Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Anom
Sammakkoprofessori
Viestit: 489
Liittynyt: Ti Kesä 30, 2015 9:07 am

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Anom » La Syys 26, 2020 2:32 pm

Penaalipena kirjoitti:
La Syys 26, 2020 2:27 pm
Hän toivoo, että ulkopuoliset ihmiset antavat Kytöpuiston koulun oppilaille ja henkilökunnalle."
Ihme pervo. :lol:
Netissä idioottien kanssa väittely on mahdotonta; joutuu alentumaan niiden tasolle ja lopulta ne voittaa sut kokemuksella.

Sinikka
Scooby Doo
Viestit: 618
Liittynyt: Su Elo 02, 2020 12:23 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Sinikka » La Syys 26, 2020 3:09 pm

Anom kirjoitti:
La Syys 26, 2020 2:32 pm
Penaalipena kirjoitti:
La Syys 26, 2020 2:27 pm
Hän toivoo, että ulkopuoliset ihmiset antavat Kytöpuiston koulun oppilaille ja henkilökunnalle."
Ihme pervo. :lol:
Teillä on likainen mielikuvitus. Yhden sanan puuttuminen riehaannuuttaa teidät.

https://www.youtube.com/watch?v=1j4rrgr0KeU

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3015
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Lassie » La Syys 26, 2020 3:35 pm

Kuten rikostapauksia/vyyhtejä, myös kiusaamistapauksia/vyyhtejä ON erilaisia.

Tärkeää yleisen tason erittelyä. Joskus on niin, että 1a) uhri ei ole tehnyt yhtään mitään ilkeää, hirveää ja tekijät ovat aloittaneet kiusaamisen ansaitsemattomilla syillä, sitten uhri on joko jatkanut puolustautumatonta Jeesus/lammaslinjaa ja tekijät jatkaneet pahuutta : silloin on helppoa sanoa, että tekijät 100% paskoja ja uhri on saanut 100% puhtaan uhristatuksen. Joskus on niin, että 1b) ......samaa kunnes..., sitten uhri on alkanut puolustautua ja iskeä jotenkin takaisin, tekijät ja uhri ovat sitten taistossa joka on epätasapainoista yleensä määrältään ja laadultaan ottaen huomioon, että ihmisellä tulee olla oikeus saada voimansa takaisin, vaikka se maksaisi uhrikruunun pyhyydessä (uhriutuminen vs tekijyyden oikeuttaminen) : tekijöiden paskuus lievenee nyt joidenkin tampioiden silmissä jopa 50%:een elikkä fifty-fiftyyn uhrin kanssa, vaikka näinhän asia EI ole, vaan prosentit ovat tekijöiden niskassa ja sen mitä saavat, ansaitsevat.

(Kiusaajathan, kuten rikollisetkin, tietenkin ottavat puolustuksekseen kaiken, mitä keksiä ja osoittaa voivat - jos siis uhri on joskus puolustautunut ja sanonut tuhmasti heille, he tuovat sen esiin kuin kyse olisi fifty-fifty-hommasta. Joidenkin kiusaajien sisällä on mätyyttä, he venkoavat eikä heillä vain ole selkärankaa - jos olisi ollut, he eivät alun alkaenkaan olisi alkaneet kiusaamiseen, joka yleensä tapahtuu pelkuruuden, jaetun sadismin, harjoitellaan ja testataan ryhmädynamiikan yms kautta laumalla (jossa täten kasvatetaan omaa asemaa, samoin turvataan ryhmän kautta asioiden jatkunta).
* poikkeusvarautumalla niihin, jotka myöhemmin kasvattavat rankansa. )

Joskus on niin, että 2) uhri onkin ensin ollut tekijä ja mahdollisesti kiusaaja, johon myöhempi kiusaaja/t ovat reagoineet ja jatkaneet tilannetta päivästä toiseen, kunnes hommasta on tullut järjestelmällistä ja pitkäkestoista kiusaamista: tässä skenaariossa uhri on selvemmiten tekijyyden kanssa prosenteissa, tilanne voi mennä lähemmäs fifty-fiftyä, mutta kaikki vyyhdet ovat erilaisia, joten tarvitsee tietää kunnolla, missä taas mennään. 3) Ketjuuntunut ja vyyhtiytynyt hässäkkä, jossa ulkopuolelta ei enää tiedetä, missä mennään. Vaatii FBI-tyylistä perehtymistä ja selvittämistä, mutta usein (mielestäni) on niin, että tapaukset ja vyyhdet eivät ole mitään fifty-fifty-ihanaa-kaikissa-syy-hommia, vaan pahuutta taikka vääryyttä kyllä löytyy enemmän joistakin kuin kaikista.

