Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Avatar
Pieni liekki
Watson itse
Viestit: 5507
Liittynyt: Ke Joulu 25, 2013 10:38 am

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pieni liekki »

Dokumentoikohan poliisi asiakirjoihinsa aikoinaan yhtään sen tarkemmin niitä kohtia, joihin AV oli väittänyt itseään viillelleensä ja jotka jäljet olivat hänen kehossaan havaittavissa? Jos viiltojäljet on dokumentoitu ja tallessa, niin niitä voisi verrata turumurren, Naakan ja erämaaetsivän edellä hahmottuvaan kuvaukseen murhaajan liikkeistä ja toimista Tähtisentiellä.
Anneli Auer Murhalesken muistelmissa vuonna 2016: "Kukaan ei miettinyt hintaa silloin, kun tätä sotkua rakennettiin. Kukaan ei myöskään halua ottaa vastuuta siitä nyt jälkikäteen."

erämaaetsivä
Martin Beck
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

turumurre:
Kun ovesta ei ole kunnon koko kuvaa, niin täytyy turvautua eräseen alkuaikojen vielä suttuisempaan kuvaan, eli siihen mitä täällä tuolloin tiirailimme. Kuvassa näkyy ne Taurun kaksihaaraiset jäljet joita sanoi sorkkaraudasta tulleiksi, kuvassa vasemmalla. Oikealla näkyy myös pyyhkäisyjälki joka tod näk on tullut surmaajan hihasta (tm).
Jaa, olin myös jo unohtanut tämän kuvan ja nyt kun yhdistit kuvat, voi taas spekuloida nuista verinoroista.
Tiedän tuon suihkuveren tulevan suurista suonista ja olevan mahdollista, mutta vastaavaa voi myös tulla vaikkapa märän putken, sorkkaraudan, kirveen ym, lähikontaktista pystysuoraan pintaan. Kosketusta ei tarvita, tekijän käsi ja tekoväline erittäin verinen, juurikin haavoista valuneiden, roiskuneiden ja suihkunneiden verien takia. Veri juoksee astaloa pitkin sitä roikotettaessa alaviistoon ja siitä vaikkapa tuohon oveen. Uskonpa naakanki pysäyttäneen kirveen kaakelin viereen nuo omat rekoveret seinään saatuaan ?
Tässä tuli nyt toinen mahdollisuus nuiden syntyyn, toki veri voi suihkuta korkeallekkin ja uhri on voinut olla jopa pystyssä, tai ainakin yrittää. Olisko veitseilty viimeiset iskut olkapäähän uhrin ollessa vaikkapa osittain pystyssä ?
Oiken puoleinen selvä tuhru, vaikkapa hihasta ja vasen valuma. Olisko samaa sarjaa alhaalla oleiden kanssa, joita tässä pähkäilty. Kirveen heilahduksesta ne eivät ole. Kirves kun heittää terän kohdalle vaan terän leveyden verran verta ja ylimääräiset ympäristöön, eteen taakse ja sivuille. Itse olen löytänyt yhden kirveellä mahdollisen ja se on siinä saranan vasemmallap, alhaalla, toki kuva suurennettuna ei niin vakuuttava.
Keskemmällä alhaalla olevat heilahdusjäljet taas viittaisivat ei-varrensuuntaiseen.
Pitääpä nyt tutkiskella miten natsaisivat tuohon tm tekemään roiskekarttaan ?

erämaaetsivä
Martin Beck
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

turumurre:
Kuvaan on otettu vain selkeimmät veritipat joista pystyi määrittämään lähtötiedot, toki viivoja voisi varmuudella vetää lisää useammastakin pisaroista, mutta eiköhän tuo anna riittävän tuloksen.
Kyllä antaa ja näyttäs pää liikkuneen jokaisesta iskusta takkaan päin.
Tässä nyt näyttää selvinneen ovessa olleen kahden eri tapahtumasarjan jälkiä(vähintään), joka on kyllä aiemmin sekoittanut kaikkien tulkintaa.
Mielestäni on entistä vahvempaa näyttöä terän suunnasta, vai ?

