Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
Villeri
Javier Pena
Viestit: 1742
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Villeri »

5b54a08379346fba9e0c5ec95929a5527dcf06d15501de06aa3e8e0ed1870933.jpg
5b54a08379346fba9e0c5ec95929a5527dcf06d15501de06aa3e8e0ed1870933.jpg (25.29 KiB) Katsottu 2421 kertaa
THL:n matalampi ja vakavampi ennuste sairaalahoitoa tarvitsevien määristä HUS-alueella. Toteutuneet potilasmäärät noudattavat matalampaa ennustetta. HUS

https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 17047d2e48

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4979
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani »

Iltalehti kirjoitti:Suomi oli suojavarustebisneksessä Euroopan huipulla – näin kannattava yritys myytiin, Vaasan tehdas suljettiin ja tuotanto siirrettiin ulkomaille

Tänään klo 21:23

Suomi kaipaa nyt kipeästi suojavarusteita, kun oma tuotanto ei riitä. Ilman vuoden 2000 yrityskauppaa tarina olisi voinut olla toinen.

– Mitäs sitten tehdään ja mistä Suomeen saadaan suojaimia, jos tapahtuu joku iso katastrofi, Scott Safetyn Vaasan tehtaan suodatinkoneenhoitaja Thomas Dahl kommentoi kannattavan tehtaan lopettamispäätöstä joulukuussa 2012 Teollisuusalojen ammattiliitto ry:n lehteen.

Niin. Dahlin kommentti voi vetää mietteliääksi vuonna 2020, kun koronaviruspandemia koettelee Suomea ja koko maailmaa. Huoltovarmuuskeskus on joutunut ostamaan paniikissa suojavarusteita Kiinasta normaalista poikkeavilta tavarantoimittajilta ja kotimaan tuotantoa pyritään jotenkin epätoivoisesti käynnistämään.

Surullista kyllä, Suomi oli Euroopan suojavarustebisneksen huipulla. Vaasan tehtaat siirtyivät kuitenkin amerikkalaisomistukseen, kun Scott Technologies osti Kemira Safetyn vuonna 2000. Valtio omisti tuolloin Kemirasta 48,6 prosenttia.

Amerikkalaiset omistajat ajoivat Vaasan tehtaan toiminnan alas vuosien 2013–2014 aikana ja oveen lyötiin lappu lopullisesti vuonna 2015. Mutta miten kaikki tapahtui?

Menestys

Kemiran tarina alkoi Valtion Rikkihappo- ja Superfosfaattitehtaiden perustamisesta vuonna 1920. Toimiala keskittyi aluksi vastaamaan teollisuuden, kaivostoiminnan ja lannoitetuotannon kemikaalitarpeisiin.

Suojavarusteet tulivat liiketoimintaan pitkälti sotavuosien ansiosta kun talvisota syttyi vuonna 1939. Tytäryhtiö Kemira Safety Oy perustettiin vuonna 1993. Vuosikymmenien osaamisesta on syntynyt vuonna 1995 monille tuttu m95-suojanaamari, jota Puolustusvoimat käyttää edelleen.

Yhtiö oli kannattava. Vuosikertomuksesta 1999 käy ilmi, että Kemira Safetyn liikevaihto oli 14,2 miljoonaa euroa ja liikevoitto 0,9 miljoonaa euroa. Sotilasvarusteiden liikevaihto oli laskenut, mutta työsuojelukäyttöön menevien hengityssuojainten liikevaihto oli kasvanut pitkään.

Kemira päätti myydä kannattavan tytäryhtiönsä vuonna 2000. Tiedote otsikoitiin 3. toukokuuta vuonna 2000: ”Kemiran ja Scott Technologiesien kauppa Kemira Safetystä toteutettu”.

– Kemira Safety on Euroopan johtavia hengityksensuojainten valmistajia, jonka tuotantolaitokset sijaitsevat Vaasassa. Sen päätuotteita ovat koko- ja puolinaamarit, puhallinlaitteet sekä niiden kanssa käytettävät suodattimet, tiedote alkoi. Kirjoitusvirhe mukaan lukien.

Tuolloin Kemira Safetyn toimitusjohtajana toimi Kalle Suominen.

– Se oli Kemira-konsernin päätös keskittyä ydinbisnekseen. Ei siinä sen kummempaa ollut. Tuotteiden laatu oli huippuluokkaa. Sen takia amerikkalaiset varmaan sen ostivatkin. He pääsivät sillä tavalla Euroopan markkinoille.

Ahneus

Kun Kalle Suominen muistelee kauppoja, hän toteaa, että ”eihän se tietenkään kivalta tuntunut”. Yhtiö oli ollut suorastaan kehittämässä eurooppalaisia laatustandardeja ja normeja kahden vuosikymmenen ajan. Niitä standardeja, joita Suomeen viikko sitten hankittu erä ei täyttänyt.

