Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Ghost hunting
Jessica Fletcher
Viestit: 3358
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

Hesalaiset pääsee taas mökille, rajat aukeaa jo tänään, saas nähä millanen ryntäys viikonloppuna alkaa.
Terassit ja paatit pitää saada valmiiks.

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5215
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin »

Voi vittu oikeasti tuota touhua, olisi nyt edes siihen sunnuntaihin asti pitäneet nuo rajoitukset voimassa niinkuin oli suunniteltu.

Mut hei ei hätää, ei kukaan uusimaalta varmaan nyt kuitenkaan lähde mökille ja mökkikunnan alkoon ja rautakauppaan kun Marin niin topakasti sanoi että "nyt ei ole oikea aika lähteä mökille".

Tähän touhuun sopisi taas se vertaus jarruttamisesta... jos autolla mutkaisella tiellä jarruttaa pariin ensimmäiseen mutkaan ja välttää sillä tieltä suistumisen, niin sitten seuraaviin mutkiinko ei enää tarvitse jarruttaa, koska edellisissä mutkissakaan ei suistuttu metsään...? :roll:

Eli kun näillä rajoituksilla on saatu tilanne pysymään hyvänä, niin nyt voidaankin sitten rajoitukset poistaa vaikka tartuntamääristä päätellen virus ei ole hävinnyt mihinkään, vitun idiootit, sitten muutaman viikon päästä jos tartuntamäärät on lähteneet rajuun nousuun kommentoidaan että sitä ei voinut mitenkään ennakoida rajoituksia poistettaessa.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Isovaalea
Poliisikoira Rex
Viestit: 278
Liittynyt: To Loka 15, 2015 8:41 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Isovaalea »

Marokonsoturi kirjoitti:
Ke Huhti 15, 2020 9:56 am
Eikai lihavien kohdalla kyse välttämättä ole edes tulehduksesta lihavuuden seurauksena. Yli 30 painoindeksillä on vaikeampaa hengittää jokatapauksessa kuin 20 painoindeksillä. Keuhkotautihan on kyseessä.

Kuoleekohan lihavia keuhkotauteihin paljonkin enemmän kuin normaaleja?!?
https://medicalxpress.com/news/2018-05- ... monia.html
New research from over 1000 US hospitals presented at this year's European Congress on Obesity in Vienna, Austria, shows that obese and overweight patients hospitalised for pneumonia are 20-30% less likely to die than patients of a normal weight....


https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4673885/
...Unlike the conflicting results regarding obesity and pneumonia, a clear relationship between obesity and an increased risk of infection has been well-described [10]....Alipainoisten kuolleisuus nousee keuhkokuumeessa

Muutama hutkimus pikaisesti surffattuna

työn sankari
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: Pe Kesä 03, 2011 9:38 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja työn sankari »

Sellainen fiilis tässä tulee että tilanteen ikäänkuin annetaan nyt pikkuhiljaa kehittyä itsestään kun tilanne sairaaloissa on pysynyt pitkään aika vakaana. Itse näen kyllä suuren riskin että homma eskaloituu aika piankin pahaksi ja maskit ovat ihan varmasti katukuvassa jo ennen kesää.

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9150
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Olisin kysynyt herättelykysymyksenä, että "niin, rva ministeri, saako teitä nyt ampua halveksimallanne landella tavattaessa?"
Maskisekoilusta ei tainnut tulla sanaakaan, vaikka oli tuholaislaitoksen pomostoa paikalla?
damfin kirjoitti:
Ke Huhti 15, 2020 10:26 am
// Eli kun näillä rajoituksilla on saatu tilanne pysymään hyvänä, niin nyt voidaankin sitten rajoitukset poistaa vaikka tartuntamääristä päätellen virus ei ole hävinnyt mihinkään, vitun idiootit,
Lyhensin tilansäästösyistä, mutta noinhan asia on kuin dfin kirjoittaa. Tullaan vetoamaan, että edettiin viranomaisten ohjeiden mukaan ja sen hetkisen tiedon varassa (vaikka hieman muunlaistakin tietoa olisi saatavilla).
Just kuuntelen thl:n pässin puhetta, että "ei tässä ole suomalainen suomalaista vastaan jne." (eli jos mulla on korkea tautiriski, niin pitää se olla teilläkin). Vaikuttaakohan päätöksiin mitenkään se, että thl ja päättäjät asuvat usein just tuolla ex-suljetulla alueella?

