Helsinki, Koskela: 16-vuotias poika murhattu

Otsikon mukaisesti. Myös onnettomuudet pienistä suuriin. Pohjustamattomat keskustelunavaukset.
On Anoi Kaa
Frank Columbo
Viestit: 9081
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

tuuli kirjoitti:
Pe Helmi 19, 2021 3:09 pm
Mietein myös, että koskeeko tuo oikeudenkäynnin salattu osuus jotain vieläkin arkaluontoisempaa osaa teosta vai lastensuojeluasioita?

En myöskään ymmärrä miten siitä, että uhri oli elossa, kun pojat poistuivat saa lieventävän asianhaaran. Ööö.. kun ei itse tajunnut nousta ylös ja hakeutua hoitoon? Victim shaming? //
Näitä juttuja on tosiaan Suomessa ollut, että kun hakkaa tai puukottaa silleen sopivasti ja jättää toimintakyvyttömän uhrin jonnekin kuolemaan, niin meidän mielestä murha onkin saatu pyöräytettyä kätevästi kuolemantuottamukseksi, tai törkeäksi sellaiseksi. Tämä ei voi olla tappo tai kuolemantuottamus, olisin melkein valmis matkustamaan Helsinkiin ja järjestämämään antifa&blm-tyyppisen "enimmäkseen rauhanomaisen mielenosoituksen" ja tekemään kuten nämä antifat tekivät suurimman osan viime vuotta aiheuttaen monien miljardien tuhot, kymmeniä kuolleita...

Viittaan siis Ameriikan tapahtumiin, kaikki yhden keski-ikäisen urarikollisen huumeukon takia...
BLM- ja antifahenkiset mellakat kylvävät tuhoa ja kuolemaa laajalti Minneapolisin ulkopuolella


, mutta Atsosta ei varmaan tarvitse näin välittää, koska hän ei ollut kauniinruskea vekkuli? Eikä mikään raskaana olevia naisia pistoolilla uhannut sekakäyttäjä, eikä todellakaan kuollut mihinkään omaehtoisiin övereihin, kuten USAssa hyvin todennäköisesti kävi.

Ai niin, viime keväänähän oli 3000 henkeä miekkaroimassa Helsingissä tämän usalaisen huumeukon överikuoleman takia melko nopeastikin, missä he nyt ovat SAATANA?! Ja missä on poliisi poseeraamassa tämän tapauksen takia - huumeukon takia kyllä ja kommunistisen terrorisminkaltaisen järjestön puolesta kyllä? On tämä sekava maailma ja maa!? Eipä ole annaannaakaan näkynyt, kun poika ei ollut hänelle oikeaa rotua.
Helsinki: Suuri Black Lives Matter -tukimiekkari

PS. Unohdin, tämän:
kesäkuu 20, 202013:24
Sanna Marin antaa tukensa Black Lives Matter -rähi­nöille, seuraa­vana päivänä uhkaava nuori­so­joukko kivittää polii­seja Hieta­nie­messä

Koko juttu tuolta: https://www.suomenuutiset.fi/sanna-mari ... aniemessa/
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Inanna
Martin Riggs
Viestit: 610
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Inanna »

Katsotaanpa mitä tämä keskimmäisen, nyt 17-vuotiaan pojan puolustus oikein sanookaan:

” Kolmas poika kiistää osallistuneensa tekoon kahta lyöntiä lukuunottamatta. Hän ei ollut rikospaikalla koko teon ajan, mutta hänen mukaansa väkivallan tarkoitus oli olla nyrkiniskujen suuruusluokkaa. ”

Kommentti 1: Okei, puolustusasianajaja näkee siis, että edustamansa syytetty voi etukäteen päättää, että käynpä nyrkillä iskemässä pari kertaa toista ihmistä päähän / kasvoihin (jo valmiiksi 2 muun pahoinpitelemää ja puolustukyvytöntä, hänellä oli tämä tieto ! Käski vielä pitää uhri paikalla odottamassa tuloaan eli vapaudenriistokin hänen pyynnöstään kyseessä) Hän vetäisi uhria 2 kertaa turpaan ja lopettaisi siihen ? Tämän pitäisi a) olla uskottavaa b) normaalia c) eikä oikeastaan vakavaa uhrille.

