Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Nyt olet käsittänyt laumaimmuniteetin väärin. Tarkoitus on saada se virus tarttumaan mahdollisimman useaan jotta ne jotka sairastuvat eivät saa jatkossa vakavia oireita. Pointti toki on se että tällaisiin karanteenitoimenpiteisiin ei ole mitään syytä tällaisen lähes vaarattoman taudin takia joka tulee kiertämään maailmalla kaikella todennäköisyydellä vuosikausia jollei ikuisesti. Tuo on siis Brittejen johtava lääkäri joka on viruksesta tätä mieltä. Eiköhän nuo mielipiteet perustu ihan tutkittuun tietoon evätkä ole mitään mututuntumaa.

Sinulla kun on nyt esittää niitä vakuuttavia lähteitä viruksen vaarallisuudesta niin tattis vaan, otetaan kyllä vastaan . Väitän kyllä että suurinosa lääkäreistä on tismalleen samaa mieltä tämän viruksen funktiosta :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Schumi
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Schumi »

sikakoira kirjoitti:
La Touko 16, 2020 3:38 pm
Väittäisinkin että disinformaatiota saa lukea päivittäin monesta muusta lähteestä.
Sepä siinä onkin, kun se todellinen disinformaatio tapahtuu niissä eniten luetuissa medioissa ja suoraan naaman edessä.
Politiikantutkija rajasotkusta: Hallitus sai ihmiset uskomaan, että raja on kiinni – media jopa lisäsi kierroksia käskyyn

Hallituksen viesti länsirajan sulkemiseen liittyen on ollut harhaanjohtava, ja toimittajat ovat osaltaan vahvistaneet vaikutelmaa puhumalla rajanylityskiellosta.
Tässä ehkä viimeisin keskustelua herättänyt tahallinen ihmisten harhauttaminen uskomaan johonkin. Ja vaikka hallitus on sanonut joissakin yhteyksissä, että "perustuu suosituksiin" yms, niin tosiasiallinen viesti on ollut, että aivankun rajat olisi kiinni.

Muutenkin esimerkiksi tämä +70v karanteenisuositus, niin vaikka se on suositus virallisesti niin siinäkin tosiasiallisesti käytännössä pidetään vanhukset yksin kotona, koska hallitus on voimakkaassa valta ja auktoriteettiasemassa kansalaiseen nähden, media säestää mukana, ihmisiä pelotellaan ja vielä päälle moralisoidaan jos vanhuksia tavataan jne.
damfin kirjoitti:
La Touko 16, 2020 3:11 pm
Korona-oireista on kuitenkin ympäri maailman saatu monilta lääkäreiltä ja tutkijoilta paikkansa pitävää tietoa

Kuten sanoin niin voisit lopettaa tuon disinformaation levittämisen.
Pitää muistaa, että siellä missä lääkärit ja tutkijat pyörii voimakas lobbaus, raha, käskyvalta, organisaation johdon vaatimukset, yksittäisiä ulostuloja ei hyvällä katota jnejne

Todennäkösemmin sellanen kellä on eri agendoja ja syitä puhua jotain voi puhua paskaa tai harhaanjohtavasti kuin sellanen, kellä ei ole mitään syytä siihen

Onhan suomessakin muutaman kerran ollut pienimuotoinen "kohu" kun HUS:ista tai THL:stä on tullut näitä yksittäisiä ulostuloja
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Näinpä , kuten tuossa artikkelissakin mainittiin niin on aika omituista kun virallisesti myönnetään viruksen olevan vaaraton suurimmalle osalle ihmisiä niin silti julkisuudessa annetaan kuva päinvastaisesta ja media komppaa hysterian lietsomisessa. Mitä tällä toiminnalla ajetaan takaa on se mielenkiintoinen juttu. Perus ihmisoikeuksien alasajo nyt on ainakin yksi tavoite toiminnalla. :wink:

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sal ... #gs.64th62
Salaliittoteoreetikot ja rokotevastaiset nousevat jälleen barrikadeille Saksassa "suurta salaliittoa vastaan" – protesteihin odotetaan tuhansia
Saksaan odotetaan tänään tuhansien ihmisten koronarajoitteita vastustavia protesteja. Protesteja on määrä järjestää muun muassa pääkaupunki Berliinissä ja Münchenissa.

Aiemmissa protesteissa on ollut mukana niin salaliittoteoreetikkoja kuin rokotevastaisia ihmisiä. Mukana on ollut myös esimerkiksi juutalaisvastaisia tahoja.

Mielenosoittajien agenda on ollut varsin sekava. Protestoijat ovat vastustaneet liikkumisrajoitusten lisäksi muun muassa koronarokotetta, joka on vasta kehitteillä.

Vastustuksen syiden taustalla on ollut kirjavia salaliittoteorioita: osa uskoo, että rokote oltaisiin pakottamassa kaikille väkipakolla, osa uskoo että koko koronan taustalla on salajuoni, jossa Microsoftin perustaja Bill Gates pyrkisi takomaan koronarokotteella rahaa itselleen.

Mielenosoittajia yhdistää epäluulo, Saksan äärioikeisto tukee protesteja
Myös Saksan [b]äärioikeistopuolue AfD[/b] on avoimesti tukenut protesteja. Sen mukaan mielenosoitukset ovat kansalaisten perusoikeus.

Mielenosoituksissa on ollut mukana laaja kirjo ihmisiä niin oikealta kuin vasemmalta äärilaidalta, sanoo antisemitismiin ja salaliittoteorioihin erikoistunut tutkija Jan Rathje Deutsche Welle-kanavalle.

– He liittoutuvat yhdessä valtaapitäviä ja niin sanottua "suurta salaliittoa vastaan", hän sanoo.

Protestit ovat saaneet myös tukea Youtube-videoista, jossa on esitelty erilaisia villejä näkemyksiä niin koronan hoidosta kuin salaliittoteorioita.

Salaliittoteoriat voivat tuntua vetoavilta etenkin niille ihmisille, joiden on vaikea käsittää viruksen konseptia tai joilla ei ole lähipiirissä ketään sairastunutta, arvioi rasismin vastaisen työn asiantuntija Miro Dittrich.

Valtaosa saksalaisista tukee rajoitteita
Saksan hallitus on ollut huolissaan protesteista ja niiden kasvusta.

Protesteissa on aiemmin rikottu koronaviruksen vuoksi asetettuja kokoontumisrajoituksia ja turvavälejä. Osa protesteista on myös muuttunut väkivaltaisiksi.

Valtaosa saksalaisista kuitenkin tukee rajoituksia. Kantarin tekemän kyselyn mukaan 74 prosenttia saksalaisista tukee rajoituksia, kertoo Local-lehti.

Vaikka tyytyväisyys Saksan hallitukseen on noussut koronakriisin aikana, Spiegel-lehden teettämän kyselyn mukaan yksi neljästä saksalaisesta ymmärtää kuitenkin myös mielenosoituksia.

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeierilla oli selkeä näkemys protesteista.

– Vaikka en ole lääketieteen harjoittaja, uskaltaisin todeta, että epämukava ja vaivalloinen kasvomaski on parempi käyttää kuin foliohattu, hän sanoi.

Saksan hallituksen antisemitismin vastaisen työn komissaari Felix Klein on kuvannut protesteja kuitenkin erittäin vaarallisiksi.

– Ne heikentävät luottamusta demokraattista valtiota kohtaan ja muodostavat säiliön, jossa niin juutalaisvastaiset kuin holokaustin kieltäjät voivat toimia yhdessä ihmisten kanssa, joilla on erittäin hämärä asenne.
Natsit mainittu. En kuitenkaan jaksanut laskea loppuun kuinka monta kertaa salaliittoteoria mainittiin. Pääasia että luottamus hallinnon toimiin on vankka. Tuollaiset YouTube videot kyllä tulee sensuroida ensitilassa. :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kor ... #gs.64wxkq
Koronaa on torjuttu aktiivisemmin kuin mitään aiempaa influenssaa – nähdäänkö toista aaltoa lainkaan? Virusprofessori näkee edessä kolme vaihtoehtoa – "suunta ollut erittäin hyvä"
Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahauta arvioi MTV:n Uutisextra -ohjelmassa, että koronaepidemian ensimmäinen vaihe saattaa olla lähiviikkoina Suomessa jo ohi ja virus tällä erää tukahdutettu.

Tervahaudan mukaan taudin huippu jäi selvästi odotettua ja pelättyä matalammaksi.

Turun yliopiston virusopin professorin Ilkka Julkusen mukaan viruksen tukahtumisen aikataulua on vaikea arvioida.

– Uusien tautitapausten määrä on vähentynyt tässä 5-6 viikkoa jo. Suunta on ollut erittäin hyvä, Julkunen summaa.

– Varmuudella ei voi mennä sanomaan, että muutaman viikon kuluttua tilanne olisi tältä erää ohi.

Julkunen ei usko, että koulujen ja päiväkotien aukeaminen tulee muuttamaan tilannetta paljon, koska koulut ovat auki vain pari viikkoa ennen kesää. Osa päiväkodeista on ollut auki jo tähänkin asti, ja lasten ja nuorten osuus sairastuneista on ollut vähäinen.

Yksilön toimet tärkeimpiä
Epidemian tukahtuminen käytännössä tarkoittaisi Julkusen mukaan sitä, että kovimmista rajoitteista voitaisiin luopua.

– Kaikkein tärkeintä on joka tapauksessa ihmisten henkilökohtainen hygienia.

Hygienia ja fyysinen etäisyys ovat erittäin tärkeitä. Vastuu itsestä ja muista korostuu tilanteessa.

– Yksilötason toimilla epidemian leviämistä pystytään rajoittamaan.

Myös mahdollisen toisen aallon tulemisessa Julkunen korostaa yksilötason toimia. Vielä ei voida sanoa varmaksi, miten toisen aallon käy.

– Tuleeko toinen aalto vai ei, sitä on hirveän vaikeaa ennustaa. Meillä ei ole esimerkkejä koronaviruksen aiheuttamista mahdollisista aalloista, Julkunen pohtii.

Influenssoissa uusia aaltoja tulee usein seuraavina vuosina. Influenssaa ei kuitenkaan ole koskaan torjuttu yhtä aktiivisesti kuin koronavirusta.

Julkunen näkee tulevaisuudessa kolme vaihtoehtoa:

– Tämä virus pikkuhiljaa hiipuu, toinen vaihtoehto on, että se jää kiertämään yhteiskuntaan ja muuttuu tavallaan kausiflunssaksi, niin kuin nämä muut aiemmat koronainfektiot. Tai sitten tulee vielä uusia epidemia-aaltoja, joihin tietysti yhteiskunta reagoi.

Toiseen aaltoon varautuminen helpompaa
Julkunen korostaa sitä, että tilanteesta tiedetään nyt paljon enemmän, joten tulevaisuuden mahdollisiin uusiin aaltoihin vastaaminen lienee helpompaa.

– Meidän kyky toimia tarkoituksenmukaisesti ja varmasti on parempi kuin aikaisemmin.

Ensimmäinen epidemian aalto onnistuttiin pitämään Suomessa hyvin pienenä. Julkusen mukaan väestöllä ei ole kokonaisimmuniteettia, koska hyvin pieni prosentuaalinen osuus on sairastanut taudin.

Suurin osa väestöstä on edelleen altis sairastumiselle. Valtaosa tartunnoista on lieviä, mutta vakavia tapauksia ja menehtymisiä on silti. Toista aaltoa ajatellen tartuntamäärät olisi siis hyvä pitää mahdollisimman pienenä.

Kesä voi olla tartuntojen osalta rauhallinen
Tällä menossa tautitapaukset voivat olla kesällä hyvin vähäisiä.

– Jos tautitapaukset jatkavat laskuaan, todennäköisyys että ihmiset infektoituvat, laskee koko ajan.

– Tartuntatodennäköisyys pienenee, mitä vähemmän näitä uusia tautitapauksia on, Julkunen summaa.

Yhteiskuntaa avatessa taudin seuraaminen on hyvin tärkeää. Mikäli tartunnat lähtisivät jälleen nousuun, hallituksen olisi syytä miettiä jälleen uusia toimia.
Toinen aalto on nyt luvattu niin monta kertaa että kyllä se sieltä tulee. Immuniteetin puuttuessa ihmisiltä samaa showta joudutaan jatkamaan kunnes se immuniteetti hankitaan. Tauti luultavasti muuttuu ns kausiflunssaksi kuten aikaisemmatkin Corona epidemiat. Virus oli enustettua huomattavasti lievempi. Siinä nuo pääpiirteet tohtorilta.

Edelleen odottelen Damfinilta niitä lähteitä jossa tautia sanotaan erittäin vaaralliseksi ja että tämä on salaliittoteoriaa. :wink:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Morapuukko
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 158
Liittynyt: La Elo 13, 2011 5:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Morapuukko »

sikakoira kirjoitti:
La Touko 16, 2020 5:40 pm
^
Nyt olet käsittänyt laumaimmuniteetin väärin. Tarkoitus on saada se virus tarttumaan mahdollisimman useaan jotta ne jotka sairastuvat eivät saa jatkossa vakavia oireita. Pointti toki on se että tällaisiin karanteenitoimenpiteisiin ei ole mitään syytä tällaisen lähes vaarattoman taudin takia joka tulee kiertämään maailmalla kaikella todennäköisyydellä vuosikausia jollei ikuisesti. Tuo on siis Brittejen johtava lääkäri joka on viruksesta tätä mieltä. Eiköhän nuo mielipiteet perustu ihan tutkittuun tietoon evätkä ole mitään mututuntumaa.

Sinulla kun on nyt esittää niitä vakuuttavia lähteitä viruksen vaarallisuudesta niin tattis vaan, otetaan kyllä vastaan . Väitän kyllä että suurinosa lääkäreistä on tismalleen samaa mieltä tämän viruksen funktiosta :lol:
Miten Trump nyt sanoo koronaa pahaksi taudiksi?
Viisi kaveriakin siltä jo mennyt siihen. Eikä koskaan ketään kausi influensaan.
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006509716.html

En ole itsekään koskaan kuullut kenenkään kuolleen influenssaan tai joutuneen sairaalaan, Luulisi että vuosikymmenien aikana olisi joku tuttukin vähintään ollut sairaalassa sen takia, jos kerran korona ei sen kummempi ole.

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Se on niin paha tauti että vain rokote voi meidät pelastaa, sehän se sanoma nyt on mitä yritetään kertoa. :wink: ( itsekkään en tunne ketään influenssaan kuollutta mutta niin vain kuulemma on joka vuosi. Eipä noista juurikaan huudella saatika karanteenja aseteta )
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4099
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja ABC »

Nyt aletaan olla pikku hiljaa sikäli paremmassa tilanteessa, että viruksen ja taudin ominaisuuksista alkaa olla tietoa olemassa. Esimerkiksi tiedetään, ettei vasta-aineita löydy edes pahimmilla epidemia-alueilla kuin noin 10% väestöstä, siis noin joka kymmenes ihminen on sairastanut taudin ainakin sen verran vahvasti, että siitä on jäänyt elimistöön jotain merkkejä. Tämä ei kuitenkaan vielä tarkoita immuniteettia, vaan näistä vain osa, Suomessa tehtyjen tutkimusten mukaan vain todella pieni osa on saavuttanut suojaavan immuniteetin.

Testit siis kertovat, ettei mitään suurta oireettomien massaa ole olemassa. Kääntäen myös taudin kuolleisuus, joka lasketaan kuolleiden määrästä suhteessa sairastuneisiin, on paljon korkeampi kuin THL on väittänyt. Kaikkien ulko- ja kotimaisten uusimpien arvioiden mukaan keskimääräinen kuolleisuus on jossain noin 1 ja 2 prosentin välissä (eikä 0.2% kuten THL on arvioinut). Nämä tiedot tarkoittavat, ettei laumasuojaa voi saavuttaa sairastamalla ilman kymmeniä tuhansia kuolleita, joista vähintään puolet olisi ihan työiässä olevia ihmisiä, siitä huolimatta että kuolleisuus alkaa nousta vasta keski-iästä alkaen.

Tauti ei selvästikään leviä niin helposti kuin pelättiin, mikä on huojentavaa. Ilmeisesti ns. supertartuttajat ovat avainasemassa, joten omaehtoiset rajoitukset riittävät pitkälle. Varsinkin maskipakko tietynlaisiin avainkohteisiin kuten julkisiin liikennevälineisiin voisi olla hyvä ajatus. Maskihan suojaa nimenomaan toisia enemmän kuin itseä. Itsensä vuoksi kukin voi maskia jo käyttää oman harkinnan mukaan, ei sitä kukaan estä. Näin jo maskeja myynnissä omassakin lähimarketissa.

Suomen tilanne on varsin hyvä, jos edes suurin osa käyttää maskeja riskitilanteissa ja -kohtaamisissa. Suuret joukkotapahtumat ovat out, eikä matkustamisesta Suomesta muualle tule mitään pitkään aikaan. Ratkaisevassa asemassa tulee olemaan Suomen suhtautuminen Ruotsin tilanteeseen, jos he eivät muuta linjaansa virusta rajoittavammaksi. Jos nimittäin pidämme länsirajan auki ja jäämme Ruotsin kanssa samaan "koronakuplaan", ei Suomesta tule pääsemään muualle pitkään aikaan sen vuoksi, että suomalaisilta on asiansa paremmin hoitaneisiin valtioihin pääsy kielletty. :?
Viimeksi muokannut ABC, La Touko 16, 2020 10:45 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
Every ship must sail a world.

ABC
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4099
Liittynyt: To Touko 31, 2007 2:23 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja ABC »

THL:n Hanna Nohynek ystävällisesti kertoi kaikelle kansalle lopulta syyn siihen, miksi THL itsepäisesti ajaa koronaa vähättelevää linjaansa ja yrittää saada viruksen leviämään Suomessa. Kuten oli jo ehditty epäilläkin, syynä on se, ettei rokotteita pystytä testaamaan väestössä, ellei siinä ole epidemia päällä. (IS:n juttu alla, alleviivaukset minun.) Näin Nohynek kertoo meille:
"Meillä Suomessa on erinomaiset rekisterit, joiden avulla voidaan tutkia paitsi sitä tautia, jota halutaan estää, myös muita vaikutuksia. Nämä mahdollistavat sellaisen tutkimuksen, jota vain harva maa pystyy tekemään."
THL:hän on jo vuosia sitten alkanut myydä Suomen kansaa erilaisten tutkimusten koeväestöksi - tämän vuoksi meidän terveystietojamme on kiihtyvällä vauhdilla kerätty yhteen, pakolliseen data-arkistoon (Kanta, jossa terveysdata), sekä biopankkeihin (geenitiedot). Kääntäen saamme rokotteita nyt vain näiden sopimusten kautta, kuten jutusta käy rivien välistä ilmi:
Suomen terveysviranomaisilla on normaalioloissa valmistajien kanssa solmittuja pandemiavaraussopimuksia, joilla varmistetaan lääkkeiden ja rokotteiden saanti pandemiatilanteissa. Koronaviruksen kanssa tilanne on toinen, sillä toimivaa lääkettä tai rokotetta ei vielä ole.

EK:n osaamis- ja innovaatioasioista vastaavan johtajan Riikka Heikinheimon mukaan yksi syy havitella rokotteen testaamista Suomessa on mahdollisesti parempi neuvotteluasema, kun tuotetta pyritään saamaan Suomen markkinoille.
THL:n koesopimuksilla on mahdollisesti yhteys myös siihen, miksi ylipäänsä huoltovarmuutta rankasti laskenut rokotetuotannon lopettaminen Suomessa tehtiin (porvarihallitusten aikana, mikä on hyvä muistaa nyt opposition räksytystä kuunnellessa). Tarkoitus oli tehdä rahaa myyskentelemällä suomalaisten terveystietoja ympäriinsä ja testaamalla syntyneitä tuotteita meillä (kirjaimellisesti).

Arvostan suoraa puhetta. Mutta toisaalta, tässä THL sanoo meille varsin suoraan, että jos haluamme rokotteen, meidän on suostuttava koekaniineiksi ja muuta emme voi. Niin että "Haistakaa paska, Suomen kansa. Yst. terv. THL".
Every ship must sail a world.

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Järkeviä uutisia. Kesähelteillä.... kangasmaskit kostumassa hikeen ja hengitykseen ja vieraat pisarat jäämässä kostuneeseen kankaaseen kiinni... .

Ja jos joskus kävisi niin, että maskisuositus ja jopa -pakko tulisi mahdollisen uuden hirmuaallon myötä (en usko), niin maskifanaatikot muistakaa että ei pidä mennä ojentamaan maskittomia ihmisiä esim kaupassa/bussissa - päällepäin kun ei näy esimerkiksi astma, ja omaehtoisella lähentyvällä poliisitoiminnalla lisää puheen ja etäisyyden rikkomisen myötä tarttumisriskikkyyttä. Samalla lisää myös riskiä ns. ei-rauhalliseen meininkiin.

Maalaisjärjellä ja asioihin perehtymisellä pärjää aika pitkälle, oireisten ja sairaiden kannattaa olla lähtemättä liikkeelle ja jos se on välttämätöntä, niin pyrkiä välttämään massatapahtumia ja laittaa maskit päälle julkisiin paikkoihin, joissa vilisee ihmisiä. Terveiden/oireettomien kannattaa huomioida mm etäisyyksien pidoin ja hygienioin tilanteet. Ajattelemista ei laiteta pannaan.

Laitan erikseen miettimään herättelevän artikkelin korona-aikakaudesta tämän uutispostauksen jälkeen.
THL:n pääjohtaja: Julkisissa kohtaamisissa ei ole perusteltua käyttää suojamaskeja kesällä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen pääjohtaja Markku Tervahaudan mukaan kankaisten suojamaskien käyttö ei ole kesällä tarpeellista julkisissa liikennevälineissä ja muissa isompien väkimäärien kohtaamisissa.

MTV Uutisextrassa vierailleen pääjohtajan mukaan asiaa olisi tarpeen harkita uudelleen siinä vaiheessa, kun epidemiamahdollisesti ”nostaa reilummin päätään”.

– Jos nyt välillä päästään tilanteeseen, että tautia ei ole ja viikkokausiin ei ole todettu uusia tapauksia, niin silloin minun mielestäni ei ole perusteltua, että maskeja tarvitsisi pitää liikennevälineissä kesäkuumalla.

Huhtikuun puolivälissä Tervahauta suositteli, että myös oireettomien ihmisten kannattaisi alkaa käyttää kankaista maskia julkisilla paikoilla kanssaihmisten suojaamiseksi.

THL ja sosiaali- ja terveysministeriö eivät kuitenkaan suosittaneet kasvosuojan käyttöä. Linjaus tuli yllätyksenä tuolloin myös sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekoselle (vas.).

– Jos meillä on epidemia vahvasti päällä, niin silloi mielestäni jatkossakin pitää vahvasti harkita leviämisen estämisessä maskien käyttöä. Kun aikaa kuluu, saadaan laadukkaampia materiaaleja ja maskeja rupeaa riittämään paremmin ihmisten omaehtoiseen käyttöön. Mutta pakon kannalla en ole nyt, enkä ollut silloinkaan, Tervahauta sanoo MTV Uutisextran haastattelussa.


https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thl ... #gs.6592v6
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

ABC kirjoitti:
La Touko 16, 2020 10:19 pm
Nyt aletaan olla pikku hiljaa sikäli paremmassa tilanteessa, että viruksen ja taudin ominaisuuksista alkaa olla tietoa olemassa. Esimerkiksi tiedetään, ettei vasta-aineita löydy edes pahimmilla epidemia-alueilla kuin noin 10% väestöstä, siis noin joka kymmenes ihminen on sairastanut taudin ainakin sen verran vahvasti, että siitä on jäänyt elimistöön jotain merkkejä. Tämä ei kuitenkaan vielä tarkoita immuniteettia, vaan näistä vain osa, Suomessa tehtyjen tutkimusten mukaan vain todella pieni osa on saavuttanut suojaavan immuniteetin.

Testit siis kertovat, ettei mitään suurta oireettomien massaa ole olemassa. Kääntäen myös taudin kuolleisuus, joka lasketaan kuolleiden määrästä suhteessa sairastuneisiin, on paljon korkeampi kuin THL on väittänyt. Kaikkien ulko- ja kotimaisten uusimpien arvioiden mukaan keskimääräinen kuolleisuus on jossain noin 1 ja 2 prosentin välissä (eikä 0.2% kuten THL on arvioinut). Nämä tiedot tarkoittavat, ettei laumasuojaa voi saavuttaa sairastamalla ilman kymmeniä tuhansia kuolleita, joista vähintään puolet olisi ihan työiässä olevia ihmisiä, siitä huolimatta että kuolleisuus alkaa nousta vasta keski-iästä alkaen.

Tauti ei selvästikään leviä niin helposti kuin pelättiin, mikä on huojentavaa. Ilmeisesti ns. supertartuttajat ovat avainasemassa, joten omaehtoiset rajoitukset riittävät pitkälle. Varsinkin maskipakko tietynlaisiin avainkohteisiin kuten julkisiin liikennevälineisiin voisi olla hyvä ajatus. Maskihan suojaa nimenomaan toisia enemmän kuin itseä. Itsensä vuoksi kukin voi maskia jo käyttää oman harkinnan mukaan, ei sitä kukaan estä. Näin jo maskeja myynnissä omassakin lähimarketissa.

Suomen tilanne on varsin hyvä, jos edes suurin osa käyttää maskeja riskitilanteissa ja -kohtaamisissa. Suuret joukkotapahtumat ovat out, eikä matkustamisesta Suomesta muualle tule mitään pitkään aikaan. Ratkaisevassa asemassa tulee olemaan Suomen suhtautuminen Ruotsin tilanteeseen, jos he eivät muuta linjaansa virusta rajoittavammaksi. Jos nimittäin pidämme länsirajan auki ja jäämme Ruotsin kanssa samaan "koronakuplaan", ei Suomesta tule pääsemään muualle pitkään aikaan sen vuoksi, että suomalaisilta on asiansa paremmin hoitaneisiin valtioihin pääsy kielletty. :?
Niin se on nämä karanteenitoimet sellaisia ettei sitä immuniteettia pääse syntymään. Tämäpä juuri se onkin se ongelma.Nyt kuitenkin tiedetään että tauti ei ole laisinkaan niin vaarallinen kuin on hehkutettu. 95% taudin saaneista kyllä kehitti sen immuniteetin testatuilla Kiinassa.

80% on täysin oireettomia ja se loppu 20% osa saa happihoitoa mahdollisesti sairaalassa ja näistä 1% on sitten tehohoidossa. Muutama tehohoitopotilas sitten kuolee.

Tällaisia ovat tilastoinnit tällähetkellä. Ei nyt hirveän vakavalle vaikuta suhteutettuna toimiin joiden seuraukset tulevat olemaan moninkertaisia monella taholla.

Maskihommiin sen verran että toki niitä saa käyttää jos ahdistaa . Oma tai toisten terveys. Ihan vapaasti. Tuskin niistä nyt haittaakaan on vaikka näinkin on esitetty. Lopputuleman kannalta ei niillä kuitenkaan tämän taudin osalta paljoa vaikutusta tule olemaan. Se tauti kyllä leviää jokatapauksessa ihmisiin ennemmin taikka myöhemmin. Näillä toimilla sitten myöhemmin. :wink:

Rokotteen odotteleminen on melko järjetöntä puuhastelua jos sen varaan tosiaankin lasketaan. Mitäpä näitä jankkaamaan,palataan astialle kun tulee jotain uutta mullistavaa,viimeistään huomenna :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3049
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Lassie »

Epidemioista on voinut olla ketjussa aiemmin vertailua. Tämä juttu on julkaistu vieläpä eilen New York Postissa, joten laitan sen siksi esittelyyn.

Mikä on tässä aikakaudessa sellaista, että koronapandemia on saanut (kärjistys) yhteiskunnat pysähtymään ja ennennäkemättömät rajoituslinjaukset kehiin?

(Kysymys on ollut jonkinmuotoisena varmaan kaikkien mielessä, ja sitä on pohdittu ketjussa muistaakseni eri perspektiivistä aiemmin, nyt nimenomaan aikakausien erilaisuudet mietinnässä justjulkaistussa lehtitekstissä. )

Miksi elämä jatkui suunnilleen normaalisti aiemmin, kun on ollut vastaavia epidemioita maailmalla. 1960-70 luvun taitteessa hongkongilainen influenssa tappoi miljoona- 4 miljoonaa ihmistä globaalisti (eri lähteet). Suomessa siihen kuoli runsaat 1000 ihmistä. Yhteiskunnat eivät pysähtyneet, hongkongilainen influenssa ei ollut otsikoissa joka päivä.

Amerikkalaisessa New York Postin artikkelissa pohditaan syitä " Why American life went on as normal during the killer pandemic of 1969 " :een. Miksi elämä jatkui silloin normityyliin.

Kirjoittaja poimii jutussa syiksi mm. sukupolvien erilaisuuden, internetin ja median muuttumisen, suhtautumisen epidemioihin ja kuolemaan (aiemmin enemmän hyväksyttiin, tuliko edes mieliin täyskontrollia tavoittavat valtiojohtoiset linjaukset?), yhteiskunnallisten ajankuvien erilaisuuden (60-70-luvun taitteeessa oli kuuhun matkaamista, kansalaisoikeusliikkeiden nousemista, seksuaalista vapautumista, isoja murroksia, epidemia ei yltänyt niiden tasolle).

Tekstissä mainitaan myös, kuinka nykyinen tilanne voidaan nähdä suurena yhteiskunnallisena kokeiluna.

Ohessa alkuperäisen tekstin osioita. Yllä yhteenvetoa suomeksi.
.. H3N2 (or the “Hong Kong flu,” as it was more popularly known) was an influenza strain that the New York Times described as “one of the worst in the nation’s history.” The first case of H3N2, which evolved from the H2N2 influenza strain that caused the 1957 pandemic, was reported in mid-July 1968 in Hong Kong. By September, it had infected Marines returning to the States from the Vietnam War. By mid-December, the Hong Kong flu had arrived in all fifty states.

But schools were not shut down nationwide, other than a few dozen because of too many sick teachers. Face masks weren’t required or even common. Though Woodstock was not held during the peak months of the H3N2 pandemic (the first wave ended by early March 1969, and it didn’t flare up again until November of that year), the festival went ahead when the virus was still active and had no known cure.

“Life continued as normal,” said Jeffrey Tucker, the editorial director for the American Institute for Economic Research. “But as with now, no one knew for certain how deadly [the pandemic] would turn out to be. Regardless, people went on with their lives.”

Which, he said, isn’t all that surprising. “That generation approached viruses with calm, rationality and intelligence,” he said. “We left disease mitigation to medical professionals, individuals and families, rather than politics, politicians and government.”

While it’s way too soon to compare the numbers, H3N2 has so far proved deadlier than COVID-19. Between 1968 and 1970, the Hong Kong flu killed between an estimated one and four million, according to the CDC and Encyclopaedia Britannica, with US deaths exceeding 100,000. As of this writing, COVID-19 has killed more than 295,000 globally and around 83,000 in the United States, according to Johns Hopkins University. But by all projections, the coronavirus will surpass H3N2’s body count even with a global shutdown.

Aside from the different reactions to H3N2 and COVID-19, the similarities between them are striking. Both viruses spread quickly and cause upper respiratory symptoms including fever, cough and shortness of breath. They infect mostly adults over 65 or those with underlying medical conditions, but could strike people of any age.
..
How does this compare to the Hong Kong flu? Nathaniel Moir, a postdoctoral fellow at Harvard University’s Kennedy School of Government, said there were few precautions taken during the H3N2 pandemic other than washing hands and staying home when sick.

“It was like the pandemic hadn’t even happened if you look for it in history books,” he said. “I am still shocked at how differently people addressed — or maybe even ignored it — in 1968 compared to 2020.”

The virus rarely made front-page news. A 1968 story in the Associated Press warned that deaths caused by the Hong Kong flu “more than doubled across the nation in the third week of December.” But the story was buried on page 24. The New York Post didn’t publish any stories about the pandemic in 1968, and in 1969, coverage was mostly minor, like reports of newly married couples delaying honeymoons because of the virus and the Yonkers police force calling in sick with the Hong Kong flu during wage negotiations.

A vaccine was soon developed — in August 1969, not long after Woodstock — but the news of a cure didn’t get much media attention either.

It may seem like the world responded to the 1968 pandemic with a shrug of indifference, but the different approaches may be down to a generational divide, said Poling. In 1968, “we were confident with all the advances in medicine. Measles, mumps, chickenpox, scarlet fever and polio all had been brought under control,” he said.
.. Much of our current thinking about infectious diseases in the modern era changed because of the SARS outbreak of 2003, which “scared the hell out of many people,” said Poling. “It’s the first time I recall people wearing masks and trying to distance themselves from others, particularly in situations where someone might cough or sneeze.”

The idea that a pandemic could be controlled with social distancing and public lockdowns is a relatively new one, said Tucker. It was first suggested in a 2006 study by New Mexico scientist Robert J. Glass, who got the idea from his 14-year-old daughter’s science project.

“Two government doctors, not even epidemiologists” — Richard Hatchett and Carter Mecher, who worked for the Bush administration — “hatched the idea [of using government-enforced social distancing] and hoped to try it out on the next virus.” We are in effect, Tucker said, part of a grand social experiment.

But the differences between how the world responded to two pandemics, separated by 50 years, is more complicated than any single explanation.
....
https://nypost.com/2020/05/16/why-life- ... c-of-1969/

No, enpä tiedä, onko tämä nyt niin herättelevää. Ihmiskunta kokeilee eri ratkaisumalleja, ei siis toista kaikkea samoin kuin aiemmin. Voidaan se niinkin nähdä. Nyt eletään mielenkiintoista aikaa. Vaikka tämä koronakausi olisi tulevaisuudesta katsottuna vähän väärin linjattua, niin se on silti ennennäkemätöntä kautta historiassa ja ollaan kenties hyvinkin murrosajan kynnyksellä kuten hippikaudella tuolloin 50 vuotta sitten.

Mihin tästä mennään. Toivottavasti ei enää avaruuteen; mikä pysyttäisikään ihmislajin/viruksen leviämästä muualle. Toivottavasti ei siis mennä enää minnekään maapallolta.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Ghost hunting
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2510
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting »

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ede2 ... e240373d22
Kannattaako edes avata, jos ravintolaan pääsee vain puolet asiakkaista? Tätä mieltä ravintoloissa ollaan.
Ravintoloihin olisi tulossa myös sääntö, että kaikilla asiakkailla tulee olla istumapaikka ????
Mitä hiton säätöä halllitus? Kyllä tässä ravintolat ahdinkoon saadaan, samassa voi omistajat ja duunarit kesän tienisteille sanoa hei hei!

Morapuukko
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 158
Liittynyt: La Elo 13, 2011 5:54 pm

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Morapuukko »

sikakoira kirjoitti:
Su Touko 17, 2020 12:52 am
80% on täysin oireettomia ja se loppu 20% osa saa happihoitoa mahdollisesti sairaalassa ja näistä 1% on sitten tehohoidossa. Muutama tehohoitopotilas sitten kuolee.
Johan se on monessa tutkimuksessa todettu ettei oireettomia ole kuin muutama hassu prosentti.
Mikä siinä on ettei se mahdu sun päähän?
Sano sille Putinille ettei ne enää usko tota paskaa.

Teillä siellä Pietarissa alkaa kanssa olla aika paljon koronaa liikkeellä, onko moni teidän toimistolla jo sairastanut?

Avatar
sikakoira
James Bond
Viestit: 7683
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Sopii kuunnella mitä Britannian johtava Coronalääkäri sanoo jos epäilyttää. Hyvin selkeästi tavattu tuossa videolla jonka postasin. En tiedä ohjaileeko Putin hallinnon toimia tuolla mutta näillä siellä mennään. :lol: (Ihan mielenkiinnosta voisitko linkata jonkin lähteen missä kerrotaan oireettomien olevan vähemmistö. Siis jonkin tutkijan sanomana )

ps. siis 80% selviää kodissa potemisella eikä tarvitse sairaalahoitoa, pieni korjaus edelliseen ,tätä tarkoitin. :wink:

Asiasta kolmanteen , nämä uutisoinnit ovat kyllä aika huvittavia. :lol:

https://yle.fi/uutiset/3-11355921?origin=rss
New Yorkissa uusia koronatartuntoja todetaan enimmäkseen kodistaan poistuneilla ihmisillä
New Yorkissa uusia koronatartuntoja on todettu enimmäkseen ihmisillä, jotka ovat lähteneet kodistaan kaupungille, pormestari Andrew Cuomo sanoi lauantaina päivittäisessä tilannekatsauksessaan.

Cuomo pohtii, että ostoksille, liikkumaan tai ystäviä tapaamaan lähteneet ihmiset ovat saaneet tartunnan kaupungilla ja vieneet taudin mukanaan kotiin sekä mahdollisesti tartuttaneet myös muita.

Tilastojen mukaan New Yorkin päivittäiset tartuntaluvut ovat vaihdelleet noin 2 100 ja 2 500 välillä. Lauantaina uusia tartunnan saaneita vahvistettiin olevan 2 419.

Cuomo arveli aikaisemmin, että uudet tartunnat olisivat ilmenneet välttämättömiä töitä tekevien keskuudessa.

Olin väärässä, välttämättömiä töitä tekevien tartuntaluvut ovat keskimääräistä pienemmät. Uusia tartuntoja on todettu kotona pysyttelevillä, jotka eivät työskentele tällä hetkellä, Cuomo toteaa.

Yhdysvaltojen lähes 80 000 koronauhrista yli kolmasosa on kirjattu New Yorkin osavaltiossa, uutistoimisto Reutersin laskelmien mukaan. New York City on ollut epidemian keskiössä, mutta osavaltion maaseutualue on selvinnyt vähemmällä.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Ani_He
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 36
Liittynyt: Ti Loka 08, 2019 11:44 am

Re: Koronavirus - Useita kaupunkeja suljettu Kiinassa, tauti levinnyt Eurooppaan

Viesti Kirjoittaja Ani_He »

Onkohan nyt ymmärretty oikein miksi näihin rajuihin karanteeneihin mentiin. Kysehän oli resurseista, ei niinkään viruksen vaarallisuudesta.
Korona lähti leviämään rajusti tammikuussa Kiinasta ja saavutti melko pian Euroopan. Viruksesta ei ollut paljoakaan tietoa.
Oli pakko toimia, jotta saataisiin lisää aikaa terveydenhuollolle ja valmistautua mahdolliseen tulevaan pandemiaan joka sitten toteutuikin.
Rajut karanteenit mahdollistivat terveydenhuolloin valmistautumisen tulevaan, myös Suomessa. Ne maat jotka vähättelivät, ovat nyt vaikeuksissa ( Englanti, USA ). Sairaaloiden tuli valmistautua siihen, että pystytään hoitamaan mahdollisesti suuria määriä ihmisiä ( pandemia ).
Varusteita täytyy hankkia ja siihen menee aikaa ( koko maailma tarvitsee ) kuten olemme huomanneet.
Sairaaloiden potilaspaikat ovat rajallisia. Tehohoitopaikkakaan ei ole itsestäänselvyys normaalina aikanakaan. Ei ole harvinaista, että isojakin leikkauksia perutaan koska ei ole leikkauksen jälkeistä tarvittavaa tekopaikkaa. Mistä saadaan lisätilaa tehohoidolle, tila jossa voidaan turvallisesti hoitaa potilaita( esim sähköturvallisuus).
Lisäksi tehohoito tarvitsee osaamista. Se osaaminen ei hetkessä tule, yleensä normaaliaikoina perehdytys kestää vähintään vuoden. Tätä kouluttautumista aloitettiinkin heti monissa maissa.
Entäs sitten laitekanta - ei sekään ole itsestään selvyys, niitäkin on rajallisesti.
Jotta kaikki ylläkerrottu varautuminen ( virushan oli ja on edelleenkin tuntematon ) voidaan toteuttaa, tarvitsee se aikaa. Aikaa saatiin tekemällä rajut rajoitukset ja karanteenit, jotta virus ei pääsisi leviämään hallitsemattomasti.
Olisi todella tuhoisaa, jos terveydenhuoltohenkilöstö, pelastushenkilöstö ja poliisivoimat sairastuisivat joukolla - yhteiskunta lamaantuisi.
Voin myös kertoa, että minulla on entisiä kollegoja Ruotsissa etujoukoissa ja siellä tilanne on kaaosmainen.
Tilastot joita julkaistaan eivät ole luotettavia - ehkä antavat jotain suuntaa.
En ymmärrä tätä keskustelua laumasuojasta - ei edes tiedetä antaako tartunta immuniteettiä ja kuinka pitkäksi aikaa.
Suomessa on vähän tartuntoja. Jos nyt päästetään virus jylläämään, olemme pulassa sairaalapaikkojen, henkilöstön riittämättömyyden ym kanssa.
Mielestäni yhteiskuntaa on avatava taudin ehdoilla, testattava ja jäljitettävät tartuntaketjut. Riskiryhmiä tulisi edelleen suojata, koska he ovat se todennäköisin joukko joka täyttää sairaalat.
Tämä tapahtuu siten, että me kaikki olemme vastuullisia. Pidämme etäisyyksiä, pesemme käsiämme, vältämme isoja massatapahtumia.
Vielä maskeista:
‪Kooltaan virukset ovat yleensä muutamasta kymmenestä nanometristä satoihin nanometreihin. Tätä tietoa vastaan virukset pääsevät kankaan läpi helposti. Voit kokeilla laittaa vettä kangasmaskiin ja katsoa kastuuko/vuotaako se. Jos näin tapahtuu, pääsevät nanokokoiset virukset läpi. Saman testin voi tehdä kertakäyttöisille maskeille. Lopputulos on hyvillä maskeille läpäisemätön. Toki kangasmaski on parempi kuin ei mitään.‬

Vastaa Viestiin