Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

sskkll
Alibin satunnaislukija
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2013 6:03 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sskkll » To Huhti 16, 2020 5:36 pm

Ei sitä nuori terve ihminen aina edes tiedä sairastavansa jotain mikä sitten herkistää joillekin asioille. Terveitä nuoria ihmisiä, urheilijoitakin, menehtyy milloin mihinkin äkillisestikkin. Minun vaimolla autoimmuunisairaus. Ei ilmene oikeestaan mitenkään, saati sitten näy hänestä tai rajoita millään tavalla olemista ja elämistä. Mutta voi hyvinkin olla sellainen asia, että koronan sattuessa lukeutuu niihin nuoriin terveisiin, jotka menehtyi koronaan. Miten monella muulla nuorella on jokin piilevä sairaus, josta ei ole edes tietoinen? Ei voida varmaksi sanoa näistä koronaan kuolleista nuorista, että olivat ennestään terveitä.

sskkll
Alibin satunnaislukija
Viestit: 131
Liittynyt: Ti Helmi 05, 2013 6:03 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sskkll » To Huhti 16, 2020 5:43 pm

Isovaalea kirjoitti:
To Huhti 16, 2020 5:34 pm
sskkll kirjoitti:
To Huhti 16, 2020 4:57 pm
Kuolleisuus on toi ja vähän ylikin. Asukasluku 60miljoonaa, en ole tietääkseni muuta väittänyt!
Miten paljon niitä kuolleita koronaan on sinun mielestäsi Italiassa?
Et tuota minulta kysynyt, alla kuitenkin lukuja ja ajatuksia

Koronaan on ilmoitettu kuolleen noin 20 000 italiaanoa. Onko tuo sitten lopullinen sertifikaattiin merkitty kuolinsyy, emme tiedä, vielä.

Tuossa on ikäryhmittäin koronakuolleisuus Italissa, 16 000 henkeä on ollut 70 v tai yli ja mediaani lienee jossain 80+ tienoilla, eli ihan sopivassa elinajanodotteessa tuolla mennään
https://www.statista.com/statistics/110 ... -in-italy/

Selkeästi on uutisoitu että nuoremmilla kaatuneilla usealla on joku perussairaus, perussairauksia on listattu foorumilla aiemmin

Suomalaisten (länsimaalaisten) yleisimmät kuolinsyyt ovat ohessa, samoja ne on Italiassakin pienillä paikallisilla eroilla
http://www.tilastokeskus.fi/til/ksyyt/2 ... 01_fi.html.

Mummot ja papat ovat Italiassa kuolleet perussairauteen jota korona on sitten jouduttanut. Ylläolevista lukemista voi sitten itse arvioida moneko korona tappoi ainoana kuolemansyynä. Korona on jouduttanut kuolemaa kuten se on jouduttanut kuolemia kotimaankin hoivakodeissa, kuten juuri uutisoitiin. Hoivakoti on se saattohoitopaikka. Noiden hoitoloiden elinajanodotteetkin löytyy netistä, ei noihin vuosikausiksi mennä.
Tosta ollaan ihan samaa mieltä. Marokonsoturi vaan alkoi muuten vaan huutelemaan ja siihen yhdyin. Korona kuolemiksi nuo nyt listataan ja sen mukaan näitä tilastoja nyt joudutaan laskeskelemaan. Johonkin tässä täytyy nyt tukeutua ja ainoa edes sinnepäin oleva 'luotettava' tieto korona asiassa on kuolleiden lukumäärä. Sairastuneita lasketaan testatuista ja se vääristää jo lähtökohtaisesti, kun kaikkia ei testata. Kuolleet on kuolleet ja se on selvä, lähtökohtaisesti.

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5173
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA » To Huhti 16, 2020 5:49 pm

Melko äskettäin uutisoitiin Portugalissa tai Espanjassa koronaan menehtyneestä, muistaakseni 14 -vuotiaasta jalkapalloa harrastaneesta pojasta, joka sai vakavan taudin vain sen takia, että sairasti psoriasista. Joku outo juttu tuossa viruksesta on immuunijärjestelmän suhteen.

