Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
awa
Horatio Caine
Viestit: 6298
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja awa »

Pieni liekki kirjoitti:
To Loka 14, 2021 9:49 pm
.....
.....
Koirien hajukoulutuksesta vastaavan henkilön oikeudessa kertomasta olen ymmärtänyt, että Jukan veren haju on saattanut vaikeuttaa koiran hajutunnistamista, eli kyseisen veren haju on voinut peittää alleen tappajan ominaishajua. Lisäksi tappajan käyttämät hanskat ovat saattaneet estää hajun tarttumista veitseen.
En tiedä kuka on ymmärtänyt mitäkin mutta sen sanon, että jälkikoiraa ei veren haju haittaa mitenkään, se ainoastaan tekee työn todella helpoksi. Koira haistaa myös sen, että sama veri eri kengästä jättää ei hajun!

Koiralle osoitetaan haju mitä se seuraa!! Jos on varma tappajan haju niin hyvä. Nyt Ulvilassa on varma kengänjälki ja sen jättämä verijälki - koira seuraa sitä lahjomatta ja satatarkasti!!

Veitsetä haetut hajujäljet on todella erikoista tutkintaa!! Ainakin jos niistä ei ole löydetty näppylähanskojen hajua joka voidaan suoraan yhdistää pakeniaan ja ikkunanpieliin. Olen ymmärtänyt, että veitsestä ei ole löytynyt mitään jälkeä, ei haju- eikä veri- tai näppylähanskajälkeä mikä sitoisi sen varmuudella "huppishemmoon"!!

Vastaa Viestiin