⇢ Vantaan tapauksen taustoja ei tiedetä. Ei tiedetä, miten kaikki on alkanut, mutta mihin homma on mennyt, niin se on mennyt täysin epätasapainoiseen ja pitkittyneeseen rikolliseen kiusaamiseen, jossa isommalla porukalla on jahdattu tätä nuorta poikaa.

Jos isosisko ei olisi tuonut tapausta julkisuuteen, se olisi yritetty lakaista vielä tehokkaammin maton alle. Ketjuun linkitetystä Päivärinnan videolta käy ilmi, että isosiskon mukaan paikallinen poliisikin oli hys hys-meiningin kannalla eikä siskoa päästetty tapausta käsittelevään kokoukseen pojan koululla, kun hän oli mennyt aiemmin puhumaan aiheesta.

Katsoin videolinkin läpi. Päivärinta oli nähnyt pojan kiusaamisvideon ja nähnyt, miten se päättyi pojan tajuttomuuteen - siihen ettei häntä saatu hereille. Päivärinta vaikutti jokseenkin järkyttyneeltä ja videon lopussa hänellä selvästi pääsi iloa pintaan, kun isosisko kertoi heidän jättäneen tutkintanpyynnön koulun toiminnasta.

Videolta käy ilmi, että pojan koulu (rehtorilla ylin valta) ei ole saanut kiusaamista loppumaan ja nähdäkseni toimenpiteitä on kohdistettu lähinnä kiusatun ympärille, esim. vahtija ja koulunvaihtamisen vilauttaminen. Missä vakavat yhteydenotot kiusaajien kotiväkeen ja eri viranomaisten kutsunta kiusaajien tilanteita kartoittamaan ennen tämän kaiken eskaloitumista hengenvaaralliseen rikollisuuteen. Aiemminhan oli jo ollut mm. tappouhkauksia ja tilanne katsottu saattomatkan vahdin vaativaksi, mutta silti jätetty koko räggärilauma ihan vapaaksi tekemään mitä vaan.

Rehtori on saanut Twitterissä asiattomia kommentteja osakseen ja NIIHIN hän on halunnut HETI viranomaistoimia : näin lyhyessä ajassa hänelle riitti omakohtainen epämiellyttävyys.

Olivatko koululle nyttemmin palkatut vartijat häntä varten (ketjussa puitu että vartijat ovat ulkopuolisten paikalle tulemisia varten elikkä koulun johto kokee, ettei pysty handlaamaan tilannetta); uutisissa on ollut selvennys etteivät vartijat liittyneet koulukiusaamiseen.

❗️Videolinkin vaikuttavin sanominen tulee sen lopussa. Päivärinta kysyy pojan toiveista, isosisko vastaa pikkuveljen toivovan että mahdollisessa uudessa koulussa opettajat uskoisivat häntä - se olisi tärkeää.

Koulun puutteellinen, tehoton ja vääränlainen suhtautuminen aiheuttaa kohteelle moninkertaista traumatisoitumista. Nyt poika on saanut elämänkoulun opin 11-vuotiaana - tahot joiden kuuluisi järjestää asiat ja auttaa pientä kulkijaa, eivät niin tee, päinvastoin. Häneltä on viety luottamus maailmanmenoon. Isän kanssa hän uskaltaa käydä kioskilla ja takaisin.

Sillä välin rehtorin Twitter-informaation mainoksena lukee "välittäminen." Sellaisella välittämisellä ei tehdä mitään, kun ei osata erottaa oikeaa väärästä eikä haluta tehdä asioista kuin sillisalaattia.

Minkä sanoman koulu lähettää oppilaille. Ja muualle? Huono paikka.