– Jos ajattelee koko henkilöstöä, palkka hyvästä työstä oli, että yhtiö myydään, Suominen sanoo.

Kemian liitto vastusti kauppaa vedoten muun muassa huoltovarmuuteen. Tuolloin puheenjohtajana toimi Timo Vallittu. Hän kertoo, että tuohon aikaan puhuttiin valtion yhtiöiden virtaviivaistamisesta. ”Rönsyistä” tiputettiin pois ja Kemira Safety koettiin sellaiseksi.

– Vakioteemamme oli huoltovarmuus. Silloin meille vakuutettiin, että ostaja on iso amerikkalainen maailmanlaajuinen yhtiö, joka turvaa suojavarusteiden tuotannon paremmin ja monipuolistaa sen. Alkuun Vaasan toimintaa ei kavennettu, mutta sitten väki alkoi vähitellen vähentyä, Vallittu kertoo Iltalehdelle.

Yhtiö joka tapauksessa myytiin. Toiminta pyöri vielä reilut kymmenen vuotta Suomessa. Scott Health & Safety Oy lähetti kutsun yt-neuvotteluihin 21. syyskuuta 2012. Neuvottelujen piirissä olivat kaikki sata työntekijää.

Virallisesti kyse oli Euroopan toimintojen uudelleenorganisoinnista ja kilpailukyvyn arvioinnista. Työntekijöiden korvaan se kuulosti Suomen tehtaan lakkauttamiselta ja tuotannon siirtämisestä halvempaan maahan, vaikka tehdas oli kannattava. Se taas vaikutti sijoittajien voittojen maksimoimiselta. Siis ahneudelta.

Säästö

Kemian liitto oli siirtynyt vuonna 2010 osaksi Teollisuusalojen ammattiliittoa TEAMia. Timo Vallittu toimi edelleen puheenjohtajana.

– Siinä ei painanut mitään, vaikka yritti käyttää puheenvuoroa, että entäs jos logistiikka joskus häiriintyy, niin mitäs sitten, Vallittu sanoo.

Kun tehtaiden toimintaa lähdettiin ajamaan alas, Scottin Suomen maajohtajana oli aloittanut vuonna 2010 Kari Leivo. Hän kertoo, että tuotantoa siirrettiin Scottin toiselle tehtaalle Englantiin.

– Siinä oli teknologian uudistamisen aika. Kaikki konelinjat olivat tulleet elinkaarensa päähän ja ne piti uusia. Yrityksen johto näki sopivan tilaisuuden tullen, että automattituotanto keskitetään suuremmalle tehtaalle Englantiin. Kaikki jäi Eurooppaan.

Leivo myöntää, että toiminnan alas ajaminen oli määrätietoista. Amerikkalainen emoyhtiö Tyco-konserni jakaantui kolmeksi liiketoimintadivisioonaksi. Siellä oli rahastoitua tukea saatavilla tuottavuusinvestointeihin.

– Osa investoinneista pystyttiin kattamaan konsernin tuilla. Kun konelinjat oli pakko uusia, kun siihen sai rahoitusta, se oli johdolle hyvä paikka tehdä tämä tuotannon alasajo. Yksi syy oli, että Suomen tehdas oli maailman mittakaavassa aika pieni ja läntisen Euroopan tuotantokustannuksista johtuen kilpailukyky oli heikko, Leivo kertoo.

Tehdas suljettiin vaiheittaisen alas ajamisen jälkeen vuonna 2015. Leivon mukaan Vaasasta siirtyneet tuotteet ovat edelleen hyvin tunnettuja kansainvälisillä markkinoilla. Valmistus jatkuu Englannissa.

Jälkiviisaus

Kalle Suominen sanoo, että pelkkä yrityksen myyminen ei tarkoita mitään. Kauppa olisi voinut olla kannattavakin.

– Eihän sitä siinä vaiheessa nähnyt, että menestyvä yritys lopetetaan. Se on vaikea lähteä miettimään, miten olisi käynyt, jos olisi edetty jollain toisella tavalla.

Hän kuitenkin sanoo, että suomalaisen näkökulmasta yrityskauppa ja tehtaiden sulkeminen ovat nyt miinusmerkki. Osaaminen ja tuotteiden testaus eivät ole enää omissa käsissä.

– Ainoa, mikä harmittaa on se, että alan osaaminen häipyi Suomesta totaalisesti. Se sitten näkyy tässä tämä epävarmuus. Valmistamamme suojaimet olivat pykälää terveydenhuollon suojaimia tehokkaampia. Ne olisivat toimineet sairaaloissa varmasti.

Timo Vallittu sanoo, että Suomesta on siirretty liian monta kannattavaa ja pärjäävää tuotantolaitosta muualle.

