Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja turumurre » Ke Helmi 15, 2012 3:34 pm

Auerille ja entiselle miesystävälle raskaat syytteet

Kuva
Kuva: Kari Mankonen

Anneli Aueria ja hänen entistä miesystäväänsä vastaan on nostettu syyte. Molempia syytetään useista väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

Länsi-Suomen kihlakunnansyyttäjä nosti syytteet tänään. Asia tullaan käsittelemään suljetuin ovin Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa.

Kaksikkoa syytetään rikoksista, joista pääosa on tehty vuosina 2007 ja 2008. Osassa rikoksista asianomistajat ovat lapsia.

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta ... tteet.html
Käsittelyn on arveltu kestävän useita viikkoja.

Kihlakunnansyyttäjät Paula Pajula ja Heli Haapalehto jotka toimivat jutun syyttäjinä, saivat pikapikaa harkittua syytteiden nostamisesta. Heli Haapalehto nimitettiin tähän tehtävään kun Auerin ja entisen miesystävän epäillyistä törkeistä väkivalta- ja seksuaalirikoksista alusta asti esitutkintayhteistyötä poliisin kanssa tehnyt syyttäjä Jouko Saario joutui vetäytymään jutusta puolueellisuusepäilyjen vuoksi.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 15, 2012 3:50 pm

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... erjantaina
Auer-jutun osapuolet tapaavat oikeudessa jo perjantaina

Anneli Auerin rikoskumppaniksi epäillyn helsinkiläismiehen asianajaja Miikka Hakanen kritisoi tiukaksi mennyttä aikataulua puolustuksen kannalta.

– Ei hänellä ole mitään mahdollisuutta valmistautua tässä ajassa, Hakanen toteaa.

Poliisi sai Auerin ja hänen entistä miesystäänsä koskevan esitutkinnan perjantaina ja syytteet lukuisista väkivalta- ja seksuaalirikoksista nostettiin tänään.

Helsinkiläinen yrittäjä kiistää syytteet.

Hakasen mukaan osapuolet kokoontuvat ensimmäisen kerran jo perjantaina oikeuteen, jossa pidetään aikataulun suunnittelupalaveri.

Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta kerrotaan, että kyse ei ole varsinaisesta valmisteluistunnosta. Jutun pääkäsittelyn on määrä alkaa kahden viikon päästä.

Perjantaina oikeudessa käsitellään myös miehen vangitsemisasiaa. Syksystä asti vangittuna ollut mies aikoo hakea vapaaksi. Vapautusta hakee myös Anneli Auer.
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... t-vapaaksi
Anneli Auer ja ex-miesystävä vaativat vapautusta

Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa käsitellään tulevana perjantaina sekä Anneli Auerin että hänen ex-miesystävän, helsinkiläisen yrittäjän vangitsemisasiaa.

Molemmat vaativat oikeudelta päästä vapaaksi.

Syyttäjät kertoivat tänään, että molemmat heistä saavat syytteet lukuisista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Poliisi sai päätökseen laajan esitutkinnan perjantaina. Syytetyt kiistävät teot.

Anneli Auer vangittiin epäiltynä uusista rikoksista viime syyskuussa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa. Auerin rikoskumppaniksi epäilty helsinkiläismies vangittiin muutamaa päivää aiemmin.

Molemmat heistä ovat vaatineet vapautusta oikeudelta useaan otteeseen. Oikeus on toistaiseksi hylännyt heidän vaatimuksensa päästä vapaaksi.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 15, 2012 3:55 pm

