Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Ke Syys 28, 2011 11:12 pm

Koska jatkuvasti tulee epäselvyyttä, että mitä oikeudessa on todistettu, mitä lausuntoja esitetty ja mitä tietoja ollut julkisuudessa, niin ajattelin perustaa oman ketjun näitä asioita varten, koska hukkuvat ketjuihin, niin että mm. äänitarkkailijan lausunnot ja hovioikeuden todistelut hukkuvat. Täältä ne on helppoa tarkistaa spekuloinnin pohjaksi.

Lisätutkinnasta ja lisämateriaalista hovioikeuteen:
Taas uusia tutkintoja

Sunnuntai 10.4.2011 klo 16.27

Manner pyysi käräjäoikeuden tuomion jälkeen poliisilta lisätutkintaa tietyistä asioista. Tällä viikolla hän sai kaksi uutta pöytäkirjaa ja viisi uutta dvd-levyä.

- On outoa, että ollaan jo hovioikeudessa, eikä kaikkea materiaalia ole vieläkään saatavilla. Nyt on tehty jo kuusi lisätutkintapöytäkirjaa eikä niitä saisi olla yhtäkään tämän tyyppisessä jutussa.


Lisäksi joukossa on ennennäkemättömiä valokuvia murhapaikalta. Yhdellä levyllä on Auerin vanhimman lapsen puhuttelu tammikuulta 2007, jota ei käräjäoikeudessa katsottu, koska kukaan ei tuolloin tiennyt sen olemassaolosta.

Myös poliisi on tehnyt syyttäjän pyynnöstä lisätutkimuksia oikeuskäsittelyjen välillä.

Poliisi kuulusteli sosiaalityöntekijää, joka kävi murhayönä Auerin ja Lahden perheen kotona. Lisäksi poliisi puhutti poliisikoiralaitoksen henkilökuntaan kuuluvaa miestä, joka kertoi yleisesti, mitä poliisikoira olisi voinut haistaa Ulvilan talon ympäristöstä murhan jälkeen.

Molempia henkilöitä kuullaan hovioikeudessa syyttäjän todistajina. Lisäksi syyttäjän todistajaksi tulee henkilö, joka teki hajutestin surmavälineenä käytetystä puukosta.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011041 ... 4_uu.shtml
Ex-tutkinnanjohtajan todistuksesta käräjäoikeudessa:

Rikoskomisario Juha Joutsenlahti kritisoi rajusti suuntaa, jonka murhatutkinta on ottanut hänen jälkeensä. Kaikki tuntuu Joutsenlahden mukaan muuttuneen.

- En ole ikinä ollut tutkinnassa, jossa muutoksia on tullut näin paljon, Joutsenlahti sanoi.

- Äänitutkimus on muuttunut ja lasinpalojen lentosuunta muuttunut rekonstruktiossa 180 astetta. En ole fyysikko, mutta.. Jalkineen koko, sen jäljen pituus oli noin 30 senttiä.
Joutsenlahti katsoi Anneli Aueriin ja kysyi tältä, mikä olikaan Jukka Lahden kengän numero. "41," Auer vastasi.

- Me selvitettiin, että se oli haarukalla 41-44. Sekin on nyt kaventunut. Koiran jälkihavainnot yhtäkkiä katosivat. Todistajan näkemällä Volvolla ei ollutkaan merkitystä. Veitsilausunnolla ei ollutkaan merkitystä.

Luottamuspulaa keskusrikospoliisin äänitutkijaan oli ilmassa jo ennen tutkinnanjohtajan vaihtumista. Hän kertoi kuunnelleensa hätäpuhelun itse noin 300 kertaa eri tavoin leikattuna.

- Esimerkiksi "-u-o-l-e" tuli yllätyksenä. Minun korviini kohta ei ole koskaan tullut sellaisena.

Joutsenlahti pitää syyttäjän lavastusolettamaa yhä "teoreettisena". Hän sanoi peräänkuuluttavansa maalaisjärkeä ja konkreettisia faktoja.

- Uskoin ulkopuoliseen tekijään silloin ja uskon vieläkin, Joutsenlahti sanoi.

Käräjäoikeus keskeytti Joutsenlahden kuulemisen, kun kello tuli 16. Hänen kuulemistaan jatketaan huomisaamuna.