🎡 Yhteiskunta ei ole tästä vastuussa (ellei mennä moniselitteiseen analyysiin ja osavastuisiin) eikä asiaa ratkaista lisäämällä miljoonasti resursseja. Se on aiheen laventamista. Kyse on ihmisistä siinä koulussa.

Onko tarpeeksi halua puuttua asioihin, ja vaikka toimivallat ovat rajojen sisällä, niin edelleen se mitä tehdään ja millä halulla on merkittävää. Heikoilla resursseilla toimivia ghettotyyppisiä kouluja/luokkiakin on saatu siistiksi kiusaamisesta ja rikollisuudesta USA:ssa (tosi-elokuvat), kun asialla on ollut rehtori tai opettaja, jolla on ollut motivaatiota ja oikeaa välittämistä.
Viimeksi muokannut Lassie, La Syys 26, 2020 4:04 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4295
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja poikani » La Syys 26, 2020 3:48 pm

Lassie kirjoitti:
La Syys 26, 2020 3:35 pm
Rehtori on saanut Twitterissä asiattomia kommentteja osakseen ja NIIHIN hän on halunnut HETI viranomaistoimia : näin lyhyessä ajassa hänelle riitti omakohtainen epämiellyttävyys.
Säälittävä vässykkä. Eihän häntä ole vielä edes pahoinpidelty tajuttomaksi.
????? ?? ??????.

Avatar
Lassie
Sherlock Holmes
Viestit: 3015
Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Lassie » La Syys 26, 2020 4:00 pm

^ Aivan. Ja ottaa päähän tuo "välittäminen", jotain että koulussa saa tulla halaamaan. Tällaisella feikki-välittämisellä ei ole mitään merkitystä. Oikea välittäminen on sitä, että toisen hätä nähdään ja asioihin reagoidaan: homma saadaan pysähtymään. Hoidetaan asioita kunnolla. Se ei ole sitä, että uhri päätyy sängyn pohjilta toivomaan, että seuraavassa koulussa koulun johto olisi luotettavaa. Väärin on väärin eikä siitä saa kivaa Kumbayaa, ennen kuin johto on sanonut ja tehnyt selvät sävelet: tämä ei saatana sentään vetele. Samalla halulla, kuin kyse olisi johdon lapsesta taikka kommenteista Twitterissä.

Kytökosken rehtorin kannattaisi katsoa tämä tosipohjainen elokuva ghettotyyppisen koulun suunnan muuttamisesta: Lean on Me. Kuvassa on oikealla todellinen rehtori ja vasemmalla häntä elokuvassa esittänyt Morgan Freeman. Oppilaiden sanottiin luottavan häneen.

Kuva
☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

canis lupus
Alibin kestotilaaja
Viestit: 342
Liittynyt: Pe Tammi 10, 2020 11:35 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja canis lupus » La Syys 26, 2020 5:05 pm

Lassie kirjoitti:
La Syys 26, 2020 4:00 pm
^ Aivan. Ja ottaa päähän tuo "välittäminen", jotain että koulussa saa tulla halaamaan. Tällaisella feikki-välittämisellä ei ole mitään merkitystä. Oikea välittäminen on sitä, että toisen hätä nähdään ---
Välillä kaipaa tykkää-nappia tännekin. Keskari-nappi olis kans kliffa.

Avatar
Villeri
Helen Mirren
Viestit: 1484
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Villeri » La Syys 26, 2020 7:03 pm

Kaikkein tärkein saatiin selville tutkimattakin.
20200926_190037.jpg
20200926_190037.jpg (153.96 KiB) Katsottu 1159 kertaa
https://yle.fi/uutiset/3-11565238

Avatar
meitzi
Hercule Poirot
Viestit: 2062
Liittynyt: La Loka 18, 2008 8:17 am

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja meitzi » La Syys 26, 2020 8:23 pm

