Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Schumi
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Olet aika helvetin pihalla reaaliarjesta jos kuvittelet, että vuodesta toiseen samoissa rutiineissa elävät köyhät perheet pystyisivät tekemään mitään isompaa jotka elävät kädestä suuhun. Ikävä kyllä. Toki elämän kohokohdat saadaan muualta, mutta pointti olikin, että rahavarat riittävät suurinpiirtein tälläseen meininkiin.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5362
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA »

Nyt alkaa koronahysteria olemaan jo naurettavaa, kun aivohalvausta oireilevat eivät enää uskalla hakeutua hoitoon pelätessään saavansa koronatartunnan HUSissa.

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kor ... #gs.36r0w7
Koronapelko näkyy Husissa pelottavalla tavalla: Vakavien sairauksien hoitoon hakeutuvien määrä vähentynyt selvästi – "Hyödyt hoitoon hakeutumisesta ovat suurempia kuin riski sairastua koronavirukseen"

MTV Uutiset JULKAISTU 15 MINUUTTIA SITTEN

Pelko koronavirustartunnassa näkyy vakavien sairauksien hoitoon hakeutuvien määrän vähenemisenä Meilahden neurologian päivystyksessä Helsingissä.

– Ihmisten tulee uskaltautua hoitoon ja tutkimuksiin myös koronaepidemian aikana. Hyödyt hoitoon hakeutumisesta ovat suurempia kuin riski sairastua koronavirukseen, sanoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) neurokeskuksen hallinnollinen ylilääkäri Sami Curtze tiedotteessa.

Ohimenevän aivoverenkiertohäiriön saaneiden määrä puolittunut


Ohimenevän aivoverenkiertohäiriön eli TIA-kohtauksen saaneiden potilaiden määrä Meilahden neurologian päivystyksessä on laskenut koronaepidemian aikana puoleen tavallisesta luvusta. TIA-kohtaus diagnosoidaan noin 4 000 suomalaisella vuosittain.

Kohtauksen saaneen tulee hakeutua päivystykseen välittömästi, vaikka oireet menisivätkin ohi. Näin siksi, että joka kymmenes TIA-potilas saa aivoinfarktin viikon kuluessa, ja joka kahdeskymmenes ensimmäisen vuorokauden kuluessa.

Päivittäin keskimäärin 68 suomalaista saa aivoverenkiertohäiriön, ja siihen kuolee keskimäärin 12 ihmistä päivässä.

Lue lisää: Terveyskeskuksissa potilaskato – koronapelko saa vakavastikin sairaat jäämään kotiin: "Oma sairaus voikin olla sellainen, josta ei enää parannuta"

wretch
Lovejoy
Viestit: 1744
Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
Paikkakunta: Nekropolis

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wretch »

Toveri Orpo ehdottaa suunnitelmataloutta.
Orpolta ehdotus suojavälinepulaan: Pääministeriltä sitoumus ostaa kaikki kotimaiset suojaimet, ja tuotanto Suomessa alkaisi heti

Orpolta ehdotus suojavälinepulaan: Pääministeriltä sitoumus ostaa kaikki kotimaiset suojaimet, ja tuotanto Suomessa alkaisi heti.
Oppositiojohtaja toivoi myös ”nyrkin” tapaista joukkoa, joka koordinoisi suojavälineiden tarvetta eri puolilla maata ja ostoja maailmalta.

Kansanedustaja, puheenjohtaja Petteri Orpo (kok) esittää suojavälinepulaan uutta ratkaisua.

Orpo toivoo pääministeri Sanna Marinilta (sd) sitoumusta ostaa kaikki kotimainen hengityssuojatuotanto, jotta tuotanto Suomessa alkaisi.

– Pääministerin suulla, sitoumus siitä, että kaikki kotimainen hengityssuojatuotanto ostetaan. Valtio ostaa sen. Kun sitoumus tulisi, tuotanto lähtisi liikkeelle ja yritykset uskaltaisivat tehdä tuotantolinjamuutoksen. Tauti leviää maailmalla ja maat ovat täysin itsekkäitä, hamuavat tilauksia ja hinnat nousevat kohtuuttomuuksiin. Meillä täytyisi olla tässä omavaraisuus, uusi tauti voi olla edessä, Orpo sanoi.

