Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen syytteessä murhista ja ihmissyönnistä

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 8470
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Melasuon facebookkavereista löytyy Gib Mass niminen profiili
On ollut hyvää pataa professoorin kanssa ,ronskin oloinen likkakaverikin on löytynyt. :D
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
Villeri
Javier Pena
Viestit: 1729
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja Villeri »

dazu kirjoitti:
Pe Maalis 13, 2020 12:46 am
KARJU!! kirjoitti:
Ke Maalis 11, 2020 8:11 pm
Tästä ei oo muita seuraamuksia, kun järjetön lasku veronmaksajalle :D :) :D
Mä en kyllä ymmärrä näitä kommentteja... Tähän juttuun menee suhteellisesti niin olematon määrä verovaroja, ettei niillä rahoilla ole valtion kassaan mitään merkitystä, ei poliisitutkinnan kuluilla, ei oikeuskuluilla, eikä vankeuteen menevillä kuluilla. En olisi myöskään mitenkään yllättynyt, jos joku kansainvälinen taho korvaisi näitä kustannuksia Suomelle. Ja kuitenkin ihan oikeaan asiaan nämä kulut tällä kertaa menevät.
Hävittäjäkaupat ja maahanmuutto alkavat sitten olemaan niitä sen tason kulueriä, joiden osalta kannattaa alkaa politikoimaan...

En olisi mitenkään yllättynyt, jos tämä mies karkotettaisiin Suomesta vankilasta vapautumisen jälkeen. Ja tuomiohan tulee olemaan elinkautinen, jos nämä syytteet menevät läpi...
Mutta tämähän on nimenomaisesti (kehitys)maahanmuuton kuluerä! Ja kokonaiskulut koostuvat luonnollisesti pienemmistä puroista. Miljoonien puskeminen yhteen oikeudenkäyntiin alkaa olemaan jo pieni joki. Kansantaloustiede pakolliseksi oppiaineeksi kouluihin.

Oikeudenkäynti kuuluu käydä tietysti Sierra Leonessa aivan kuten isompienkin tekijöiden tapauksissa.

Avatar
dazu
Adrian Monk
Viestit: 2822
Liittynyt: Pe Elo 19, 2011 4:28 pm
Paikkakunta: Tampereen puukotushoodit

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja dazu »

^Ja sitten, kun oikeudenkäynti Sierra Leonessa olisi ohi, niin mies palaisi Suomeen viettämään perhe-elämää...
Suomen on ottanut otteeseensa Yhdysvalloista johdettu alt-right oikeisto ja Yhdysvalloista johdettu viher-vasemmisto, jotka toteuttavat Yhdysvaltojen sisäpolitiikkaa Suomessa ja ovat näin tehneet Suomesta USA:n jatkeen ja vieneet Suomelta itsenäisyyden.

Aizerbaidzan
Horatio Caine
Viestit: 6473
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan »

MTV kirjoitti:https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/krp ... un/7779092

Krp tutkii Liberian sotarikosjutussa myös kannibalismia – MTV:n tiedot: Raa'oista murhista epäilty tuli Suomeen todistajansuojeluun

JULKAISTU 04.04.2020 06:35

Keskusrikospoliisi tiedotti pari viikkoa sitten tutkinnasta, jossa sierraleonelaista 50-vuotiasta miestä epäillään sotarikoksista, muun muassa murhista ja raiskauksista Liberian toisessa sisällissodassa 1999-2003.

Krp:n rikosylikomisario Thomas Elfgren kertoi Rikospaikan haastattelussa, että rikosepäilyissä on kyse myös kannibalismista eli ihmissyönnistä. Haastattelu on katsottavissa oheisella videolla.

Rikospaikan tietojen mukaan mies siirrettiin Suomeen noin vuonna 2008 todistajansuojelun takia. Taustalla oli se, että mies oli todistanut 2005 YK:n alaisen Sierra Leonen sisällissodan erityistuomioistuimen oikeudenkäynnissä entisiä kapinallistovereitaan vastaan.

Tutkinnanjohtaja Thomas Elfgren sanoo, että krp:ssä tunnetaan miehen tausta, mutta hän ei halua ottaa tähän kantaa.

Raaka sisällissota

Liberian sisällissotaa 1989-2003 pidetään poikkeuksellisen raakana sotana. Sen taustalla ei ollut uskonto, vaan pikemminkin valtapyrkimykset ja raha. Uhrien määrää ei tiedetä, mutta arviot liikkuvat sadoissa tuhansissa. Sota levisi myös naapurimaan Sierra Leonen puolelle.

