Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

wretch
Lovejoy
Viestit: 1744
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Ui ui
Ruotsissa koronatartunnat keskittyneet maahanmuuttajalähiöihin – näin viranomaiset selittävät ilmiötä
Tukholman maahanmuuttajavoittoisissa lähiöissä koronatartuntoja on ollut suhteellisesti jopa moninkertainen määrä verrattuna muuhun kaupunkiin.
Ruotsissa viranomaiset kertoivat tiistaina koronavirukseen kuolleiden määrän nousseen vuorokaudessa yli sadalla ja kuolonuhrien määrän kivunneen kaikkiaan jo lähes kuuteensataan. Epidemiologi Anders Tegnell kertoi iltapäivällä järjestetyssä tiedotustilaisuudessa tehohoidossa olevien potilaiden määrän laskeneen hieman, joka voidaan nähdä positiivisena merkkinä.
Tiedotustilaisuudessa Tegnell ja muut viranomaiset saivat vastata myös kysymykseen, joka koski koronatartuntojen keskittymistä erityisesti Tukholman maahanmuuttajavoittoisiin lähiöihin. Uutistoimisto TT:n toimittaja halusi tietää, miksi esimerkiksi Rinkebyn, Tenstan, Spångan ja Kistan lähiöt vaikuttavat tänään julkaistuissa tilastoissa muita alueita haavoittuvammilta.
Tegnellin mukaan vastaus saattaa liittyä maahanmuuttajataustaisen väestön elintapoihin.
– Tavallisesti riski on korkeampi kun eletään ahtaasti, useat sukupolvet yhdessä, mutta kukaan ei ole tehnyt tästä tarkkaa analyysiä, Tegnell vastasi.
Tukholman alueella on todettu 3143 koronavirustartuntaa, joka tarkoittaa noin 13 tapausta kymmentätuhatta asukasta kohden. Rinkeby-Kistan alueella tartunnan on saanut 238 eli peräti 47 kymmenestätuhannesta. Spånga-Tenstan alueella tartuntoja on 144 ja sama suhdeluku 37.
Spånga-Tenstan aluehallintoa johtava Fredrik Jurdell totesi TT:n mukaan, että on selvää ettei koronavirusta koskeva tieto ole kulkenut riittävän hyvin alueen asukkaille.
– Olemme pystyttäneet suuria kylttejä ja avustajat ovat puhuneet ihmisille kokoontumisista ja jakaneet käännettyä materiaalia, Jurdell kertoi.
Hänen mukaansa alueen ostoskeskuksissa ja muualla ei enää näe ihmisjoukkoja kokoontumassa kuten aikaisemmin.
Ruotsissa maahanmuuttajataustaisten ihmisten suureen osuuteen koronatartunnan saaneissa ja siihen kuolleissa kiinnitettiin huomiota jo epidemian aikaisessa vaiheessa. Ruotsinsomalialainen lääkärijärjestö kertoi jo 24. maaliskuuta huolestuttavasta havainnosta, jonka mukaan tuossa vaiheessa kuolleesta 15 ruotsalaisesta ainakin kuusi oli somalialaistaustaisia.
– Kun sairaus levisi Ruotsiin, ei tietoa ollut paljon saatavilla somalin kielellä, ja monet jatkoivat elämäänsä normaalisti, arvioi järjestön hallitukseen kuuluva Jihan Mohamed SVT:n haastattelussa.
Myös Suomessa viranomaiset ovat pyrkineet varmistamaan, että koronaviruksen torjuntaa koskeva tieto tavoittaa myös kielivähemmistöjen edustajat. Esimerkiksi Yle on kertonut lisäävänsä koronavirusta koskevia uutisia arabiaksi, somaliksi, kurdiksi ja persiaksi.
Johannes Kotkavirta
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006467483.html

Daddy Slam
Aloitteleva dekkari
Viestit: 507
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam »

Potilaskertomuksien perusteella, tulimme siihen tulokseen, että huonot elintavat ovat suurin syy korona kuolemiin. Ei, ku se on sittenkin vanhuus, joka tappaa.

Sille joka sanoi, että meitä ihmisiä on muutenkin liikaa tällä planeetalla. Kannattaa tutustua eri maiden ikärakenteeseen, sekä väestönkasvun ennusteeseen maakohtaisesti.
Tällä hetkellä 7 miljardille ihmisille tasan  jaettuna, viljelysmaata olisi noin 1.5 hehtaaria joka jantterille ja niinkuin kaikki varmasti ymmärtävät, viljelysmaa ei tarkoita suota tms.