http://www.kaypahoito.fi/web/kh/suositu ... s/hoi34040

Oireet
Somaattiset oireet ja löydökset

Somaattinen oireilu on hyvin yksilöllistä, ja oireet ovat usein riippuvaisia lapsen iästä.
Seksuaalisen hyväksikäytön kohteeksi joutuneille lapsille saattaa syntyä vammoja sukupuolielimiin, peräaukon seutuun, suuhun tai eripuolille kehoa esimerkiksi kiinni pitämisen aiheuttamana. Epäily hyväksikäytöstä voi syntyä sukupuoli- ja virtsaelinten tulehdusoireista, erilaisista virtsaamiseen ja suolen toimintaan liittyvistä psykosomaattisista oireista tai alkaneen raskauden tultua ilmi 1, 2, 3.
Somaattiset löydökset riippuvat hyväksikäytön muodosta. Suurella osalla seksuaalisen hyväksikäytön kokeneista lapsista ei todeta löydöksiä somaattisessa tutkimuksessa. Poikkeava löydös on myös harvoin yksinään osoitus lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1, 2.
Epäily ja tunnistaminen
Ks. viitteet 4, 5.
Seksuaalisen hyväksikäytön epäily syntyy yleensä lapsen puheiden tai seksualisoituneeksi tulkitun käyttäytymisen perusteella. Mikään yksittäinen oire tai käyttäytymisen muoto ei ole osoitus seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta voi silti antaa aihetta lapsen tilanteen selvittämiseen.
Lapsen puheiden perusteella seksuaalista hyväksikäyttöä on syytä epäillä, jos
lapsi kertoo aikuisen tai nuoren häneen kohdistamasta seksuaalisesta teosta (yhdyntä tai yhdynnän yritys, sukuelinten koskettelu käsin tai jollakin esineellä, kielisuudelmat),
lapsi kertoo kosketelleensa aikuisen tai nuoren sukuelimiä (suulla, kädellä tai jollakin esineellä),
lapsi kertoo seuranneensa seksuaalista aktia (yhdyntä tai masturbointi) luonnollisessa tilanteessa, videolta tai tietokoneelta tai
lapsi kertoo joutuneensa valokuvatuksi tai videoiduksi alastomana.
Yksittäisten seksuaalisuuteen liittyvien sanojen tai ilmauksien (esim. sukupuolielimiä tarkoittavat ilmaukset) käyttö ei yksistään anna aihetta hyväksikäytön epäilylle.
Fyysisiä oireita tai ulkoisia merkkejä, jolloin seksuaalista hyväksikäyttöä on syytä epäillä ovat:
lapsella todetaan raskaus
lapsella todetaan sukupuolitauti
lapsella on havaittavissa turvotusta, mustelmia tai haavautumia sukupuolielimissä tai anaalialueella
lapsella on reisien sisäpinnalla mustelmia, haavaumia tai ruhjeita, joiden syistä saadaan epämääräisiä tai vältteleviä selityksiä
lapsella on vaatteissa spermanjälkiä.
Seksuaalinen hyväksikäyttö voi joissakin tapauksissa olla seuraavien käyttäytymismuotojen taustalla
lapsi pyrkii avoimesti seksuaalista aktia muistuttavaan toimintaan toisten lasten kanssa tai ehdottaa tällaista toimintaa aikuisille,
lapsi käy käsiksi toisten lasten tai aikuisten sukuelimiin,
lapsi masturboi pakonomaisesti ja julkisesti tai
lapsi työntää esineitä vaginaan tai peräaukkoon.
Tilanne on akuutti, jos hyväksikäytön epäillään tapahtuneen muutaman päivän sisällä. Tällöin pikainen lääkärin tutkimus on tarpeen ulkoisten vammojen arvioimiseksi tai oikeuslääketieteellisten näytteiden ottamiseksi.
Jos epäily herää akuutisti päiväkodissa tai koulussa, vastuun tutkimuksiin toimittamisesta ottaa lapsen huoltaja tai lastensuojeluviranomainen.
Psyykkiset oireet ja reaktiot
Seksuaalinen hyväksikäyttö koskettaa laajasti ihmisen ruumiillista ja psykologista kokonaisuutta. Lapsen oireilu voi olla monimuotoista ja ilmetä kehityksen eri alueilla.
Seksuaalinen hyväksikäyttö ja siihen liittyvät tekijät ovat eri tilanteissa erilaisia. Näin ollen seuraukset vaihtelevat oireettomuudesta diagnosoitaviin häiriöihin.
Ei ole olemassa mitään spesifistä seksuaalisen hyväksikäytön syndroomaa.
Seksuaalisen hyväksikäytön oireisiin ja seurauksiin kohdistuvia tutkimuksia on runsaasti 2.
Seksuaalisen hyväksikäytön kokeneilla lapsilla on todettu seuraavia oireita ja häiriöitä:
kiintymyssuhde- ja muut ihmissuhdeongelmat
tunne-elämän ongelmat ja häiriöt B, kuten ahdistus, pelot ja painajaiset, masennus sekä itsetuhoisuus
käyttäytymisen ongelmat ja häiriöt, kuten seksualisoitunut käyttäytyminen B, hyperaktiivisuus B, uhmakkuus ja aggressiivisuus B, käytöshäiriöt, epäsosiaalinen käyttäytyminen B, uudelleen uhrittuminen ja promiskuiteetti sekä päihteiden käyttö B
somaattiset oireet, kuten unihäiriöt, kastelu ja tuhriminen, syömishäiriöt sekä vatsakivut
kognitiiviset ongelmat, kuten keskittymisen puute ja kouluongelmat
posttraumaattinen stressireaktio (PTSD) B, 3
dissosiatiiviset oireet.
Seksuaalisen hyväksikäytön kokeneilla on nuoruusiässä ikätovereitaan enemmän tunne-elämän ongelmia, aggressiivista käytöstä, rikollisuutta, päihderiippuvuutta ja itsetuhoisuutta C.
Oireiden vakavuutta lisäävät hyväksikäytön pitkäkestoisuus ja toistuvuus, penetraation tapahtuminen, pakottaminen sekä hyväksikäyttäjän ja lapsen suhteen läheisyys.
Mistään yksittäisestä oireesta ei voida varmuudella päätellä että seksuaalinen hyväksikäyttö on tapahtunut. Vastaavat oireet voivat aiheutua muustakin kuin seksuaalisesta hyväksikäytöstä.
Oireiden ilmenemismuoto on riippuvainen lapsen kehitystasosta. Esimerkiksi seksualisoitunut käyttäytyminen voi pienellä lapsella ilmetä muiden ihmisten seksuaalisten alueiden kosketteluna, kun taas nuoruusiässä se voi ilmetä kontrolloimattomina ja vaihtuvina seksuaalisuhteina. Käytöshäiriö voi pienellä lapsella ilmetä uhmakkuutena ja nuoruusiässä epäsosiaalisena toimintana.

