Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
JammuSetä
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1394
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Villeri kirjoitti:
Pe Marras 13, 2020 10:32 am
Jannes kirjoitti:
Pe Marras 13, 2020 8:56 am
2 rölliä vie kyllä tätä lautaa kun pässiä narussa :D
Vaikea sanoa, mikä heidän motiivinsa on vai ovatko vain Tärähtäneistöä, mutta persujen laariinhan homma sataa joka tapauksessa - oli persuista mitä mieltä tahansa.
Näinhän se onneksi on. Nämä idiootit saavat jopa epävarmat kääntymään ”natseiksi”

Mutta asiaan. Hyvä että poliisi suomensi tuon ”oireilevat väkivallalla”. Toki lopuksihan siinä edelleen syyteltiin yhteiskunnan turvaverkkoja jne. Ongelmahan on nimenomaa ne turvaverkot. Pumpulityynyllä kasvatetut mutiaiset eivät ota vastuuta elämästään. Vanhempansa pakenivat vastuuta puuropadoille ja lapsensa ovat kasvaneet jatkuvaan sosiaalipuolen ja Kelan hyysäykseen.

Lapsilla on roolimallina vain vetelhtivä ja loisiva suku. Jos oikein kotoutettaisiin niin ensimmäisenä nää pantas kielikurssille ja kouluun. Jos ei viidessä vuodessa osaa kieltä ja ammatti puuttuu niin automaattinen palautus. Se pakottaisi kotiutumaan ja ottamaan vastuun tulevaisuudestaan.

Sverdlov
Martin Beck
Viestit: 847
Liittynyt: Pe Marras 11, 2016 9:28 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Sverdlov »

Likeavirgin kirjoitti:
Pe Marras 13, 2020 12:29 pm
Rescuer kirjoitti:
Pe Marras 13, 2020 12:22 pm
Tappojen osalta tilanne on selvä, viime vuosina tuo luku on Helsingissä ollut 0 ja tänä vuonna ei ole vielä selvitetty yhtään. Raiskausten osalta Helsingissä on toki "hieman" nousua, viime vuonna 38 ja toissa vuonna 5. 2011 oli 15 ja 2016 14 alaikäisten Helsingissä tekemää raiskausta, muuten viimeisen 10 vuodena aika on pyöritty alle kymmenessä...

Lisäksi onhan se hyvä sanoa että on laskussa kokonaisuutena, kun lievemmissä tekomuodoissa on laskua samaan aikaan kun törkeissä on kasvua. Törkeitä ryöstöjä ja törkeitä pahoinpitelyitä on ollut enemmän tänä vuonna 9 kk aikana kuin viime vuonna koko vuoden aikana. Jos samaa tahtia on loppu vuosi menty (uutisoinnista päätellen tosin vauhti on enemmänkin kiihtynyt), niin ainoastaan ryöstöjä on vähemmän kuin viime vuonna. Pahoinpitelyjä olisi silloin 11%, törkeitä pahoinpitelyjä 33% ja törkeitä ryöstöjä 39% enemmän kuin viime vuonna.

Voi olla että rikollisuus on vähentynyt, mutta samalla se on raaistunut. Helsingissä on viimeksi ollut enemmän alaikäisten tekemiä törkeitä pahoinpitelyitä vuonna 2003 kuin tänä vuonna syyskuuhun mennessä on tullut tietoon, eikä törkeiden ryöstöjen määrä ainakaan tällä vuosituhannella ole kertaakaan ollut näin korkea.
No, mutta onko tuohonkaan nousuun maahanmuuttajat vain syynä? Nyt on eletty monille perheille vaikeaa aikaa Koronan johdosta on ollut lomautuksia, irtisanomisia yms.. mikä varmasti omalta osaltaan on aiheuttanut sitten lisääntyneitä päihdeongelmia ja pahoinvointia köyhemmissä perheissä. Lapset sitten oireilee omalla tavallaan, kun välillä on koulutkin olleet kiinni ja kaikki eivät välttämättä ole saaneet laadukasta kotiopetusta.