Villeri kirjoitti:
La Syys 26, 2020 7:03 pm
Kaikkein tärkein saatiin selville tutkimattakin.
Jatkokysymys pitäisi olla, että tarkoittaako tuo sitä, että kiusaajajengi oli monokulttuurinen, vai että se on monikulttuurinen. Jos oli monokulttuurinen, niin kait sen voi tulkita kuitenkin olevan monikulttuurisuuden lahja, että sellainen voi muodostua. Jos taas monikulttuurinen, niin se jos joku olisi merkki monikulttuurisuuden lahjasta. Päätekijähän ei kuitenkaan mahdu sitten aikanaan linnassa varsinaisesti valkoisten vankien kategoriaan.
Työtön hullu ja eläkeläinen - Takkunatsi

Kelju-k
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 39
Liittynyt: Ma Maalis 17, 2014 11:42 am

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Kelju-k » La Syys 26, 2020 8:27 pm

poikani kirjoitti:
La Syys 26, 2020 3:48 pm
Lassie kirjoitti:
La Syys 26, 2020 3:35 pm
Rehtori on saanut Twitterissä asiattomia kommentteja osakseen ja NIIHIN hän on halunnut HETI viranomaistoimia : näin lyhyessä ajassa hänelle riitti omakohtainen epämiellyttävyys.
Säälittävä vässykkä. Eihän häntä ole vielä edes pahoinpidelty tajuttomaksi.
Jos joskus pahoinpidellään niin oikeudenmukainen kohtelu olisi kysellä että menikö nyt varmasti oikeasti taju, estää asianajajan pääsy ja ehdottaa rehtorille ratkaisuksi työpaikan tai asuinpaikan vaihtoa ja koska ei noille pahoinpitelijöille nyt vaan voi mitään.

Mustasurma
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 238
Liittynyt: To Helmi 27, 2020 3:07 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Mustasurma » La Syys 26, 2020 8:50 pm

Villeri kirjoitti:
La Syys 26, 2020 7:03 pm
Kaikkein tärkein saatiin selville tutkimattakin.
20200926_190037.jpg
https://yle.fi/uutiset/3-11565238
Tuo nyt ei todista suuntaan eikä toiseen yhtään mitään.
Sikakoira: "Juu ei kyllä se oli tiukka flunssa tuolloin,oliko rankin neljäänkymmeneen vuoteen mutta syystä taikka toisesta ei noita kuolemantapauksia nyt oikein mistään löydy."

Penaalipena
Alibin satunnaislukija
Viestit: 120
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Penaalipena » La Syys 26, 2020 9:02 pm

Mustasurma kirjoitti:
La Syys 26, 2020 8:50 pm
Villeri kirjoitti:
La Syys 26, 2020 7:03 pm
Kaikkein tärkein saatiin selville tutkimattakin.
20200926_190037.jpg
https://yle.fi/uutiset/3-11565238
Tuo nyt ei todista suuntaan eikä toiseen yhtään mitään.
Tältä pohjalta ei kyllä öyhöttäminen lopu.

Mustasurma
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 238
Liittynyt: To Helmi 27, 2020 3:07 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Mustasurma » La Syys 26, 2020 9:23 pm

Penaalipena kirjoitti:
La Syys 26, 2020 9:02 pm
Mustasurma kirjoitti:
La Syys 26, 2020 8:50 pm
Villeri kirjoitti:
La Syys 26, 2020 7:03 pm
Kaikkein tärkein saatiin selville tutkimattakin.
20200926_190037.jpg
https://yle.fi/uutiset/3-11565238
Tuo nyt ei todista suuntaan eikä toiseen yhtään mitään.
Tältä pohjalta ei kyllä öyhöttäminen lopu.
Taidat olla samoja silakoita kuin kyseisen monikulttuurikoulun rehtori. Tämä ei ole mitään öyhötystä vaan ihmettelyä. Miksi hyssytellään, salataan ja annetaan tuollaisia ympäripyöreitä lausuntoja? Näissä on ollut takana usein sitä monikulttuurisuutta.

Mutta kuten olen sanonut, saahan nähdä.
Sikakoira: "Juu ei kyllä se oli tiukka flunssa tuolloin,oliko rankin neljäänkymmeneen vuoteen mutta syystä taikka toisesta ei noita kuolemantapauksia nyt oikein mistään löydy."

