Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8785
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Ja mitähän tuossa nyt taas vääristeltiin kun oiottiin hieman edellisen kirjoittajan harhaluuloja. :wink:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Julperi
Hetty Wainthropp
Viestit: 483
Liittynyt: Su Marras 27, 2011 10:21 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja Julperi »

No ota näistä selvää. Yhtenä päivänä kaikki toimii ja elämä on ihanaa, toisena päivänä sitten ei mikään enää pelaakkaan.
Tää uutisointi on niin hanurista.

Salomonin Tuoma
Hercule Poirotin viikset
Viestit: 115
Liittynyt: To Elo 09, 2018 9:03 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja Salomonin Tuoma »

Säde-Sisko kirjoitti:
La Helmi 20, 2021 11:30 pm
Likeavirgin kirjoitti:
La Helmi 20, 2021 11:20 pm
Suojalasit eivät ole huurtuneet pakkasilla vuosikausiin, koska niistä on vuosikausia voinut ostaa versioita, jotka eivät huurru, tai käyttää huurtumisen estoaineita. Miten se henki ei kulje telakkatyöntekijöillä, mutta raksapettereillä kulkee?
Onhan näitä tartuntoja ollut paljon rakennuksilla kuin telakallakin. Ulkoduuni ryhmässä molemmissa kohtaa.
Varmaan aika tapauskohtaista miten työnantaja suhtautuu työntekijöidensä varustamiseen.
Kovin monesti työnantajan puolelta ei riittäviä varusteita edes jaeta ja pitää pärjätä sillä mitä on. Jos sillä ei tehtävässä pärjää, niitä ei käytetä.
Ulkoduuni, ulkoduuni! "Oireisena on syytä olla menemättä töihin". Nyt kotiin jäädään heti kun tippa nenänpäässä ja yritetään saada koronaleima, niin saa loikoilla sitten pariviikkoa.
Ja kyllähän sen saa, me kaikki kannetaan jotain koronan muotoa.

OnyxPhoenix
Sofia Karppi
Viestit: 448
Liittynyt: Pe Syys 25, 2020 12:16 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja OnyxPhoenix »

sikakoira kirjoitti:
Su Helmi 21, 2021 6:44 pm
^
Tätähän tässä onkin ihmetelty kuinka se koko rokotteen funktio nyt yhtäkkiä sitten muuttuikin oireita ehkäisevästä taudin syrjäyttävään :lol:
Ei sitä ole kukaan muu ihmetellyt kuin idiootit. Varmasti suurin osa asiantuntijoista piti sitä hyvinkin todennäköisenä että rokote estää myös tartuntoja, muta sitä ei voinut sanoa faktana, koska alustavasti tutkittiin vain vaikutusta itse tautiin. Nyt siitä tartunnan estostakin alkaa tulla dataa.

Tämäkin on selitetty jo lähemmäs pari tusinaa kertaa täällä, mutta ei toki voi ymmärtää kun on pakko trololololo trollailla.

Likeavirgin
Christopher Lorenzo
Viestit: 1531
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

sikakoira kirjoitti:
Su Helmi 21, 2021 6:44 pm
Miten hemmetissä onnistut aina kääntämään ja tulkitsemaan asiat itsellesi ihan miten sattuu? Vieläpä mukavasti vääristellen itseäsi lainaten😂 Täytyy myöntää että olet lahjakas, mutta ihan väärällä tavalla.

Hyväähän Israelista tosiaan kuuluu, toivottavasti rokotteiden toimitusmääriä saadaan nostettua niin pääsemme enemmän normaalia kohti.
Israelista tosiaan kantautuu hyviä uutisia! Ehkä lahjakkaan sijaan olisi sitkeä parempi sana kuvaamaan kirjoittajan toimintaa :mrgreen:
Israel palaa jo lähelle normaalielämää, Viro sulkee koulut – näin koronatilanne kehittyi maailmalla tällä viikolla
Tänään klo 19:03
Israelissa vähintään yhden rokoteannoksen on saanut 49 prosenttia väestöstä.
Nainen sai koronarokotteen Israelissa väliaikaisessa rokotuskeskuksessa Tel Avivissa Israelissa lauantaina. Nainen sai koronarokotteen Israelissa väliaikaisessa rokotuskeskuksessa Tel Avivissa Israelissa lauantaina.
Nainen sai koronarokotteen Israelissa väliaikaisessa rokotuskeskuksessa Tel Avivissa Israelissa lauantaina. Zumawire / MW Photos

