Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
sisotalo
Sherlock Holmes
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sisotalo » To Kesä 15, 2017 11:34 pm

Susku London kirjoitti:
sisotalo kirjoitti:[
Arkistojen jakamisen lisäksi pitäisi osata myös analysoida niiden sisältöä. Laitatko minulle linkin johonkin kirjoitukseesi, jossa olet omasta mielestäsi erityisen erinomaisesti niin tehnyt?
Olen kirjoittanut yli 3000 analyysia viiden vuoden aikana. Eikä niihin ole puututtu kuin poikkeustapauksissa. Ne olivat tarpeen silloin kun oikeutta käytiin.

Minä olen ammatiltani yhteiskuntatieteen tukija ja noudatan meidän säätöjämme. Esimerkiksi, en näe mitään mieltä siinä, että nyt toistellaan kuinka Anneli on itseään oikeudessa puolustanut. Oikeudenkäynnit ovat nyt ohi. Minä selvitän miksi kävi niin, että kymmenvuotiseen tarpeettomaan oikeudenkäyntiin jouduttiin.

Asian eteenpäin meno vaatii aivan toista otetta kuin Auerin tukijoukoksi itseään esittelevät ovat valinneet. Viranomaisten haukkumisen

Avatar
Pieni liekki
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4239
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki » Su Heinä 09, 2017 8:46 am

Millaisia ajatuksia teillä herää oheisesta artikkelista, kun mietitte sen kirjoittamisen/julkaisemisen ajankohtaa suhteessa Annelin kuulusteluihin? Millaisia ajatuksia teillä on kyseisen artikkelin kirjoittaneesta toimittajasta ja hänen mahdollisista kytköksistään Ulvilan murhan toiseen tutkinnanjohtajaan ja uskovaisten piireihin? Mitä mieltä olette ylipäänsä artikkelin sisällöstä?

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000114691.html
Julkaistu: 5.10.2009 10:32

Ulvilan surmaan tutkiva poliisi olisi voinut ratkaista rikoksen jo liki kolme vuotta sitten.
Ulvilan kuohuttava surma ratkesi viime viikolla. Se paljastui lopulta huomattavasti poliisin teorioita tavallisemmaksi tragediaksi: perheen sisäiseksi riidaksi, joka päättyi kohtalokkaaseen veritekoon.

Poliisi ajautui tutkinnassa harhateille, koska se ei heti tutkinnan alussa havainnut perinteiseen kotiväkivaltaan liittyviä vihjeitä.

Viranomaiset uskoivat pitkään surmatun Jukka S. Lahden aviovaimon olleen vain uhri. Sitä Anneli Auer ei ollut. Hän tunnusti tällä viikolla miehensä surman. Poliisi etsikin edellisen tutkinnanjohtajan aikana turhaan ulkopuolista tappajaa kissojen, koirien ja dna-putkien kanssa.
Tuolloinen tutkinnanjohtaja jopa kiitteli ja kehui Anneli Auerin avuliaisuutta tutkinnan alkuvaiheessa. Nopeammin surma olisi ratkennut, jos poliisi olisi keskittynyt ulkopuolisen tekijän sijasta jo alussa etsimään surmaajaa talon sisältä.

Surman tutkinnanjohtaja vaihtui noin vuosi sitten, ja sen jälkeen strategiat menivät uusiksi - hyvin tuloksin.

IS esittelee, millaisiin virheisiin Auerin tarinaan uskominen poliisin johti:

1. Punainen Volvo

Tutkinnan alkuvaiheessa poliisi etsi kiivaasti Tähtisentiellä ennen surmaa liikkunutta punaista Volvo -merkkistä henkilöautoa. Volvo tunnistettiin 340 tai 460 sarjan henkilöautoksi ja sen epäiltiin kuuluvan tappajalle.

Poliisin mukaan auto oli nähty ajamassa useaan otteeseen hitaasti surmapaikan lähistöllä. Vaikka poliisi sai autosta runsaasti vihjeitä, sitä ei koskaan löytynyt.

2. Kengät

Vuoden 2007 maaliskuussa poliisi julkisti valokuvia kengistä, joiden se uskoi kuuluvan tappajalle. Kyseessä olivat hyvin tavalliset varsikengät, joita marketit myyvät eri puolilla Suomea. Poliisi korosti tuolloin myös sitä, että kengät olivat olleet käytössä jo pidemmän aikaa. Kenkien jäljille päästiin niiden pohjakuvion perusteella: kenkien pohjakuvio näkyi lattialle jääneessä veressä. Poliisi löysi samat kengänjäljet myös talon takapihalta ja päätteli niiden avulla tappajan pakoreitin.