DamFin, tiedätkö mikä on salaliitto? Salaliitto on kahden tai useamman toimijan välinen salainen sopimus lainvastaisesta toimista ja useasti näitä esiintyy juuri politiikan piirissä.
Teet vaan itsestäsi pellen.
Näe sinä minut hörhönä, mutta tosiasia on, jos uskoo silmät kiinni viralliseen totuuteen, ilman omaa ajattelukykyä on kyl narussa vedettävä pässi.

Jonnet ei muista, mutta vuosi oli 2001 kun silloinen amerrikan Bush nuorempi lanseerasi salaliittoteoriitikoiden pilkkaamisen. Siitä asti mä oon siis ollu hörhö.

Avatar
Marokon Kauhu
Columbo
Viestit: 2317
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu »

Kardemumma kirjoitti:
Ti Huhti 07, 2020 5:13 pm
tötterö kirjoitti:
Ti Huhti 07, 2020 5:02 pm
Suvaitsevaisuus kaikkia muita kansakuntia kohtaan paitsi omaamme.
Kunhan neekereillä ja naisten raiskaajilla on liitua niin muulla ei niin väliä.
Joo, haukutaan suomalaisia junteiksi ja otetaan täysin sisäsiittoisia arabeja, neekereitä ja paskanaamakurdeja tänne mölyämään ja raiskaamaan. Ihan vitun sairasta. Afrikasta tulee loputtomasti apinoita ja pian täällä on miljoonia viidakon nerkereitä nälissään lisääntymässä. Ainoa oikea ratkaisu on ampua kaikki neekerit ja tuhota epäonnistuneet valtiot. Ihmisiä on liikaa, mutta näitä apinoita on lähes rajattomasti.
Ehkä hieman karkeasti ilmaistu, mutta ns. vanha-linkolalaisena hyväksyn sanomasi täysin.

Vielä tuossa kiinalaisten uuden vuoden aikaan (tammi - helmikuun vaihteessa) Nykissä kehotettiin halailemaan ihmisiä Chinatownissa.
Koska koronatartunta kestää vain hetken, mutta rasismi kestää ikuisesti.
Jew-york-jew-york.png
Jew-york-jew-york.png (222.97 KiB) Katsottu 1437 kertaa
Nyt siellä aletaan jo hautaamaan ihmisiä joukkohautoihin.

Ei tälläistä pysty kukaan keksimään.
korona-sulttaani.png
korona-sulttaani.png (252.03 KiB) Katsottu 1437 kertaa
pop-corn-pepe.png
pop-corn-pepe.png (224.47 KiB) Katsottu 1437 kertaa
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7728
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

:lol: ^

Jep , itelle tullu joskus fiilis et nyt tehään legendaarista
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Syskon S
Matlock
Viestit: 848
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Juujaa kirjoitti:
La Huhti 04, 2020 8:31 pm
napalanko kirjoitti:
La Huhti 04, 2020 8:28 pm
^tosiaan "kautta aikain" eli siitä lähtien kun torpparilaki tuli, kun ei voinut enää orjuuttaa kuin näitä kehitysmaalaisia!
Niin tai näin 1 kehitysmaalainen tekee 8h saman kuin 2 suomalaista nuorta 10h. Kehitysmaalaisella on myös joustoa paljon enemmän. Jos kuorma pitää saada valmiiksi 18.00 kehitysmaalainen hoitaa. Suomalainen ei. Ne on nämä nykyajan lapset totutettu vähän liian helppoon elämään.

