Jukka Lahdelle aiheutetut vammat

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Jukka Lahdelle aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja turumurre » Ke Helmi 20, 2013 1:18 am

Murhasta on kulunut jo yli viisi vuotta ja monilla kirjoittajilla tuntuu olevan väärä käsitys uhrille aiheutetuista vammoista. Monet puhuvat vieläkin mm. 70 veitseniskusta...

On paikallaan että näille uhrin saamille vammoille avataan oma osionsa koska ajoittaiset tiedot/keskustelut niistä tahtovat hävitä muihin osioihin. Eräs syy ettei tätä ennemmin ole avattu, on varmaankin siinä että vammatiedot ovat salattuja. Tietoa näistä on kuitenkin tihkunut monista lähteistä joten otetaanpa tähän alkuun eräs hyvä yhteenveto.
Lahdelle 2.12.2006 suoritetussa aikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa on todettu hänellä olleen päässä oikealla edessä posken silmän tasossa tylppä vamma, jonka seurauksena ylä- ja alaleuka olivat murskautuneet ja kallossa edessä oikealla laaja murskavamma, josta yhteys aivokudokseen. Lisäksi Lahdella oli ollut takana selässä, vatsalla sekä yläraajoissa ja vasemmalla kyljessä lukuisia pistohaavoja, jotka olivat pinnallisia lukuun ottamatta oikealla takana ylhäällä kolmannen kylkiluuvälin lävistävää ja keuhkoa vaurioittavaa pistohaavaa, vasemmalla sivulla kyljessä alhaalla olevaa kahta vierekkäistä pernaa, palleaa ja keuhkoa vaurioittavaa pistohaavaa sekä vasemmalla kainalossa edessä alevaa viidennen kylkiluuvälin lävistävää pistohaavaa, joka ei kuitenkaan ollut vaurioittanut itse keuhkokudosta. Perus- ja välittömänä kuolinsyynä on pidetty tylpän ulkoisen väkivallan aiheuttamaa vaikeaa kallo-aivovammaa. Kuolemaan myötävaikuttavaksi tekijäksi ruumiinavauspöytäkirjaan on merkitty rintakehän alueen keuhkoja ja pernaa sekä palleaa vaurioittaneet pistohaavat. Kaikkiaan vammoja on ollut noin 70.
Lähde: SATAKUNNAN KÄRÄJÄOIKEUS 22.6.2010, Käräjätuomari Mikael IIIman


Samaisessa oikeuden istunnossa oli todistajana Tekninen tutkija Matti Mäkinen, hän oli tuoreeltaan paikalla tutkimassa, näkemässä ja laskemassa näitä vammoja. Hänen todisteluaan:
Mäkinen on arvioinut, että ulkopuolinen tekijä on tapellut Lahden kanssa, koska Lahden käsissä oli torjuntavarnmoiksi luonnehdittavia vammoja, samoin olkapään seudulla ja kainaloissa ja lähinnä raavintajälkiä selässä, jotka kuvattiin.
...
Lahden jalkapohjassa tai ainakin toisessa oli haavoja, jalkapohjat näyttävät erilaisilta kuin ruuminhuoneella otetuissa kuvissa, joissa jalat on pestyt. Paikanpäällä Mäkinen on sanonut nähneensä verijälkiä Lahden jalkapohjissa.
...
Vielä todistaja Mäkinen on sanonut tuolloin laskeneensa heti alussa uhrin vammoiksi ja erilaisiksi haavoiksi teknisestä tutkinnasta ilmenevän noin 70 ja että uhri oli tuolloin veressä eikä siten voi erottaa, mitkä olivat pistohaavoja ja mitkä mandollisesti naarmuja. Vammat näyttävät erilaiselta oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa, kun uhri on pesty. Avauksessa Mäkinen oli myös läsnä.
Lähde: SATAKUNNAN KÄRÄJÄOIKEUS 22.6.2010


Osa vammoista rikotusta ikkunasta tai lattialla olleista lasinsiruista
Jukka Lahdelle on aiheutettu suuri määrä haavoja eri puolille vartaloa ja yläraajoja. Näistä ainakin suuri osa on aiheutettu teräaseella. Osa haavoista on mahdollisesti aiheutunut rikotusta ikkunasta, joko suorasta kosketuksesta ikkuna-aukkoon tai välillisesti lattialla olleista lasinsiruista.
Lähde: SATAKUNNAN KÄRÄJÄOIKEUS 22.6.2010, Käräjätuomari Mikael IIIman


Myös Hovioikeudessa on nämä lasista tulleet vammat huomioitu. Liitän sieltä yhden lainauksen:
Oikeuslääkäri ZG on kertonut, että Jukka Lahden vammat oli hänen arvionsa mukaan ollut mahdollista aiheuttaa minuuteissa. Suurin osa Jukka Lahden vammoista oli ollut pistohaavoja, mutta osa vammoista oli voinut aiheutua lasinpaloista. Sängyn patjan ja lakanan verijälkien aiheutumiseen oli ZG:n arvion mukaan kulunut minuutteja tai runsas kymmenen minuuttia.
Lähde: VAASAN HOVIOIKEUDEN TUOMIO 1.7.2011
***

Kuten tuolta Teknisen tutkija Mäkisen todistelusta havaitsee (vammat hänen laskemiaan), uhrilla oli paljon erilaisia vammoja; Jalanpohjasta, selän raavintajälkiin. Veitsen iskuista astalon iskuihin. Kaikkineen siis n 70 vammaa! Se kuinka paljon oli mahdollisesti lasin aiheuttamia, niin tuskin enää pystytään tarkkaan määrittelemään. On vain kuvat käytössä...

Pidän mahdollisena että laseista tulleita oli paljonkin, kerralla tulenee monta viiltoa ja pistoa kun vain hyvinhuonosti sattuu... Tutkimuksissa on myös epäilty että Lahti olisi saanut osan vammoista suoraan siitä rikotusta ikkuna-aukosta.

Otan tähän yhden kuvan, joka osaltaan kertoo vammoista, mutta mielestäni myöskin siitä että voivat hyvinkin olla lasisirpaleista tulleita.

Kuvassa uhrin vammoja olkavarsissa (syyttäjä Valkama - Kulmala tosin näkee noissa merkkejä saatananpalvonnasta, siksi tuokin kuva aikanaan lehteen on laitettu) (kuvalähde: Iltasanomat 10052012)
Kuva


Kuka veitselisi/puukottelisi uhria tuollaisiin kohtiin (paitsi se syyttäjien ehdottama saatananpalvoja toki). Noissakin olkavarsissa on nähtävissä jo parikymmentä 'vammaa'.
Pidän siis mahdollisena että nuo ovat tulleet lattialla 'kieriskelystä'.
Edellä kerrottujen pohjilta on niitä veitseniskujen määriä tarkasteltava. Jos kaikkineen vammoja on ollut 70, niin kukapa tietää mikä määrä on ollut niitä pinnallisia veitseniskuja.
Voi hyvin olla että määrä jää luultua paljon pienemmäksi.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 20, 2013 5:17 am

Jaha. Turre ajattelee, että kun perustaa vielä oman otsikonkin niin saisiko näin viestiä paremmin väritettyä. Otetaan juuri kirjoitettu kommentti uudestaan siis tännekin:
Valhalla kirjoitti:Nyt täytyy huomioida, että kun turren tekstiä ja jopa hänen leikellen kopioimia sitaatteja lukee niin vastuu siirtyy täysin lukijalle.

Pari otetta käkäjäoikeuden välipäätöksestä:
Todistaja, oikeuslääkäri Hannu Laaksonen on lisälausunnossaan 27.2.2010 todennut Jukka Landessa lähes 70 pistohaavaa, joista pääosa oli reunamiltaan varsin säännöllisiä lähes kaikkien pistohaavojen ollessa varsin pinnallisia. Edelleen Laaksonen on todennut kyseessä olleen tuoreet vammat, jotka ulkoisen arvion perusteella ovat syntyneet kymmenissä minuuteissa. Oikeudessa Laaksonen on lausunut vammoja
olevan niin paljon, että ne eivät ole voineet syntyä minuuttien kuluessa, vaan aikaa on kulunut kymmeniä minuutteja tai tunti. Kallovamman aiheuttanut esine voi olla esimerkiksi kirves, sen hamarapuoli. Suun osaita on vaikea sanoa, millä vamma on aiheutettu.

..........
Auerin saatua jossain vaiheessa veitsen haltuunsa hän on käsivarsiin ja käsiin osuneiden lyöntien lisäksi lyönyt tätä veitsellä kaksi kertaa kylkeen ja kerran kainalon alueelle siten, että veitsen terä on joka lyönnillä ulottunut 11-20 cm syvyyteen vartalon sisään.
Lyönneistä kylkeen ja kainalon alueille on aiheutunut Jukka Landelle runsaasti vertavuotavia haavoja ja toimintakyvyn menetys. Hän on
todennäköisesti myös menettänyt tajuntansa, minkä johdosta Auer on luullut tappaneensa puolisonsa.
Sopii sitten tuumata mikä ero on pistohaavalla tai lasin viiltämällä vaikka niitä ei ole julkiseen materiaaliin eriteltykään. 70 veitseniskua on toki ylimalkainen muotoilu mutta lähtöisin lehdistön käyttämästä kuvailusta. Helvetin paljon kuitenkin.

Huomioitavaa on lisäksi, että oikeudella on ollut uhrin tarkka oikeuslääketieteellinen raportti käytössä kaikkine brutaaleine valokuvineen. Silti ja siksi oikeus muotoilee uhrin vammat niin kuin muotoilee ja mikä myös oleellista: puolustus ei ole kiistänyt vammoja tai niiden syntytapaa. Ei ole kyseenalaistanut oikeuslääketieteellistä raporttia sanallakaan.
turre edellä kirjoitti:Voi hyvin olla että määrä jää luultua paljon pienemmäksi.
Miten niin jää? Ei tämän suhteen ole mitään prosessia käynnissä. Vainajaa on tutkittu ja dokumentoitu se mitä on ja jokainen oikeusaste on saanut saman oikeuslääketieteellisen yleisöltä salatun aineiston. Mikään ei jää enää mihinkään vaikka turre ei asiaa tajuaisikaan.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 20, 2013 5:31 am

Maikkari taannoin sivuillaan:
Käräjäoikeus perustelee ankaraa tuomiotaan veitseniskujen lukumäärällä. Jukka Lahden kehosta löytyi noin 70 veitseniskua, joista yli 60 oli pinnallisia. Iskut ovat käräjäoikeuden mukaan aiheuttaneet uhrilleen suurta kipua.

Veitseniskut sekä teon loppuun saattaminen vielä toisella välineellä osoittivat oikeuden mielestä määrätietoisuutta, jolloin kyseessä ei voi olla pikaistuksissa tehty tappo vaan erityisen raaka ja julma murha.
http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/ ... 11/1223590

Turunsanomat:
Tuomioistuin arvioi, että noin 70 veitseniskua ja painavalla esineellä lyönti osoittavat, että Auer on riistänyt miehensä hengen määrätietoisesti. Se ei nähnyt Auerin tekoon ja sen vaikuttimiin tai pariskunnan riitaan liittyvän seikkoja, jotka olisivat lieventäneet tekoa.

Oikeus huomautti arvioinnissaan, että pariskunnan vanhin lapsi oli osin nähnyt teon.
http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/173583 ... na+vastaan

Uusi suomi:
Auerin on osoitettu tehneen kaksi erillistä väkivaltaista tekoa. Ensin hän on iskenyt miestään noin 70 kertaa veitsellä. Näistä 10 on tehnyt syvempää vahinkoa. Tämän jälkeen Auer on soittanut hätäkeskukseen. Kun uhri on ollut yhä hengissä hätäkeskuspuhelun aikana, Auer on palannut miehen luokse ja murskannut tämän kallon raskaalla esineellä. Käräjäoikeus ei kyennyt selvittämään, millä.
http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/105966- ... ys-surmata

.......................

Jukka Lahti ei ollut ainoa uhri. Lasten seksuaalisen hyväksikäytön oikeuskäsittely jatkuu hovioikeuteen mutta tunnettua on sekä oikeudessa todettua, että Jukka S Lahden murha ja sittemmin todettu lapsiin kohdistunut väkivalta liittyvät toisiinsa.

Ja koska uhreja olivat myös lapset, niin heidän vammansa olivat paitsi isänsä murhan todistajina aiheutuneet, sen pitkittyneen selvittelyn aiheuttamat niin myös murhan jälkeisen väkivallan aiheuttamat. Ohessa ote Turunsanomista:
Auer sai tuomion kahdesta törkeästä raiskauksesta, kolmesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, pakottamisesta seksuaaliseen tekoon, yhdestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, kahdesta pahoinpitelystä ja yhdestä laittomasta uhkauksesta. Tapahtumat sijoittuvat marraskuun 2007 ja syyskuun 2009 välille.

Ex-miesystävä Jens Kukka sai tuomion kahdesta törkeästä raiskauksesta, neljästä törkeästä lapsen hyväksikäytöstä, kahdesta pakottamisesta seksuaaliseen tekoon ja yhdestä pahoinpitelystä. Tapahtumat sijoittuvat marraskuun 2007 ja elokuun 2008 väliselle ajalle.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 20, 2013 6:49 am

Edellä esitetyistä lasten vammoista saa käsityksen täältä:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=nix00647
Seksuaalinen toiminta aikuisen kanssa häiritsee lapsen seksuaalista ja psyykkistä kehitystä. Lapsi joutuu rooliin, joka ei vastaa hänen ikätasoaan ja kehitys­tään. Hän joutuu kohtaamaan liian varhain asioita, joihin hän ei vielä ole henkisesti eikä ruumiilli­sesti valmis. Perheen sisäinen hyväksikäyttö vahingoittaa kaikkien perheen­jäsenten keskinäisiä suhteita, ja asettaa lapsen kestämättö­mään tilanteeseen. Mitä enemmän hyväksikäyttöön liittyy väkivaltaisuutta, uhkauk­sia, salaisuuksia, nöyryytyksiä ja rooliristiriitoja, sitä vaka­vammat ovat seuraukset.
http://www.sosiaaliportti.fi/fi-fi/last ... ikutukset/
http://www.hs.fi/omaelama/artikkeli/Ruu ... 5256724928


Se mitä traumoja isän menettäminen väkivaltaisesti ja tapahtumien todistaminen - siitä voi päästä käsityksiin lukemalla tästä:
http://kuolleentytonpaivakirja.blogspot.fi/?m=0

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 20, 2013 10:29 am

Todistaja, oikeuslääkäri Hannu Laaksonen on lisälausunnossaan 27.2.2010 todennut Jukka Landessa lähes 70 pistohaavaa
Edelleen tuohon oikeuslääkärin lausuntoon jossa hän kuvaa haavoja ammattitermillään pistohaavoiksi. Lääkärikirja Duodecin sanoo haavoista näin:
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyski ... i=spr00007

Haavatyypit

Naarmu tai pintahaava syntyy raapaisusta tai kaatumisesta. Iho voi vahingoittua laajalta alueelta, ja hiussuonien rikkoutuessa haavasta tihkuu verta ja kudosnestettä.

Viiltohaavan aiheuttaa terävä, leikkaava esine esimerkiksi puukko tai lasi. Viiltohaava voi olla pinnallinen tai syvä. Syvä viiltohaava ulottuu ihonalaiseen kudokseen ja vaurioittaa lihaksia, hermoja, verisuonia ja jänteitä ja vuotaa usein runsaasti. Haavan reunat ovat siistit.

Pistohaava syntyy, kun esimerkiksi naula tai tikku, puukko tai muu terävä esine puhkaisee ihon. Koska iho usein sulkeutuu, vuoto ulospäin saattaa olla vähäistä, mutta kudoksen sisällä saattaa olla vakavia kudos- tai elinvaurioita ja verenvuotoa. Erityisen vaarallinen on vartaloon osunut pisto.

..............
On siis varsin mahdollista, että kun oikeudessa on puhuttu ja myös lehdistölle on lausuttu luonnehdinta pistohaavoista, niin samalla on esitetty myös mitä termi pistohaava tarkoittaa ja minkälainen puolestaan on lasin viiltämä haava.

Uskon, ettei voida ( voitu ) poissulkea mahdollisuutta, että joku pistohaava olisi voinut syntyä terävän lasihampaan tökkäisystä. Jokin yksittäinen haava näistä 70. Siksi lääkäri ei ole yksilöinyt mahdollisen lasin aiheuttamaa pistohaavaa muiden joukosta. Sen sijaan lattialla kieriskelyn seurauksena syntyneet haavaumat ovat tyystin erilaiset.