Avatar
nipsunapsu
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 748
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 3:29 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja nipsunapsu » La Syys 26, 2020 9:40 pm

Mitään etnisiin motiiveihin viittaavaa ei ole havaittu. - Yle.fi
^
Eli siis uhri ei ole huudellut mitään rasseli-nasseli-juttuja pahoinpitelijöille, eikä ole siten ainakaan moisista syistä joutunut tämän alistavan lynkkausyrityksen kohteeksi.

Mistä ihmeestä uhri on "yrittänyt pois", koska opiskelu on kiinnostanut enemmän? (tuosta pitäisi saada jo papukaijamerkki ellei toinenkin) ja miksi tuo ryhmästä irtautuminen on vaatinut tältä ryhmältä näin vakavia toimenpiteitä, että porukalla on pitänyt kimppuun käydä ja ilmeisesti jo pidemmän aikaa?

Onkohan uhrilta vaadittu jotain? :roll:
terrorism - the calculated use of violence (or the threat of violence) against civilians in order to attain goals that are political or religious or ideological in nature; this is done through intimidation or coercion or instilling fear.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Scooby Doo
Viestit: 625
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi » La Syys 26, 2020 9:53 pm

Eiköhän tuolla pahoinvoinnin ja väkivallan takana ole se, että erityiskouluja ja -luokkia on lopetettu sekä inkluusio ja kaikkien oppilaiden yhdenvertaisuus, joiden ansiosta ollaan saatu juuri nämä kusipäsimmät ja väkivaltaisimmat ongelmatapaukset muiden oppilaiden riesaksi, kuten 'Koulussa hakatun lapsen äiti' Iltalehdessä tilittää. Tarkkailuluokkia tuskin saadaan takaisin, ne lopetettiin jo 1970-luvulla.


https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/196f ... 791fad6fe5


Koulussa hakatun lapsen äiti järkyttyi rehtorin suhtautumisesta: ”Viimeiseen asti suojellaan sikailijoita”


26.9.2020 klo 19:55

Raju väkivalta ja kiusaaminen loppui vasta koulun vaihtoon. Äidin mukaan järkyttävää on ollut opettajien välinpitämättömyys.
Kuudesluokkalaisen pojan perhe teki useamman rikosilmoituksen poikaan kohdistuneista pahoinpitelyistä. Nämä eivät kuitenkaan lopettaneet pojan hakkaamista, vasta koulun vaihto auttoi. Kuvituskuva, kuvan henkilöt eivät liity tapaukseen.Kuudesluokkalaisen pojan perhe teki useamman rikosilmoituksen poikaan kohdistuneista pahoinpitelyistä. Nämä eivät kuitenkaan lopettaneet pojan hakkaamista, vasta koulun vaihto auttoi.

– Yksi kiva kaveri kertoi yhden kerran, että meidän pojalla pitää olla koulussa jatkuvasti ”henkivartija” mukana, koska muuten hänet hakataan heti, eteläsuomalaisessa kaupungissa alakoulua käyvän pojan äiti toteaa.

Kyseessä on eri lapsi kuin kuluvalla viikolla uutisissa olleessa Vantaan koulupahoinpitelyssä.

Äiti kertoo järkyttyneenä nyt kuudetta luokkaa käyvän poikansa koulutaipaleesta. Miten ensimmäiselle luokalle menneestä iloisesta, mutta ujosta ja herkästä pojasta tuli koulun pahimpien kiusaajien kohde numero yksi.

Nolaamista, tönimistä, lyömistä, potkimista, kuristamista, lumipesujen antamista, vedellä kastelua, vaatteiden silpomista, äiti listaa pojan koulussa kokemaa.

– Oikeastaan kaikkea mahdollista on tehty. Näitä on vaan tullut lisää ja lisää. Hänhän ei puolustaudu mitenkään, joten on hyvä kohde, äiti toteaa.

Hän kertoo miten yhden kerran esimerkiksi poika lähti koulusta ja kiusaajista pahin lähti perään.

– Yhtäkkiä tämä kävi päälle. Otti kuristusotteen ja heitti pää edellä maahan. Siitä seurasi aivotärähdys ja lääkärireissu. Teimme tästä sitten rikosilmoituksen poliisille, mutta ei se tietenkään johtanut mihinkään. Koulun mukaan erilaisia toimenpiteitä kyllä tehtiin, mutta ne eivät vain näkyneet meille, eikä niistä kerrottu.