En nyt menisi sanomaan, että kuka tahansa "kehitysmaalainen" olisi nopea. Veikkaan, että kansalaisuuksien ja sen lisäksi yksilöiden kohdalla on merkittäviä eroja. Se mitä itse 90-luvun lopulla olin monena vuotena kesätöissä & joulu- ja pääsiäsikukkasesongeissa kasvitarhoilla, niillä oli paljon vietnamilaisia naisia töissä. He olivat järjestään suomalaisia nopeampia ja saivat varmasti parhaat palkat (jos oli erityisen nopea, voi pyytää päästä urakkapalkalle). Nuo vietnamilaiset olivat valmiiksi Suomessa asuvia ja osasivat suomea. Venäjältä, Virosta ja Latviasta tuli jo tuolloin kausityöntekijöiden porukoita ja he vaikuttivat reippailta ja työtä pelkäämättömiltä, nopeudesta en tiedä. He asuivat tiloilla ja heillä oli ihan omat porukkansa, vaikutti olevan oikein mukava meininki heillä. Palkasta muistaisin, että se ei olisi ollut mitenkään erityisen huono tuona aikana, mutta nykyään taitaa olla eri tilanne. Tein jonain kesänä myös siivoojan ja laitoshuoltajan töitä ja muistaisin, että aika samoihin olisi mennyt.

Minä ymmärrän vallan hyvin, miksi viljelijät haluaisivat mieluummin ulkomaista, taitavaa ja hyvin motivoitunutta työväkeä, kuin suomalaisia pitkäaikaistyöttömiä tai työkokeilijoita. Ne kotimaiset tekijät ovat tietysti erikseen, joilla on työkokemusta alalta tai joilla on edellytyksiä oppimiseen ja työntekoon. Tuo työ on fyysisesti rankkaa ja tilat ja tarhat sijaitsevat useimmiten jossakin muualla, kuin suurten kaupunkien lähistöllä. Motivaatiota pitää työntekijältä löytyä, että jaksaa. Toivon, että ne opiskelijat ja työttömät, joilta löytyy taitoa ja innostusta, hyödyntäväg tämän tilaisuuden. Huonoilla ja aloitekyvyttömillä työntekijöillä ei viljelijä tee mitään, niin se vaan on.
Minä en hämmästy mistään

Syskon S
Matlock
Viestit: 848
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Gladys kirjoitti:
La Huhti 04, 2020 8:49 pm
Kotimaista työvoimaa löytyy kunhan palkka on sillä tasolla että sillä pystyy elättämään itsensä.
Tänne ei todellakaan kaivata nyt yhtään ulkomailta tuotettua halpatyövoimaa - hoidetaan työehdot sellaiseksi että suomalainen elää Suomessa tehdyllä työllä. Saattaa vaatia yhteiskunnalta vastaantuloa, mutta kokonaisuus tulee silti edullisemmaksi pitkällä juoksulla kuin työvoiman roudaaminen muista maista.
Suuri ongelma tuossa työssä on se, että se on kausityötä. Palkkojen pitäisi olla sen verran hyvät, että ne kattaisivat ne työttömät, päivärahoilla menevät talvikuukaudet. Tunnen muutaman ihmisen, joka tekee noita töitä. Heillä ei ole juurikaan lomaa kesäisin, hyvä jos saavat yhden tai kaksi yksittäistä viikkoa puhuttua itselleen. Koko kesä töissä, kun muu perhe lomailee, ei kuulosta minusta kovinkaan houkuttelevalta. Opiskelijoille tuo voi olla ihan hyvä homma. Valtio voisi kyllä näinä aikoina tulla vastaan työnantajamaksuissa tai tehdä jonkinlaisen helpotuksen työntekijän verotukseen poikkeuslain nojalla.
Minä en hämmästy mistään

Kardemumma

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Esim. Sven Sigg Ab perustelee vietnamilaisten työntekijöidensä parhautta sillä, että nämä tulevat trooppisesta maasta ja soveltuvat hyvin kasvihuonetöihin. Tosiasiallisesti he soveltuvat sinne siksi, että tekevät työtä 3 euroa / tunti. Halpatyövoiman käyttöä perustellaan aina valheellisesti, vaikka kaikki tajuavat mistä on kysymys. Rakennusala on käytännössä kokonaan virolaisten ja muiden ryssien temmellyskenttä. Heidän kotimaassaan keskipalkka on noin viisisataa euroa. Suomessa on vielä toistaiseksi hyvä elintaso ja se houkuttaa tänne näitä kaikkia pakolaisia. Jossain vaiheessa systeemi tulee romahtamaan ja olisi sen vuoksi hyvä saada perustulo sosiaalijärjestelmään ujutettua, kuten Iranissa. Jaetaan kaikki verotulot tasaisesti kaikille, eikä vain muutamalle johtajalle ja Turhapurolle. Ja sen jälkeen totutellaan yövartijavaltiomalliin.

wretch
Lovejoy
Viestit: 1744
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Kommentti: Maskisotku kertoo karua tarinaa Suomen todellisesta varautumisesta pandemiaan

Päättäjien tilannekuva on osoittautunut aivan liian ruusuiseksi, kirjoittaa Ilta-Sanomien politiikan toimittaja Olli Waris.