– Ja kun tarve ei ole vain tässä ja nyt. Kriisi kestää kuukausia ja suojaimia tarvitaan kriisin jälkeenkin. Maailmalla tavalliset ihmiset käyttävät maskeja asioidessaan kaupassa, työpaikalla. Miljoonat suojat menevät nopeasti, tämä kannattaa suhteuttaa. Ministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas) sanoi, että nyt saatiin 2,5 miljoonaa suojaa, Orpo jatkoi.
Orpo viittasi Helsingin pormestariin Jan Vapaavuoreen (kok), joka oli twiitannut, että pelkästään Helsingin kaupungin työntekijät tarvitsevat miljoona kasvosuojusta viikossa. Orpo myös muistutti, että kriittisen henkilöstön pitää jokaisen potilaan ja asiakkaan kohdalla vaihtaa uusi hengityssuoja.

– Tarve on valtava. Meille ei riitä edes kriittisissä tehtävissä olevalle henkilöstölle riittävästi hengityssuojaimia, maskeja. Esimerkiksi vanhusten kotipalvelussa, palveluasumisessa tilanne on ihan kriittinen. Tai yliopistosairaalan lasten syöpäosastolla hoitajilla ei ollut maskia käytössä. Tilanne on ollut pitkään kriittinen, niitä suojaimia ei ole, Orpo totesi.

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä Huoltovarmuuskeskus kertoivat tänään, että Suomeen tuli Kiinasta kaksi miljoonaa kirurgista maskia ja 230 000 hengityssuojainta.

STM:n mukaan sosiaali- ja terveydenhuoltoon on hankittu ja hankitaan runsaasti muun muassa kirurgisia suu-nenäsuojia, hengityssuojaimia, suojatakkeja ja -käsineitä sekä visiirejä, ja hankintakanavia on useita. Sairaanhoitopiirit keräävät eri toimijoiden tarpeet suojavälineille, ja välineet jaetaan tarvearvion perusteella tarvearvion perusteella sairaanhoitopiirien logistiikkayksiköiden kautta.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä (kesk) puolestaan kertoi aamulla, että hengityssuojien tuotanto Suomessa alkaa ensi kuussa, ja päivätuotanto on 200 000 suojainta.

Suojaimia tarvitsevat niin kaupunkien työntekijät, sairaanhoitopiirien työntekijät, poliisit, ja monet muut kriittisissä työtehtävissä olevat. Suojaimia ostavat niin valtio, sairaanhoitopiirit kuin pienemmät yksiköt ja yksityiset toimijat.

– Pitäisi tietää mikä se tilanne on. Paljonko suojia on, paljonko niitä tarvitaan ja mistä niitä saadaan, Orpo kyseli.

– Tietoa ei ole. Yksittäistä tietoa tulee joka puolelta siitä, että suojaimia ei ole riittävästi, Orpo jatkoi.

Orpo toivoi, että hallitus perustaisi ”nyrkin” kaltaisen porukan koordinoimaan suojavälineiden tarvetta ja ostoa maailmalta.

– Tässä tämä ongelma konkretisoituu, että tässä ei ole yhtenäistä, koordinoitua johtoa, jonka käsissä tällaiset asiat ovat. Pitäisi olla ”nyrkki”, jolla suojavarusteasia on pöydällä, ja josta operoidaan sen asian hoitaminen, Orpo sanoi.

Kansanedustaja, puheenjohtaja Jussi Halla-aho (ps) jakoi huolen suojavälineiden riittämättömyydestä.

Kenen pitäisi tämä suojavarusteiden hankkiminen hoitaa? Hallituksen ja huoltovarmuuskeskuksen, sairaanhoitopiirien, pienempien yksiköiden itse, vai yksityisten toimijoiden?

– Se on hankalaa, jos meillä on paljon pieniä toimijoita, jotka kukin omalla tahollaan yrittävät järjestää itselleen välineitä. Kyllä se varmaan olisi parempi, että asiaa pystyttäisiin keskitetysti hoitamaan, Halla-aho vastasi.

– Onko se sitten Huoltovarmuuskeskus vai joku muu taho, siihen en pysty ottamaan kantaa. Epäilemättä hallitus olisi tässä asiassa se oikea taho, Halla-aho jatkoi.
Myös Halla-aho toivoi, että Suomi aloittaisi hengityssuojaimien oman tuotannon.