Kovasti luotan sulutettujen ajattelevaisuuteen muita suomalaisia kohtaan, helsinkiläiset varsinkin ovat ihan kuuluisia tästä ja äkkiä muuttuu ex-landekin samanlaiseksi omahyväiseksi. Toki mahdollisuudet paranivat, kun sisäministeri Ohisalokin "jyrähti". Ei välittynyt kyllä lainkaan, että olisi vakava asia kyseessä. Toivoisin, että meillä olisi nyt johtana se Usan demojen jo hylätty pressakandi Tulsi Gabbard, hänenkaltaisiaan olisi varmasti Suomessakin, mutta eivät ole hipstereillä sun muilla muodissa?

Tähän asiaan:
damfin kirjoitti:
Ti Huhti 14, 2020 6:10 pm
Maza kirjoitti:
Ti Huhti 14, 2020 12:59 pm
Lopulta joku Suomessa uskaltaa avata suunsa:
Osmo Soininvaaran synkkä laskelma koronasta: "Lopuksi Suomessa ja Ruotsissa on kuollut suhteessa yhtä moni, mutta meidän taloutemme on kuin sodan jäljiltä"
Ehkä Soininvaaran ei kannattaisi tehdä laskelmia jos ei osaa laskea.
- -
"Ruotsin malli" heijastuu muuten Kemi-Tornioonkin, kun ovat niin naimisissa hurrien kanssa esimerkiksi työntekijöiden takia ja rajan yli suhautellaan yhä vähäisemmilläkin verukkeilla. Oulun seudulla tilanne olisi parempi ilman lääkisläisten laskettelijoita ja lähi-idän matkailijoita. Vaikka täällä kiinalaisia paljon onkin, niin en ole kuullut heidän sairastuneen (ja tuoneen tautia)?
Jossain on pikkutyttö jonka äiti on horostrippari, iskä cracknisti, joka tunnusti tytön omakseen vasta stripparin ja oikeuden pakottaessa. Tytön pappa taas on lastennuuhkija, joka pussaa omia lastenlapsiaan suulle ja hän on myös USAN presidentti.

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 843
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Eristys- ja rajoituspuolue tuntuu olevan äänessä täällä. Kannattajat ilmeisesti elävät jo valmiiksi sosiaaliturvalla ja haluavat muidenkin liittyvän joukkoon. Tosiasia on, ettei virus häviä mihinkään ennen laumasuoja tai rokotteen tuloa. Laumasuojan saaminen tällä sairastavuudella kestää vuosia. Rokotteen saaminen normaalikäytäntöjen puitteissa kestää 1,5 vuotta. Molemmat ajan ovat niin pitkiä, että rajoituksien ylläpito tuhoaa kansatalouden ja kyvyn ylläpitää nykyisenlaista terveydenhuoltoa tulevaisuudessa. Eli rajoitusten seurauksena tulisi kuolemaan moninkertainen määrä väkeä koronaan verrattuna. Siksi niitä rajoituksia puretaan.

Olisikin syytä miettiä pitäisikö asiaa lähestyä niin, että riskiryhmäläiset (vanhukset, perussairaat ja ilmeisesti lihavat) eristetään ja muiden tulisi hankkia mahdollisimmaan tehokkaasti virus, jotta laumasuoja pääsisi syntymään. Siihen tarvittaisiin reippaat määrät tartuntoja, mutta terveillähän on kuulemma taipumus saada lieviä oireita tai ei oireita lainkaan. Tämä voisikin olla halvempi tapa hoitaa asiaa, mutta se ei kelpaa niille, jotka haluavat Itä-Saksalaisiksi näin jälkikäteen.

Avatar
Villeri
Javier Pena
Viestit: 1883
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Taisi nyt perustuslain liikkumisvapaus voittaa yleisen hengissäpysymisvapauden. Kriisiaikana täytyisi kyetä joustamaan perusoikeuksista.

Vähän samaa maata kuin itsellä vanhusten ruoka- ja lääketilauksia kirjatessa ja toimittaessa. Siinä täytyy tietysti pitää henkilörekisteriä. Ja toki hyvä että henkilörekisterien kanssa ollaan tarkkana, mutta hieman typerältä tuntuu kehitellä kiertoilmaisuja ihmisten terveysasioille, ettei vain loukata yksityisyydensuojaa: ei 'pähkinäallergia' vaan 'tarkastathan tuotteiden pähkinättömyyden'.

