Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7342
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Touko 05, 2020 1:26 pm

Näitä, kun ei varmaankaan suomalaismediassa tulla julkaisemaan, niin teen lyhyen tiivistelmän asiasta ja mitä siitä karkeasti tähän mennessä tiedetään. Ihan alkuun: hydroksiklorokiini on eri asia kuin klorokiinifosfaatti, jopa insinööri tietää tämän.


Aviopari Gary ja Wanda Leniuksen massiivista julkisuutta saanut outo myrkytystapaus, missä Gary kuoli

Henkirikostutkijat ovat aloittaneet tutkinnan koskien arizonalaismiehen kuolemaa maaliskuussa. Tutkinta koskee 68-vuotiaan Gary Lenius -nimisen miehen kuolemaa, jonka vaimo Wanda, 61, hänelle tarjoili. Wanda on kertonut löytäneensä akvaarion puhdistukseen käytetyn klorokiinifosfaattia (chloroquine phosphate) sisältävän purkin kaapistaan ja sekoitti tätä limonaadiin, koska hän kertoo kuulleensa Trumpin kehottaneen tekemään näin puheessaan. Naisen logiikkana oli, että juottamalla miehelleen ja ilmeisesti myös itselleen määrän X klorokiinifosfaattia, se ehkäisi heitä saamasta koronatautia.
Gary ja Wanda Lenius.jpeg
Gary ja Wanda Lenius.jpeg (70.25 KiB) Katsottu 2358 kertaa
Gary Lenius tuli nopeasti sairaaksi, sai oireita vain 30 minuuttia kemikaalidrinkin jälkeen ja joutui sairaalahoitoon (Banner Health hospital), minne myös kuoli. Myös Wanda-vaimo sairastui klorokiinifosfaatista, mutta toipui. Wanda on kertonut laittaneensa kummankin "koktailiin" teelusikallisen kemikaalia, minkä on arviotu olevan noin 4x tappava annos.
Free Beaconin haastattelussa Wanda-vaimo kertoo, että tappavan koktailin tarjoileminen miehelleen oli "siinä hetkessä tehty päätös".

Sekä Wandan logiikassa, että uutisoinnissa oli aikanaan useita ongelmia. Ensinnäkin, Trump ei kehottanut ketään nauttimaan mitään lääkeaineita ja toiseksi, hän mainitsi puheessaan, että hydroksiklorokiinista (hydroxychloroquine) on saatu lupaavia kokemuksia sairaalahoidossa. Tätähän uutisoitiin maaliskuussa tähän sävyyn:
Mies EI ottanut KLOROKIINIA!
Mies EI ottanut KLOROKIINIA!
NBC valeuutisen valeotsikko.png (82.41 KiB) Katsottu 2358 kertaa
https://www.nbcnews.com/health/health-n ... s-n1167166

Kuolemantapauksessa on paljon muutakin epäilyttävää. Uhrin kaverit alkoivat heti epäillä, koska he kuvailevat avioliittoa "kiviseksi". Gary Leniusta kuvataan järkeväksi mieheksi, eläkkeellä oleva koneinsinööri, joka suunnitellut järjestelmiä mm. John Deerelle (Waterloo, Iowa). Kaverinsa eivät pitäneet häntä huuhaa -miehenä, joka voisi tehdä epämääräisiä ihmiskokeita akvaariokemikaaleilla itselleen, vaan älykkäänä ja järkevänä ja yksi kavereista kertoi haastattelussa, ettei voi edes kuvitella tilannetta, missä uhri olisi tuumannut:"Kyllä kiitos, haluan juoda hieman tuota koi-kalojen akvaarion puhdistamiseen käytettävää kemikaalia koktailissani". Toinen pariskunnan tunteva kertoi, että vaimo haukkui ja alisti miestään muiden läsnäollessa toistuvasti ja kaikilla muilla tuntui olevan vaivaantunut olo paitsi aviomiehellä (uhrilla), joka ei vaikuttanut välittävän vaimonsa purkauksista. Ystävät kertoivat avioliiton näyttäneen ulospäin yksipuoleiselle, Gary palvoi Wandaa, mutta Wanda mollasi miestään julkisesti ihan rutiininomaisesti.

Vaimo-Wandasta tiedetään sen verran, että tämä oli aktiivinen demokraattipuolueen kannattaja, joka oli antanut heille lahjoituksia. Tässäkin valossa kuulostaa oudolle, että hän sitten on noudattanut täytenä idioottina pitämänsä presidentin "suosituksia" nauttia jotain lääkkeeksi koronaan. Lisäksi Wandaa syytettiin miehensä pahoinpitelystä vuonna 2001, kun tämä oli väitetysti lyönyt miestään linnunpöntöllä. Juttu jäi siihen, kun Gary ei halunnut ajaa syytettä vaimoaan vastaan, koska ei saanut vakavia vammoja tai kokenut oloaan uhatuksi.