Luokanvaihto ei auttanut

Äidin mukaan pojan piina koulussa on jatkunut läpi koko alakoulun. Ainoastaan kolmannella luokalla häntä ei pahemmin kiusattu, mutta neljännellä meno alkoi uudelleen. Poika on myös vaihtanut luokkaa väkivaltaisten kiusaajien takia kerran, mutta tästä ei ollut paljoa apua.

Äiti kertoo toisen esimerkin pojan kokemasta kouluväkivallasta.

– Hän odotti taksia koulun edessä. Sen pitäisi olla aina valvottu tilanne, mutta ei ollut. Yhtäkkiä yksi kaveri nappasi takaapäin kiinni, kaatoi rajusti maahan ja rupesi potkimaan polvella selkään. Siitäkin tehtiin sitten rikosilmoitus.

Äiti kertoo, että pojalla on nykyään pitkään jatkuneen kiusaamisen ja väkivallan seurauksena huono itsetunto ja hän on kärsinyt kovasta stressistä. Poika on lopettanut myös urheiluharrastuksensa, koska yksi kiusaajista iski sielläkin.

Kotona poika on ihmetellyt, että miksi juuri häntä kiusataan ja hakataan. Äiti on koittanut selittää, että kiusatuiksi valikoituvat yleensä ne, jotka eivät kovasti lyö takaisin tai eivät ole muuten lunastaneet paikkaansa laumahierarkiassa.


Pahoinpitely vain ”tilanne”

Piinatun pojan äiti kertoo, että turhauttavinta on ollut koulun opettajien ja rehtorin suhtautuminen. Hänen mielestään rajua kiusaamista ja kovaa väkivaltaa katsotaan läpi sormien ja jopa vaietaan, eivätkä pojan piinaajat joudu mitenkään vastuuseen teoistaan.

– Koulun mukaan nämä eivät ole olleet koskaan mitään kiusaamista, vaan ainoastaan ”tilanne välitunnilla”. Esimerkiksi tämä aivotärähdykseen johtanut tapaus kuitattiin vain ”tilanteena”, äiti ihmettelee.

Äiti kertoo, että koulu on kyllä järjestänyt erilaisia palavereja ja tapaamisia tapahtuneiden johdosta, mutta näistä ei ole ollut pojan kannalta mitään hyötyä. Äidin mukaan jossain vaiheessa koulu rupesi ehdottelemaan, että hänen poikansa pitäisi vaihtaa koulua.

– Siellä suojellaan viimeiseen asti näitä sikailijoita. Palavereissa sanotaan, että lapsilla on oikeus tulla kouluun. Eikä heitä voi rajoittaa. Itse olen kysynyt, että mitenkä sitten minun poikani oikeus käydä koulua ilman, että joutuu jatkuvasti hakatuksi.

Äiti kertoo pojan pahimpien piinaajien olevan kaikkien samalla erityisluokalla, jossa on oppimisvaikeuksista kärsiviä lapsia. Hän kertoo olleensa itse suoraan yhteydessä väkivaltaisten kiusaajien huoltajiin ja käyneensä jopa tapaamassa heistä osaa. Tämä ei ole kuitenkaan pysäyttänyt pojan kaltoinkohtelua.


”Teidän päätös”

Koska koulu ei puuttunut pojan tilanteeseen, äiti otti lopulta yhteyttä kaupungin sivistystoimen johtoon. Äidin mukaan sivistysjohtaja oli pojan kokemasta järkyttynyt.

– Hän myönsi suoraan, että pojan piinaajat kuuluisivat sairaalakouluun. Mutta ei heille ole paikkoja, koska niitä on niin vähän.

Nyt pojan tilanne on äidin mukaan vihdoin helpottanut, sillä hän vaihtoi koulua ja uudessa paikassa kaikki sujuu hyvin.

– Nämä kiusaajat jatkavat yhä kuninkaana vanhassa koulussa ja poika ei voi liikkua edes kaupungilla ilman, että tulee kiusatuksi, jos näihin törmää, äiti sanoo.