– Sitähän mielellään olisi jälkiviisas ja sanoisi, että kyllä silloin pandemiaa ajateltiin. Totuuden nimissä ajattelin, että hässäkät voisivat olla enemmän sotilaallisia konflikteja. Lähi-idässä oli aina jotain.

Kari Leivo kertoo pohtineensa koronavirusepidemian aikana, että entä jos Vaasan tehdas olisi vielä toiminnassa.

– Uskoisin, että olisimme pystyneet tuottamaan tuotteita, jotka olisivat helpottaneet epidemian hoitoa. Ainakin joitain määriä.

Epäusko

Iltalehti tavoitti Vaasan tehtaalla työskennelleen Thomas Dahlin. Hän kertoo, että tehtaan alas ajaminen todella tuntui tarkoitukselliselta. Hän ehti työskennellä tehtaalla 24 vuotta. Tehtaasta tuli kuin toinen koti ja työkavereista läheisiä.

– Eihän sitä kukaan voinut ajatella. Kun lyödään dia taululle, että tuotanto lopetetaan ja siirretään Englantiin, aika moni itki. Yli 50-vuotiaista oli suurin huoli, pääsevätkö he mihinkään töihin. Epäuskoisuus oli päällimmäinen tunne, että ei tämä voi olla totta. Olimme kuitenkin tehneet hyvää tulosta koko ajan.

Dahl muistaa myös haastattelun ja tokaisun ”mitäs sitten tehdään”. Hän myöntää, ettei silloin uskonut, että koronaviruspandemian kaltainen kriisi joskus toteutuisi.

– En olisi uskonut, että lausahdus ikinä toteutuisi. Se on todella suuri sääli, että näin käy. Kun lähellä olisi ollut tuotettavissa hyvää tavaraa, nyt sitä ostetaan roskaa Kiinasta isolla hinnalla. Tässäkin asiassa vallitsee epäusko, että kuinka näin pääsi sitten käymään.

ANTTI HALONEN
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 249537f849

Toivottavasti asioihin tulee edes jonkinlainen muutos, eikä tuotantoa enää samassa määrin siirretä Suomesta ulkomaille. Vaikka ei saisikaan enää niin paljon halpaa shittiä.
????? ?? ??????.

zzrgg
Armas Tammelin
Viestit: 83
Liittynyt: Ke Maalis 11, 2020 7:30 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja zzrgg »

Kiina, tuo tieteen ystävä, on asettanut virallisia kansallisia rajoituksia sille, että minkälaisia tieteellisiä tutkimuksia maassa saa julkaista tai lähettää kansainvälisiin julkaisuihin. Eläköön tiede ja vapaa maailma! Kiinalaisen Tieteellisyyden Kieltolistalle ovat joutuneet mm. sellaiset tieteelliset tutkimukset, joissa käsitellään SARS-CoV-2 -viruksen alkuperää, mitä käsittelevät tutkimukset kiinalaiset tutkijat joutuvat ennen julkaisua lähettämään jonkinlaisen tyhjästä polkaistun keskuskomitealautakunnan prokuraattoreille ja politrukeille hyväksyttäväksi, jotka "arvioivat" tutkimuksen tarpeellisuuden. Kuka olikaan Orwell, niin hän on jo varmasti viime perjantaina kääntynyt haudassaan. Kuinka monta erilaista motiivia voi halulle rajoittaa tieteellistä tutkimusta olla? **nostaa kupin takaisin pystyyn**
China has imposed restrictions on the publication of academic research on the origins of the novel coronavirus, according to a central government directive and online notices published by two Chinese universities, that have since been removed from the web.

Under the new policy, all academic papers on Covid-19 will be subject to extra vetting before being submitted for publication. Studies on the origin of the virus will receive extra scrutiny and must be approved by central government officials, according to the now-deleted posts.

A medical expert in Hong Kong who collaborated with mainland researchers to publish a clinical analysis of Covid-19 cases in an international medical journal said his work did not undergo such vetting in February.

The increased scrutiny appears to be the latest effort by the Chinese government to control the narrative on the origins of the coronavirus pandemic, which has claimed more than 100,000 lives and sickened 1.7 million people worldwide since it first broke out in the Chinese city of Wuhan in December.

Since late January, Chinese researchers have published a series of Covid-19 studies in influential international medical journals. Some findings about early coronavirus cases -- such as when human-to-human transition first appeared -- have raised questions over the official government account of the outbreak and sparked controversy on Chinese social media.

And now, Chinese authorities appear to be tightening their grip on the publication of Covid-19 research.

A Chinese researcher who spoke on condition of anonymity due to fear of retaliation said the move was a worrying development that would likely obstruct important scientific research.

"I think it is a coordinated effort from (the) Chinese government to control (the) narrative, and paint it as if the outbreak did not originate in China," the researcher told CNN. "And I don't think they will really tolerate any objective study to investigate the origination of this disease."
CNN has reached out to China's Foreign Ministry for comment.

