Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
massa
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Loka 29, 2019 3:11 pm

Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja massa »

Vuokrarästien ja korkojen lisäksi asunnon omistaja on vaatinut monissa käräjäjutuissa entisiä vuokralaisiaan maksamaan siivous-, remontti- ja oikeuskuluja.

Oulussa toimiva vuokraisäntä ja isännöitsijä on työllistänyt poikkeuksellisen paljon oikeuslaitosta viime vuosina. Oulun käräjäoikeudessa on ollut vireillä viiden vuoden aikana yhteensä yli 400 juttua, joissa osallisena on sama oululainen vuokrausalan yrittäjä.

Melkein kaikki jutut ovat huoneenvuokra-asioita. Osastonjohtaja Heikki Juntunen Oulun käräjäoikeudesta pitää yli 400 jutun määrää harvinaisena.

– Määrä on täysin poikkeuksellinen yksityisen henkilön vuokrajutuille Oulun käräjäoikeudessa. Usein toistuva tilanne niissä on, että vuokralainen ei ole sopimuksen tekemisen jälkeen ottanut asuntoa vastaan ja hänet on velvoitettu sen vuoksi maksamaan vuokraisännälle sopimussakkona esimerkiksi kolmen kuukauden vuokraa vastaava määrä. Tai sitten määräaikainen sopimus on päättynyt ennen aikojaan vuokralaisesta johtuvasta syystä, josta sopimussakko lauennut, Juntunen valaisee oikeudessa käsiteltyjä vuokraisännän tapauksia.

Vuokrarästien ja korkojen lisäksi asunnon omistaja on vaatinut monissa käräjäjutuissa entisiä vuokralaisiaan maksamaan siivous-, remontti- ja oikeuskuluja. Kun vastaaja ei ole reagoinut kanteeseen, käräjäoikeus on antanut yksipuolisen tuomion. Vastaajalla on oikeus hakea takaisin saantia yksipuoliseen tuomioon 30 päivän ajan tiedoksiannosta.

– Aika usein jutut ovat päättyneet sovintoon tilanteissa, joissa vastaaja on vastustanut kannetta ja käräjäoikeus on määrännyt istunnon. Joko ennen istuntoa taikka heti istunnon alussa on ilmoitettu, että asia on sovittu ja joko sovinto on pyydetty vahvistamaan tai sitten kanne on peruutettu sovinnon vuoksi, Juntunen kertoo vuokraisännän tapauksista.

Laajaa vuokraustoimintaa harjoittava oululaismies on ollut itse ongelmissa rakennusviranomaisten kanssa. Hän oli julkisuudessa viimeksi tammikuun alussa, kun Oulun rakennusvalvonta löysi hänen omistamansa kerrostalon kellarista luvattomia asuntoja.

Tuirassa sijaitsevan kerrostalon asuntoasia on edelleen kesken rakennusvalvonnassa.

Hänen yrityksellään on parhaillaankin vuokrattavana 13 erikokoista asuntoa eri puolilla kaupunkia.

Kaksi vuotta sitten mies sai Oulun kaupungilta uhkasakot, koska hänen vastuullaan olevassa Alppilan kiinteistössä toimii kirpputori ja autokorjaamo, vaikka rakennus ei täyttänyt kokoontumistilan vaatimuksia.

Omistaja ei hakenut käyttötarkoituksen muutosta, vaikka rakennusvalvonta kehotti häntä siihen. Rakennuslautakunta määräsi omistajalle 3 000 euron kiinteämääräisen uhkasakon sekä 2 000 euron uhkasakon ilmoitusvelvollisuuden laiminlyönnin tehosteeksi.

Helmikuun lopulla Oulun kaupungin rakennuslautakunta asetti miehelle 6 000 euron uhkasakon, joka koskee Mehiläistiellä sijaitsevaa autotalliin tehtyä luvatonta asuintilaa.

Kalevan mukaan lautakunta keskeytti rakennustyöt toukokuussa 2017, mutta mies ei noudattanut keskeytyspäätöstä. Hän ei ole myöskään hakenut luvattomalle tilalle lupaa rakennusvalvonnasta tai saattanut rakennusta luvan mukaiseen kuntoon.