IS

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Ulvil ... 76427.html
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Ke Syys 28, 2011 11:25 pm

Alkuperäisen tutkija Mäkisen todistelua:
Poliisin teknisen tutkijan Matti Mäkisen mukaan mikään Ulvilan Tähtisentien surmatalossa ei viitannut lavastukseen. Mäkinen oli paikalla heti surmayönä 1. joulukuuta 2006.

– Pesuhuone oli kuiva, eikä mikään muukaan viitannut lavastukseen.

Kihlakunnansyyttäjä Kalle Kulmala kysyi seuraavaksi, löytyikö takkahuoneesta verijälkiä tai vettä?

– Ei löytynyt.


Mäkisen mukaan myöskään Anneli Auerissa ei ollut merkkejä lavastuksesta. Hänen hiuksistaan tai yltään ei löytynyt veriroiskeita. Mäkisen mukaan tekijässä verta olisi pitänyt olla jälkien perusteella vaikka kuinka paljon.

Puolustuksen toinen tähtitodistaja, rikoskomisario Juha Joutsenlahti toisti hovioikeuden jäsenille, että tutkinnassa kaikki viittasi ulkopuoliseen tekijään.

– Tekijä oli naamioitunut (huppu). Hän ei halunnut paljastaa mitään itsestään, päätteli surman tutkinnanjohtajana 1. joulukuusta 2006 aina 31. heinäkuuta 2008 asti ollut Joutsenlahti.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/Ulvil ... 76427.html
- Olohuoneessa oli sikin sokin jälkiä, kengän jättämiä ja paljaiden jalkojen. Ne valokuvattiin, joilla oli merkitystä. Kaikki jäljet oli samoista kengistä, ja osa niistä oli huonoja ja osittaisia. Se jälki joka otettiin talteen, oli todella hyvä.

Eläkkeellä oleva tekninen tutkija kertoi oikeudelle, että jäljet surmapaikalla olivat sellaiset, että tekijän on täytynyt olla todella verinen. Hänen mukaansa tekijällä olleet hansikkaat ovat olleet niin veriset, että niistä on jäänyt jälkiä terassioven ikkunanpieliin ja tippunut veritippoja terassille.
Todistelua hovioikeudessa:
Kuuluiko T-kirjain? Kuuluiko P-kirjan?

Vaasan hovioikeus kuuli poikkeuksellisesti unitutkija Jukka Alihankaa ja äänitutkija Tuija Niemeä todistajina vastakkain, yhtä aikaa oikeussalissa.

Alihanka kommentoi murhasta tuomitun Anneli Auerin käyttäytymistä hätäkeskuspuhelintallenteesta kuvaten, ettei Auerin hengitystiheys noussut vaan pikemminkin laski sillä aikaa, kun tämä oli hetken poissa puhelimesta yli neljän minuutin puhelun aikana.

– Todella nopeata toimintaa, ynnäsi Alihanka, jonka päättelyn mukaan Auer oli poissa puhelimesta kahdeksan tai kymmenen sekuntia.

Äänitutkija Tuija Niemen mukaan Auer oli pois puhelimesta 57 sekuntia. Niemi ei ottanut mitenkään kantaa uhrin, Jukka S. Lahden hengitystiheyden muutoksiin. Niemen mielestä rikki menneillä huulilla voi ääntää T- tai P-kirjaimia.


http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satell ... lissa.html
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » To Syys 29, 2011 2:29 am

Hovioikeuden päätöksessä on äänitutkijan alkuperäinen lausunto vuodelta 2006.
ZD on laatimassaan keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunnossa 13.12.2006 katsonut, että muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden puhetta ei selvästi kuulu taustalta. Joissakin kohdissa oli kuulunut hyvin lyhyitä miesääniä, joista ei ollut saanut selvää, olivatko ne olleet uhrin, hätäkeskuksen vai ulkopuolisen tuottamia. Taustalta oli kuulunut kamppailun ääniä, juoksuaskeleita sekä kolahduksia.

Eräs laboratorioon lähetetty näyte, mutta tuloksesta en tiedä.