Ensimmäisenä en lähtisi syyttämään maahanmuuttajia rikostilastojen kasvun suhteen.. Mutta emmeköhän me tästäkin yhdessä selviä. Rasismin lisääminen ei ainakaan ole osa ratkaisua mihinkään, se vain lisää pahoinvointia ja vihaa.
Rasismia pitää juuri lisätä! Nimenomaan siten, että jokainen täälläoleva läpsy palautetaan takaisin eikä uusia oteta. Tämähän ei ole rasismia, ainoastaan normaalia rajavalvontaa ja kansalaisten turvallisuudesta huolehtimista. Sellainen taas ei lisää pahoinvointia - päinvastoin se lisää hyvinvointia.
Anteeksi nimimerkkini, mutta en tiedä mihin päin sen pitäisi viitata?

Hermione
Rico Tubbs
Viestit: 1282
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Toisen ihmisen koskemattomuuden, terveyden ja IHMISARVON kunnioituksen puute on syynä väkivaltaan.

Niin. Se Arvo Pohja. Syytetään yhteiskuntaa kaikesta ikävästä, ministerit huutaa että nyt pitää ryhtyä toimiin mutta kaikki on tyhjää sanahelinää mikä ei johda yhtään mihinkään. Yritetään vaan näyttää siltä että reagoidaan jollain tavoin ongelmaan.

Loppuviimein syy on aina väkivallan ja muun rikollisuuden harrastajan korvien välissä. Siellä se päätös syntyy vahingoittaa kanssaihmistä eikä omasta valinnasta voi vyöryttää vastuuta minkään abstraktin rakennelman kontolle.
Kirjaviisas loitsumestari

Avatar
Heisenberg420
Remington Steele
Viestit: 228
Liittynyt: Ti Elo 27, 2019 5:03 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Heisenberg420 »

Poliisilta hyssyttelemätön kannanotto vakavimpaan jengiväkivaltaan – ”He eivät enää ’oireile rikoksilla’, vaan ovat syyllistyneet vakaviin henkeen ja terveyteen kohdistuneisiin rikoksiin"

Nuorisorikollisuus ja jengiväkivalta on noussut marraskuussa laajaan valtakunnalliseen keskusteluun.

Nuorisorikollisuus puhuttaa valtakunnallisella tasolla. Se nousi otsikoihin Helsingin Sanomien jutun jälkeen, jonka mukaan Helsingin alueella liikkuu 100–150 mahdollisesti vaarallisesti käyttäytyvää nuorta. Helsingin Sanomien mukaan suurin osa heistä on ”maahanmuuttajataustaisia”, mutta lehdessä ei tarkemmin eritellä, mitä tällä tarkoitetaan.

Nuorten tekemä väkivalta on noussut esiin myös muun muassa kuun vaihteessa tapahtuneen puukotuksen vuoksi. 16-vuotiasta epäillään taposta.

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen kirjoittaa blogissaan, että on muistettava, että kysymys on moniulotteinen. Yksinkertaista vastausta ei ole olemassa.

– Esimerkiksi on hyvä muistaa, että tilastot kuvaavat vain ilmiön numeerista olosuhdetta ilman tarkempaa laadullista arviointia. Jokaisen tilastossa olevan numeron takana on aina useita ihmiskohtaloita, niin rikoksentekijöitä kuin rikosten uhreja ja heidän lähipiiriään, Kilpeläinen kirjoittaa blogissaan.

Kilpeläinen sanoo, että nuorten ääni on jäänyt keskustelussa valitettavan vähälle.

– He kuitenkin tietävät parhaiten oman tilanteensa, jos heiltä kysytään ja puhutaan heidän kanssaan sen sijaan, että heitä tarkastellaan objekteina. Nuoretkaan eivät ole yksi yhtenäinen ryhmä eikä heitä siksi pidä sellaisena käsitellä ja leimata.

Nuorisorikollisuudesta on käyty kiivasta keskustelua myös eduskunnassa. Valtioneuvosto ja muun muassa sisäministeri Maria Ohisalo (vihr) ovat käyttäneet ilmaisua, että nuoret ”oireilevat rikoksilla”. Monet myös huomauttavat, että nuorisorikollisuus on vähentynyt 2010-luvulla.

Kilpeläinen kirjoittaa, että vaikka nuorten hyvinvointi on lisääntynyt, pieni osa heistä voi todella pahoin.