Mutta sitten huumoria päivään. Somaleita on niin paljon koronaan sairastuneiden joukossa, koska niin moni somali työskentelee lääkärinä. Tottakai.

https://yle.fi/uutiset/3-11306970
Helsingin tiedotus somalitaustaisten koronatilanteesta herättää pelkoa – Somaliliiton puheenjohtaja: "Kaupungin ulostulon pelätään hankaloittavan elämää"

Esimerkiksi Suomen somalialaisten liitto on ollut yhteydessä Helsingin kaupunkiin ja ilmaissut huolensa eilisen ulostulon vaikutuksista.

Koronavirus15.4.2020 klo 18.31

Somaliyhteisö pelkää ennakkoluulojen lisääntyvän Helsingin kaupungin tiedotettua eilen somalitaustaisten koronatartunnoista.

Kaupunki tiedotti eilen tiistaina, että somalinkielisten koronavirustartunnat ovat kasvaneet Helsingissä. Tiedotteessa kerrottiin, että somalinkielisillä on todettu tähän mennessä lähes 200 tartuntaa. Kaikkiaan Helsingissä on yli tuhat tartuntaa.

Suomen somalialaisten liiton puheenjohtaja Mohamed Ali Jama toteaa, että somaliyhteisö on huolestunut siitä, että heidät on nimetty erikseen koronavirustartuntojen yhteydessä.

– Somaliyhteisö on Euroopan kolmanneksi syrjityin ryhmä. Kaupungin ulostulon pelätään hankaloittavan elämää entisestään.

– Olemme somaliyhteisönä aktiivisia, teemme töitä ja meitä näkee joka puolella. Ennakkoluulot, vastakkainasettelu ja polarisaatio, nämä kaikki huolestuttavat meitä.

Jaman mukaan somaliyhteisössä olisi toivottu, että syytä koronavirustartuntojen suhteellisen suureen määrän yhteisössä olisi pyritty selvittämään ennen kuin asiasta tultiin julkisuuteen.

Hänen mielestään esimerkiksi prosentuaalinen vertailu kantasuomalaisten ja somaleiden välillä on ongelmallinen.

Kaupungin mukaan väestöön suhteutettuna 1,8 prosentilla somalinkielisestä väestöstä on todettu koronatartunta. Vastaava osuus keskimäärin helsinkiläisten keskuudessa on 0,2 prosenttia.

Jama huomauttaa, että Helsingissä asuu yli 600 000 ihmistä, joista somalitaustaisia on noin 11 000.

– Silti esimerkiksi somalitaustaisen häissä käy saman verran vieraita kuin kantasuomalaistenkin häissä. Jos molemmissa tapahtuu koronavirustartunta ja sen tartunnan saa vaikkapa 200 ihmistä, niin me jaetaan se väkimäärällä. Eli 200 henkeä jaettuna 11 000 henkilöllä tai 200 henkeä jaettuna 600 000 henkilöllä.

Somaliyhteisöstä aiotaan lähettää Vapaavuorelle postia
Kaupungin tiedotetta on seurannut vilkas keskustelu myös esimerkiksi Facebookissa, kertoo Helsingin kaupungin etsivän nuorisotyön jalkautuva nuorisotyöntekijä Omar Abdi.

– Toista sataa ihmistä on ollut mukana keskustelemassa aiheesta ja aiomme vielä tämän päivän aikana julkaista adressin, joka lähetetään muun muassa pormestarille.

Abdi sanoo, että kaupungin ja pormestarin eilinen ulostulo on luonut somaliyhteisön sisällä pelkotilan.

Hänen mukaansa ihmiset pohtivat esimerkiksi käyttävätkö poliittiset tahot tilannetta hyödykseen. Myös tavalliseen arkeen kaupungin ulostulolla pelätään olevan vaikutuksia.

– Emme halua leimautua emmekä halua erottautua muista kansalaisista. Mikä oli pormestarin pääpointti? Mitä hyötyä siitä oli meille somalitaustaisille tai muille helsinkiläisille? Muuta kuin, että erottaa ihmisiä, niin että jos kaupan kassalla on somalitaustainen äiti, niin kaikki valitsevat toisen jonon, Abdi toteaa.

Abdi kertoo, että somaliyhteisössä on koronaepidemian alusta asti seurattu tilannetta tiiviisti ja tietoa asiasta on ollut saatavilla

– Somaliyhteisön sisällä on koko ajan puhuttua koronaviruksesta, ja ihmiset seuraavat myös kansainvälistä uutisointia.