JPEG490:

Lähete 28.2.2007

Jukka Lahden oikean käden kynnenalusnäytteissä oli n 6 mm pituinen vaalea karva ja yhden kynnen pinnalla mahdollisesti ihosolukkoa. Nämä kaksi näytettä on viety laboratorion DNA-osastolle ja niistä annetaan lausunto erikseen.
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » La Loka 01, 2011 3:04 pm

Otan tähän ylös myös poliisiylijohtaja Paateron lausunnon Ulvilan murhan selviämisestä heti Anneli Auerin pidättämisen jälkeen - onhan hän meidän korkein poliisimme, ja jopa suojelupoliisin korkein päällikkö. Uutinen on kokonaisuudessaan luettavissa alla olevasta linkistä.
Paateron mukaan tehostunut rikostutkinta toimi Ulvilan jutussa

Rikosten tutkinta-ajat lyhentyneet
ja selvitysprosentit nousseet


Turun Sanomat 11.10 2009 02:31:55

Kolme vuotta avoinna ratkaisua odottanut Ulvilan surmajuttu on poliisiylijohtaja Mikko Paateron mielestä esimerkkitapaus siitä, miten pitkä rikostutkinta voi sitoa runsaasti poliisin voimavaroja. Silloin pienemmät ja vähemmän kiireisemmät rikostapaukset saavat välillä odottaa tutkijoitaan.

– Ulvilan jutun ratkaisu oli suuri helpotus kaikille. Se oli yksi esimerkki vakavan rikostapauksen herättämästä huomiosta, joten ratkaisulla on merkitystä poliisista saatuun kuvaan, Paatero huomauttaa.


– Tutkinnan aikana sekin linja oli huomioitu yhtenä monista, että omainen olisi tehnyt surman, mutta sitä on vielä vaikea sanoa mikä oli se ratkaiseva tekijä, joka siirsi tutkinnan lopulta juuri sille tutkintalinjalle, Paatero kertoo.

Poliisiylijohtaja myöntää, että tapauksen tutkinta venyi, mutta ammattitaitoisten tutkijoiden yhteistyö tuotti onnistuneen lopputuloksen.

– Ainahan siinä on mukana myös ripaus hyvää onnea, hän tietää.

http://www.ts.fi/online/kotimaa/80270.h ... 4&action=2
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » La Loka 01, 2011 3:16 pm

Sitten on vielä tämä hovioikeuskäsittelyn jälkeen ollut uutinen. Ovatkohan nämä "oudot" kohdat jo selvinneet, kun hovioikeuskin jo antoi päätöksensä?!
Totuus murhamysteeristä?

Sunnuntai 15.5.2011 klo 11.44

Jukka S. Lahti saapui kotiinsa Ulvilan Tähtisentielle kello 23 marraskuun 30. päivä 2006. Hän kuoli runsaan 3,5 tunnin kuluttua. Kotona olivat nukkumassa perheen neljä lasta. Vanhin tytär, tuolloin 9-vuotias, heräsi meteliin hieman ennen isänsä kuolemaa.

Nyt Vaasan hovioikeus yrittää saada selvyyttä siihen, mitä talossa tapahtui. Totuuden tietää vain murhasta syytetty Anneli Auer.

Iltalehti julkaisee surman 10 outoa yksityiskohtaa.


1. Hiustukko uhrin alla

Lahden ruumiin alta löytyi tukko hiuksia, jotka olivat irronneet Auerin päästä lievällä väkivallalla. Syyttäjän mukaan hiukset irtosivat riidan yhteydessä. Puolustuksen mukaan ne ovat irronneet normaalisti kampaamalla. Auer kampasi hiuksensa aina makuuhuoneessa.

2. Veitsi ja takkapuu

Puolustuksen mukaan surmaan käytetty veitsi ei kuulu Auerin ja Lahden talouteen, vaan se on ollut ammattikäytössä. Syyttäjän mukaan Auer käytti veitsen lisäksi takkapuuta miehensä lyömiseen. Takkapuusta löytyi Lahden ja ulkopuolisen DNA:ta, jonka alkuperä ei selvinnyt. Puolustuksen mukaan DNA kuuluu murhaajalle.

3. Rikottu ikkuna


Terassioven ikkuna rikottiin syyttäjän mukaan sisältäpäin, koska lasinpaloja löytyi kaukaa terassilta. Murhaaja olisi voinut rikkoa vain vähän lasia ja aukaista oven kahvasta. Sisään olisi päässyt helpommin kävelemällä kuin pienestä ikkuna-aukosta kiipeämällä. Lasinsiruja löytyi paljon myös sisältä makuuhuoneesta. Puolustuksen mukaan se todistaa, että ikkuna rikottiin ulkoapäin.