Juridiset seikat
YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen 34. artiklan mukaan sopimusvaltiot sitoutuvat suojelemaan lasta kaikilta seksuaalisen riiston ja hyväksikäytön muodoilta 6.
Kansalliset oikeusperiaatteet sisältyvät etupäässä rikoslain 20. lukuun 7 mutta välillisesti myös lapsenhuoltolakiin 8 ja lastensuojelulakiin 9.
Rikosoikeudellisesti lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä säädetään ennen kaikkea rikoslain 20. luvun 6. ja 7. pykälissä siten, että jälkimmäiseen on sisällytetty lapsen törkeää seksuaalista hyväksikäyttöä koskevat rangaistussäännökset.
Rikoksentekijä voidaan tuomita vankeuteen tällöin vähintään yhdeksi ja enintään kymmeneksi vuodeksi 7, 4, 5.
Rikoslaissa ei käytetä "seksuaalisen riiston" sen enempää kuin "insestin" käsitettä.
Vuoden 1999 alusta voimaan tullut laki sisältää kaksi rikosnimikettä 4:
Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö
Seksuaalisella hyväksikäytöllä tarkoitetaan rikoslaissa sukupuoliyhteyttä, koskettelua tai muuta sellaista fyysistä taikka psyykkistä tekoa, joka on omiaan vahingoittamaan lapsen kehitystä. Teon ei välttämättä tarvitse merkitä puuttumista nimenomaan ruumiilliseen koskemattomuuteen, vaan muukin loukkaavuudeltaan vastaava tapa voi tulla kysymykseen.
Lapsen törkeä seksuaalinen hyväksikäyttö.
Törkeästä seksuaalisesta hyväksikäytöstä kysymys on silloin, kun kohteena on lapsi, jolle rikos hänen ikänsä tai kehitystasonsa takia on omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa, kun rikos tehdään erityisen nöyryyttävällä tavalla tai kun rikos on omiaan aiheuttamaan erityistä vahinkoa lapselle hänen tekijää kohtaan tuntemansa erityisen luottamuksen vuoksi.
Säännökset ovat siis porrastettu teon vahingollisuuden tai tekotavan perusteella.