– Tämä päivä on historiallinen päivä. Nyt ne rekat lähtevät liikkeelle, sosiaali- ja terveysministeriön ylijohtaja Päivi Sillanaukee kertoi Ylen A-studiossa 23. maaliskuuta.

Huoltovarmuuskeskuksen ovet avattiin ja huoltovarmuusvarastot otettiin käyttöön.

Sillanaukee ilmoitti, että terveydenhuollon kenttää varten on käytössä miljoonia kirurgisia maskeja ja satojatuhansia hengityssuojaimia.

– Eivät ne tule loppumaan, Sillanaukee vakuutti.

Suurelle yleisölle saattoi tulla turvallinen olo: ainakaan suojavarusteiden puutteeseen Suomi ei koronasodassa kaadu!

Samaa turvallisuudentunnetta pönkittivät keskeiset virkamiehet ja ministerit, jotka painottivat, että Suomen huoltovarmuusjärjestelmä on kansainvälisessä mittakaavassa ainutlaatuinen ja materiaalia on jopa selvästi enemmän kuin suunnitelmat edellyttävät.

Kansallisesta varautumisesta vastaava sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) kertoi 12. maaliskuuta Suomen olevan ”äärimmäisen hyvin” varautunut tilanteeseen sikainfluenssan jäljiltä.

– Meillä on esimerkiksi näitä hoitotarvikkeita, suojautumisvarusteita hoitohenkilökunnalle varastossa tällä hetkellä runsaasti, Pekonen rauhoitteli.

Viesti meni läpi ulkomaillakin, The New York Times kertoi Suomen istuvan kadehdittavan varautumismateriaalipinon päällä.

Nyt tähän mielikuvaan on alkanut tulla pahoja säröjä – päättäjien tilannekuva varautumisen suhteen on osoittautunut aivan liian ruusuiseksi.

Pekonen ilmoitti viime viikolla valtion hankkivan lisää suojamateriaaleja ja myönsi, että ”koronavirusepidemia on päässyt yllättämään monella sektorilla”.

Lähi- ja perushoitajaliitto Superin puheenjohtajan Silja Paavolan mukaan maskeista ja jopa käsidesistä on ollut pulaa kentällä.

Paavolan mukaan puutteet voivat johtaa pahimmillaan kuolemantapauksiin, jos koronavirus kulkeutuu hoitajan mukana asiakaskäynnille.

Vanhustenhuollossa työskentelevä henkilö ihmettelee IS:lle ristiriitaisia ohjeistuksia. Ensiksi kerrottiin, ettei hengityssuojainta tarvita, kunhan on itse terve ja asiakas samoin.

Uuden ohjeistuksen mukaan suojaimia pitää käyttää: kertakäyttöisiä maskeja riittää yhtä työvuoroa kohti kaksi kappaletta.

– Voit kuvitella, minkälaisia räkäpusseja ne ovat, kun yhtä suojusta käyttää 2–4 tuntia, vanhustenhoitaja tokaisee.

Teho-osastolla koronapotilaita hoitava sairaanhoitaja kertoo niin ikään, että maski vaihdetaan kahdeksan tunnin työvuoron aikana kerran. Teholla käytetään laadukkaampia FFP3-suojaimia, ja vuodeosastolla kirurgisia suunenäsuojia. Sairaanhoitaja katsoo, että näitä parempia suojia pitäisi käyttää myös vanhustenhuollossa.

Maskeja tullaan tarvitsemaan valtava määrä.

HUSin diagnostiikkajohtaja Lasse Lehtonen arvioi Uuden Suomen blogissaan, että Suomen sosiaali- ja terveydenhuollossa voisi kulua jopa lähes miljoona maskia päivässä.

– Ennakoidun 4–6 kuukauden kestoisen epidemian ajaksi tarvittaisiin ainakin 120–180 miljoonaa kirurgista maskia, Lehtonen avaa mittakaavaa.