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja turumurre » Ke Helmi 20, 2013 11:50 am

Tämäpä onkin mielenkiintoinen;
Käräjillä Oikeuslääkäri kertoo ettei vammat ole voineet syntyä minuuttien kuluessa:
Todistaja, oikeuslääkäri Hannu Laaksonen on lisälausunnossaan 27.2.2010 todennut ....Oikeudessa Laaksonen on lausunut vammoja olevan niin paljon, että ne eivät ole voineet syntyä minuuttien kuluessa...
Lähde: SATAKUNNAN KÄRÄJÄOIKEUS 22.6.2010

Mutta vuoden päästä kertookin että vammat ovat voineet syntyä minuuttien kuluessa:
Oikeuslääkäri ZG on kertonut, että Jukka Lahden vammat oli hänen arvionsa mukaan ollut mahdollista aiheuttaa minuuteissa. Suurin osa Jukka Lahden vammoista oli ollut pistohaavoja, mutta osa vammoista oli voinut aiheutua lasinpaloista...
Lähde: VAASAN HOVIOIKEUDEN TUOMIO 1.7.2011
'Vuoden yli nukkunut'?

Veitsen iskuista tulleita ja lasinpalasista tulleita vammoja ei ole missään eritelty. Päinvastoin noista virallisista lähteistä saa käsityksen ettei niitä ole tutkittu siinä mielessä. Korkeintaan kyse on siis jälkikäteen mm kuvista tehdyistä arvioista.

Eräskin osoitus siitä ettei niitä yksittäisiä pisto/viiltohaavoja ole yksilöity ruumiinavauksessa on syyttäjän tekemä lisätutkintapyyntö (kirjattu 11.3.2010)
Valkama on pyytänyt poliisia selvittämään oikeuslääkäri Hannu Laaksoselta seuraavia asioita:
- Voivatko uhrin vatsan ja olkapäiden vammat olla peräisin rikotun oviaukon lasinpalasista?
- Voidaanko uhrin vammojen iästä lausua jotakin?
(Lähde: Et-ptk)
Eli jos kyseisetkin olisivat avausraporttiin sisältyneet (lasin aiheuttamat vammat suhteessa veitsen aiheuttamiin vammoihin), niin eipä niitä jälkikäteen olisi tarvinnut enää kysellä.
Ja samahan koskee myös tuotaa Valkaman kyselemää vammojen ikää.
Koska uhri oli kuollut jo yli 3v ennen tuota kyselyä, mahdolliset määritelmät tehtiin paljolti valokuvista...

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 20, 2013 12:31 pm

turre edellä kirjoitti:Eli jos kyseisetkin olisivat avausraporttiin sisältyneet (lasin aiheuttamat vammat suhteessa veitsen aiheuttamiin vammoihin), niin eipä niitä jälkikäteen olisi tarvinnut enää kysellä.
Ja samahan koskee myös tuotaa Valkaman kyselemää vammojen ikää.
Koska uhri oli kuollut jo yli 3v ennen tuota kyselyä, mahdolliset määritelmät tehtiin paljolti valokuvista...
Ei pidä paikkaansa. Kyllä vammojen selvitys oli jälkikäteen sikäli tarpeen, että niitä selostettiin niin oikeudelle kuin puolustuksellekin. Olihan lähtökohta oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa ja raportissa alunperin se, että poliisin tutkimuspyynnöt rajoittuivat ulkopuolisen olemassaolon tapahtumaoletukseen.
Pistohaava syntyy, kun esimerkiksi naula tai tikku, puukko tai muu terävä esine puhkaisee ihon. Koska iho usein sulkeutuu, vuoto ulospäin saattaa olla vähäistä, mutta kudoksen sisällä saattaa olla vakavia kudos- tai elinvaurioita ja verenvuotoa. Erityisen vaarallinen on vartaloon osunut pisto.
Jäljelle jää se mahdollisuus, että lasi olisi aiheuttanut pistohaavan. Siis jonkun yksittäisen piston. Muutoin lasi aiheuttaa viiltohaavan ja sellaisista ei ole sanaakaan. Niin ikään ihon nirhaumat tai pienet haavat ovat muuta kuin 70 pistohaavaa.

Pistohaava eroaa kyllä lasin viillosta:
Kuva

Avatar
Tara
Fitz ratkaisee
Viestit: 6165
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Tara » Ke Helmi 20, 2013 12:35 pm

Minuuteista se kertyy kymmenetkin minuutit.