Tutkimukset
Yhteistyötahot ja tutkimuskysymykset

Seksuaalisen hyväksikäytön epäilyn tutkimus tehdään poliisin, lastensuojeluviranomaisten ja terveydenhuollon yhteistyönä.
Poliisi
Poliisi johtaa rikostutkimusta ja kerää esitutkinta-aineistoa.
Esitutkintaan kuuluu lapsen, epäillyn tekijän ja muiden mahdollisten henkilöiden kuulustelu.
Poliisi voi pyytää terveydenhuollolta virka-apua lapsen kuulemisessa tai kuulustelussa.
Lastensuojelu
Lastensuojeluviranomaisten vastuulla on lapsen huollon, hoidon ja turvallisuuden takaaminen ennen tutkimusta, sen aikana ja sen jälkeen.
Lastensuojeluviranomaiset voivat pyytää terveydenhuollosta lausuntoa näistä asioista.
Lastensuojeluviranomaiset tekevät rikosilmoituksen poliisille.
Terveydenhuolto
Terveydenhuollon tehtävänä on tutkia lapsen somaattinen ja psyykkinen terveys ja arvioida hoidon tarve.
Terveydenhuollolla on myös velvollisuus antaa virka-apua poliisille lasten haastattelussa.
Seksuaalisen hyväksikäytön oikeuspsykiatrinen tutkimus tehdään erikoissairaanhoidossa.
Tutkimus perusterveydenhuollossa
Perusterveydenhuollon tehtävänä on kartoittaa alustavasti perheen ja tapahtumien tilanne sekä arvioida alustavasti lapsen ja hänen perheensä ensiavun, tuen ja hoidon tarve, ohjata lapsi erikoissairaanhoidon tutkimuksiin, tehdä lastensuojeluilmoitus ja informoida vanhempia hyväksikäyttöepäilyn selvitysprosessista.
Anamneesi: Kerrottu tapahtumien kulku tai syyt epäilyn heräämiseen.
Konsultaatio epävarmassa tilanteessa (erikoissairaanhoito, perheneuvola tai lastensuojeluviranomainen).
Lähete erikoissairaanhoitoon hyväksikäyttöepäilyn selvittämiseksi ja lapsen hoidon tarpeen selvittämiseksi.
Kirjataan tarkasti saadut tiedot ja tietolähde, mistä epäily heräsi, taustatiedot ja omat havainnot.
Ei oteta kantaa siihen, onko hyväksikäyttö tapahtunut vai ei.
Arvioidaan erikoissairaanhoidon tutkimusten tarpeen kiireellisyys.
Jos epäillystä tapahtumasta on kulunut alle kolme vuorokautta, huolehditaan siitä että tarpeelliset somaattiset tutkimukset tehdään välittömästi.
Varmistetaan jatkotutkimusten toteutuminen ottamalla yhteys erikoissairaanhoitoon.
Perheen tarvitsema tuki.
Arvioidaan hyväksikäyttöepäilyn synnyttämän kriisin vaikutuksia vanhempien vointiin ja työkykyisyyteen, sekä mahdollista lääkehoidon tarvetta.
Vanhempien luvalla tilanteesta voidaan neuvotella perheen omalääkärin ja terveydenhoitajan kanssa.
Informoidaan vanhempia mahdollisuudesta saada ammatillista apua.
Lastensuojeluilmoitus
Mikäli esitietojen ja/tai alkututkimusten johdosta on ilmeinen syy epäillä lapsen seksuaalista hyväksikäyttöä, tehdään välittömästi lastensuojelulain 40 pykälän mukainen ilmoitus lastensuojeluviranomaiselle suullisesti tai kirjallisesti.
Lastensuojeluilmoituksesta ja sen sisällöstä ilmoitetaan lasten huoltajille.
Lastensuojeluilmoitus on perusteltava.
Tiedottaminen rikosilmoituksesta
Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on rikos.
Mikäli lapsen omaiset tai muut henkilöt ovat esittäneet lapsen tutkimuksiin tulon syyksi epäilyn hyväksikäytöstä, heitä neuvotaan tekemään rikosilmoitus, jotta poliisi voi aloittaa esitutkinnan.
Vanhemmille tulee kertoa, että myös lastensuojeluviranomaisilla on velvollisuus ilmoittaa asia poliisille.
Lastensuojeluviranomaiset voivat jättää ilmoituksen tekemättä vain, jos lapsen etu ja erittäin tärkeä yleinen etu sitä vaativat.
Somaattiset tutkimukset
Tutkimuksen perusedellytyksenä on se, että työntekijät hallitsevat eri-ikäisten lasten normaalin kehityksen ja anatomian ja siinä esiintyvät vaihtelut sekä tuntevat oikeat tutkimustekniikat. Näiden syiden vuoksi tutkimukset on syytä keskittää.
Optimaalista on, että lapsen seksuaalisen hyväksikäytön epäilyn tutkimiseen perehtyneet lastenlääkäri ja gynekologi tai oikeuslääkäri yhdessä tekevät tutkimuksen ja ottavat tarvittavat näytteet sekä arvioivat ja dokumentoivat löydökset.
Tarpeeseen lapsen somaattiseen tutkimukseen päivystysaikana vaikuttavat lapsen fyysinen tila sekä tieto siitä, miten pitkä aika viimeisestä lapsen ja epäillyn hyväksikäyttäjän kontaktista on kulunut.
Fyysisesti oireileva lapsi tutkitaan päivystysluontoisesti.
Genitaalialueen tutkiminen ajatellen mahdollista seksuaalista hyväksikäyttöä vaatii kuitenkin aina asiantuntevan erikoislääkärin tutkimuksen 2.
Tutkimus on suoritettava pikaisesti ja päivystysluontoisesti ainakin silloin kun epäillystä hyväksikäyttötapahtumasta on kulunut korkeintaan kolme vuorokautta.
Suurin osa todisteista löytyy vaatteista ja kankaista.
Näytteiden kerääminen veren ja siemennesteen etsimiseksi esimurrosikäisen seksuaalisen hyväksikäytön uhriksi epäillyn lapsen kehosta todisteiden löytämiseksi on hyödytöntä, jos epäillystä tapahtumasta on kulunut yli 24 tuntia C.
Huomiota kiinnitetään väkivallan merkkeihin sekä ihon ja limakalvojen oireisiin 1, 2, 3, 13, 14, 15, 16 17.
Suun seutu, rinnat, pakarat, ulkogenitaalit, väliliha ja peräaukko tutkitaan huolellisesti.
Alle murrosikäistä tutkittaessa riittää yleensä normaali ulkoisten sukupuolielinten tarkastelu, joka mahdollistaa myös emättimen ulkokolmanneksen tarkastelun.
Spekulatutkimus tai rektoskopia suoritetaan yleensä käyttämällä anestesiaa.
Murrosiän jälkeen voidaan emätintutkimus tehdä pienillä tutkimusvälineillä. Hyväksikäytön seurauksena voi ulkosynnyttimissä tai pojan ulkogenitaaleissa olla ruhjeita, haavaumia, eritteitä, tulehdusmuutoksia tai vammojen jälkitiloja.
Valokuvattaessa on otettava huomioon lapsen psykologisen traumatisoitumisen vaara.
Tyttöjen immenkalvon normaali anatomia on tunnettava tarkoin virhepäätelmien estämiseksi.
Siemennestetutkimuksia varten otetaan näytteet ihotahroista, genitaaleista, peräsuolesta ja suusta.
Vaatteisiin kuivunut siemenneste säilyy tutkittavana jopa vuosia.
Mikäli näytteissä on siemennestettä, voidaan samoista näytteistä määrittää DNA-tunniste.
Seksuaaliteitse tarttuvan sairauden mahdollisuus huomioidaan 8.
Infektionäytteistä tutkitaan veren kardiolopiini-, HIV- ja hepatiittivasta-aineet.
Virtsasta tehdään klamydiatutkimus.
Tippuri- ja hiivanäytteet otetaan vain silloin, kun on todettavissa eritettä 9.
Raskaustesti tehdään harkinnan mukaan.
Epäiltäessä lapsen huumaamista alkoholilla tai lääkkeillä otetaan virtsa- ja verinäytteet alkoholin määritystä sekä lääke- ja huumeseulontaa varten 2, 16, 17, 18, 10. (taulukko 1).