Hän ihmettelee vielä, että koulun vaihtamista käsitelleessä tapaamisessa, pojalta ruvettiin tivaamaan, haluaako hän oikeasti vaihtaa koulua.

– Kovasti korostettiin, että tämä on teidän päätös. Ilmeisesti se näyttää paremmalta, kun koulu voi ilmoittaa, että oppilas vaihtoi koulua omasta halustaan. Itse sanoin palaverissa, että tämä ei ole reilua. Miksi näitä kiusaajia ei saada muualle? Vastaus oli, että heille ei ole mitään paikkaa.


Opettajille lisää keinoja

Äiti on itsekin ammatiltaan opettaja ja kertoo osittain ymmärtävänsä poikansa opettajia ja rehtoria, sillä heillä on kovin vähän keinoja piinaajien kuriin saamiseksi.

Äidin mielestä opettajille tarvittaisiin Suomessa uusia kurinpitokeinoja ja niiden tueksi riittäviä rangaistuksia. Lisäksi hän ottaisi uudelleen käyttöön pääosin lakkautetut erityiskoulut ja erilliset tarkkailuluokat.

– Opettajien auktoriteetti on nyt viety. Monet lapset ovat entistä huonokäytöksisempiä ja sairaampia. Sairaalakoulujakin on lakkautettu ja sinne kuuluvia opiskelee tavallisissa kouluissa. Kiusaamisista ja pahoinpitelyistä vaietaan. On Kiva-koulu, mutta siitä ei ole hyötyä ja opettajat pelkäävät myös vanhempia, äiti listaa ongelmia.

Hän ei usko, että opetusministeri Li Anderssonin (vas) tiistaina lupaamista koulupsykologien ja -kuraattorien lisäyksistä on juurikaan hyötyä rajuihin kiusaamis- ja väkivaltatapauksiin. Andersson kertoi hallituksen suunnittelemista psykologi- ja kuraattorikiintiöistä kommentoidessaan vantaalaiskoulussa tapahtunutta väkivaltaa.

– Itse soitin yhdenkin kerran kuraattorille. Hän oli suoraan sitä mieltä, että nämä vaikeat tapaukset eivät kuulu hänelle. Eiväthän kuraattorit tai psykologit voi tuoda sitä tarvittavaa kuria ja rauhaa kouluun, vaikka yrittäisivätkin.

Piinatun pojan äiti toteaa, että suuri ongelma on myös rikoslain kiusaajille tuoma suoja, sillä Suomessa alle 15-vuotiasta ei voi saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen.

– Ne tietävät, että ovat alaikäisiä ja että sen takia heille ei tule seurauksia. Vaikka he hyvin myös tietävät, että toisen kuristaminen on todella vaarallista.

Iltalehti on tutustunut osaan äidin ja koulun välisestä viestinvaihdosta, joka koskee pojan kokemaa väkivaltaa ja kiusaamista. Iltalehti ei kerro pojan nimeä tai kotipaikkaa uhrin suojelemiseksi.

MATTI TANNER

John Kimble
Hercule Poirot
Viestit: 2066
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Pahoinpitely/tapon yritys Vantaan Kytöpuiston koulussa

Viesti Kirjoittaja John Kimble » La Syys 26, 2020 10:09 pm

Sinikka kirjoitti:
La Syys 26, 2020 11:46 am
John Kimble kirjoitti:
Pe Syys 25, 2020 9:38 pm
Sinikka kirjoitti:
Pe Syys 25, 2020 4:23 pm
Rehtoria on nimitelty ja uhkailtu, "vartijoila pyritään estämään, että kukaan ei tule lyömään kättä pöytään".
Kuka näin sanoi? Lähde ei selviä HS:n uutisesta jonka linkkasit tänne.
Tilanne on koululla koettu uhkaavana, rehtorihan on sanonut ottavansa yhteyttä viranomaisiin saamiensa viestien takia.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000006647769.html
Vartija ei ole viranomainen. Et vastannut kuka sanoi tuon linkkaamasi suluissa olevan lauseen. Sen sijaan ei ole yllättävää jos tilanne on "koettu uhkaavana" kun 11-v lapsi hakataan koulussa tajuttomaksi viiden oppilaan toimesta.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

Vastaa Viestiin