Lopuksi vielä esimerkki laatujournalismista, missä NBC:n toimittaja pyrkii epätoivoisesti linkittämään myrkytyksen Trumpiin kysymällä Wanda-vaimolta eli mahdolliselta murhaajalta, että:"mistä keksit käyttää [klorokiinia]/ näitkö Trumpin puheen?"
Vaugh Hillyard, NBC journalistin johdattelua Wanda-vaimon haastattelussa.jpg
Vaugh Hillyard, NBC journalistin johdattelua Wanda-vaimon haastattelussa.jpg (35.53 KiB) Katsottu 2358 kertaa
https://twitter.com/VaughnHillyard/stat ... 9278875648


Lähteet:
https://freebeacon.com/coronavirus/man- ... velheaded/
https://freebeacon.com/coronavirus/poli ... phosphate/
https://nypost.com/2020/04/29/homicide- ... loroquine/
https://www.nbcnews.com/health/health-n ... s-n1167166 (esimerkkiuutinen, missä Trump on yksin syyllinen myrkytykseen)
https://kwwl.com/2020/04/29/arizona-pol ... loroquine/
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

acp
Alibin satunnaislukija
Viestit: 142
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja acp » Ti Touko 05, 2020 8:37 pm

Did you did Wanda on lirissä.

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5112
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ti Touko 05, 2020 10:24 pm

Trump derangement syndrome luultavasti ja psykopaatti akka. Tappoi ukkonsa ja koitti laittaa Trumpin piikkiin. Elämä on. :lol:
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

Jalmari1
Neuvoja-Jack
Viestit: 270
Liittynyt: Su Marras 11, 2007 11:09 am

Re: Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja Jalmari1 » To Touko 07, 2020 4:55 am

"Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana"

Paitsi ettei tutkita.

https://www.nbcnews.com/politics/politi ... e-n1195591

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3519
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja damfin » To Touko 07, 2020 7:53 am

^ Tuosta Jalmarin linkistä:
Police say death of Arizona man is not being investigated as a homicide
A Mesa Police spokesman refuted reports circulating in conservative media outlets, calling them "inaccurate."


PHOENIX — Police said Wednesday that the death of an Arizona man who consumed a form of chloroquine phosphate in March is not being investigated as a homicide at this time.
Gary Lenius, a resident of Mesa, died on March 22 after he, along with his wife Wanda, consumed a version of chloroquine phosphate intended to treat fish for parasites.

“This investigation is not being treated as a homicide. The death of Gary Lenius has not been ruled a homicide at this time,” Mesa Police Department spokesman Jason Flam told NBC News.
Flam said the department's homicide unit is involved because it "investigates all reported deaths within the City of Mesa” — from deaths related to car accidents to the elderly in hospice.
vapaasti suomentaen:
"Poliisi kertoo että Arizonalaismiehen kuolemaa ei tutkita henkirikoksena.
Mesan Poliisin tiedottaja kiistää konservatiivimedioissa kiertävät reportit sanoen niitä paikkansapitämättömiksi.

Flam (poliisin tiedottaja) kertoo että henkirikos yksikkö on mukana tutkinassa koska se tutkii kaikka Mesan kaupungissa raportoidut kuolemantapaukset, autokolareista vanhusten laitoskuolemiin."

Nyt sitten vaan arpomaan kuka tällä kertaa levittää valeuutisia ja valehtelee, NBC, Mesan poliisi, vaiko konservatiivimedia...
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7342
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » To Touko 07, 2020 12:05 pm

Tutkinta on vielä aktiivinen, siis kesken ja syytä ollakin, sillä tapaus on erittäin epäilyttävä. Joku anti-trumpperi ja demokraatti-aktiivistiko muka uskoisi syvästi halveksimansa presidentin "neuvoja"*, kun kyse jostain heille tuntemattomasta kemikaalista? Todiste siitä, että tämäkin anti-Trumpperi on täysi kaheli, kuten tapaavat olla laajemminkin.

Tuossa vielä osa, mitä ette tähän laittaneet Trumpia ja republikaaneja jatkuvasti lokaavalta nbc:ltä: Eli henkirikos-/murharyhmä oli mukana, sillä osallistuvat kaikkiin kuolemantapausten selvittämisiin. Tutkimus on aktiivinen.
Flam said the department's homicide unit is involved because it "investigates all reported deaths within the City of Mesa” — from deaths related to car accidents to the elderly in hospice.