– Hyssyttelemättä on todettava, että meillä on isoissa kaupungeissa nuoria, joilla menee todella huonosti. He eivät enää ”oireile rikoksilla” vaan ovat syyllistyneet vakaviin henkeen ja terveyteen kohdistuneisiin rikoksiin, ääritapauksissa henkirikoksiin tai niiden yrityksiin. Valitettavan moni heistä on ollut myös elämänsä aikana itse rikoksen uhrina. He ovat pudonneet ja lujaa yhteiskunnan turvaverkkojen läpi.

Ratkaisuna Kilpeläinen tarjoaa tekstissään lisää voimavaroja ja toimintaa tukevaa lainsäädäntöä kaikille viranomaisille ja järjestötoimijoille. Lisäksi hän väläyttää tarvittaessa uusia toimivaltuuksia esimerkiksi lastensuojeluviranomaisille.

– Moniammatillista Ankkuri-toimintaa tulee vahvistaa, jotta aidosti tiimillä on mahdollisuus puuttua jokaisen yksilön tilanteeseen oikea-aikaisesti ja sopivalla tavalla. Erityisesti psykiatristen sairaanhoitajien ja nuoriso- sekä opetustoimen edustajat ovat tervetulleita mukaan tiimeihin siellä missä ette vielä ole mukana .Poliisin tavoitteena on luoda valtakunnallinen malli nuorten rikoksiin tehokkaasti puuttumiseksi. Tästä on jo hyviä kokemuksia Helsingistä, Kilpeläinen kirjoittaa.

ANTTI HALONEN

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/b043 ... 7544fc5cfe
"Nauru pidentää ikää, ellei sitten satu nauramaan väärälle henkilölle."

Meri-Mari
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: Ke Elo 14, 2019 11:44 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Meri-Mari »

Eilisellä kyselytunnilla kuulin ensimmäisen kerran mainittavan jopa sanan uhri, eli näiden ryöstelijöiden uhrit. En enää muista kuka oli, mutta taisi tulla oppositiosta se puheenvuoro.

Kun koko ajan vain puhutaan tekijöistä, ja tottakai heistä pitääkin puhua. Liikaa vain uhriutetaan näitä pahoinpitelijöitä, ryöstäjiä, jopa tappajia. Huomiotta ovat jääneet ne kunnolliset, tavalliset nuoret, jotka ovat joutuneet näiden raakalaismaisesti käyttäytyvien koltiaisten uhreiksi. Heitäkin pitää auttaa, vai mitähän mieltä on Ohisalo & kumppanit? Heillehän on kaikkein tärkeintä rikollisten nuorten hyvinvointi.

Konstit on vähissä, kun ei edes tilapäinen aresti tai säilöön otto käy, A-M. Henrikssonin mielestä. Ne ihmisoikeudet vai mitkä ne taas on esteenä, että voisi todella tehdä jotain konkreettista. Puheiden sijaan.

Ikään katsomatta, kaikkien ihmisten, jotka haluaisivat edelleen liikkua kaupungilla turvallisesti, pelkäämättä, pitäisi voida niin tehdä. Kulkea jopa yksin. Se kuuluu "ihmisoikeuksiin."

Insattsgruppen
Nikke Knakkertton
Viestit: 152
Liittynyt: Ti Loka 04, 2016 1:42 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Insattsgruppen »

Kun puhutaan tästä ”kehityksestä” niin jokaisen pitää olla täysin selvillä siitä että tämä on ollut vasemmiston/vihreiden hartain toive ja tavoite ja he ovat tehneet vimmatusti työtä tämän saavuttamiseksi.

Kaikki vastaväitteet ovat pelkkää sanahelinää.

Avatar
Tarkastaja Levisi
Christopher Lorenzo
Viestit: 1506
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

Aamun YLE TV1:en Jälkiviisaat -lähetyksessä keskusteltiin aiheesta noin 7:10 alkaen.

https://areena.yle.fi/1-50687672?autoplay=true
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Pikkufisu
Nikke Knakkertton
Viestit: 196
Liittynyt: Ma Syys 09, 2013 7:37 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Pikkufisu »