Pirkanmaan käräjäoikeuden vangitsema sierraleonelainen Gibril Massaquai toimi Revolutionary United Front -järjestössä everstiluutnanttina ja tiedottajana. Alun perin järjestö toimi Sierra Leonessa, mutta teki hyökkäyksiä myös Liberiassa.

RUF värväsi ja kaappasi joukkoihinsa poikia sotilaiksi ja tyttöjä prostituoiduiksi. Toimintaan liittyi myös niin sanotuilla veritimanteilla tehty kauppa. Väkivalta siviilejä kohtaan oli hyvin julmaa. Murhien ja raiskausten lisäksi ihmisiä silvottiin ja amputaatioita käytettiin pelotteena. Toimintaan liittyivät huumeet ja taikausko.


Rikosepäilyt

Krp:n epäilyn mukaan Massaquoi mies myös johti kyliin tehtyjä iskuja. Hänen epäillään sekä tehneen rikoksia että yllyttäneen muita esimiesasemassa. Miehen epäillään myös värvänneen ja käyttäneen lapsisotilaita.

Tutkinta alkoi jo syksyllä 2018. Taustalla oli Länsi-Afrikan sotien julmuuksia tutkivan sveitsiläisen kansalaisjärjestö Civitas Maximan selvitykset. Tutkinnan määräsi valtakunnansyyttäjä.

Vangittua mies epäillään törkeästä sotarikoksesta ja törkeästä rikoksesta ihmisyyttä vastaan. Rikosylikomisario Elfgren sanoo näiden pitävän sisällään useita eri osatekoja henkirikoksista seksuaaliseen väkivaltaan.

– Mikään väkivallan muoto ei ole tämän tutkinnan ulkopuolella.


Onko tässä jutussa tullut esiin merkkejä kannibalismista?

Sekä Liberiassa että Sierra Leonessa yksi keskeinen osateon muoto oli kannibalismi. Sitä tietysti tässäkin asiassa selvitetään.

Onko siitä saatu näyttöä?

– Kyllä meillä on ihmisiä, jotka ovat sellaisesta puhuneet.

Krp on kuullut paikan päällä 90 todistajaa kolmella eri matkalla.

Siirto Suomeen

Liberian sisällissota päättyi 2003 ja Sierra Leonen 2002. YK perusti Sierra Leonen myötävaikutuksella Haagiin erityistuomioistuin tutkimaan Sierra Leonen sisällissodan sotarikoksia. Se tuomitsi useita henkilöitä, muun muassa Liberian ex-presidentti Charles Taylorin. Liberiaan tällaista tuomioistuinta ei ole perustettu.

Vuonna 2005 Gibril Massaquoi todisti Sierra Leonen erityistuomioistuimessa entisiä kapinallistovereita vastaan.

Suomi teki syksyllä 2005 sopimuksen erityistuomioistuimen kanssa siitä, että Suomeen voidaan sijoittaa oikeudessa kuultuja pelkääviä todistajia sekä heidän läheisiään. Eduskunta sääti asiasta lain ja presidentti Halonen vahvisti sopimuksen 2006.

Sijoitettavalle taataan siinä käytännössä sama asema kuin maahan otetulle pakolaiselle. Mistään erityisestä todistajansuojeluohjelmasta sopimuksessa ei sinänsä ole kyse. Siitä ei ole tietoa, montako todistajaa Suomeen oikeudenkäynneistä tuli.

Massaquoi tuotiin Suomeen noin 2008. Hän asui Tampereella ja oli ansiotöissä.

Vuonna 2009 Suomi sopi erityistuomioistuimen kanssa siitä, että Suomeen voidaan ottaa Sierra Leonessa tehdyistä sotarikoksista tuomittuja rikollisia. Siitä ei ole tietoa päätyikö Suomeen ketään, koska tieto on salassa pidettävä. Rikosseuraamuslaitoksen tilastokirjan mukaan toukokuussa 2010-2013 Suomessa ei ollut vankiloissa yhtään Sierra Leonen kansalaista. Erityistuomioistuin lopetti toimintansa 2013.

Tiettävästi sopimuksen taustalla oli se, että siinä valmisteltiin presidentti Taylorin sijoituspaikkaa. Viidenkymmenen vuoden tuomion saanut Taylor päätyi vankilaan Englantiin.

Sierra Leone

Massaquoita ei syytetty sotarikoksista Sierra Leonessa. Huomattavaa tietysti on se, että krp:n tutkinta koskee Liberian puolella tehtyjä rikoksia.

Sierraleonelainen PoliticoSL-uutissivusto kertoi maaliskuussa jutun uudesta tutkinnasta Suomessa. Lehden mukaan aikanaan oli epäilyjä siitä, että Massaquoi vältti erityistuomioistuimessa syytteen, koska hän suostui todistajaksi. Tähän sopimukseen liittyi myös se, että YK järjesti hänet Suomeen.

