HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

kuolema
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema » Ke Heinä 04, 2012 10:14 pm

Kuolemannaakka kirjoitti: Tää mua aina harmittaa. Että MITEN ne tutkimukset kusi, MITÄ sieltä jäi tutkimatta, MIKSEI ne tutkimukset, joita tehtiin, kelpaa/riitä?
MITEN AA lavasti asoita, jotta ne kaikki tutkimukset, joita tehtiin (niistä on valtavat luettelot etp:ssä), kusivat? JJ ei ollut edes paikalla, kun rikospaikkatutkimus tehtiin.
MITEN TUTKIMUKSET KUSI:
1. Ahh, tuosta JJ:stä muistankin, että ei tainnutkaan olla alussa? Noh, joka tapauksessa olen jostain (minfosta) lukenut, että ennen tutkinnanjohtajan vaihtumista, kaikki muut johtolangat oli koluttu loppuun ja ties miten paljon etsitty erilaisia volvoja, mutta ainoastaan vaimon osuus on ollut täysin alkutekijöissään. Pitääkö paikkansa?

2. Mitä jäi tutkimatta: Poliisit muistelivat suusanallisesti käräjillä, että "taisin pintapuolisesti tarkistaa roskiksen / oletin, että joku kai tutki pakastimen". Kuten tässä jo yksi lapsisurma ulkomailla ehti olla välissä: Poliisit olivat "pintapuolisesti" käyneet tutkimassa asunnon kertaalleen. Yllättäen toisella etsinnällä jo tutkitusta arkkupakastimesta löytyi lapsen ruumis. *duh*... Ei kirjallisia muistiinpanoja, kuka on tutkinut mitäkin. Ei koko talon ympäri kääntämistä vaan pintapuolisesti ja vain ne alueet, mitä nyt syytettynä oleva Anneli poliisille viittoi. Vain pieni osa kämpästä eristettiin ja sekin tehtiin vasta hyvän aikaa sen jälkeen kun rikospaikalla ehdittiin jo talloa. Pitääkö paikkansa?

3. Anneli pääsi käymään itsekseen eristetyllä rikospaikalla - jopa useampaan otteeseen. ILMAN poliisivartiointia JA sai myös todistajan mukaan heittää kämpästä roskikseen tavaraa, jota kukaan ei tarkastanut. Kaiken lisäksi poliisilla ei edes itsellään ole tarkkaa päivämäärää tästä tallessa missään. Pitääkö paikkansa?

Kysymys, että miksi ei riitä:
Lukuisista syistä, mutta kaikkein tärkeimpänä sen takia, että jos Anneli on SYYTÖN, niin hänen oikeusturvaansa on loukattu tässä antamalla kaiken ylläolevan tapahtua ja täten Annelia ei ole edes voitu sulkea pois epäiltyjen listalta.

DNA:
Se, mitä perheenjäsenistä löytyy, niin ei minusta todista mitään mihinkään suuntaan. Anneli on voinut sen halin tehdä vaikka edellisenä päivänä ja viikata rypyttömän paitansa uudelleen.

Mitä tulee siitä klapista löytyneeseen DNA-näytteeseen, niin pidän aikamoisena vitsinä pientä yksittäistä näytettä irrallaan kokonaisuudesta. Tutkittiinko KAIKKI muut halot takkahuoneesta? Löytyikö myös niistä yksittäisiä ulkopuolisia DNA-jälkiä? Ai ei tutkittu? No se siitä sitten... (eri asia, jos siinä olisi hieno vieras kädenjälki ja DNA:ta ja ihosoluja vaikka isommalla matkalla). Irrallaan todistusarvo nolla.

>> Miten selität sisäänmeno- ja ulosmenojäljet, jotka eivät mene minnekään muualle talossa, eivätkä tule mistään muualta talosta?

Hätäisenä lavastuksena. :)

>> Mitä ihmeen SPONTAANIA tässä rikoksessa on, mikäli se on AA:n tekemä? Senhän on pakko olla suunniteltu suurinpiirtein paperilla!

Tämä rikos näyttää ihan kokonaisuutena täysin järjettömälle, oli kyseessä Anneli tai ei. Huppumiehen asevalinnat, aika- ja paikkavalinnat - ei vain toimi. Uskomaton tuuri, täyshiljaisuus, hajuttomuus koiran nenukkiin... Jos teon teki Anneli, niin perheriita kuulostaa yksinkertaisimmalta ratkaisulta. En mitenkään haluaisi kuvitella Annelia täysin harkitsevana kylmäverisenä murhaajana, vaan naisena, joka kilahti ja tappoi miehensä riidan päätteeksi. Huomaatteko - Annelin pullantuoksu on tehnyt minkuunkin vakutuksen! :D


>> Poliisihan tutki vaika kuinka, mutta mikänä niistä tutkimuksista ei millään lailla viitannut Aueriin.