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9150
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Itse ainakin rutisen lähinnä mökkeilystä, mikä toki auttaa pikkukuntien taloutta, mutta ei ole paskankaan merkitystä kansantalouteen. Sopivilla rajoitustoimilla pidetään tautisten määrä kurissa niin, että sairaalaan voi mennä silloinkin kun sairastuu johonkin muuhun kuin koronaan. Kansantaloudet ottavat nyt iskua tehtiin niin tai näin ja lääkäreitä ja hoitajia kuolee, mutta näistä elintärkeistä toimijoista voidaan pitää nyt huolta, kun stadin tunarit eivät lähde nyt sinne mökille koskemaan kirveisiin tai muihin miesten työkaluihin ja säheltämään kaikenlaista muuta. Sitä paitsi Suomen rajoitusten täydelliselläkään purkamisella ei saataisi kuin uhriluvut nousemaan, kun muu maailma on kiinni.

Tämä ei ei itseäni ullattanut uhtaan:
Somalinkielisten koronavirustartunnat ovat lisääntyneet Helsingissä
Koronavirustartunnat somalinkielisten keskuudessa ovat lähteneet Helsingissä selkeään kasvuun. Somalinkielisillä on todettu tähän mennessä lähes 200 tartuntaa.

​Käytännössä 1,8 prosentilla somalinkielisestä väestöstä on todettu koronatartunta, kun keskimäärin helsinkiläisten keskuudessa vastaava luku on 0,2 prosenttia. Sekä Helsingin kaupunki että HUS ovat huolissaan viimeaikaisesta kehityksestä ja voimistavat keinojaan tartuntojen hillitsemiseksi.​

Helsinki ja HUS ovat seuranneet tiiviisti etenkin Tukholman somalinkielisten keskuudessa raportoitujen koronavirustartuntojen kehittymistä. Aiemmin Helsingissä ei ole ollut havaittavissa vastaavaa merkittävää tartuntojen kasautumista, mutta nyt tartunnat ovat alkaneet nopeasti lisääntyä.
Eri kielivähemmistöt on otettu koronakriisin hoidossa huomioon. Helsinki ja HUS ovat tuottaneet ja jakaneet tietoa ja ohjeita useilla kielillä, sekä koonneet verkkosivuilleen ja kaupungin eri toimipisteisiin useilla kielillä esimerkiksi ohjeita lähikontaktien välttämiseen, karanteenissa oleville sekä ohjeita miten tulee toimia, jos epäilee tartuntaa. Tietoa on jaettu myös esimerkiksi kouluissa ja päiväkodeissa sekä jalkautuvan nuorisotyön kautta.

Helsingissä tartunnan jäljitykseen on otettu mukaan myös kielivähemmistöjä edustavia ammattilaisia, kuten lääkäreitä ja hoitajia. Näin voidaan paremmin ymmärtää tartuntojen lisääntymisen ja leviämisen syitä.

Tehdyistä toimenpiteistä huolimatta erityisesti somalinkielisten keskuudessa tartuntojen määrät ovat lähiaikoina lisääntyneet.

”Pidän hyvin huolestuttavana tartuntojen viimeaikaista leviämistä kielivähemmistöjen keskuudessa. Tilanne vaatii eri toimijoiden yhteistyötä, monikielisten palvelujen kehittämistä edelleen ja tehokasta kohdennettua viestintää. Keskustelemme parhaillaan muun muassa Somaliliiton kanssa myös uusista toimista tilanteen parantamiseksi. Tässä tarvitaan myös pääkaupunkiseudun yhteistyötä, koska tilanne tuskin rajautuu Helsinkiin”, pormestari Jan Vapaavuori kertoo.

”HUS on jo aiemmin tunnistanut tarpeen tiivistää viestintää ja toimia maahanmuuttajayhteisöjen suuntaan. Olemme lisänneet tiedotusta eri kielillä ja formaateissa, muun muassa videoina. On ensiarvoisen tärkeää, että viestintää ja neuvoja on tarjolla Suomessa kaikille ja niillä keinoilla, jotka tavoittavat heidät parhaiten”, toteaa HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Kaupunki kertoo aiheesta ja toimenpiteistään tarkemmin tiistaina 14. huhtikuuta kello 17 Helsinki-kanavalla järjestettävässä pormestarin infossa. Vieraana HUSin toimitusjohtaja Juha Tuominen.