Somalitaustaiset työskentelevät usein haavoittuvilla aloilla


Abdi ihmettelee, ettei kaupunki ole vertaillut tartuntatilannetta muiden ryhmien keskuudessa. Hän huomauttaa, että monet somalitaustaiset henkilöt tekevät työtä, jota ei esimerkiksi voi tehdä etänä. Somalitaustaisia työskentelee paljon muun muassa terveydenhuollossa ja taksi- tai bussikuskeina.

– Onko suhteutettu esimerkiksi sitä, kuinka moni suomalainen koronaan sairastunut työskentelee esimerkiksi bussikuskina. Missä on vertailuryhmät? Missä on muut vähemmistökielet?

Samaa peräänkuuluttaa myös Suomen somalialaisten liiton puheenjohtaja Mohamed Ali Jama. Hän myös muistuttaa, että somalitaustaiset työskentelevät usein ammateissa, joissa voi joutua alttiiksi tartunnalle.

– Kuinka moni tartunnan saaneista työskentelee terveysalalla esimerkiksi lähihoitajana, lääkärinä tai sairaanhoitajana? Jos näiden ryhmien osuus on tartunnan saaneiden joukossa korkea, se tarkoittaa automaattisesti, että somaliyhteisön osuus tulee nousemaan, koska näillä sektoreilla on töissä erittäin paljon somalitaustaisia henkilöitä.

– Pitäisi yrittää ymmärtää, mistä tämä tilanne johtuu ja paneutua siihen ja yrittää ratkaista yhdessä näitä asioita, Jama toteaa.

Jaman mukaan Somaliliitto on ollut yhteydessä Helsingin kaupunkiin ja ilmaissut huolensa eilisen ulostulon vaikutuksista.

Myös rasismin ja muukalaispelon vastaisen Rasmus Ry:n hallitus on ottanut kantaa kaupungin tiedotustyyliin.

MikaK
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 221
Liittynyt: Ke Syys 18, 2019 9:29 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja MikaK » To Huhti 16, 2020 5:51 pm

Sairastuminen voidaan nähdä "putkena" jonka läpi kuljetaan ja sen lopuksi koittaa joko toipuminen tai kuolema. Nyt kuolleita on 137t ja toipuneita 527t. Ja 137t jaetaan noiden summalla niin tästä saadaa kuolleisuudeksi 20%. :roll:

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4294
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani » To Huhti 16, 2020 5:58 pm

Yle kirjoitti:Samaa peräänkuuluttaa myös Suomen somalialaisten liiton puheenjohtaja Mohamed Ali Jama. Hän myös muistuttaa, että somalitaustaiset työskentelevät usein [snip!]
Eiväthän työskentele.
????? ?? ??????.

ktaina
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2528
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 10:52 am
Paikkakunta: Rannikolla tuulee

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja ktaina » To Huhti 16, 2020 7:10 pm

Somalit voi katsoa ihan peiliin hirveet kokoontumiset jatkuvasti jonkun asunnolla,
aina pitää olla paljon porukkaa tuskin hygieniakaan ihan korkealla tasolla.

Julperi
Sammakkoprofessori
Viestit: 435
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Julperi » To Huhti 16, 2020 7:19 pm

Tämä teidän keskustelu alkaa muistuttaa matikantuntia, hikari ja opettaja pitävät kiinni siitä mitä kirjassa lukee. Ja joku "vähemmän" oppinut kertookin oikean tuloksen, joutuu hän jälki-istuntoon ja saa vielä muistutuksen kotiin vietäväksi. Koska eihän ammattilaiset (opettajat) ja asiantuntijat (hikarit) ole koskaan väärässä.

Ja se maskikeskustelu. Johan oli asiantuntijaa. Montako maskia on itse myyneet, tai tehneet.

Ihan vaan sen verran, jos tapahtuu jotain "suurta" rikoksensaralla (Larha, Mikkelin pamaus, tanskalaisen poliisimurhat, Myyrmanni) niin täältä on yleensä saanut nopeammin oikeata tietoa kuin "valtamediasta" Ja tätäkin lukee moni vaikkei ole rekisteröitynyt, vain saadakseen tietoa. Ja nyt tällä lietsotaan paniikkia tai hälläväliä tavaraa, ja aika moni uskoo sen. Pahimman tai sen ettei mitään hätää.
Nyt siihen kultaiseen keskitiehen, KIITOS.

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3009
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie » To Huhti 16, 2020 8:22 pm

^ Tilanne on avoin ja sisältää oikeasti monitahoisuutta eikä lukkoonlyötyjä varmuuksia, esim. jo viruksen alkuperän suhteen. Tähän Washington Postin linkki https://www.washingtonpost.com/opinions ... naviruses/, jossa loogisesti sanottu siitä ja ollut ketjussa aiemminkin vastaavaa juttua ja linkityksiä.

Ketjukin on monitahoinen, joistakin asioista voi olla samoilla linjoin joidenkin kanssa ja joistakin eri linjalla. Avoimuus on asiaa säilyttää, kun tämä pandemiahomma ei ole oikeasti selvää. Lukijat toivottavasti säilyttävät mediakriittisyyden myös täällä.

Niin, tämä tutkijatkin keskenään risteämään saava ja edelleen kartoittamaton pandemia (jatkuvasti tutkitaan) uutisineen ei tuota helppoa vastausta kehiin; maailman maat kokeilevat eri tyylejä talouden ja terveyden ja mahdollisesti julkituomattomien motiivien vaaálta. Mitä ihmisille suositellaan tai mihin jopa pakotetaan, siinä saa oikeasti käyttää järkeään ja etsiä/perehtyä tietoon muualla netissä.

Onko missään helppoa ja oikeaa 100%sta "näin asiat ovat"-pakettia koronapandemiasta: ei ole. Tutkinta on yhä päällä tutkijoillakin.

-------------------

Maza. Kokeilepa Pandemiapolkkaa (kts musiikkiketju), se oli ehdasti piristävämpää kuin julkkisten esittelyvideoksi tehty Toivon kärki, jonka vaikuttavuus meni enempi ärsyttävyyteen. Mutta videon youtuben kommenttien perusteella se on onnistunut miellyttämään osaa suomalaisista, erityisesti osaa naisista. Olkoot niin.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Daddy Slam
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam » To Huhti 16, 2020 9:41 pm

Bullshit, bullshit, my line...

Tokaks: ollaan kielenkäytön suhteen melkein samaa mieltä. Minä näen suoran, joskus rumankin kielenkäytön kertovan ihmisestä rehellistä ja luotettavaa tarinaa. Mutta sinun tekonokkelat vihjaukset ja muka viisaat sutkaukset, vaikuttaa epävarmalta ja epäilyttävältä. Enivei.
Nää on turhaa länkytystä, eteenpäin..

Olisko sivulla 250 tai sinnepäin, laitoin kysymyksiä mihin ei ole yhtään vastausta vielä tullut. Laitan muutaman joihin kuulisin mielelläni sinunkin( on anoi kaa)mielipiteen ja kenen vaan.

1. Miten erotatte keuhkolimanäytteenä otetusta näytteestä Covid-19 ja        Eksomi:n, kun mikroskoopilla tarkastellaan näytteitä? Exome, lontooks.

2. Covid-19 testin tarkkuus / epätarkkuus? Kolikko vertaukseksi on 50/50.

3. Miksi hallitus esittäisi, jos esittäisi lakiesityksen, puolustusvoimien luvalle palkata vierasmaataistelijoita? Eli mitkä tällaisen lakiesityksen motiivit?
Tähän kuulisin mitkä tahansa arvaukset. Itselle ei tule mieleen, kuin yksi motiivi, mitä pidän epätodennäköisenä.

4. Kerrotko loogisen syyn sille, miten sairaalahenkilökunnalla on tämän pandemian johdosta enemmän töitä kuin ennen?
HU-sairaanhoitopiirin sairaaloissa käy 1400 asiakasta vuoden jokaisena päivänä.
34 asiakasta menee näihin nimenomaisiin sairaaloihin Covid-19/koronavirus/influenssan. Arviolta 700 asiakasta päivässä peruu aikansa samoista syistä.
Aika vaikeeks menee kiireen keksiminen tuosta.

HUS kävijämäärä vuosittain: n. 511 000 kpl.
Jaettuna 12 kk =  42 583/ kk
Pandemia ajanjakso 2 kk = 85 166 kpl.
Miinus 2 kk ajalta peruneet: 42 000 kpl.
85 166 - 42 000 = 43 166 + 2040 ( viruksen lisäämät kävijät 2 kk ajalta 2040 )

45 206 kpl. kävijöitä 2 kk ajalta, mukana Koronviruksen takia sairaalaan menneet.

