Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu ja vapautettu

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Tarkastaja Levisi
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 930
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Pakkohuostaanotto voi olla aika vaikea ja hidas prosessi, minkä lisäksi voi käydä niin, että viranomaiset eivät pääse siitä yhteisymmärrykseen. Lääkärikaverini kertoi Oulun läheltä parinkymmenen vuoden takaa tapauksesta, jossa eläkeläisvanhemmat olivat pitäneet skitsofreniaa sairastavaa tytärtään - lähinnä äidin vaatimuksesta - vankina omassa huoneessaan. Oli käynyt psykiatrilla ja psykiatri oli huomannut tilanteen. Mitään ei kuitenkaan tehty, kun osa lääkäreistä jo valmiiksi vastusti huostaanottoa tms vastaavaa aktiota. He perustelivat vastakantaa sillä, että tytön saaminen pois kotihelvetistä (muiden muassa ovenrivat oli huoneesta irrotettu ja ikkunat naulattu kiinni) olisi 'aiheuttanut kärsimystä tytön vanhemmille, jotka olivat iäkkäitä'. Oireilevalla tytöllä ei ollut niin väliä.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

rahima
Ran-tan-plan
Viestit: 379
Liittynyt: Ti Marras 08, 2011 7:37 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja rahima »

Onkohan niin, että näitä ihmisiä, epäiltyjä ei puhuta kukaan muu kuin poliisi. Siinä yritetään puhuttaa ja puhuttaa ja saada ulos puhetta tapahtumasta. Jos puhutetaan väärällä tavalla niin asianomainen voi mennä enemmän lukkoon. On tietysti ihan luonnollista,että ollaan lukossa ja siinä voi mennä pitkäänkin. Onkohan psykologit tai psykiatrit päässeet näitä ollenkaan tapaamaan?

TuskaistaTietoa
Lovejoy
Viestit: 1697
Liittynyt: Ke Touko 20, 2015 9:34 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja TuskaistaTietoa »

Luonnonuskoissa ainakin yleensä on myös ihmisuhreja. Tiedä sitten olivatko niin tosissaan uskonsa harjoittamisessa.

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3483
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja taavetti »

Luulen, että tälllä Karhun kansa -uskomuksella on tekemistä tapauksen kanssa. Sitä ollaan niin oman vakaumuksen syövereissä ja pyritään hoitamaan pieniä lapsiakin oman uskon ja oppien mukaan unohtaen, että ammokarhuaikoina lapsia kuoli puutoistiloihin ja sairauksiin sankoin joukoin. Ja äitejä synnytyksiin.
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

aumari
Wallander
Viestit: 1081
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja aumari »

En tiedä noista suomalaispoliisien kuulustelutavoista, mutta esim. Freen rikossarjoissa näytetään aitoja kuulustelutilanteita, niin niissä näkee tosi hyviä kuulustelutyylejä.

Maura Isles
Neuvoja-Jack
Viestit: 293
Liittynyt: To Syys 01, 2011 9:01 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja Maura Isles »

Tämä on sitten sitä mitä jos -spekulaatiota ja kaikki esittämäni asiat on mainittu ketjussa, mutta niiden todenperäisyydestä ei kukaan osaa sanoa.

Mitä jos lapsi, tässä tapauksessa vauva, on syntynyt kotona. Ei ole saanut tarvittavia rokotuksia, K-vitamiini -pistosta, verensokeriseurantaa, D-vitamiinilisää.
Lisäksi aiemmin mainittiin lapsen äidin fb-sivuilla esiintyvästä vauvasta mm. että on kovin alipainoisen oloinen. Onko ruokittu rintamaidolla vai korvikkeilla vai "jollain muulla, joka ei ole vauvalle sopivaa ravintoa, esim. lehmänmaito"?

Jos näitä vaihtoehtoja nyt pyörittelee, niin mitä jos vauvan fyysinen terveys on ollut niin heikko ja vauva on ollut huonolla hoidolla, että on vain ns. nääntynyt? Verensokerit tippuneet tai tullut jokin sellainen kohtaus, joka on ollut seurausta huonosta hoidosta tai siitä, ettei ole oireiden perusteella viety aiemmin lääkäriin?