Hovi lukenut ja lainannut käräjäoikeudessa v 2010 kuultua oikeuslääkärin todistusta väljästi seuraavana vuonna - oliko se oikeuslääkäri siellä hovissa antanut uuden todistuksen?

Huhtikuun 16.2010:
Kuva

http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satell ... tteja.html

Eikö se hovin vapauttava päätös perustunut mm siihen, että se katsoi hupulla olleen aikaa 20 minuuttia?? (joka on nonsenssia).

Sekä näihin: siihen, että vaikka ulkopuolisen ääntä ei kuulu se ei todista, etteikö ulkopuolista olisi voinut olla. Tytön ja Auerin todistuksiin. Naapurin sähköpostiviestiin, että Auer ja Lahti eivät olleet aikoneet erota. Verisiin kengänjälkiin (vaikka ei selitettykään miten se yksittäinen liukujälki on voinut syntyä olohuoneeseen kun sen lähetymisjälki sekä poistumisjäki puuttuivat). Ruskeisiin kuituihin. Halon DNA:han.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja turumurre » Ke Helmi 20, 2013 1:10 pm

Valhalla kirjoitti: Ei pidä paikkaansa. Kyllä vammojen selvitys oli jälkikäteen sikäli tarpeen, että niitä selostettiin niin oikeudelle kuin puolustuksellekin. Olihan lähtökohta oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa ja raportissa alunperin se, että poliisin tutkimuspyynnöt rajoittuivat ulkopuolisen olemassaolon tapahtumaoletukseen.

(allev turumurre)

Tää on taas niin tätä... Uhri viedään ruumiinavaukseen, ja nyt joku pokkana kertoo että tuossa vaiheessa jollakin vetovastuullisella olisi ollut yksilöitynä käsitys tapahtumista, jonka käsityksen on sitten pikapikaa kertonut ruumiin avajalle saatesanoinaan: 'kattotaas tätä nyt tällä viisii..'

Miten eroittaa pinnallisen lasinsirpaleen aiheuttaman pistohaavan veitsen aiheuttamasta pinnallisesta pistohaavasta? Miten eroittaa veitsen aiheuttaman viiltohaavan lasin aiheuttamasta viiltohaavasta. Jälkikäteen kuvista määriteltynä se on mahdotonta tarkkaan tehdä. Tuolloin tosin, avauspöydällä uhrin ollessa, se olisi voitu yrittää tutkia. Mutta kuten tuolla aikaisemmmin sanoin, mikään ei viittaa siihen että näin olisi tehty, eli että olisi tutkittu pinnallisia haavoja sitä silmällä pitäen onko mikäkin aiheutunut lasista tai veitsestä.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Ke Helmi 20, 2013 1:27 pm

turre kirjoitti:Uhri viedään ruumiinavaukseen, ja nyt joku pokkana kertoo että tuossa vaiheessa jollakin vetovastuullisella...
Normaalin - kylläkin laajan rikokseen liittyvän oikeuslääketieteellisen tutkinnan ulkopuolelta patologi tekee tutkimuksia siltä osin kun poliisi pyytää. Poliisi on myös mukana avauksessa.
turre kirjoitti:Miten eroittaa pinnallisen lasinsirpaleen aiheuttaman pistohaavan veitsen aiheuttamasta pinnallisesta pistohaavasta?..
Ei tarvitse. Pinnallisen lasinsirpaleen aiheuttama haava ei ole pistohaava ja patologi on ne jo erottanut. Ja siis sana kirjoitetaan erottaa - ilman i-kirjainta.
turre kirjoitti:Miten eroittaa veitsen aiheuttaman viiltohaavan lasin aiheuttamasta viiltohaavasta...
Varmasti vaikeaa. Viiltohaavoja ei kuitenkaan juurikaan ole raportoitu ( julkisuuteen ). Puhe on 70 pistohaavasta.

awa
Sherlock John Holmes
Viestit: 5979
Liittynyt: Su Huhti 08, 2007 10:53 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja awa » Ke Helmi 20, 2013 2:43 pm

turumurre kirjoitti:Miten eroittaa pinnallisen lasinsirpaleen aiheuttaman pistohaavan veitsen aiheuttamasta pinnallisesta pistohaavasta? Miten eroittaa veitsen aiheuttaman viiltohaavan lasin aiheuttamasta viiltohaavasta.
Olisiko todella niin, että tuota ei olis tutkittu hyvinkin tarkasti. Viittasiko lasinsiruihin esimerkiksi se, että haavaan olis tarttunut lasinsiru? Yleisesti ikkunalasi on huomattavasti pakumpi kuin kapeateräinen veitsi. Lisäksi jos ihminen kierii tai häntä raahataan lasinsiruissa, niin sirpaleet "pyörivät" alla tai painuvat syvälle kudoksiin, minne ne myös jäävät.