Eli todellisuudessa asiakkaita on n. 47 % vähemmän kuin viime vuonna samaan aikaan tai sitä edellisenä ja sitä jne.. Miten työ on voinut lisääntyä?

Daddy Slam
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam » To Huhti 16, 2020 9:44 pm

Vastaa edes yhteen kysymykseen. Voit ite laittaa lopulliset verhot silmille jos sipuli ei kestä totuutta.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Huhti 16, 2020 9:54 pm

Daddy Slam kirjoitti:
To Huhti 16, 2020 9:41 pm


4. Kerrotko loogisen syyn sille, miten sairaalahenkilökunnalla on tämän pandemian johdosta enemmän töitä kuin ennen?
HU-sairaanhoitopiirin sairaaloissa käy 1400 asiakasta vuoden jokaisena päivänä.
34 asiakasta menee näihin nimenomaisiin sairaaloihin Covid-19/koronavirus/influenssan. Arviolta 700 asiakasta päivässä peruu aikansa samoista syistä.
Aika vaikeeks menee kiireen keksiminen tuosta.

4. Voi olla väkimäärä vähemmän karanteenien ja sairasteluiden vuoksi, jolloin työmäärä lisääntyy jäljelle jääneillä ihmisillä. Työtä voi siis olla suhteessa terveisiin ihmisiin nähden enemmän + korona-bs-koulutukset.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Huhti 16, 2020 9:57 pm

sskkll kirjoitti:
To Huhti 16, 2020 4:57 pm
Kuolleisuus on toi ja vähän ylikin. Asukasluku 60miljoonaa, en ole tietääkseni muuta väittänyt!
Miten paljon niitä kuolleita koronaan on sinun mielestäsi Italiassa?
No sen verran tietty mitä poltettiin krematoriot punaisena huutaen - ne poltetut, jotka eivät kuolleet koronaan. Jälkeenpäin asiaa ei voi enää selvittää. Mutta kaikki pistettiin koronakuolleiksi. Kaikki eivät kuolleet koronaan. Ihan itsestäänselvyys.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi » To Huhti 16, 2020 10:00 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:
To Huhti 16, 2020 5:19 pm
Pysyn ihan faktoissa vaan ja ei ole minun syytäni, jos pelottaa. Kielenkäyttösi melko rumaa, kun emme ole lautamiehissä edes, eikä postauksissasikaan ole aiheeseen kuin maksimikiistoa ilman kummoisia perusteita. Jos perustelisit vielä kuka tässä oikein voittaa ja siten kallua vie, niin oltaisiin sun tasolla me muutkin? Ne juutalaisetk
Ne ihmiset tässä voittaa, joilla on rahaa vielä tämän pandemian jälkeenkin ostaa ihmisiltä pois kaikki omaisuus, joilla ei ole rahaa vaan on pakko myydä. Ihan kuten 1990. Ketkä silloin voittivat? Tutustu historiaan. Muuhunkin kuin kansallissosialismin nousuun ja tuhoon...

Ei näytä tämäkään kaunokainen kovin sairaalle, eikä huulet sinerrä sydänvian merkkinä.

PS. Daddy, raskaus ei ole sitten sairaus.
PS. Ei näytä sairaalle, mutta kuvitteletko, ettei raskaus yhtään muuten rasita elimistöä? Erikoista olisi, jos hän olisi kuollut ilman, että oli jo valmiiksi kuormittuneena maha paksuna. Ja mustillahan oli lisäksi tuota d-vitamiinivajetta, joka altistaa pahemmille oireille. 2 riskitekijää, ainakin. Mahdollisesti myös joku perussairaus taustalla, astma, diabetes jne.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4294
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani » To Huhti 16, 2020 10:12 pm

Vastailkaapas näihin, jos on taattua tietoa:
  1. Kuinka luotettavia koronavirustestit ovat?
  2. Erehtyvätkö ne molempiin suuntiin?
  3. Kuinka suuria eroja testipaketeissa on?
  4. Missä niitä valmistetaan?
????? ?? ??????.

Daddy Slam
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Pe Tammi 04, 2019 3:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Daddy Slam » To Huhti 16, 2020 10:39 pm

Jossakin osataan mediakritiikki.

https://jamestown.org/program/belarus-f ... ation-war/

Toisin on suomijunteilla, kaikki menee läpi mitä puhuva pää laatikossa sanoo.

Vastaa Viestiin