Tällöin periaatteessa kumpikaan vanhempi ei ole sillä tavalla tehnyt sellaisia toimia, jotka ovat aiheuttaneet vauvan kuoleman, esim. ravistelu, pahoinpitely, tappo. On vain jätetty tekemättä asioita, jotka ajan kuluessa ovat johtaneet kuolemaan.


Ja tämä oli sitten spekulaatiota eikä mitään vanhempien puolustelua tai muutakaan. Puhdasta spekua.
Olen kyllä tietoinen että esim. IL viljelee termejä "tappo", "henkirikos" ja "lapsensurma", mutta nehän ovat vain toimittajan kirjoittamia raflaavia sanoja.

Maruna
Alibin kestotilaaja
Viestit: 301
Liittynyt: Ti Elo 19, 2008 11:31 pm
Paikkakunta: Lahti

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja Maruna »

Elizabeth kirjoitti:
To Loka 01, 2020 6:28 pm
Maruna kirjoitti:
To Loka 01, 2020 6:12 pm
Harvest kirjoitti:
Ti Syys 29, 2020 11:11 am
Samaa mieltä, että lapsi näyttää aliravitulta, samoin kuin vanhempansa ainakin spr:n kuvassa. Olisi sitä apua tarvittu perheeseen jo ilmeisesti ennen näitä tapahtumiakin 😔

Silti ihmettelen sitä nimiasiaa, kun sitä oli joku kysellyt ja lapsilla ei ollut nimiä. Olkoonkin vaikka karhun kansa joka antaa nimen, mutta tuskin sekään voi keksiä omia lakejaan Suomen lain vastaisesti? Kuitenkin joku toinen karhun kansalainen on antanut lapselleen nimen ihan kuten kuuluu, joten siitä en usko olevan kyse.
Ihmettelen myös millä he ovat eläneet, kun kerran lapsia ei ole ilmoitettu mihinkään joten äitikään ei ole saanut kelalta mitään rahoja ja mikä tällaiseen voi olla syynä? Ei neuvolassa ole kuitenkaan pakko käydä ku ne pakolliset muutaman kerran eikä rokotuksia ole pakko ottaa, jos sotii elämänkatsomusta vastaan. Kai lapsilla ois oikeus sentään olla olemassa ihan virallisesti?
Toivottavasti, tämä pariskunta ei ole jättäytynyt kaiken normaalin, yhteiskunnan tuen ulkopuolelle - yksin jaksamaan. Siltä nimittäin vaikuttaa, jos pienokaiset synnytetään kotona ilman riittävää ammatillista apua, neuvolakäynnit jätetään väliin, ennen ja jälkeen synnytyksen, syntyneiden lasten tietoja ei anneta rekistereihin... Nyt lukeekin jo sitten lehdissä, että sosiaalihuolto on ollut jo pidemmän aikaa huolissaan tämän perheen tilanteesta.
^ Hyvä ku sosiaalihuollossa ollaan huolissaan muttei toimita lainkaan. Taas näitä laiminlyöntejä joka maksaa lapsen hengen! 😠
En ole sosiaalialalla töissä. Mutta lukemani perusteella puuttuminen "väkisin" on vaikeaa, jos perhe kieltäytyy yhteistyöstä ja tarjotusta avusta. (Jos taas ammattilaiset ottavat liian herkästi kovat keinot käyttöönsä, ja alkavat puuhata lasten huostaanottoa jonkun perheen kohdalla, heitä syyllistetään siitäkin.) Suo siellä ja vetelä täällä(?) Tämä nyt käsillä oleva sekä taannoinen Vilja Eerikan tapaus kertovat miten vaikeaa puuttuminen on, ja mitä tapahtuu, kun onnistunutta "interventiota" ei tehdä ajoissa!
En esiinny muilla M-kirjaimen sisältävillä nimimerkeillä. Toisin kuin minuna netissä esiintymään, pyrkivä, jo vuosia vainonnut ja mustamaalannut T-mies.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 930
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Kihniön on sote- ja terveyspalveluiden osalta ikävästi sellaista aluetta, joka on Ylä-Satakunnan tai Pohjois-Hämeen alueella saanut eniten kärsiä kuntien yksityistämisvimmasta. Sote-palvelut sinne tuottaa Kolmostien Terveys joka on Parkanon ja Pihlajalinnan omistama yhteinen yritys jo vuodesta 2015. Traagista on se, että kunnan ja terveysjätin yhteisyrityksestä tehtiin tuolloin kymmenen vuoden sopimus, eli palvelut huonontunevat alueella tasaisesti vuoteen 2025 saakka.