– Niiden kulutus on huomattavan suurta. Se nähtiin siinä, että Huoltovarmuuskeskuksen varasto on hyvin äkkiä kulutettu. Kyllä huoltovarmuudennäkökulmasta Suomella pitäisi olla valmius käynnistää oma tuotanto paljon nopeammin kuin nyt on tapahtumassa, jos tapahtuu.

– Suomessa on joskus ollut huomattavaa suojavälineiden valmistusta, mutta se myytiin ulkomaille ja tuotanto Suomessa loppui, Halla-aho totesi.

Mikä on se nopein toimi, joka pitäisi tehdä suojavälineiden riittävyyden takaamiseksi?

– Jätän ammattilaisten pohdittavaksi sen, mikä olisi nopein tapa toimia tässä tilanteessa. Hallitus johtaa maata, ja hallituksella on käytettävissään paras mahdollinen tieto, ja myös välineet asioiden tekemiseen. Toivon, että hallitus pikaisesti ryhtyy sellaisiin toimenpiteisiin, joita tarvitaan, että suojavälineitä saataisiin riittävästi, Halla-aho vastasi.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000006467600.html

Kardemumma

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Kardemumma »

Kainuussa ja muualla lapissa alkaa korona pikkuhiljaa tekemään tuloaan. Saa nähdä miten nämä sisäsiittoiset lappalaiset ja muut maalaisjuntit pärjäävät taudin kanssa, kun geeneissä on sukurasitteena sukurutsaa.

https://www.karjalainen.fi/uutiset/uuti ... item/13511

Lurkkeri
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 32
Liittynyt: Su Tammi 24, 2010 2:24 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lurkkeri »

Jyväskylässä, Mikkelissä ja muualla kehä kolmosen sisäpuolella somaleiden ja muiden muslimien tartunnat vain kasvavat.
"Luulekko ettei löyvy?"

Daddy Slam
Aloitteleva dekkari
Viestit: 507
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam »

damfin kirjoitti:
Ti Huhti 07, 2020 9:31 pm
Daddy Slam kirjoitti:
Ti Huhti 07, 2020 6:31 pm
DamFin, tiedätkö mikä on salaliitto? Salaliitto on kahden tai useamman toimijan välinen salainen sopimus lainvastaisesta toimista ja useasti näitä esiintyy juuri politiikan piirissä.
Teet vaan itsestäsi pellen.
Näe sinä minut hörhönä, mutta tosiasia on, jos uskoo silmät kiinni viralliseen totuuteen, ilman omaa ajattelukykyä on kyl narussa vedettävä pässi.
Kyllä minä tiedän että salaliittoja ihan oikeastikin on ollut ja tulee olemaan, en vaan sitten tiedä kumpi on pahempi pelle, se joka ei jokaisessa tapahtumassa heti ensimmäiseksi näe jotain pirullista salaliittoa, vaiko se joka näkee salaliittoja joka puolella ja jokaisessa uutisessa, koski se sitten vaikka naapurin riitan kissanristiäisiä.
En minä näe tässä koronassa salaliittoa. Olen vain katsonut faktat ja niiden perusteella tehnyt johtopäätöksen. Jos se nyt on vielä epäselvä, niin tätä koronavirusta ja sen vaarallisuutta liioitellaan rankalla kädellä. Olen luvut koronan vaarallisuudesta esittänyt tässäkin ketjussa. Jos silti haluaa uskoa että maailmanloppu tulee niin en voi sille mitään.

Edit.
Surullista, että ihmiset uskovat auktoriteettia enemmän, kuin omia silmiään ja järkeään. Vielä kun kaikki tieto on klikkauksen päässä, niin ei voi ku pyöritellä päätään.

aumari
Wallander
Viestit: 1081
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja aumari »

Joko täällä on ollut tieto siitä, että Saariselällä sairastunut ja LKS:ssa eristyksissä ollut kiinalaisturisti ei sairastanut koronaa, vaan kyseessä oli muu flunssa/influenssa. Miksihän se on mediassakin jätetty vähälle uutisoinnille. Ilmeisesti epäilyksen aiheutti tieto Kiinassa muhineesta sairasteluaallosta.