Haavat tutkitaan senkin vuoksi hyvin tarkasti, että saadaan selville murha-aseen terän muoto. Haavan leveys ja syvyys kertovat terän muodosta. Mikäli nämä haavojen tutkimukset antavat aina yhtenevän tuloksen terän suhteen, voitanee pitää varmana, että haavat on pistelty samalla veitsellä. Tähän kun lisätään se, että poliisin tarmokkaiden tutkimusten seurauksena murhaajan käyttämä veitsi löytyi, haavoja on varmasti verrattu juuri tuohon veitseen.

En usko ollenkaan, että tuota lasinsirujen mahdollisuutta ei olisi heti osattu epäillä, mutta jos ja kun siitä ei ole näyttöä ja kaikki muut tutkimukset antavat veitsen vastaukseksi, niin silloin voidaan myös epäillä lasinsirujen olemassaoloa siinä vaiheessa kun Lahti on kaatunut/kaadettu tai vedetty alas lattialle?

kuolema
Tarkastaja Ankardo
Viestit: 1347
Liittynyt: Pe Syys 16, 2011 12:55 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja kuolema » Ke Helmi 20, 2013 4:36 pm

No niin, Awa tuossa jo ehti vastatakin. Eli kyllä ne veitsen ja lasinsirpaleen aiheuttamat pistovaavat erottaa toisistaan aika helposti jo ihan aloittelevakin patologi. (Ok, jos jotain lasinkappaletta on käytetty lyömiseen, niin riippuen lasinpalan muodosta, voisi sen ehkä tulkita veitsen iskuksi). Jos tässä on kieriessä syntyneet lasivahingot ja veitseniskut samassa laskussa mukana, niin Varesta taas lainaten: "Mikä v*ttu teitä porilaisia oikein vaivaa". ;) eli tällöin olisi myös ryssitty ruumiinavaus, enkä saata uskoa, että kaikki suomen kädettömimmät ihmiset ovat päätyneet juuri sinne kulmille... Suomen surkeimmat dekkarit jo löytyy, niin luulisi, että ees jossain asiassa siellä rannikolla sisäsiittoinen väkikin voisi vielä loistaa. ;D (vitsivitsi)

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja turumurre » Pe Helmi 22, 2013 1:09 am

awa kirjoitti:Olisiko todella niin, että tuota ei olis tutkittu hyvinkin tarkasti. Viittasiko lasinsiruihin esimerkiksi se, että haavaan olis tarttunut lasinsiru? ...


Vaikea sanoa, mutta hyvinkin mahdollisena näitä lasista tulleita vammoja oikeuksissakin pidettiin. Ja tämä taas viittaa siihen ettei niitä ruumiinavauksessa ole yksilöity. Ja kun oikeuksissakin puhutaan 'osasta pintavammoista', niin tämäkin viittaa siiheen samaan.
Olisihan siellä tarkemmin niitä sitten yksilöiden käsitelty..
Ruumishan pestään ja siitä on sitten ne valokuvatkin otettu, kuten teknisen tutkijan todistelusta käy ilmi.

Kun vielä katsellaan tätä kuvaa, niin miksi joku veitseilisi tuollaisiin paikkoihin kehossa, mitä järkeä? Nuokin ovat voineet hyvin tulla tilanteesta kun uhri esim on väännetty siihen takan edustalle, siinähän sitä lasikasaa on takan edessäkin ja varmaan pystyssä oleviakin...
Fileerausveitsi on pitkä lähikamppailuaseeksi, ei sillä helppo ole tökkiä ja tikata tarkkaan esim noihin olkapäihin (toki jos uhri on ollut liikkumatta, niin sitten).

Kuva
kuva:Iltasanomat 10052012

Tämä hyvä todistelu kertoo osaltaan paljon. Vammoja siis kaikkiaan n70, mutta siihenhän sisältyy ne selän naarmut ja myös jalanpohjan haavat (oletan):
Vielä todistaja Mäkinen on sanonut tuolloin laskeneensa heti alussa uhrin vammoiksi ja erilaisiksi haavoiksi teknisestä tutkinnasta ilmenevän noin 70 ja että uhri oli tuolloin veressä eikä siten voi erottaa, mitkä olivat pistohaavoja ja mitkä mandollisesti naarmuja. Vammat näyttävät erilaiselta oikeuslääketieteellisessä ruumiinavauksessa, kun uhri on pesty. Avauksessa Mäkinen oli myös läsnä.
Lähde: SATAKUNNAN KÄRÄJÄOIKEUS 22.6.2010
Karkeana heittona; veitseniskuilla aiheutettuja pintavammoja 30->. Ja kun ei tiedetä sitä onko uhri mahdollisesti rojahtanut siihen rikkinäiseen ikkuna-aukkoon (siinähän niitä laseja pystyssäkin), niin veitsellä aiheutetut pintavammat voivat jäädä tästäkin pienemmäksi.

Valhalla
Sherlock John Holmes
Viestit: 5897
Liittynyt: La Heinä 03, 2010 2:18 pm
Paikkakunta: Tampere

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja Valhalla » Pe Helmi 22, 2013 1:39 am

Oikeuslääkäri on yksiselitteisesti määritellyt ja lehdistökin on asian ymmärtänyt: PISTOHAAVOJA oli n. 70! Pistohaavoja. Duodecimistä voi katsoa mitä tarkoittaa termi pistohaava.

Mitä mieltä on tökkiä pienesti olkapäihin? No mitäs mieltä tuossa murhassa sitten muutoin on. Mitä mieltä on yrittää vähentää pistohaavojen määrää. No ehtisikö huppari iskemään 50 veitseniskua vai vähennetäänkö lisää. Ja jalkapohjissa ei ollut haavoja ja turre tietää sen. Kunhan taas fuulaa.
Fileerausveitsi on pitkä lähikamppailuaseeksi, ei sillä helppo ole tökkiä ja tikata tarkkaan esim noihin olkapäihin
no vaikuttaisiko, että tuo huppari oli sittenkin amatööri ja aivan väärin varustautunut. Villoitusveitsellä. Piti sitten yrittää henkeä kierittämällä lasinsiruissa ja vielä välillä hellittää jotta uhrikin voi jotain huutaa häkelle. Ja vasaralla viimeistely.
Fileerausveitsi on pitkä lähikamppailuaseeksi, ei sillä helppo ole tökkiä ja tikata tarkkaan esim noihin olkapäihin
tai jos tuo ase on juuri niin sohlo, että huppari yritti iskeä kaulaan ja osuikin vain olkapäihin. Eihän ne ole tarkkoja tikkauksia vaan jonninjoutavia. Yksi valtimoviilto olisi riittänyt - tai muutama vasaranisku.

Tai sitten ne on isketty blackoutissa ja huonolla veitsellä tajuttomaan mieheen vain antamaan vaikutelma kamppailusta.

alpo holisti
Magnum
Viestit: 1402
Liittynyt: La Tammi 09, 2010 2:06 am

Re: Uhrille aiheutetut vammat

Viesti Kirjoittaja alpo holisti » Pe Helmi 22, 2013 2:03 am

Onko tämä ymmärrettävä, niin että pistoja on vasemmalla edessä ja oikealla takana
mielenkiitoista...8) palataanpa tähän...

Joko Mäkinen tai JJ on siinä tapauksessa ollut alkututkinnassa pahasti hakoteillä.
Toisen mielestä henki ei lähtnyt halvalla ja toisen mielestä JL lamaantui jo alkumetreillä :shock:

jonkun mielestä lasia ei ole kylppärin oven edessä, koska HÄKE-nauhalla ei kuulu lasinsirujen päällä kävelystä aiheutuvia ääniä kuten myöhemmin tehdyssä rekossa kävi.

Toisaalta niitä siis on oltava, koska niitä tarvitaan uhrin olkapäihin...siis onko vai ei?

Ovessahan on runsaat verijäljet, jotka syntyivät kun uhri kaatui karmin päälle? :?

Vastaa Viestiin