Lähtöruutu
Aloitteleva dekkari
Viestit: 533
Liittynyt: La Joulu 10, 2011 12:44 pm

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Lähtöruutu » Ke Helmi 15, 2012 4:01 pm

Mitähän tästä nyt voi päätellä. Syytekynnys on ylittynyt, ja aikataulu ainakin toisen syytetyn mielestä liian tiukka. Molemmat anonevat vapauttamista. Onko enää syytä pitää vangittuina? Jos on, niin mitkä voisivat olla perusteet? Mielestäni hyvä, että asia käsitellään mainitulla aikataululla, jottei venyisi enää tämä käsittelyaika.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 15, 2012 4:14 pm

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta ... eista.html
Yli 20 syytettä, syyttäjä vaitelias rikosnimikkeistä
STT
Anneli Auer ja hänen entinen miesystävänsä joutuvat vastaamaan yhteensä 21 syytekohtaan käräjillä. Kihlakunnansyyttäjä ei vielä kerro rikosnimikkeitä. Hän sanoi kuitenkin, että kyseessä on lukuisia väkivalta- ja seksuaalirikoksia.

Tapauksen käsittely alkaa valmisteluistunnolla Turun oikeustalolla. Syyttäjä arveli STT:lle, että valmisteluistunto pidetään helmikuun aikana.

Syytteiden nostamisesta kerrottiin tänään.
Manner ei juuri muita työnantajia tarvitsekaan.

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja turumurre » Ke Helmi 15, 2012 4:40 pm

Valhalla kirjoitti:http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... erjantaina
...
Anneli Auerin rikoskumppaniksi epäillyn helsinkiläismiehen asianajaja Miikka Hakanen kritisoi tiukaksi mennyttä aikataulua puolustuksen kannalta.

– Ei hänellä ole mitään mahdollisuutta valmistautua tässä ajassa, Hakanen toteaa.

Poliisi sai Auerin ja hänen entistä miesystäänsä koskevan esitutkinnan perjantaina ja syytteet lukuisista väkivalta- ja seksuaalirikoksista nostettiin tänään.
...