Nyt on paljastunut, että kengät kuuluivat mitä ilmeisimmin uhrille. Jos tieto pitää paikkansa uhrilla on ollut kengät jalassa vielä useita tunteja kotiintulon jälkeen. Vai onko vaimo laittanut rikoksen jälkeen miehensä kengät jalkaan harhauttaakseen poliiseja?

Outoa on myös kenkien katoaminen. Miten tekijäksi osoittautunut vaimo onnistui kätkemään kengät niin, että niitä ei ole vieläkään löydetty?

3. Veitsi

Vuoden 2007 toukokuussa poliisi paljasti että toinen surma-ase oli veitsi. Elokuussa poliisi julkaisi kuvia veitsestä. Se osoittautui Fiskarsin "keittiöveitseksi", jossa oli nähtävissä pitkän käytön jäljet.

Nyt on käynyt ilmi, että kyseinen veitsi olikin peräisin perheen keittiön laatikosta. Veitsi löytyi teon jälkeen takkahuoneesta takaoven läheltä. Samoin kuin kenkien kohdalla tuntuu oudolta, että kukaan perheen tuttavista tai omaisista ei tunnistanut veistä, joka oli kuitenkin ollut perheen jokapäiväisessä käytössä vuosia.

Kävikö veitselle samalla tavalla kuin kengille: kyselikö poliisi koskaan veitsestä Lahden perheen tuttavilta tai omaisilta?

4. DNA-tunniste

Poliisi antoi ymmärtää, että taloon tunkeutuja oli tapahtumien yhteydessä loukannut itseään, ja että poliisilla oli tätä kautta hallussaan tekijän dna. Alkoi massiivinen näytteiden otto, jonka lopputuloksena poliisi sai haltuunsa 700 ihmisen dna-näytteet. Julkisuudessa on paljon arvailtu, mistä aineesta tai eritteestä poliisi eristi ulkopuolisen tekijän jättämäksi luulemansa dna:n.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Pauli Kuusiranta vahvisti alkuviikosta IS:lle, että tekijän jättämäksi luultu dna eristettiin ihmisen jättämästä verijäljestä. Kuusirannan mukaan tähän päivään mennessä ei kuitenkaan ole saatu selville, milloin ja miten kyseinen veri on taloon tullut.

5. Äänitallenne

Vuoden 2007 maaliskuussa poliisi kertoi hätäpuhelusta ja sen sisällöstä. Neljä minuuttia ja 20 sekuntia kestävän hätäpuhelutallenteen laatu oli poliisin mukaan erinomainen, ja tallenteelta kuului poliisin mukaan myös tappajan ääni. Poliisin mukaan tallenteesta "selviää hyvin yksityiskohtaisesti tapahtumien kulku talon sisällä".

Erinomaisesta äänenlaadusta huolimatta poliisi kuuli tallenteelta äänen, joka sen mukaan ei kuulunut kenellekään perheen jäsenistä. Äänitallenne on analysoitu useaan kertaan keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa, mutta vasta viimeisin, tänä vuonna tehty analyysi, johti lopulta oikeaan johtopäätökseen.

6. Rikottu lasi

Alusta lähtien poliisi kertoi, miten tappaja oli tunkeutunut taloon takaoven ikkunasta. Ovessa oli kolminkertainen lämpölasi, jotka tappaja oli poliisin mukaan rikkonut. Lasinpaloja oli sekä oven sisä- että ulkopuolella. Poliisi jopa rekonstruoi sisään tunkeutumisen valmistamalla itselleen täsmälleen samanlaisen oven.

Poliisin käsitys oli, että tappaja oli ponnistanut sisälle taloon muovisen puutarhatuolin päältä. "Suoritus vaati hieman ketteryyttä, mutta ei kuitenkaan kymmenottelijan kuntoa", poliisi arveli. Nyt on selvinnyt, että oven lasi rikkoutui puolisoiden riidan ja sitä seuranneen pahoinpitelytapahtuman aikana.

Tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Pauli Kuusiranta ei alkuviikosta osannut sanoa, rikkoiko oven uhri vai hänen puolisonsa.

