Turku: Poliisi tutkii kuolemantapauksia saattohoitosairaalassa - toimitusjohtajalle murhasyyte

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Carelin
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 224
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 8:37 am

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja Carelin » Ma Maalis 02, 2020 7:43 pm

He jättivät myös palkkoja maksamatta. Täysin rottia.

putsari
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2593
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Jari Sillanpään metakaveri epäiltynä saatohoitotoiminnan laiminlyönneistä

Viesti Kirjoittaja putsari » Ma Maalis 02, 2020 10:22 pm

Poliisi tutkii jopa kuolettavia laiminlyöntejä – epäiltyinä yrittäjäpariskunta, joka myi saattohoitoa Turkuun liki kolme kertaa kilpailijoita halvemmalla

Turun törkeistä saattohoitolaiminlyönneistä epäiltyä firmaa pyöritti pariskunta. Poliisi tiedotti tänään, että yrityksen sairaanhoitajaa epäillään muun muassa törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä petoksesta.

Turun kaupunki siirsi noin 185 potilaan hoitovastuun yhtiölle vuosina 2011–2014.

Vakavista laiminlyönneistä epäillyn turkulaisen kotisaattohoitoa tarjoavan yrityksen tarjous oli selvästi halvin, selviää Turun kaupungilta pyytämistä tarjouskilpailuasiakirjoista. Pieni pariskunnan pyörittämä yhtiö lupasi tarjota hoitajan kotikäynnin ja lääkärin kotikäynnin selvästi halvemmalla kuin muut.

Yhtiö sai tarjouskilpailussa selvästi eniten pisteitä nimenomaan siksi, että sen tarjoamat hinnat olivat niin halvat. Se lupasi tarjota esimerkiksi lääkärikäynnin liki kolme kertaa halvemmalla kuin seuraavaksi halvin palveluntarjoaja.

Toisen epäillyn ammatinharjoittamisoikeutta rajoitettu
Turun kaupunki osti valitulta firmalta muun muassa saattohoitopalveluita vuosina 2011–2014.

43-vuotias nainen on toiminut firmassa lääkärinä ja eri aikoina toimitusjohtajana, hallituksen puheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. 50-vuotias mies taas on toiminut sairaanhoitajana ja eri aikoina toimitusjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Kaupungin ja firman puitesopimuksen allekirjoitti vuonna 2011 toimitusjohtajana toiminut sairaanhoitajamies. Valvontavirasto Valviran tietojen mukaan hänen ammatinharjoittamisoikeuttaan on rajoitettu.

STT ei ole tavoittanut pariskuntaa kommentoimaan asiaa.

"Valvontaa ei ole tehty lainkaan"
Kaupungin nelivuotinen ostopalvelusopimus yksityisen kotisairaalan kanssa päättyi vuoden 2014 lopussa. Tällä hetkellä kaupunki järjestää palvelun omana toimintana. Turun kaupunki tiedotti selvittävänsä asiaa poliisin kanssa.

Jutussa on epäiltynä myös kuusi kaupungin virkamiestä, joista kolme toimii edelleen virassa, kaksi on eläköitynyt ja yksi toimii toisen työnantajan palveluksessa. Epäily koskee sitä, että he olisivat laiminlyöneet valvontavelvollisuutensa asemansa tai tehtäviensä perusteella.

– Virkamiehellä on virkavelvollisuus. Kun myydään hoitosuhde yksityiselle palveluntarjoajalle, kaupungilla säilyy valvontavastuu, että hoito on asianmukaista ja laadukasta. Käytännössä valvontaa ei ole ollut mitään, rikoskomisario Mika Paaer sanoo.

Kaupunki: Saattohoitoyrityksestä ei valituksia
Johtaja Tuomas Heikkinen Turun kaupungin konsernihallinnosta kertoo, että kaupunki on antanut selvityksen poliisille siitä, mikä on kaupungin käsityksen mukaan ollut valvonnan vastuuketju virkamiehistössä. Kaupunki ei hänen mukaansa saanut vuosina 2011–2014 mitään reklamaatioita yrityksen toiminnasta. Korkeimmat epäillyt virkamiehet työskentelevät Heikkisen mukaan sosiaali- ja terveystoimen yleishallinnossa.

– Siellä on ollut tiettyjä henkilöitä sopimusyhteyshenkilönä, jotka ovat nyt epäiltynä. Mutta heillä ei ole ollut pääsyä esimerkiksi potilastietoihin, että he olisivat voineet tosiasiassa valvoa sitä. He ovat olleet teknisiä yhteyshenkilöitä.

Heikkisen mukaan epäiltyihin kuuluu lisäksi kaupungin virkamiehenä toimivia tai toimineita lääkäreitä.

– Se, miten siellä sitten on valvottu ja käyty paikan päällä arvioimassa saattohoitoa, se vastuu on ollut vanhushuollon palvelualueella. Turun kaupunkihan ei ole tässä tutkinnassa asianosainenkaan, epäilyt koskevat yksittäisiä virkamiehiä.

Mitään virkamiesoikeudellisia toimia ei ole Heikkisen mukaan tehty, koska kaupunki ei ole ainakaan vielä havainnut mitään ilmeisiä laiminlyöntejä.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pol ... #gs.yoosoo
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

gettiz
Alibin satunnaislukija
Viestit: 129
Liittynyt: To Loka 29, 2009 1:32 pm
Paikkakunta: Under the sea

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja gettiz » Ti Maalis 03, 2020 7:46 am

Carelin kirjoitti:
Ma Maalis 02, 2020 7:43 pm
He jättivät myös palkkoja maksamatta. Täysin rottia.
Ja eikös siellä ollut myös seksuaalista häirintää koskeva juttu?
Kyä näi o!

L'amourha
Columbo
Viestit: 2318
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ti Maalis 03, 2020 2:15 pm

Potilaiden hoitoa päihtyneenä sekä syytöksiä seksuaalisesta häirinnästä – tuomio­historia kertoo pahoista riidoista rikoksista epäillyssä saattohoito­yrityksessä

Eri osapuolet ovat tehneet Kotisairaala Luotsissa ilmoituksia sekä valvoville viranomaisille että poliisille. Nyt yritystä omistaneet lääkäri ja hoitaja sekä kuusi virkamiestä ovat epäiltyinä useista rikoksista.

Julkaistu: 13:08

RIKOKSISTA epäillyssä saattohoitoyrityksessä on tehty toistuvasti erilaisia ilmoituksia väärinkäytöksistä ja rikoksista valvoville viranomaisille ja poliisille. Sekä työntekijöiden että työnantajan tekemät ilmoitukset selviävät Kotisairaala Luotsiin liittyvien henkilöiden tuomiohistoriasta.

Maanantaina kävi ilmi, että saattohoitopalveluita tarjonneeseen kotisairaalaan kohdistuu poikkeuksellisen vakavia rikosepäilyjä. Poliisi on tutkinut ainakin kolmea kuolemantapausta sekä vakavia laiminlyöntejä ja väärinkäytöksiä.

Kotisairaalayrityksen sairaanhoitajaa epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta, törkeästä pahoinpitelystä, törkeästä kavalluksesta, törkeästä petoksesta, useista törkeistä väärennöksistä sekä huumausainerikoksista. Poliisi epäilee myös lääkäriä osallisuudesta näihin rikoksiin.

Sekä lääkäri että hoitaja ovat olleet osaomistajia Luotsissa. He ovat myös entinen aviopari.

Epäiltynä on myös kuusi Turun kaupungin virkamiestä, ja Turun kaupunki on käynnistänyt sisäisen tutkinnan tapauksesta.

HS KERTOI maanantaina, että Luotsin johtokaksikko näyttää kärsivän pahoista talousvaikeuksista. HS:n selvityksen perusteella entisellä avioparilla on ulosotossa yhteensä satojentuhansien eurojen saatavat.

Luotsiin liittyvä aiempi tuomiohistoria antaa kuvaa riitaisasta yrityksestä, jossa sekä työntekijät että nyt rikoksista epäillyt omistajat ovat raportoineet erilaisista väärinkäytöksistä.

Työturvallisuusrikosta ja työsyrjintää koskevan oikeusjutun päätöksestä käy ilmi, että eräs työntekijä oli kannellut Luotsista valvontaviranomaisille, minkä jälkeen nyt rikoksesta epäilty lääkäri oli puolestaan tehnyt kyseisestä työntekijästä ilmoituksen Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastoon Valviraan vuonna 2011.

”Kunnianloukkausta koskevia rikosilmoituksia on tehty puolin ja toisin”, oikeus kertoo lääkärin ja työntekijän välisestä tilanteesta.

Työturvallisuus- ja työsyrjintäjutun todistajat kertoivat myös erilaisista työntekijöiden keskinäisistä riidoista ja kiusaamisesta.

SYYTTEET työturvallisuusrikoksesta ja työsyrjinnästä koskivat miessairaanhoitajaa, joka on nyt epäiltynä Luotsiin liittyvistä rikoksista. Neljä työntekijää kertoi oikeudessa sairaanhoitajan seksuaalisesta ahdistelusta ja häirinnästä.

Väitteet koskivat esimerkiksi sitä, että sairaanhoitaja olisi lähettänyt kuvan intiimialueistaan, kourinut alaisiaan ja ehdottanut yhdyntää.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi sairaanhoitajan syytteet. Oikeus katsoi, että sairaanhoitaja oli kyllä käyttänyt seksuaalissävytteistä kieltä, mutta ei löytänyt näyttöä rikoksista.

KYSEISEN oikeudenkäynnin yhteydessä esitettiin myös muita väitteitä toisten työntekijöiden suosimisesta, perusteettomista erottamisista ja erilaisesta kyttäämisestä työpaikalla. Osa henkilökunnasta sen sijaan puolusti sairaanhoitajaa ja Luotsia ja kertoi välittömästä ilmapiiristä työpaikalla.

Tuomiossa todistajat kertoivat myös, kuinka sairaanhoitaja lähti iäkkään potilaan luo päihtyneenä ja päätyi oksentelun jälkeen itse huolehdittaviksi.

Päätöksessään oikeus punnitsi myös aiempien työntekijöiden mahdollisia muita motiiveja asiasta ilmoittamiseen. Oikeus arvioi esimerkiksi sitä, että työntekijät päätyivät raportoimaan väärinkäytöksistä vasta huomattavasti väitettyjen tapahtumien jälkeen. Asiassa oikeus arvioi myös työpaikan muun ilmapiirin merkitystä.

”Kaikki asianomistajat ovat sittemmin lopettaneet työnteon Luotsissa, mutta kenenkään ei ole näytetty lähteneen väitetyn häirinnän takia vaan heidät on joko irtisanottu tai he ovat kyllästyneet (muihin) Luotsissa ilmenneisiin ongelmiin ja työn raskauteen”, oikeus arvioi.

HELSINGIN Sanomat kertoi maanantaina kavallustuomiosta, jonka rikoksista epäilty sairaanhoitaja on saanut.

Hoitaja tuomittiin viime kesäkuussa Turun hovioikeudessa kavalluksesta 45 päiväksi ehdolliseen vankeuteen. Lainvoimaisen tuomion mukaan rikos tapahtui kesäkuussa 2015.

Tuomion mukaan hän anasti lääkärin tietämättä Kotisairaala Luotsin varoja. Sairaanhoitaja otti ennakkomaksuna eräältä asiakkaalta 3 000 euroa ja jätti varat tilittämättä yritykselle. Kotisairaala Luotsi oli oikeudenkäynnissä asianomistajan eli uhrin asemassa.

Valvira on rajoittanut kyseisen sairaanhoitajan ammatinharjoittamisoikeutta.

TURUN Sanomat raportoi viime keväänä ongelmista myös Debora oy:ssä, jolle Luotsi myytiin vuonna 2017.

Lehden mukaan Lounais-Suomen aluehallintovirasto totesi laittomuuksia Deboran työoloissa, mitä ennen noin 20 yhtiön diabetesasiakasta oli siirretty kiireellisesti Turun kaupungille.
https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006426391.html
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
Luupää
Sherlock Holmes
Viestit: 3658
Liittynyt: To Heinä 10, 2008 10:03 pm

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja Luupää » Ke Maalis 04, 2020 12:45 pm

'
Turun kaupunginjohtaja Minna Arve jäävää itsensä kaupungin sisäisestä tutkinnasta, koska hänen äitinsä oli mukana valitsemassa Luotsia kilpailutuksen voittajaksi.https://areena.yle.fi/1-50434897#autoplay=true

Arven jääväytyminen ei varmasti ainakaan tutkintaa edistä.

Poliisilla on yleensäkin vaikeuksia saada tietoja näissä hoitojutuissa:

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4 ... van+osalta
Poliisi saanut potilastietoja rikostutkintaa varten vaihtelevasti – "Kyseessä on lainsäädäntöaukko tietojen luovuttamisluvan osalta"

Ministeriöt tekivät käytännön oppaan, kun potilastietojen luovuttamiskäytännöt poliisille vaihtelivat eri puolilla. Käytännön kokemusten keräämisen jälkeen arvioidaan lainsäädännön muuttamisen tarve.


4.3.2020

Poliisin mahdollisuudet saada potilastietoja rikostutkintaa varten ovat vaihdelleet niin paljon, että sosiaali- ja terveysministeriö ja sisäministeriö ovat äskettäin julkaisseet erityisen kirjallisen ohjeistuksen asiasta.

Potilastietojen saanti on noussut viimeksi esille Turussa saattohoitopalveluja tarjonneen yrityksen rikostutkinnan yhteydessä. Koska potilastietojen luovutus edellyttää lähtökohtaisesti potilaan omaa suostumusta, poliisi on rikostutkinnan osalta hankalassa tilanteessa, jos potilas on kuollut.

"Poliisi ei ole saanut kotisairaalan asiakkaiden tietoja eikä ole siten voinut lähestyä asiassa omaisia kysyäkseen suostumusta potilastietojen tarkasteluun", Lounais-Suomen poliisi kertoi tiedotteessaan. Osittain sen vuoksi poliisilta meni kaksi vuotta tehdä esitutkinta kyseisen yksityisen kotisairaalan poikkeuksellisen vakavista väärinkäytösepäilyistä.

– Kyseessä on lainsäädäntöaukko tietojen luovuttamisluvan osalta tilanteessa, jossa suostumuksen antajaa ei ole, sanoo Jaska Siikavirta.

Hän toimii hyvinvointi- ja palveluosaston johtajana sosiaali- ja terveysministeriössä.

Poliisi on törmännyt samantyyppisiin potilastietojen luovutusta koskeviin esteisiin tutkiessaan terveydenhuollon henkilöstön rikoksia niin sanotuissa myrkkyhoitajatapauksissa.

– Jos potilastietoja tarvitaan jonkun muun tekemän rikoksen selvittämiseen, asia voidaan hoitaa potilaan omalla suostumuksella. Lähtökohtaisesti on kuitenkin niin, että tietojen luovuttamiselle on oltava erityinen syy, toteaa Siikavirta.

Potilastietojen luovuttamista säätelee moni lainsäädäntö. Sosiaali- ja terveysviranomaisten osalta keskeinen säätelypohja tulee potilaslaista (laki potilaan asemasta ja oikeuksista). Sen lisäksi on noudatettava tietosuojalakia. Eri viranomaisten potilastietojen saantia koskee oma lainsäädäntönsä. Poliisin tiedonsaantioikeudesta säädetään poliisilaissa.

Kyse on sellaisesta säätelyviidakosta, että sosiaali- ja terveysministeriö sekä poliisitoimintaa ohjaava sisäministeriö laativat äskettäin asiasta erityisen kirjallisen ohjeistuksen. Siinä käydään käytännön esimerkkien kautta läpi tilanteita, joissa terveydenhuollon ammattihenkilöstö voi luovuttaa potilastietoja poliisille.

– On havaittu selkeitä tarpeita antaa ohjeita, että kyseisiä säännöksiä osattaisiin kentällä soveltaa yhdenmukaisesti, sanoo Siikavirta.

Sisäministeriön neuvotteleva virkamies Aino Salmi ei ota kantaa siihen, onko potilastietojen saanti poliisin tutkintatyön kannalta iso ongelma.

– Poliisilla täytyy olla tutkinnassa tietyt rikosnimikkeet, että potilastietojen salassapitovelvollisuus voidaan murtaa. Käytännössä kyse on teoista, joista säädetty ankarin rangaistus on vähintään kuusi vuotta vankeutta, hän sanoo.

Ohjeistusta tehneessä työryhmässä mukana ollut sisäministeriön Salmi sanoo, että nyt kerätään kokemuksia kentältä ja sen jälkeen arvioidaan lainsäädännön muuttamisen tarve.

Ministeriöiden ohjeissa kuvataan esimerkkien kautta, kuinka vakavasta rikoksesta on oltava kyse, että terveysviranomainen on velvollinen luovuttamaan potilastietoja.

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson (r.) viestitti avustajansa välityksellä, että potilasturvallisuuteen liittyvä lainsäädäntö on sosiaali- ja terveysministeriön vastuulla.

TAUSTA

Valvojilla sama syy kuin poliisilla


Sama potilaan luottamukseen perustuva salassapitokäytäntö estää lähtökohtaisesti myös terveydenhuollon valvojia luovuttamasta tietojaan poliisille.

Viime hallituskaudella asiasta oli käynnissä lainsäädäntöhankekin, jossa valvovalle viranomaiselle olisi tullut oikeus törkeissä rikoksissa luovuttaa poliisille tietoja. Se raukesi sote-uudistuksen kaaduttua.

Ministeriöiden välisessä ohjekirjasessa käydään esimerkkien kautta läpi tilanteita, joissa poliisilla on oikeus saada pyynnöstä potilastietoja ja milloin terveydenhuollon henkilöstöllä on suorastaan velvollisuus antaa potilastietoja poliisille.

Terveydenhuollon henkilöstö on ilmoitusvelvollinen epäillyistä törkeistä rikoksista, joita ovat törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, raiskaus, murha, tappo, surma, törkeä pahoinpitely, ryöstö, törkeä terveyden vaarantaminen tai törkeä huumausainerikos.
Kun linkität niin kopioi teksti samalla ketjuun, koska monet linkit lakkaavat ajan mittaan toimimasta ja asia katoaa bittiavaruuteen.

thinker2
Alibin satunnaislukija
Viestit: 125
Liittynyt: Ma Elo 13, 2018 9:56 pm

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja thinker2 » To Maalis 05, 2020 12:32 am

Ylipitkä lainaus poistettu. Asiayhteys selviää vähemmälläkin
-NILS-


Etelä-Pohjanmaalla oli jonkin aika sitten terveyskeskuksen poliklinikalla kopioitiin kahdeksan potilaan tietoja ja lähetettiin ne poliisille ilman että poliisi niitä olisi niitä pyytänyt. Kun tätä asiaa sitten jälkikäteen ryhdyttiin penkomaan, kuka tai kenen määräyksestä kyseiset potilastiedot olivat kopioitu, niin kyseisen organisaation johtavat virkamiehet ts kuntayhtymän johtaja ja ylilääkäri pesivät totaalisesti kätensä asiassa ja totesivat asian olevan "mysteerin" ja se jätettiin siihen, puhumattakaan, että kyseisille potilaille olisi ilmoitettu siitä, kuinka heidän tietojaan on kopioitu ja lähetetty poliisille. Asiasta ilmoitettiin niin Valviraan ja Aviin, molemmat tahot myös pesivät kätensä asiassa ja kehottivat ottamaan asiassa yhteyttä tietosuojavaltuutetun toimistoon, koska tällainen tietosuoja asia ei kuulu heidän piiriin!! Jos poliisi tarvitsee tietoja rikostutkintaa varten niin hänhän pyytää ne kirjallisena terveydenhuollon organisaation johtajalta, useimmiten johtavalta lääkäriltä ja tästä jää johonkin dokumentti, että tietoja on pyydetty ja miksi. Kyseisessä tapauksessa ei löytynyt mitään merkintään pyynnöstä!

putsari
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2593
Liittynyt: Su Loka 22, 2017 8:04 pm

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja putsari » To Maalis 05, 2020 1:51 am

Ei perkele sentään, tuo Janne Hilli on facebookkinsa mukaan nyt sairaanhoitajana Helsingin kaupungilla. Ihan uskomatonta!
https://www.facebook.com/janne.hilli.1
annaanna kirjoitti:
To Syys 26, 2019 12:59 pm

”Saatana rajat kiinni kyllä muhmutti asetta pelkää sekin elukka”

L'amourha
Columbo
Viestit: 2318
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja L'amourha » To Maalis 05, 2020 2:14 am

Rajoitetut luvat sillä ainakin on, taitaa pian lähteä nekin.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1249
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » To Maalis 05, 2020 2:30 am

thinker2 kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 12:32 am
Etelä-Pohjanmaalla oli jonkin aika sitten terveyskeskuksen poliklinikalla kopioitiin kahdeksan potilaan tietoja ja lähetettiin ne poliisille ilman että poliisi niitä olisi niitä pyytänyt. Kun tätä asiaa sitten jälkikäteen ryhdyttiin penkomaan, kuka tai kenen määräyksestä kyseiset potilastiedot olivat kopioitu, niin kyseisen organisaation johtavat virkamiehet ts kuntayhtymän johtaja ja ylilääkäri pesivät totaalisesti kätensä asiassa ja totesivat asian olevan "mysteerin" ja se jätettiin siihen, puhumattakaan, että kyseisille potilaille olisi ilmoitettu siitä, kuinka heidän tietojaan on kopioitu ja lähetetty poliisille. Asiasta ilmoitettiin niin Valviraan ja Aviin, molemmat tahot myös pesivät kätensä asiassa ja kehottivat ottamaan asiassa yhteyttä tietosuojavaltuutetun toimistoon, koska tällainen tietosuoja asia ei kuulu heidän piiriin!! Jos poliisi tarvitsee tietoja rikostutkintaa varten niin hänhän pyytää ne kirjallisena terveydenhuollon organisaation johtajalta, useimmiten johtavalta lääkäriltä ja tästä jää johonkin dokumentti, että tietoja on pyydetty ja miksi. Kyseisessä tapauksessa ei löytynyt mitään merkintään pyynnöstä!
Nyt vaan otatte asian uudestaan työn alle tai ne, jotka on asianomaisia. Kannattaa kerätä kaikki mahdolliset dokumentit kokoon ja niitähän voi pyydellä kyseisten tahojen (esim. Valvira, Avi, yms) arkistoista. Sitten ilmoitatte asiasta eteenpäin niin moneen tahoon, että jotakuta kiinnostaa. Olkoon vaikka MOT-ohjelma :lol:

Mulla on itsellä ollut pitkään tuollainen linja ja olen terveydenhuollon tavalliset mokat ja suoranaiset rikoksetkin ilmoittanut kaikki vaan, mitkä olen muistanut. Yhden ählämihoitsun ilmoitin pöydän alta sellaisille tahoille, jotka ovat ulkomaalaisista rikollisista ja terroristeista kiinnostuneita. Muutamat kotimaiset kusipäät ilmoitin moneen tahoon ja vaikka eivät muuta seuraamusta saisi esim. rikoksen vanhenemisen vuoksi, niin eiköhän ammatinharjoittamisoikeudet mene vähintään yhdeltä heistä. Käsittääkseni ovat kyllä kaikki sen tapahtuman jälkeen touhunneet niin ahkerasti muutakin, että eiköhän napsahda muutakin. Noin 10 vuoden ajan olen myös ahkerasti nauhoittanut terveydenhuollon k*sipäiden puheita ja niitäkin laittanut eteenpäin. Eri tahoihin on oltu yhteydessä milloin omien ja milloin toisten tilanteiden vuoksi. Eikä terveydenhuolto edes ole mun ainoa kiinnostuksen kohde 8)

Ei missään nimessä kannata jättää asiaa sikseen. Taukoa voi pitää vaikka 5 tai vaikka 10 vuotta, koska jos kaikki pesee kätensä, niin sen homman selvittelyhän ei silloin etene. Mutta ne käsien pesijöiden nimet on ihan timanttia tietoa, kun ne yhdistellään muihin tietoihin ja tapauksiin. Ovatko isommat pomot käsiä pestessään laiminlyöneet velvollisuuksiaan tai tehneet muuta rikkeitä? Olen minäkin puhunut sekä poliisien että syyttäjien kanssa rikoksista, joita ei ole ryhdytty tutkimaan. Ne ovat kuitenkin olleet yleisen syytteen alaisia ja osin vieläpä vakavia rikoksia. Virkamiehillä on velvollisuutensa, jos he kuulevat rikoksista, ja epäilen (= tiedän) ettei niitä velvollisuuksia aina noudateta. Mutta sekin voi olla rikos.
Tykkää kuin hullu puurosta.

TuskaistaTietoa
Lovejoy
Viestit: 1644
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa » To Maalis 05, 2020 3:03 am

Vähemmän yllättävästi taas juuri Turussa kaikki ihan perseellään ja mitään ei valvota.

Vanhustenhoito, parkkimittarit, tämä jne. jne. jne.

Kaikkiookoo
Alibin satunnaislukija
Viestit: 100
Liittynyt: Su Joulu 09, 2018 6:36 pm

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja Kaikkiookoo » To Maalis 05, 2020 6:19 am

Kyllähän tuossa haiskahtaa, että aikanaaan lähdetty yrittäjäksi ilman minkäänlaista käsitystä oheiskuluista ja työstä, jota pitää tehdä sen varsinaisen suorittavan ja laskutettavan työn lisäksi.
Turun kaupungin ammattitaidottomat virkamiehet, joilla ei ole minkäänlaista käsitystä yrittämisestä, sitten mahdollistaneet elinkelvottoman yrityksen aloittamisen hyväksymällä alihintaisen tarjouksen.
Tämä sitten ajanut, avioliitot ja yrityksen perkeleelliseen kierteeseen, jossa rahaa ei ole ja vituttaa kokoajan.
Tutuille täytyy esittää menestyvää yrittäjää ja purkaa pahaa oloaan alaisiin.
Sellasta keittiöpsykopatiaa.

thinker2
Alibin satunnaislukija
Viestit: 125
Liittynyt: Ma Elo 13, 2018 9:56 pm

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja thinker2 » To Maalis 05, 2020 9:07 pm

Tarkennusta vielä tuohon kuvaamani Etelä-Pohjanmaan asiaan. Potilaiden potilasasiakirjat on kopioitu v.2016 kesällä. Yleisempään tietoon asia tuli v- 2017. Tämän jälkeen asiasta on oltu yhteydessä mm. Länsi-Sisä-Suomen Aviin, Valviraan lakimiehiin ja ylitarkastajiin, Vastaukset em. on olleet se mitä jo aikaisemmin kirjoitin eli asia ei kuulu heille vaan tietosuojavaltuutetulle! Asiasta tehty kantelu oikeuskanslerille ja sieltä vastauksena saatu ettei asiaa voida ottaa käsittelyyn, kun tapahtuneesta kulunut yli kaksi vuotta. Lisäksi oltu yhteydessä kyseisen organisaation yhtymähallituksen jäseniin, jotka luvanneet selvittää asiaa. Tähän päivään mennessä ei sitäkään kautta ole asia selvinnyt. Kaikkien huulilla vain vastaus tämä on "mysteeri".

Tiedossa on, että kyseisen organisaation sairaanhoitajasta oli tehty tutkintapyyntö poliisille mahdollisen virkavirheen vuoksi 2016. Tässä tutkinnassa sitten joku esimies tai muu henkilö on "omin päin tehnyt tutkintaa" ja kopioinut potilaiden papereita ja lähettänyt niitä poliisille!! Asia on tullut ilmi poliisin itse kertomana kyseisen tutkinnan kohteena olleen sairaanhoitajan kuulustelutilanteessa. Poliisi kuulusteluissa todennut, että "poliisi ei ole mitään potilastietoja pyytänyt, mutta ne on kyseisestä terveyskeskuksesta heille lähetetty "jostain kumman syystä". Kuulustelutilanteessa sairaanhoitaja ei ollut saanut kertoa yhdenkään potilaan nimeä, mutta hänen esimiehensä tai työkaverinsa olivat sen saaneet tehdä (omin luvin)! Ja jälkeen päin kukaan heistä ei tunnusta, että näin ovat toimineet.

Tässä Turun saattohoitotapauksessa poliisin tutkintaa on haitannut se ettei potilaiden potilastietoja ole saatu riittävästi käyttöön, kun lupa on pitänyt saada omaisilta. Etelä-Pohjanmaalla erittäin arkaluonteisia potilastietoja taas saatetaan lähettää poliisille ilman, että niitä pyydetään . Tässä oman postaukseni ydinkysymys, miksi näin?

Ghost hunting
Columbo
Viestit: 2329
Liittynyt: Ke Elo 16, 2017 3:16 pm
Paikkakunta: aarniometsä

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja Ghost hunting » To Maalis 05, 2020 9:40 pm

gettiz kirjoitti:
Ti Maalis 03, 2020 7:46 am
Carelin kirjoitti:
Ma Maalis 02, 2020 7:43 pm
He jättivät myös palkkoja maksamatta. Täysin rottia.
Ja eikös siellä ollut myös seksuaalista häirintää koskeva juttu?
Näkyy olevan sitäkin, ihan täyttä rotta toimintaa. Turussa tapahtuu, Kupittaan hässäkkä ja sitten tämä, se on vain mahdollista Turussa? Missä valvonta :shock: :shock:

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1249
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » To Maalis 05, 2020 10:15 pm

Kaikkiookoo kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 6:19 am
Kyllähän tuossa haiskahtaa, että aikanaaan lähdetty yrittäjäksi ilman minkäänlaista käsitystä oheiskuluista ja työstä, jota pitää tehdä sen varsinaisen suorittavan ja laskutettavan työn lisäksi.
Turun kaupungin ammattitaidottomat virkamiehet, joilla ei ole minkäänlaista käsitystä yrittämisestä, sitten mahdollistaneet elinkelvottoman yrityksen aloittamisen hyväksymällä alihintaisen tarjouksen.
Tämä oli hyvin kirjoitettu ja olen samaa mieltä. Tosin pidän mahdollisena sitäkin, että virkamiehet ovat tajunneet mahdottomaksi, että kyseinen firma pystyisi riittävän laadukasta palvelua tuottamaan, mutta hyväksyneet tarjouksen silti ajatuksella "kunhan ei vaan meidän muori tuonne hoitoon". Tällöin taustalla voisi olla vaikka jonkinlainen hyvävelisuhde yrittäjiin tai yrittäjien läheisiin.
Kaikkiookoo kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 6:19 am
Tämä sitten ajanut, avioliitot ja yrityksen perkeleelliseen kierteeseen, jossa rahaa ei ole ja vituttaa kokoajan.
Tutuille täytyy esittää menestyvää yrittäjää ja purkaa pahaa oloaan alaisiin.
Sellasta keittiöpsykopatiaa.
Tästä olen sen sijaan eri mieltä. Tällä yrittäjäpariskunnalla ei taatusti ole ollut kaikki kunnossa edes silloin, kun hommaan ryhtyivät. Enkä tarkoita parisuhteen tilaa, vaan ihan kummankin pääkopan ja ammattietiikan tilaa. Ei ole normaalia, että terveydenhuollon ammattiin kouluttautuneet ja alalla jo pitkään työskenneet ihmiset laiminlyövät töitään näin rankasti ja tässähän oli muitakin epäilyjä kuin pelkkiä laiminlyöntejä. Koulutuksissa ja jatkokoulutuksissa annetaan aivan selvät ohjeet vaara- ja virhetilanteiden ehkäisemiseksi sekä siihen, miten niiden jälkeen tulee toimia, jos jotain kuitenkin sattuu. Kyllä näillä on ollut omatunto ja moraali niin löysällä, että on aivan pakko käyttää sitä parhaiten osuvaa sanaa: He ovat kumpikin rikollisia. Minun uskoakseni he olivat rikollisia jo ennen kuin aloittivat kotisairaanhoitobisneksen. Sikäli voisi olla järkevä tutkia kummankin aiempaa työ- ja elämänhistoriaa. On aivan turha mennä taas vetoamaan johonkin ihmeen mielenhäiriöön, stressiin, psyykkisiin ongelmiin, parisuhdeongelmiin, rahavaikeuksiin, kuormitukseen tms.
Tykkää kuin hullu puurosta.

H.Moilanen
Philip Marlowe
Viestit: 1249
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Poliisi tutkii kuolemantapauksia ynnä muuta saattohoitosairaalassa Turussa

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » To Maalis 05, 2020 10:26 pm

thinker2 kirjoitti:
To Maalis 05, 2020 9:07 pm
Tarkennusta vielä tuohon kuvaamani Etelä-Pohjanmaan asiaan. Potilaiden potilasasiakirjat on kopioitu v.2016 kesällä. Yleisempään tietoon asia tuli v- 2017. Tämän jälkeen asiasta on oltu yhteydessä mm. Länsi-Sisä-Suomen Aviin, Valviraan lakimiehiin ja ylitarkastajiin, Vastaukset em. on olleet se mitä jo aikaisemmin kirjoitin eli asia ei kuulu heille vaan tietosuojavaltuutetulle! Asiasta tehty kantelu oikeuskanslerille ja sieltä vastauksena saatu ettei asiaa voida ottaa käsittelyyn, kun tapahtuneesta kulunut yli kaksi vuotta. Lisäksi oltu yhteydessä kyseisen organisaation yhtymähallituksen jäseniin, jotka luvanneet selvittää asiaa. Tähän päivään mennessä ei sitäkään kautta ole asia selvinnyt. Kaikkien huulilla vain vastaus tämä on "mysteeri".
No niin, hyvä juttu. Ei kannata vielä luovuttaa. Minulla itselläni on juttuja mainitsemiesi instanssin kanssa, enkä todellakaan ole vielä luovuttanut niiden kanssa, vaikka olen saanut "asia on loppuun käsitelty" ja "asia on vanhentunut" -tyyppisiä kommentteja. Olen nauhoittanut niidenkin instanssin työntekijöiden kanssa käymiäni puheluita (sekin on hyvä keino) ja olen joidenkin asiaani käsitelleiden virkamiesten taustoja tonkinut vähän enemmän löytäen niistä yhtä sun toista kiinnostavaa. Ne menevät kuitenkin suuremmalta tai pienemmältä osalta oikeuteen, eikä vielä ole kiire niiden kanssa. Aikatauluja kannattaa tietenkin seurata, mutta jos virkamiehet eivät hoida hommiaan tai esimerkiksi rikoksista kuulleet poliisi/syyttäjä eivät ala edistää tutkintaa, niin silloinhan siinä tapahtuu mahdollisten rikosten jälkeinen mahdollinen lisärikos. Missään nimessä ei kannata luovuttaa. Eiköhän me ennemmin tai myöhemmin saada/jouduta seurata kotimaista oikeusfarssia, missä jokunen syyttäjä, tuomari, Valvira & Avin virkamies, Poliisihallituksen jäsen yms. joutuu itse syytetyn pallilta vastailemaan syyttäjän kysymyksiin.

Ja palataan taas ketjun aiheeseen.
-NILS-
Tykkää kuin hullu puurosta.

Vastaa Viestiin