Tässä se nähdään vihreitten ja vasemmiston arvo maailma. Kaikki tänne loisimaan. Ei mitään vastuuta, kaiken saa ilmaiseksi. Sitten vielä halutaan laillistaa huumeita...
Pitäisi olla tietyt kriteerit että saa jäädä Suomeen.
1) opi kieli ja käy koulua.
2) kunnioita ja tottele lakia. Kunnolta myös kulttuuria.
3) hanki työ ja maksa veroja
4) jos teet rikoksen josta tuomitaan yli 3v. Seuraa maasta poisto. (Jos et ole opiskellu ja töissä)
oikolukeminen... hmm ei jaksa! :D

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3619
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

Likeavirgin kirjoitti:
Pe Marras 13, 2020 12:29 pm
No, mutta onko tuohonkaan nousuun maahanmuuttajat vain syynä? Nyt on eletty monille perheille vaikeaa aikaa Koronan johdosta on ollut lomautuksia, irtisanomisia yms.. mikä varmasti omalta osaltaan on aiheuttanut sitten lisääntyneitä päihdeongelmia ja pahoinvointia köyhemmissä perheissä. Lapset sitten oireilee omalla tavallaan, kun välillä on koulutkin olleet kiinni ja kaikki eivät välttämättä ole saaneet laadukasta kotiopetusta.
Viime vuonna ei ollut vielä koronaa, mutta silti alaikäisten, ulkomaalaistaustaisten nuorten tekemien ryöstörikosten määrä liki kolmin kertaistui edelliseen vuoteen verrattuna. Ei tuosta koronasta voi kaikkea syyttää...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

JammuSetä
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1394
Liittynyt: Ti Syys 25, 2018 8:50 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja JammuSetä »

Korona tuntuu olevan keppihevonen joka asiaan

Avatar
Tarkastaja Levisi
Christopher Lorenzo
Viestit: 1506
Liittynyt: La Heinä 18, 2020 4:44 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Tarkastaja Levisi »

https://www.uusisuomi.fi/uutiset/poliis ... 67f303fbc8


Poliisitarkastaja varoittaa nyt selvin sanoin: Jengikehityksestä ”varhaisia hälytysmerkkejä” – Kenttäpoliisien havainto ei näy tilastoissa13.11.2020 12:05

Poliisitarkastaja Timo Kilpeläinen poliisihallituksesta ottaa verkkokirjoituksessaan kantaa keskusteluun nuorison väkivaltarikollisuudesta ja jengiytymisen uhasta Helsingissä. Hänen mukaansa hiljaiset signaalit viittaavat siihen, että katujengien muodostuminen on Suomessakin mahdollista, jos tilanteeseen ei onnistuta puuttumaan.

Vaikka rikostilastojen perusteella näyttää, että nuorisorikollisuuden kehityssuunta ei tuoreista uutisista huolimatta ole erityisen huolestuttava, on poliisien kenttätyössä havaittu varoittavia ennusmerkkejä. Kilpeläinen korostaa kirjoituksessaan, että tilastot eivät kerro koko tarinaa.

”Tilastojen ja poliisin tietojärjestelmien ulkopuolelta on kentän kollegoilta kantautunut huolestuttavia viestejä, niin sanottuja varhaisia hälytysmerkkejä. Tietyillä alueilla nuoret hakeutuvat aktiivisesti poliisipartioiden ’iholle’, kuvaavat tehtävillä toimintaa ja joissain tapauksissa häiritsevät poliisin työntekoa. Tämä voitaneen tulkita jossain määrin viranomaisauktoriteetin kyseenalaistamisen kasvuna”, Kilpeläinen kertoo.

”Uskallan todeta, että meillä on tällä hetkellä hiljaisia signaaleja siitä, että toimintaympäristö on muutoksessa. Meille voi päästä muodostumaan järjestäytyneitä katujengejä jollei tilanteeseen puututa jämäkästi.”

Poliisin ja muiden viranomaisten työn häirintä ja jopa väkivalta viranomaisia kohtaan on pitkään ollut ongelma joissain Ruotsin lähiöissä, ja Suomessakin poliisien järjestö on varoitellut vastaavan kehityksen uhasta.