Tosiasia on, että yksikin isku päänalueelle voi aiheuttaa mm. aivovaurion, näönmenetyksen ja myös kuoleman. Puolustus yrittää pitää tätä LIEVENTÄVÄNÄ ASIANHAARANA. ( Toisten poikien puolustusasianajajat vaikuttavat fiksuimmilta, hakevat törkeää kuolemantuottamusta, lähinnä toivoen jonkun ihme onnenkantamoisen kääntävän jutun siihen. Tietäen, että vaikka mitään muuta ei tiedettäisi kuin uhri, tämän saamat vammat ja tekijät. Tämä olisi murha. Keskimmäisen puolustusasianajaja saa syytetyn näyttämään, no, lähinnä mielipuolelta, jolla ei ole mitään normaalia tunnerekisteriä olemassakaan. Ei ennen tekoa, ei sen aikana, eikä varsinkaan jälkikäteen. Ei ole kyllä tämän kaverin etu antaa hänestä tällaista kuvaa.

” Hän ei ole omalla toiminnallaan osoittanut missään vaiheessa mieltäneen ja hyväksyneen vakavamman väkivallan kohdistamisen, pojan puolustus kirjoittaa.”

Kommentti 2: Hän jäi palloilemaan paikalle ja kuvaamaan TUNNEIKSI, miten lapsuuden kaveri piestään ja hakataan hengiltä ? Kaikki kolme tekijää poistuivat YHDESSÄ paikalta. Arvaukseni on, että tämä keskimmäinen tekijä osallistui muuhunkin pahoinpitelyyn ja sadismiin illan kuluessa. Outoa, muttei mahdotonta, olla paikalla kun ihmistä murhaamalla murhataan. Että ihan vain päältä katselee tyyliin "pitipä sattua".

” Teonkuvauksessa kuvattu vakava väkivalta on tullut [pojalle] täysin yllätyksenä.”

Miten se nyt murhailtana tuli ”yllätyksenä” ? Sitä oli suunniteltu, ja aiemmin jo harjoitettu. Ties kuinka usein. Nythän vain tiedetään nämä marraskuun viikonloput. Ja elokuun ryöstö, jonka tämä oli suunnittelemassa.

” Pojan mukaan hän ei myöskään osannut kuvitella uhrin kuolevan väkivallan seurauksena. ”

Vai ei osannut kuvitella ! Suomesta on vaikea löytää ketään yli 5 vuotiasta, joka ei ymmärtäisi, jos kysytään, että mitä luulet kuinka ihmiselle käy, jos 3 muuta potkii päähän ja iskee nyrkillä päähän, useita tunteja yhtäsoittoa, hakkaa rautatangoilla jokapuolelle kehoa ja pompii päällä. Räjäyttää papatteja iholle ? 99,9 % vastaa, että tuohon varmaan kuolee.

” [Poika] lähtökohtaisesti kiistää huolimattomuudella tai törkeällä huolimattomuudella aiheuttaneen [uhrin] kuoleman, sillä hän on vilpittömästi oman elämänkokemuksen ja tietämyksen valossa uskonut, ettei [uhri] voisi kuolla tapahtuneen väkivallan seurauksena. Vasta aamulla [pojalle] on selvinnyt [uhrin] todellinen tila kuunnellessaan [rikostoverin] jättämän ääniviestin, jolloin ei enää ollut mitään tehtävissä kuoleman estämiseksi.”

17-vuotiaan elämänkokemus ja tietämys on tätä tasoa tapahtumien jälkeen. "Vilpittömästi"! Sanoisin, että joko puolustus teki hänestä vaarallisen kuuloisen yhteiskunnalle tai sitten hän ihan oikeasti on sitä. Hän siis ajatteli, että uhri aamuyön pakkastunneilla vetäisi housut takaisin jalkaan ja käppäilisi takaisin lastensuojeluyksikköön missä asusteli ? Oikeasti.

Jopa koirat, jos tappelevat keskenään, niskanpäällä oleva lopettaa kun toinen ei liiku, on alistunut. Ihminen on sellainen monsteri, että voi jatkaa,tai jotkut ovat kuten tässä tapauksessa.

