2020 4:12 pm. Yhteensä muokattu 3 kertaa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5109
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

sikakoira kirjoitti:
Ke Huhti 01, 2020 3:48 pm
No esimerkiksi TASS:in uutinen jota iltasanomat käytti lähteenään mainitsee valeuutisista kuten Moskovan karanteeni lööpissään mutta Iltasanomat tämän pois omasta uutisoinnistaan jätti.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006460176.html
Venäjällä ankarat rangaistukset koronakaranteenin rikkomisesta – jopa seitsemän vuotta vankeutta
Uudesta laista kertoi Venäjän tietotoimisto Tass.
https://tass.ru/obschestvo/8126159
Совфед одобрил закон о лишении свободы до семи лет за нарушение карантина

Sieltä vai kääntelemään uutista :lol:

Kyseesähän on vanhan lain rangaistusten koventamisesta ja samansisältöinen on myös Britannian uusi Corona lakiesitys.
Karanteeni ja ulkonaliikkumiskielto eivät ole suomenkielessä synonyymejä eivätkä tarkoita samaa asiaa
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8742
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Damfin kirjoitti:
Karanteeni ja ulkonaliikkumiskielto eivät ole suomenkielessä synonyymejä eivätkä tarkoita samaa asiaa
Venäjällä ei ole asetettu mitään ulkonaliikkumis kieltoja kuten jo mainitsin vaan kehoitettu pysymään sisätiloissa kuten muuallakin Euroopassa.Venäjällä on vastaavanlainen ote tapahtumiin kuin Ruotsissa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5109
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

sikakoira kirjoitti:
Ke Huhti 01, 2020 3:55 pm
Damfin kirjoitti:
Karanteeni ja ulkonaliikkumiskielto eivät ole suomenkielessä synonyymejä eivätkä tarkoita samaa asiaa
Venäjällä ei ole asetettu mitään ulkonaliikkumis kieltoja kuten jo mainitsin vaan kehoitettu pysymään sisätiloissa kuten muuallakin Euroopassa.Venäjällä on vastaavanlainen ote tapahtumiin kuin Ruotsissa.
Onko sinulla jokin syy valehdella noin törkeästi?
Moskovassa ja Pietarissa on määrätty ulkonaliikkumiskielto, asukkaat on määrätty koteihinsa poliisien kehoittamina, ulkona saa käydä vain lähimmässä ruokakaupassa ja välttämättömillä asioilla, tietoa asiasta löytyy monistakin lähteistä.

Ymmärrätkö että syyllistyt nyt itse sen väärän tiedon levittämiseen josta venäjällä on uhattu rangaista.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8742
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Ja lähteet näille sinun "tiedoillesi" olivat ???? :lol: Ymmärrätkö että jos olisit Venäjällä niin rangaistuksia ropisisi valeuutisten levittämisestä.
Mitään ulkonaliikkumis kieltoja ei ole asetettu Damfin. Samanlaiset ohjeet kuin muuallakin on Venäjällä voimassa.

https://www.sobyanin.ru/koronavirus-ogr ... a-grazhdan
Коронавирус. Ограничение передвижения по городу и социальная поддержка

Sergei Sobjaninin (Moskovan pormestari) kehoitti ihmisiä pysymään kotioloissaan. Tismalleen samat ohjeet kuin kaikkialla muuallakin. Ei Suomessakaan puhuta ulkonaliikkumis kiellosta kun on kehoitettu ihmisiä pysymään omissa oloissaan. :lol: Rajoituksia liikkumiseen on asetettu.

Sitä vastoin tämä Hyysärin artikkeli tiedottaa puutaheinää puhuessaan tiukoista ja laajoista ulkonaliikkumiskielloista. :lol:
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006458309.html
Moskovassa alkoi maanantaina ulkonaliikkumiskielto – pormestarin mukaan kehitteillä on ”älykäs kontrollijärjestelmä” sen valvomiseksi
Virallisessa kielenkäytössä puhutaan eristäytymisestä, eikä maanantaina ollut aivan selvää, miten Sobjaninin määräyksen rikkomisesta rangaistaan. Joka tapauksessa maanantaina valtaosa moskovalaisista noudatti Sobjaninin käskyä.

Näin puhutaan joka paikassa.Sosiaalista eristäytymistä on tämä uusiosana joka on tullut kielenkäyttöön Coronan yhteydessä.


Näin se propaganda toimii.
Viimeksi muokannut sikakoira, Ke Huhti 01, 2020 5:07 pm. Yhteensä muokattu 6 kertaa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

wretch
Javier Pena
Viestit: 1744
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

No olipas suuri yllätys:
Kylmäävät uhriluvut olivat liikaa – Ruotsi teki täyskäännöksen koronalinjassaan: ”Liikkukaa niin vähän kuin mahdollista”

Ruotsissa muun muassa kaupoissa kerrallaan asioivien asiakkaiden määrää rajoitetaan.

Ruotsi on tähän asti noudattanut muusta Euroopasta poiketen melko lievää linjaa koronaviruksen vastaisessa taistelussa. Meno muuttuu nyt.

Ruotsissa on keskiviikon aikana kuollut 59 henkeä koronaviruksen seurauksena, ja se on saanut Ruotsin kiristämään koronalinjaansa selvästi.

Kaikkiaan Ruotsissa on kuollut koronavirukseen 239 henkeä. Määrä on yli kaksinkertaistunut vain kolmen vuorokauden aikana, sillä 29. maaliskuuta Ruotsissa oli menehtynyt koronavirukseen 111 henkeä.

Ruotsin sosiaali- ja terveysministeri Lena Hallengren ja maan kansanterveyslaitoksen pääjohtaja Johan Carlson esittelivät keskiviikkona liudan uusia ohjeita ja määräyksiä, jolla koronaviruksen leviämistä yritetään hillitä.

Keskeisimmät niistä koskevat kauppojen ja liikkeiden asiakasmääriä, julkista liikennettä ja maan urheiluseurojen toimintaa.

Koulut pysyvät Ruotsissa kuitenkin edelleen auki.

Ruotsin kansanterveyslaitoksen verkkosivujen mukaan kauppojen ja liikkeiden täytyy alkaa rajoittaa samanaikaisesti sisällä olevia asiakasmääriä ja ratkaista, miten jonotus kassoille järjestetään nykyistä paremmin. Liikkeiden pitää myös huolehtia, että asiakkaat pysyttelevät toisistaan riittävän etäällä.

Julkisen liikenteen harvennetut vuorovälit ja vuoroperuutukset lopetetaan, jotta ihmiset eivät pakkautuisi harvemmin liikkuviin kulkuneuvoihin. Kulkuneuvoon kerrallaan otettavien matkustajien määrää rajoitetaan.

”Ei isoja pääsiäisjuhlia”
Urheiluseurojen pitää mahdollisuuksien mukaan pitää harjoitukset ja muut kokoontumiset ulkona, peruuttaa ottelut, kilpailut ja cupit sekä rajoittaa paikalle tulevien katsojien määrää.

– Urheilu on vähän kaksipiippuinen juttu. Toisaalta haluamme, että ihmiset urheilevat ja liikkuvat ulkona. Jopa iäkkäämmät ja riskiryhmiin kuuluvat kävelevät ja liikkuvat ulkona. Huomaan, että ihmiset tekevät sen esimerkillisesti, Carlson sanoi Aftonbladetille.

Järjestöjen ja yhdistysten täytyy perua ja siirtää vuosikokouksensa ja muut tapaamiset, jos niiden edellytyksenä on kokoontua samassa paikassa.

Myös työnantajille esitettiin omat vaatimuksensa. Työnantajien pitää huolehtia, että työntekijöillä on riittävä etäisyys toisiinsa, suosia kotoa tehtävää etätyötä sekä välttää kaikkia täysin välttämättömiä työmatkoja.

– Ei pidä matkustaa toiselle paikkakunnalle ja sen takia rasittaa siellä terveydenhoitoa. Ei yhtään ei-välttämättömiä matkoja maalle tai muualle eikä mitään isoja pääsiäisjuhlia, Hallengren puolestaan painotti.

Yli 70-vuotiaiden ja muiden riskiryhmien kuuluvien täytyy välttää lähikontakteja muihin ihmisiin ja välttää kokonaan käyttämästä julkista liikennettä tai yhteiskuljetuksia. Heidän myös suositellaan jättävän kauppa- ja apteekkiostoksensa muiden hoidettavaksi sekä välttävän yleisiä paikkoja, joissa kokoontuu paljon muita ihmisiä.

Riskiryhmiin kuulumattomia kehotetaan liikkumaan ulkona niin vähän kuin mahdollista. Ei pitäisi käydä kahviloissa, ravintoloissa tai kaupoissa muuten kuin välttämättömien syiden takia.

Kardemumma

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Kalliossa Pub Porthan pitää ovensa auki. Ajoin juuri siitä ohi. Miten tämä on mahdollista?

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5109
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

sikakoira kirjoitti:
Ke Huhti 01, 2020 4:32 pm
^
Ja lähteet näille sinun "tiedoillesi" olivat ???? :lol: Ymmärrätkö että jos olisit Venäjällä niin rangaistuksia ropisisi valeuutisten levittämisestä.
Mitään ulkonaliikkumis kieltoja ei ole asetettu Damfin. Samanlaiset ohjeet kuin muuallakin on Venäjällä voimassa.

https://www.sobyanin.ru/koronavirus-ogr ... a-grazhdan
Коронавирус. Ограничение передвижения по городу и социальная поддержка

Sergei Sobjaninin (Moskovan pormestari) kehoitti ihmisiä pysymään kotioloissaan. Tismalleen samat ohjeet kuin kaikkialla muuallakin. Ei Suomessakaan puhuta ulkonaliikkumis kiellosta kun on kehoitettu ihmisiä pysymään omissa oloissaan. :lol: Rajoituksia liikkumiseen on asetettu.
No voi jumalauta... tässä lainaus tuosta sinun lähteestäsi suomeksi käännettynä:
Huomisesta alkaen koti-itseeristäytysjärjestelmä otetaan käyttöön kaikille Moskovan asukkaille iästä riippumatta.

Huoneistosta poistuminen on sallittua vain seuraavissa tapauksissa:

kiireellinen (hätä) sairaanhoito ja muut suorat elin- ja terveysuhat,
työmatkalle, jos sinun on mentävä töihin,
ostoksia läheisessä lähikaupassa tai apteekissa,
kävelylemmikit enintään 100 metrin etäisyydellä asuinpaikasta (oleskelu),
kotitalouksien roskat.
Jos huoneistosta poistuminen on sallittua vain luetelluissa tapauksissa, se on juurikin ulkonaliikkumiskielto muuten kuin niissä sallituissa tapauksissa.

Luetko sinä itse nuo käyttämäsi lähteiden sisällöt läpi lainkaan, vai luotatko valehdellessasi siihen että kukaan ei viitsi kääntää niiden sisältöä?
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Vastaa Viestiin