Eli mitä kaikkea? Haki niitä punaisia volvoja ja tarkisteli, ettei ole Annelin hiuksia takapenkillä? Kävikö rikospaikkatutkijat murhatalon kokonaan läpi ennen kuin paikalle päästettiin ulkopuolisia? Saatika itse murhasta epäiltyä? Ja vielä useaan otteeseen?? W..T...F... :o

Kyllä minun muistaakseni tutkinta olikin tosi tehokasta. Vähän väliähän heillä oli pidätettynä vaikka ketä. Tosin Anneli taisi olla uhri hyvin kauan ja ehtivät ns. "jäljet kylmetä" siltä linjalta. Ja tässähän sitä nyt ollaan...

>> Sitten kun on yksi kyseenalainen mahdollisuus, että AA olisi voinut kämpässä vartioimatta käydä, niin tällä selitetään kaikki!

Ei sillä selitetä kaikkea. Varmasti ymmärrät, että jos Anneli ei olisi päässyt käymään eristetyssä kohteessa, niin minäkään en tässä nyt olisi tästä asiasta puhumassa. Tällöin myöhemmin tehdyssä perusteellisessa tutkinnassa jos mitään ei olisi löytynyt, niin sehän olisi jo viitannut selkeästi siihen suuntaan, että jos ei muuta, niin rikostoveri on ollut mukana. Nythän me emme sitä voi tietää. Eikös? Varsin harmittavaa Annelin kannalta, että ihmisille jää tällaisia epäilyjä.

>> Kaikki on mahdollista koska AINA voi poliisi etsiä liian huonosti. Tässä on melkein sama asia kuin että kyllä jokainen tunnustaa, kun kuulustellaan tarpeeksi.

Tottakai. Ja siihenkö sitten auttaa se, että eristetylle rikospaikalle päästetään epäiltyjä ilman poliisivartiointia? :P Jos tuo edellä on sinun mielestäsi äsryttävä selitys, niin minun mielestäni tämä on nyt sitä. ;)

>> Murha-aseesta löytyy vieraan miehen DNA, eikä tunnu missään.

niin.. tutkittiinko ne kaikki klapit? Onko niin, että jos ostat klapeja jostain tai vaikka huonekalut ikeasta, niin niissä ei missän tapauksessa voi olla ulkopuolisen DNA:ta, vaan ne ovat steriilit? JOS siitä klapista olisi löytynyt iso määrä vierasta DNA:ta, niin asia olisi aivan eri. Nyt voi kyseessä olla vaikka metsurin virtsa. Yritetään nyt sentään ajatella näitä todisteita kohtuudella. Yksittäinen pieni DNA _halossa_ on merkitsevä - mutta sen sijaan jos epäilty pääsee käymään eristetyllä murhapaikalla ilman valvontaa ja saa vielä heittää kamaa sieltä roskiin, niin sekö ei sitten merkkaa yhtään mitään?? :O

>> Mikään tutkimustulos ei yhdistä AA.ta murhaan, niin se vain on.

Niin, tutkimukset tosiaan ryssittiin ja jälki kylmeni tältä osin. Nyt on enää aihetodisteita jäljellä. Mikään tutkimustulos ei käsittääkseni sulje annelia syytettyjen listalta pois. Nyt vain katsotaan, missä menee riittävän varman näytön raja.

>> Ja voit lukea etp-materiaalista kaikki ne tutkimukset joita tehtiin, ja kuinka monta asiaa tehtiin, joilla yritettiin AA osoittaa tekijäksi, ihan heti alussa.