Israel aikoo keventää koronarajoituksia onnistuneen rokotuskampanjan jälkeen. Sunnuntaista alkaen kaupat, kirjastot ja museot saavat jälleen avata ovensa. Etäisyyden pitämistä vaaditaan yhä. Asiasta kertoo BBC.

Maan terveysministeri kutsui tilannetta ensimmäiseksi askeleeksi kohti normaalia elämää.

Israelissa jo 49 prosenttia väestöstä on saanut vähintään yhden rokoteannoksen. Se on korkein koronarokotekattavuus koko maailmassa.

Vertailun vuoksi Suomessa ensimmäisen rokoteannoksen on THL:n mukaan saanut 287 810 henkilöä, mikä vastaa noin viittä prosenttia Suomen väestöstä.
Israel kevensi sunnuntaina koronarajoituksia avaamalla muun muassa kauppakeskuksia, hotelleja ja kuntosaleja.Israel kevensi sunnuntaina koronarajoituksia avaamalla muun muassa kauppakeskuksia, hotelleja ja kuntosaleja.
Israel kevensi sunnuntaina koronarajoituksia avaamalla muun muassa kauppakeskuksia, hotelleja ja kuntosaleja. Zumawire / MW Photos

Israelissa alkoi pandemian ajan kolmas yhteiskunnan täyssulku 27. joulukuuta sen jälkeen, kun koronatapaukset olivat olleet nousussa.

Israelissa myös esimerkiksi kuntosalit, hotellit ja synagogat saavat avata ovensa. Niihin saa kuitenkin mennä vain, jos on saanut rokotteen kummankin annoksen.

Israelin terveysministeriö ilmoitti lauantaina, että tutkimusten mukaan maan käyttämän Pfizerin koronarokotteen tehokkuudeksi on osoittautunut 95,8 prosenttia. Tehokkuudessa on tarkasteltu rokotteen kykyä estää kuolemia ja ihmisten joutumista sairaalaan.
LUE MYÖSIsraelissa koronatartuntojen määrä väheni 94 prosenttia Pfizerin rokotteen jälkeen
LUE MYÖSSuomalaisyhtiö rakensi Israelille koronapalvelun – ”Kukaan ei ole ollut Suomesta yhteydessä”

Aiemmin tällä viikolla ensimmäiset koronarokotteet pääsivät Gazaan.

Myös Norjasta on tällä viikolla saatu positiivisia uutisia koronarokotteisiin liittyen. Norjan kansanterveyslaitoksen johtaja Frode Forland kertoi, että rokotusten teho alkaa näkyä. Kuolemien ja sairaalahoitoon joutuneiden määrä on alkanut laskea. Tähän juttuun on koostettu myös muiden Pohjoismaiden rokotustilannetta.
LUE MYÖSSuomi on jäljessä EU:n rokote­tavoitteesta – yksi kuva näyttää, kuinka tahdin pitäisi muuttua
LUE MYÖSKoronarokotusten teho alkaa näkyä Norjassa – ”Valtavan positiivinen asia”
Viro sulkee koulut

Suomen etelänaapuri Viro on pahoissa ongelmissa koronan kanssa. Pääministeri Kaja Kallaksen mukaan tartunnat leviävät nopeasti koko maassa.