(...)

Increased scrutiny
According to the directive issued by the Ministry of Education's science and technology department, "academic papers about tracing the origin of the virus must be strictly and tightly managed."

The directive lays out layers of approval for these papers, starting with the academic committees at universities. They are then required to be sent to the Education Ministry's science and technology department, which then forwards the papers to a task force under the State Council for vetting. Only after the universities hear back from the task force can the papers be submitted to journals.

Other papers on Covid-19 will be vetted by universities' academic committees, based on conditions such as the "academic value" of the study, and whether the "timing for publishing" is right.

The directive is based on instructions issued during a March 25 meeting held by the State Council's task force on the prevention and control of Covid-19, it said.

The document was first posted Friday morning on the website of the Fudan University in Shanghai, one of China's leading universities.

When CNN called a contact number left at the end of the notice, a staff member of the Education ministry's science and technology department confirmed they had issued the directive.

"It is not supposed to be made public -- it is an internal document," said the person, who refused to reveal his name.

A few hours later, the Fudan University page was taken down.

The China University of Geoscience in Wuhan also posted a similar notice about the extra vetting on Covid-19 papers on its website. The page has since been deleted, but a cached version of it remains accessible.

The Chinese researcher who spoke to CNN said the notice was issued a few days ago, adding that only Covid-19 research was subject to the additional checks.

David Hui Shu-cheong, a respiratory medicine expert at the Chinese University of Hong Kong, said he did not encounter any additional vetting when he and a team of mainland Chinese researchers published a clinical analysis of Covid-19 cases in the New England Journal of Medicine in February.

"The process was really simple then," he told CNN over the phone.

Hui said he was still revising the draft of the paper until 3 a.m. on the day it was due for submission, and the paper was sent to the NEJM by midday.

"There was completely no restriction at all," he said.

"I don't know if it is because some researchers published something that is considered sensitive domestically in China. (I'm) not sure if it is because of the controversy about the origin of the virus later, and the non-sensitive stuff becomes sensitive too."

(...)

Origin of the virus
In late December, Wuhan reported the first cases of the coronavirus, linked by authorities to a seafood market in the city. Scientists in China and the West have said the virus is likely to have originated in bats and jumped to humans from an intermediate host -- just like its cousin that caused the SARS epidemic in 2002 and 2003.

However, parts of Chinese social media and even the country's government appear to have launched a concerted campaign to question the origin of the virus.

Chinese officials and state media have repeatedly stressed that there has been no conclusion on the exact origin of the virus. Last month, Zhao Lijian, a spokesperson of the Chinese Foreign Ministry, promoted a conspiracy on Twitter that the virus had originated in the US and was brought to China by the US military.

Yanzhong Huang, a senior fellow for global health at the Washington-based Council on Foreign Relations, said the origin of the coronavirus has become a politically sensitive topic in China.

"It is no surprise that the government seeks to control related scientific research so that the findings do not challenge its own narrative on the origin of the virus and the government response to the crisis," Professor Huang told CNN.

"The danger is that when scientific research is subject to the needs of those in power, it further undermines the credibility of the government narrative, making accusations of underreporting and misinformation more convincing."

In China, research papers on the coronavirus are already subjected to layers of vetting after they are submitted to Chinese academic journals, according to an editor at a Chinese medical journal.

Wang Lan, the editorial director of the Chinese Journal of Epidemiology, said all Covid-19 papers have to go through an approval process for "major topics" after being submitted to her journal.

"It has always been the case," she told CNN. "They have to be approved by three levels of organizations. It's a long process."

The Chinese researcher who requested anonymity said under the new restrictions, however, coronavirus research that contradicted the official narrative could be suppressed by Beijing.

"I think the importance is that the international scientific community must realize that any journal or manuscripts from (a) Chinese research institution has kind of been double-checked by the government," said the researcher. "It is important for them to know there are extra steps between independent scientific research and final publication."

CNN's Steven Jiang and Alexandra Lin contributed reporting.
https://edition.cnn.com/2020/04/12/asia ... index.html

Avatar
Lassie
Jessica Fletcher
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Tärkeä "näin kaikki meni ja mitä siitä opitaan" - teksti Poikani postaamassa artikkelissa.

Tämä oli tarvittava herätys Suomeen. Nyt omavarainen ja kotimainen tuotanto käyntiin, ja esim. lainsäädännön kehittäminen varuiksi käyntiin kriittisen alan ylläpitämisen turvaamiseksi. Varman päälle.... se on kriisiaikaan 100%tia käypää mottoa.