4. Kuitulöydöt


Ruskeankirjavia kuituja löytyi mm. uhrin kynsien alta, sängystä, ovenkarmista, terassin tuolista ja kurahanskoista. Tutkimuksissa ei selvinnyt, mistä vaatteesta kuidut ovat peräisin. Puolustuksen mielestä vaate oli ulkopuolisen surmaajan päällä. Syyttäjän mukaan Auer käytti tummaa vaatetta lavastaessaan tekoa, ja hävitti sen esimerkiksi roskiksiin, joita poliisit eivät tutkineet.

5. Veriset kengänjäljet


Tekopaikalle jäi veriset kengänjäljet ja niiden koko sopii Lahden hukassa oleviin talvikenkiin. Syyttäjän mukaan Auer käytti miehensä kenkiä lavastukseen ja hävitti ne. Puolustuksen mukaan kengät olivat murhaajan jalassa eikä niitä siksi ole löydetty.

Verisiä kengänjälkiä on vain yksi makuuhuoneen oviaukolla. Syyttäjän mukaan jälkiä pitäisi olla enemmän, jos murhaaja olisi lähtenyt verisen uhrin luota Auerin perään, kuten tämä väittää.

6. Hätäpuhelu


Auer soitti hätäkeskukseen kello 2.41. Runsaan neljän minuutin puhelun aikana Auer oli vajaan minuutin poissa puhelimesta, ja tuolloin luurissa oli perheen vanhin tytär.

Lahti hiljeni ja todennäköisesti myös kuoli hätäpuhelun aikana. Syyttäjän mukaan Auer löi kuolettavan iskun miehensä päähän hetkellä, jolloin hän oli pois puhelimesta. Auer kertoi menneensä katsomaan vaikeroivaa miestään.

Hätäpuhelusta ei syyttäjän mukaan kuulu ulkopuolisen ääniä. Puolustuksen mielestä murhaaja ei puhunut mitään eikä äänistä tiedä kenen ne ovat.

7. Havainnot tekijästä


Auer kertoi hätäpuhelussa, että talossa on pimeää. Hän antoi kuitenkin poliisille tuntomerkit tekijästä. Syyttäjän mukaan on mahdotonta, että Auer olisi nähnyt murhaajan niin tarkasti hämärässä. Auerin mukaan hän ei kuvaillut surmaajaa tarkasti ja hämärässä pystyi näkemään jonkin verran.

8. Verijäljet

Auerin mukaan surma tapahtui nopeasti ja murhaaja poistui pian tekonsa jälkeen talosta. Lahdelle ruumiinavauksen tehnyt oikeuslääkäri totesi, että Lahden vammat ovat voineet syntyä kymmenien minuuttien, jopa tunnin aikana. Syyttäjä katsoo, että surmatyö kesti kauemmin kuin Auer väittää. Lahden veri oli osittain ehtinyt kuivaa lattialle ennen poliisin tuloa. Veritippoja löytyi myös puhelimen ympäriltä ja keittiöstä, mutta poliisi ei selvittänyt, kenen veri oli kyseessä.

9. Kosteat hiukset


Syyttäjän uutena todistajana kuullun sosiaalityöntekijän mukaan Auerilla oli kosteat hiukset yöllä, kun häntä lähdettiin viemään kotoa sairaalaan. Tämä sopii syyttäjän teoriaan, jonka mukaan Auer siisti itsensä verestä teon jälkeen. Varmuutta hiusten kosteudesta ei voi enää saada. Puolustuksen mukaan hiukset olivat kuivat, kuten Auerista otetuista kuvista näkyy.

10. Käytös


Poliisit kertoivat Auerin käyttäytyneen hyvin rauhallisesti surmayönä, eikä hän osoittanut tunnekuohuja silloinkaan, kun hänen miehensä kerrottiin kuolleen. Lesken käytöstä analysoineet psykologit ihmettelivät hänen rauhallisuuttaan ja sitä, miksi äiti ei vienyt lapsiaan turvaan surmatalosta. Puolustuksen mukaan vain Lahti oli hengenvaarassa, eivät lapset. Auerille on luonteenomaista olla rauhallinen.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011051 ... 0_uu.shtml
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Ma Loka 03, 2011 5:43 pm

Lausunto ETP:ssä koskien halosta löytynyttä DNA:ta
"Halosta (näyte 31) taltioidussa tutkimusnäytteessä 31.5 on sekoittuneena todennäköisesti kahden eri henkilön DNA:ta. Tulos sopii Jukka Lahden ja jonkun toisen henkilön, ei kuitenkaan Anneli Auerin eikä XXXX, DNA:n sekoitukseksi. Henkilöä, jonka DNA-tunniste sopisi sekoitustuloksen toiseksi osapuoleksi, ei löytynyt DNA-rekisteristä. Tutkimusnäytteestä 31.5 voitiin osoittaa verta."
Uutinen veitsestä.


Ulvilan surma: ”Äärimmäisen poikkeuksellinen” ilmiö oikeudessa

Julkaistu: 4.5.2010 8:41


Ulvilan surmasta epäillyn Anneli Auerin asianajaja Juha Manner on Iltalehden mukaan kertonut oikeuskäsittelyn aikana asioita, jotka eivät ole olleet syyttäjän tiedossa.

Manner on esimerkiksi Iltalehden mukaan kertonut, että hätäpuhelun paljon puhuttu ”uole”-sana on peräisin poliisin tutkijalta eikä äänitutkijalta. KRP:n äänitutkija Tuija Niemi-Lahtinen myönsi oikeudessa, ettei hän varsinaisesti kuullut sanaa ”kuole” samalla tavalla kuin poliisi.

Manner on myös muun muassa kertonut Fiskarsin lausunnosta koskien veistä, jota käytettiin surmaamiseen. Lausunnon mukaan veitsi oli ollut ammattikäytössä, eikä se siksi puolustuksen mukaan voinut olla peräisin surmatalosta.

Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen on ihmeissään tietojen vuotamisesta. Tolvasen mukaan oikeudenkäynnissä syyttäjällä ja puolustuksella pitäisi olla samat materiaalit käytössään.

- Tämä on äärimmäisen poikkeuksellista eikä sen pitäisi olla mahdollista, Tolvanen sanoo Iltalehdelle.

Asianajaja Manner ei paljasta, mistä on tietonsa saanut.

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/91518-u ... oikeudessa
Anneli Auerin kannanotto veitsiasiaan käräjäoikeuden jälkeen:
A.Auer Alibissa kirjoitti:– Tekovälineestä, eli veitsestä, ei koiran avulla tehdystä hajutestistä löytynyt hajuani, samoin dna ei täsmännyt. Samat testit tehtiin porilaiselle miehelle, joka oli pidätettynä. Hänet vapautettiin näillä perusteilla, mutta minä istun vankilassa edelleen, Auer sanoo.
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Ma Loka 03, 2011 6:05 pm

Ex-tutkinnanjohtajan haastattelusta vuodelta 2008 koskien DNA-massatestauksia.
Poliisilla on tekijän dna, joten tämä jää varmuudella kiinni, jos vertaileva näyte saadaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2008031 ... 7_uu.shtml
Auer-tutkintalinjan puutteista:
Manner arvosteli voimakkaasti poliisin esitutkintaa. Hänen mukaansa materiaalista puuttuu oikeudenkäynnin kannalta merkityksellistä aineistoa kuten teknisen tutkinnan tuloksia sekä kuulemisasiakirjoja.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... ha-vapaana
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Ti Loka 04, 2011 3:34 pm

Tässä vielä alekkain kaksi erilaista lausuntoa häkenauhasta.

Tässä ensin käräjäoikeuden 2010 aikoihin:
Niemi-Laitinen on kuitenkin varma, ettei nauhalta kuulu ulkopuolisen ääntä.

- Ei puhetta, ei lasin päällä kävelyn ääniä, ei askelien ääniä. Ei mielestäni kamppailun ääniä, jotka osoittaisivat, että tappelu on menossa. Ei ikkunasta poistumista.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/hatap ... 37640.html

Tässä hovioikeuden päätöksestä 2011 alkuperäinen lausunto vuodelta 2006:
ZD on laatimassaan keskusrikospoliisin rikosteknisen laboratorion lausunnossa 13.12.2006 katsonut, että muiden kuin edellä mainittujen henkilöiden puhetta ei selvästi kuulu taustalta. Joissakin kohdissa oli kuulunut hyvin lyhyitä miesääniä, joista ei ollut saanut selvää, olivatko ne olleet uhrin, hätäkeskuksen vai ulkopuolisen tuottamia. Taustalta oli kuulunut kamppailun ääniä, juoksuaskeleita sekä kolahduksia.
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Su Loka 09, 2011 10:27 am

9.5.2011 Satakunnan Kansa, Harri Aalto

Hemmin todistuksesta hovioikeudessa puolustuksen nauhasta:
Kuin suoraan CSI:sta

Hemmi havainnollisti audioshowtaan oikeussalissa tavalla, joka kelpaisi suositun amerikkalaisen CSI-tv-sarjan teknisiä ratkaisuja miettiville käsikirjoittajillekin.

Soittamalla peräkkäin valittuja yksityiskohtia alkuperäiseltä hätäkeskusnauhoitteelta ja omalta suodatetulta versioltaan hän pystyi nostamaan esiin joitakin dramaattisia kohtia.

Kun puhelua on kestänyt noin kaksi minuuttia, Hemmi sai esiin äänen, joka hänen mielestään kuulostaa ihmisen aikaansaamalta.

– Tummasävyinen ääni, ei kuulosta uhrilta, Hemmi analysoi.

Voimakas naksahdus

Kun puhelu on ollut auki runsaat kolme minuuttia, nauhalta kuuluu ensin lyhyt, voimakas ääni, joka kuulostaa hankaamiselta.

Heti perään kuuluu – tapahtuma-aikana hereillä olleen perheen vanhimman lapsen vertahyytävän huudon jälkeen – selvästi erottuva naksahdus. Sille Hemmi löysi identtisen vastineen poliisin rekonstruktionauhalta.


– Se on hyvin korkeataajuinen ääni, joka on voinut syntyä siitä, että lasi taitetaan poikki tai lasin päälle astutaan, hän mietti.

Hemmin mukaan suurin osa nauhalta kuuluvista tunnistamattomista äänistä ja niiden aiheuttajasta jää arvailujen varaan.

Yksi asia on hänen mukaansa kuitenkin täysin varmaa:

– Ääninauhalla ei ole mitään, mikä olisi ristiriidassa Anneli Auerin oman aikakertomuksen kanssa.
* 19 May 2011
* Satakunnan Kansa

Mystisiä ääniä


”Jotakin raskasta siirretään, ehkä huonekalua” (alku 50 sekunnin kohdalla, loppuu 1 min 8 s).
”Kuulostaa ihmisen aikaansaamalta ääneltä, ei kuulosta uhrilta (1 min 55 s).
”Lyhyt hankaava ääni, kuin vinkaisu” (3 min 12 s).
”Lasi menee poikki tai lasin päälle astutaan” (3 min 15 s).
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Su Loka 09, 2011 10:57 am

Syyttäjä käytti todisteena FBI-versiota:
KRP:n äänitutkija Tuija Niemen mukaan Finnvoxin äänitallenne Ulvilan murhan hätäpuhelusta ei avaa surmayön tapahtumia yhtään enempää kuin tekee KRP:n tuottama alkuperäinen tallenne.

– Finnvoxin tallenteessa on soittajan puhetta vaimennettu ja taustaääniä voimistettu. Äänite on kaksi sekuntia pidempi kuin alkuperäinen hätäpuhelutallenne, mutta ei mielestäni anna mitään uutta kuin mitä oli alkuperäisessä tallenteessa, yli 12 vuoden kokemuksella hätäpuhelujen nauhoituksia KRP:n rikosteknisessä laboratoriossa tutkinut Tuija Niemi kertoi.

Parhaillaan Vaasan hovioikeuden istunnossa kuullaan Auerin kutsumaa todistajaa, Finnvoxin studioekspertti Risto Hemmiä. Hemmi teki uuden suodatetun version Auerin puolustuksen toimeksiannosta Finnvox-studioilla Helsingissä. Uuden version kerrotaan olevan äänenlaadultaan parempi ja erottelevampi kuin syyttäjän päätodisteena käyttämä ns. FBI-versio.

Hemmin kirjallisen lausunnon mukaan nauhalta kuuluu paljon uusia ääniä, mutta hän ei halua lähteä arvailemaan niiden alkuperää. Puolustuksen mukaan aiempaa parempi versio hätäpuhelusta puhuu sen mahdollisuuden puolesta, että surmatalossa olisi ollut ulkopuolinen tunkeutuja.

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satell ... lusta.html
Ensimmäinen lause kertoo, että puolustuksen ääniversio on sama kuin KRP:n alkuperäinen, mutta poikkeaa syyttäjän päätodisteesta FBI-nauhaversiosta siten, että sieltä taustalta kuuluvat kamppailun äänet ja ulkopuolinen matala miesääni, joita ei kuulu FBI-nauhaversiosta. Lausunnot edellä.
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Ke Loka 12, 2011 2:35 pm

Puhun eräässä ketjussa perheenjäsenten ruumiiden haravoinnista ojista ja pusikoista - viittaan sillä tähän KRP:n uutiseen virkamiesten peloista tutkia rikoksia. Puhun siis "pelon ilmapiiristä", josta tuli paljon uutisia viime keväänä useasta eri lähteestä. Koska informaatiotulva on valtaisaa ja ihmiset vielä suodattavat annettuja tietoja omien mieltymystensä mukaan - mutta ennen kaikkea sen vuoksi, että haluavat pitää yllä (vaikkapa harhakuvitelmanakin) omaa turvallisuuden tunnettaan, laitan tämän uutisen vielä tähän ketjuun ylös.

KRP:n päällikkö:Järjestäytynyt rikollisuus rehottaa yhteiskunnassa


9.3.2011 08:20

Keskusrikospoliisin päällikkö Rauno Ranta arvioi, että Suomessa toimii useita satoja järjestäytyneiden rikollisjengien pyörittämiä kulissifirmoja.

Peiteyritysten hallituksissa istuvilla ei välttämättä ole rikollista taustaa. He toimivat laillisesti rikollismaailman huipulta annettujen ohjeiden mukaan.

Kulissifirmat neuvottelevat päivittäin valtion, kuntien ja laillisten liikeyritysten kanssa yhteistyöstä.


Esillä on jopa kaavamuutosasioita.

– Peiteyritysten tyypit tekevät niin kuin haluavat. Jos julkisyhteisö yrittää ottaa kovat keinot käyttöön, sieltä ei yllättäen löydykään henkilöä, joka selvittäisi ongelman.

– Syynä arkuuteen on joko suoranainen uhkailu tai sellainen härski toiminta, jonka voi ymmärtää uhkailuksi. Uhkaus voi kohdistua esimerkiksi virkamiehen, liikemiehen tai poliitikon perheeseen, Ranta sanoo.

Rannan mukaan Suomessa ei ole enää uhkakuvaa siitä, että järjestäytynyt rikollisuus ujuttautuisi yhteiskunnan rakenteisiin.

– Rikollisjärjestöt ovat olleet rakenteissamme jo monta vuotta. Huoli on nyt siitä, kuinka paljastaa ja torjua vakava vaara.


http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talo ... oja/653223
Tässä on uutinen, jonka merkitystä koko yhteiskunnalle ihmiset joko torjuvat tai eivät suostu edes ymmärtämään.
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Su Loka 16, 2011 6:09 pm

Ex-tutkinnanjohtajan kertomaa tutkinnan vaiheista Alibissa Taavetin viestistä:
JJ uskoo edelleen, että Jukka S. Lahden perheen talossa oli surmayönä ulkopuolinen henkilö. Hän myös seisoo edelleen ratkaisujensa ja tekemiensä linjausten takana. Joutsenlahden mukaan hänen on helppo perustella mielipiteensä, koska hän tuntee kyseisen rikosasian erittäin hyvin. Hän pitää todennäköisenä, että että todistaa käräjäoikeuden lisäksi myös ylemmissä oikeusasteissa.

Joutsenlahti kertoo, että kolme kuukautta Ulvila casea johdettuaan hän oli ehdottanut jutun siirtämistä Krp:lle, lääninpoliisijohto päätyi kuitenkin siihen, että jutun tutkinta pidettiin paikallispoliisilla. Joutsenlahti oli myöhemminkin yrittänyt siirtää jutun tutkintaa KRP:lle huonoin tuloksin.

Hyllytyksen todellinen käsky oli käynyt ylemmiltä tahoilta. Lehden kysymykseen mistä, Juha Joutsenlahti vastaa salaperäisesti hymyillen.
"Erilaiset näkemykset Ulvilan surmatutkinnasta johtivat epäluottamukseen minun sekä poliisilaitoksen johdon ja jutun esitutkintapöytäkirjan tekoon osallistuneiden poliisien kesken."

Alibi 3/2011
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Su Loka 16, 2011 6:26 pm

Tässä tutkimustulos, ja koska ei kuulu kamppailun ääntä, eikä ulkopuolisen ääntä, niin tämän täytyy sitten olla tässä edellä mainittu FBI-nauhan tutkimustulos, eli näyte 26 olisi tuo ko. nauha.
etp 056-058 Tutkimustulos

1 Seuraavat äänikoosteet on tehty näytteestä 26(häkenauha):

-tallenne, josta soittajan ääni on poistettu
-tallenne, soittajan ja tytön äänet poistettu
-tallenne, josta soittajan, tytön ja uhrin äänet poistettu


2 Puhelun taustalta (näyte 26) ei kuulu ulkopuolisen ääniä. Puhelun aikana kuuluu kahteen eri otteeseen juoksuaskeleita, mutta vain yhdet askeleet. Oven aukaisu seuraa ensimmäisiä askeleita. Askeleet kuulostavat siltä, että ne on tuotettu lähellä puhelinta niin, että ne tulevat ensin lähemmäs ja loittonevat sitten.

3 Puhelun (näyte 26) taustalta ei kuulu kamppailun ääniä, uhrin valitushuudot kuulostavat enemmänkin siltä, että hän yrittää liikkua ja valittavat äänet johtuvat uhrilla olleiden vammojen aiheuttamasta kivusta.

4 Vertailu 28.22.2008 rekonstruktion (näyte27) ja näytteen 26 välillä:

- lasin päälläkävely/juoksuäänet puuttuvat näyteeltä 26

- juoksuaskeleita vain yhdet näytteellä 26, askeleet vastaavat voimakkuudeltaan eniten rekonstruktiossa kengät jalassa tallennettuihin ääniin (ei siis kuulosta paljailta jaloilta)

- kamppailun äänet taustalla puuttuvat näytteellä 26

- mahdollisen ulkopuolisen henkilön poistuminen takkahuoneen oven ikkunasta ja siitä aiheutuvat äänet puuttuvat puhelun 26 aikana (rikkoutuneen lasin päälle astumisen ja ikkunan ulos hyppääminen)

- mahdollisen ulkopuolisen henkilön puhetta tai mitään muutakaan ääntelyä ei ole kuultavissa näytteellä 26

-Näytteen 26 ja 27 uhrin äänien voimakkuuksien vertailu osoittaa, että näytteen 26 aikana uhri on ollut mahdollisesti seisaallaan/polvillaan kasvot olohuoneeseen päin

Tutkimusmenetelmät Äänitekninen tutkimus (RLAB-ÄÄNI2)
Alethes doksa meta logu

Sirpa
Agentti Mulder
Viestit: 11963
Liittynyt: Ma Huhti 09, 2007 8:07 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja Sirpa » Su Kesä 03, 2012 7:51 pm

Ex-tutkinnanjohtaja Joutsenlahden todistamisesta hovioikeudessa.
Hovioikeudessa rikoskomisariolta kyseltiin myös Auerin soittamasta hätäpuhelusta. Keskusrikospoliisin äänitutkijan mukaan siitä ei kuulu kenenkään ulkopuolisen ääniä ja syyttäjälle se on tärkeä todiste.

Nyt Joutsenlahti puhui itsekin siitä, että nauhalla ei kuulu ulkopuolisen ääniä. Vielä käräjäoikeudessa hän kertoi kuunnelleensa puhelun "ainakin 300 kertaa" ja kuulleensa siitä myös ulkopuolisen ääniä.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011052 ... 3_uu.shtml
Alethes doksa meta logu

rantakoski
Helen Mirren
Viestit: 1479
Liittynyt: La Touko 12, 2012 5:39 pm

Re: Lausuntoja, todistuksia ja uutisia

Viesti Kirjoittaja rantakoski » Su Kesä 03, 2012 8:08 pm

AA:n juoksentelua, puhetta, ähinää, UOLE, hengästymistä, kolistelua ym nauhalla kuuluu. Muttei ulkopuolisen ääniä, ei siis mitään sellaisia ääniä joita pitäisi kuulua AA:n kertomuksen mukaan.

Se että Joutsenlahti on kuunnellut nauhan ainakin 300 kertaa, ei tee hänestä KRP:n äänitutkijan veroista eksperttiä asiassa, mutta vahvan mielipiteen hän on omannut tottakai kun kuuntelee 300 kertaa. Joutsenlahti avautui niistä seikoista joilla vaimoa ei epäilty, koska hänen olisi pitänyt olla yltä päältä verestä. Ihan hyvä että tapaus siirrettiin. Joutsenlahti oli liikaa vaikuttunut AA:n näytelmästä, itkuista, kepillä jäätä kokeilemisesta..

Vastaa Viestiin