7. Tekotapa

Heti tutkinnan alkuvaiheessa poliisi korosti, että kyseessä oli poikkeuksellisen rikos, johon sekoittui henkilökohtaista vihaa ja kostoa. Toinen tekovälineistä oli keittiöveitsi. Toista välinettä, jolla vaimo ilmeisesti lopullisesti varmisti miehensä kuoleman, poliisi ei ole tähän päivään mennessä paljastanut.

Tekotavassa olivat kaikki suomalaisesta parisuhdeväkivallasta tutut elementit: kaoottisuus ja kömpelyys, valtava riskinotto ja henkilökohtainen motiivi. Poliisi korosti myös, että uhri ja tekijä tunsivat toisensa ja että kyse oli hyvin henkilökohtaisesta kostosta. Poliisi kertoi myös, että tappaja iski uhriaan useamman kerran kuin olisi ollut tarpeellista.

Markku Uotila
Hymyillään, kun tavataan, ja viedään asiat yhdessä maaliin.

Avatar
sisotalo
Sherlock Holmes
Viestit: 3375
Liittynyt: Su Helmi 26, 2012 12:10 pm

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sisotalo » Su Heinä 09, 2017 11:55 pm

Artikkeli on huolellista työtä. Näillä argumenteilla tuli elinkautinen, ne ovat aika tarkkaan syyttäjän.Kukaan tähän aikaan yrittänytkään esittää muuta tapahtumakokonaisuutta. Anneli tunnustus käänsi asian näiden todistusten puolelle. sitä vahvisti tietenkin Manenrin ajatus, että murha olisi tapahtunut itsepuolustuksena vaikka ei se voinut minnekään edetä. Anneli itse tällaista hahmotteli, mutta onneksi se jäi pois oikeuskäsittelystä.

Markku Uotilaa ei ole mitään syytä osoitella joidenkin Satakunnan piirien kätyriksi. Tapasin hänet kerran kun olimme Turun käräjäoikeudessa hakemassa tuomiota, muut olivat vankilan portilla odottamassa Annelin vapautumista lsh-asiassa. Meitä oli vain kaksi jotka otimme realisesti sen jutun oikeuskäsittelyyn. Tätä realismia on kautta linjan Uotilan kirjoituksissa vaikka hän ei koskaan ole lähtenyt keskusteluun siitä onko hänen linjansa oikea. Hän oli aivan omalla kynällään tuominnut Annelin molemmista rikoksista.

Avatar
Pieni liekki
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4239
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki » Ke Elo 09, 2017 11:21 pm

Naakan Ulvilan aikajanasta innostuneena olen palautellut mieliin vanhoja vuoden 2009 aikaisia tapahtumia, jotka ovat välillisesti johtaneet syyttömän ihmisen tuomitsemiseen tekemättömistä lsh-rikoksista. Löysin mielenkiintoisen Hesarin 29.9.2009 julkaiseman artikkelin, jossa toimittajana on ollut Minna Passi. Lehtijutun perusteella Juha Manner on ollut hyvin selkeä sanoissaan jo tuolloin:
Ulvilassa kolme vuotta sitten surmatun henkilöstövalmentajan puoliso on vangittu epäiltynä miehensä murhasta. Vangitsemisistunto käytiin maanantaina Porin käräjäoikeudessa suljetuin ovin.

Vuonna 1965 syntynyt nainen on poliisin mukaan ollut kuulusteluissa yhteistyöhaluinen. Naisen asianajaja Juha Manner kuitenkin kertoo, että nainen kiistää syyllistyneensä rikokseen.
Erikoista lehtiartikkelissa oli se, että poliisi piti yhtenä johtolankanaan vanhimman lapsen kertomuksen muuttumista tutkinnan aikana. Tosiasiassa vanhimman lapsen kertomus on ainakin minusta säilynyt kaikkien näiden vuosien aikana olennaisilta osiltaan muuttumattomana. Hän on nähnyt ulkopuolisen ihmisen poistumisen murhapaikalta ja hän on kiistänyt johdonmukaisesti itseensä väitetyiksi kohdistuneet seksuaalirikokset.
Hymyillään, kun tavataan, ja viedään asiat yhdessä maaliin.

Avatar
Pieni liekki
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4239
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki » Su Elo 27, 2017 7:01 pm

Löysin mielenkiintoisen Poliisiammattikorkeakoulun opinnäytetyön, johon en ole kyllä vielä ehtinyt perehtyä tarkemmin:

https://www.theseus.fi/bitstream/handle ... sequence=1
VALEMUISTOT ESITUTKINNASSA

Huomioita ja pohdintaa Jussi Ruokonen

03/2017
Opinnäytetyön Johdanto-osassa on mainittu mm. seuraavaa:
"Yksi Suomea suurestikin kuohuttanut oikeusjuttu oli Anneli Auerin tapaus, jossa myös epäiltiin Auerin lapsilla valemuistoa tapahtuneesta."
Valitettavasti Anneli Auerin tapaukseen ei opinnäytetyössä perehdytä sen enempää. Annelin nuorempien lasten valemuistot lienevät vielä liian kuuma aihe keskusteltavaksi poliisien keskuudessa.
Hymyillään, kun tavataan, ja viedään asiat yhdessä maaliin.

MEG
Sledge Hammer
Viestit: 1612
Liittynyt: La Huhti 07, 2007 2:01 pm

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja MEG » La Loka 13, 2018 6:12 am

Kun lukee Auerin keskustelusta tyttären kanssa, jossa hän selostaa mahdollista syyllisyyttään surmaan. Niin ihmettelee, että puhelevatko tässä tosiaan samat henkilöt jotka vuotta aiemmin harjoittivat ryhmäseksiä Jens Kukan kanssa- tuomion mukaan.

Avatar
Pieni liekki
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4239
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki » La Loka 13, 2018 10:18 am

MEG kirjoitti:Kun lukee Auerin keskustelusta tyttären kanssa, jossa hän selostaa mahdollista syyllisyyttään surmaan. Niin ihmettelee, että puhelevatko tässä tosiaan samat henkilöt jotka vuotta aiemmin harjoittivat ryhmäseksiä Jens Kukan kanssa- tuomion mukaan.
Selvyyden vuoksi todettakoon, että mitään omien lasten ja naapurin lasten kanssa harrastettua ryhmäseksiä taloyhtiön kuntosalissa tai ylipäänsä missään muuallakaan ei ole Auerin tai Kukan toimesta koskaan tehty. Voi vaan ihmetellä, millaisia juttuja lapset, jotka ovat olleet järkyttyneitä äidin murhaepäilyistä ja jotka ovat joutuneet ennakkoasenteellisten aikuisten johdattelemiksi, voivat yhdessä eristettyinä kehitellä.

Auerin perheen tapaus on julma osoitus pieleen menneestä viranomaistoiminnasta. Toivottavasti esimerkiksi sosiaaliviranomaiset ovat nykyään paremmin koulutettuja erottamaan, millaiset asiat todellisuudessa voivat aiheuttaa ahdistusta vanhemmistaan tahtomattaan eroon joutuneissa lapsissa. Kuuntelemisen taitoa voi jokainen tykönään opetella. Se on arvokas taito, jonka vaikutuksia ei pitäisi aliarvioida.
Hymyillään, kun tavataan, ja viedään asiat yhdessä maaliin.

Avatar
Pieni liekki
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4239
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki » Su Kesä 16, 2019 9:15 am

Palataan muistelemaan aikaa, jolloin Auer oli pidätettynä miehensä murhaepäilyn takia syksyllä 2009:
Kuulustelut jatkuivat seuraavana päivänä (20.9.2009) kello kaksitoista. JH kertoi minulle, että erään psykologin mielestä olin käyttäytynyt poikkeavasti. En ollut vienyt lapsia turvaan, vaikka talossa oli ollut murhaaja. Kerroin, että heti ensimmäinen ajatukseni oli kyllä ollut, että lapset pitää saada ulos talosta. He eivät kuitenkaan lähteneet, vaikka huusin. Jukka taisteli samaan aikaan hengestään takkahuoneessa. Mietin mitä tehdä ja päätin lopulta mennä soittamaan poliisit apuun. Minua pelotti mennä puhelimeen, koska ajattelin, että murhaaja voisi käydä kimppuuni, mutta en keksinyt, mitä muutakaan voisin tehdä. Kerroin, että viimeksi poliisit olivat ihmetelleet sitä, miksi en mennyt heti puhelimeen. Olin joutunut selittämään, että ensimmäinen ajatukseni ei ollut mennä puhelimeen vaan saada lapset ulos. Tein niin tai näin, tein jonkun mielestä jotain väärin.
Hymyillään, kun tavataan, ja viedään asiat yhdessä maaliin.