Nyttemmin puolueeksi muuttuneen RUF-järjestön tiedottaja paheksui uutisessa Suomessa aloitettua rikostutkintaa, koska hänen tietojensa mukaan Massaquaille olisi luvattu turvapaikka ja syytesuoja.

Rikosylikomisario Elfgren ei ota kantaa näihin tietoihin, mutta hänen mukaansa mitään esteitä rikostutkinnalle ei ole.

canis lupus
Neuvoja-Jack
Viestit: 503
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja canis lupus »

Suomi teki syksyllä 2005 sopimuksen erityistuomioistuimen kanssa siitä, että Suomeen voidaan sijoittaa oikeudessa kuultuja pelkääviä todistajia sekä heidän läheisiään. Eduskunta sääti asiasta lain ja presidentti Halonen vahvisti sopimuksen 2006.
Sylettää kyllä tuo touhu. Vähän sijoitellaan massamurhia ym toteuttaneille turvapaikkoja, tuetaan Baltzarin kaltaisia hyväksikäyttäjiä, otetaan puolueen suojiin ties mitä rikollisia "kun mamut on nii ihanii", täähän on ihan loputon luettelo näitä demarien suosimia rikollisia!

Ja sitten huudellaan että ollaan niin solidaarisia ja muutnkin mussukoita, äänestäkää meitä... Tästäkin kannibaalista on ollut valtiojohdolla täydet tiedot millaista miestä ollaan "turvaan" tuomassa. Perkele.

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13484
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Helsingin Sanomissa kattava artikkeli:
Murhaajan muotokuva

Sierra Leonen sisällissodassa uhreilta katkottiin käsiä ja jalkoja, ja jotkut sissiupseereista jatkoivat sotaa Liberiassa. Yksi heistä ehti asua Tampereella kymmenen vuotta vapaana miehenä. Sitten poliisi kiinnostui hänestä.
...
Vuonna 2008 Massaquoi saapui Suomeen.

Syynä oli sopimus, jonka Suomen valtio ja Sierra Leonen erityistuomioistuin olivat solmineet aiemmin. Sen mukaan sotarikosoikeudenkäynnin todistajat ja heidän läheisensä saattoivat saada turvaa Suomesta.
...
Suojelupoliisi tutki etukäteen Massaquoin taustat ja antoi hänestä lausunnon. Se on salainen, mutta ilmeisesti Massaquoita ei pidetty vaarallisena. Suomi olisi voinut myös evätä Massaquoin pääsyn sillä perusteella, että hän on riski Suomen turvallisuudelle.
...
Avioeronsa jälkeen Massaquoi oli perustanut Tampereella uuden perheen. Vuosien varrella hän oli työskennellyt muun muassa Postissa.

Keväällä 2018 elämä vaikutti rauhalliselta. Taustalla kävi kuitenkin kuhina.

Keskusrikospoliisi oli alkanut tutkia Massaquoin väitettyjä sotarikoksia. Hänen jäljilleen oli päästy niiden Civitas Maximan asiakirjojen avulla, joista kolme asianajajaa oli käynyt kertomassa valtakunnansyyttäjän toimistossa Sörnäisissä.

Sen jälkeen krp oli ryhtynyt keräämään uusia todisteita Massaquoin puuhista muun muassa Sierra Leonesta, Liberiasta ja Yhdysvalloista.
...
Sierra Leonessa viisitoista vuotta sitten Massaquoi oli syyttäjän tähtitodistaja. Sisäpiiriläinen, joka oli nähnyt läheltä sodan julmuudet.

Hänen entiset toverinsa on tuomittu sotarikoksista vuosikymmeniksi vankeuteen. He suorittavat nyt rangaistuksiaan Ruandassa. Tuomiot vaihtelevat 25 vuodesta 52 vuoteen.

Massaquoi sen sijaan on saanut elää vapaana – aina tähän päivään asti.
...
Jos kaikki Massaquoista kerrottu on totta, tulee väistämättä mieleen yksi kysymys: mitä viranomaiset ovat miettineet tarjotessaan tällaiselle miehelle turvaa Suomesta?

Kun Suomen valtio ja Sierra Leonen erityistuomioistuin solmivat sopimuksen, ulkoministerinä toimi Erkki Tuomioja (sd). Hänellä ei ole minkäänlaisia muistikuvia sopimuksesta tai Massaquioista.

Tuomioja kuitenkin arvioi, että viranomaiset tuskin asettuisivat eri kannalle kuin suojelupoliisi, joka antoi hänestä lausunnon. Muussa tapauksessa Massaquoin sijoittamisesta olisi täytynyt tehdä erillinen poliittinen päätös.