https://yle.fi/uutiset/3-11166039

Jotta suo olisi vielä syvempi, myös naapurikunnat Kihniö ja Parkano riitelevät. Parkanon ja Pihlajalinnan yritys tuottaa Kihniön sote-palvelut, eikä Kihniö ole ollut niihin tyytyväinen. Kunnanjohtajat ovat kiistelleet yleisönosaston välityksellä. Kihniön mielestä palvelut ovat heikentyneet, Parkanon mukaan parantuneet. Kihniö on haastanut Parkanon oikeuteen.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

K4t
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Syys 28, 2020 8:53 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja K4t »

Vuorenpeikko kirjoitti:
Ti Syys 29, 2020 9:42 am
K4t kirjoitti:
Ma Syys 28, 2020 10:13 pm
Äidin Facebook sivuilla on melko häiritsevä video perheen pienimmästä. Lapsella on poskessa iso naarmu ja useampi pienempi jälki. Vauvat saattavat raapia itseään jos kynnet jätetty pitkiksi mutta mun mielestä tuo naarmu on aika iso. Muutenkin elehtii oudosti. Jotenkin lapsesta näkee ulospäin ettei kaikki ole hyvin. Huomaako joku muu saman?
Onko sulla lapsia? Näyttää aika tavalliselta maitokoomassa nukkuvalta vauvalta eleineen kaikkineen.

Skraidu poskessa toki herättää kysymyksiä, mutta se voi myös olla ihan normaalia elämää.
Kyllä, minulla on lapsia. Äidinvaistoni vaan hälyyttää tuosta lapsesta heti, että tuohon aikaan ei ole todellakaan ollut kaikki kunnossa. Enkä ollut edes ainoa joka oli tätä mieltä. Olen tuijottanut maitokoomaista lastani satoja kertoja, imetin vielä kauan yöt ja päivät, osaan siis erottaa eleet kun vatsa on täysi tai lapsi on väsynyt mutta video hönkää jotain kamalaa mitä en pysty selittämään. Mediassahan sanottiin että lasta oli pahoinpidelty ainakin kaksi kertaa ennen kuolemaa. Voimme vaan arvailla millä tavalla, mutta eiköhän tuo naarmu kerro omaa tarinaansa.

Täysi-ikäinen
Alokas
Viestit: 13
Liittynyt: La Loka 20, 2018 6:11 am

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja Täysi-ikäinen »

Mediassa ei itseasiassa ole sanottu että lasta oli pahoinpidelty aiemmin, vaan että aiemmin oli tapahtunut pahoinpitely. Eli pahoinpitelyn kohde voi olla joku muukin kuin nyt kuollut lapsi.

ruusumaa
Parranpäristäjä
Viestit: 72
Liittynyt: Ma Elo 31, 2020 5:47 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja ruusumaa »

Täysi-ikäinen kirjoitti:
To Loka 01, 2020 8:15 pm
Mediassa ei itseasiassa ole sanottu että lasta oli pahoinpidelty aiemmin, vaan että aiemmin oli tapahtunut pahoinpitely. Eli pahoinpitelyn kohde voi olla joku muukin kuin nyt kuollut lapsi.
Taidettiin muuten nimenomaan sanoa, että pahoinpitelyn kohde oli toinen henkilö.

