Metsästäjä ampui kaverinsa vahingossa Kuusamossa

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
jepulis82
Adrian Monk
Viestit: 2736
Liittynyt: Ma Kesä 19, 2017 5:28 am

Re: Metsästäjä ampui kaverinsa vahingossa Kuusamossa

Viesti Kirjoittaja jepulis82 »

poikani kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 1:45 pm
Eiköhän tässä ollut tappo kyseessä. Vahinko ei ole oikein selitettävissä.
Taposta pääsee ehdollisella kun vaan tekee sen "vahingossa" autolla kännissä tai "vahingossa" metsästysreissulla.
"Those who want respect, give respect."

Jannes
Lauri Hanhivaara
Viestit: 137
Liittynyt: La Heinä 23, 2016 3:22 pm

Re: Metsästäjä ampui kaverinsa vahingossa Kuusamossa

Viesti Kirjoittaja Jannes »

No siis, ylipäänsä termin "kaveri" käyttö tyypistä joka kuolee metsästystoverinsa ampumana on hieman arveluttavaa.

Ainakin itse varmistaisin etten ikinä sohi piippuani kaveria kohti, kuulostaa siis aika omituiselta ellei ne larpanneet siellä mettässä kummelin koistista.

maxi
Roger Murtaugh
Viestit: 875
Liittynyt: La Loka 14, 2017 8:52 am
Paikkakunta: Joulupukin maa

Re: Metsästäjä ampui kaverinsa vahingossa Kuusamossa

Viesti Kirjoittaja maxi »

VastarannanKiiski kirjoitti:
La Maalis 27, 2021 10:26 am
maxi kirjoitti:
Pe Maalis 26, 2021 8:23 am
VastarannanKiiski kirjoitti:
Ma Loka 12, 2020 12:00 pm


Minusta metsäsätys ei ole täyspäisten harrastus; ihmiset huvittelevat tappamalla muita elollisia olentoja. Se jos mikä on sairasta.
No joo...Suomessa olisi tuon arvion mukaan kymmeniä tuhansia avohoitopotilaita aseet kourassa pitkin maita ja mantuja.
Metsästys on ikiaikainen elämäntapa sillä on elätetty perheet ja saaliita on käytetty myös kaupantekoon saadakseen rahaa jolla on ostettu muita hyödykkeitä ja elämässä tarpeellista. Nykyään hirvikanta paisuisi järjettömän suureksi jos metsästystä ei olisi.
Ennen oli ennen. Nyt vanhanajan eränkäynnistä ei ole juuri mitään jäljellä, kun käytössä on tutkakapnnat, riistakamerat, autot.. Ahneus on myös lisääntynyt; aiemmin riistakantaa hoidettiin ja jätettiin saallina kiinnostavia, vahvoja yksilöitä lisääntymään. Nyt ajellaan metsäautoteitä ristiin rastiin joka helvetin aamu, kunnes mitään elonmerkkejä ei enää löydy ja voidaan huokaista "nyt on kaikki tapettu".
Moni metsästäjä on huonkuntoinen läski, joka ei nälän takia riistaa tarvitse, koska nipinnapin kykenee pudottautumaan ruhonsa kanssa pickupista tielle luskamaan haulikkolla ja kiväärillä eläimiä hengiltä. Tai pyöräilijöitä, tai mäyräkoiria (näinhän joku Paraisilla teki).. Saatana kun lajintunnistustkaan ei onnistu enää.

Peurakannan ylikasvua on itse aiheutettu ruokinnalla ja ruokintaikkoja perustettu liian lähelle teitä. TurunSanomassakin oli tästä juttu. Metsästäjät ulisivat lisäksi, että jos ampuminen riistapelloille kielletään, eihän he saa sitten mitään saaliiksi. ;) Sudet pitäisivät peura- ja hirvikantaa kurissa, kun luonnon annettaisiin itse hakea tasapaino.

Ikiaikainen perinne on ollut lasten ja vaimojen hakkaaminen, jätteitten kippaaminen metsään ja mereen.. Nyt näitä paheksutaan ja ne ovat rikoslaissa rangaistavai tekoja. Maailma muuttuu ja tavat ja arvot sen mukana.
Kannatan metsästystä heti, kun sitä aletaan taas tehdä ilman autoja ja moottorikelkkoja. Jos homman hoitaa omin lihasvoimin hiihtämällä tai kävelemällä ja ilman navigaattoreita, sovelluksia ja kameroita, silloin metsästäjä on saaliinsa ansainnut. Sellainen ikiaikainen perinne saa puolestani säilyä.
Mikä ne tasapainottavat sudet pitää kurissa ellei ihminen. Mitä susikannan kasvu aiheuttaisi kun peurat ja hirvet on niiden toimesta syöty. Entiseenaikaan ei lienee paluuta, pahuutta on kaikenlaista niinkauan kun on eläviä olentoja maapallolla jokainen meistä kuolee tavalla tai toisella.

Riistapelloille ampuminen on perusteltua sikäli, että missä ruoka siellä riista. Nykyinen eläinsuojelulaki velvoittaa ihmistä auttamaan myös luonnonvaraisia eläimiä niiden joutuessa pulaan tai loukkaantuessaan.

Ihmettelen sitä miten tämä Kuusamon tapaus on mediassa lakaistu maton alle kun samaan aikaan sattui toinen asehutilointi Savukoskella.

Metsästystä ei luvallisesti voi harjoittaa moottoroidulla ajoneuvolla jos sellaista havaitsee siitä on velvollinen ilmoittamaan.

Itse en metsästä mutta en ole niin vihreä että olen sitä muilta mielipiteilläni kieltämässä. Entiseen aikaan ei ajeltu kotoa kauppaan autolla sinne mentiin jalkaisin nykyään mennään autolla vaikka matkaa olisi vain muutama sata metriä. Siinäkään ei päde entinen aika niinkuin ei muussakaan ihmisen toimissa mutta siitä huolimatta myös entiseen aikaan on tullut vahingossa ammutuksi siitä on esimerkkejä.
Elämä on laiffii

VastarannanKiiski
Jane Marple
Viestit: 1062
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Metsästäjä ampui kaverinsa vahingossa Kuusamossa

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

maxi kirjoitti:
Ma Maalis 29, 2021 7:42 am

Ihmettelen sitä miten tämä Kuusamon tapaus on mediassa lakaistu maton alle kun samaan aikaan sattui toinen asehutilointi Savukoskella.
Tämä muuten askarruttaa minuakin. Onko osallisina jotenkin merkittävässä asemassa olevia ihmisiä, ja tapaus siksi pyritty pitämään mahdollisimman paljon poissa julkisuudesta?
Tietysti eri rikostyypeissä joku tapaus on enemmän julkisuudessa ja joku ei juuri lainkaan. Osin tähän vaikuttaa osallisten ihmisten aktiivisuus somessa. Sieltähän on kotisalapoliisien helppo kaivaa lisätietoja.

ässähai
Sofia Karppi
Viestit: 413
Liittynyt: Pe Heinä 03, 2020 9:48 pm
Paikkakunta: Haihiha

Re: Metsästäjä ampui kaverinsa vahingossa Kuusamossa

Viesti Kirjoittaja ässähai »

On uutisoitu, että kuollut mies on ulkopaikkakuntalainen. Mutta entäs tämä metsästysseurue, onko se paikkakuntalainen vai ulkopaikkakuntalainen?

Spekulointia:

Juolahti mieleen, että onkohan tässä käynyt niin, että eräelämyksiä kaipailevat etelän eräjormailijat ovat päättäneet koota sopivan jahtiseurueen, ja sitten on ostettu hirvenpyyntioikeudet huutokaupasta, ja sen jälkeen lähdetty vähän harrastelemaan metsästystä Kuusamon alueelle... eikä niiden kaikkien eräelämysten ihanassa tuiskeessa ole muistettu noudattaa jahtiseurueen metsästyksen johtajan kertomia turvallisuusmääräyksiä, ja siksi kävi niin kuin kävi.

Voi se olla niinkin, että metsästyksen johtajankin ote on livennyt niin ettei ole ehtinyt viimeisen päälle valvoa seurueensa jokaikistä pyssynpitelijää. Vastuu metsästyksen johtajalla on kuitenkin iso. Metsästyslaki velvoittaa pyyntiluvan saaneen jahtiseurueen nimeämään metsästyksen johtajan, ja tämän tehtävänä on valvoa henkilökohtaisesti, että turvallisuusmääräyksiä ja metsästystä koskevia säännöksiä noudatetaan.

Tämä on kaikkien metsästäjien tiedossa jo metsästysseuransa sääntöjen takia. Myös jahtiseurueita ohjeistetaan niin että niiden kannattaa laatia metsästyssäännöt hirvijahtiin.
Metsästyslain 8 §:n alueella (Lapissa sekä osassa Kainuuta ja Pohjois-Pohjanmaata) metsästysseurojen ja -seurueiden kannattaa laatia metsästyssäännöt hirvijahtiin, sillä metsästysjärjestelyt poikkeavat huomattavasti muusta Suomesta. Hyvillä säännöillä metsästys saadaan järjestäytyneeksi ja näin säästytään monilta hankalilta tilanteilta. Metsästysseura tai -seurue voi laatia sääntönsä omien tarpeidensa mukaan, mutta mallisäännöt helpottavat kullekin sopivien metsästyssääntöjen laatimisessa.
VINK! 1. Säädösvalmistelu: tavoitteena unionitasoiset vähimmäisvaatimukset väärinkäytösten ilmoittajien suojelulle 2. Poliisihallituksen lausunto/21.9.2018 3. Tutkimus: Hallinnollinen rikosten torjunta 4. Perustuslaki: Kaikessa julkisessa toiminnassa on noudatettava tarkoin lakia

Vastaa Viestiin