Avatar
meitzi
Columbo
Viestit: 2358
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja meitzi »

aumari kirjoitti:
Ke Huhti 08, 2020 1:22 am
Miksihän se on mediassakin jätetty vähälle uutisoinnille
Eipä kait sitä nyt koko ajan tarvitse rummuttaa. Asia kyllä tuli selväksi aikanaan, ja sen jälkeen ei ole ollut enää ajankohtainen
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7728
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006467560.html
Britannian ulkoministeri: Boris Johnson hengittää itse mutta saa happihoitoa
Pääministerin tehtäviä väliaikaisesti hoitava ulkoministeri Dominic Raab kertoi iltapäivällä Johnsonin tilan olevan edelleen vakaa. Johnsonin kerrotaan olevan edelleen teho-osastolla ja saavan happihoitoa mutta hän ei ole tarvinnut hengityskoneen apua. Raabin mukaan Johnson ”hengittää itse”.

– Hän ei ole tarvinnut minkäänlaista mekaanista tai ulkopuolelta tapahtuvaa hengitysapua. Hän on edelleen hyvällä mielellä ja osana tavallista lääketieteellistä käytäntöä hänen tilaansa tarkkaillaan tehohoidossa, Raab sanoi tiedotustilaisuudessa.

Raab vakuutti pääministerin saavan sairaalassa parasta mahdollista hoitoa. Hänen mukaansa Johnson olisi palamaassa pian takaisin hoitamaan tehtäviään. Raab sanoi olevansa varma siitä että Johnson selättää sairauden.

– Olen varma siitä että hän selviää sillä tiedän pääministerin olevan taistelija. Hän tulee pian olemaan jälleen peräsimessä johtamassa meitä läpi tästä kriisistä.

Ulkoministerin mukaan Johnsonin teho-osastolle joutumista on seurannut häntä tukevien viestien tulva.

– Tämä on shokki meille kaikille. Hän ei ole pelkästään pääministeri, meidän pomomme, vaan myös kollega ja ystävä, Raab totesi.

Tiedotustilaisuudessa Raabilta tiedusteltiin myös hallituksen toimintakyvystä tilanteessa, jossa toimintatapoja joudutaan muuttamaan. Raab vakuutti hallituksella olevan selvät toimintaohjeet pääministerillä ja sanoi sen suoriutuvan hyvin tehtävästä taistella koronaa vastaan. Ulkoministerin mukaan hän sijaistaa Johnsonia niin pitkään kuin on tarpeen.

55-vuotiaalla Johnsonilla todettiin koronavirustartunta 26. maaliskuuta. Viime sunnuntaina Johnson joutui sairaalaan sitkeästi jatkuneen kuumeen vuoksi. Maanantaina hänet siirrettiin teho-osastolle, jonka kerrottiin olevan varotoimenpide.

Johannes Kotkavirta
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Villeri
Sledge Hammer
Viestit: 1588
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Keravalla näkyisi nuoriso satsanneen riehumiseen. Liekö liikaa vapaa-aikaa.

Levoton nuoriso unohti turvavälit ja alkoi isolla porukalla särkeä paikkoja Keravalla – Nyt kaupunki pyytää poliisia apuun

Nuorisoporukat rikkoivat kauppakeskuksen omaisuutta ja huutelivat epäasiallisesti ohikulkijoille Keravalla, vaikka joukkokokoontumiset on kielletty virusriskin takia.


KERAVAN kaupunki pyytää poliisia lisäämään partiointia keskusta-alueella nuorison häiriökäyttäytymisen vuoksi. Kaupunki tiedotti nuorison häiriköineen toistuvasti kaupungin keskusta-alueella viime viikonloppuna.

”Muun muassa yli kymmenen hengen nuorisoporukoilla on ollut poikkeusoloaikana outoja kokoontumisia yleisillä paikoilla keskustassa, vaikka se on nyt kielletty”, Keravan turvallisuuspäällikkö Jussi Komokallio toteaa HS:lle.

Komokallio sanoo nuorison tehneen viikonloppuna ilkivaltaa rikkomalla kauppakeskus Karusellin ja yksityishenkilöiden omaisuutta. Nuoret aiheuttivat Komokallion mukaan häiriötä myös huutelemalla ja käyttäytymällä epäasiallisesti ohikulkijoille.

”Aiomme kaupunkina puuttua ilmiöön heti, jotta poikkeusolohäiriöt loppuvat”, Komokallio sanoo.

Kaupunki pyysi myös poliisia partioimaan tiuhemmin kirjaston, Karusellin ja Puuvalonaukion lähettyvillä.

Turvallisuuspäällikkö Komokallio on myös keskustellut kauppakeskus Karusellin johtajan kanssa siitä, kuinka kauppakeskuksen tiloissa kokoontuvien nuorten tekemisiin voidaan puuttua. Kauppakeskus kaksinkertaistaa nyt vartioiden määrän iltapäivisin keskuksen sulkemisaikaan saakka.

Kaupungin omat nuorisotyöntekijät jalkautuvat myös keskustaan jatkossa. Nuorisojoukkoja tai häiriökäyttäytymistä kohdatessaan he ohjaavat henkilöitä muihin aktiviteetteihin ja kehottavat siirtymään pois tai lähtemään kotiin.

https://www.hs.fi/kaupunki/kerava/art-2 ... 67169.html

ReissuLasse
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2509
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

Jotenkin hellyytävä tuo Kerava uutinen. Siellä ne nyt kokoontuu, vaikka se on kiellettyä. Ja hävyttömyyksiä huutelevat. Keravalla ilmeisesti sitten ahkeraan ravataan kauppakeskuksessa.

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7728
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006467786.html
Trump uhkaa leikata WHO:n rahoitusta – näin presidentti hyökkäsi Maailman terveys­järjestöä vastaan
Presidentti on syyttänyt Maailman terveysjärjestöä Kiinan suosimisesta.

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump uhkaa leikata Maailman terveysjärjestön WHO:n rahoitusta. Trump syyttää WHO:ta Kiinan suosimisesta ja koronavirustilanteen huonosta hoitamisesta.

Yhdysvallat on YK:n alaisen WHO:n suurin rahoittaja.

– Leikkaamme voimakkaasti siitä rahasta, jonka käytämme WHO:hon, Trump sanoi päivittäisessä tiedotustilaisuudessaan.

Trump ei täsmentänyt kuinka paljon Yhdysvallat aikoo rahoitustaan supistaa tai milloin. Kun häneltä kysyttiin asiasta lisää, presidentti näytti pehmentävän sanomisiaan.

– En sano että teemme niin, mutta me pohdimme tätä asiaa.

Trump sanoi että jotkut WHO:n ohjelmat ovat hyödyllisiä, mutta että järjestö on tehnyt liikaa virheitä.

Trump hämmästeli WHO:n ohjeita
Jo aiemmin päivällä Trump hyökkäsi Twitterissä WHO:ta kohtaan. Trumpia tuntui kismittävän erityisesti se, että WHO suositteli koronaviruksen leviämisen alkuvaiheessa maailman maita olemaan sulkematta rajojaan.

– He näyttävät olevan hyvin paljon kallellaan Kiinaan päin. Se ei ole oikein, Trump sanoi ja hämmästeli WHO:n matkustussuosituksia.

– Onneksi hylkäsin heidän neuvonsa pitää rajat auki kiinalaisille varhaisessa vaiheessa.

Koronavirus lähti leviämään Kiinan Wuhanista, ja Kiinan viranomaiset ovat saaneet kritiikkiä yrityksistä pimittää tiedot viruksen vakavuudesta. Toisaalta myös Trump vähätteli alkuvaiheessa koronaviruksen vaikutusta Yhdysvalloissa ja vertasi sitä tavalliseen influenssaan.

Häneltä kysyttiin jälleen tiistain tiedotustilaisuudessa, miksi hän vähätteli alkuvaiheessa koronavirusta.

– Ei olisi järkeä alkaa huutaa, että näin voi tapahtua. Olen tämän maan cheerleader. En halua aiheuttaa kaaosta ja järkytystä, Trump sanoi.

Koronavirus tuo esiin afroamerikkalaisväestön terveysongelmat
Yhdysvalloissa yli 12 000 ihmistä on kuollut koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin.

Trump ja hänen koronaneuvonantajansa, immunologi Anthony Fauci puhuivat tiedotustilaisuudessa myös siitä, miksi koronavirusepidemia on iskenyt erityisen kovasti afroamerikkalaisiin.


– Teemme kaikkemme vastataksemme tähän haasteeseen. Se on valtava haaste. Se on kamalaa, Trump sanoi CNN:n mukaan.

– Se on ollut suhteetonta. Tämä on iskenyt heihin hyvin kovaa.

Fauci selitti, että koronavirus on nostanut esiin normaalitilanteessakin olemassa olevat terveyserot. Vähemmistöjen ja erityisesti afroamerikkalaisten keskuudessa on keskimääräistä enemmän esimerkiksi diabetesta, kohonnutta verenpainetta, ylipainoa ja astmaa.

– Ikävä kyllä, kun katsoo sairauksia, jotka johtavat huonoon lopputulokseen koronaviruksen kanssa, jotka vievät ihmiset teholle ja hengityskoneisiin ja usein johtavat kuolemaan, ne ovat juuri samoja asioita, jotka ovat yliedustettuina afroamerikkalaisten keskuudessa, Fauci sanoi.

– Se on hyvin surullista. Emme voi tässä tilanteessa tehdä muuta kuin antaa heille parasta mahdollista hoitoa.

STT–AFP
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

disposal
Wallander
Viestit: 1007
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja disposal »

https://www.jamsanseutu.fi/a/11a3268d-0 ... 7780247616
Maahanmuuttovirasto siirsi riskiryhmiin kuuluvia asukkaita Auvilaan pois Helsingin koronaviruspesäkkeestä – Siirto tehtiin ennen Uudenmaan liikkumisrajoituksia
Auvilan vastaanottokeskuksessa pyritään ehkäisemään koronavirustartuntoja ohjeistamalla asukkaita välttämään ylimääräisiä kontakteja ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta.
Sallamari Lahtivuori
Keskustele

Pihlajalinnan ylläpitämään Auvilan vastaanottokeskukseen saapui maaliskuun puolivälissä 25 uutta asukasta pääkaupunkiseudun vastaanottokeskuksista. Maahanmuuttovirasto on tehnyt turvapaikanhakijoiden siirtoja ennakoivasti koronavirusepidemian vuoksi.

Siirrot tehtiin ennen hallituksen päätöstä eristää Uusimaa muusta Suomesta. Uudenmaan liikkumisrajoitus astui voimaan lauantaina 28. maaliskuuta keskiyöllä.

– Migrin päätöksen mukaisesti Helsingin vastaanottokeskuksien asukasmääriä on pienennetty ja koronaviruksen riskiryhmään kuuluvia turvapaikanhakijoita on siirretty pois niistä asukkaiden suojelemiseksi ja riskien minimoimiseksi, Auvilan vastaanottokeskuksen yksikönjohtaja Emma Selenius kertoo.

Uudet asukkaat ohjeistettu pysymään vapaaehtoisessa karanteenissa

Seleniuksen mukaan maaliskuussa Jämsään tulleiden asukkaiden joukossa on myös esimerkiksi raskaana olevia naisia. Kaikki uudet asukkaat ovat käyneet sairaanhoitajan vastaanotolla ennen Jämsään saapumista.

– Riskiryhmään kuuluvia asukkaita on ohjeistettu pysyttelemään vapaaehtoisessa karanteenissa, Selenius toteaa.

Auvilan vastaanottokeskuksessa pyritään ehkäisemään koronavirustartuntoja ohjeistamalla asukkaita välttämään ylimääräisiä kontakteja ja huolehtimaan hyvästä käsihygieniasta.

Yleiset tilat ovat poissa käytöstä, asiakaskontakteja on vähennetty ja esimerkiksi suomen kielen tunnit ja lasten läksypiirit on peruttu.

Tällä hetkellä vastaanottokeskuksessa on noin 120 asukasta.

– Meillä on väljää ja rauhallista. Yritämme tietysti minimoida riskit koronaviruksen suhteen.
Väkisinkin herää kysymys että onko tämä tapaus ainoa laatuaan? Vahva epäilys että uudenmaan vastaanottokeskuksia on tyhjennetty muillekkin VOK-paikkakunnille.

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7728
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Mielenkiintoista matskua mitä pankkipiireissä tapahtuu Coronan taustalla.Parasta varautua tulevaan :wink:

https://www.corbettreport.com/interview ... irus-lies/
John Titus Exposes the Fed’s Coronavirus Lies
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4556
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani »

Tässä on erinomainen kuva, josta selviää Euroopan maiden ensimmäisten koronavirushavaintojen ja epidemiaa vastaan kohdistettujen toimenpiteiden ajankohdat. En ole tarkistanut tietojen oikeellisuutta muusta lähteestä, mutta luotetaan nyt BBC:hen.

Kuva
https://www.bbc.com/news/world-europe-52200719

Suomi ja Ruotsi erottuvat aika selkeästi, muutaman muun valtion ohella. Että meille pitikin osua tämä hallitus juuri nyt!
????? ?? ??????.

Vastaa Viestiin