Hermione
Nikke Knattertton
Viestit: 868
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja Hermione »

rahima kirjoitti:
To Loka 01, 2020 6:51 pm
Onkohan niin, että näitä ihmisiä, epäiltyjä ei puhuta kukaan muu kuin poliisi. Siinä yritetään puhuttaa ja puhuttaa ja saada ulos puhetta tapahtumasta. Jos puhutetaan väärällä tavalla niin asianomainen voi mennä enemmän lukkoon. On tietysti ihan luonnollista,että ollaan lukossa ja siinä voi mennä pitkäänkin. Onkohan psykologit tai psykiatrit päässeet näitä ollenkaan tapaamaan?
Tämä on hyvä kysymys. Vapautensa menettäneillä on oikeus terveydenhuoltoon mutta osaavatko itse pyytää ja suostutaanko heille tilaamaan lääkäriä paikalle.

Voin kuvitella että lapsensa menettänyt vanhempi, oli syyllinen lapsen kuolemaan tai ei, ei varmaan lähtökohtaisesti ole lakipykälien vaatimusten mukaisessa kuulustelukunnossa.
Kirjaviisas loitsumestari

kampiakseli
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 55
Liittynyt: Ke Touko 27, 2009 10:07 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja kampiakseli »

TuskaistaTietoa kirjoitti:
To Loka 01, 2020 6:51 pm
Luonnonuskoissa ainakin yleensä on myös ihmisuhreja. Tiedä sitten olivatko niin tosissaan uskonsa harjoittamisessa.
Kristinusko perustuu melko vahvasti kenties maailman tunnetuimpaan yksittäiseen ihmisuhriin, eikä senkään porukan tekemisistä ensimmäisenä rituaalimurha tule mieleen.

K4t
Alokas
Viestit: 3
Liittynyt: Ma Syys 28, 2020 8:53 pm

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja K4t »

ruusumaa kirjoitti:
To Loka 01, 2020 8:20 pm
Täysi-ikäinen kirjoitti:
To Loka 01, 2020 8:15 pm
Mediassa ei itseasiassa ole sanottu että lasta oli pahoinpidelty aiemmin, vaan että aiemmin oli tapahtunut pahoinpitely. Eli pahoinpitelyn kohde voi olla joku muukin kuin nyt kuollut lapsi.
Taidettiin muuten nimenomaan sanoa, että pahoinpitelyn kohde oli toinen henkilö.
"Kinnusen mukaan viimeisimmässä pahoinpitelyssä on kyse siitä, että surmansa saanut henkilö on joutunut myös pahoinpitelyn uhriksi ennen kuolemaansa."

Lainasin mtv3:n uutista.

Elizabeth
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 221
Liittynyt: To Huhti 30, 2015 8:40 am

Re: Tappoepäily Kihniössä 9/2020 - pariskunta vangittu

Viesti Kirjoittaja Elizabeth »

K4t kirjoitti:
To Loka 01, 2020 8:41 pm
ruusumaa kirjoitti:
To Loka 01, 2020 8:20 pm
Täysi-ikäinen kirjoitti:
To Loka 01, 2020 8:15 pm
Mediassa ei itseasiassa ole sanottu että lasta oli pahoinpidelty aiemmin, vaan että aiemmin oli tapahtunut pahoinpitely. Eli pahoinpitelyn kohde voi olla joku muukin kuin nyt kuollut lapsi.
Taidettiin muuten nimenomaan sanoa, että pahoinpitelyn kohde oli toinen henkilö.
"Kinnusen mukaan viimeisimmässä pahoinpitelyssä on kyse siitä, että surmansa saanut henkilö on joutunut myös pahoinpitelyn uhriksi ennen kuolemaansa."

Lainasin mtv3:n uutista.
Lisäksi sama (?) mtv3:n uutinen:

"Tapon ja kahden pahoinpitelyn rikoskokonaisuudessa on kaksi uhria. Tappo ja pahoinpitely ovat tapahtuneet aikavälillä 8.–9. syyskuuta. Toisen pahoinpitelyn epäillyksi tekoajaksi on merkitty 31.8–9.9"

Eli ymmärtäisin että uhri a pahoinpitely ja uhri b pahoinpitely ja tappo...?

Vastaa Viestiin