Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

VastarannanKiiski
Matlock
Viestit: 798
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

URSA kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 3:26 pm
Gurney kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 2:48 pm
^ Hakkerin lisäksi yksi suuri syyllinen on Vastaamon tee-se-itse-it-tyyppi. Ukko on keskittynyt rahan keräämiseen ja tietoturvallisuus on jäänyt huomioimatta.

Ville Tapion vastuuton toiminta näyttää unohtuneen useammalta?
On huomattu ja homma haiskahtaa pahasti. Perheyritys jossa vanhemmat ovat järjestäneet aikuiselle pojalleen hyvän työpaikan ja tuottoisan osakkuuden, mutta työn jälki on katastrofi. Kriisiaikana vielä tällainen kriisi päälle.

Hakkeri/kiristäjä on kuitenkin isompi rikollinen.
Samaa mieltä. Ville Tapiohan on kehunut mm. Hesarissa olevan sa itse oppinut koodari. Tässä on paljon kysymyksiä, joihin ei ole vastauksia.
Missä jätkä nyt on? Kadonnut kuin pieru Saharaan vai kenties kiinni otettuna?
Onko firma ko.perheen omistuksessa vielä vaiko kenties myyty hiljattain tietomurto ja kiristys salaten?

Jos Vastaamo on tehnyt rikosimoituksen kiristyksestä tämän vuoden syyskuussa ja tietomurto oli jo 2018, olisikohan sittenkin niin, että kiristystä on ollut jo pidempään ja Vastaamo maksellut ja kuvitellut sumplivansa jotenkin omin avuin kuiville tuosta tilanteesta?

Onko firmasta pumpattu rahaa ulos ja turvaan tai tehty henkilökohtaisen omaisuudeen suhteen jotain järjestelyjä jonkinlaisena saattohoitona jos on jo tajuttu pidempään lopun olevan lähellä?

Tiedotustilaisuus oli kuin kopio THL:n koronatiedotustilaisuuksista yskimisineen ja maskien vatvomisineen. En ainakaan itse saanut mitään irti koko lähetyksestä.
"Poliisin paras kyvykkyys tekee töitä hiki hatussa " = heillä ei ole aavistustakaan yhtään mistään.

Ruben Auer-Vaara
Alokas
Viestit: 28
Liittynyt: To Huhti 23, 2020 6:04 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja Ruben Auer-Vaara »

Harmaasusi kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 12:46 pm
guilty kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 11:39 am
Pitääkö tää tieto XX:n tietojen vuotamisesta Torilaudalle paikkaansa?
Torissa on muutaman poliisin ja jonkun poliitikon kertomuksia. En nähnyt ns. "tavallisten ihmisten" kertomuksia.
Kesti ylipäätään hetken, että ymmärsin todella lukevani ihmisten potilaskertomuksia, sillä niitä lukeakseen ei tarvinnut klikata mitään linkkiä. Sisällöltään ne materiaalit mitä luin (en pystynyt ahdistukseltani lukemaan läheskään kaikkea) olivat samanlaisia kuin kenen tahansa ihmisen terapeutilleen kertomat asiat. Melko yleisluontoisia mainintoja parisuhdeongelmista, huolta työpaikan asioista, huolta omasta pärjäämisestä kuormittavassa elämäntilanteessa, lääkityksiä (mikä viittaa että käynti on ollut psykiatrilla, en ruvennut katsomaan tarkemmin), fyysisiä oireita. Ihan normaalia yritystä siis selvitä elämästä käsittelemällä niitä turvallisesti terapiassa, luottaen että puhua voi hankalista tunteista ilman huolta siitä, että pohdinnat päätyvät eteenpäin.
Ihmisellä – myös poliitikolla ja poliisilla - piti olla oikeus hakea apua. Nyt se oikeus on tuhottu, poljettu, liattu.
En myöskään itse jaksa enää mennä tor-verkkoon roikkumaan. Eilisen jälkeen oma stressitasoni asiasta on noussut sen verran että pakko suojautua.
Huomaatko, että potilaskertomuksia lukevat syyllistyvät rikokseen. Se, että salassapidettävää aineistoa on vuodettu julkisuuteen ei tee niiden lukemista lailliseksi vaan siinä tulee syyllistyneeksi rikokseen. Kannattaa huomioida, että niitä potilastietoja ei pidä mennä lukemaan.