Annettujen tietojen valossa hän vaikuttaa todella vaaralliselta. Mielentila tutkimus enemmän kuin paikallaan. Puolustusasianajat toki tekevät vain työtään, mutta tottakait syytetyllä on vaikutusmahdollisuus miten heidän asiaansa oikeudessa ajetaan. Kuten nähdään erot näiden 3 pojan puolustuksissa. 2 muun, ovat lähteneet huomattavasti ”rakentavammalle” linjalle. Nämä 2 muuta edes jotenkin seisovat tekojensa takana. Tämä 1 ei koe tehneensä mitään ”väärää”, kanta joka ei ole ainoastaan kestämätön vaan myös irvokas. Hän ei ole ainoastaan kussut viattoman uhrin päälle, vaan kokeilee nyt kusettaa oikeuslaitosta ja oikeastaan kaikkia suomalaisia, joita tämä juttu koskettaa. Sanoisin, että karmean teon karmea puolustus. Jäänee historiaan sekin. Jos tällainen puolustus ei saa yleistä mielipidettä (millä ei oikeutta käydä tietenkään) kääntymään tätä poikaa vastaan, niin mikä sitten ?

Tämä on tietenkin kyökkipsykologiaa ja vain oma mielipiteeni, mutta 2 muun pojan tie / uudelleen kasvatus on teoreettisesti jotenkin mahdollinen. He jo tunnustavat tekonsa, ovat valmiimpia vastaanottamaan sen tuomion mikä sieltä tulee. Puolustajat puolustavat jalat maassa. En ihmettelisi jos vankeusaikana olisivat motivoituneempia kehittämään itseään ihmisinä, sen sijaan, että hakisivat uusia kierroksia hovista ja korkeimmasta. Näyttöjen valossa tämä on tietenkin strategisestikin ainut oikea tie. He tulevat pääsemään hyvin vähällä, jopa maksimien paukkuessa. Jokainen osapuoli ymmärtänee tämän. Paitsi keskimmäisen puolustus joka lähti aivan omille kuuta kiertäville urilleen.

Pahani Julmu
Alibin satunnaislukija
Viestit: 65
Liittynyt: To Touko 28, 2020 10:38 am

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Pahani Julmu »

Inanna kirjoitti:
Pe Helmi 19, 2021 4:26 pm
Tämä on tietenkin kyökkipsykologiaa ja vain oma mielipiteeni, mutta 2 muun pojan tie / uudelleen kasvatus on teoreettisesti jotenkin mahdollinen. He jo tunnustavat tekonsa, ovat valmiimpia vastaanottamaan sen tuomion mikä sieltä tulee.
Erittäin hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan ja hyvää pohdintaa!

Nesb0
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 11
Liittynyt: Ti Syys 15, 2020 2:08 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Nesb0 »

Näiden velttojen, ala-arvoisten ihmisjätteiden touhu on kyllä niin kylmäävää, että en harvoin tulee vastaan edes universumin laajuudessa. Olen samaa mieltä Atson vanhempien kanssa, lieventäviä asianhaaroja ei ole. Tuon ikäinen tietää tasan tarkkaan seuraukset, jos äo ei nyt ole siellä 30 kieppeillä. Näillä ei taida olla, jos ovat rämpineet suomalaisen peruskoulun jotenkuten läpi. Olen aivan varma, että kaikkien paperit ei ihan puhtaina tule takaisin mielentilatutkimuksesta, jopa Sinkkonen ehti jo kommentoimaan järkyttyneenä aihetta.
Mutta onko mitään toivoa, että saavaat vähän "isän kädestä", kun pääsevät rangaistuslaitokseen?
Ja tuo yksi liero, joka koittaa etäännyttää itseään, onko niin, että paskakasan vanhemmilla on varaa vähän parempaan lakimieheen, joka on nyt lähtenyt spinnaamaan asiaa?

Monia on järkyttänyt tämä tapahtuma ja ihan aiheesta, tässä pari vinkkiä, mitä voit tehdä. Kuten Vilja Eerikalla, myöskään Atsolla ei ollut yhtään aikuista, johon hän olisi luottanut ja kertonut tilanteestaan. On olemassa järjestöjä, jotka mätsäävät vapaaehtoisen aikuisen ja lapsen. Joskus tällainen ulkoa tuleva aikuinen voi olla ainoa järkevä ihmissuhde lapsen elämässä ja suorastaan elämänlanka. (ei pedareille, näihin ohjelmiin mennään koulutuksen ja skriinauksen kautta).
www.omakamu.fi
www.olettarkea.fi
www.pelastakaalapset.fi/tukea-lapsille- ... ihenkilot/

tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 438
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja tuuli »

Suomen pääministerin ei mielestäni pitäisi ottaa kantaa asioihin, jotka eivät Suomen politiikkaa koske, tässä taas olisi kannanotto paikallaan. Ja voitaisiin hiukka herätellä keskustelua, että onko tuomiot nyt tässä maassa ihan kohdillaan. Että jos sinne jenkkilän suuntaan aletaan katsella, niin otettaisiinko mallia tuomioihin vaikka sieltä. Ensikertalaisuudet ja paljousalennukset ei oikein omaan logiikkaan osu. Mutta tämä vain oma mielipiteeni.