Kasvussa olevien tartuntojen takia koulut siirtyvät 1. maaliskuuta alkaen etäopetukseen näillä näkymin viikon ajaksi. Tulevalla viikolla on hiihtoloma, joten koulut ovat muutenkin kiinni. Lähiopetus jatkuu ainoastaan 11-vuotiailla ja tätä nuoremmilla.
Tammikuussa virkaan astunut Viron pääministeri Kaja Kallas (oik.) oli Suomen pääministeri Sanna Marinin (vas.) vieraana Helsingissä perjantaina.Tammikuussa virkaan astunut Viron pääministeri Kaja Kallas (oik.) oli Suomen pääministeri Sanna Marinin (vas.) vieraana Helsingissä perjantaina.
Tammikuussa virkaan astunut Viron pääministeri Kaja Kallas (oik.) oli Suomen pääministeri Sanna Marinin (vas.) vieraana Helsingissä perjantaina. EPA/AOP

Myös yleiset saunat ja uimahallit suljetaan maanantaina. Ravintolat saavat yhä toimia, mutta täyttää vain 50 prosenttia asiakaspaikoista.

Virossa koronailmaantuvuus oli torstaina julkaistujen Euroopan tautienehkäisy- ja valvontakeskus ECDC:n tilastojen mukaan Euroopan toiseksi korkein.

Virossa koronan ilmaantuvuusluku oli 648,5. Suomen vastaava luku on 87,5. Koronan ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan uusien tartuntojen määrää 100 000 asukasta kohden. Se lasketaan kahden viikon ajalta.
LUE MYÖSKorona leviää Virossa toiseksi nopeiten koko Euroopassa – rajoitustoimiin taas kiristyksiä

Tanskassa maan hallitus ilmoittaa tulevana keskiviikkona, voidaanko maan koronarajoituksia keventää. Asiasta kertoo Extrabladet.

Päivittäin rekisteröidyt koronatapaukset ovat Tanskassa olleet tasaisessa laskussa joulukuusta lähtien, jolloin tartunnoissa nähtiin huippu. Myös koronatartunnan takia sairaalahoidossa olevien määrä on laskenut rajusti tammikuun alusta, jolloin maassa nähtiin epidemian aikainen huippu sairaalahoidossa olevien osalta.
Saksan ja Tanskan välinen raja suljettiin Møllehusvej -tien kohdalla perjantaina. Saksan ja Tanskan välinen raja suljettiin Møllehusvej -tien kohdalla perjantaina.
Saksan ja Tanskan välinen raja suljettiin Møllehusvej -tien kohdalla perjantaina. EPA/AOP

Sunnuntaina Extrabladet kertoo, että koronan herkemmin tarttuvasta brittimuunnoksesta on tullut Tanskan yleisin koronatyyppi. Perjantaina Tanska ilmoitti sulkevansa 13 rajanylityspaikkaa Saksaan, kun saksalaisessa Flensburgin pikkukaupungissa ilmeni koronatartuntojen rypäs.
LUE MYÖSTanskalaismies vankilaan Vantaan hotelliraiskauksesta – syytetty sekoili kertomuksessaan

Ruotsissa on keskusteltu paikallisen kansanterveyslaitoksen (FHM) työntekijöiden saamista tappouhkauksista ja vihapuheesta. Yhä useampi työntekijä on joutunut poliisin suojeluun. Uhkailu on kohdistunut myös työntekijöiden perheisiin. Valtionepidemiologi Anders Tegnell kertoi saamistaan uhkauksista jo viime vuoden toukokuussa.
LUE MYÖSSiirtyykö Ruotsi viimein rajumpiin sulkutoimiin? Hallitukselta viisi rajoitusehdotusta
LUE MYÖSKoronaraivo kiihtyy Ruotsissa: lisää ”Ruotsin THL:n” johtoa poliisin suojeluun tappouhkausten vuoksi

Ruotsin linja koronapandemian hoidossa on pikkuhiljaa muuttumassa. Maan hallitus esitteli keskiviikkona Ruotsin mittapuulla rajuja koronatoimia, jotka voidaan mahdollisesti ottaa käyttöön koronan kolmannen aallon hillitsemiseksi. Näihin voi kuulua esimerkiksi ravintoloiden ja kuntosalien sulkemista.
Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto, tai Vihreät. Saamme näin paremman Suomen.