JA mitä tulee välttämättömien ruokareissujen vähentämiseen, niin käyn pari kertaa viikossa marketissa ja se ON puoleen vähennystä normaalista. Kaikilla ei ole autoa monien kauppakassien kuljettamiseksi kerralla, ihmiset syövät eri lailla ja heillä on erikokoisia jääkaappeja, pakastimia jne. Jos syö paljon hedelmiä & vihanneksia 🍊🥝🌶🍅, ei viikoksi riitä 1 kerran reissu markettiin. Pyrin huomioimaan muut, lenkillekään en lähde suin päin ruuhka-aikaan.

Zzrgg postasi tärkeää Kiinan kontrollista ja sensuurista; todellisuutta ei haluta esiin/julkaistuksi maailmalle. Jos Kiinan virallinen media mielihyvin levittää jotakin teoriaa ja tutkimusta, se on sen enemmän epäilyttävää. Kriittistä suhtautumista tarvitaan.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8496
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://tekniikanmaailma.fi/amerikkalai ... 27eace-500
Amerikkalaistutkimus: Lihavuus on iän jälkeen tärkein selitys sille, kuka tarvitsee sairaalahoitoa koronaviruksen vuoksi
Lihavuus on iän jälkeen tärkein yhteinen krooninen tekijä niillä, jotka New Yorkin kaupungissa hakeutuneet sairaalaan uuden koronaviruksen aiheuttaman COVID-19-taudin takia. Ikä oli kuitenkin edelleen kaikista määrittävin tekijä siihen, että potilas tarvitsee sairaalahoitoa.

Tähän tulokseen ovat tulleet lääkärit newyorkilaisessa NYU Langone Health -tutkimussairaalassa.

Tutkimusotos on tekijöidensä mukaan tähän mennessä laajin Yhdysvalloissa aiheesta tehty tutkimus. Siinä analysoitiin noin 4 100:n sellaisen potilaan tietoja, jotka olivat hakeutuneet sairaalaan New Yorkissa 1.3.–2.4. Heistä puolet otettiin sisään.

Tutkimuksessa ilmeni, että iän jälkeen liikalihavuus oli tärkein sairaalaan joutumista selittävä tekijä. Se oli tärkeämpi tekijä kuin esimerkiksi sydän- tai keuhkosairaudet.

New York on merkittävä epidemian keskus Yhdysvalloissa. Siellä on COVID-19-taudin tilastointia tekevän Johns Hopkins –yliopiston mukaan varmistettu jo yli 100 000 koronavirustartuntaa. Kuolemantapauksia on yli 6 800.

TUTKIMUKSESTA kirjoitettu artikkeli on julkaistu medRxiv-palvelussa, jossa se odottaa vertaisarviointia. Aiheesta on uutisoinut ZDNet.

Lihavuus on tässä tutkimuksessa määritelty siten, että kyseessä on merkittävä lihavuus eli kun kehon painoindeksi on yli 30. Tämä on kansainvälinen ja myös Suomessa käytössä oleva kehon painon ja pituuden suhteen laskettu tapa ilmaista painoindeksi.

Tutkijat päätyivät tulokseen lihavuuden merkittävyydestä käyttämällä useita menetelmiä. Tärkeimpänä tutkijat mainitsevat niin kutsutun päätöspuu-menetelmän (eng. decision tree). Sen avulla tutkijat ryhmittivät aineistoa samanlaisten tekijöiden mukaan.

”[Sairaalaan] sisäänoton määrittäneestä päätöspuusta tärkeimmät tekijät olivat yli 65 vuoden ikä ja merkittävä lihavuus”, kirjoittavat tutkijat tulosten tiivistelmässä.
https://www.verkkouutiset.fi/tyrmays-ko ... /#60b91c3c
Tyrmäys koronan hihamerkeille – ”THL:n pystyttävä parempaan”
Kokoomuksen kansanedustaja Sinuhe Wallinheimo ei tue THL:n ylilääkäri Hanna Nohynekin esitystä koronahihamerkeistä. Wallinheimo toivoo, että hallitus toisi kansan käyttöön lupaillun älypuhelinsovelluksen. Vapaaehtoisuuteen perustuvalla sovellukselle voitaisiin seurata tartuntaketjuja. Vastaavaa teknologiaa on hyödynnetty Aasiassa.

– Hihamerkit ovat kaikuja niin karmeasta menneisyydestä, että 2020-luvulla on pystyttävä parempaan. Myös THL:n on pystyttävä parempaan kuin tämä, Sinuhe Wallinheimo toteaa Twitterissä.

THL:n ylilääkäri Hanna Nohynek on esittänyt ideoita koronan veteraaninapista, hihamerkistä tai passista. Se kertoisi kantajan sairastaneen jo taudin.

– Jos saisimme varmuuden, että on jo sairastanut taudin ja on sitä suojaavia vasta-aineita, sellaiset ihmiset voisivat olla avaamassa yhteiskuntaa ilman, että olisimme toisillemme uhka. Tällä hetkellä jokainen meistä on toiselle uhka. Jos tietäisimme paremmin, ketkä ovat jo taudin sairastaneet, se olisi myönteinen tieto, jota voitaisiin hyödyntää myös hoidollisesti, Nohynek sanoi MTV:lle.

Nohynek totesi ymmärtävänsä myös mielikuvat 40-luvusta. Hänen mukaansa ajatus oli kuitenkin se, että tilanteesta on jotenkin päästävä ulos.

Toivon, että hallitus toisi kansan käytettäväksi (heti ensimmäisessä tiedotustilaisuudessa lupaamansa) appin. Hihamerkit ovat kaikuja niin karmeasta menneisyydestä, että 2020-luvulla on pystyttävä parempaan. Myös THL:n on pystyttävä parempaan kuin tämä. https://t.co/hVLvI4qy91

— Sinuhe Wallinheimo (@swheimo) April 13, 2020
Viimeksi muokannut sikakoira, Ti Huhti 14, 2020 10:49 am. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4979
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani »

Lihavuus ja sen aiheuttama diabetes on varmasti yksi syy sille, että Yhdysvalloissa mustat ovat selvästi yliedustettuina kuolleissa. Tilastollisesti neekerirotu on USA:ssa vielä valkoisiakin paksumpaa sakkia. Toinen syy viruksen rasistiselle valikoivuudelle on se, että mustat ovat todennäköisemmin töissä, joita ei voi tehdä etänä - esimerkiksi suuri osa palveluammateista.
????? ?? ??????.

Maza
Jane Marple
Viestit: 1031
Liittynyt: La Touko 26, 2007 1:17 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Maza »

Lopulta joku Suomessa uskaltaa avata suunsa:

Osmo Soininvaaran synkkä laskelma koronasta: "Lopuksi Suomessa ja Ruotsissa on kuollut suhteessa yhtä moni, mutta meidän taloutemme on kuin sodan jäljiltä"
The path of the righteous man is beset on all sides by the inequities of the selfish and the tyranny of evil men.

Juujaa
Martin Riggs
Viestit: 634
Liittynyt: Ke Elo 08, 2012 8:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Juujaa »

Nii. Suita avataan kyll vaikkei vielä ole tietoa viruksesta :lol:
Edelleen on mm kyseenalaista paraneeko koronasta koskaan 😘.
Tai muodostuuko NS laumasuojaa vai tarttuuko tämä uudelleen.
Etelä Koreassa raportoitu 91 koronavirus tartuntaa henkilöillä jotka jo diagnosoitu parantuneiksi.

Avatar
PiikkiSika
Vic Mackey
Viestit: 1953
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Eikö tämä korona ole oikeastaan "ihan tervetullut juttu"?
Tilastoja tautiin kuolleista kun miettii, niin faktahan on se, että tauti lakaisee pois "globaalien kulutusjuhlien" kannalta turhimmat - eli ne jotka eivät järjestelmää juurikaan ruoki. Kuolleiden mediaani keski-ikä ja sosioekonominen status osuu juurikin aika kauas "erittäin hyvin kuluttavasta keskiverto Jormasta tai Tuulasta" - vanhat ihmiset sekä kulttuurillisesti tiiviit ja köyhät yhteisöt kuolevat pois. Lopputulos tosin jää uupumaan mm. äskettäin edesmenneen Pentti Linkolan mukaisesta optimista, joka vaatisi että enemmistö maailman ihmisistä olisi olematta. Oikea suunta joka tapauksessa, epäreilua tai ei!

Avatar
Sheriffi McCloud
Lauri Hanhivaara
Viestit: 141
Liittynyt: Ma Maalis 16, 2015 3:19 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Sheriffi McCloud »

Helsingin kaupunki: Somalinkielisten koronavirustartunnat selkeään kasvuun Helsingissä

Pormestari Jan Vapaavuori: ”Pidän hyvin huolestuttavana”

Koronavirustartunnat somalinkielisten keskuudessa ovat lähteneet Helsingissä selkeään kasvuun, Helsingin kaupunki kertoo tiistaina antamassaan tiedotteessa.

– Somalinkielisillä on todettu tähän mennessä lähes 200 tartuntaa. Käytännössä 1,8 prosentilla somalinkielisestä väestöstä on todettu koronatartunta, kun keskimäärin helsinkiläisten keskuudessa vastaava luku on 0,2 prosenttia, tiedotteessa todetaan.

Sekä Helsingin kaupunki että HUS ovat huolissaan viimeaikaisesta kehityksestä ja voimistavat keinojaan tartuntojen hillitsemiseksi.

– Pidän hyvin huolestuttavana tartuntojen viimeaikaista leviämistä kielivähemmistöjen keskuudessa. Tilanne vaatii eri toimijoiden yhteistyötä, monikielisten palvelujen kehittämistä edelleen ja tehokasta kohdennettua viestintää. Keskustelemme parhaillaan muun muassa Somaliliiton kanssa myös uusista toimista tilanteen parantamiseksi. Tässä tarvitaan myös pääkaupunkiseudun yhteistyötä, koska tilanne tuskin rajautuu Helsinkiin, pormestari Jan Vapaavuori (kok) sanoo tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Helsinki ja HUS ovat seuranneet tiiviisti etenkin Tukholman somalinkielisten keskuudessa raportoitujen koronavirustartuntojen kehittymistä.

– Aiemmin Helsingissä ei ole ollut havaittavissa vastaavaa merkittävää tartuntojen kasautumista, mutta nyt tartunnat ovat alkaneet nopeasti lisääntyä, tiedotteessa todetaan.

Eri kielivähemmistöt on otettu koronakriisin hoidossa huomioon.

– Helsinki ja HUS ovat tuottaneet ja jakaneet tietoa ja ohjeita useilla kielillä, sekä koonneet verkkosivuilleen ja kaupungin eri toimipisteisiin useilla kielillä esimerkiksi ohjeita lähikontaktien välttämiseen, karanteenissa oleville sekä ohjeita miten tulee toimia, jos epäilee tartuntaa. Tietoa on jaettu myös esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa sekä jalkautuvan nuorisotyön kautta.

Helsingissä tartunnan jäljitykseen on otettu mukaan myös kielivähemmistöjä edustavia ammattilaisia, kuten lääkäreitä ja hoitajia.

– Näin voidaan paremmin ymmärtää tartuntojen lisääntymisen ja leviämisen syitä.

"Pidän hyvin huolestuttavana tartuntojen viimeaikaista leviämistä kielivähemmistöjen keskuudessa. Tilanne vaatii eri toimijoiden yhteistyötä, monikielisten palvelujen kehittämistä edelleen ja tehokasta kohdennettua viestintää. Keskustelemme parhaillaan muun muassa Somaliliiton kanssa myös uusista toimista tilanteen parantamiseksi. Tässä tarvitaan myös pääkaupunkiseudun yhteistyötä, koska tilanne tuskin rajautuu Helsinkiin", pormestari Jan Vapaavuori kertoo.

"HUS on jo aiemmin tunnistanut tarpeen tiivistää viestintää ja toimia maahanmuuttajayhteisöjen suuntaan. Olemme lisänneet tiedotusta eri kielillä ja formaateissa, muun muassa videoina. On ensiarvoisen tärkeää, että viestintää ja neuvoja on tarjolla Suomessa kaikille ja niillä keinoilla, jotka tavoittavat heidät parhaiten", toteaa HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Kaupunki kertoo aiheesta ja toimenpiteistään tarkemmin tiistaina 14. huhtikuuta kello 17 Helsinki-kanavalla järjestettävässä pormestarin infossa. Vieraana HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsin, englannin, somalin ja venäjän kielellä.
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b ... 31c665d053

Sama meininki on ainakin myös Ruotsissa. En tiedä onko syynä kielimuuri, välinpitämättömyys vai tyhmyys ?
Sisäministeri Ohisalo: Turvapaikan hakeminen menee kaiken muun edelle

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4979
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani »

Sheriffi McCloud kirjoitti:
Ti Huhti 14, 2020 3:29 pm
Helsingin kaupunki: Somalinkielisten koronavirustartunnat selkeään kasvuun Helsingissä
Sama meininki on ainakin myös Ruotsissa. En tiedä onko syynä kielimuuri, välinpitämättömyys vai tyhmyys ?
Kolmas noista on syy kahteen ensimmäiseen.
????? ?? ??????.

Avatar
SYLWAR
Axel Foley
Viestit: 2308
Liittynyt: La Elo 20, 2011 1:24 am
Paikkakunta: Huvikumpu

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja SYLWAR »

poikani kirjoitti:
Ti Huhti 14, 2020 10:47 am
Lihavuus ja sen aiheuttama diabetes on varmasti yksi syy sille, että Yhdysvalloissa mustat ovat selvästi yliedustettuina kuolleissa. Tilastollisesti neekerirotu on USA:ssa vielä valkoisiakin paksumpaa sakkia. Toinen syy viruksen rasistiselle valikoivuudelle on se, että mustat ovat todennäköisemmin töissä, joita ei voi tehdä etänä - esimerkiksi suuri osa palveluammateista.
Jenkkieväs, siis se lisäaineilla myrkytetty valmiseines ja pikaruoka on sellaista paskaa ja myrkkyä muutenkin elimistölle, että ihme että siellä ei ole korkeampi kuolleisuus jo ilman koronaankin. Sekään ei auta yhtään asiaa, että jenkeillä on ikävä taipumus työntää maissitärkkelystä ja sokeria joka paikkaan.
Tuo maissitärkelyksen ja sokerin kanssa lotraaminen aiheuttaa varmasti sitä diabetestä...hyvää ja terveellistä evästähän maissi on tuoreena tai vaikka meillä tuttuna herne-maissia-paprika seoksena, ei siinä mitään, mutta tärkkelysmuodossa joka helvetin paikkaan tungettuna se on jotain ihan muuta, kuin terveellistä.

Niin ja nuo vaihtoehdot valintakysymykseen: 2+3 eli välinpitämättömyys joka johtuu tyhmyydestä. Se tyhmyys taas johtuu siitä, että nämä eivät edes halua elää 2000 luvvun tapojen mukaan, vaan jossain eishistoriallisella aikakaudella, jolloin kärrynpyörän kehityskin oli uutta ja hienoa.
Intekroituminen yhteiskuntaan on somaleille kirosana, painuisivat takaisin sinne savimajaansa, jos ei paikallisiin tapoiin voi edes yritää sopeutua.
"Pahempiakin eristyksiä on ollut – nyt on sentään omat avaimet käytössä"
- - Remu Aaltonen - -

wonderland
Harjunpää
Viestit: 318
Liittynyt: To Joulu 05, 2013 2:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja wonderland »

poikani kirjoitti:
Ti Huhti 14, 2020 3:41 pm
Sheriffi McCloud kirjoitti:
Ti Huhti 14, 2020 3:29 pm
Helsingin kaupunki: Somalinkielisten koronavirustartunnat selkeään kasvuun Helsingissä
Sama meininki on ainakin myös Ruotsissa. En tiedä onko syynä kielimuuri, välinpitämättömyys vai tyhmyys ?
Kolmas noista on syy kahteen ensimmäiseen.
Kaupassa kun olen menoa viime viikkoina tarkkaillut tai en ole voinut olla huomaamatta, kun lukuisat somalit ja muut vieraskieliset maahanmuuttajat asioi siellä porukalla, ängetään kylkeen kiinni, kassajonossa hengitellään niskaan. Ajattelinkin jo viikkoja sitten, että jos olemisentapa on samaa muuallakin, virusluvut kasvaa. Omien havaintojen mukaan suomenkieliset osaa melko hyvin pitää turvaväliä, omalle kohdalle osuneet änkeilijät, tunkeilijat ja kiilailijat ovat olleet vieraskielisiä maahanmuuttajia. Sitä olen miettinyt, tarviiko siellä kaupassakin asioida porukalla tai pareittain ja vieläpä kävellä kaupan kapeilla käytävillä rinnatusten niin, että ottaa osumaa muihin ohittaessaan. Kaupoissa voisi olla turvaväli- ja asiointiohjeita englanniksi. Ei nyt vaan mene kaikille jakeluun, miten siellä kaupassa sopisi olla.
" Heikoin lenkki, hänen sydämensä, petti. Se oli ajan kysymys." - Laiho oikeudessa

Isovaalea
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Ohessa tilastokeskuksen ja DVV henkilölukemia

https://tilastokeskus.fi/til/vamuu/2018 ... 01_fi.html

Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan Suomen väkiluku oli maaliskuun lopussa 5 513 708. Maamme väkiluku kasvoi tammi-maaliskuun aikana 578 henkeä, mikä on 1 134 henkeä vähemmän kuin vastaavana ajanjaksona vuosi sitten. Syy väestönlisäykseen oli muuttovoitto ulkomailta...

...Maaliskuun ennakkotilaston mukaan alkuvuonna syntyi 11 635 lasta, mikä on 472 lasta vähemmän kuin vastaavana ajankohtana vuonna 2017. Kuolleiden määrä oli 14 330, mikä on 289 henkeä vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Ulkomailta muutti Suomeen alkuvuonna 6 742 henkeä ja Suomesta ulkomaille 3 469 henkeä. Maahanmuuttoja oli 613 vähemmän ja maastamuuttoja 338 enemmän kuin edellisvuoden tammi-maaliskuussa. Suomen kansalaisia maahanmuuttajista oli 1 658 ja maastamuuttajista 2 215.

Kuntien välisiä muuttoja kertyi vuoden alusta maaliskuun loppuun mennessä ennakkotietojen mukaan 57 398. Lisäystä edelliseen vuoteen verrattuna oli 334 muuttoa vuoden 2018 kuntajaon mukaan.


DVV väkiluku 14.4.2020, Suomen väkiluku 5 545 001
https://dvv.fi/henkiloasiakkaat

Isovaalea
Poliisikoira Rex
Viestit: 259
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

wonderland kirjoitti:
Ti Huhti 14, 2020 4:02 pm
Kaupoissa voisi olla turvaväli- ja asiointiohjeita englanniksi. Ei nyt vaan mene kaikille jakeluun, miten siellä kaupassa sopisi olla...
Ei pelkästään englanniksi, myös savoksi. Onhan noita ohjeita muuallakin. Please mind the gap tai This is a security announcement

Vastaa Viestiin