Mitä suojelupoliisi lausui Massaquoista? Olivatko hänen taustansa kunnossa?

Sitä voi vain arvailla. Suojelupoliisista vastattiin Helsingin Sanomille, ettei heillä ole tähän asiaan kommentoitavaa.
...
Gibril Massaquoita odottaa Suomessa ehkä elinkautinen vankeus.

Mitä hän itse sanoo rikosepäilyistään?

Kysyä ei voi. Hänet on vangittu, eikä häntä saa tiukkojen yhteyden­pito­rajoitusten takia tavata.

Sierra Leonen erityis­tuomio­istuimessa Massaquoi teki selväksi, ettei hän katso olevansa millään tavalla vastuussa Länsi-Afrikassa tehdyistä hirmuteoista. Syy ei ole hänen, vaikka omat kädet olisivat olleet veressä.

”Jos olen henkilökohtaisesti tehnyt hirmutekoja, voi olla, että minulle on annettu määräyksiä tehdä niin. Mutta en muista, että olisin tappanut ketään vain, koska olisin halunnut tappaa.”
Hassua miten näissä tapauksissa - kuin myös ISIS-jutuissa - syylliset pääsevät usein vapaaksi tai heitä ei edes jahdata. Joitakin jopa lennätetään Suomeen ja tarjotaan etuuksia, tukia ja terapiaa. Vaan annas olla kun jostain päin maailmaa putkahtaa esiin 96-vuotias mies, joka on toiminut keskistysleirin kirjanpitäjänä, niin media hehkuttaa hirmuisesta natsirikollisesta, jota odottaa sadan vuoden vankeus julmuuksista ja kehutaan, että "emme unohda tekojanne".
-Ehkä afrikaanojen ja islamistien tekemät julmuudet ovat sitä parempaa, vasemmistolaista julmuutta.

Saavikaupalla kannetaan rahaa terroristin tekemisten tutkimuksiin, mutta vapaaksi pääsevät. Kummasti sitä vaan 80 vuotta vanhoista jutuista selviää se kuka oli missäkin, mutta 1 vrk - 30 vuotta vanhoista jutuista moni jää selvittämättä, koska "emme voi tietää".
- No Suomen valtio ruokkii ja vaatettaa sekä rahoittaa terroristeja, mutta samaan aikaan kytätään miksi se putkimies laittoi 400 euroa tililleen. Mistä rahat? kysyy pankki. Vastatkaa saatana, tai soitamme poliisille sekä verottajalle sekä irtisanommme lainanne ja vuodamme nimenne nettiin.

Miksi ne muutes tappelevat loputtomiin noissa Afrikan maissa? Eikö olisi helppo elää rauhassa ja tehdä ihan itse itselleen se BLM, eikä vaatia sitä muilta? Järjen köyhyyttä, josta eurooppalaiset ovat vastuussa. Älkää nyt selittäkö kolonialismilla. Artikkelissa mainittu Liberia on ollut itsenäisempi kauemmin kuin Suomi.
- Mutta silti Suomi on vastuussa ja ottaa hoidettavakseen. Miksi.

Keidenkö tässä pitäisi sinne barrikadeille mennä?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13484
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Krp:n Liberia-tutkinnan epäillyn uskotaan olleen mukana kymmenissä henkirikoksissa – Uhrit olivat siviilejä, niin naisia, lapsia kuin miehiä

”Kaikki väkivallan muodot ovat tässä tutkinnassa edustettuina”, sanoo tutkinnanjohtaja Thomas Elfgren. Juttu siirtyy nyt syyttäjälle.

Gibril Massaquoi vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa maaliskuussa 2020. Hän on ollut siitä lähtien vangittuna.­KUVA: TERHO VUORINEN
Gibril Massaquoi vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa maaliskuussa 2020. Hän on ollut siitä lähtien vangittuna.­KUVA: TERHO VUORINEN
tamperelaismies_oikeudessa.jpg (26.97 KiB) Katsottu 1381 kertaa
KESKUSRIKOSPOLIISI on saanut valmiiksi esitutkinnan törkeistä sodankäyntirikoksista Liberiassa vuosina 1999–2003. Tampereella asuvaa 51-vuotiasta Gibril Massaquoita epäillään muun muassa murhista, törkeästä sodankäyntirikoksesta ja törkeästä raiskauksesta.

Tutkinnanjohtajan, rikosylikomisario Thomas Elfgrenin mukaan miehen epäillään sekä tehneet rikoksia itse että yllyttäneen alaisiaan tekemään rikoksia.

Massaquoi oli kapinallisjoukko RUF:n korkeimpia komentajia kotimaassaan Sierra Leonessa. RUF oli kiinteässä yhteistyössä Liberiaa hallinneen diktaattorin Charles Taylorin kanssa.

Esitutkinnassa rikosepäilyt eivät ole ainakaan heikentyneet. Elfrgenin mukaan tietoa on tullut lisää, ja kuva tietyistä tapahtumista on tarkentunut.

”Kuvaavaa on, että Massaquoi on edelleen vangittuna. Edellytykset vangitsemiselle ovat edelleen olemassa, eikä niitä ole kyseenalaistettu sen enempää hänen itsensä kuin poliisin puolelta.”

ELFGREN ei halua kertoa tutkinnan yksityiskohdista. Hän kuitenkin toteaa, että Massaquoin epäillään olleen osallinen kymmenissä henkirikoksissa.

Rikokset kohdistuivat siviileihin, niin miehiin, naisiin kuin lapsiinkin.
...

HS:n tietojen mukaan tutkinnassa on selvitetty muun muassa epäilyjä kannibalismista eli ihmissyönnistä.

Elfgren ei halua kertoa, onko Massaquoi kiistänyt vai myöntänyt rikosepäilyt.

”Hän on antanut tapahtumista omat selostuksensa.”

Asia on siirtymässä syyteharkintaan valtionsyyttäjä Tom Laitiselle. Syytteen nostamisen määräpäivä on tammikuun lopussa.

MASSAQUOI oli todistajana YK:n alaisessa Sierra Leonen erityistuomioistuimessa oikeudenkäynnissä, jossa RUF:n keskeisiä komentajia tuomittiin sotarikoksista kymmenien vuosien vankeusrangaistuksiin.

Massaquoi yhdistetään myös itse sodan aikana tapahtuneisiin julmuuksiin ja rikoksiin.
...

Arviot joukkoteurastuksen uhrien määrästä vaihtelevat 25:n molemmin puolin. Massaquoi arvioi itse oikeudenkäynnissä, että uhreja oli yksitoista.

MASSAQUOI vältti syytteen tekemällä syyttäjien kanssa sopimuksen, eräs jutun syyttäjistä on kertonut. Hän suostui todistamaan, jos välttää itse syytteen.

Syytesuoja koski vain Sierra Leonessa tapahtuneita rikoksia, sillä mihinkään muuhun erityistuomioistuimen toimivalta ei ulotu.

Tämän takia krp:n esitutkinta on keskittynyt siihen, mitä Massaquoin epäillään tehneen Liberiassa.

Elfgrenin mukaan yhteistyö ulkomaisten viranomaisten kanssa on sujunut ”poikkeuksellisen hyvin”. Krp on käynyt kuulemassa todistajia niin Liberiassa kuin Sierra Leonessa.
...
MASSAQUOI saapui Suomeen vuonna 2008. Syynä oli sopimus, jonka Suomen valtio ja Sierra Leonen erityistuomioistuin olivat solmineet aiemmin. Sen mukaan sotarikosoikeudenkäynnin todistajat ja heidän läheisensä saattoivat saada turvaa Suomesta.

Massaquoilla on Suomessa vaimo ja lapsia.
Koko uutinen täällä: Helsingin Sanomat
13.1.2021 13:44
Syynä oli sopimus, jonka Suomen valtio ja Sierra Leonen erityistuomioistuin olivat solmineet aiemmin.
Olisi mielenkiintoista tietää, ketkä poliitikot ja virkamiehet ovat moisen kontrahdin aikoinaan tehneet? Ja miksi?

Onko Suomen(kin) vastuulla Sierra Leonelaisten turvallisuus?

Taas ja jälleen syydetään miljuunia ja miljuunia euroja afrikkalaisten keskinäisen ja ikuisen vihanpidon selvittämiseen.

Oletan, että Gibril M on toiminut pakotettuna. Yhtä lailla kuin keskitysleirejä vartioineet, mutta jälkimmäiset ovat silti syyllisiä. Aina.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Neefil55
Jack Taylor
Viestit: 17
Liittynyt: To Joulu 31, 2020 2:22 am
Paikkakunta: Lappi

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja Neefil55 »

https://www.aamulehti.fi/rikos/art-2000007737353.html

Tutkinta valmistui: Tampereella asunutta sierraleonelaismiestä epäillään murhista Liberian sisällissodassa – ”Kaikki väkivallan muodot ovat tässä edustettuina”

Tutkittavana on kymmeniä henkirikoksia, sanoo tutkinnanjohtaja.

Keskusrikospoliisi (KRP) on saanut valmiiksi tutkinnan, joka koski Tampereella asuneen sierraleonelaismiehen toimintaa Liberian sisällissodassa.

Poliisi epäilee, että nyt viisikymppinen Gibril Massaquoi syyllistyi vuosina 2000–2003 muun muassa murhiin, törkeisiin sodankäyntirikoksiin ja siviileihin kohdistettuihin törkeisiin ihmisoikeusloukkauksiin poikkeusoloissa. Tapahtumien aikaan mies oli KRP:n mukaan johtavassa asemassa sierraleonelaisessa Revolutionary United Front -kapinallisryhmässä (RUF).

Jutun tutkinta aloitettiin jo syksyllä 2018. Mies vangittiin Pirkanmaan käräjäoikeudessa viime vuoden maaliskuussa ja hän on yhä tutkintavankeudessa. Hän oli asunut Suomessa reilut 10 vuotta ennen vangitsemistaan.

Aamulehden tietojen mukaan mies asui Tampereella ainakin vuodesta 2009. Tampereella hän asui ainakin Kissanmaalla ja Kaukajärvellä.

Uhreina ollut myös lapsia
Tutkittavana on kymmeniä henkirikoksia, kertoo rikosylikomisario Thomas Elfgren keskusrikospoliisista.

Uhrit ovat Elfgrenin mukaan olleet niin miehiä, naisia kuin lapsia. Elfgren ei avaa rikosten tekotapoja tarkemmin.

– Kaikki väkivallan muodot ovat tässä tutkinnassa edustettuina, hän sanoo.

Muun muassa Helsingin Sanomat on kertonut, että tutkinnassa selvitettäisiin myös väitteitä esimerkiksi kannibalismista eli ihmissyönnistä.

– Nimikkeet, kuten törkeät sodankäyntirikokset, pitävät sisällään myös näitä. Mutta en voi vahvistaa yksityiskohtia, Elfgren sanoo STT:lle.

Elfgren ei kommentoi, onko epäilty mies tunnustanut rikoksia.

Todistajia on kuultu Länsi-Afrikassa ja yhteistyö muun muassa Liberian viranomaisten kanssa on sujunut hyvin.

Kapinallisryhmä tunnettu raaoista sodankäyntitavoistaan
Länsi-Afrikassa sijaitsevan Liberian toinen sisällissota käytiin vuosina 1999–2003.

Tuolloin maata hallinnut presidentti Charles Taylor turvautui RUF-ryhmään puolustaessaan valtaansa kapinallisia vastaan

RUF on tullut tunnetuksi raaoista sodankäyntitavoistaan, joihin kuuluu siviilien tappamista, raiskaamista ja kiduttamista. RUF:n erityinen tavaramerkki on raajojen katkominen sekä aikuisilta että lapsilta.


Tässä on oikea rikollinen. Yhteiskunta ei tarvitse kansanmurhaajia, näissä tapauksissa voisi olla se ikuinen elinkautinen tuomio.

KARJU!!
Harjunpää
Viestit: 313
Liittynyt: Su Loka 15, 2017 5:51 pm

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja KARJU!! »

Doctor Lecter kirjoitti: Olisi mielenkiintoista tietää, ketkä poliitikot ja virkamiehet ovat moisen kontrahdin aikoinaan tehneet? Ja miksi?
Googlaamalla löysin tämän järjettömän kontrahdin tekijät, Eki The Red Tuomioja, toimiessaan Ulkoministerinä, takapiruna toimi silloinen Tasavallan Presidentti, Tarja Puna-Nauta Halonen. Sopimus ajoittuu vuosille 2005-2006 :D :) :)

Doctor Lecter
James Bond (Timothy Dalton)
Viestit: 13484
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

KARJU!! kirjoitti:
To Tammi 14, 2021 9:20 am
Doctor Lecter kirjoitti: Olisi mielenkiintoista tietää, ketkä poliitikot ja virkamiehet ovat moisen kontrahdin aikoinaan tehneet? Ja miksi?
Googlaamalla löysin tämän järjettömän kontrahdin tekijät, Eki The Red Tuomioja, toimiessaan Ulkoministerinä, takapiruna toimi silloinen Tasavallan Presidentti, Tarja Puna-Nauta Halonen. Sopimus ajoittuu vuosille 2005-2006 :D :) :)
Heitä, sosialidemokraatteja, on siis kiittäminen siitä, että julma teurastaja pääsi Suomeen ja eli täällä vapaana miehenä - jopa jonkinlaisen syytesuojan turvin. Nyt edessä kallis ja pitkä oikeusprosessi - joka taasen olisi voitu välttää sillä, että tämä afrikaano olisi jätetty oman onnensa nojaan. Kun tarkemmin ajateelee, niin vidduako Liberian asiat oikeastaan Suomelle kuuluvat?

Samaan aikaan jahdataan, vangitaan ja tuomitaan "väärinajattelijoita" ja "loukkaavasti" kirjoittajia sekä ollaan huolissaan ihmisoikeuksista heidän kohdalaan, jotka toistuvasti itse raiskaavat ja murhaavat tai persdeilevät muuten vain vähemmistökortin turvin.

Voisi jopa löydä vetoa, että kohat on jonkinlainen kansaliike "Free Massaquoi" ja siinä häärää jos jonkinlaista naisoletettua ja pari munatonta (demari)miestä
Murhia ja törkeitä raiskauksia – Tampereelta napattua julman sotilasjuntan päällikköä epäillään järkyttävistä rikoksista

Liberian sisällissotaan osallistunutta kapinallisjohtaja Gibril Massaquoita epäillään törkeästä sotarikoksesta ja törkeästä rikoksesta ihmisyyttä vastaan.

Keskusrikospoliisi (KRP) epäilee Gibril Massaquoin syyllistyneen muun muassa murhiin, törkeisiin sodankäyntirikoksiin ja siviileihin kohdistettuihin törkeisiin ihmisoikeuksien loukkauksiin poikkeusoloissa.

Vuonna 1969 syntynyt Sierra Leonesta kotoisin oleva Gibril Ealoghima Massaquoi on poliisin mukaan toiminut merkittävässä roolissa Revolutionary United Front -kapinallisryhmässä (RUF) vuosina 1999–2003, jolloin käytiin Liberian toista sisällissotaa. KRP:n mukaan epäillyt törkeät rikokset ovat tapahtuneet Liberiassa vuosina 2000–2003.

KRP:n mukaan Massaquoi on ollut kapinallisryhmässä johtavassa asemassa ja hänen epäillään ryhmässä toimiessaan sekä syyllistyneen että toimineen yllyttäjänä lukuisiin törkeisiin rikoksiin. Hän oli päässyt johtavaan asemaan jo vuonna 1997, ja toimi sisällissodan aikaan everstinä.
– Vakavien henkeen, terveyteen, vapauteen ja ruumiilliseen koskemattomuuteen kohdistuneiden epäiltyjen rikosten kirjo on poikkeuksellisen laaja sisältäen muun muassa henkirikoksia, seksuaalista väkivaltaa ja lapsisotilaiden rekrytointia ja käyttöä, tutkintaa johtanut rikosylikomisario Thomas Elfgren keskusrikospoliisista kertoi aiemmin.

Massaquoi on Sierra Leonen kansalainen, mutta on asunut Suomessa vuosia. Hänet otettiin kiinni Tampereelta 10. maaliskuuta viime vuonna. KRP:n tekemän pidätyksen jälkeen Pirkanmaan käräjäoikeus vangitsi hänet maaliskuun puolivälissä.

Poliisi ei ole julkistanut epäillyn nimeä, mutta hänen henkilöllisyytensä selviää käräjäoikeuden vangitsemisasiakirjoista.

Verisiä toimintatapoja
RUF kävi sotaa verisellä ja julmalla tavalla. Kapinalliset syyllistyivät muun muassa siviiliväestön joukkoraiskauksiin ja vankien silpomiseen. RUF käytti myös toiminnassaan tuhansia lapsisotilaita, joita turrutettiin kestämään sodan kauhuja. Toimintaan kuului myös, että kapinalliset silpoivat raskaana olleiden naisten vatsoja ja leikkasivat vangeiltaan raajoja irti.

Tutkittu pitkään
Elfgren kertoi maaliskuussa Iltalehdelle, että KRP:n tutkinta sai pontimensa kansalaisjärjestön vinkistä ja alkoi valtakunnansyyttäjän määräyksestä jo syksyllä 2018. Poliisi oli siten hankkinut näyttöä puolitoista vuotta ennen epäillyn kiinniottoa viime maaliskuussa.

Epäillyt seksuaalirikokset asettuvat osaksi ihmisoikeusloukkausepäilyä, mutta Elfgrenin mukaan ne vastaisivat yksittäisinä tekoina törkeitä raiskauksia. Epäiltyjä murhia on ”useita”. Poliisi on myös pystynyt yksilöimään henkirikosten uhreja.

Keskusrikospoliisi on nyt saanut mittavan ja työlään kokonaisuuden esitutkinnan valmiiksi.
– Tutkintaprosessi on ollut erittäin laaja ja siihen on sisältynyt paljon kansainvälistä yhteistyötä. Esitutkintaa on tehty pääasiassa Liberiassa ja osittain Sierra Leonessa, joihin suuntautuneilla matkoilla on kuultu todistajia ja asianomistajia.

KRP:n mukaan tapaus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan valtakunnansyyttäjän toimistoon. Mahdolliset syytteet on nostettava 25. tammikuuta mennessä.
Koko uutinen täällä: Iltalehti
14.1.2021 12:10
...kapinalliset silpoivat raskaana olleiden naisten vatsoja ja leikkasivat vangeiltaan raajoja irti.
Turvapaikan tälläisten tekojen tekijälle/tekojen hyväksyjälle antoivat siis Erkki Tuomioja ja Tarja Halonen. Koska ihmisoikeudet. Everstin ihmisoikeudet. Ne ovat hänenkin kohdallaan jakamattomat.
...tapaus siirtyy seuraavaksi syyteharkintaan valtakunnansyyttäjän toimistoon...
Mutta kun siellä pitää niin pirun kiirettä entisen sisäministerin Päivi Räsäsen (kd) Raamatun tulkintojen kanssa, niin rikoksista vähäisempi, afrikkalaisen etnototemin tekemät silpomiset jäävät pakostikin taka-alalle.
- Onhan hänellä sentään "koko kansan Tarjan" hyväksyntä elolleen Suomessa.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Late6
Sofia Karppi
Viestit: 401
Liittynyt: Su Joulu 27, 2020 11:01 pm

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja Late6 »

Googlaamalla löysin tämän järjettömän kontrahdin tekijät, Eki The Red Tuomioja, toimiessaan Ulkoministerinä, takapiruna toimi silloinen Tasavallan Presidentti, Tarja Puna-Nauta Halonen. Sopimus ajoittuu vuosille 2005-2006 :D :) :)
Heitä, sosialidemokraatteja, on siis kiittäminen siitä, että julma teurastaja pääsi Suomeen ja eli täällä vapaana miehenä - jopa jonkinlaisen syytesuojan turvin. Nyt edessä kallis ja pitkä oikeusprosessi - joka taasen olisi voitu välttää sillä, että tämä afrikaano olisi jätetty oman onnensa nojaan. Kun tarkemmin ajateelee, niin vidduako Liberian asiat oikeastaan Suomelle kuuluvat?
...kapinalliset silpoivat raskaana olleiden naisten vatsoja ja leikkasivat vangeiltaan raajoja irti.
Turvapaikan tälläisten tekojen tekijälle/tekojen hyväksyjälle antoivat siis Erkki Tuomioja ja Tarja Halonen. Koska ihmisoikeudet. Everstin ihmisoikeudet. Nekin ovat hänen kohdallaan jakamattomat.
niin ja paljonko vuosien jälkeen saamma lukea Marin-Ohisalo-Andersson akselin työn tuloksista

Avatar
poikani
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4894
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja poikani »

Nyt voimme vain odotella, kummat ehtivät omia tämän suklaasilmän maskotikseen: SDP vai vihreät.
????? ?? ??????.

SatuSetä
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 96
Liittynyt: Ma Loka 29, 2018 6:35 pm

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja SatuSetä »

poikani kirjoitti:
Pe Tammi 15, 2021 12:28 pm
Nyt voimme vain odotella, kummat ehtivät omia tämän suklaasilmän maskotikseen: SDP vai vihreät.
Sisällissota-hommat taitaa olla enemmänkin SDP:n alaa, mutta virheät on kyllä kirinyt kovasti ideologian tasolla.

Milloinkohan työnnetään karvamikkiä ex-presidentin naamalle tai Eki Oikeudenpäätösoja kommentoi asiaa omalta osaltaan?
Ei tässä kyllä varmaankaan kannata poppareita vielä laittaa mikroon tai henkeään pidätellä.

Anoteus
Nikke Knakkertton
Viestit: 173
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Ainesta nuorisotyöhön, kun nyt on ollut näitä julmia teinirikoksia muutenkin.
Ja ei varmasti palauteta, kotimaassa kuolemantuomio ja sitähän ei sallita vaikka ois vauvan paiskannut seinään.
Hyvä Suomi!

Jannes
Armas Tammelin
Viestit: 79
Liittynyt: La Heinä 23, 2016 3:22 pm

Re: Tampere: Sotarikoksista epäilty Sierra Leonen kansalainen vangittu

Viesti Kirjoittaja Jannes »

Pistää miettimään mitä tapahtuis jos joku ryhtyisi tosissaan selvittämään Siad Barre vyyhtiä somaliassa, vois olla että suurin osa jotka tuli tänne ysärillä havaittaisi sotarikollisiksi.

Vastaa Viestiin