Hitsit, en varmaan ehätä näitä kaikkia katsella, mutta sen takia olenkin täällä, jos joku pystyy helposti viittaamaan johonkin tuollaiseen tutkintaan. :)

Eli kuten olen aina sanonut: Minulla ei ole mitään syviä tunteita tätä juttua kohtaan. On vain mielenkiinto rikosasiaa kohtaan. Mikäli omat teoriani ovat vääriä, minulla ei ole ongelmaa niitä tarkentaa ja muuttaa käsitystä täysin päinvastaiseksi. Ei ole todellakaan mikään häpeä olla väärässä ja aina voi tarkempien todisteiden jälkeen miettiä hommaa täysin uudelta kantilta taas! Eli korjataa ihmessä, mikäli olen väärässä jossain. :)

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen » Ke Heinä 04, 2012 10:39 pm

Tuosta DNA:sta viela sen verran, etta naapurihiekkalaatikolla joku kyselee samaa kuin mita ma olen pitkaan miettinyt. Alunperin sanottiin, ettei vieras DNA sopinut Anneliin mutta oli sekoitustulos Jukan ja jonkun muun DNA:ta. Mista sitten myohemmin tiesivat, etta toinenkin sekoitus-DNA:n jattajista oli mies?

Tata kysyttiin poliisilta myohemmin jossain etp:n lisatiedoissa ja siina vaittivat, etta toinenkin oli mies. Tuliko sama varmistus tutkijoilta vai oliko poliisin kasitys? Sukupuoli maaritellaan yhdesta tietysta alleellista eli siina naytteessa olisi sitten pitanyt kai olla toisistaan erottuvat Jukan ja jonkun vieraan miehen ko alleelit.

Sekoitustulosten arviointi on joka tapauksessa haastavaa. Eika tuo DNA:n maarittely yleensakaan ole ihan niin helppoa ja pomminvarmaa kuin poliisisarjat antavat ymmartaa. Italiassa vahan aikaa sitten vapautettiin hovissa amerikkalainen murhasta syytetty opiskelijatytto kun asiantuntijat heittivat aiemmat DNA-tutkimusvaitteet romukoppaan.

JJ oli poissa ainoastaan silloin murhaa seuraaavasta maanantaista alkavan viikon -- kouluttamassa, vaittivat Satakunnan Kansan nettisivut ( keskustelupalstalla oli sielta kopsattu juttu). JJ oli kuitenkin remmissa silloin heti sen ekan viikonlopun ja mm. hoiti Annelin ekan sairaalakuulustelun. Rikospaikkatutkinnalle tama oli se tarkein vaihe. Anneli paasi sairaalasta maanantaina. Sita ennenkin paikalla oli jo kaynyt useita (?) Annelin tai Jukan sukulaisia hakemassa mm. vaatteita lapsille. Oletan, etta myos Annelille vietiin sairaalastalahtovaatteet.
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

Pardon
Wallander
Viestit: 1041
Liittynyt: Pe Tammi 07, 2011 4:35 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Pardon » Ke Heinä 04, 2012 10:45 pm

Naakka, AA ei ole ollut epäilty, kuten hänen olisi pitänyt olla jo ihan juttutyypin perusteella. Hän on paikallaoleva aikuinen ja perheenjäsen. Nämä yleensä tekevät tällaisen rikoksen, sen sijaan kuvailtua ulkopuolista ei ole kukaan perheen ulkopuolinen nähnyt.

Jos isä kuolee äidin viereen sydänkohtaukseen yöllä, niin ymmärrän että perhettä ei varmuuden vuoksi eristetä toisistaan kuulustelujen ajaksi. Se olisi kohtuutonta. Mutta tässä on jo alkujaan varsin oudonnäköinen tapaus. Sekä lasten että AA:n tarinat pitäisi saada mahdollisimman tuoreeltaan: mitä yöllä tapahtui?

Jatkossakin, kun huppumiestä ei löydy, niin AA:ta pitäisi tarkkailla. Ei se ole mitään epäilyä, jos päästetään talolle yksin. Tai jos päästetään, niin ollaan valmiina tutkimaan kun hän poistuu talosta. Jos hän olisi oikeasti epäilty, tällaista käyntiä talossa ei olisi tapahtunut.

Näkeehän sen myöhemmistä oikeudenkäynneistä, millainen päähänpinttymä AA:n syyttömyys on JJ:lle ollut. Kuten myös tälle Mäkiselle. Jos ei näe, miten tämä liittyy jutun tutkimiseen, myös rikospaikkatutkintaan, on aika pölkkypää. Näiden ukkojen tutkimus näyttää kusseen pahan kerran. Toki he mielellään osoittaisivat, että tutkimusta oli vain kohdennettu oikeaan suuntaan. Se vaan oli väärä suunta.

kuolema
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema » Ke Heinä 04, 2012 11:40 pm

Kiitokset taas hyvistä tiedoista, (nimeltä erityisesti ulkosuomalainen useammasta viestistä)! :)

Tosiaan tuosta oven avauksesta. En itse sitä kykene siitä kuulemaan, joten helpommin nielen vaikka Naakan "Ovi oli avattu jo ennen hätäpuhelua"-teorian, mikäli Anneli siis sinne ulos/tuulikaappiin meni. :)

Työn alla se, että saisin tsekattua sen tömistely-juoksun kaiun vertailun takkahuoneen tapahtumiin.

kuolema
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema » Ke Heinä 04, 2012 11:47 pm

Pardon kirjoitti:Naakka, AA ei ole ollut epäilty, kuten hänen olisi pitänyt olla jo ihan juttutyypin perusteella. Hän on paikallaoleva aikuinen ja perheenjäsen. Nämä yleensä tekevät tällaisen rikoksen, sen sijaan kuvailtua ulkopuolista ei ole kukaan perheen ulkopuolinen nähnyt.
Näin olen minäkin käsittänyt, että tuon pitäisi olla ihan "normikäytäntö" näissä perhejutuissa. Ihmetyttää kyllä, että miksi tässä oli poikkeus...

Kartsa68
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 200
Liittynyt: Pe Syys 04, 2009 9:40 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kartsa68 » Ke Heinä 04, 2012 11:56 pm

kuolema kirjoitti:
Pardon kirjoitti:Naakka, AA ei ole ollut epäilty, kuten hänen olisi pitänyt olla jo ihan juttutyypin perusteella. Hän on paikallaoleva aikuinen ja perheenjäsen. Nämä yleensä tekevät tällaisen rikoksen, sen sijaan kuvailtua ulkopuolista ei ole kukaan perheen ulkopuolinen nähnyt.
Näin olen minäkin käsittänyt, että tuon pitäisi olla ihan "normikäytäntö" näissä perhejutuissa. Ihmetyttää kyllä, että miksi tässä oli poikkeus...
Vuosien varrella jäänyt vaikutelma, että Auer vie joitain miehiä kuin litran mittaa. Sairaalavideosta lähtien kun vieressä oli eräs poliisi. Väliin mahtuu blogisteja, toimittajia, ohjaaja(tietty bisnestä) ja viimeisimpänä yksi miestuomari.

Harmittomana, blondivitseistä hymyilevänä sovinistina joutuu myöntämään että näitä on myös meissä miehissä. Menihän tämän toteamiseen nyt sitten 44 vuotta :D

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8829
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka » To Heinä 05, 2012 12:17 am

kuolema kirjoitti:Kiitokset taas hyvistä tiedoista, (nimeltä erityisesti ulkosuomalainen useammasta viestistä)! :)

Tosiaan tuosta oven avauksesta. En itse sitä kykene siitä kuulemaan, joten helpommin nielen vaikka Naakan "Ovi oli avattu jo ennen hätäpuhelua"-teorian, mikäli Anneli siis sinne ulos/tuulikaappiin meni. :)

Työn alla se, että saisin tsekattua sen tömistely-juoksun kaiun vertailun takkahuoneen tapahtumiin.
Tässä äänilabran mielipide:
”Puhelun aikana kuuluu kahteen otteeseen juoksuaskeleita, mutta vain yhdet askeleet. Oven aukaisu SEURAA ensimmäisiä askeleita.”
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8829
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka » To Heinä 05, 2012 12:33 am

kuolema kirjoitti:
Pardon kirjoitti:Naakka, AA ei ole ollut epäilty, kuten hänen olisi pitänyt olla jo ihan juttutyypin perusteella. Hän on paikallaoleva aikuinen ja perheenjäsen. Nämä yleensä tekevät tällaisen rikoksen, sen sijaan kuvailtua ulkopuolista ei ole kukaan perheen ulkopuolinen nähnyt.
Näin olen minäkin käsittänyt, että tuon pitäisi olla ihan "normikäytäntö" näissä perhejutuissa. Ihmetyttää kyllä, että miksi tässä oli poikkeus...

Tuota tutkimusmateriaalia on valtava määrä, tässä meni vähintäänkin tunti varmaan, kun keräilin vähän tietoa. Toivottavasti nyt monelle selviää mitä on tehty. Tässä ei tietenkään ole läheskään kaikki mitä on tehty, olen poiminut sellaisia asioita, joissa AA:n syyllisyyttä on tutkittu (eli vertailtu hänestä otettuja näytteitä murhapaikalta löytyneisiin). Lisäksi on tietoa rikospaikkatutkimuksesta yms.

Auer toimitettiin suoraan rikospaikalta sairaalaan. Rikospaikkatutkimus ei ollut edes valmistunut vielä "la tai su" (eli jos Rantakoskeen on uskominen, kävi Auer paikalla silloin, kun rikospaikkatutkimus oli vielä kesken ja poliiseja tupa täysi...) , ja tietenkin erilaisissa dna-, kuitu- yms tutkimuksissa meni aikaa. Kaikki tuo tutkinta on kuitenkin taatusti tehty kaikkien sääntöjen mukaan. Paikalta poimittiin kaikki mahdollinen. Eihän tutkimuksen alussa voida tietää, mikä asia on myöhemmin oleellinen. Auer ei ollut katoamassa mihinkään (aika pieni riski). Kun tutkimukset eivät mitenkään osoittaneet hänellä olevan yhteyttä murhaan, niin täytyyhän huomio suunnata muualle. Tottakai perheenjäsen on usein syyllinen, mutta toisaalta murha on erittäin "epänaisellinen" astaloineen ja tappelujälkineen, murhasta oli nauhoite, lapsen yhteneväinen silminnäkijätodistus eikä tekninen tutkinta viitannut Aueriin (murha-aseesta löytyy vieraan miehen DNA eivätkä kuitu-, veri-, tai sormenjälkitutkimukset mitenkään kyseenalaistaneet Auerin tarinaa!). Kyllä nyt aika ihmeellistä sekin olisi, jos AA vaikkapa olisi pidätettynä pari kuukautta murhan jälkeen ja joka liikettä vartioitaisiin. Eihän nyt esim astaloa ja kenkiä olisi haettu asunnosta tai autoa tarkastettu, mikäli AA:ta ei yhtään olisi epäilty. Tekemistä on järkyttävä määrä ja teknisen tutkimuksen piti rajata porukkaa pois tai sitten saada AA tai joku kiinni. Mutta kun ei se tekninen tutkimus tue AA:n syyllisyyttä. Kuka hemmetti alkaa jotain taustanauhalavastuksia epäilemään, kokeneet rikostutkijat? Kun ei vieläkään osata kertoa tapahtumien mahdollista kulkua mikäli AA on syyllinen, niin miten sitten muutama päivä murhan jälkeen!

Mutta tässä on vähän listaa mitä on tehty noin ekan kuukauden aikana. Tähän tietty sukulaisten ja naapurien yms kuulustelut:

Tutkimuksia, joita on tehty heti alussa:
-Auer puhuteltiin tapahtumayönä ennen kuin hänet vietiin sairaalaan, kuulsuteltiin seuraavana päivänä

-Rikospaikkatutkimuksen suorittivat paikalle tilatut Porin alueellisen rikostutkimuskeskuksen tutkijat

-Takkahuoneessa ei ennen tutkijoita käynyt kuin kaksi ensihoitajaa, joiden jalkineet kuvattiin tapahtumapaikalla. Kukaan poliisi ei käynyt surmahuoneessa, eikä mennyt ”läpi ikkunasta” (varmaankin terassinovesta…). Paikalle tilattiin ylityömiehiä, koirapartio, sosiaalityöntekijät, tutkijat sekä ilmoitettiin päällystölle (johtovastuussa rikoskomisario Aarnio)

-Ensipartio otti 81 valokuvaa, mm. olohuonetta monesta eri suunnasta, lähikuva olohuoneessa olevista matkalaukuista, Auerin paidasta, Auerin rinnasta, veitsitelineestä, kuvia keittiöstä, kodinhoitohuoneesta, pesuhuoneesta

-”la tai su” ei paikalla vielä oltu tehty etsintää rikosvälineen löytämiseksi, koska tekniset tutkimukset olivat kesken (kertoo vanhempi rikoskonstaapeli Kyläniemi 2009)

-Rikosylikonstaapeli Mäkisalo: käynyt 6.12. yhdessä vanhemman rikoskonstaapelin kanssa etsimässä tekovälinettä mm. sisätiloista, autotallista, ulkovarastosta ja puuliiteristä. Ilmoittanut epäsiisteydestä talossa. Tarkastivat myös auton.

-7.12. suorittivat maastoetsintää tekovälineen löytämiseksi. Paikalla myös muita, ainakin 2 nimettyä poliisia.

-8.12. ollut paikalla ainakin kahden nimetyn poliisin kanssa

-Vanhempi rikoskonstaapeli Kostensalo etsinyt kenkiä ja astaloa ”muutamia päiviä rikoksen jälkeen”, tarkastanut mm. eteisen ja eteisen kaapin sekä ulkona puuvajan. Mukana lisäksi 4 nimettyä poliisia sekä ”saattoi olla, että joitakin muitakin poliisimiehiä oli paikalla, mutta en muista ketä”. Tapahtumapaikalla on käyty ”muutamaan otteeseen” eri päivinä.

7.1.2007: siemennestetutkimukset lakanoista (huppiksenko spermaa siellä olettivat olevan?)
20.4.2007: oven iskujälkien selvitys (minkä tyyppisellä astalolla rikottu)
28.2.2007 Jukka Lahden kynsienalustat dna/kuitututkimus (vertailunäytteenä Auerin paita ja Lahden vaatteet, lakanat, halot ja tyynyliinat)
5.1.2007 vertaileva kuitututkimus Auerin paidasta ja veitsestä, pussilakanoista, tyynyliinoista ja Jukan vaatteista.
12.4.2007 kuitututkimus ikkuna-aukosta, ikkunaverhosta, maassa olleista ruskeista housuista, molemmista haloista, veitsestä ja Auerin paidasta
1.1.2007 veri- ja dna-tutkimus Auerin paidasta 27 kohtaa
18.12.2006 dna-näytteet Jukan hammassillasta, takapihalta löytyneestä purukumista, Jukan alla olleesta hiustukosta, veitsestä (10 kohtaa)
1.2.2007 lausunto koskien takkahuoneesta löytyneitä puutikkuja, kaarnanpalaa, silmälasin sankaa ja näytettä puhelimen luuriosasta
8.2.2007 lausunto koskien lakanoista löytynyttä lasinpalaa, puutikkuja ja omenaa
6.3.2007 lausunto sormenjälkitutkimuksesta (Auer käytti spontaanisti hanskoja, koska hänen verisiä sormenjälkiään ei löytynyt)
24.1.2007 dna-tutkimus Jukan alta löytyneestä hiustukosta (ei saatu dna:ta määriteltyä)
25.1.2007 dna-/veritutkimus haloista, halosta löytyneestä karvasta
4.12.2006 saapunut häke-nauha rikoslabraan (ja varmaankin siellä ahkerasti kuunneltu)
11.12.2006 pohjapiirros asunnosta
9.12.2006 AA:n kuulustelussa (kuulustelijana K.Koskinen) kysytään: ”Esitutkinnassa on noussut tällainen epäilys, että sinä tunnet tämän tekijän? Miten vastaat?” Kuulustelussa kysytään laajasti AA.lta mm. hänen ja Jukan välisistä suhteista, seksielämästä, eroaikeista ymsyms.
9.1.2007 AA:ta kuulusteltu taas uudestaan (K.Koskinen)
11.12.2006 molemmat ensipartion miehet kuulusteltu

Kertokaa nyt, mikä tutkimus tästä listasta puuttuu, mikä normaalitutkimuksissa on mukana? Voin sitten etsiä listasta, tehtiinkö sellaista.
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen » To Heinä 05, 2012 12:58 am

Kuolemannaakka kirjoitti
Tässä äänilabran mielipide:
”Puhelun aikana kuuluu kahteen otteeseen juoksuaskeleita, mutta vain yhdet askeleet. Oven aukaisu SEURAA ensimmäisiä askeleita.”
Virkistatko Naakka mun muistiani--mista tuo sun lainaus on? Mulla on yksi Tuijan alkuperainen lausunto (JPEG 424) edessa kuvana ja siina tuo sama kohta on sanasta sanaan nain:
Puhelun (nayte 26) taustalta kuuluu kahteen eri otteeseen juoksuaskeleita, mutta vain yhdet askeleet. Askeleet kuulostavat silta, etta ne on tuotettu lahella puhelinta niin etta ne tulevat ensin lahemmas ja loittonevat sitten.
Maininta oven avauksesta puuttuu? Joku toinen lausunto?

Muoks -- ma loysin sun lainaukselle lahteen: se on siita samaisesta etp:n johdannosta, jonka virheista on ennenkin motkotettu. (JPEG057) Kyseessa nayttaisi tassa tapauksessa olevan jonkun tulkinta/kooste Tuijan alkuperaisista lausunnoista. Tekstia on jarjestelty uudelleen, siita on jatetty pois osia ja lisailty toisia. Liitteiden paivamaarissa on sisallysluettelossa jotain sekoilua mutta pikavilkaisulla ei nayttaisi ainakaan KRP:n viitenumeroiden perusteella silta, etta mitaan Tuijan lausuntoa puuttuisi etp-materiaalista.