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9096
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

erämaaetsivä kirjoitti:Tässä tuli nyt toinen mahdollisuus nuiden syntyyn, toki veri voi suihkuta korkeallekkin ja uhri on voinut olla jopa pystyssä, tai ainakin yrittää. Olisko veitseilty viimeiset iskut olkapäähän uhrin ollessa vaikkapa osittain pystyssä ?

Huomioi uhrin paita. Se oli vedetty ylös, lähes rinnalle. Tämän vuoksi uhri ei ole lattialle päätymisensä jälkeen voinut olla ollut pystyssä tai istumassa tms. koska paita olisi tällöin pudonnut alas.
Vatsaan keskelle lyödyt iskut (4kpl) on lyöty, kun paita on ollut jo ylhäällä, eikä paita ole tämän jälkeen alas laskenut. Vatsan haavat ovat vuotaneet vain vasemmalle sivulle eikä paita ole tuhrinut niitä.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila". Toimii 21.1.2021 asti.
https://we.tl/t-s0XtNh8OXx


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

erämaaetsivä
Martin Beck
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Aivan olet oikeassa en huomioinut tuota nyt. Astalosta valuma taitaa olla se todennäköisin vaihtoehto, siis ylhäällä vasen jälki.

Digi-Columbo
Sabrina Duncan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Huhti 03, 2016 11:58 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Digi-Columbo »

No joko on ajatukset kohdillaan?

Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4782
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Olen tässä syksyn kuluessa selvitellyt uhrin astalointia joka tapahtui pesuhuoneen oven edessä. Lähtökohtana on ollut ovikuva jossa näkyy iskuista tulleet veriroiskeet. Ajatuksenani oli se että astaloinnin jälkeen uhri pääty suht tarkkaan siihen paikkaan mikä kuvassakin näkyy.
Alla olevat kuvat ovat linkkikuvia ja aukeavat isommiksi.

Kuva

Apunani oli pari muuta kuvaa joissa uhrin päälakea näkyy vähän. Koska kuvat olivat epäselviä niin tämä toi haastetta tehtävään. Lisäksi käytössä oli Auerin oma käsivarainen piirros Lahden sijainnista surmattuna. Apuna oli myös kaikenlaista yksityiskohtaista tietoa jota on kertynyt vuosien varrelta, kuten esim se etpk-materiaalista saatu tieto että uhrin pää oli 15cm päässä ovesta ja se Mäkisen tieto että ph-ovi avautui n.27cm.

Mihinkään noihin yksittäisiin tietoihin en kuitenkaan suoraan luottanut, vaan näitä tietoja yhdistelemällä ja 3d-mallia sijoitellessa paikka varmistui.
Selkeimmin uhrin pään paikan havaitsee ed kuvasta. Tuota kuvaa olen vienyt 3d-ohjelmaan oikaisemalla sen, pyöritellyt 3d-mallia eri katselukulmiin ja lopuksi tuomalla 3d-mallin tuohon kuvaan. Uhrin kehon asento on saatu eri lähdetiedoista. Seuraavassa on lopputulos uhrin 'löytöpaikasta'. Pää on ollut hieman oikealle kääntyneenä :

Kuva

Suoraan ylhäältä sama tilanne (tuossa 3d-mallissa ei ole hiuksia koska myöhemmissä esityksissäni ne haittaisivat vammojen havainnointia):

Kuva

Ovi aukeaa sen mitä Mäkinen on kertonutkin, samoin toteutuu se alkujaan kerrottu etpk-tieto että pää (hiuksineen) on ollut n15cm etäisyydellä ovesta. Auerin oma käsivarainen piirroskin Lahden paikasta pitää suht hyvin paikkaansa, joskin hänellä kasvot ovat suoraan ylöspäin. Olettaisin että hänen esityksensä perustuu ed olevaan ovikuvaan (jossa tietysti alkuperäisenä näkyy uhri kokonaan).
Rekonstruktion tehneillä tutkijoilla sen sijaan on pahoja virheitä. Vuoden 2008 rekoilijoilla pään paikka on ihan poskellaan. Vuoden 2011 rekoilijolla senttikaupalla liian lähellä ovea. Mielenkiintoista sinäänsä että uhrin asento (v2011) on kuitenkin ihan oikein, huomatkaa pään oikealle kääntyminen.