Mikähän tulenpalava kiire tässä jutussa on. Tutkintaa tehdään ensin useita kuukausia, epäillyt vangittuna.
Vajaa viikko sitten esitutkinta saatiin kaikkinensa päätökseen jolloin vasta puolustuskin pääsi niihin kaikkineensa tutustumaan. Saarion tilalle eilen nimitetyllä toisella syyttäjällä ei myöskään voi olla riittävää käsitystä kyseisestä jutusta (liekö sitten vain jonkinlainen tarpeellinen mukana olija).
Tutkinnajohtajan taholta on myös 'mainostettu' että materiaalia on ihan pirusti, sen läpikäymiseen ei yksi yö riitä. Eikä siihen riitä pari viikkoakaan. Puolustus on myös tiukan paikan edessä kun ei kaiketi saa tutkijoilta syyttömyyttä puoltavia seikkoja itselleen, vaan on ne itse esiin kaivettava.
Veikkaanpa että tässäkin jutussa päästään totuuden juurille vasta Hovikäsittelyn kuluessa.

Aizerbaidzan
Fitz ratkaisee
Viestit: 6432
Liittynyt: Su Touko 13, 2007 12:22 pm

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Aizerbaidzan » Ke Helmi 15, 2012 5:24 pm

Teot ovat tapahtuneet 1.11.2007-31.7.2008 välisenä aikana.

Haastehakemuksen mukaan Aurille haetaan rangaistusta näistä teoista:

- 3 syytekohtaa, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

- 3 syytekohtaa, pakottaminen seksuaaliseen tekoon

- törkeä raiskaus

- 3 syytekohtaa, törkeä pahoinpitely

- 2 syytekohtaa, pahoinpitely

- laiton uhkaus

- eläinsuojelurikos

Auerin entiselle miesystävälle haetaan haastehakemuksessa rangaistusta näistä teoista:

- 4 syytekohtaa, törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

- 3 syytekohtaa, lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö

- 4 syytekohtaa, pakottaminen seksuaaliseen tekoon

- 3 syytekohtaa, törkeä raiskaus

- raiskaus

- 2 syytekohtaa, pahoinpitely


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2012021 ... 9_uu.shtml

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 15, 2012 5:28 pm

Puolustus on myös tiukan paikan edessä kun ei kaiketi saa tutkijoilta syyttömyyttä puoltavia seikkoja itselleen, vaan on ne itse esiin kaivettava.
Veikkaanpa että tässäkin jutussa päästään totuuden juurille vasta Hovikäsittelyn kuluessa.
"kun ei kaiketi saa tutkijoilta syyttömyyttä puoltavia" mitäs ihmettä tällä tarkoitat? Perustuu mihin? Sulla on turre varmaan lähteet ja perusteet - kiitos.

cicero
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4192
Liittynyt: Pe Syys 07, 2007 2:40 pm
Paikkakunta: ulkomaat

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja cicero » Ke Helmi 15, 2012 5:33 pm

Syytekohdista päätellen kaikki asianomistajat eivät taida olla lapsia?
"jos on pakko tehdä jotain epäsuosittua sen voi saman tien tehdä täydestä sydämestä"

Mariacka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5089
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Mariacka » Ke Helmi 15, 2012 6:31 pm

Sisältyykö se paljon puhuttu kuvatallenne nyt johonkin taksimiehen saamaan syytteeseen?

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 15, 2012 9:46 pm

Maikkarilta hyvä lista tähänastisista merkkipaaluista:

Anneli Aueria koskeva uusin rikostutkinta alkoi viime syksynä. Tänään syyttäjät nostivat syytteet vakavista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Auerin entistä miesystävää epäillään osin samoista teoista, jotka ovat syyttäjän mukaan tapahtuneet pääosin vuosien 2007–2008 aikana.

1.7.2011 Vaasan hovioikeus toteaa miehensä murhasta Ulvilassa syytetyn Anneli Auerin syyttömäksi.

12.9.2011 Anneli Auerin ex-miesystävä, vuonna 1963 syntynyt helsinkiläinen taksiyrittäjä vangitaan epäiltynä muun muassa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Mies kiistää.

15.9.2011 Anneli Auer kertoo Apu-lehdessä, että hänen lapsensa ovat sepittäneet satuja ja valehdelleet Auerin väkivaltaisuudesta.

16.9.2011 Anneli Auer vangitaan todennäköisin syin epäiltynä raiskauksesta ja useista hyväksikäytöistä. Uudet rikosepäilyt eivät liity Ulvilan murhajuttuun. Auer kiistää. Uusi käänne yllättää kaikki.

20.9.2011 Ex-miesystävän tausta paljastuu väkivaltaiseksi. Mies on tuomittu kesällä 2010 poikansa pahoinpitelystä. Oikeuden mukaan tapaus oli vain jäävuoren huippu.

Poliisi asettaa puolustusasianajajat Juha Mannerin ja Miikka Hakasen harvinaiseen ilmaisukieltoon kaikissa Aueria koskevissa asioissa.

23.9.2011 Satakunnan Kansan mukaan Anneli Aueria ja helsinkiläistä yrittäjää vastaan on olemassa kiistaton kuvatallenne. Poliisi ei vahvista väitettä.

27.9.2011 Oikeus jatkaa Auerin ex-miehen vangitsemista. Miehen asianajaja Miikka Hakanen jakaa miehen puolesta tämän kirjoittaman kirjeen muutamalle tiedotusvälineelle. Kirjeessä mies vakuuttaa syyttömyyttään.

30.9.2011 Alibin poliisilähteen mukaan seksuaalirikoksiin liittyvä näyttö perustuu vangitun taksiyrittäjän tietokoneelta löydettyyn materiaaliin. Mies itse sanoo aineiston olevan peräisin pornosivustoilta.

1.10.2011 Oikeus jatkoa myös Anneli Auerin vankeutta. Hän vaati päästä vapaaksi tutkintavankeudesta.

6.10.2011 Oikeus määrää Auerin ex-miesystävän omaisuutta hukkaamiskieltoon enintään noin 27 000 euron arvosta.

13.10.2011 Poliisi toimi väärin vangittuna olevan Auerin ex-miesystävän kotietsinnässä, katsoo käräjäoikeus. Oikeuden mukaan miehen ei annettu tilaisuutta olla läsnä, kun poliisi teki kotietsinnän hänen luokseen.

18.10.2011 Auerin ex-miesystävän vangitsemista jatketaan Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Mies vaati oikeudelta tutkintavankeudesta vapauttamista.

27.10.2011 Helsingin Sanomien mukaan Auerin ex-miesystävän asianajajaa Miikka Hakasta epäillään salassapitorikoksesta. Rikosepäily liittyy lehden tietojen mukaan kirjeeseen, jonka Hakanen jakoi tiedotusvälineille syyskuun lopussa.

15.11.2011 Auerin ex-miesystävän vangitsemista jatketaan jälleen. Epäillyt rikokset laajenevat. Miestä epäillään yhden sijaan kahdesta törkeästä raiskauksesta. Lisäksi miestä epäillään muistakin rikoksista.

25.1.2012 MTV3 Uutiset kertoo, että Anneli Aueria epäillään myös eläinsuojelurikoksesta. Auer kiistää.

8.2.2012 Anneli Aueria koskevien rikosepäilyjen syyttäjä Jouko Saario eroaa puolueettomuusepäilyjen vuoksi, kertoo Satakunnan Kansa. Hän totesi esitutkintavaiheessa Iltalehdelle, että ”näyttää siltä, että syytteet nostetaan”.

11.2.2012 Poliisi saa valmiiksi poikkeuksellisen työlään esitutkinnan ja juttu siirtyy syyteharkintaan.

15.2.2012 Uudeksi syyttäjäksi määrätään myös Bodom-jutussa syyttänyt kihlakunnansyyttäjä Heli Haapalehto, kertoo Satakunnan Kansa.

15.2.2012 Kihlakunnansyyttäjät Paula Pajula ja Heli Haapalehto nostavat syytteet Aueria ja hänen ex-miesystäväänsä vastaan lukuisista väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Syytekohtia on kaikkiaan 21 kappaletta.

17.2.2012 Anneli Auer ja ex-miesystävä vaativat oikeudelta vapauttamista tutkintavankeudesta. Auerin asianajaja Juha Mannerin mukaan esitutkinta on päättynyt, eikä "karkaamisvaaraa" ole.

17.2.2012 Turun oikeustalolla järjestetään aikataulun suunnittelupalaveri, Varsinais-Suomen käräjäoikeudesta kerrotaan.

29.2.2012 Jutun käsittelyn on määrä alkaa oikeudessa. Syyttäjät ennakoivat, että juttu käsitellään suljetuin ovin.

Lähtöruutu
Aloitteleva dekkari
Viestit: 533
Liittynyt: La Joulu 10, 2011 12:44 pm

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Lähtöruutu » To Helmi 16, 2012 10:02 am

http://www.satakunnankansa.fi/Satakunta ... aina+.html

AA anoo vapaaksi pääsyä, mikä olikin tiedossa. Manner ei ole tyytyväinen tiukkaan aikatauluun.
Satakunnan Kansa


Päivitetty 16.2.2012 07:19, julkaistu 15.2.2012 21:34
Pääseekö Auer vapaaksi perjantaina?
Kuva: Kari Mankonen
Anne NikkaLähetä palautetta toimittajalle

Anneli Auerin vangitsemisen perusteita puntaroidaan perjantaina Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa Turussa.

