Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Julperi
Sammakkoprofessori
Viestit: 424
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Julperi » Pe Touko 08, 2020 6:24 pm

Huh! Onneksi, tiesin muuten etukäteen, että hallituksen koronapaska oli.. paskaa! Nyt voi leidit lavalla jatkaa touhujaan.
Suomipojat kehittäneet rokotteen, ei paljon apuja anneta.
Eili, maskit päähän ja hengityskoneet käyntiin. Niin ja se hautapaikka kannattaa varata ajoissa.
Jos ei muuten niin ainakin sen takia että tulevaisuudessa alkaa lähteä porukkaa oman käden kautta. Miten vitussa Suomineito näin on vietävissä?

Ai niin, koska matut tekee rikoksia niin vitut koronasta.

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5071
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Touko 08, 2020 6:55 pm

https://yle.fi/uutiset/3-11342272
Uudet tiedot: Koronavirus on levinnyt Suomessa vähemmän kuin luultiin – se voi tarkoittaa, että seuraava tautiaalto on ankara

THL löysi viruksen vasta-ainetta 2,4 prosentissa tutkituista näytteistä. Todellinen tartuntamäärä on sitäkin pienempi.

koronavirus8.5.2020 klo 15.28päivitetty 8.5.2020 klo 17.04

Koronavirus ei ole levinnyt suomalaisten keskuudessa yhtä laajalle kuin aiemmin on arvioitu. Uusimpien vasta-ainetestien perusteella hallituksen käyttämät epidemiamallit näyttävät perustuvan optimistiseen arvioon viruksen levinneisyydestä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) perjantaina julkaisemien tutkimustulosten mukaan 2,4 prosentilla testatuista löytyi verestä koronaviruksen vasta-ainetta. Näistäkin tutkituista vain osa on todella saanut viruksen. Loput ovat vääriä positiivisia näytteitä.

Täysin varmoja koronatapauksia löytyi testeissä ainoastaan kolme kappaletta. Näistä kolmesta näytteestä löytyi neutraloivia vasta-aineita, jotka ovat kaikkein varmin merkki Covid-19-tartunnasta. Otos oli 1 146 testiä, joista pomminvarmojen korontapausten osuus oli 0,26 prosenttia.

THL:n mukaan todellinen positiivisten näytteiden osuus on siis jotain 0,26 prosentin ja 2,4 prosentin väliltä. Epävarmoja näytteitä tutkitaan vielä. Tämä tarkoittaa, että laumaimmuniteetti on vielä hyvin kaukana.

– Näyttää siltä, että meillä on tartuntoja hyvin vähän verrattuna moneen muuhun maahan. Lisäksi tartuntojen lisääntymistä ei vaikuta otoksen seurantaviikkojen aikana juuri tapahtuneen, THL:n erikoistutkija Merit Melin sanoo.

Testatut näytteet on otettu viikoilla 16–18 eli uusimmat ovat toukokuun vaihteesta. Tulokset kuvaavat kuitenkin hieman aikaisempaa tartuntatilannetta, koska vasta-aineet kehittyvät tyypillisesti vähintään kaksi viikkoa tartunnan jläkeen. Testattavat olivat 18–69-vuotiaita.

Suurin osa testattavista oli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueelta. Koska siellä koronavirus on selvästi yleisempi kuin muualla maassa, tulokset eivät anna oikeaa kuvaa viruksen levinneisyydestä koko maassa. Muualla maassa vasta-aineprosentin oletetaan olevan alhaisempi.

Todellinen tautitilanne ei ollut selvillä maaliskuussa

Tulokset ovat samansuuntaisia kuin viikko sitten julkistetut tiedot. Käytännössä vasta-ainetestit siis vahvistavat kuvaa, jonka mukaan koronavirustartunnan saaneiden määrää on aikaisemmissa malleissa yliarvioitu.

Esimerkiksi maanantaina julkaistussa Hetemäen raportissa siteerattu malli perustui oletukseen, että jo maaliskuun puolivälissä 2,5 prosenttia suomalaisista olisi saanut tartunnan ja muodostanut neutraloivia vasta-aineita. Uusimpien tietojen perusteella oletus on ollut liian optimistinen.

THL:n mukaan arvio 2,5 prosentin levinneisyydestä perustui osittain HUSin laboratoriosta saaduista ylijäämäverinäytteistä tehtyyn alustavaan selvitykseen. Ylijäämäseerumit eivät edusta väestöä yhtä hyvin kuin väestöstä tehtävä satunnaisotos.

– Se oli sillä hetkellä paras arvio, mitä meillä oli, sanoo THL:n mallinnusryhmään kuuluva tilastotieteen professori Kari Auranen Turun yliopistosta.

Mitä väliä yliarvioinnilla sitten on?


Suomalaisten kannalta olisi hyvä, jos viruksen jo saaneita olisi mahdollisimman paljon. Tällöin mahdolliset tulevat epidemia-aallot eivät leviäisi niin voimakkaasti. Tämä perustuu siihen olettamukseen, että viruksen saamalla saa siihen ainakin jonkinasteisen immuniteetin.

Kun THL perjantaina julkaisi mallinnustensa taustoja, se samalla avasi kymmeniä erilaisia skenaarioita seuraavan tautiaallon voimakkuudesta. Ne vaihtelevat sen perusteella, kuinka voimakkaasti rajoitamme kontaktejamme ja kuinka suuri osa meistä on jo saanut tartunnan.

Hetemäen raportissa esitellyn ennustekuvan mukaan Suomen teho-osastojen kantokyky kestäisi juuri ja juuri, jos rajoituksia lievennettäisiin neljän kuukauden ajaksi niin, että tartuttavuutta kuvaava R0-arvo nousisi 1,8:aan. Silloin yksi tartunnan saanut tartuttaisi keskimäärin 1,8 muuta.

Mutta nyt kun immuniteetin saaneita näyttää olevan aiemmin arvioitua vähemmän, tautiaallosta voi ennakoida kovempaa. Silloin sairaalatkin olisivat Hetemäen raportissa arvioitua tiukemmilla.

Auranen kuitenkin muistuttaa, ettei mikään skenaarioista toteudu sellaisenaan. Mallinnuksia on päivitetty pitkin kevättä ja niin tehdään tulevaisuudessakin sitä mukaa, kun tietoa kertyy.

– Emme ole naulanneet itseämme mihinkään. Tulevaisuus on varmasti sellainen, että tautitilannetta seurataan koko ajan ja politiikkaakin joudutaan muuttamaan.

Lisäksi Hetemäen raportti ei ole sama asia kuin Suomen linja, vaikka hallitus hyödynsikin selvitystä päätöksissään.

Suomessa oli perjantaina 5 738 laboratoriovarmistettua Covid-19-tautitapausta.

Lue uusimmat tiedot koronaviruksesta Suomesta ja maailmalta.

Juttua korjattu 8.5. kello 16.59: Lisätty tieto siitä, että positiivisten näytteiden joukossa on myös vääriä positiivisia näytteitä. Täysin varmoja koronavirustartuntoja on otoksesta ainoastaan 0,26 prosenttia. Todellinen positiivisten näytteiden osuus asettuu THL:n mukaan tälle välille (0,26–2,4 prosenttia).
Tämä on huono uutinen. Tähän saakka meille on hoettu, että 80 % koronatartunnan saaneista sairastaa taudin huomaamattaan lieväoireisena. Ja että vain noin 5 % sairastuneista joutuu sairaalahoitoon. Tämähän tarkoittaa samalla sitä, että huomattavasti uskoteltua useammat joutuvat sairaalahoitoon saatuaan koronatartunnan tai sairastavat sen rajuna tautina. Ei niitä huomaamattaan koronan sairastaneita olekaan kuin pienen pieni osuus. Virus täytyy tukahduttaa. Viisi viikkoa tiukkoja rajoituksia olisi paras vaihtoehto.

Avatar
Gladys
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4393
Liittynyt: To Loka 01, 2009 6:53 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Gladys » Pe Touko 08, 2020 7:44 pm

Tällä hetkellä ihan kaikki tukee sitä, että STM/THL virallinen linja on Ruotsin linja eli laumaimmuniteetin hankkiminen sairastamalla. Minkä toteutumisesta tosin ei ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä. Jokainen teko ja (sekopäinen) lausunto tukevat vain ja ainoastaan tätä teoriaa.

"Suomalaisten kannalta olisi hyvä, jos viruksen jo saaneita olisi mahdollisimman paljon." jne.

Ongelma on se, josta kirjoitin jo aiemmin: ei ole oikeasti olemassa hybridimallia. Jos uskoo Tegnellin laumasuojateoriaan, silloin viedään yhteiskunta epidemian läpi ilman rajoitteita, kärsitään seuraukset, maksetaan laskut ja toivotaan että ne jotka jäävät eloon ovat saavuttaneet immuniteetin.

Toinen vaihtoehto on viruksen tukahduttaminen mahdollisimman minimiin, ja tämän minimitilanteen hallitseminen ja kontrolloiminen ajankohtaan x (kunnes toimiva rokote, viruksen omaehtoinen hiipuminen, toimiva lääkitys, riittävä laumasuoja jne.).

EI OLE OLEMASSA TOIMIVAA VÄLIMALLIA TAI HYBRIDIÄ!

Ongelma: STM/THL ajavat Tegnellin laumasuojateoriaa. Hallitus ei tiedä eikä ymmärrä, joten se tasapainoilee STM/THL aivopesun ja valtavan yhteiskunnallisen taudin nitistämispaineen välissä. --> hybridimalli

Vinkkiviitonen: Välimallin hybriditouhu ei johda laumasuojaan eikä myöskään nitistä tautia, joten taloutta syövä ja kuolemiin johtava tasapainottelu jatkuu edellä mainittuun ajankohtaan x.

Eikö sieltä nyt oikeasti löydy ketään, joka pystyisi koordinoimaan tätä hommaa? Vithauttaa ja turhauttaa.
All is pretty.
- Andy Warhol

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6507
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Touko 08, 2020 9:40 pm

Tällä hetkellä ihan kaikki tukee sitä, että STM/THL virallinen linja on Ruotsin linja eli laumaimmuniteetin hankkiminen sairastamalla. Minkä toteutumisesta tosin ei ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä. Jokainen teko ja (sekopäinen) lausunto tukevat vain ja ainoastaan tätä teoriaa
Homman nimi vain on se että näin nuo virukset aina tuppaavat toimimaan. Voihan toki olla että tämä nyt nähtävä on jotain uutta ja maailman mullistavaa mutta vielä ei ole tullut mitään sen kaltaista vastaan joka viittaisi tällaiseen mahdollisuuteen. Olen täysin sen kannalla että tauti tartutetaan mahdollisimman moneen. Rokotteen odotteleminen ja siihen luottaminen on täysin utopistista touhua eikä perustu mihinkään . Täysin mahdollista että rokote itseasiassa voimistaa reaktiota virukseen. Sen takia maa toisensa jälkeen on tehnyt vastuuvapautuksia lääketuottajille ja jakelijoille. Suomen tilanteesta en vielä ole tietoinen. Joko nimet on paperiin vedelty.

https://www.c-span.org/video/?c4873497/ ... -testimony
Hotez Coronavirus Vaccine Safety Testimony
Dr. Peter Hotez testifies regarding coronavirus vaccine development and unique safety challenges at the House Science, Space, and Technology Committee Hearing on Coronavirus in March 2020
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4159
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja poikani » Pe Touko 08, 2020 11:11 pm

Yle kirjoitti:Suomalaisprofessorit ovat kehittäneet lähes valmiin koronarokotteen – työ uhkaa valua hukkaan, koska Suomi on ajanut alas rokotteiden valmistuksen

Suomalaistutkijoiden koronarokote saattaa jäädä hyödyntämättä, ellei Suomessa aloiteta omaa rokotetuotantoa.

Lääketeollisuus 8.5.2020 klo 06.00

Antti Parviala


Miten tässä näin kävi? Suomessa on testejä vaille valmis koronarokote – mutta silti riskinä on, että jäämme koronarokotejonossa suurten maiden taakse.

– Näen hyvin merkittävänä riskinä, että emme saa rokotetta siinä aikataulussa ja siinä määrin kuin tarvitaan, vaikka emme aivan jonon hännille jäisikään.

Näin sanoo koronaviruksen perin pohjin tunteva Helsingin yliopiston virologian professori Kalle Saksela. Hän on yksi kolmesta suomalaisprofessorista, jotka ovat kehittäneet jo lähes valmiin, nenäsuihkeena annettavan koronarokotteen.

Hanke on pitkällä ja rokotteen testit voidaan aloittaa "juhannuksen aikoihin". Itä-Suomen yliopistossa tehtävässä kehitystyössä on mukana myös kaksi muuta alansa huippua, akatemiaprofessorit Seppo Ylä-Herttuala ja Kari Alitalo.

Saksela puhuu rauhallisesti, mutta huomaamatta ei voi jäädä se, miten häntä harmittaa Suomen passiivinen suhtautuminen koronarokotteeseen.

– Toivoisin, että täällä pohdittaisiin enemmän, mitä muuta voimme tehdä kuin odottaa, että joku kaupallinen toimija tekee meille tarjouksen. Toivoisin, että muillakin kuin kehittäjillä olisi kiire, hän muotoilee kohteliaasti.

Sakselan mielestä olisi tärkeää, että Suomella olisi rokotetuotantoa omissakin käsissä. Pelkästään kansainvälisiin lääkejätteihin luottaminen ei ole viisasta huoltovarmuudenkaan takia.

Oma rokotetuotanto käyntiin

Oman rokotetuotannon nopeakin aloittaminen olisi täysin mahdollista.

Esimerkiksi Kuopiossa toimiva Finvector käyttää jo nyt prosessia, joka soveltuisi myös koronarokotteen valmistamiseen. Ylä-Herttualan 1990-luvulla perustama yhtiö on erikoistunut aivokasvainten hoitamiseen geeniterapialla.

Finvectorin geenilääkkeessä yhdessä millilitrassa on 10¹³ viruspartikkelia. Rokotteessa käytettävä liuos olisi huomattavasti laimeampaa tavaraa, mutta rokotteen toimintaperiaate on samankaltainen kuin jo käytössä olevassa geeniterapiassa.

– Nyt potilaaseen ei viedä hoitavaa geeniä, vaan geeni, joka tuottaa rokotusimmunisaatioon tarvittavaa antigeeniä, Saksela selvittää parhaansa mukaan yksinkertaistaen geeniterapian ja rokotteen yhtäläisyyksiä.

[ja niin edelleen - loput linkin takaa]
https://yle.fi/uutiset/3-11335406

"Annetaan kaiken kriisissä tarvittavien hyödykkeiden tuotannon valua maailmalle, koska sieltähän niitä voi sitten ostaa silloin, kun on normaaliajat."
????? ?? ??????.

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1247
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Pe Touko 08, 2020 11:49 pm

Miksi netistä on kadonnut paljon sellaisia keskusteluita (ei murha.infon), joissa on keskusteltu rajusta ja erikoisesta flunssataudista, jota sairasti moni Euroopassakin jo syksyllä 2019? Varsinkin joulukuusta on puhuttu, mutta myös marraskuusta. Sairauden kesto ja kulku viittasi todella paljon koronaan, mutta ehkä se oli vain sattumaa. Myös suomenkielisiä keskusteluita on poistunut sekä kommentteja ketjuista, jotka ovat edelleen olemasta. Niitä nettikeskusteluita käytiin erityisesti joulukuussa 2019, jolloin ei edes vielä tiedetty Kiinan korona-epidemiasta. Ei mua sinänsä ota päähän ne viestien poistot, mutta ihmetyttää mistä on kyse. Ketä ne viestit haittaisivat?
Tykkää kuin hullu puurosta.

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6507
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Touko 09, 2020 12:06 am

^
Näinhän se oli että lehdissä varoiteltiin Joulukuussa jämäkästä viruksesta joka aiheutti Corona oireita.(kuumeilua,hengitystieoireita) Joulukuun jälkeen en ole mainintaa tästä löytänyt mediassa.Tuli ja meni vai onko vielä voimissaan ? :wink:

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006501062.html
THL:n uudet tiedot: tämä tiedetään Suomessa koronaan kuolleista
Noin 96 prosentilla koronaviruksen aiheuttamaan tautiin kuolleista oli THL:n mukaan yksi tai useampi pitkäaikaissairaus.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos eli THL kertoo uutta tietoa koronaviruksen aiheuttamaan covid-19-tautiin menehtyneistä.

– Suomessa on todettu 7. toukokuuta mennessä 255 koronavirustartuntoihin liittyvää kuolemantapausta. 211 tapauksesta on saatavilla tarkempia tietoja, ja näistä 88 prosenttia oli yli 70-vuotiaita. Mediaani-ikä on 84 vuotta, THL:n tiedoista selviää.

THL:n mukaan työikäisten kuolemantapaukset ovat hyvin harvinaisia ja lasten ja nuorten kuolemia ei ole todettu lainkaan.

96 prosentilla kuolleista pitkäaikaissairaus
Noin 96 prosentilla kuolleista oli THL:n mukaan yksi tai useampi pitkäaikaissairaus. Yleisimpiä olivat sydänsairaudet ja diabetes. Kuten monissa muissa Euroopan maissa, myös Suomessa lähes puolet kaikista kuolemista on tapahtunut sosiaalihuollon ympärivuorokautisissa yksiköissä.

Koronavirusepidemia ei ole lisännyt kuolleisuutta Suomessa. Tammi-maaliskuun aikana Suomessa kuoli noin 14 000 ihmistä, mikä on Tilastokeskuksen tietojen mukaan hieman alhaisempi kuin alkuvuonna yleensä, THL kertoo.

Koronavirusinfektioon kuolleista osa olisi voinut menehtyä myös johonkin muuhun tautiin, kuten influenssaan. Siihen liittyvä tautiaalto jäi tänä keväänä erittäin lieväksi kausi-influenssarokotteen ja koronaan liittyvien rajoitusten takia, sanoo THL:n johtava asiantuntija Jussi Sane THL:n tiedotteessa.

Eri maiden lukujen vertaileminen harhaanjohtavaa
Tapauskuolleisuus, eli kuolleiden osuus laboratoriovarmistetuista koronavirustartunnoista, vaihtelee THL:n mukaan maailmalla merkittävästi.

Singaporessa luku on noin 0,1 prosenttia kun taas Ranskassa se on 14 prosenttia. Suomessa tapauskuolleisuus on tällä hetkellä noin 4,5 prosenttia.

Lukujen vertaileminen on kuitenkin THL:n mukaan harhaanjohtavaa.

– Joissakin maissa on todettu lähinnä vakavampia tautitapauksia ja joissakin laajemman seulonnan kautta myös runsaasti lieväoireisia tautitapauksia. Seurantajärjestelmissä, testausmäärissä ja raportoinnissa voi olla merkittäviä eroja. Siksi olisi parempi tarkastella infektiokuolleisuutta, eli kuolemien osuutta kaikista koronavirustartunnoista, Sane sanoo.

Suhdetta kaikkiin tartuntoihin ei tiedetä
Menehtyneiden osuus kaikista oireisista ja oireettomista koronavirustartunnoista on THL:n mukaan merkittävästi pienempi kuin tapauskuolleisuus.

– Tämänhetkisten kansainvälisten arvioiden mukaan luku vaihtelee 0,2–0,8 prosentin välillä koko väestössä. Monia tutkimuksia ei kuitenkaan ole vielä vertaisarvioitu. Tanskassa on alustavasti arvioitu, että 17–69-vuotiaista tartunnan saaneista koronavirustautiin on kuollut noin 0,08 prosenttia, THL:n Sane arvioi.

Kuolleisuuteen vaikuttavat THL:n mukaan tartunnan saaneiden ikäjakauma ja se, kuinka laajasti koronavirus on päässyt leviämään esimerkiksi hoivakodeissa. Myös vaikeiden perussairauksien ja riskitekijöiden, kuten vaikean liikalihavuuden yleisyys sekä sairaala- ja tehohoidon riittävyys voivat vaikuttaa kuolleisuuteen.

– Arvioimme ikäryhmäkohtaista kuolleisuutta Suomessa ja eri riskitekijöiden merkitystä sitä mukaan kun luotettavaa tutkimustietoa esimerkiksi tartuntojen kokonaismäärästä kertyy enemmän, Sane sanoo.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3983
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin » La Touko 09, 2020 4:32 am

sikakoira kirjoitti:
Pe Touko 08, 2020 9:40 pm
Tällä hetkellä ihan kaikki tukee sitä, että STM/THL virallinen linja on Ruotsin linja eli laumaimmuniteetin hankkiminen sairastamalla. Minkä toteutumisesta tosin ei ole minkäänlaista tieteellistä näyttöä. Jokainen teko ja (sekopäinen) lausunto tukevat vain ja ainoastaan tätä teoriaa
Homman nimi vain on se että näin nuo virukset aina tuppaavat toimimaan. Voihan toki olla että tämä nyt nähtävä on jotain uutta ja maailman mullistavaa mutta vielä ei ole tullut mitään sen kaltaista vastaan joka viittaisi tällaiseen mahdollisuuteen. Olen täysin sen kannalla että tauti tartutetaan mahdollisimman moneen.
Kertoisitko esimerkkejä niistä viruksista joille on kehittynyt laumaimmuniteetti ja jotka ovat siitä syystä lakanneet leviämästä?
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6507
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Touko 09, 2020 9:08 am

^
No tuohon nyt voisi heittää esimerkiksi tällähetkellä kiertävän lähisukulaisen SARS:in johon koskaan ei jaksettu rokotetta loppujen lopuksi kehittää koska ihmisille syntyi se laumasuoja. Tuostakaan ei ole vouhkattu alun hypettämisen jälkeen sanallakaan mediassa. Esimerkkejä paniikin lietsomisesta ja tälläkeinoin rahastamisella sekä rokotteiden tuputtamisella ei tarvitse kaukaa etsiä , https://fi.wikipedia.org/wiki/Sikainflu ... 9_pandemia
Laumasuoja tautiin syntyy, kun riittävän suuri määrä ihmisiä on vastustukykyisiä taudille, jolloin rokottamattomat ovat paremmassa suojassa sairastumiselta.[1] Kun väestön vastustuskyky on riittävän suuri, syntyy laumasuoja, jolloin rokottamattomat ovat suojassa sairaudelta.[1] Tällöin suojassa ovat myös ihmiset, joita ei voida rokottaa iän tai jonkin muun syyn vuoksi. Koska rokote ei anna täydellistä suojaa, paranee myös rokotetun oma suoja laumasuojan ansiosta.[2]
Eihän se suoja sitä tautia poista mutta estää sen leviämisen epidemiaksi tehokkaasti. Rokotteisiin luottaminen on umpihulluutta ja kuten nähtiin SARS:in kanssa (coronavirus) sitä ei koskaan toteutettu . Syitä tähän oli monia. mm. se että eläinkokeet selvittivät kehitettyjen rokotteiden tehostavan SARS:in toimintamallia. SARS:ia ei ole havaittu vuoden 2004 jälkeen.
SARS saatiin pysäytettyä useissa maissa vuoden 2003 huhtikuun lopulla ja toukokuun aikana. Tauti saatiin rajattua Vietnamissa 28.4. ja se oli siten ensimmäinen epidemian pysäyttänyt maa. Vietnamin jälkeen taudin pysäyttivät lopulta muutkin maat.[2]

Huhtikuussa 2004 SARS-CoV tartutti Pekingissä 2 virusta laboratoriossa tutkinutta henkilöä.
Nyt yhtäkkiä moni maa kertoo valmistaneensa coronarokotteen joka mahdollisesti olisi pikaisesti markkinoilla. Rohkeasti sitten vain testaamaan. Toiset maat kuten esim. Tanska ovat jo määritelleet tulevan corona rokotteen pakolliseksi. (tähän nyt onneksi ei suomi vielä ole lähtenyt)

Kuten todettu niin rokotteiden valmistajilla ja jakelijoilla on laumasuoja syytteitä vastaan mikäli jokin meneekin pieleen :lol:
Aikamoista riskinottoa ihmisten kustannuksella panostaa pelkästään rokotteisiin. Taloudelliset vaikutukset tulevat olemaan jo nyt moninkertaiset itse viruksen aiheuttamaan harmiin joka kyllä alkaa näkymään pikkuhiljaa ihan täällä perähikiälläkin. :wink:

Riskiryhmiä tietysti tulee suojella , vanhuksia, monisairaita......

Eipä nähty SARS pandemian kanssa tällaisia toimia 2003. Luulisi olevan kaikille selvää että tässä nyt ajetaan ihan muita asioita Coronan varjolla. :wink:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg

Morapuukko
Alibin satunnaislukija
Viestit: 142
Liittynyt: La Elo 13, 2011 5:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Morapuukko » La Touko 09, 2020 10:01 am

sikakoira kirjoitti:
La Touko 09, 2020 9:08 am
No tuohon nyt voisi heittää esimerkiksi tällähetkellä kiertävän lähisukulaisen SARS:in johon koskaan ei jaksettu rokotetta loppujen lopuksi kehittää koska ihmisille syntyi se laumasuoja. Tuostakaan ei ole vouhkattu alun hypettämisen jälkeen sanallakaan mediassa.
Ei SARS:iin syntynyt mitään laumasuojaa, se tukahdutettiin.

Eikö teillä siellä venäjänmaalla yriteta hiv:iinkin yritetä saada laumasuojaa? Tapauksia on niin helvetisti ettei siellä kukaan tervejärkinen kastaisi kärjeään ilman tervattua villasukkaa. Miten lähellä sen laumasuoja alkaa olla.

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3983
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin » La Touko 09, 2020 10:20 am

sikakoira kirjoitti:
La Touko 09, 2020 9:08 am
^
No tuohon nyt voisi heittää esimerkiksi tällähetkellä kiertävän lähisukulaisen SARS:in johon koskaan ei jaksettu rokotetta loppujen lopuksi kehittää koska ihmisille syntyi se laumasuoja. Tuostakaan ei ole vouhkattu alun hypettämisen jälkeen sanallakaan mediassa. Esimerkkejä paniikin lietsomisesta ja tälläkeinoin rahastamisella sekä rokotteiden tuputtamisella ei tarvitse kaukaa etsiä , https://fi.wikipedia.org/wiki/Sikainflu ... 9_pandemia
Eli et löytänyt yhtään vertailukelpoista esimerkkiä laumasuojan pysättämästä virus-epidemiasta, tuo SARS ei tosiaan pysähtynyt mihinkään laumasuojaan vaan siihen että sen leviäminen saatiin tukahdutettua jonka vuoksi sitä rokotettakaan ei lopulta tarvittu.

Tuosta Sikainfluenssa-linkistäsi voisi lainata tällaisen kohdan siihen rokotteeseen liittyen:
"Sikainfluenssarokote" Pandemrixin on todettu aiheuttaneen narkolepsiaa lapsille, joilla on riskiperimä. Tästä syystä elokuussa 2010 Pandemrixin käyttö keskeytettiin. Ennen rokotuksia narkolepsiaan oli sairastunut 61 henkilöä vuodessa, mutta vuonna 2010 sairastui 109 henkilöä (ero 48), sittemmin määrä on palannut normaaliksi. Silti jopa Pandemrix-rokotuskampanjan hyödyt ylittivät odottamattomasta narkolepsiariskistä huolimatta haitat selvästi sekä THL:n työryhmän että Euroopan lääkeviraston laskelmien mukaan. Suomessa rokote esti rekisteritietojen perusteella 80 000 sikainfluenssatartuntaa, tehohoitotapauksia ja noin 50 kuolemaa.
Pandemrixia suositellaan käytettäväksi niin sanotun sikainfluenssan ehkäisyyn alle 20-vuotiailta vain silloin, kun kausi-influenssarokotetta ei ole saatavilla. Alkuperäisen rokotteen ja narkolepsian välisen linkin havainnut tutkimusryhmä totesi 2014 olevansa kykenemätön toistamaan tutkimustuloksia. Tapauksen vuoksi he vetivät artikkelin pois.
Mutta tokihan sikakoira voi uskoa siihen laumasuojaan ja röhkiä laumaeläimenä karsinassaan lauman tuomaan turvaan luottaen, itse en juurikaan tuon laumasuojan varaan pelimerkkejäni sijoittaisi.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6507
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Touko 09, 2020 12:47 pm

^
Turhanpäiväistä valistaa idiootteja jotka haluavat levittää hysteriaa päivänselvän asian ympärillä. Tämähän se tuntuu olevan se agenda mitä nyt ajetaan.

Olkaa ihan niin hysteerisiä kuin haluatte mutta turha tuputtaa ajatusmaailmaanne :lol:

Sika flunssasta tehtiin EU:nkin puolesta noottia WHO:lle kun hysteriaa yritettiin silloinkin levittää. Mitään ei nähtävästi opittu viimekerrasta. :wink:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg

Avatar
PiikkiSika
Charlien Enkeli
Viestit: 1881
Liittynyt: To Tammi 14, 2016 11:52 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja PiikkiSika » La Touko 09, 2020 12:54 pm

sikakoira kirjoitti:
La Touko 09, 2020 12:47 pm
^
Turhanpäiväistä valistaa idiootteja jotka haluavat levittää hysteriaa päivänselvän asian ympärillä. Tämähän se tuntuu olevan se agenda mitä nyt ajetaan.

Olkaa ihan niin hysteerisiä kuin haluatte mutta turha tuputtaa ajatusmaailmaanne :lol:

Sika flunssasta tehtiin EU:nkin puolesta noottia WHO:lle kun hysteriaa yritettiin silloinkin levittää. Mitään ei nähtävästi opittu viimekerrasta. :wink:
Vähän topicin ohi menee. Mutta joo - hämärästi muistuu mieleen kuinka "lintuFlunssan" aikaan ihmiset OIKEESTI pelkäsivät lintuja :D :D
Eräskin ihan täyspäisenä siihen asti pitämäni tyyppi pysytteli kyseisen lööpityksen ajan lähes 100% sisätiloissa - koska ulkona on lintuja...
#mielten_kontrollointia_est.1939
It is better to live ten years as a lion than one day as a lamb

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6507
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira » La Touko 09, 2020 12:59 pm

^
Postasin sen nootin tähänkin ketjuun mutta en nyt jaksanut tältä istumalta sitä alkaa historiasta etsimään mutta näin se eteni sikaflunssan kanssa. EU laittoi nootin WHO:n paniikkimielialan lietsomisesta johon valtiot sitten lähtivät kybällä mukaan. Lopputulos oli sitten historiaa. :lol: Tauti pyöri hetken ja katosi kuin pieru Saharaan ilman mitään katastrofaalista vaikka tilastot lupasivat maailmanloppua.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3983
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja damfin » La Touko 09, 2020 1:16 pm

sikakoira kirjoitti:
La Touko 09, 2020 12:59 pm
^
Postasin sen nootin tähänkin ketjuun mutta en nyt jaksanut tältä istumalta sitä alkaa historiasta etsimään mutta näin se eteni sikaflunssan kanssa. EU laittoi nootin WHO:n paniikkimielialan lietsomisesta johon valtiot sitten lähtivät kybällä mukaan. Lopputulos oli sitten historiaa. :lol: Tauti pyöri hetken ja katosi kuin pieru Saharaan ilman mitään katastrofaalista vaikka tilastot lupasivat maailmanloppua.
Entäpä ne esimerkit laumasuojan pysäyttämistä viruksista, löytyikö niitä? Vai mistä kumpuaa tuo vahva usko siihen että tästä koronasta muodostuu se ensimmäinen esimerkki 🤔
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Vastaa Viestiin