Puolustus maalaa kyllä ainakin tuosta yhdestä täydellisen yksinkertaisen. Eihän nämä nyt mitään tarhaikäisiä enää olleet! Kyllä sen nyt näki varmaan uhrista ihan päälle päin, ettei hyvältä näytä, jos päälle on polvilleen hypitty ja paskaksi hakattu. Ja toki hyvä että kuvasivat, niin muutkin voi sitten katsella näiden pentujen taidonnäytteitä. Harmittaa varmaan kun ei voi kiistää sitä mitä näkyy videoilla. Mutta selitellä voi. Ja kun oltiin vielä niin kännissäkin.

Mikä mahtaa olla tuomio jos se tulee vähemmästä kuin murhasta?

janita
Roger Murtaugh
Viestit: 898
Liittynyt: Ke Touko 13, 2009 5:58 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja janita »

Höpöhöpö mitään seksuaalista. Tuollaiset teot kuten housujen laskeminen, päälle kuseminen ja se papattimatto ovat alistamista ja nöyryyttämistä. Niinhän sodissakin raiskataan ym
sen osoittamiseksi että toiset ovat alistettuja. Sillä ei ole kuitenkaan tekemistä seksuaalisen mielihyvän saamisen kanssa.
*Jaa täällä olikin vielä uusi sivu, kun jonnekin ed.sivun kommentteihin tämä liittyi*
Viimeksi muokannut janita, Pe Helmi 19, 2021 4:53 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Kynneppää
Alibin satunnaislukija
Viestit: 59
Liittynyt: Pe Tammi 01, 2021 10:44 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Kynneppää »

Inanna kirjoitti:
Pe Helmi 19, 2021 4:26 pm
Katsotaanpa mitä tämä keskimmäisen, nyt 17-vuotiaan pojan puolustus oikein sanookaan:
.
.
.
Tämä on tietenkin kyökkipsykologiaa ja vain oma mielipiteeni, mutta 2 muun pojan tie / uudelleen kasvatus on teoreettisesti jotenkin mahdollinen. He jo tunnustavat tekonsa, ovat valmiimpia vastaanottamaan sen tuomion mikä sieltä tulee. Puolustajat puolustavat jalat maassa. En ihmettelisi jos vankeusaikana olisivat motivoituneempia kehittämään itseään ihmisinä, sen sijaan, että hakisivat uusia kierroksia hovista ja korkeimmasta. Näyttöjen valossa tämä on tietenkin strategisestikin ainut oikea tie. He tulevat pääsemään hyvin vähällä, jopa maksimien paukkuessa. Jokainen osapuoli ymmärtänee tämän. Paitsi keskimmäisen puolustus joka lähti aivan omille kuuta kiertäville urilleen.
Puolustusasianajaja edustaa päämiestä ja tuo oikeudessa esille, mitä on yhdessä keskusteluissa sovittu. Heikki on tämän näin halunnut, ei asianajaja keksi omasta päästään. Tuo vaan esille lakipykälät, joihin puolustuksessa vedotaan. Asianajaja ei ole tyhmä. Asiakas on tyhmä ja paatunut. Hänellä on vääristynyt käsitys omasta erinomaisuudestaan. Veikkaan, että egoa on buustattu kotona liikaa, kehuttu mitättömistäkin ansioista eikä moitittu mistään. Vaikuttaa pilalle hemmotellulta. Ehkä syynä diabetes, joka on saanut vanhemmat pörräämään ja olemaan ylihuolehtivaisia.

Lainausta lyhennetty.
-NILS-

titta1
Alokas
Viestit: 5
Liittynyt: Ke Tammi 27, 2021 5:57 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja titta1 »