Avatar
poikani
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4551
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja poikani »

Nimimerkit guilty, Harmaasusi ja Ruben Auer-Vaara: Miettikää nyt vähän! Teidän viesteissänne esiintyy mahdollisen uhrin nimi, joka jo sinällään riittää tässä tapauksessa tuomaan ko. henkilölle harmia, vaikka yksityiskohtia ei tiedetäkään. Kun rikollisia arvuutellaan täällä eri keissien yhteydessä, silloin yleensä viljellään niitä nimikirjaimia: "Tiedän tekijän, hän on E. L. Tämä on sataprosenttinen fakta." Uhreista ei näköjään niin väliä.

Nimiä poistettu. Jos ilmaantuu, vasikoikaa viesti.
-NILS-
????? ?? ??????.

Hjelppoheikki
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: To Syys 27, 2018 4:50 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja Hjelppoheikki »

Edelleen se kanta on ollut Atostekin toimittama ja ylläpitämä. Koska kyseessä räätälöity kanta ja sovellus, niin siitä käytetään harhaanjohtavia termejä. Toimittaja löytyy kuitenkin selosteista.

Myöskään siitä miten kantaan on murtauduttu ei ole varmaa tietoa. Todennäköisimmin tekijä on tuntenut Atostekin toimittaman kannan heikkouksia tai pahimmillaan tiennyt miten sinne pääsee sisään. Helposta salauksesta ei ole mitään varmuutta. Vaikuttaa enemmän sisäpiirityöltä kuin sattumanvaraiselta toiminnalta. Kiristys on kaikkiaan epäammattimaisesti toteutettu ja laajan huomion johdosta tekijän kiinnijääminen on ajan kysymys, koska jälkiä on lopulta kaikkialla, kun vain saa kohdehenkilön profiloitua ja osaa etsiä.

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

Oli hieno info. KRP:ltä marssi isot pamput kertomaan... Ei mitään mikä ei olisi ollut jo tiedossa. Eli siis kun lasken infon perusteella 1+1 niin poliisilla ei ole harmainta aavistusta tekijästä eikä edes siitä onko suomipoika vaiko ulkomaalainen. Hyvin menee siis. KRP ei tätä heppua kiinni nappaa. Jos joku onnistuu jäljille pääsemään niin se on nämä valkohattuhakkerit joiden harteille nyt laittaisin sen pienen toivon, että onnistuvat kaivamaan sen kuuman vihjeen tekijästä esille. KRP vois samantien sysätä tutkintavastuun tälle porukalle ja jatkaa normaalia toimintaansa. :D

Berlin
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 927
Liittynyt: To Joulu 31, 2015 2:06 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja Berlin »

Vai Atoksen kanta. Atos käyttää laajalti intialaisia koodareita ja työn jälki on mitä on. Sama koskee esim. Tietoa. Koodareita ostetaan sieltä mistä halvemmalla saa.
Annaanna: Mistä valtiosta mies oli kotoisin? Afrikasta?

VastarannanKiiski
Matlock
Viestit: 798
Liittynyt: La Helmi 08, 2020 6:24 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja VastarannanKiiski »

https://www.is.fi/digitoday/tietoturva/ ... 99244.html
Tietoturva
Tietoturva-asiantuntija: Vastaamon tietomurron takana on todennäköisesti suomalainen tai suomalainen on ollut apuna


Moni asia viittaa asiantuntijan mukaan siihen, ettei tekijä ole maailman teknisin tyyppi eikä ole pystynyt peittämään kaikkia jälkiään.

Kuva

Viivi Salminen STT
15:01

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurron tekijän kiinnijääminen riippuu ennen kaikkea siitä, millaisia jälkiä tekijä on jättänyt. Kaikesta digitaalisesta toiminnasta jää aina jonkinlainen jälki.

Tietoturva-asiantuntija Benjamin Särkkä sanoo STT:lle, että moni asia viittaa siihen, että kyseessä ei ole maailman teknisin tyyppi, eikä tekijä ole pystynyt peittämään ihan kaikkia jälkiään.

Hänen mukaansa tekijän jäljille voi päästä esimerkiksi kiristysviestien avulla.

– Bitcoinit joutuu jossain vaiheessa kuitenkin vaihtaman fyysisen maailman välineeksi, siirtymä on sellainen kohta, missä voi jäädä kiinni, Särkkä sanoo.

Tietovuodon uhreille on lähetetty kiristyssähköposteja. Kiristäjä kirjoittaa, että asiakkaan täytyy maksaa 24 tunnin kuluessa 200 euron arvosta bitcoineja. Jos maksua ei suoriteta tuossa ajassa, summa nousee 500 euroon, joka täytyy maksaa 48 tunnin sisällä.

Jos uhri ei maksa, kiristäjä uhkaa julkaista arkaluonteisia tietoja.
"Kyseessä todennäköisesti suomalainen tekijä tai sitten tekijä tekee yhteistyötä suomalaisen kanssa"

Särkän mukaan vuodossa on hyvin paljon merkkejä, jotka viittaavat suomalaiseen tekijään.

– Kiristysviestit ovat aivan täydellisellä suomen kielellä kirjoitettu ja tietoja on jaettu sellaisilla foorumeilla, jotka ovat suomenkielisiä ja jotka vaativat suomenkielisen tunnistetiedon, Särkkä sanoo.

Hänen mukaansa tekstit eivät näytä konekäännökseltä. Hänen arvionsa mukaan kyseessä on joko suomalainen tekijä tai sitten tekijä tekee yhteistyötä suomalaisen kanssa.

– Se rajaa potentiaalisia tekijöitä aika paljon, Särkkä sanoo.

Kiinnijäämisen riskiä lisää se, että tapaus on ainutlaatuinen ja on ollut paljon julkisuudessa.

– Jos tekijä puhuu yhtään kenellekään, kuulija tuskin pitää sitä tietoa vain itsellään vaan on äärimmäisen todennäköistä, että se joku tästä kertoo, Särkkä sanoo.
Vapaaehtoisen tekemisessä on riskinsä

Särkkä arvioi, että keskusrikospoliisilla (KRP) on mahdollisuudet selvittää tekijä. Hänen mukaansa KRP:ssä on osaamista ja kyvykkäitä ihmisiä, joilla on valmiudet tapaus selvittää. Kysymys on siitä, onko siihen tarpeeksi resursseja kaiken muun ohella.

Tekijä voi kuitenkin jäädä piiloon, jos tämä on kaikesta huolimatta onnistunut peittämään jälkensä tai jättämään jälkiä hämäykseksi.

– Hämäykset ohjaavat resurssia sinne hämäykseen ja sen myötä tutkinta vaikeutuu ja hidastuu, jolloin sen oleellinen data ja siihen käsiksi pääseminen muuttuvat hankalaksi, Särkkä sanoo.

Julkisuudessa on ollut tietoja siitä, että vapaaehtoiset yrittävät selvittää tekijää. Vaikka tarkoitus on hyvä, siinä piilee Särkän mukaan riski.

– Ne jotka tätä itsenäisesti tutkivat, liikkuvat vähän siinä eettisyyden harmaalla rajalla. Kaikki eivät välttämättä ymmärrä, että omat toiminnot saattavat vaikeuttaa oikean tahon eli tässä tapauksessa KRP:n tutkintaa, Särkkä sanoo.

Särkän mukaan paras tapa auttaa on lähettää linkkitiedot, kuvakaappaukset ja muut suoraan poliisille.

– Ja sitä kautta voidaan saada se data kasaan, nyt ei kannata lähteä hakemaan oman käden oikeustoimintaa tähän ollenkaan, Särkkä sanoo.

Särkkä muistuttaa, että asiaa vapaaehtoisesti selvittävät voivat syyllistyä rikokseen myös itse, vaikka olisivat olleet hyväntahtoisesti liikkeellä.
"Jossain on joku tietoturvakontrolli pettänyt"

Särkän mukaan Vastaamolta on iso moka, että tekijä on päässyt potilastietoihin käsiksi.

– Jossain on joku tietoturvakontrolli pettänyt eikä sitä ole huomattu ajoissa. En tiedä, onko kyse huolimattomuudesta, välinpitämättömyydestä vai tietämättömyydestä, Särkkä sanoo.

Hänen mukaansa Vastaamolta pitäisi nyt saada vaikeisiin kysymyksiin vastauksia. Hän toivoisi Vastaamolta myös aktiivisempaa vastuunkantoa uhreja kohtaan.

– Mielestäni Vastaamo olisi voinut esimerkiksi omasta pussistaan maksaa esimerkiksi nämä luottokiellot tai ainakin mahdollisuuden hyvitykseen.

Uhreille hän haluaa painottaa sitä, että nämä hakisivat tarvittaessa apua eivätkä menisi paniikkiin. Hän lisää, että vaikka kiristysviestissä oli henkilöturvatunnus, se ei ole yksilöity viesti, vaan se on lähetetty kaikille, joiden tiedot on saatu.

Syskon S
Matlock
Viestit: 846
Liittynyt: Pe Touko 08, 2015 9:45 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja Syskon S »

Minä veikkaan, että pian käynnistyy sellainen rikostyyppi, että ketkut soittelevat tai laittavat postia randomtyypeille, joiden puhelinnumeron tai muut yhteystiedot löytävät jostain ja toimittavat maksukaavakkeen tai pyytävät käteistä, ettei henkilön tietoja vuodettaisi eteenpäin. Seniilin tai jotenkin muuten yksinkertaisen ihmisen ei tarvitse edes olla Vastaamon asiakas, riittää kun on kuullut puhetta tietovuotoasioista telkkarista, sattaa silloin hyvinkin maksaa. Aina joku menee lankaan :roll:
Minä en hämmästy mistään

kusiainen
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 203
Liittynyt: Ke Syys 27, 2017 6:58 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja kusiainen »

KRP jannu väittää, että tietojen lukeminen voi olla rikos.

Mikä lakipykälä on tässä takana?

Hjelppoheikki
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: To Syys 27, 2018 4:50 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja Hjelppoheikki »

Julkisesta potilasrekisterin tietosuojaselosteesta:

9. Käsittelyssä käytettävät tietojärjestelmät ● Vastaamon Toiminnanohjausjärjestelmä (omavalmiste) ● Accountor / Procountor (laskutus) ● Visma Duetto (perintä) ● Atostek eRA (sähköinen lääkkeenmääräys)

Kohta 12: Säännönmukaiset siirrot ja luovutukset

Alla mainitut toimittajat käsittelevät henkilötietoja Psykoterapiakeskus Vastaamo Oy:n toimeksiannosta ja lukuun: ● Accountor Finago Oy, Y-0836922-4 ● Atostek Oy, Y-1571997-4 ● PricewaterhouseCoopers Oy, Y-0486406-8


Tuosta voi päätellä, että Atostek on tuon omavalmisteen takana. On sanomattakin selvää ettei kukaan yksittäinen kovakaan koodari lähde tekemään tällaista järjestelmää itse koska se ei menisi mistään auditoinneista läpi, saati potilastietorekisterin auditoinneista. Lisäksi ylläpito ja päivittäminen on työlästä, joten täytyy olla todella tyhmä, jos tätä kokonaisuutta ei ulkoista toimialan erikoistoimijoille viimeistään silloin kun toiminta on kasvanut edes hieman.

Tietosuojaselosteessa mainitut dataa käsittelevät tahot on tarkkaan eritelty ja ainoa joka näistä kehittää ja ylläpitää uskottavilla resursseilla potilastietojärjestelmiä on Atostek.

Kohta 14: henkilötietojen suojauksen perusteet:

A. Manuaalinen aineisto Potilasreskisteriin tallennettavat tiedot ovat säädetty potilaan asemasta ja oikeuksista annetun lain (785/1992) 13 §:n mukaan salassa pidettäviksi ja tietosuojalain mukaan suojattaviksi. Potilastietoja voivat käyttää ainoastaan asianomaisessa toimintayksikössä potilaan hoitoon tai siihen liittyviin tehtäviin osallistuvat henkilöt. Manuaaliset tiedot säilytetään valvotuissa ja kahden lukon takana olevissa tiloissa.

B. ATK:lla käsiteltävät tiedot Käyttöoikeudet on rajattu henkilöittäin vain jokaisen omien potilaiden hoidon kannalta tarpeelliseen tietoon. Tietojen käyttötapahtumat rekisteröidään. Potilastietoja ei tallenneta työasemille. Työasemien ja palvelinten välinen tietoliikenne on salattu. Asiattomat yritykset päästä potilastietoja sisältäville palvelimille aiheuttavat asiattoman yrityksen alkuperästä tietoja sisältävän hälytyksen rekisterinpitäjälle.

5. Rekisterinpitäjän henkilötietojen käsittelyn yleinen ohjaus ja valvonta

Yritykselle on perustettu tietosuojatoimikunta, sekä nimetty tietosuojavastaava ja lakiasioista vastaava johtaja. Tietojärjestelmien omavalvontaan on laadittu suunnitelma. Tietosuojariskit ja niiden vaikuttavuus on arvioitu. Palvelinympäristöt ovat auditoitu. Tietosuojatoimikunta huolehtii muun henkilöstön koulutuksesta sekä toteuttaa valvontaa ja puuttuu havaittuihin poikkeamiin.

Olisi mielenkiintoista tietää kuka auditoi ja koska. Vaikka Vastaamo olisi vain tilannut Atostekiltä järjestelmän ja ylläpitänyt sitä itse on kolmas osapuoli suorittanut auditoinnin. Tietenkään ei ole auditoijan syy jos järjestelmän ylläpitäjä laiminlyö kaiken tietoturvan ja valvonnan auditoinnin jälkeen. Osana auditointia yleensä varmistetaan palvelimen olevan salattu siten ettei sitä ole edes mahdollista vain sisäänkirjautumalla saada kopioitua.
Viimeksi muokannut Hjelppoheikki, Su Loka 25, 2020 4:29 pm. Yhteensä muokattu 2 kertaa.

Avatar
TavanTallaaja
Matlock
Viestit: 755
Liittynyt: Su Heinä 29, 2018 3:12 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja TavanTallaaja »

ammattiamatööri kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 4:01 pm
Oli hieno info. KRP:ltä marssi isot pamput kertomaan... Ei mitään mikä ei olisi ollut jo tiedossa. Eli siis kun lasken infon perusteella 1+1 niin poliisilla ei ole harmainta aavistusta tekijästä eikä edes siitä onko suomipoika vaiko ulkomaalainen. Hyvin menee siis. KRP ei tätä heppua kiinni nappaa. Jos joku onnistuu jäljille pääsemään niin se on nämä valkohattuhakkerit joiden harteille nyt laittaisin sen pienen toivon, että onnistuvat kaivamaan sen kuuman vihjeen tekijästä esille. KRP vois samantien sysätä tutkintavastuun tälle porukalle ja jatkaa normaalia toimintaansa. :D
Jos tekijää ei tiedetä, niin millä ilveellä sen kansalaisuudesta voisi olla varmuus? Vähän sama kun sanoisi, ettemme tiedä tekijää, mutta kyseessä on varmuudella punahiuksinen.

Hermione
Matlock
Viestit: 845
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja Hermione »

URSA kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 3:26 pm
Gurney kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 2:48 pm
^ Hakkerin lisäksi yksi suuri syyllinen on Vastaamon tee-se-itse-it-tyyppi. Ukko on keskittynyt rahan keräämiseen ja tietoturvallisuus on jäänyt huomioimatta.

Ville Tapion vastuuton toiminta näyttää unohtuneen useammalta?
On huomattu ja homma haiskahtaa pahasti. Perheyritys jossa vanhemmat ovat järjestäneet aikuiselle pojalleen hyvän työpaikan ja tuottoisan osakkuuden, mutta työn jälki on katastrofi. Kriisiaikana vielä tällainen kriisi päälle.

Hakkeri/kiristäjä on kuitenkin isompi rikollinen.
Olen hiukan eri mieltä tästä.

On ollut jo vuosia tiedossa, miten arvokas omaisuus tieto on. Asia on myös tunnistettu lakisääteisesti. 5/2018 astui voimaan EU:n tietosuoja-asetus, joka velvoitti yrityksiä suojaamaan hallussaan oleva tieto asianmukaisesti. Yrityksillä oli runsaasti aikaa miettiä
a) mitä tietoa heillä on
b) miten sitä tulee suojata
c) miten suojaus toteutetaan
d) miten suojausta valvotaan
e) miten tietoja käsittelevä henkilöstö koulutetaan
f) miten tietojen käsittelyn pelisäännöt viestitään.

Vastaamon tietosuojaseosteessakin nämä tiedot oli viestitty. Mutta koska tietomurto on tapahtunut on GDPR asetuksen tultua voimaan, tietosuojaselosteessa luvattuja menettelyitä ei ole noudatettu.

Vastaamo ei varmasti ole ainoa toimija jonka tietoturvan toimenpiteet ovat jääneet hienon julkisen selosteen tasolle. Mutta seuraukset ovat nyt tiedossa.
Kirjaviisas loitsumestari

KnitKnatt
Parranpäristäjä
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 3:06 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja KnitKnatt »

Täällä ollut paljon juttua tuosta kiristysviestien suomenkielestä. Tämä alkuperäinen kiristäjä, ransom_man, nimenomaan haki TOR-verkossa ihmisiä suomentamaan asioita. Ehkä jotkut ihmiset ovat tämän halunneet tehdä tai sitten sekin on pelkkää harhautusta. Aika turhaa miettiä jotain sanamuotoja.

ammattiamatööri
Ran-tan-plan
Viestit: 388
Liittynyt: Ma Syys 14, 2020 5:03 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja ammattiamatööri »

TavanTallaaja kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 4:19 pm
Jos tekijää ei tiedetä, niin millä ilveellä sen kansalaisuudesta voisi olla varmuus? Vähän sama kun sanoisi, ettemme tiedä tekijää, mutta kyseessä on varmuudella punahiuksinen.
No voisi kuvitella, että ekana selvitellään kansalaisuutta. Tutkinnanjohtaja puhui, että tällä hetkellä tutkinta-alue on koko maapallo eli suomeksi tutkinta on lähtökuopassa eikä ole siitä edennyt yhtään mihinkään kokonaiseen kuukauteen. Rikosilmoitushan tehtiin jo viime kuun lopussa.

KnitKnatt
Parranpäristäjä
Viestit: 78
Liittynyt: Pe Tammi 31, 2020 3:06 pm

Re: Psykoterapiakeskus Vastaamo tietomurron kohteena - kiristäjät vaativat 450 000 euroa!

Viesti Kirjoittaja KnitKnatt »

ammattiamatööri kirjoitti:
Su Loka 25, 2020 1:39 pm
Nyt on kyllä mielenkiintoista settiä luvassa. KRP:nhän piti tiedottaa vasta huomenna. Miksi on aikaistettu? Jotain on nyt tapahtunut vai onko muuten vain pakko astua jo aikaisemmin esiin kun koko homma on räjähtämässä kohta totaalisen käsiin

EDIT: KRP pitää tiedotustilaisuuden kello 14
YLE näyttää suorana ainakin areenassa.
KRP on aika hankalassa tilanteessa tämänlaisten tapausten kanssa. Todella vaikeita, ellei jopa mahdottomia tutkittavia. Tätä aika keskiössä olevaa torilautaakin ovat takuuvarmasti kytänneet vuosikaupalla, mutta mitään ei ole tapahtunut.

Hyvät uutiset KRP:lle : Torilauta lopettaa marraskuun alussa.
Huonot uutiset: Uusi lauta aloittaa todennäköisesti viikon sisään edellisen lopettamisesta.

Vastaa Viestiin