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8785
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Intiahan esimerkiksi laittoi Pfizerin rokotteen toistaiseksi pannaan koska tutkimustuloksia ei vielä ole saatavissa. Selvittelyn alla ovat esimerkiksi pohjoismaissa sattuneet kuolemantapaukset joiden yhteyttä rokotteisiin siis selvitellään.

https://www.zerohedge.com/political/new ... -facto-ban
Newsweek 'Fact Check' Claims India Vaccine Ban "Mostly False" While Admitting De Facto Ban :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

palokirves
Neuvoja-Jack
Viestit: 571
Liittynyt: Pe Elo 02, 2019 11:01 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja palokirves »

OnyxPhoenix kirjoitti:
Su Helmi 21, 2021 5:27 pm
EEMELI82 kirjoitti:
Su Helmi 21, 2021 5:02 pm
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000007817495.html
Israelissa on saatu ensimmäisiä tuloksia siitä, että koronarokote estää viruksen leviämisen eteenpäin. Israelissa on suuri osa väestöstä rokotettu Pfizer-Biontechin rokotteella.
Alustaviahan nuo tulokset tosin vasta on, mutta hyviä uutisia silti.
Mutta kun sikakoiran mukaan porukkaa piti alkaa kuolla rokotteeseen kuin kärpäsiä, eikä rokotteen pitänyt estää viruksen leviämistä. Mites nyt näin kävi että sikakoiran väitteet oli taas täyttä sontaa?
sikakoira kirjoitti:
To Tammi 23, 2020 3:32 am
hutkivajournalisti kirjoitti:
To Tammi 23, 2020 12:55 am
Huolettaako aloittajaa sikainfluenssa?
Tämä pikkaisen huolestuttaa :lol: Aikamoinen operaatio laittaa tuollainen 11 miljoonan asukkaan kaupunki karanteeniin.
Miekömuka kirjoitti:
To Huhti 22, 2021 1:00 am
Olen Rasmus poikalasten ystävä :D

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5151
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja damfin »

sikakoira kirjoitti:
Su Helmi 21, 2021 7:29 pm
^
Ja mitähän tuossa nyt taas vääristeltiin kun oiottiin hieman edellisen kirjoittajan harhaluuloja. :wink:
Harhaluuloja on kyllä ollut ihan sinulla, harhaluuloja ja väkinäisiä väärinkäsityksiä, ellei peräti jopa ihan rehellisesti sanoen vääristelyjä.
Nimittäin missään vaiheessa ei ole väitetty että rokote ei estäisi viruksen leviämistä, vaan on pidetty jopa hyvin todennäköisenä että se estää myös leviämistä ja tartuntoja, mutta koska siitä ei ole ollut käytännön tuloksia eikä sitä kyetty testeillä varmistamaan niin tyydyttiin ihan rehellisesti tiedottamaan että leviämisen ja tartuntojen ehkäisystä ei ole näyttöä.

Ja nyt alkaa sitten sitä näyttöä Israelista tulemaan kun riittävä määrä ihmisiä on rokotettu.

Eli jos sinä nyt jossain vaiheessa olet saanut käsityksen että rokotuksen väitettiin estävän ainoastaan oireita, niin olet ihan omassa päässäsi muodostanut tuollaisen väittämän, joko tyhmyyttäsi tai halustasi vääristellä asiaa.
Rokotteen siis väitettiin estävän yli 90 prosenttisesti oireita, mutta kerrottiin että siitä ei ole vielä luotettavaa näyttöä estääkö rokote viruksen leviämistä.

Tuo Intian kuvio on ilmeisesti niin että Pfizerilta vaadittiin jotain Intialaisia raportteja rokotteesta eikä kelpuutettu muualla hyväksyttyjä raportteja, ja Pfizer sitten tyynesti ilmoitti vetävänsä rokotteensa pois Intian markkinoilta, mikä oli tällä hetkellä varmaankin Pfizerilta ihan järkevä ratkaisu kun kerta ongelmia on ennemminkin saada tuotettua rokotetta kysyntää vastaavia määriä, eikä niinkään kysynnän luominen, eli pystyvät kyllä myymään kaiken sen minkä pystyvät tuottamaankin vaikka eivät Intiaan rokotettaan myisikään, ostakoot Intialaiset sitä sputnikkia, onhan sekin toimivaksi todettu ja sputkinin valmistaja varmaan pystyy kirjoittamaan ihan sellaisen raportin minkä asiakas haluaa.