Vuokraisännästä liikkuu sosiaalisessa mediassa paljon tarinoita. Niitä on kertynyt ainakin kahteen Facebook-ryhmään. Ryhmissä keskustellaan kriittiseen sävyyn muun muassa oululaismiehen vuokratoiminnasta ja asuntojen tasosta.

Oululainen Jani Kovalainen asui miehen omistamassa omakotitalossa Pateniemessä 1,5 vuoden ajan. Huonokuntoiseen taloon oli pakko muuttaa luottotietojen menettämisen takia.

– Meillä ei ollut muita vaihtoehtoja, Kovalainen sanoo.

Kuusilapsinen perhe alkoi sairastella omakotitalossa jatkuvasti. Talossa oli Kovalaisen mukaan outo haju ja välikatossa ilmeni ongelmia alusta alkaen.

Lopulta Kovalainen teki asunnosta ilmoituksen terveystarkastajalle. Talossa tehtiin tehtiin tarkastus 5.11.2015. IS:n lukemien dokumenttien mukaan vuonna 1979 rakennetussa kiinteistössä havaittiin murtuma rakenteissa, tunkkaista mikrobiperäistä hajua, kosteus- ja lahovaurioita sekä kosteusvauriojälkiä.

– Vauriot on välittömästi korjattava ja vaurioon johtaneet syyt on poistettava ennen kuin asuntoa voidaan käyttää normaaliin asumiseen. Korjaustoimenpiteiden aikana asunnossa asuminen ei ole suositeltavaa, todetaan tarkastuskertomuksessa, jonka on allekirjoittanut Oulun kaupungin terveystarkastaja.

Kovalainen etsi perheelleen pikaisesti uuden vuokra-asunnon. Vuokratalon omistaja sanoi, että takuuvuokraa ei tarvitse maksaa, kunhan talo on tyhjä ja siivottu seuraavaan aamuun mennessä.

– Pakkasimme tavarat ja siivosimme jälkemme vuorokaudessa. Se oli kamala urakka, olimme kaikki heikossa kunnossa. Kaikki huonekalut, lasten sängyistä alkaen vietiin ongelmajätteisiin poltettavaksi. Siitä tuli kallis muutto, Kovalainen kertaa.

Perhe teki asumiskelvottomasta talosta tutkintapyynnön poliisille tammikuussa 2016. He myös hakivat vuokraisännältä 5 000 euron korvausta kaatopaikalle menneistä tavaroistaan.

– Elämä on ollut ihan sekaisin viisi vuotta tämän episodin takia. Perheen sairastelukierre kävi voimille, arjesta tuli suorittamista, kun olimme kaikki niin väsyneitä. Poliisi ei ole tutkinut asiaa. Avioerohan siitä seurasi, Jani Kovalainen toteaa.

Oululainen Sanna (nimi muutettu) asui miehen asunnossa vuokralla melkein kolmen vuoden ajan. Kun hän meni ensimmäisen kerran katsomaan huoneistoa, Sannan mukaan vuokrasopimus piti tehdä heti, sillä ”asunnolle on muitakin ottajia”.

– Ja me tietysti tehtiin vuokrauspäätös heti, kun tarvitsimme nopeasti isompaa asuntoa. Ensimmäisen kerran ihmettelin menetelmiä, kun vuokra nousi asuttuamme siinä 11 kuukautta. Vuoden kuluttua vuokra nousi taas, vaikka taloon ei tehty mitään remontteja.

Kun perhe valitteli, että kattovillat ovat homeessa, ne käytiin Sannan mukaan nostamassa tuulettumaan ja pantiin sen jälkeen takaisin paikoilleen.

Perhe sairasteli talossa niin paljon, että Sanna katsoi parhaaksi etsiä uutta asuntoa. Hän teki talossa ennen lähtöä suursiivouksen, jota vuokraisäntä ei tullut tarkastamaan sopimuksista huolimatta.

– Jätin avaimet pöydälle ja lähdimme. Kahden vuoden kuluttua, kun olimme jo muuttaneet Oulusta pois, postiluukkuun tipahti talon korjauksista 12 000 euron lasku.

IS:n tarkastamassa laskussa lueteltiin kaikki talossa tehdyt remonttityöt. Sanna otti yhteyttä asianajajaan, jonka mielestä ne eivät olleet normaaliin asumiseen liittyviä korjauksia. Asia eteni käräjille.

Käräjäistunnon alussa vuokraisäntä suostui neuvottelemaan vaatimuksistaan. Lopulta Sanna suostui maksamaan 1 100 euroa korjaustöistä.

– Ja senkin vain siksi, että pääsin miehestä eroon. Väärältä tuntui, sillä emme olleet aiheuttaneet talossa mitään vahinkoa. En halua olla hänen kanssaan enää missään tekemisissä, hän sanoo.

Käräjäoikeus ei saanut mitään näyttöä vuokraisännän väittämistä asunnon tuhoista.

Muutama vuosi sitten vuokraisännän kanssa tekemisiin joutunut Anneli (nimi muutettu) kertoo, että hänen poikansa vuokrasopimus allekirjoitettiin asunnon pihalla kovan kiireen vuoksi.

Anneli takasi poikansa takuuvuokran, mutta ei kaikkia vuokria. Asia eteni käräjäoikeuteen, ja käsittelyn yhteydessä Anneli huomasi, että vuokrasopimuksessa on hänen nimensä kohdalla käsin kirjoitettu lisäys. IS on tarkistanut sekä käräjäoikeuden asiakirjat että vuokrasopimuksen kaksi erilaista kappaletta.

– Sinne on lisätty, että olen omavelkainen takaaja, joka tarkoittaisi sitä, että takaan kaikki poikani maksamattomat vuokrat. Oikeus hylkäsi kanteen, mutta vuokraisäntää ei tuomittu mistään. Ei voitu todistaa, että hän olisi tehnyt lisäyksen vuokrasopimukseen. Kuka sen sitten oli sinne tehnyt? Anneli ihmettelee.

IS ei ole tavoittanut oululaista kiinteistö- ja vuokrausalan yrittäjää haastattelua varten, vaikka häntä on tavoiteltu lukemattomia kertoja sähköpostin, puhelimen ja tekstiviestin välityksellä.

https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000006434338.html

Kukas se tämä on?

Tovi
Hetty Wainthropp
Viestit: 467
Liittynyt: Su Marras 22, 2015 12:18 pm

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja Tovi »

massa kirjoitti:
Ti Maalis 10, 2020 6:19 pm
Kukas se tämä on?
Empäs tiiä, mutta on taas semmonen hupiukko, että nimi pitäisi saada ihmisten tietoon vaikka kuinka loukkaisi yksityisyyttä.

Avatar
John Kimble
Axel Foley
Viestit: 2210
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

massa kirjoitti:
Ti Maalis 10, 2020 6:19 pm
Kukas se tämä on?
Sama kellariasuntotyyppi siis kyseessä kuin https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/poli ... sa/833561/
Kaksi vuotta sitten mies sai Oulun kaupungilta uhkasakot, koska hänen vastuullaan olevassa Alppilan kiinteistössä toimii kirpputori ja autokorjaamo, vaikka rakennus ei täyttänyt kokoontumistilan vaatimuksia.
...joka on Santeri Kanninen:
Kaleva 14.6.2018 kirjoitti:Torstaina Kaleva julkaisi jutun, jossa kerrottiin CCR Rooms Oy:n Santeri Kannisen saaneen 5 000 euron uhkasakot, koska hänen vastuullaan olevassa, Alppilassa sijaitsevassa kiinteistössä toimii kirpputori ja autokorjaamo, vaikka rakennus ei täytä kokoontumistilan vaatimuksia. Kanninen ei ole hakenut käyttötarkoituksen muutosta, vaikka rakennusvalvonta on siihen kehottanut.
https://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/alpp ... ta/796610/

Nämä Kanniset (isät, veljet, pojat) ovat koko suku tunnettuja talousrikollisia Oulussa. Olivat mm. yli 700 vuokra-asuntoa ARA-lainoilla hankkineen Riihisäätiön vilunkia harjoittamassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Riihi-s%C ... A4ti%C3%B6

Ilmeisesti tämä Riihisäätiö ja sen kaikki omaisuus jotenkin "takavarikoitiin" oikeuden päätöksellä näiltä Kannisilta ja nykyisin sen vuokra-asunnot ovat Newsec Asset Management Oy:n hallinnassa.