Kunnes toisin todistetaan, pysyn edelleen aikaisemmassa vaitteessani, ettei oven aukaisun ajankohtaa ollut aanitutkijan (kirjallisissa) lausunnoissa.

(Eiko me olla vaitelty tasta verisesti jo aiemminkin? Onneton haku ei loytanyt ...)
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

kuolema
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema » To Heinä 05, 2012 9:20 am

Kuolemannaakka kirjoitti:
Tässä äänilabran mielipide:
”Puhelun aikana kuuluu kahteen otteeseen juoksuaskeleita, mutta vain yhdet askeleet. Oven aukaisu SEURAA ensimmäisiä askeleita.”
Kiitos tarkennuksesta. Nyt vetää mietteliääksi. Yritän tässä tajuta, mistä askelista kyse. Ite kuulen neljät, joista yhdet ovat niin hiljaiset, että se näytti täysin hiljaiselta kohdalta. Ne oli kävelyä. Sitten on yhdet kävelyt, yhdet reippaammat kävelyt ja sitten tuo juoksu. Kyllä äänilabran on tarkoitettava tätä samaa kohtaakin.. ja olihan se litteroinnissa...

Minä kuulen tasajalkahypyn ja vielä yhden vaimean askeleen, sen jälkeen tyhjää. Olisiko se viimeinen askel sitten se oven avaus? miksi oven eteen on hypätty tasajalkaa? Tästä on pakko saada selvyys kun nyt en kertakaikkiaan voi vaan ymmärtää. :D

Mariacka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5089
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Mariacka » To Heinä 05, 2012 9:24 am

ulkosuomalainen kirjoitti:Tuosta DNA:sta viela sen verran, etta naapurihiekkalaatikolla joku kyselee samaa kuin mita ma olen pitkaan miettinyt. Alunperin sanottiin, ettei vieras DNA sopinut Anneliin mutta oli sekoitustulos Jukan ja jonkun muun DNA:ta. Mista sitten myohemmin tiesivat, etta toinenkin sekoitus-DNA:n jattajista oli mies?
Sekoitus-dna:ssa arvioidaan x- ja y-alleelien määrä (mass ratio), minkä perusteella johtopäätös tehdään. Voin myöhemmin linkittää aiheesta kertovan artikkelin, missä tämä on myös hyvin havainnollistettu.

kuolema
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja kuolema » To Heinä 05, 2012 10:14 am

ulkosuomalainen kirjoitti:Muoks -- ma loysin sun lainaukselle lahteen: se on siita samaisesta etp:n johdannosta, jonka virheista on ennenkin motkotettu. (JPEG057) Kyseessa nayttaisi tassa tapauksessa olevan jonkun tulkinta/kooste Tuijan alkuperaisista lausunnoista. Tekstia on jarjestelty uudelleen, siita on jatetty pois osia ja lisailty toisia. Liitteiden paivamaarissa on sisallysluettelossa jotain sekoilua mutta pikavilkaisulla ei nayttaisi ainakaan KRP:n viitenumeroiden perusteella silta, etta mitaan Tuijan lausuntoa puuttuisi etp-materiaalista.

Kunnes toisin todistetaan, pysyn edelleen aikaisemmassa vaitteessani, ettei oven aukaisun ajankohtaa ollut aanitutkijan (kirjallisissa) lausunnoissa.

(Eiko me olla vaitelty tasta verisesti jo aiemminkin? Onneton haku ei loytanyt ...)
Hmm.. eli toisin sanoen äänitutkijan alkuperäisessä ei kerrota oven avauksesta mitään? vaiko? Mitä mieltä Naakka tästä?

Kuten olen todennutkin, niin sellaista ovenavausta en itse sieltä kuule hyvällä tahdollakaan. Mutta sehän ei poista sitä faktaa, että joku paremmin osaava sen kuulee harjaantuneemmilla korvillaan.

Avatar
Toripolliisi
Magnum
Viestit: 1366
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi » To Heinä 05, 2012 10:19 am

Lainaus on ote ylempää:
Kuolemannaakka kirjoitti: -”la tai su” ei paikalla vielä oltu tehty etsintää rikosvälineen löytämiseksi, koska tekniset tutkimukset olivat kesken (kertoo vanhempi rikoskonstaapeli Kyläniemi 2009)

-Rikosylikonstaapeli Mäkisalo: käynyt 6.12. yhdessä vanhemman rikoskonstaapelin kanssa etsimässä tekovälinettä mm. sisätiloista, autotallista, ulkovarastosta ja puuliiteristä. Ilmoittanut epäsiisteydestä talossa. Tarkastivat myös auton.

-7.12. suorittivat maastoetsintää tekovälineen löytämiseksi. Paikalla myös muita, ainakin 2 nimettyä poliisia.

-8.12. ollut paikalla ainakin kahden nimetyn poliisin kanssa

-Vanhempi rikoskonstaapeli Kostensalo etsinyt kenkiä ja astaloa ”muutamia päiviä rikoksen jälkeen”, tarkastanut mm. eteisen ja eteisen kaapin sekä ulkona puuvajan. Mukana lisäksi 4 nimettyä poliisia sekä ”saattoi olla, että joitakin muitakin poliisimiehiä oli paikalla, mutta en muista ketä”. Tapahtumapaikalla on käyty ”muutamaan otteeseen” eri päivinä.
Anneli pääsi sairaalasta maantaina 4.12. http://www.iltalehti.fi/uutiset/2006120 ... 1_uu.shtml

Kumpi ehti asunnolle ensin, Mäkisalo & co vai Anneli? AA kävi siellä useammankin kerran, tuohon lainauksen listaan voisi nekin kerrat laittaa..

Lis: jatkot johonkin muuhun ketjuun, ei ole häkeketjun asiaa juurikaan nämä..
..saapa nähä..

Avatar
Toripolliisi
Magnum
Viestit: 1366
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi » To Heinä 05, 2012 11:31 am

Tämän ketju 2: kakkossivulta alkaen on pohdittu mahdollisuutta, että takkahuoneessa olisi ollut langaton rinnakkaispuhelin, jonka Jukka olisi saanut vaikkapa takan reunalta käsiinsä. Mitenkäs "kuolema" tällaiset äänitason vaihtelut sopisivat äänimaailmaan? "Miten mä pääsen linjoil..
..saapa nähä..

ulkosuomalainen
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4021
Liittynyt: Su Huhti 25, 2010 3:08 pm

Re: HÄKE 'nauha' (ketju 2)

Viesti Kirjoittaja ulkosuomalainen » To Heinä 05, 2012 11:40 am

Kuolema-- mun lainaus on suoraan KRP:n aanitutkijan etp:n liitteena olevasta lausunnosta (JPEG 424).
Se on mulla kuvana, joten kopsasin.
Puhelun (nayte 26) taustalta kuuluu kahteen eri otteeseen juoksuaskeleita, mutta vain yhdet askeleet. Askeleet kuulostavat silta, etta ne on tuotettu lahella puhelinta niin etta ne tulevat ensin lahemmas ja loittonevat sitten.
Kuolemannaakan tieto on etp:n johdannosta, jossa mun kasittaakseni on Tuijan kolmesta lausunnosta tehty referaatti. Varsinaisissa lausunnoissa en tuota oven avaus-mainintaa nae. Se voi olla tietenkin joku tutkijalta suullisesti tarkennettu juttu. Tai joku etp-papruista puuttuva lausunto. Mutta silloin samoista tutkimuspyynnoista olisi ainakin kaksi (lauseen verran poikkeavaa?) lausuntoa. Tai sitten kyseessa on yksinkertaisesti jonkun omalisays, litteroinnin perusteella. ( Tai mun cognitiivinen dissonanssi sensuroi mun lukemaa.. :-) )

Kun niita kappyroita taalla pahkailtiin, siita oven avauksestakin keskusteltiin pitkaan. Rekojuoksut tehtiin Annelin kertomalla tavalla, "takkahuoneesta ulko-ovelle", mutta niitten kappyrat on aika eri nakoisia. Ma silloin jo kyselin siita oven avauksen nakymisesta alpolta. Tuo sun kuulema yksi askel viela sen kovan "tasajalkahypyn" jalkeen nakyy mun mielesta siina graafisessa esityksessa Annelin Hake-nauhajuoksusta. Rekossa samanlaista "hyppypiikkia" tai sen jalkeista askelta ei musta nay -- ei ainakaan siina muuten samankaltaisemmassa kengat jalassa-juoksussa.

Tassa yksi kappyrakuva ja joitain alpon kommenteja: http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php? ... 30#p476251)

Mariacka -- vilkaise mita se naapuripalstalainen asiasta kyselee. Vaikuttaako, etta tietaa mita kysyy?
Nothing sways the stupid more than arguments they can't understand.
Cardinal de Retz, Memoires (1781)

When a wise man points at the moon, the imbecile examines the finger.
Confucius

Vastaa Viestiin