"""Tässä nyt spekuloitu homoeroottisia vivahteita "poikasten" tekojen vuoksi. Sanoin jo muutama kommentti sitten, että tuo uhrin alapäähän kohdistettu väkivalta tuo mulle ajatuksen että tässä on ollu jotain seksuaalista taustalla. Ei sen tarvi olla raiskaamista yms. mutta kaikki omien pikku-kikkelien hipelöinnit uhrin päälle kusemisen ohessa ja uhrin genitaalien tallominen sekä takapuoleen papattien tunkeminen, on jonkun asteisia seksuaalisia tekoja. Perverssejä toki, mutta häiriintyneitähän nämä penikat onkin. Veikkailin jo aiemmin että joku näistä - ellei jopa kaikki - tulee "kunnostautumaan" seksuaalirikosten saralla myöhemmin vapauden koittaessa, koska mulla tulee vahvat mielleyhtymät James Bulgerin tapaukseen ja ainakin toinen näistä Bulgerin murhaajista on pedofiili. Se jäänee nähtäväksi että jos ja kun nää perkeleet "toteuttaa itseään" myöhemmässä elämässään keihin teot kohdistuu. Onko heidän "juttu" teinipojat, vai kelpaako kaikki vauvasta vaariin ja mummoon, kunhan uhri vain on heikko eikä pysty puolustautumaan."""

Olen samaa mieltä.

Inanna
Martin Riggs
Viestit: 610
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Inanna »

Veikkailin jo aiemmin että joku näistä - ellei jopa kaikki - tulee "kunnostautumaan" seksuaalirikosten saralla myöhemmin vapauden koittaessa, koska mulla tulee vahvat mielleyhtymät James Bulgerin tapaukseen ja ainakin toinen näistä Bulgerin murhaajista on pedofiili. Se jäänee nähtäväksi että jos ja kun nää perkeleet "toteuttaa itseään" myöhemmässä elämässään keihin teot kohdistuu. Onko heidän "juttu" teinipojat, vai kelpaako kaikki vauvasta vaariin ja mummoon, kunhan uhri vain on heikko eikä pysty puolustautumaan.
Valitettavasti sama kävi itselläkin mielessä. En tiedä Bulger- tapausta. Mutta tuoreempi eli Madeleine Mccann murhaaja, saksalainen Christian Brückner, on äärimmäisen väkivaltainen ja raiskannut kaikkia vauvasta mummoon elämänsä aikana. Kuvannut innokkaasti toimiaan ja esitellyt niitä jopa juovuspäissään ihmisille. Hän tosin aloitti "uransa" aikuisena, tiettävästi oli suht normaali kouluaikoinaan.

Palatakseni Koskelan juttuun, kyllä, on erittäin erikoista, että olivat riisuneet uhria. Jotain todella erikoista tuossa tosiaan.

URSA
Watson itse
Viestit: 5794
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja URSA »

Sadisteja nämä murhaajapojat ainakin ovat. Siitä ei ole pitkä matka seksuaalisadismiin.

Onko uhria pahoinpidelty kuukauden ajan perjantaisin siksi, kun se oli sadisteista niin kiihottavaa. Ja senkö takia väkivalta paheni. Vain murhaajapojat tietävät koveniko heillä murhayönä papattien paukkuessa.

tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 438
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja tuuli »

Ja tottakai puolustusasianajaja tekee tässä vain työtään. Olen onnellinen etten ole hänen housuissaan (niin monella tapaa). Mukava miettiä, että miten tää ja tää saadaan kuulostamaan siltä että se ei ole sitä miltä kuulostaa..

Tässä ei ihan taidettu päästä vielä "uhri juoksi itse 32 kertaa puukkoa kohti"-tasolle :roll:

Ugh. Tuuli poistuu muutamaksi tunniksi, jos vaikka verenpaineet laskisi taas normaalille tasolle..

ReissuLasse
Adrian Monk
Viestit: 2674
Liittynyt: To Touko 07, 2015 6:47 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja ReissuLasse »

janita kirjoitti:
Pe Helmi 19, 2021 4:50 pm
Höpöhöpö mitään seksuaalista. Tuollaiset teot kuten housujen laskeminen, päälle kuseminen ja se papattimatto ovat alistamista ja nöyryyttämistä. Niinhän sodissakin raiskataan ym
sen osoittamiseksi että toiset ovat alistettuja. Sillä ei ole kuitenkaan tekemistä seksuaalisen mielihyvän saamisen kanssa.
*Jaa täällä olikin vielä uusi sivu, kun jonnekin ed.sivun kommentteihin tämä liittyi*
Tätähän ei välttämättä koskaan saada täydellisesti selville tämän tapauksen osalta. Alistaminen ja alistettuna oleminen voi olla hyvinkin seksuaalinen juttu tai sitten ei. Aivan samalla tavalla kuin joillekin Hai-saappaat on vaan Hai-saappaat mutta toiselle ne saattaakin edustaa seksuaalisen nautinnon huippua.
Jos alistaminen ei tuottaisi tekijälleen nautintoa niin tuskin hän sitä silloin tekisi, ellei sitten kolmas osapuoli pakottaisi tekoihin.

Avatar
Penaalipena
Sofia Karppi
Viestit: 439
Liittynyt: La Kesä 06, 2020 9:28 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Penaalipena »

lukutoukka kirjoitti:
Pe Helmi 19, 2021 2:12 pm
Oikeudessa on vedottu lieventävänä asiana, että uhri ei ole kuollut välittömästi pahoinpitelyn jälkeen, vaan vasta tuntien kuluttua. Käsittääkseni sen pitäisi olla raskauttava asia, koska tekijöillä on ollut aikaa miettiä tekojaan ja he olisivat voineet yrittää hälyttää apua, jos he aidosti katuivat tekojaan eivätkä toivoneet uhrin kuolemaa. Mahdollisesti kuolema olisi voitu estää.
Tässä tullaan miettimään, oliko heidän tarkoitus surmata (murha) tai olisiko heidän pitänyt ymmärtää, että uhriin kohdistetun väkivallan seurauksena uhri todennäköisesti kuolee (raaka väkivalta+todennäköinen kuolema seurauksena=murha). Tähän oikeudenkäynti kulminoituu. Se, että yhteen iskuun voi kuolla (joku toi tällaista esille) ei liity tähän tapaukseen mitenkään.

Inanna
Martin Riggs
Viestit: 610
Liittynyt: Ma Heinä 24, 2017 5:38 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja Inanna »

Puolustusasianajat tosiaan tekevät vain työtään.

Ainut vain, että he voivat valita asiakkaansa. He voivat valita lähtevätkö ajamaan asiaa vai ei.

Toinen seikka, tämän oikeudenkäynnin puolustuksen maksavat veronmaksajat.

Puolustus (yksityiset lakifirmat) eivät välitä ratkeaako juttu käräjillä, heille mukavampaa ja lisää rahaa jos samoilla papereilla lähdetään hoviin.

Lakia luetaan, niin silloin ei tunteilla. Pykälä pykälältä. Paitsi, että tietenkin hyvät juristit käyttävät sydäntään, päätään ja omaatuntoaan myös. Ja kokemustaan.

Eli ei asiakas vie juristia kuin pässiä narussa "tarinoineen". Saahan sitä haluta ja sanoa mitä vain, realismia on asianajajan todeta onko mitään mahdollisuuksia näillä puolustuksen argumenteilla menestyä. Joskus vain käy niin, että molemmilta lähtee "lapasesta". Syytetty haluaa minimi tuomiota ja juristi maksimipalkkion ja glorian. Nämä kun yhdistyy niin lopputulema voi olla yllättävä. Puhumattakaan oikeustajun ylittävä.

Edelleen sanon, että 2 muun pojan puolustus on tehnyt parempaa työtä, kuin tämän keskimmäisen. Nähtäväksi jää miten jatkuu, mutta näistä asetelmista jo on vaikea peruutella.

lukutoukka
Theo Kojak
Viestit: 1172
Liittynyt: Ma Huhti 06, 2009 3:02 pm

Re: Helsinki, Koskela: Kolme 16-vuotiasta poikaa syytteessä samanikäisen pojan murhasta

Viesti Kirjoittaja lukutoukka »

Pahani Julmu kirjoitti:
Pe Helmi 19, 2021 4:42 pm
Inanna kirjoitti:
Pe Helmi 19, 2021 4:26 pm
Tämä on tietenkin kyökkipsykologiaa ja vain oma mielipiteeni, mutta 2 muun pojan tie / uudelleen kasvatus on teoreettisesti jotenkin mahdollinen. He jo tunnustavat tekonsa, ovat valmiimpia vastaanottamaan sen tuomion mikä sieltä tulee.
Erittäin hyvä kirjoitus kokonaisuudessaan ja hyvää pohdintaa!
Käsitykseni mukaan he eivät ole tunnustaneet tekojaan kokonaisvaltaisesti, vaan kaunistellun ja lievennetyn version niistä. He eivät pysty todisteiden takia kieltämään tekemäänsä väkivaltaa enää mitenkään, mutta he yrittävät saada sen näyttämään viattomalta leikiltä, jota se ei ole koskaan ollutkaan. Se on jo kauan ollut määrätietoista suunnitelmallista väkivaltaa ja alistamista uhria kohtaan.

Vastaa Viestiin