Ja vielä tämmöinen helmi yo. linkistä:
Riihi säätiö on merkitty säätiörekisteriin joulukuussa 1980. Säädepääoman 150 000 markkaa maksoi Suomen Sosialidemokraattista Puoluetta (SDP) lähellä ollut järjestö Pohjolan Lomasuunta ry. Peruspääomasta 10 000 markkaa oli rahaa, loppuosa koostui tontista Lumijoella.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
TheFirstFate1 kirjoitti:
Ma Kesä 21, 2021 3:57 pm
Mamuillekin tulee kotoisampi olo, kun ruumiin osia aletaan leikkelemään irti julkisesti :D

massa
Scooby-Doo
Viestit: 25
Liittynyt: Ti Loka 29, 2019 3:11 pm

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja massa »

Justii,löytyyhän nuista googlella ja olenkin aikaisemmin täsä suvusta lukenut :D

originalnightstalker
Hetty Wainthropp
Viestit: 457
Liittynyt: Ke Huhti 25, 2018 7:10 pm

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja originalnightstalker »

Monest oulun puskaradiossa juttua tästä kusipäästä, kusettaspa jotai väkivaltasta hullua ja hakkais vammaseksi tän tyypin.
Mielummin asusin vaikka sillan alla ku tuon asunnoissa

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1140
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja aumari »

massa kirjoitti:
Ke Maalis 11, 2020 11:42 am
Justii,löytyyhän nuista googlella ja olenkin aikaisemmin täsä suvusta lukenut :D
Pitihän se arvata mitä sukua kyseessä. Itsekin olen tavannut vanhemman K:n vuokra-asuntoesittelyn merkeissä. Kehtasi tarjota ala-arvoisessa kunnossa ollutta kämppää, vuokranmaksu oli pitäinyt aloittaa heti, vaikka kylpyhuonetta ei olisi voinut käyttää vielä viikkoihin. Ko. vuokranantajaa suositellut hlö kehui Riihi-säätiön olevan vahvasti linkittynyt SDP:een.

Still love
Harjunpää
Viestit: 337
Liittynyt: Su Syys 02, 2018 12:00 am

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja Still love »

Kaveri erehtyi vuokraamaan tältä kämpän Riihisäätiöaikoihin, toinen tämän mätisäkin pojista oli esittelemässä tätä asuntoa.
Kaveri piti kämppää kuin kukkaa kämmenellä, ja joutui maksamaan täysin naurettavasta keksitystä jutusta ison summan, kun pöytätaso oli kuulemma kulunut asumisen aikana. Sellainen halpis, ja huvittavinta oli että en sitten millään nähnyt kulumisen jälkeä itse siinä, edes normaalia asumiseen liittyvää. Kaveri maksoi koijarille, kertoi pääsevänsä vähemmällä näin. Tuon jälkeen sitten rupesikin juttua levitä, että kaikilta nämä vaativat jotain rahaa vuokrauksen päätyttyä, esim."huonosti siivottu" tai "kulunut" verukkeella.

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1140
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja aumari »

Still love kirjoitti:
Su Maalis 15, 2020 3:17 am
Kaveri erehtyi vuokraamaan tältä kämpän Riihisäätiöaikoihin, toinen tämän mätisäkin pojista oli esittelemässä tätä asuntoa.
Kaveri piti kämppää kuin kukkaa kämmenellä, ja joutui maksamaan täysin naurettavasta keksitystä jutusta ison summan, kun pöytätaso oli kuulemma kulunut asumisen aikana. Sellainen halpis, ja huvittavinta oli että en sitten millään nähnyt kulumisen jälkeä itse siinä, edes normaalia asumiseen liittyvää. Kaveri maksoi koijarille, kertoi pääsevänsä vähemmällä näin. Tuon jälkeen sitten rupesikin juttua levitä, että kaikilta nämä vaativat jotain rahaa vuokrauksen päätyttyä, esim."huonosti siivottu" tai "kulunut" verukkeella.
Vähän samanlaista ylimääräistä karhuamista TA-yhtymällä ja VVO:lla.