Eli meillehän tuo Intian/Pfizerin päätös on ihan vaan hyvä uutinen, se parantaa meidän mahdollisuuksiamme saada lisää toimivaksi todettua Pfizerin rokotetta aikaisemmin.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8785
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

^
Nyt on kyllä taas vaihteeksi sellaista selittelyn makua. Missään vaiheessa ei siis väitettykkään rokotteiden estävän tartuntoja vaan ainoastaan lieventävän oireita. Loput taas keksit ihan omasta päästäsi kuten yleensä aina. :wink:
Intian kuvio on hyvin yksinkertainen elikkä siellä kaivataan tietoja rokotteen toiminnasta (nimenomaan Pfizerin rokotteen) josta on herännyt varteenotettavia huolia sivuoireiden osalta. Näihin sivuoireisiin kuuluu siis myös kuolemantapauksia joista halutaan nimenomaan tutkimustietoa eikä pelkästään suullista kiistämistä kuten nyt on näyttänyt tapahtuvan.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

damfin
Alibin Kestotilaaja
Viestit: 5151
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja damfin »

sikakoira kirjoitti:
Su Helmi 21, 2021 11:03 pm
^
Nyt on kyllä taas vaihteeksi sellaista selittelyn makua. Missään vaiheessa ei siis väitettykkään rokotteiden estävän tartuntoja vaan ainoastaan lieventävän oireita. Loput taas keksit ihan omasta päästäsi kuten yleensä aina. :wink:
Intian kuvio on hyvin yksinkertainen elikkä siellä kaivataan tietoja rokotteen toiminnasta (nimenomaan Pfizerin rokotteen) josta on herännyt varteenotettavia huolia sivuoireiden osalta. Näihin sivuoireisiin kuuluu siis myös kuolemantapauksia joista halutaan nimenomaan tutkimustietoa eikä pelkästään suullista kiistämistä kuten nyt on näyttänyt tapahtuvan.
Niin missään vaiheessa ei väitetty rokotteen estävän tartuntoja, koska ei haluttu väittää varmana asiana sellaista mistä ei ole näyttöä, mutta se ei tarkoita silti sitä että olisi väitetty että rokote ei estä tartuntoja, tässä yksi esimerkki siitä miten asiaa on pohdittu ennen rokotusten alkamista:
Löydökset eivät kerro voiko tauti edelleen levitä
Myös Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtaja Mika Rämet painottaa yhtiöiden rokotteiden estävän nimenomaan oireisen taudin. Rämet sanoo, etteivät löydökset kerro vielä siitä, voiko tautia levittää eteenpäin.

Rämet arvioi toiveena olevan, että rokote estäisi oireiden lisäksi myös tartunnan ja taittaisi pandemian. Tutkimusasetelma on kuitenkin jouduttu miettimään siltä kantilta, että siinä tarkastellaan jotain relevanttia asiaa, jonka pystyy selvittämään.

Rokotteen tehoa selvittäessä pystyttiin tutkimuksen ensimmäisessä vaiheessa katsomaan sitä, vähenevätkö tautitapaukset.

– Vielä merkityksellisempäähän on se, toimiiko se (rokote) riskiryhmille, estääkö se sairaalahoitoa vaativat infektiot, ja vähentääkö se tehohoidon tarvetta sekä loppuviimeksi kuolleisuutta, Rämet kertoo STT:lle.

Näitä varten tarvitaan kuitenkin Rämetin mukaan enemmän tutkittavia ja ensimmäisessä vaiheessa realistinen maali oli katsoa vähentääkö rokote tautitapauksia.
Intian kuvio on tosiaan hyvin yksinkertainen, eli Pfizer veti rokotteensa pois Intian markkinoilta.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

URSA
Watson itse
Viestit: 5824
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja URSA »

Asia on juuri kuten damfin sanoo, jälleen kerran. Rokotteista ei voitu etukäteen luvata estävätkö ne tartuntoja, mutta sitä pidettiin ihan mahdollisena. Nyt kun vielä sais niitä rokotteita... Jotain muuta kuin sputnikia.

Amnestia
Sabrina Duncan
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Touko 04, 2020 8:34 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja Amnestia »

sikakoira kirjoitti:
Su Helmi 21, 2021 11:03 pm
^
Nyt on kyllä taas vaihteeksi sellaista selittelyn makua. Missään vaiheessa ei siis väitettykkään rokotteiden estävän tartuntoja vaan ainoastaan lieventävän oireita.
Melkoinen tohtori tämä Sikakoira. Melkein tekisi mieli sanoa, että noitatohtori, eli trulli.

Miten kenenkään pieneen mieleen voi edes juolahtaa sellainen ajatus, että rokotteita tehtäisiin oireita lieventämään? Tästä ei kyllä selittelyllä pääse. Uskomatonta.

Jos rokotteita olisi tehty oireita lievittämään, sehän ei koskisi koko ongelmaan, eli koronan leviämiseen! Melkein tekisi mieli sanoa, että pahasti ryssitty ajatuksen kulku...

Amnestia
Sabrina Duncan
Viestit: 371
Liittynyt: Ma Touko 04, 2020 8:34 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja Amnestia »

Zinzino-"Yrittäjä" 'naposteli' lennon Helsingistä Ouluun ilman maskia ja sai porttikiellon Finskille.
https://www.iltalehti.fi/koronavirus/a/ ... 31db0738fb

Lennon aikana, ilman maskia toki, nauhotti vielä valitusvideon siitä, kuinka häntä aiheetta moititaan maskittomuudesta.

Oman elämänsä suuri Marvel-supersankari. Memememe -man.

URSA
Watson itse
Viestit: 5824
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja URSA »

Pähkinännapostelija oli Googlen välimuistin mukaan yksi luennoija tulevilla minä olen-messuilla vaan ei ole enää. Sinne kelpaa jopa Maria Nordin pitämään luennon, mutta ei enää pähkinännapostelija. Nopeaa reagointia.

Rauman piinaviikot jatkuvat:
Koronalingoksi muuttunut telakka pysyy kiinni Raumalla – tartuntoja todettu jo 240

MTV Uutiset JULKAISTU 11 MINUUTTIA SITTEN

Rauman telakka pysyy toistaiseksi suljettuna vaikean koronatilanteen vuoksi. Lähes kaikki 800 tuotannon työntekijää on asetettu karanteeniin.

Rauma Marine Constructionsin mukaan kaikki telakka-alueella työskentelevät eli noin tuhat työntekijää on testattu koronan varalta. Tämän viikon aikana positiivisia testituloksia on todettu 240. Sairastuneet on asetettu eristykseen. Sairastuneita ei tällä hetkellä ole sairaalahoidossa.

Telakkayhtiön mukaan testauksia jatketaan tulevaisuudessa laajoin satunnaisotannoin. Näin tehdään, jotta tauti ei pääsisi leviämään uudelleen, kun telakka avataan jälleen tuotantoon.

Jatkossa myös työntekijöiden työpäivien ja taukojen aikataulutusta aiotaan porrastaa, jotta kanssakäyminen telakka-alueella voidaan minimoida.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kor ... #gs.tlvl2e

On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9112
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Koronavirus CVD19 - Maailmanlaajuinen pandemia

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Amnestia kirjoitti:
Su Helmi 21, 2021 11:36 pm
//
Miten kenenkään pieneen mieleen voi edes juolahtaa sellainen ajatus, että rokotteita tehtäisiin oireita lieventämään? Tästä ei kyllä selittelyllä pääse. Uskomatonta.
Mahtaako nämä viralliset covid19-infotiedot rokotteesta kelvata "selittelyiksi"?

Nämä täysin uudenlaiset, immuunijärjestelmämme buustaukseen perustuvat, rokotteet saattavat olla sellaisia, että estävät vakavaan tautimuotoon sairastumista tehokkaasti, mutta voit sairastaa lievänä tai oireettomana. Esimerkiksi taudin levittämistä rokottamisen jälkeen ei ole tutkittu edes.

Ensinnäkin kannattaa huomioida, että puhutaan koronaviruksesta ja kuten tiedämme, koronaviruksia vastaan emme ole tähän mennessä ikinä onnistuneet rokotetta kehittämään, yrityksistä huolimatta. Tämä uusi korona19 oli sen verran hanakka leviämään, että ilmeisen hyvin pahaa tautimuotoa rokote ehkäisee, mutta tauti voi tulla lievänä tai sen voi sairastaa oireettomana, mutta tautia levittäen. Tästä ei ole vaan tietoa:
THL kirjoitti:Rokotteiden teho koronavirusta vastaan
Koronavirusrokotteet tarjoavat tehokasta suojaa koronavirustautia ja erityisesti sen vakavia muotoja vastaan. Nykytiedon valossa koronarokotteet tehoavat myös koronaviruksen muunnoksiin.

Vielä ei tiedetä varmasti, kuinka pitkään rokotteen antama suoja kestää tai kuinka hyvin koronarokotteet estävät viruksen tarttumista ihmisestä toiseen. Tieto tarkentuu tutkimusten edetessä.
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja ... oronavirus
Harvardin sivuilta hieman tarkemmin (covid19 info ohjasi tuonne):
Will the COVID vaccine prevent me from infecting others?
The answer is, we don't know.

Clinical trials of the Pfizer/BioNTech and Moderna vaccines found that both do a good job preventing symptomatic COVID-19 disease, including severe COVID-19. However, the trials did not measure whether a person who is vaccinated is less likely to spread the virus to someone else.
It's possible that the vaccines protect against COVID-19 disease by preventing a person from becoming infected in the first place. However, it's also possible that the vaccine protects a person from COVID-19 illness, but does not prevent a person from becoming infected. In other words, a vaccinated person may have replicating virus in their nose and throat even if they are protected from becoming sick.
But does that mean that you have enough virus in your nose and throat to infect someone else? Not necessarily. It's possible that the immune response triggered by the vaccine, which protects you from becoming sick, also reduces the amount of virus in your nose and throat to a point where you are unlikely to spread it to someone else. But we need more research to know for sure.
The bottom line? If you're among the first groups of people to get vaccinated, it's best to continue wearing masks and maintaining physical distance in order to protect others who haven't yet gotten the vaccine.

Lähde: https://www.health.harvard.edu/diseases ... ing%20sick.
Rokotteesta ei siis tiedetä estääkö se levittämistä ja tällä hetkellä suositellaan maskien pitämistä, vaikka on rokotettu, sillä he pelkäävät mahdollisuutta, että vaikka rokote pitäisi kuumeen ja muut lentsuoireet pois, voit silti levittää tautia.

Lisätutkimusta siis tarvitaan, koska tällä hetkellä tutkittua tietoa rokotteen tehosta taudin estämiseen ei ole. Toinen asia mikä on auki, on rokotteen antaman vaikutuksen kestoaika. Voikohan sellaista edes epäillä, että saattaisiko täysin uudenlaisella, meidän immuunijärjestelmän boostaamiseen perustuvalla, rokotteella olla pitkäaikaisvaikutuksia? No ei tietenkään.
Jos rokotteita olisi tehty oireita lievittämään, sehän ei koskisi koko ongelmaan, eli koronan leviämiseen! Melkein tekisi mieli sanoa, että pahasti ryssitty ajatuksen kulku...
Kerro se Modernan ja Pfizerin tutkijoille ja sijoittajille. Nämä rokotteet luotiin kiireellä ja rokote on täysin uudenlainen.
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Vastaa Viestiin