Kuva

Pään paikkaa suhteessa oveen olen tarkastellut myös parista muusta kuvasta. Kuvat ovat tosin huonoja mutta yksityiskohtia niistä kuitenkin selviää.
Seuraavassa 3d-mallini on edellä esitetyssä asennossa, kuvaan on liitetty alkuperäinen etpk-kuva jossa näkyy uhrin päätä sivusta, yläosassa näkyy vasen silmäkulma. Yhteneväisyys on hyvä:

Kuva

Huomiota kannattaa kiinnittää siihen että kuvassa silmäkulman yläpuolella, eli uhrin pään takana lähellä nurkkaa, näkyy verta enemmänkin.

Kolmas on ns. ensihoitajat etpk-kuva jossa pään paikka suhteessa oveen on myös edellisiä vastaava. Mutta mutta, tässä pää näyttäisi olevan kääntyneenä kasvot jonkinverran olohuoneeseen päin. Koska kuva on epäselvä, en tätä tällä kuvalla pysty kuitenkaan todistamaan. Tämä sopisi siihen uuteen tietoon jonka Kn kertoi, eli että uhrin kasvoihin on jalalla painettu (tarkistin tämän seikan ja näin on tapahtunut). Ensihoitajat olisivat tällöin kääntäneet pään edellä aikaisemmin esitettyyn asentoon.

Kuva

Nyt kun uhrin ja pään paikka täsmentyi, voi astalointia tarkastella tarkemmin, silmällä pitäen se että astaloinnin lopuksi pää jää suurin piirtein noille sijoilleen.
Oma aikaisempi 3d mallinikin oli vähän liikaa oh päin, silloin ihmetystä aiheutti se mikä on astaloinnin lopuksi siirtänyt uhria hieman oh suuntaan. Näin ei kuitenkaan olekkaan tapahtunut.

Ennen astalointia tarkastelen seuraavaksi erästä toista seikkaa jonka huomasin veriroiskeita katsellessani.

Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4782
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

Ennen kun siirsin sen pesuhuoneen ovikuvan 3d-malliin, se oli ensin suoristettava ja käännettävä pystysuoraan.

Kuva

Saranan vieressä olevat pystysuuntaiset verivanat pisarointeineen ovat aiheuttaneet päänvaivaa.
Tulkitsin aikaisemmin varsinkin ylemmän vanan tulleeksi siitä kun varrensuuntaisella terällä on lyöty edestäpäin. Vaikka teoriassa mahdollinen onkin, niin pään sijainti astalointihetkellä ei tue tätä. Kun tarkastelin iskukohtien origoja, kertoivat tulokset että pää on ollut enemmän saranasta oikealla. Kyseiset verivanat eivät siis ole voineet syntyä siten. Eikäpä poikittain varrensuuntaisellakaan ole mahdollista kun sillä lyötäisiin sivusta, kohti kaappia/ kaapin nurkkaa.

Vedin alemman vanan ympärillä olevista pisaroinneista linjat ja yllättäen niiden origo sijoittui alemman vanan alaosaan. Origon korkeus lattiasta n 120mm ja pisaroista laskien etäisyys ovesta n 180mm. Näin alhaalla oleva iskukohta ei ole mahdollinen astalosta johtuvaksi, selitys on joku toinen.

Kuva

Uhrin kaulallakin oli veitsenpistoja ja tuntuukin että ainoa selitys on että veitsellä on osuttu kaulavaltimoon. Kun veitsi on tempaistu iskukohdasta pois, haavasta on ensin suihkunut veri tehden sen ylemmän verivanan. Ja kun kovempi paine on pian loppunut, on seurauksena tullut veristä pisarointia (ed kuva). Tai sitten toisinpäin, eli kun veitsi vedetty haavasta tapahtuu pisarointi ja perään suihkunut veri.
Alempi verivana olisi kokonaan tullut pisaroiden yhteen valumisesta alaspäin.

Lisäksi oletan että tuohon ylempään suihkuna muodostuneeseen verivanaan, sen ylpäähän, on lentänyt astaloinnista johtuva iso veripisara joka tuoretta vanaa myöten on valunut alaspäin.
3d-mallina tapahtuma näyttäisi seuraavalta

Kuva

Jos ajatellaan (niinkuin oikein onkin) että vatsaan pistot on lyöty kyseisessä paikassa, niin luonnollinen päätelmä on että muuallekin on lyöty veitsellä. Esim. otsassa vasemman silmäkulman päällä on veitsenpisto jonka veret valuneet taakse ja sitten sivulle. Nämäkin valumat kertovat että lähellä loppua ovat syntyneet.
Oletan että valtaosa pään/kasvojen ja kaulan ja vasemman hartian etupuolen veitsenpistoista on lyöty kyseisessä paikassa.
Aikaisemmin ajattelin että saranan vieressä oleva verisuttu (alemman vanan kohdalla) olisi tullut siitä kun uhrin pää on siihen osunut verisillä hiuksillaan. Saattaapi olla että tämä suttu johtuu kaulavaltimosta tulleesta 'verisumusta'.

Ajallisesti tämän vaiheen tapahtumat sijoittunevat siihen kun Auer toistamiseen tulee keskeyttämään surmaajan toimet. Ja pian tämän jälkeen surmaaja hakeekin sen astalon.
Kun surmaaja hetkeksi poistuu, uhri viimeisillä voimillaan pääsee vielä vähän liikahtamaan siihen 'astalointipaikkaan' .

L'amourha
Axel Foley
Viestit: 2409
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

Eikö tuo uhrin löytöpaikka ole kuitenkin ollut selvästi lähempänä pesuhuoneen oven saranapuolta?
Siinä "päälaki-valokuvassahan" uhri on siirretty ensihoidon toimesta niin että pää on suunnilleen oven keskivaiheilla, samoin sen kuvan verijäljet laatoilla on selvästi tulleet vasta siirron jälkeen.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
Human interest
Nikke Knakkertton
Viestit: 191
Liittynyt: Ti Tammi 07, 2014 1:10 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Human interest »

Liittyen tuohon Naakan paljastukseen (kengänkuva naamassa); Jos muistatte, niin Porin seudullahan on noina vuosina vaikuttanut ainakin yksi väkivaltarikollinen, jonka tavaramerkkinä on ollut pään polkeminen lattiaa vasten, siis kaiken muun hirvittävän väkivallan ohessa. Tuolla pari m-infon viestiä, joissa tämä mainitaan:

https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 45#p221337
https://www.murha.info/phpbb2/viewtopic ... 69#p637153

Tosin fileerausveistä tai puukkoa ei tämän Kristian Ravantin mainita koskaan käyttäneen: on saanut tappamansa miehet helposti hengiltä ilmankin.

Mikä mahtoi olla Ravantin alibi Ulvilan surman ajankohdalle? Vai suljettiinko hänet epäilysten ulkopuolelle pelkästään dna:n perusteella?
Ich bin ein Mensch, also ist mir nichts Menschliches fremd

Avatar
turumurre
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4782
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja turumurre »

L'amourha kirjoitti:Eikö tuo uhrin löytöpaikka ole kuitenkin ollut selvästi lähempänä pesuhuoneen oven saranapuolta?
Siinä "päälaki-valokuvassahan" uhri on siirretty ensihoidon toimesta niin että pää on suunnilleen oven keskivaiheilla, samoin sen kuvan verijäljet laatoilla on selvästi tulleet vasta siirron jälkeen.


Kyllä pää on kaikissa edellä esittämissäni kolmessa kuvassa samassa paikassa (ne joissa päälakea näkyy). Sama lattialaatta ja sen sauma. Ensihoitajat kuvassa oletan pään asennon kuitenkin siten että se on kääntyneenä jonkin verran uhrin vasemmalle puolelle. Korostan sitä etten tätä seikkaa pysty todistamaan kyseisellä kuvalla koska se on epäselvä.
Verimäärä lattialla noissa kuvissa on muuttunut, koska jälkeenpäin otetuissa kuvissa verimäärä on lisääntynyt. Tämä seikka saattaa hämätä vertailtaessa pään sijaintia.

L'amourha
Axel Foley
Viestit: 2409
Liittynyt: To Elo 24, 2017 8:02 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja L'amourha »

^ Kyllä se noin näyttäisi olevan, ensihoitaja-kuvassa kuvauskulma on näköjään sellainen että uhri näyttäisi olevan paljon sivummassa kuin onkaan. Laattasaumat tosiaan näyttää uhrin paikan samaksi.
Surfin' USA - Parasta waterboarding-musaa ikinä

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9096
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Oiskohan mahdollista, että tuo kaapissa ylimpänä oleva verijälki (hoitajan käden alapuolella) olisi tullut surmaajan kädestä siinä tallomisvaiheessa? Voisi pitää vähän tasapainoa siitä kulmasta. Surmaajasta se nimittäin tullut on, ei uhri ole verisenä missään vaiheessa niin, että tuonne ylettyisi.

Aikaisemmin ajattelin, että se olisi tullut astalointiin kumartuessa, mutta en nyt sitten vieläkään oikein varmaksi osaa sanoa, onko astalo vaaka- vai pystyteräinen. Jos on vaakateräinen, niin ei luulisi tuosta tarvitsevan kiinni ottaa, koska surmaaja on tällöin uhrin vasemmalla sivulla. No, ehkä sen puukotuksen jälkeen, jos nousi uhrin kimpusta ylös?

Harmi, että hoitajat peittävät kaapin, siitä voisi saada paljon tietoa.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila". Toimii 21.1.2021 asti.
https://we.tl/t-s0XtNh8OXx


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

sörsse
Martin Beck
Viestit: 789
Liittynyt: Ma Tammi 16, 2017 1:30 am

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja sörsse »

Tutkitaankohan tätä juttua enää muualla kuin täällä ja jos tutkitaan niin kuinkahan asia lienee edistynyt sitten viimeisen oikeudenkäynnin?
Jos ei tutkita, niin mikähän siihen on syynä, resurssipulan ja rahan lisäksi, raaka murhaajahan on kuitenkin vapaana.

erämaaetsivä
Martin Beck
Viestit: 811
Liittynyt: Ke Huhti 21, 2010 5:55 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja erämaaetsivä »

Hienoa pohdintaa tm.ällä.
Nyt kerkeä enempää kommentoida, mutta myöhemmin.
'
KN:
Aikaisemmin ajattelin, että se olisi tullut astalointiin kumartuessa, mutta en nyt sitten vieläkään oikein varmaksi osaa sanoa, onko astalo vaaka- vai pystyteräinen. Jos on vaakateräinen, niin ei luulisi tuosta tarvitsevan kiinni ottaa, koska surmaaja on tällöin uhrin vasemmalla sivulla. No, ehkä sen puukotuksen jälkeen, jos nousi uhrin kimpusta ylös?
Minä kylläkin uskon tekijän olleen polvella uhrin rinnan päällä, olipa terä minkäsuuntanen hyvänsä ja ottaneen vartaloonsa uhrin ja kaapinvälistä puuttuvat roiskeet. Iskut annettu tosi lähelle omaa jalkaa, vertaa jos olet joskus lyönyt runkolankkuja (pystyjä) raksalla, perinteisesti vasaralla ja samalla kannatellut lankkua....
Viimeksi muokannut erämaaetsivä, Ti Joulu 04, 2018 5:45 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

Vastaa Viestiin