VastarannanKiiski
Theo Kojak
Viestit: 1132
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

aumari kirjoitti:
Su Maalis 15, 2020 4:21 am
Still love kirjoitti:
Su Maalis 15, 2020 3:17 am
Kaveri erehtyi vuokraamaan tältä kämpän Riihisäätiöaikoihin, toinen tämän mätisäkin pojista oli esittelemässä tätä asuntoa.
Kaveri piti kämppää kuin kukkaa kämmenellä, ja joutui maksamaan täysin naurettavasta keksitystä jutusta ison summan, kun pöytätaso oli kuulemma kulunut asumisen aikana. Sellainen halpis, ja huvittavinta oli että en sitten millään nähnyt kulumisen jälkeä itse siinä, edes normaalia asumiseen liittyvää. Kaveri maksoi koijarille, kertoi pääsevänsä vähemmällä näin. Tuon jälkeen sitten rupesikin juttua levitä, että kaikilta nämä vaativat jotain rahaa vuokrauksen päätyttyä, esim."huonosti siivottu" tai "kulunut" verukkeella.
Vähän samanlaista ylimääräistä karhuamista TA-yhtymällä ja VVO:lla.
Hyvän vuokra-asunnon löytäminen on mennyt aika vaikeaksi. Eikä tuo Kanninen ole ollenkaan ainoa, joka vuokraa homekämppiä ja vuokrasopimuksissa on ansana sopimussakko, jos sen irtisanoo ennen vuoden asumista. Homeongelman selvittely saattaa viedä vaikka kuinka kauan, kun vuokranantaja vetkuttelee ja temppuilee ja piilottelee. Hankalinta on kun näitä ongelmia on yksityisten vuokranantajien lisäksi myös kuntien ja kaupunkien ja yritysten kanssa. Ilman virallista lausuntoa sisäilmaongelmasta, jää taloudellisesti aina tappiolle. Pitäisi saada vaikka tor-verkkoon musta lista homeasunnoista osoitteineen ja paskamaisista vuokranantajista. Minäkin olen yhden irtaimiston menettänyt homeasunnon takia, eikä niitä kotivakuutus korvaa.
VVO myi huonoimpia talojaan ja muutkin yhtiöt ovat näin tehneet. Osa niistä on päätynyt mm Y-säätiölle, joka tarjoaa asuntoja maksuhäiriöisille. Saatanallinen ansa joutua tuollaiseen, koska juurikin rahavaikeuksien ja luottotietojen puuttumisen vuoksi siinä on aikamoisessa motissa. Täysin moraalitonta toimintaa, eikä tähön kukaan puutu.Asuin itsekin asunnossa, jonka katto vuosi vähän väliä. Sitä kävi huoltomies tilkitsemässä ja vuokranantajan kanta oli ettei vuokranalennus edes tule kyseeseeen, "koska kyseessä on kosmeettinen haitta, joka ei ole estänyt asumista". Ei saatana vaikka vesi valui olohuoneen kattovalaisinta pitkin.

Tässä tuohon Y-säätiöön liittyvä juttu:
https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006006274.html
"Jani ihmetteli outoja oireita asunnossa – alkoi asentaa raitisilmaventtiileitä, ikkunan reunoista paljastui karu yllätys
Julkaistu: 19.2.2019 9:20

Lapsiperhe kärsi epämääräisistä oireista järvenpääläisessä vuokratalossa. Myös muut havaitsivat ongelmia.

Järvenpäässä sijaitsevalla Jampan kerrostaloalueella asuvat Jani ja Venla ihmettelivät, kun heillä on aamulla aina tukkoinen olo. Kurkkua kuivaa, nenä on tukossa, yskittää.

Perheeseen kuuluu myös neljä kuukautta vanha Samuel.

– Hän yskii ja aivastelee. Kerran hänellä oli kuumetta.

Asunnossa tuoksuu tunkkaiselta.

Jani huomasi, että kun laittaa vaatteet kuivumaan pesun jälkeen, jokainen ikkuna alkaa hikoilla.

Jani ajatteli, että ilma ei kunnolla kierrä huoneistossa. Niinpä hän rupesi asentamaan ikkunoihin raitisilmaventtiilejä.


Kun otin ikkunat paljaiksi, huomasin, että ikkunanpokat ovat aivan homeessa.

Paljastui varsinainen homepommi.

– Kun otin ikkunat paljaiksi, huomasin, että ikkunanpokat ovat aivan homeessa.

Ikkunan alareunassa on selvä valkoinen homekerros. Pinta näyttää samanlaiselta kuin homejuustossa.

Jani ja Venla asuvat Y-Säätiön omistamissa vuokra-asunnoissa Kaarnapolulla. Kerrostalot on rakennettu energiakriisin aikaan 1970-luvulla.
Ikkunan puitteissa oli havaittavissa hometta.

Ikkunan puitteissa oli havaittavissa hometta.


Jani huomasi homeesta merkkejä muuallakin asunnosta.

Parvekkeelta lohkeilee betoniseinää. Seinässä näkyy jotain valkoista ja mustaa. Jani epäilee niitä homeitiöiksi.

Tunkkaisen ilman vuoksi Jani ja Venla yrittävät tuulettaa asuntoa ahkerasti. He pitävät ikkunoita ja parvekkeen ovea auki aina kun mahdollista.

– Kylpyhuoneessa on koneellinen ilmanvaihto. Aamulla laitamme kylpyhuoneen oven auki, jotta se vetäisi huonoa ilmaa muusta asunnosta.

Maali hilseilee rapun tuulikaapissa. Rappukäytävillä on homeelta näyttäviä läikkiä.

Jani kertoo, että kerrostalo on kärsinyt vesivahingoissa. Viime kesänä sadevedet valuivat katolta ja menivät naapurissa olevien yksiöiden läpi.
Erään asunnon ikkunan ympärillä näkyy kosteuden jättämiä jälkiä.

Erään asunnon ikkunan ympärillä näkyy kosteuden jättämiä jälkiä.


– Yksi kaveri kertoi, että vessassa kuului lirinää seinän sisällä.

Vuoden asumisen jälkeen Jani ja Venla katsoivat parhaaksi muuttaa terveellisempään asuntoon.

He muuttivat Kaarnapolun asunnosta viime viikon perjantaina. Jani ilmoitti samalla Y-Säätiölle homeongelmasta.

– Oireet hävisivät heti, kun vaihdoimme asuntoa.

Samassa Kaarnapolku 4:n rappukäytävässä asuu Mari Korhonen. Hän muutti taloon vuosi sitten.

– Täällä haisi silloin tunkkaiselta, aivan kissanpissalta.
Mari Korhonen ihmettelee parvekkeensa seinässä olevan levyn tarkoitusta.

Mari Korhonen ihmettelee parvekkeensa seinässä olevan levyn tarkoitusta.

Kosteutta löytyi asunnon eteisestä. Sitten eteisen lattia otettiin auki ja laminaattiparkettia vaihdettiin.

Korhonen teetätti asunnossa otsonoinnin. Tunkkainen perushaju hävisi.

Samanlainen vuokrakerrostalo on naapurin Kaarnapolku 2:ssa.

Neljä vuotta talossa asunut Tiina Hytönen valittaa, että asunnoissa on huono sisäilma. Hän on kärsinyt jatkuvasti epämääräisistä oireista. Silmiä punoittaa, kurkkua kuivaa.

– Tytär asui aiemmin kerrosta alempana. Perheessä on kuusi lasta ja neljä niistä sairasti. Nyt he voivat paremmin, kun he muuttivat pois.
Rappukäytävän katossa on kosteuden jättämiä jälkiä.

Rappukäytävän katossa on kosteuden jättämiä jälkiä.

Makuuhuoneessa on Tiina Hytösen mielestä samanalainen ummehtunut tuoksu kuin vanhoissa kauppaliikkeissä.

Tyttären kahdeksan kuukautta vanha vauva oli kerran Tiina Hytösellä hoidossa. Vauva nukkui puolitoista tuntia makuuhuoneessa. Hän oli sen jälkeen täynnä ihottumaa.

– Kävin petaamassa sängyn, kaksi minuuttia ja tulin pois. Iho oli aivan punaisena ja kutisi.

Tiina Hytönen nukkuu yleensä olohuoneessa.

Y-Säätiön kiinteistöjohtaja Juha Niskanen kertoo kuulleensa Kaarnapolun sisäilmaongelmista ensimmäisen kerran viime viikon perjantaina. Yksi asukas valitti ummehtuneesta ilmasta ja epäili hometta.

– Urakoitsija on menossa sinne, katsotaan tilanne ja tehdään tarvittavat korjaustoimet.

Kaarnapolku 2:n ja 4:n kerrostalot siirtyivät Y-Säätiön omistukseen vuonna 2016.

Talot rakennutti 1970-luvulla vuokratalo-osuuskunta VVO, joka on nykyiseltä nimeltään Kojamo.


Siellä varmasti on vedon tunnetta. Sen jälkeen kun ikkunat ja parvekkeen ovet uusitaan, nämä asiat paranevat. Samoin sinne tulevat paremmat korvausilmaventtiilit, jolloin ilmanvaihto muutenkin tehostuu.

Y-Säätiön kiinteistöjohtaja Niskanen kertoo, että Kaarnapolun kerrostaloissa on käynnistetty korjausarvioinnit. Molempiin taloihin on tulossa julkisivukorjaukset. Ensi vuonna uusitaan ikkunat ja parvekeovet.

Niskanen sanoo, että ikkunat ovat tulleet elinkaarensa päähän. Kaarnapolun asuntojen ikkunat ovat alkuperäiset.

Niskanen uskoo, että remontti auttaa sisäilmaongelmissa.

– Siellä varmasti on vedon tunnetta. Sen jälkeen kun ikkunat ja parvekkeen ovet uusitaan, nämä asiat paranevat. Samoin sinne tulevat paremmat korvausilmaventtiilit, jolloin ilmanvaihto muutenkin tehostuu.
Kaarnapolun taloon on tulossa remontteja.

Kaarnapolun taloon on tulossa remontteja.

Talon asukkaiden saamista oireista Niskanen kertoo niinikään kuulevansa nyt ensimmäistä kertaa. Hän sanoo, että oireilevien asukkaiden tulisi olla välittömästi yhteydessä isännöitsijään, elleivät he ole jo ottaneet yhteyttä.

– Toisaalta viesti menee perille nyt minunkin kauttani, Niskanen sanoo.

Muissa Y-säätiön asunnoissa ei Niskasen tiedon mukaan ole ilmennyt vastaavia ongelmia. Hän kertoo, että säätiö ryhtyy selvittämään asiaa.

– Sehän on päivänselvä asia.

Näin tunnistat homeen

Tuoksu: Asunnossa on tunkkainen tuoksu, tai voi tuoksua mädältä perunalta tai kirpeältä kissan pissalta.

Pilkut: Jos asunnossa on kovasti mustia pilkkuja, on syytä epäillä hometta. Kylpyhuoneessa niitä ei kannata pelätä. Ne voivat olla ihmisen ihosta peräisin. Jos lattiarajoissa on mustia tai vihreitä pisteitä, se viittaa kosteuteen.

Tapetit irtoilevat: Jos jalkalistojen yläpuolelta tapetit irtoilevat, alta voi löytyä hometta.

Muovimatto: Jos muovimaton alta tulee voimakasta tuoksua, sieltä paljastuu yleensä hometta.

Asiantuntijana sisäilma- ja korjausneuvonnan päällikkö Timo Kujala.
Heidi Vaalisto, Miikka Hujanen"

Sietämätöntä, että tämmönen bisnes sallitaan ja yhteiskunnan rahaa pumpataan näille moraalittomille firmoille ja yksityisille asumistuen muodossa. Vuokralaisen oikeudet on nolla. Vaikka asunto olisi asumiskelvoton, niin jätäpä vuokra maksamatta, niin kohta on pitkä rivi maksuhäiriömerkintöjä, eikä rahaa palkata asianajaja oikeuksiaan vaatimaan ole. Maksamaton vuokra ei ole meriitti uutta asuntoa etsiessä, joten omien ongelmien minimoimiseksi se on maksettava ja siihen näiden kusipäiden bisnes pitkälti perustuukin.

Gurney
Axel Foley
Viestit: 2082
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Kuten jo yllä sanottu, kyseessä Toivo J. Kannisen (Riihisäätiö) poika Santeri Kanninen.

Eivät lehdet vieläkään uskalla kertoa nimeä?

Santerin jutuista on paikallisessa puskradiossa ollut jo 10v juttuja. Vuokraa asuntoja, jotka ovat toimistoja, ei saa asumistukea. Vuokraa homeasuntoja. Vuokraa mamuille asuntoja.

Vaatii monen vuodenkin jälkeen "siivouskustannuksia", ja uhkailee oikeudella. Ja porukka maksaa.
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Sapmi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 10:32 am

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja Sapmi »

United Brot­her­hood muutti Oulun kes­kus­tan tun­tu­maan

https://www.kaleva.fi/united-brotherhoo ... aa/1862378
Pistää maksamaan.

Lisätty linkin takana olevan uutisen otsikko
-NILS-

Sapmi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 10:32 am

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja Sapmi »

Sellainen erikoisuus liittyy näihin Kannisiin, todistetusti Toivo J Kanniseen, että he sekä heidän firmansa tai säätiönsä ovat ministeri Tytti Tuppuraisen taloudellisia tukijoita. Toivo J Kanninen omaa tiiviit suhteet Tytti Tuppuraiseen ja perehdytti tämän politiikkaan ja SDP:n toimintaan.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Axel Foley
Viestit: 2149
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Santeri Kannisella on hyvät välit tähän liiviporukkaan. Hänellähän on itsellään nyrkkeilytausta.

Tämä kovan luokan ammattimainen tapa- ja talousrikollinen on käyttänyt liivijengiläisiä torpedoina myös asunto-osakeyhtiöiden valtauksia yrittäessäään. Oulun Karjasillalla järjesti pienkerrstaloon, jossa omisti osakkeita. asumaan liivityypin, joka uhkaili ja pahoinpiteli talon asukkaita ja muiden muassa sylki näiden päälle.

Aleksanterinkadun länsipäädyn kerrostalossa Nuottasaaressa, jossa SK:lla asuntoja, vaihdettiin taas pari viikkoa sitten lukot, koska kaverin sinne soskun kautta järkkäämät huumetyypit ja näiden kaverit menneet kavaltamillaan yleisavaimilla asuntoihin.

Raksilassa Ratakadulla entisissä VR:n työntekijöiden talossa myös ongelmia, sekä Höyhtyän Kuikkatiellä, molemmissa SK:n omistamia asuntoja.

Ratakadulla SK vaati Oulun kaupungilta vuokrasopparia tehdesä aina 3 kk takuuvuokran, jolla lihotti lompakkoansa. Kaupunki onneksi tyrehdytti tämän, eli ilmoitt 2019 syksyllä, että maksaa takuuvuokraa ainoastaan kuukaudelle. SK ol yrittänyt päästä kyseisen asunto-osakeyhtiön hallitukseen.

Kuikkatiellä SK:n kämpissä taas asuu varkaita, jotka terrorisoivat lähiseutua.

Valtatellä Tuirassa taas luvattomia asuntoja.

Monet asunnoista Riiihi-säätiön peruja.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Sapmi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 10:32 am

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja Sapmi »

Tarkastaja Levisi kirjoitti:
Su Marras 22, 2020 7:48 pm
Santeri Kannisella on hyvät välit tähän liiviporukkaan. Hänellähän on itsellään nyrkkeilytausta.

Tämä kovan luokan ammattimainen tapa- ja talousrikollinen on käyttänyt liivijengiläisiä torpedoina myös asunto-osakeyhtiöiden valtauksia yrittäessäään. Oulun Karjasillalla järjesti pienkerrstaloon, jossa omisti osakkeita. asumaan liivityypin, joka uhkaili ja pahoinpiteli talon asukkaita ja muiden muassa sylki näiden päälle.

Kuikkatiellä SK:n kämpissä taas asuu varkaita, jotka terrorisoivat lähiseutua.
Tuon kuikkatien talon valtauksen voin taata todeksi.

Sapmi
Alibin satunnaislukija
Viestit: 64
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 10:32 am

Re: Oululainen vuokraisäntä on jättänyt käräjille uskomattoman määrän haasteita vuokralaisilleen

Viesti Kirjoittaja Sapmi »

Kanniset ovat myös erittäin huomattavia papereitta maahantulleiden majoittajia, nämä kulut maksaa loppupeleissä tietenkin veronmaksaja. Hämmennystä herättävä toiminta näkyy lonkeroina politiikkaan, ministeri Tuppurainen ei ole unohtanut kiitollisuuttaan Kannisille.

Vastaa Viestiin