Tämä tiedote julkaistaan mahdollisimman pian Hel.fi-sivustolla käännösversiona ruotsin, englannin, somalin ja venäjän kielellä.

https://www.hus.fi/hus-tietoa/uutishuon ... C3%A4.aspx
[en tuonut yhteyshlöiden tietoja, ne linkistä/OAK
Imaamit eivät ole taaskaan hereillä vai ovatko somalit ihan oikeasti pysytelleet moskeijoista pois, muuta kautta tullutta terveysvalistustahan he eivät ikinä usko?! Nyt ei voi syyttää erityisen tiheää asutusta tai erityistä köyhyyttä, vaan välinpitämättömyyttä ja heidän omien johtajien kyvyttömyyttä saada tieto läpi. Nyt olisi ollut Husullakin paikka näyttää johtajuutta, mutta mitenpä kapustalla otat, kun lusikalla annettu.
Viimeksi muokannut On Anoi Kaa, Ke Huhti 15, 2020 12:28 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Jossain on pikkutyttö jonka äiti on horostrippari, iskä cracknisti, joka tunnusti tytön omakseen vasta stripparin ja oikeuden pakottaessa. Tytön pappa taas on lastennuuhkija, joka pussaa omia lastenlapsiaan suulle ja hän on myös USAN presidentti.

työn sankari
Remington Steele
Viestit: 203
Liittynyt: Pe Kesä 03, 2011 9:38 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja työn sankari »

tj_eme kirjoitti:
Ke Huhti 15, 2020 11:57 am


Olisikin syytä miettiä pitäisikö asiaa lähestyä niin, että riskiryhmäläiset (vanhukset, perussairaat ja ilmeisesti lihavat) eristetään ja muiden tulisi hankkia mahdollisimmaan tehokkaasti virus, jotta laumasuoja pääsisi syntymään. Siihen tarvittaisiin reippaat määrät tartuntoja, mutta terveillähän on kuulemma taipumus saada lieviä oireita tai ei oireita lainkaan. Tämä voisikin olla halvempi tapa hoitaa asiaa, mutta se ei kelpaa niille, jotka haluavat Itä-Saksalaisiksi näin jälkikäteen.
Eli uusimaa (ilm. Noin miljoona ihmistä) avattava taloudellisista syistä ja riskiryhmä yli miljoona ihmistä samalla eristettävä. Avaatko vähän vielä? Riskiryhmässä on erittäin iso joukko työssäkäyviä eläkeläisten ja pahemmin sairaiden lisäksi, joten teoriasi ontuu ja tuohan nyt ei muutenkaan ole mitenkään mahdollista edes teoriassa toteuttaa, vaikka sinänsä pidän itsekin ajatuksesta suojella riskiryhmää kaikin mahdollisin tavoin.

tj_eme
Martin Beck
Viestit: 843
Liittynyt: Ke Helmi 10, 2010 1:22 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja tj_eme »

Riskiryhmästä iso osa on vanhuksia, joiden pitää vaan pysyä kotona tai laitoksessa. Työikäiset riskiryhmäläiset pois töistä niin kuin nyt on suljettu ravintolat. Muut touhuamaan normaalielämää, treeneihin, kapakoihin, konsertteihin ja niin edes päin. Koska muista vaina harva tarvitsee sairaalahoitoa koronaan, sairaalat eivät täyty. Kun 3 miljoonaa on sairastanut korona häipyy vähänksi aikaa. Talous ottaa vähemmän kipeää ja riskiryhmää yritetään suojella. On sitten niille tuleville riskiryhmillekin jonkunlainen terveydenhuolto tarjolla.

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9150
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Tai sitten ne riskirymät voisi ampua jo etukäteen, sillä eristäminen, näiden tarvitsemat hoidot erityisolosuhteissa ovat vielä kalliimpia. Lisäksi riskiryhmien yleensä muuta kansaa pienempi tuottavuus laahaa kansantaloutta ilman koronatilannettakin. Maassa on jo iso lauma moniosaajia kunhan heille vain annetaan työpaikat lääkäreinä, tutkijoina, asentajina ja kaupankassoina. Pulan iskiessä olisi meille lisää tulijoita ihan niin paljon kuin moniosaajia vain tarvitaan, joten riskiryhmien eliminoimisen tuoma kuoppa työvoimaankin olisi aiemmin meille kerrottua tietoa soveltaen helppo paikata.
- Luku voisi yllättää, jos koronariskiryhmään kuuluvat kerrottaisiin ääneen eli tosiasiassa heidän eristämisensä ei vain onnistu, koska heidän elämänsä kytkeytyvät väkisin muiden elämään. Kansantalouden lisäiskuja ei halua kukaan ja pelottaa, kun meillä on hallitus, joka ei ole mikään taloudenpitäjä, vaan velanottaja ja muiden rahojen jakaja(=varastaja) perusluonteeltaan.
Jossain on pikkutyttö jonka äiti on horostrippari, iskä cracknisti, joka tunnusti tytön omakseen vasta stripparin ja oikeuden pakottaessa. Tytön pappa taas on lastennuuhkija, joka pussaa omia lastenlapsiaan suulle ja hän on myös USAN presidentti.

Tuukka
Lauri Hanhivaara
Viestit: 130
Liittynyt: Ti Marras 26, 2019 8:06 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Tuukka »

Kannattaa oikeasti lukea tuo Soininvaaran kirjoitus. Harvinaisen loogista ajattelua poliitikolta. Ja Soininvaarahan on taustoiltaan mm. tilastotieteilijä, ja pandemian leviämisen ennustaminen on ennen kaikkea tilastotiedettä. Eli siinä mielessä on taustoiltaan aivan oikea henkilö kommentoimaan.

Hänen näkemyksensä on tasan tarkalleen sama kuin minulla. Enkä tiedä mikä tässä jutussa on niin monille vaikea ymmärtää. Melko lailla kaikki saa Coronan, ennemmin tai myöhemmin. Kun toimiva rokote EHKÄ tulee Syksyllä 2021, niin virus on melko lailla niittänyt itsensä koko maapallon läpi. Kyse on puhtaasti siitä, minkälainen viruksen leviämisen porrastaminen on keskeistä, ja paljonko siitä ollaan valmiita maksamaan kansantaloudellisesti.

Avatar
PiikkiSika
Axel Foley
Viestit: 2006
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Vittuun kaikki eristykset ja muu höpö-höpö! Kuolemia ei voi välttää - ainoastaan hidastaa.

Medialla on muuten mielenkiintoinen tapa suhteuttaa kuolleiden määriä "maakohtaisesti" vertaillen - esim. US. vs. muut maat.
Miks ei esim US vs. EU ? ja Suomi nyt on ihan oma lukunsa - täysin eristäytynyt eu:n pohjoinen "saareke". kts. vaikkapa google maps - jota sitte vertaillaan italia, englanti jne maihin - ei ihan samalla viivalla olla... meillä suomessa asuttiin savupirtissä ja syötiin vielä kyykyssä sieniä, kun noissa "verrokki maissa käytiin kuussa ja oltiin valloitettu puol maailmaa".

Ihan napakymppi vedätystä koko show :D

ps. heti kun tällainen tilaisuus tulee, niin näköjään se Suomenkin valtionjohto osoittautuu hyvinkin nationalistiseksi, yrittämällä vängätä itsensä irti muusta euroopasta - mitä eriskummallisimmin taulukoin ja tilastoin - ihan huvittavinta vuosikausiin :idea:

Morapuukko
Nikke Knakkertton
Viestit: 190
Liittynyt: La Elo 13, 2011 5:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Morapuukko »

Ainahan Usa haluaa kilpailla yksittäisiä Euroopan maita vastaan. Eihän jääkiekon MM-kisoissakaan ole USA-EU otteluita.

Taitaa tällä vauhdilla mennä kohta Eu:stakin ohi.

Avatar
PiikkiSika
Axel Foley
Viestit: 2006
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika »

Morapuukko kirjoitti:
Ke Huhti 15, 2020 1:31 pm
Ainahan Usa haluaa kilpailla yksittäisiä Euroopan maita vastaan. Eihän jääkiekon MM-kisoissakaan ole USA-EU otteluita.

Taitaa tällä vauhdilla mennä kohta Eu:stakin ohi.
Ei ole ei, mutta eipä toi lätkä-kiekon läpsyttely nyt taida myöskään virukseen verrattavissa olla? Ymmärrät pointin.

Ei merkitystä juurikaan kuka menee kenestäkin ohi, lopputulos tulee olemaan joka tapauksessa X00K delannutta, kannattais ehkä keskittyä enemmän "sivuvaikutusten" minimointiin - eli talouskyykyn syvyyden säätö mahdollisuuksiin...

Vastaa Viestiin