Hyvinvointiala HALI ry:n mukaan ministeriön uusien ohjeiden myötä varastoissa olevat materiaalit riittävät maksimissaan viikon. Toimitukset voivat jäädä matkalle tai päätyä keinottelijoiden käsiin. Huoltovarmuuskeskuksen materiaaleja saadaan käyttöön aikaisintaan viiden viikon päästä. Silloinkin saatavuuden oletetaan olevan vähäinen.

Viime päivinä virkamiehiltä ja päättäjiltä on kuultu uusia selityksiä.

Sosiaali- ja terveysministeriön johtaja Tuija Kumpulainen perusteli Ylelle suojavarusteisiin liittyviä epäkohtia ”logistisella haasteella”.

Aiemmin Kumpulainen valitteli ”tietokatkosta”, mikä johti siihen, että iso joukko suomalaisia pääsi palaamaan riskialueilta maahan ilman koronakontrollia.

Ylijohtaja Sillanaukee sanoi maanantaina Ylen A-studiossa, että suojavarusteiden käyttö on muuttunut maailmalla ”ihan toisenlaiseksi” kuin aiemmissa tartuntatautitilanteissa.

Sillanaukeen maailmankuva vaikutti menneen uusiksi parissa viikossa. Nyt maailmalla noudatetaan ”viidakon lakeja”, Sillanaukee kuvaili.

Sillanaukee kertoi, että hoitajat voisivat alkaa käyttää kotikäynneillä kankaisia suusuojaimia, vaikka niillä olisi vain ”jonkin verran” suojavaikutusta.

Suomukset putosivat maanantaina myös varautumisministeri Pekosen silmiltä.

– Suomen poikkeukselliset varmuusvarastot ovat hyvät, mutta eivät pohjattomat nekään, Pekonen kirjoitti Facebookissa.

Samalla Pekonen sysäsi vastuuta ”isoille hoivaketjuille”.

– Isojen hoivaketjujen vanhainkodeissa on todettu koronatartuntoja. Yhtenä syynä tähän on puutteet suojavarusteissa. Hoivaketjujen, kuten myös kuntien ja sairaanhoitopiirien tulisi varautua myös itse mahdollisten epidemioiden varalle, Pekonen evästi.

Pekosella voi olla pointti, mutta onko nyt oikea hetki ideologisille reviirikiistoille?

Ylen mukaan yksityiset terveysjätit ovat tarjonneet julkiselle terveydenhuollolle apuaan koronatestauksessa, mutta apu ei ole ministeriölle kelvannut.

Hallituslähteen mukaan kyse on pahasta poliittisesta virhearviosta.

Tilanteen olisi voinut nähdä toisin – yksityiset terveysfirmat olisi voinut ikään kuin määrätä koronatalkoisiin mukaan. Lopputuloksena todennäköisesti kaikki olisivat voittaneet.

Tiistaina Suomeen saapui Kiinasta kaksi miljoonaa kirurgista suusuojaa ja 230 000 hengityssuojainta.

– Teemme kaikkemme suojavarusteiden riittävyyden ja saatavuuden takaamiseksi, Pekonen ilmoitti.

Toivoa sopii, että näin myös on.

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd) lainaten: koronakriisissä Suomi ei voi mokata kansakuntana.

Maskisotku kertoo osaltaan karua tarinaa Suomen todellisesta varautumisesta pandemiaan.
Olli Waris
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006467593.html

Schumi
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Mitä nopeammin järjestelmä romahtaa sen parempi. Muutos tulee vasta kun koukataan räjähdyspisteen kautta, suurin osa ihmisistä tyytyy arkeensa köyhyydessä, kädestä suuhun eläen. Kerran vuodessa ehkä varaa kanarialle. Velat painaa niskassa. Tuntuu että kokoajan kiristetään vyötä, aivanku joku imuri imisi kaikki rahat pyramidin huipulla. Korona ei ole niin vaarallinen kuin annetaan ymmärtää, kyllä jokainen itse ajatteleva sen tietää. Elämän on tarkoitus ollakin köyhää, elämä on opetus. Ei hyvää ilman pahaa. "Se on kuin rahaa laittaisi pankkiin." Joskus koittaa vielä hyvät ajat ja pukumies pukee verkkarit ja verkkarimies vaihtaa puvun päälle ja anna vittu fuck the world takasi.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Juujaa
Scooby Doo
Viestit: 634
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Kertoo jotain kun ihminen selittää köyhyydestä. Kerran vuodessa pääsee Kanarialle :lol:

Avatar
Tackleberry
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2627
Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

Schumi kirjoitti:
Ti Huhti 07, 2020 8:47 pm
Mitä nopeammin järjestelmä romahtaa sen parempi. Muutos tulee vasta kun koukataan räjähdyspisteen kautta, suurin osa ihmisistä tyytyy arkeensa köyhyydessä, kädestä suuhun eläen. Kerran vuodessa ehkä varaa kanarialle. Velat painaa niskassa. Tuntuu että kokoajan kiristetään vyötä, aivanku joku imuri imisi kaikki rahat pyramidin huipulla. Korona ei ole niin vaarallinen kuin annetaan ymmärtää, kyllä jokainen itse ajatteleva sen tietää. Elämän on tarkoitus ollakin köyhää, elämä on opetus. Ei hyvää ilman pahaa. "Se on kuin rahaa laittaisi pankkiin." Joskus koittaa vielä hyvät ajat ja pukumies pukee verkkarit ja verkkarimies vaihtaa puvun päälle ja anna vittu fuck the world takasi.
Pullamössösukupolvi kuvittelee, että heidän elämänsä on niin hirveän rankkaa, kun "kerran vuodessa ehkä varaa kanarialle".

Joku vois soittaa maailman pienintä viulua tällaisille reppanoille. :lol:
Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

Schumi
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Juujaa kirjoitti:
Ti Huhti 07, 2020 9:13 pm
Kertoo jotain kun ihminen selittää köyhyydestä. Kerran vuodessa pääsee Kanarialle :lol:
Niinhän se on. Monien perheiden kohokohta on käydä halppisreissussa. Tuo että on varaa kanariallekkin on jo parempi tilanne kuin monella. Monet joutuvat käydä leipäjonossakin.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

damfin
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4423
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

Daddy Slam kirjoitti:
Ti Huhti 07, 2020 6:31 pm
DamFin, tiedätkö mikä on salaliitto? Salaliitto on kahden tai useamman toimijan välinen salainen sopimus lainvastaisesta toimista ja useasti näitä esiintyy juuri politiikan piirissä.
Teet vaan itsestäsi pellen.
Näe sinä minut hörhönä, mutta tosiasia on, jos uskoo silmät kiinni viralliseen totuuteen, ilman omaa ajattelukykyä on kyl narussa vedettävä pässi.
Kyllä minä tiedän että salaliittoja ihan oikeastikin on ollut ja tulee olemaan, en vaan sitten tiedä kumpi on pahempi pelle, se joka ei jokaisessa tapahtumassa heti ensimmäiseksi näe jotain pirullista salaliittoa, vaiko se joka näkee salaliittoja joka puolella ja jokaisessa uutisessa, koski se sitten vaikka naapurin riitan kissanristiäisiä.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
meitzi
Columbo
Viestit: 2358
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja meitzi »

Tackleberry kirjoitti:
Ti Huhti 07, 2020 9:13 pm
Pullamössösukupolvi kuvittelee, että heidän elämänsä on niin hirveän rankkaa, kun "kerran vuodessa ehkä varaa kanarialle".
Pullamössösukupolvi on viimeinen sukupolvi suomessa, joka oli vauraampi kuin edellinen. Varmaan lähinnä siksi, että sillä oli yliedustus äänestäjänä, ja siksi tulonsiirrot keskitettiin heidän tarpeisiin, maksoi mitä maksoi.

Ja kuinka ollakaan, se on myös se sukupolvi, joka oli yliedustettuna myös veropakoloisena epsanjassa, ja joita eniten roudataan sieltä, sekä kanarialta, vaarantamaan meitä muita. Lajilleen tyypillisesti myös yhä edelleen itsekkäitä perseenreikiä. Espanjasta vastoin kaikkia ohjeita suoraan busseihin, siitä kohti periferiaa sukuloisimaan ja tietysti pysähdytään joka abc.lle kaffettelemaan.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

wretch
Lovejoy
Viestit: 1744
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Juujaa kirjoitti:
Ti Huhti 07, 2020 9:50 pm
Kaikista pahimmat pellet on niitä jotka selittävät omaa huonoa onnistumistaan elämässä "salaliitoilla".
Näitä ei kai ole kovinkaan montaa ja heitä kutsutaan potilaiksi

Vastaa Viestiin