”Osansa käytöksen muutoksessa voi olla maailmalla tämän vuoden aikana nähdyissä mielenosoituksissa. Rikostutkinnan puolelta on taas tullut ilmi se, että vakavienkin rikosten yhteydessä teoilla on ollut runsaasti silminnäkijöitä, mutta nuoret ovat olleet haluttomia kertomaan havainnoistaan poliiseille. Kaverin puolta on pidettävä, mutta meillä on todistajille laissa säädetty velvollisuus puhua totta ja kertoa tiedoistaan erikseen laissa säädettyjä poikkeuksia lukuun ottamatta. Tiedon kertominen voi auttaa toisia nuoria joutumasta rikoksen uhriksi”, Kilpeläinen jatkaa.

Nuorten hyvinvointi on yleisesti lisääntynyt, mutta pieni osa heistä voi todella pahoin.

”Hyssyttelemättä on todettava, että meillä on isoissa kaupungeissa nuoria, joilla menee todella huonosti. He eivät enää ’oireile rikoksilla’ vaan ovat syyllistyneet vakaviin henkeen ja terveyteen kohdistuneisiin rikoksiin, ääritapauksissa henkirikoksiin tai niiden yrityksiin. Valitettavan moni heistä on ollut myös elämänsä aikana itse rikoksen uhrina. He ovat pudonneet ja lujaa yhteiskunnan turvaverkkojen läpi”, Kilpeläinen kuvaa tilannetta.

Nuorten syrjäytymiseen ja ”oireiluun” katurikollisuuden selittäjänä ovat viitanneet muun muassa hallituksen ministerit. Myös poliisin mukaan väkivaltarikoksissa on usein yhdistävänä tekijänä huono-osaisuus ja syrjäytyneisyys, minkä lisäksi monet teot liittyvät huumausaineisiin.

Kilpeläisen mukaan kaikki viranomaiset ja järjestötoimijat tarvitsevat ”lisää voimavaroja ja toimintaa tukevan lainsäädännön”. Myös lastensuojelupuolelle voidaan tarvita uusia toimivaltuuksia.

”Moniammatillista Ankkuri-toimintaa tulee vahvistaa, jotta aidosti tiimillä on mahdollisuus puuttua jokaisen yksilön tilanteeseen oikea-aikaisesti ja sopivalla tavalla. Erityisesti psykiatristen sairaanhoitajien ja nuoriso- sekä opetustoimen edustajat ovat tervetulleita mukaan tiimeihin siellä missä ette vielä ole mukana. Poliisin tavoitteena on luoda valtakunnallinen malli nuorten rikoksiin tehokkaasti puuttumiseksi.”

Kilpeläisen mukaan suomalaisen, pitkään rakennetun yhteiskunnan pysyminen ennallaan ei ole itsestään selvyys.

”Arvojen polarisaatio ja segregaatiokehitys lisää eriarvoistumista ja ruokkii muun muassa jengiytymistä, ääriliikkeiden houkuttelevuutta ja terrorismin uhkaa. Järjestäytyneen rikollisuuden kasvaessa, kansainvälistyessä ja koventuessa on siellä tilaa uusille nuorille kyvyille. Tämä kokonaisuus muodostaa huolestuttavia tulevaisuuden näkymiä”, hän toteaa.

Sisäministeriö kertoo Twitter-ketjussaan, että nuorten tekemien henkirikosten ja niiden yritysten määrässä on tapahtunut vuonna 2020 ”toistaiseksi selvittämätön mutta selvä muutos”. Kun aiemmin on kirjattu noin 15–25 henkirikosta vuosittain, on tänä vuonna kirjattu jo 36 henkirikosta tai sen yritystä.

”Vuonna 2020 myös Helsingissä on tilastoitu toistaiseksi selvittämättömästä syystä poikkeuksellisen suuri prosentuaalinen muutos nuorten tekemissä henkirikoksissa. Samaan aikaan kaikkien henkeen ja terveyteen kohdistuneiden rikosten kehitys on vuodesta 2011 laskeva”, sisäministeriö taustoittaa.
– Touhumme eteni yhä pitemmälle, ja kun aloimme suoraan sanoen nussia lauteilla sylikkäin, Kari Tapio räjähti, Frederik muistelee kirjassa.

Meri-Mari
Lauri Hanhivaara
Viestit: 146
Liittynyt: Ke Elo 14, 2019 11:44 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Meri-Mari »

Tarkastaja Levisi kirjoitti:
Pe Marras 13, 2020 1:55 pm
Aamun YLE TV1:en Jälkiviisaat -lähetyksessä keskusteltiin aiheesta noin 7:10 alkaen.

https://areena.yle.fi/1-50687672?autoplay=true
Katsoin vain Jälkiviisaat. Päivän ärsytyskynnys ylittyi sillä taas, ainakin tällä kertaa. Karvala sentään tunnusti tosiasiat ja oli tasapuolisempi. Ne kaksi muuta, Stiller ja Blåfield edustivat asiassa hyssyttely- tai hämärrytyslinjaa. Niinhän se vain jännästi kääntyi päälaelleen koko asia. Karvala kun puhui Ruotsin rikollisista maahanmuuttajajengeistä, siihenkös Ville B. sanomaan, että perinteisesti ne on Ruotsissa olleet suomalaislähtöisiä ne jengit.. että se siitä. Stiller taas vain vitsaili valkoisella väkivallalla. Oli saanut joskus turpiinsa.

Gurney
Vic Mackey
Viestit: 1940
Liittynyt: Ti Huhti 02, 2013 9:37 am

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Gurney »

Vissiin älyssä vikaa kun ei ymmärretä että jatkuva "persu", "natsi", fasisti", "moottoripyöräjengi" -lässytys vie keskustelun aivan muualle kuin ihan aiheena olevaan ongelmaan? Jotenkin aina unohdan kuinka vasemmistolaiset osaavat keskustella vain kiusaamalla kun muuhun ei ole rahkeita. Harmi sinänsä
Jos tosiasiat näyttävät olevan keskenään ristiriidassa, se tarkoittaa sitä, että joku niistä ei ole tosiasia

Avatar
Säde-Sisko
Hetty Wainthropp
Viestit: 470
Liittynyt: Ke Kesä 03, 2020 4:50 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja Säde-Sisko »

Niinhän tässä kävi niin kuin edellis viestissäni arvelin että ruuvetaan pyöristelemään ja selittelemään asiaa. Ville Blåfield jälkiviisaissa jopa kauhistelee sitä kuinka monta kertaa maahanmuuttaja on mainittu hesarin jutun muutamassa lauseessa mikä ilmeisesti jo sanana on niin syrjivä ta sillä on "paha klangi" että sitä ei pitäisi liikaa artikkelissa viljellä. Kohta sanalle maahanmuuttaja käy varmasti sama kuin neekeri sanalle. Se on niin syrjivä että sitä ei pidä käyttää ja se on paheksuttava ja loukkaava sana. Vittu mitä spedeilyä sanon minä!

holmesin haamu
Perry Mason
Viestit: 3504
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Helsingin keskustassa liikkuu yli sadan mahdollisesti vaarallisen nuoren joukko

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Meri-Mari kirjoitti:
Pe Marras 13, 2020 4:54 pm
Tarkastaja Levisi kirjoitti:
Pe Marras 13, 2020 1:55 pm
Aamun YLE TV1:en Jälkiviisaat -lähetyksessä keskusteltiin aiheesta noin 7:10 alkaen.

https://areena.yle.fi/1-50687672?autoplay=true
Katsoin vain Jälkiviisaat. Päivän ärsytyskynnys ylittyi sillä taas, ainakin tällä kertaa. Karvala sentään tunnusti tosiasiat ja oli tasapuolisempi. Ne kaksi muuta, Stiller ja Blåfield edustivat asiassa hyssyttely- tai hämärrytyslinjaa. Niinhän se vain jännästi kääntyi päälaelleen koko asia. Karvala kun puhui Ruotsin rikollisista maahanmuuttajajengeistä, siihenkös Ville B. sanomaan, että perinteisesti ne on Ruotsissa olleet suomalaislähtöisiä ne jengit.. että se siitä. Stiller taas vain vitsaili valkoisella väkivallalla. Oli saanut joskus turpiinsa.
Ei ne ole mitään suomalaislähtöisiä. Saattaa siellä olla mukana yksittäisiä suomalaistaustaisia, mutta enimmäkseen on muita mustia ja värillisiä etnoja.

Stiller oli joskus vähän asiallisempi, mutta on ollut pitkään samanlainen koomikko kuin Iikka Kivi. Blåfield on joku kiintiörkp ja Karvala on semmoinen osakokoomuslainen.
Viimeksi muokannut holmesin haamu, Pe Marras 13, 2020 6:32 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin