Jukka Sakari Lahti (1955-2006)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Jukka Sakari Lahti (1955-2006)

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Useissa ketjuissa on spekuloitu, millainen mies Jukka Sakari Lahti oli. Itselle on tullut melko negatiivinen kuva Lahdesta, mutta jospa tähän ketjuun tulisi tietoa/spekulaatiot siitä, millainen mies Lahti todella oli. Perheessä on ainakin ollut yksi veli ja muistaakseni 3 siskoa. Lisäksi jopa Lahden veli oli vähän aikaa epäiltynä Lahden murhasta. Lisäksi on velipuoli, johon Lahti tutustui vasta heidän yhteisen isänsä kuoltua vuonna 1989.
Tähän tosiaan mielenkiinnolla toivon spekulaatioita ja mahdollisesti tietoja siitä, mikä mies Jukka oli.

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3311
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Minulla oli jotenkin positiivinen kuva Jukka Lahdesta aina siihen asti, kunnes kuulin näistä kummallisista lastenkasvatusmetodeista; lapset kylmään suihkuun, elleivät totelleet, lapset ulos, elleivät totelleet jne.
Kuulosti myös ikävälle, että puukkotappelu oli saatu aikaiseksi ennenkuin se kamala huppumies säntäsi lasista sisään. Oliko se Lahden aloittama? Oliko sitä tappelua, vai miksi murhasta syytetty runoilee tällaisia juttuja?
Mutta kukas näistä on kertonutkaan? Anneli Auer, kukapa muukaan.
Mistä tuli positiivinen kuva alunalkaen?
En tiedä. Lahti tuntui tekevän hommia perheensä eteen, pitkiä päiviä jne. Hän vaikutti ns. tavalliselta suomalaiselta mieheltä. teki sen, mikä oli tehtävä.
Oikeastaan on kuitenkin vaikea sanoa sitä, millainen hän on ollut, kun ei ole tuntenut. :?

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Hänen sanotaan työskennelleen vankilassa niin Virossa kuin Turussakin, ja asuneen aivan Turun kupeessa, Raisiossa ennen perheen muuttoa Ulvilaan.

Ai niin, ja sitten poliisi kertoi Lahden saaneen pitkään ennen surmaa henkeen ja terveyteen kohdistuneita uhkailuja. Tuli myös tieto, että poliisi oli ennen surmaa saanut viestin "toinen kuolee, toinen katoaa, ja heillä on opiskeluaikainen yhteys". Mielestäni viesti on myös selvä uhkaus, ja on outoa, että se on toimitettu poliisille. Siis minun mielestäni.

Korjaus: ilmeisesti ei ole sanottu koska ko. viesti oli tullut, vaan päättelin sen itse, koska oli kirjoitettu preesensissä.
Viimeksi muokannut Sirpa, Ke Syys 14, 2011 10:12 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Alethes doksa meta logu

matlockb
Michael Knight
Viestit: 4486
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja matlockb »

Luvata Oy:ssä (irtisanottujen keskuudessa) Jukka Lahti ei ollut mitenkään pidetty mies. Oma käsitykseni on, että hän ilmoitti irtisanomisista mutta ei päättänyt niistä (korjatkaa jos olen väärin käsittänyt).

Ennen kuin Aueria julkisesti epäiltiin syylliseksi, olisiko ollut alkukeväällä 2009 ajoin tuon Luvatan ohi (matkaan lähdin pk-seudulta) ja lopun matkaa joka kesti noin 3-4 tuntia, mietin Ulvilan surmaa, silloin ei mieleenikään tullut puolison mahdollinen osuus mutta mielestäni en saa sitä kuvaa kun Luvatan kyltin näin ja aloin juttua miettimään ja yksin kun liikenteessä autolla olin niin oli Ulvilan murha koko ajan mielessä vaikka kuinka yritin musiikkia kuunnella ja muuta ajatella.

matahari
Jack Bauer
Viestit: 933
Liittynyt: Ke Tammi 07, 2009 11:29 am
Paikkakunta: Pori

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja matahari »

Taatusti ammatissa jossa J oli saa varmasti uhkailujakin mutta se ei tarkoita että hän persoonana olisi ollut silti erityisen vittumainen.

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9221
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Ailar kirjoitti: Kuulosti myös ikävälle, että puukkotappelu oli saatu aikaiseksi ennenkuin se kamala huppumies säntäsi lasista sisään. Oliko se Lahden aloittama? Oliko sitä tappelua, vai miksi murhasta syytetty runoilee tällaisia juttuja?
Kuka ihme on väittänyt, että puukkomies tuli kesken tappelun? EI KUKAAN, koskaan, missään.
Opetelkaa nyt edes tapauksen perusasiat. Ärsyttää hyppiä korjaamassa jatkuvasti asioita, jotka ovat jonkun kirjoittajan mielikuvitusta tai jotain lukemisen ymmärtämättömyyttä.
Tämäkin asia korjattiin viimeksi vajaa viikko sitten Mariackan toimesta, kun joku edellinen sankari sitä hienona todisteena taas naureskeli. Asialla ei ole mitään perää, eikä kukaan ole missään milloinkaan sellaista väittänyt, muu kuin joku väärin käsittänyt tai tahallaan väärin kirjoittanut kirjoittaja täällä.
Eikä yksikään etp:n omistavista, tapahtumiin perehtyneistä Annelia syylliseksi ajavista voi koskaan korjata näitä virheitä, vaikka aivan hyvin tietävät ne virheeksi. Ei näy Taraa korjaamassa, vaikka muuten kirjoitellaan puoli etp:tä Annelin juttuja palstalle. Mitä ihmeen tutkimista tällainen on??

Sitten kun joltain palaa hihat jankata samoja asioita kuukaudesta toiseen, niin ylläpito heittää koko toisen puolen jäähylle, ja kaikenlaisia kummallisia väitöksiä viljellään kenenkään korjaamatta viikkotolkulla. Ei kukaan korjaa virheellisiä käsityksiä. Virheitä sattuu kaikille, mutta se, ettei niitä viitsitä korjata, koska ne kannattavat omaa käsitystä syylliseksi, on epärehellistä. Ja äärimmäisen ärsyttävää.
Kun minä, annaanna, turumurre ja Ankkalinnakin heitettiin noin vain pihalle, ei tänne jäänyt kuin Mariacka juoksemaan ketjusta toiseen ja oikomaan toisten vääriä väitteitä. Joka viestiin saa korjata, että ei se kyllä noin ollut, etp:ssä sanotaan, että se oli näin. Mutta kukaan ei usko eikä ota opikseen, vaan sama väite on jonkun toisen naureskeltavana parin päivän päästä uudestaan. Annelin syyllisyyteen uskovat esittävät jatkuvasti epätäsmällisiä tai täysin vääriä asioita, ja toinen puoli on sitten etp:n kanssa niitä korjaamassa. Toisin päin on äärimmäisen aniharvoin. Ilmeisesti on tarkoitus väsyttää "kilpakumppanit"?

No, se tästä.

Lahdesta en tiedä paljonkaan, kun ei häntä hirveästi ole etp:ssä analysoitu. Paljon oli lainannut rahaa useille tahoille, suurin summa taisi olla 30 000mk. Kaikkea ei ollut aina saanut myöskään takaisin, mikä kertonee siitä, ettei ollut kova perimään, eli ehkä hieman ns. kiltti.
Pidettiin myös naistenmiehenä, eli ilmeisesti supliikki toimi, vaikka muuten ei ehkä ollut ruumiinrakenteeltaan naisiin vetoava. Ennen kuin Annelia alettiin syyttää, niin hyvin monet kertoivat hänen myös olevan epäsuosittu työnsä takia, ja tiesipä joku, että oli jotenkin turhan suora suustaan ja ns. v-mäinen. Toisaalta hänen työnsä vaati huonossa asemassa olevien ymmärtämistä (luulisi niin) ja hän oli tutkinut vähemmistöjä, kuten romaneja ja homoja. Tästä voisi päätellä, ettei hän ollut mikään kivikova saneeraaja, vaan paremminkin humanistihenkinen (mitä taas Anneli ei kirjoitustensa perusteella ole). Ja Jukkahan ei ketään erottanut työssään, mutta ehkä joutui potkuista ilmoittamaan, tai keksimään jotain kursseja tms toimenpiteitä erotetuille, mikä ei varmasti hänen suosiotaan lisännyt.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Ailar
Jessica Fletcher
Viestit: 3311
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Minä kerroin sen, miltä minusta tuntui. Matlockb halusi käsittääkseni ketjuun spekulaatioita ja nimenomaan ihmisten mielikuvia Lahdesta.
Eihän meistä kukaan voi sanoa, millainen mies oli Jukka S. Lahti, ellei ole häntä tuntenut. Et sinäkään "kuolemannaakka".
Minulla oli mielikuva lukiessani etp:tä, että kesken puukkotappelun oven ikkunasta säntäsi sisään joku huppari. Ehkä se mielikuva muuttui, ehkä ei... :mrgreen:

Valhalla
Watson itse
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja Valhalla »

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... 36#p426836

Sinähän naakka kiukkuisena palasit. Tuossa kun mainostit teitä etp-valistuneita ja objektiivisia niin poikkeisitko yllä merkityssä leffalinkissä kommentoimassa. Sielläkin olisi oiottavaa ja hirveitä ristiriitoja. Etp:stä voisit tarkistaa. Ja kertoa kuka on väärässä.

skoone
Perry Mason
Viestit: 3823
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja skoone »

matlockb kirjoitti:Useissa ketjuissa on spekuloitu, millainen mies Jukka Sakari Lahti oli. Itselle on tullut melko negatiivinen kuva Lahdesta, mutta jospa tähän ketjuun tulisi tietoa/spekulaatiot siitä, millainen mies Lahti todella oli. Perheessä on ainakin ollut yksi veli ja muistaakseni 3 siskoa. Lisäksi jopa Lahden veli oli vähän aikaa epäiltynä Lahden murhasta. Lisäksi on velipuoli, johon Lahti tutustui vasta heidän yhteisen isänsä kuoltua vuonna 1989.
Tähän tosiaan mielenkiinnolla toivon spekulaatioita ja mahdollisesti tietoja siitä, mikä mies Jukka oli.
Tässä minun käsitykseni Jukka S Lahdesta. Jukka vaikuttaa olleen mies, joka oli heikkojen puolella. Ehkä hän oli itse vammansa vuoksi tullut kiusatuksi ja sen vuoksi ja myös ammattinsa puolesta pystyi ymmärtämään toisia ihmisiä hyvin.

Jo se, että hän jätti ensimmäisen vaimonsa ja meni työttömän Annelin kanssa naimisiin, vaikka (ja huom! tässä spekulaatiota, ei faktaa) Annelilla oli oma mies, jonka kanssa hän asui ja joka oli ottanut An vanhimman lapsen omiin nimiinsä. Ilmeisesti tehtiin isyystesti.

Jukka oli ilmeisesti ahkera ja työteliäs ja teki parhaansa antaakseen perheelleen turvallisen kodin, taloudellisesti jne. Hän auttoi tiettävästi myös sukulaisiaan ja piti heihin yhteyttä.

Jukan kuritoimenpiteistä on Anneli kertonut, ehkä myös lapset? Sekin tieto on mielestäni myös vähän epävarma.

JL joutui pahaan paikkaan, kun hän tuli Ulvilaan/ Poriin ja Luvataan. Noilla seuduilla ei vieraita/ muualta tulleita ei oikein hyväksytä. (Olen itse syntynyt ja viettänyt nuoruuteni noin 10 km Tähtisentieltä. Äitini muutti nuorena aikuisena Satakuntaan ja vaikka hän ehti elää yli 70 vuotta siellä, häntä pidettiin edelleen ja koko ajan tunkeutujana ja muualta tulleena;))

Tarkoitan sitä, että kun satakuntalaiset irtisanotut joutuivat tekemisiin Jukan kanssa, niin Jukasta saatiin helposti syntipukki kaikkeen pahaan. Tuskin kuiten kukaan lähti kostamaan ikkunasta Jukalle hänen omaan kotiinsa. Kyllä se kosto olisi ollut suorempaa toimintaa silloin.

Uskoisin myös, että JL:llä saattoi olla menestystä naismaailmassa, hän ehkä oli hyvä kuuntelija ja monen naisen mielestä varmaan myös eksoottisen näköinen, erilainen kuin tavallinen suomalainen mies.
Muista lähdekritiikki!

tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 438
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja tuuli »

No, ei ollut käsittääkseni pidetty ainakaan työpaikallaan. Yhden työntekijän kanssa joskus puhuin ohimennen ja Jukkaa pidettiin melko ärsyttävänä persoonana. Ehkä oli paremmissa väleissä johtoportaan kanssa. Tiedä sitten, millainen kotioloissa oli. Auerin mukaan osallistui kuitenkin lasten iltapuuhiin ja oli paljon kotona jne. Mutta itse en ainakaan henk. koht. usko, että avioliitto olisi noin onnellinen ollut. Harvemmin parhaissakaan avioliitoissa asiat ovat koko ajan noin hyvällä mallilla. Paljon on varmaan heidänkin yhteiselämässään sattunut ja tapahtunut. Itselle muovautunut Jukasta aika negatiivinen kuva kaiken kaikkiaan. Mutta siis en tuntenut.

skoone
Perry Mason
Viestit: 3823
Liittynyt: Su Huhti 01, 2007 9:59 pm

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja skoone »

tuuli kirjoitti:No, ei ollut käsittääkseni pidetty ainakaan työpaikallaan. Yhden työntekijän kanssa joskus puhuin ohimennen ja Jukkaa pidettiin melko ärsyttävänä persoonana.
Ja tämä mielestäsi osoittaa, että JL oli peemäinen tyyppi? Siis puhuit ohimennen yhden Luvatan työtekijän kanssa. Niinpä.
Muista lähdekritiikki!

Sirpa
James Bond (George Lazenby)
Viestit: 11962
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja Sirpa »

Lahti puhui hyvin useita kieliä - mm. sujuvasti viroa.
Alethes doksa meta logu

tuuli
Sofia Karppi
Viestit: 438
Liittynyt: Pe Tammi 28, 2011 1:54 am
Paikkakunta: Pori

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja tuuli »

skoone kirjoitti:
tuuli kirjoitti:No, ei ollut käsittääkseni pidetty ainakaan työpaikallaan. Yhden työntekijän kanssa joskus puhuin ohimennen ja Jukkaa pidettiin melko ärsyttävänä persoonana.
Ja tämä mielestäsi osoittaa, että JL oli peemäinen tyyppi? Siis puhuit ohimennen yhden Luvatan työtekijän kanssa. Niinpä.
Hmh. Aika erikoinen tulkinta tekstistäni. :D No, ei todista. Sanoinhan, että en tuntenut Jukkaa, enkä tiedä, millainen hän oli yksityiselämässään. Tai edes sitä, kuinka pidetty hän oli firman ylempien työntekijöiden keskuudessa. Mutta siis sellainen käsitys tuosta keskustelusta jäi, että kukaan muukaan ei hänestä kovasti siellä pitänyt, noin yleisesti. En edes tiedä, oliko tämä tuttuni tekemisissä Jukan kanssa edes työnsä puolesta enempiä, enemmänkin tuo heijasti työmaan käsitystä Jukasta kokonaisuudessaan. Käsittääkseni tarkoitus oli tässä ketjussa kertoa millainen kuva itselle on Jukasta tullut, eikä todistaa millainen hän oikeasti oli, koska sitä nyt varmaan ei moni täällä tiedä?

Niilo23
Lauri Hanhivaara
Viestit: 138
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 2:08 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Jukka S. Lahti

Viesti Kirjoittaja Niilo23 »


Tervehdys foorumilaiset, heittäydyn mukaan keskusteluun.

Aloitan sillä mitä olen löytänyt toisaalta tästä Jukka S. Lahdesta. Kolme viittausta keskustelupalstoilta löytyviin kirjoituksiin. Kaikki ovat Suomi24-sivustolta. Pahoittelen asiaa.

Puheenvuorojen punnintaa minun puoleltani vähän myöhemmin.


5.2.2010 22:51, vm.1989
niin...
http://keskustelu.suomi24.fi/node/88150 ... 34951-view

12.2.2010 11:10, Tunsin minäkin
Samaa mieltä
http://keskustelu.suomi24.fi/node/88150 ... 48939-view


Kirjoittanut: murhatun ystävä / 11.10.09 / klo 14:26
Jukan murha koskettaa yhä
http://keskustelu.suomi24.fi/listmessag ... 5/40388842

Corruptissima res publica plurimae leges.
— Tacitus

Astalo Aija
Alibin satunnaislukija
Viestit: 56
Liittynyt: La Heinä 09, 2011 7:12 pm
Paikkakunta: Helsinki

Unohtunut Puputti

Viesti Kirjoittaja Astalo Aija »

Tästä Puputista viimeinen havainto on Hotelli Presidentin luota - siinä on taksitolppa. Ja oli ollut matkalla kotiinsa Alppilaan ja löytyi merestä Soutustadionilta.
Käsi sydämelle "tavalliset" viisikymppiset miehet - montako homoystävää teillä on? Tuttuja voi olla mutta entä ystävää? Entä jos tämä kolmikko (kaksikko, nelikko?) "harjoitti haureutta" Auerin ja Lahden lasten nähden? Oliko mukana myös taksari? Taksisuhari oli siis väkivaltainen - olisiko voinut tunnistaa takapenkille kömpineen Puputin ja miesten välille oli tullut riitaa liittyen seksisessioihin ("orjaleikit", SM jopa?) ja päätteeksi sille Puputti olisi päätynyt mereen? Soutustadion on täysin päinvastaisessa suunnassa kuin Alppila eikä kovinkaan kaukana Et Rautatiekadusta.

Kadonneet - löydetyt / Puputti
http://www.murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=17&t=38

Vastaa Viestiin