“It’s still an active, ongoing investigation,” he said.
Wanda-vaimo on kohdannut elämänsä aikana itsensä mukaan ainakin seksuaalista ahdistelua, ikäsyrjintää, rotusyrjintää ja onpa hänen puhelimeensakin asennettu oman näkemyksensä mukaan kuuntelulaitteita. Muut eivät ole tosin olleet ihan Wandan linjoilla aina...
Ja nämä liittyvät pelkästään hänen entiseen työnantajaansa John Deerern, missä hänen miesvainajansakin on työskennellyt. Lisää naisen riidoista J. Deere kanssa:
https://www.govinfo.gov/app/details/USC ... 63/summary

Toivotaan, että tarkastelevat naisen osuuden, kun motiivipuolelta ainakin löytyy ja vaikuttaa melkoiselle riivinraudalle koko tapaus.

*) NBC:n yms. uutisoinnista huolimatta ei ollut mikään neuvo, eikä edes lähellekään sama kemikaali, vaikka näissä nbc:n uutisissa onkin niin väitetty ja kovasti sitoa Trump tapaukseen. Asia selviää katsomalla ko. tiedotustilaisuuden.
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

damfin
Sherlock Holmes
Viestit: 3519
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja damfin » To Touko 07, 2020 5:23 pm

On Anoi Kaa kirjoitti:
To Touko 07, 2020 12:05 pm
Tuossa vielä osa, mitä ette tähän laittaneet Trumpia ja republikaaneja jatkuvasti lokaavalta nbc:ltä: Eli henkirikos-/murharyhmä oli mukana, sillä osallistuvat kaikkiin kuolemantapausten selvittämisiin. Tutkimus on aktiivinen.
Flam said the department's homicide unit is involved because it "investigates all reported deaths within the City of Mesa” — from deaths related to car accidents to the elderly in hospice.

“It’s still an active, ongoing investigation,” he said.
Niin tuon jätin suomennoksestani pois koska oletin että asian sisältö tulee selväksi muutenkin, eli henkirikos yksikkö tutkii tapausta koska he tutkivat kaikki kuolemantapaukset, tutkinta on siis aktiivinen, mutta, tapausta ei tutkita murhana, toki tilannehan voi vielä muuttua jos jotain murhaan viittaavaa tulee ilmi, mutta tällä hetkellä murhaepäilyä ei ole esillä, näin siis tuon poliisin tiedottajan mukaan, Trumpin kannattajilla voi olla toki omat epäilyksensä ja mielipiteensä asiasta.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

canis lupus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 160
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja canis lupus » To Touko 07, 2020 5:48 pm

Jalmari1 kirjoitti:
To Touko 07, 2020 4:55 am
"Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana"

Paitsi ettei tutkita.

https://www.nbcnews.com/politics/politi ... e-n1195591
Tähän kohtaan NBCn linkin laittaminen on, öö miten tämän kauniisti ilmaisisi, höm lähinnä surkuhupaisaa.

Vähän kuin pyytäisi Veijo Baltzarista asiantuntijalausuntoa Tarja Haloselta?

Kummisetä
Parranpäristäjä
Viestit: 99
Liittynyt: Ma Joulu 16, 2019 4:52 pm

Re: Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja Kummisetä » To Touko 07, 2020 6:43 pm

Kukapa tarjoaisi kyseiset coctailit Trumpille, Putinille ja Kim Jong PingPong Unille....

Avatar
sikakoira
Sherlock John Holmes
Viestit: 5112
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana

Viesti Kirjoittaja sikakoira » To Touko 07, 2020 9:09 pm

canis lupus kirjoitti:
To Touko 07, 2020 5:48 pm
Jalmari1 kirjoitti:
To Touko 07, 2020 4:55 am
"Arizona, USA: Trumpin piikkiin laitettua klorokiinifosfaattimyrkytystä tutkitaan mahdollisena murhana"

Paitsi ettei tutkita.

https://www.nbcnews.com/politics/politi ... e-n1195591
Tähän kohtaan NBCn linkin laittaminen on, öö miten tämän kauniisti ilmaisisi, höm lähinnä surkuhupaisaa.

Vähän kuin pyytäisi Veijo Baltzarista asiantuntijalausuntoa Tarja Haloselta?
Samaa mieltä kun katsotaan minkälaista on ollut tiedonsaanti tuosta "uutis" lähteestä viimevuodet kun Trump on ollut kyseessä. Enpä laittaisi lottoa vetämään että tämäkään "uutinen" pitäisi paikkaansa. Henkirikosyksikkö siis tutkii asiaa ja tutkinta ei ole vielä loppuun katsottu. :wink:
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

Vastaa Viestiin