Avatar
Pieni liekki
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4239
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki » Su Kesä 16, 2019 9:46 am

Anneli Auerin muistoja pidätysajalta 21.9.2009:
Jossain vaiheessa JH (kuulustelija, rikosylikonstaapeli) poistui, ja jäimme TS:n (tutkija, rikosylikonstaapeli) kanssa kahden kesken. Hän kertoi lukeneensa päiväkirjani. "Sinulla on siellä paljon masentuneita päiviä", hän totesi ja jäi katselemaan minua odottavasti. Hänen katseensa henki myötätuntoa ja ymmärrystä.

Nyökyttelin vastaukseksi. Se oli totta.

TS oli sitä mieltä, että minulla oli jonkinlainen möykky sisälläni ja että minulle tulisi parempi olo, kunhan saisimme sen purettua. Hän auttaisi minua siinä. Kuin vakuuttaakseen minut hyvästä tahdostaan hän tuli vieläkin lähemmäs ja tarttui minua kädestä. TS kertoi tienneensä heti tavatessaan minut ensimmäisen kerran kesällä 2007, että olin murhannut Jukan tai ainakin olin osallisena siinä. Hän oli nähnyt sen minusta kokeneella poliisin katseellaan.

Tämän hän sanoi minulle hellästi ja pehmeällä äänellä.

TS tarjosi minulle vielä lisää todisteita, kun häilyin uskon ja epäuskon välillä. Yksi niistä kuulosti hyvin vakuuttavalta: TS:n kertoman mukaan koira ei ollut löytänyt pihaltamme minkäänlaista jälkeä, vaikka oli ollut hyvä ilma ja koira oli kokenut. Siispä kukaan ei ollut voinut poistua talosta. Mitään ulkopuolista henkilöä ei ollut koskaan ollutkaan.
Hymyillään, kun tavataan, ja viedään asiat yhdessä maaliin.

Corazzon
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 198
Liittynyt: La Marras 15, 2014 12:37 am

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Corazzon » Su Kesä 16, 2019 8:38 pm

Syyttömästi syytetty porilainen näyttelijä joutui jäämään sairauslomalle pariksi kuukaudeksi. Auerskan ja häntä komppaavien kumppaneiden syyttelyt erästä toista ihmistä kohtaan täyttävät kunnianloukkaussyytteen kriteerit. Toki se on asianomistaja-asia. Puolueellisia näyttävät olevan kaikki muutkin, onneksi vain muutama, lastenraiskauksia ja -pahoinpitelyjä puolustelevat, jostain kummallisesta syystä.

Avatar
CSI
Watson
Viestit: 2882
Liittynyt: To Tammi 10, 2013 11:04 am

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja CSI » La Kesä 22, 2019 6:04 pm

sisotalo kirjoitti: Minä olen ammatiltani yhteiskuntatieteen tukija
Ammattihan se on tuokin. Vähän OT, mutta mitäs tuossa ammattissa oikein tehdään? Laitetaan kakkosnelosia pystyyn tueksi vai onko järeämpiä kiila-ankkureita ja teräsvaarna revauksia käytössä?
Pieni Liekki annelistisen rikostutkinnan perusteellisista menetelmistä:
"Minä en ole nähnyt tuomiota, mutta aiheeseen perinpohjaisesti perehtymällä..."

Avatar
Susku London
Nikke Knattertton
Viestit: 851
Liittynyt: La Huhti 29, 2017 2:35 pm
Paikkakunta: Lontoo
Viesti:

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Susku London » Ke Kesä 26, 2019 11:14 am

Missäs työssä sitten kiila-ankkureita ja teräsvaarna revauksia käytetään? En usko ihan jokaisen lukijan näistä kuulleen.

Kuolemannaakan kirjassa kirjoitetaan Annelin "tunnustuksesta" mm. näin:

Miksi Auerin ”tunnustus” ei päde [Edit: numerointi on epäjärjestyksessä}

Anneli Auer oli pidätettynä 18.–21.9.2009 ja uudelleen 24.9.2009 alkaen. Hän oli poliisin suorittamissa kuulusteluissa 27.8., 19.9., 20.9. ja vielä aamulla 21.9.2009 kiistänyt surmanneensa Jukka Lahden kertoen tapahtumista yöllä 1.12.2006 keskeisiltä osin samoin kuin puhuttelussa 2.12.2006. Iltapäivällä 21.9.2009 jatkuneessa kuulustelussa hänelle oli kerrottu, että keskusrikospoliisin tutkimuksen mukaan hätäkeskuspuhelutallenteen taustalta ei kuulu ulkopuolisen tekijän ääniä, minkä hän oli kertonut kuulostavan "oudolta ja pelottavalta". Tämän jälkeen hänet oli vapautettu ja päästetty tapaamaan lapsiaan muutamaksi päiväksi, evästyksellä miettiä, miten asiat olivat menneet. [Edit; Auer ei ollut itse kuullut hätäpuhelua, vaan oli poliisin kertoman varassa].

Auer on hovioikeudessa kertonut, että hän oli viettänyt pidättämisestään 18.9.2009 lukien kaikkiaan viisi lähes täysin unetonta yötä, kunnes hän oli saanut unilääkettä. Hän on kuvannut olleensa tämän takia "aika sekaisin päästään". Anneli kertoi nukkumisvaikeuksistaan, väsymyksestään ja sekavuudestaan myös veljelleen Ari Auerille salakuunnelluissa puheluissa 21.–23.9.2009. Annelin 21.9.2009 tavanneen Minna Auerin kertomuksen mukaan Anneli oli tapaamisessa kertonut monta yötä kestäneestä unettomuudestaan ja sekavuudestaan. Minnan saaman vaikutelman mukaan Anneli oli "käynyt ylikierroksilla".

Aueria kuulustelleiden poliisimiesten (pääosin Tapio Santaoja) on kirjattu pohjustaneen hänelle syys- lokakuun 2009 kuulusteluissa esitettyjä kysymyksiä esittämällä muun muassa seuraavia väitteitä, joiden hovioikeus totesi olleen virheellisiä tai harhaanjohtavia.

1. Poliisin 25.11.2008 tekemän rekonstruktion mukaan tekijästä on ollut mahdotonta tehdä tarkkoja havaintoja takkahuoneen valaistuksessa (20.9.).

-> Oikeuden mukaan valaistusolosuhteista tapahtumapaikalla ja niiden vaikutuksesta tehtävissä oleviin näköhavaintoihin ei voida tehdä varmoja johtopäätöksiä. Hovi ei huomannut, että valaistusrekonstruktioiden valokuvatallenteista nähdään myös, että rekoyönä takkahuoneen kattolamppu on ollut vastakkaiseen suuntaan käännettynä, mikä jättää peräänlähtevän surmaajan kasvot hämärään. Olosuhteet siis eivät ole olleet samat kuin surmayönä.

2. Hätäkeskuspuhelutallenteen taustalta ei keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunnon mukaan kuulu ulkopuolisen tekijän ääniä (21.9., 23.9., 24.9. ja 26.9.), vaikka keskusrikospoliisin 25.11.2008 toteuttaman rekonstruktion perusteella tällaisia ääniä olisi pitänyt kuulua (5.10.).

-> Hovioikeudessa esitetyn selvityksen perusteella on mahdollista, että kaikki hätäkeskuspuhelun aikaiset tekoon liittyneet äänet eivät ole tallentuneet hätäkeskuspuhelun tallenteelle. Rekonstruktion laitteisto, asetelmat, huoneen kalustus ja melkein kaikki muukin poikkesi surmayön tilanteesta, eikä rekolle ole voitu panna painoa. Siinä tapeltiin lasikasassa pystyssä, puhelimen osoittaessa staattisesti suoraan takkahuoneen oviaukkoon. Puhelin oli aivan väärässä paikassa ja siksi äänet toistuvat sillä paljon kovempina.

3. A ja B (vanhin tyttö ja poika) ovat kuulleet (30.9.) ja A osittain myös nähnyt (27.9.) kovaäänisen riitelyn vanhempiensa välillä.

-> A ja B eivät olleet kertoneet kuulleensa riitaa Anneli Auerin ja Jukka Lahden välillä, saati nähneensä sitä.

4. Poliisin toteuttaman rekonstruktion mukaan pesuhuoneen oven raosta ei ole pystynyt kokeilemaan uhrin olkapäätä tai kättä ilman, että uhrin päälaesta ei olisi tarttunut verta oveen (5.10. ja 8.10.).

-> Teknistä rikostutkintaa suorittaneen Matti Mäkisen kertomuksen ja sitä tukevan havainnekuvan sekä teknisen rikostutkinnan valokuvien perusteella rekonstruktiossa 2.12.2011 on ollut virhe. Olkapäätä on ylettynyt koskemaan.

5. Tutkimuksissa keskusrikospoliisin rikosteknisessä laboratoriossa on selvinnyt, että osa tapahtumapaikalta taltioidun hiusnäytteen hiuksista on irronnut väkivaltaa käyttäen (1.10.).

-> Takkahuoneen lattialta taltioitujen hiusten irtoaminen on voinut johtua myös voimakkaasta harjaamisesta. Hiustukko oli ”sekava, takkuinen tukko hiuksia ja hiuksenpätkiä, yhteensä 85kpl”, joissa vain kahdeksassa oli elävä juuri. Hiusten pituudet vaihtelivat muutamasta sentistä 45 senttiin. Löytyi 16kpl juurineen irronnutta, joista 8 kpl oli irronnut KRP:n lausunnon mukaan ”lievää väkivaltaa käyttäen” (kuten kampaamalla). DNA-tutkimuksiin otettiin vain pisimmät, vaalennusrajalla olleet hiukset, vaikka tukossa saattoi olla muidenkin perheenjäsenten hiuksia. Tai siis juuri siksi.

7. Koiranohjaajan mukaan kukaan ei ollut poistunut Tähtisentie 54:n tontilta (8.10.).

-> Poliisikoirapartio ei ollut tutkinut, oliko Tähtisentie 54:n tontilta poistuttu etupihan katualueeseen rajoittuvan rajan kautta. Näin ollen ei ole poissuljettua, etteikö ulkopuolinen tekijä olisi voinut poistua tontin etupihan kautta.

8. Kengänjäljet takkahuoneen lattialla ovat olleet yhteensopivia Jukka Lahdella käytössä olleeseen kengänkokoon 41–42 nähden (8.10.).

-> Veriset kengänjäljet tapahtumapaikalla eivät ole kooltaan varmuudella vastanneet Jukka Lahdella käytössä ollutta kengänkokoa (nro 41), eikä asiassa ole selvitetty, että Jukka Lahden talvikenkien pohjakuviointi olisi vastannut veristen kengänjälkien kuviointia. Amatöörivoimin on mitattu kengän pohjakuvion pituudeksi 309 milliä, joka vastaa kokoa 43-44. Juha Joutsenlahden mukaan kengät olivat kokoa 44. Omat 43-numeroiset kenkäni ovat pienemmät kuin takkahuoneen jälki.

6. Anneli Auer on lausunut "(u)-o-l-e" (27.9. ja 30.9.) ollessaan kahdestaan Jukka Lahden kanssa takkahuoneessa (27.9.), eikä asunnossa ole varmuudella ollut Anneli Auerin, Jukka Lahden ja näiden neljän lapsen lisäksi ketään muuta (30.9. ja 8.10.). A on todennäköisesti kuullut Anneli Auerin sanovan edellä mainitun sanan "(u)-o-l-e", koska tämä on myös kuulunut puhelimen kautta hätäkeskukseen ja tallentunut sen järjestelmään.

-> hovioikeus ei ottanut tähän tarkempaa kantaa, vaikkakin kirjoitti, että ”ihmetystä herättää, miten AA voisi olla takkahuoneessa, kun hän on juuri juossut ulos” ja kirjoitti, että Tuija Niemen lausunnon mukaan Anneli on voinut olla myös muualla kuin takkahuoneessa, kun ko. repliikki kuuluu. Kuole-sanaan liittyy monia outouksia, joita tässä dokumentissa on käsitelty. Se on ilmaantunut nauhalle tutkinnan edistyessä, eikä sen sanojasta ole varmuutta tai mitä mahdollisesti kuuluu sitä ennen, tai mitä ylipäätään sanotaan. Anneli on joka tapauksessa tuolloin tuulikaapissa tai ulkona, eikä ko. kohdassa Jukka edes kuole. Asunnossa on varmuudella ulkopuolinen, koska Auer ei ole voinut miestään puhelun aikana surmata, ja joku hänet surmaa.
...

Tapio Santaoja valehteli Anneli Auerille käyttäen Suomessa kiellettyä kuulustelutekniikkaa. Kenen määräyksestä hän toimi niin? Vai oliko Santaoja kenties katsonut liikaa televisiota, tai peräti lukenut kirjallisuutta jenkkilässä käytetystä Reid-tekniikasta?

Poliisissa on tehty useita korjausliikkeitä Ulvilanmurhatutkimuksissa esiintyneiden epäkohtien ja vääryyksien paikkaamiseksi. Syyttömän perheenäidin on kuitenkin annettu kärsiä näistä vääryyksistä ihan yksinään, eikä hänen avukseen ole rientänyt viranomaispiireistä yhtään henkilöä. Kukaan ei ole jälkikäteen pahoitellut hänelle tapahtumia. Rikosilmoitus Santaojaa ja tutkinnanjohtaja Pauli Kuusirantaa vastaan haudattiin syyttäjä Tapio Mäkisen toimesta. Tuokaan päätös ei kestä päivänvaloa. #Korruptio
Susku London, korruption vastustaja
Lataa ilmainen 310-sivuinen kirjauutuus Ulvilan surmasta! https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view
http://anneliauer.com
http://facebook.com/SuskuLondon
http://twitter.com/SuskuLondon

zem
Philip Marlowe
Viestit: 1186
Liittynyt: Pe Marras 16, 2012 4:41 pm

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja zem » Ke Kesä 26, 2019 8:35 pm

Karua kerrontaa syyttäjä Mäkisestä:
Poliisi saa väärentää aseluvan

Ensimmäisen kerran taisin tavata Jukka Rappen väärentämisen parista vuonna 2009, helsinkiläisen asekauppiaan tapauksessa. Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli Markku Hakamäki väärensi haulikon ostoluvan merkitsemällä siihen myyjäksi erään asekauppiaan. Hakamäki käytti väärennöstä hyväkseen tekemällä asekauppiaasta rikosilmoituksen väittäen tämän myyneen laittoman aseen, jonka hän olisi myös jättänyt merkitsemättä liikkeensä asekirjanpitoon. Aseen, joka ei ollut koskaan liikkeessä käynytkään, minkä Hakamäki tiesi. 1)

Hakamäki toisteli näitä esitutkinnassa todistajana kuultuna. Näin ylikonstaapelilla oli koossa väärennös, väärä ilmianto, perätön lausuma viranomaismenettelyssä ja myös virkarikos, koska kaiken tämän hän oli tehnyt virkatyönä ja täydellä palkalla. Asekauppias teki Hakamäestä rikosilmoituksen.

Koska oli suorastaan runsaudenpulaa perusteista epäillä Hakamäkeä rikoksista, kihlakunnansyyttäjä Tapio Mäkinen esti niiden tutkinnan. Mäkinen on valtakunnansyyttäjänviraston luottosyyttäjä silloin, kun pitää estää poliisien virkarikosten tutkinta. Ja ainahan se pitää estää.

Koska merkitsemällä valheellisesti kauppiaan myyjäksi Hakamäki oli valmistanut väärän asiakirjan ja käyttänyt sitä hyväkseen tehdäkseen väärän ilmiannon, Mäkinen väitti "[a]siakirjaa ei siis ole laadittu siten, että se edes voisi täyttää väärennöksen tunnusmerkistön.”. Mäkinen väitti myös olleen käytäntönä, että poliisi täyttelevät aseiden ostolupiin kohdat, joihin myyjän kuuluu tehdä merkinnät. 2)

Mäkisen päätös ei perustunut lakiin. Aselupien käytännöistä Mäkinen valehteli törkeästi. Aseen ostolupaan myyjän merkinnät voi tehdä vain myyjä, poliisilla ei ole mitään oikeutta niitä näpelöidä.

Tapio Mäkinen oli mitä ilmeisimmin käyttänyt virka-asemaansa väärin ja valehdellut kuin humalainen hevoskauppias, joten asekauppias jätti uuden rikosilmoituksen, joka koski myös Mäkistä. Sen tutkinnan esti apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske, Jukka Rappen esittelystä.

https://www.mikkoniskasaari.fi/node/260

L'amourha
Lovejoy
Viestit: 1701
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Kuulustelut ja Annelin 'tunnustus' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha » Ke Kesä 26, 2019 9:50 pm

Tuosta on ketjunpätkäkin, juttu on ilmeisesti haudattu kaikessa hiljaisuudessa.
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 11&t=10038
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Vastaa Viestiin