Törkeistä seksuaali- ja väkivaltarikoksista syytetyn Anneli Auerin vangitsemisasiaa käsitellään perjantaiaamuna Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa. Auerin asianajajan Juha Mannerin mukaan he vaativat Auerin vapauttamista.

Manner toteaa, ettei Auerilla ole mitään tekoa tunnollaan, mistä häntä pitäisi rangaista.

– On täysin selvää, että Auerin suhtautuminen asiaan on sama kuin aiemminkin. Valitettavasti emme voi kommentoida syytteitä julkisesti, koska ne ovat salassa pidettäviä, mutta kiistämme edelleen ehdottomasti teot, Manner kommentoi Satakunnan Kansalle.

Sekä Auer että hänen entinen miesystävänsä ovat olleet tutkintavankeudessa viime syyskuusta lähtien. Syyttäjä nosti keskiviikkona syytteet muun muassa törkeistä lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista. Aueria epäillään myös lapsiin kohdistuneista pahoinpitelyrikoksista sekä eläinsuojelurikoksista. Syytekohtia on syyttäjien mukaan yhteensä 21 kappaletta.

– Ei se yllätys ollut, että syytteet tulivat, sillä aiemminkaan ei ole kyseenalaistettu poliisin tai syyttäjän esittämiä perusteita. Mutta olihan se tietysti pettymys, koska olin pyytänyt syyteharkinnan siirtämistä. Mihin oli niin kiire, ettei voitu odottaa puolustuksen todisteita, Manner ihmettelee.

Mannerin mukaan Auerin saama mittava julkisuus on ilmeisesti aiheuttanut valtavan paineen virkakoneistossa saada tapaus nopeasti käsittelyyn.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Valhalla » To Helmi 16, 2012 10:21 am

Jos puolustus haluaa lisäaikaa niin tuskin oikeus vastaan pistää. Edellytys on tietenkin, että syytetyt ymmärtävät, että heidät on mielekkäämpi eristää kuin uhrit heistä. Eli vankeus jatkuisi. Näin luulisin tämän menevän.

Ja mitä puolustuksen valmistautumiseen tulee, niin heillä pitäisi asiassa olla etulyöntiasema. Syyttöminä vastaajilla on ensikäden tietoa tapahtumakuluista eikä siihen tarvita strategioiden laadintaa vaan yksinkertaisesti kertoa totuus. Näin hieman kärjistäen.

"Manner toteaa, ettei Auerilla ole mitään tekoa tunnollaan, mistä häntä pitäisi rangaista." - Hieno kiertoilmaus sille, että asiakkaani on patologinen valehtelija ilman omaatuntoa.

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja turumurre » To Helmi 16, 2012 4:39 pm

Valhalla kirjoitti:
Puolustus on myös tiukan paikan edessä kun ei kaiketi saa tutkijoilta syyttömyyttä puoltavia seikkoja itselleen, vaan on ne itse esiin kaivettava.
Veikkaanpa että tässäkin jutussa päästään totuuden juurille vasta Hovikäsittelyn kuluessa.


"kun ei kaiketi saa tutkijoilta syyttömyyttä puoltavia" mitäs ihmettä tällä tarkoitat? Perustuu mihin? Sulla on turre varmaan lähteet ja perusteet - kiitos.


Näähän on perusjuttuja, etkö tiennyt? No, tutkijat ei pahemmin nekään välitä säännöistä...
Muuten, Manner vahvistaa tänään IS-paperiversiossa juuri tämän asian josta jo eilen kerroin.

"-Jos halutaan oikeudenmukainen oikeudenkäynti, kaikki mahdollinen aineisto, myös syyttömyyttä tukeva, pitäisi olla mukana jo esitutkinnassa ja syyteharkinnassa. Nyt näin ei ole tapahtunut"
IS 16.2.2012

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Varsinais-Suomen käräjäoikeus 2012

Viesti Kirjoittaja Valhalla » To Helmi 16, 2012 4:45 pm

Jaa, etkö tiennyt turre sellaista perusjuttua, että jos tutkijat eivät löydä syyttömyyteen viittaavaa aineistoa vaan syyllisyyteen niin siitä nostetaan silloin syyte. Mannerin huoleksi jää se, voiko siitä kiemurrella kuiville tai löytää huojentavia seikkoja. Samaten puolustus voi pyytää itselleen mitä tahansa tutkinnassa kertynyttä aineistoa.
Viimeksi muokannut Valhalla, To Helmi 16, 2012 4:54 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin