"Auerin huppumies"

Keskustelua Ulvilan tapauksesta
Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9333
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

"Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Auerin pääepäilty varmaan ansaitsee oman ketjun, kun Koivistonkin epäilty sen sai.

Kokosin tähän löytämäni tiedot ko. miehestä, nimiä mainitsematta.
Kun tuon listan lukee, niin kyllä nyt hyvällä omatunnolla voi väittää, että Auerilla jonkinlaisia syitä on miestä epäillä. Hän ei siis TIEDÄ, onko mies syyllinen, mutta haluaa, että miestä tutkittaisiin. Sellaisiin tietoihin, joiden lähteenä on vain Auer, olen kirjoittanut "Auerin mukaan". Muut asiat ovat faktatietoa.
• Oli irtisanottu Luvatalta 2003. Avovaimo edelleen Luvatalla 2006.
• syntynyt 1962
• Asui lähellä Tähtisentietä, n. 500 metrin päässä murhatalosta.
• Oli ensimmäinen murhaepäiltynä pidätetty. Tutkinta lopetettiin, kun DNA-näyte ei täsmännyt halkoon.
• Oli kovan luokan juoksija ja lähes masokistinen kestävyysurheilija ja harrasti Auerin mukaan kalastusta. Piti Auerin mukaan kalastuspakkia auton takakontissa.
• Tunsi alueen ja polut hyvin juoksuharrastuksen takia. Päätutkija Santaojan vaimo oli samassa maratonkoulussa (vain n. 15 juoksijaa, ryhmävalmennus) 2011-12 ja Santaoja asuu vain n. 250 metrin päässä epäillyn kotoa. Epäillyn liikanimi oli koulussa ”Eläin”. Käytti itse myös nimeä ”Raaka-Arska”.
• 2006 oma yritys (koti- ja mökkitalonmies) mennyt huonosti, samoin avoliitto.
• Avovaimo oli soittanut poliisit 2.12.2006, kun epäilty oli juonut reippaasti ja kertoman mukaan viillellyt itseään fileerausveitsellä hänen asunnossaan. Oli uhkaillut itsemurhalla, jos avovaimo jättää. Viety Poriin putkaan. Takavarikoitu mustakahvainen fileerausveitsi hänen hallustaan.
• Vasemmassa ranteessa oli sidottuja viiltohaavoja. Auerin mukaan vammoja myös muualla.
• Autosta löytynyt verta pakettiauton takaoven sisäpuolelta, mutta siitä ei saatu DNA:ta ja näyte kului tutkimuksiin.
• Kotietsinnässä 3.12.2006 löytynyt 2 kommandopipoa, joita käyttää lenkkeillessä.
• Takavarikoitu 3.12.2006 kotietsinnässä kaksi halkaisukirvestä ja retkikirves. Sorkkarautaa ei ollut löytynyt tai ainakaan takavarikoitu (alkututkinta oletti surma-aseen olevan kirves). Työkaluja oli ammatista johtuen paljon.
• Takavarikoitu lisäksi musta näppylähansikas 3.12.2006 kotietsinnässä. Tämä mainitaan poliisin virallisissa papereissa. Myöhemmin oikeudessa on poliisi kertonut löytäneensä samana päivänä mustan näppylähanskan myös/vain Auerin sängystä peiton alta pilkottamasta, tosin rikospaikkakuvissa sitä ei näy ja lakanatkin oli 3.12. jo viety pois.
• Hän ja avovaimo ovat kertomansa mukaan olleet murhayönä hereillä Antinkartanon tulipalon takia, mutta menneet sitten nukkumaan. Avovaimo on kertonut, että olisi herännyt, jos epäilty olisi yöllä käynyt jossakin. Epäilty ollut aamulla kotona, kun avovaimo oli herännyt. Uskoi, että koira olisi alkanut haukkua, jos epäilty olisi käynyt yöllä ulkona.
• Epäillyn kotoa Antinkartanoon on 4,5km matka, eikä käytännössä tunnu mahdolliselta, että olisi voinut herätä esim paloautojen ääniin, koska ne kulkevat niin kaukaa epäillyn talon ohi. Ulvilan paloasema on epäillyn kotoa 1,7km ja Antinkartanoon ajaessaan ne ovat lähimmillään noin kilometrin päässä. Mäkinen on kertonut olleensa n. klo 2:35 tutkimassa Antinkartanon ulkorakennuksen paloa (joka kaiketi oli tässä vaiheessa jo sammutettu). Palo lienee siis tapahtunut n. klo 1-1:30.
• Sanonut kuulusteluissa, ettei tunne Jukka Lahtea, eikä tunnistaisi kuvasta vaikka näytettäisiin. Tiesi kuitenkin Jukan olleen ”vaikea luonne”.
• Epäillyllä on samana vuonna (2004) syntynyt lapsi kuin Lahden nuorimmainen.
• Hänen äitinsä ja isänsä asuvat Kullaalla, missä myös Jukka S. Lahden isä on syntynyt, ja jossa asuu Lahden sukulaisia edelleen. Saman tien varrella asuu useita Lahti-nimisiä. Murhapaikalta vain 12 kilometriä.
• Omien sanojen mukaan pituus 187 cm.
• Kertoi ensimmäisessä kuulustelussa kengännumerokseen 44-45. Kaksi viikkoa myöhemmin 45-46.
• On voinut tavata Jukan 28.11.2006 Turussa. Jukka kävi tuolloin Turussa Pulssissa hammaslääkärissä. Epäilty oli kuskannut avovaimonsa samana päivänä Turkuun hammaskirurgille.
• Paikallinen baarinomistaja antanut hänestä vihjeen tutkinnalle kesällä 2007. Epäilty oli rei’ittänyt lehdessä ollutta Lahden kuvaa ilmeisesti kynällä ja poistunut paikalta. Vihje ei johtanut tutkimuksiin.
• On aikaisemmin ilmestynyt erään mielestään alaisiaan huonosti kohdelleen ”pomon” kotiovelle ja yrittänyt käydä tähän käsiksi. Miehen oli onnistunut sulkea ovi ja kutsua poliisit.
• Kertoo lehtihaastattelussa, että on rauhallinen luonne, mutta että ”raivostuu, jos syyttä suotta syytetään”.
• Kertoo, että on äärilaitojen mies, joka tekee kaiken täysillä ja heittää läskiksikin täysillä.
• Kärsii toistuvista juomaputkista, joiden aikana jättää liikunnan ja paino voi nousta vuodessa toistakymmentä kiloa. Esim vuonna 2014 omien sanojensa mukaan paino vaihdellut 86kg-105kg välillä.
• Lopetti menestyksekkään triathlon-uran vuoden 2006 lopussa ja vaihtoi sisäsoutuun ja maratonjuoksuun. Syyksi kertoi ”erään kolarin ja aikaisemman työtapaturman yhteydessä kipeytyneen selän”. Lopetuspäätöstä ihmeteltiin lehden mukaan.
• Vastaa kasvonpiirteiltään ja pituudeltaan Auerin kuvausta (erityisesti kulmakarvat ovat juuri tuollaiset, posket pyöreähköt, isot ihohuokoset, silmät syvällä päässä ja näyttävät isoilta, nenä leveä, pituus sentin tarkkuudella oikea). Auer kuvasi murhaajaa näin:
- neli-viisikymppinen tai nuorempi tai vanhempi
- suorat kulmakarvat, jotka eivät olleet voimakkaan väriset ja laskeutuivat kauempaa alaspäin
- tavallisen näköinen
- leveä naama, ei teräviä piirteitä
- pyöreäkasvoinen
- silmät enemmän suurikokoiset kuin pienet ja ne olivat enemmän erillään toisistaan kuin lähellä
- tavallisen muotoiset silmät
- nenä pyöreähkö, normaalin kokoinen
- leveähkö nenä
- isot huokoset
- poliisimies Härmän pituinen (Härmä 188cm)
• Miehen kotitalon pihassa on vanhoissa Google Mapsin kuvissa 80-luvun lopun punainen henkilöauto (tosin Toyota eikä Volvo).
• Miestä ei ole koskaan käsitelty eikä mainittu mediassa. Kuulustelut jätetty pois Ulvilan ETP:stä. Lähes kukaan Ulvilan juttua nykyään naureskelevista ei tiedä ko. henkilön olleen jutun ensimmäinen epäilty.

Kuva
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Trina
Harjunpää
Viestit: 291
Liittynyt: Pe Syys 09, 2011 12:45 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Trina »

Onhan tää nyt ihan helvetin epäilyttävä ukko.
Onko kaikki epäilemättä jättämiset perustuneet alibiin vai onko noista esineistä yritettykkään saada DNA-näytteitä, vaatteista, auton takakontista kuitututkimuksia yms?
- Kasvatan omenoita ja haluan antaa sinullekin yhden. Katso, leikkaan omenan kahtia ja syön itse toisen puolen - näet, että omena ei voi olla myrkytetty!

Vespa velutina
Rico Tubbs
Viestit: 1208
Liittynyt: Pe Heinä 27, 2012 8:41 pm
Paikkakunta: Pirkanmaa

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Vespa velutina »

Jollain keskustelupalstalla vuosia sitten "tiedettiin", että Jukka Lahti oli joskus joutunut johonkin liikenneonnettomuuteen, jossa oli kuollut yksi ihminen. Ja epäiltiin, että Jukan murha olisi kosto tästä onnettomuudesta. Eli että murhaaja oli kuvitellut, että onnettomuus oli Jukka Lahden syy ja tappanut tämän kostoksi tai katkeruudesta tai mistä hyvänsä fiiliksestä.

Tuli vaan mieleen, kun Kuolemannaakka kirjoitit, että "Lopetti menestyksekkään triathlon-uran vuoden 2006 lopussa ja vaihtoi sisäsoutuun ja maratonjuoksuun. Syyksi kertoi ”erään kolarin ja aikaisemman työtapaturman yhteydessä kipeytyneen selän”. Lopetuspäätöstä ihmeteltiin lehden mukaan."

Missä lehdessä tämä henkilö on ollut haastateltavana ja mistä syystä?

"Uskoi, että koira olisi alkanut haukkua, jos epäilty olisi käynyt yöllä ulkona."

Meidän koira ei ainakaan korvaansa lotkauta, jos joku perheenjäsen lähtee ulos, oli kello mitä tahansa. Ei se omalle väelle hauku.

Jotenkin itse uskon klapista löytyneeseen dna:han. Tuo mies voisi olla syyllinen vain, jos hänen dna:nsa olisi mätsännyt halkoon, mutta joku olisi vaientanut labratyöntekijän saman tien tai väärentänyt paperit tai joka tapauksessa jotenkin estänyt näytteen tutkimisen jo Joutsenlahden aikana. Ja on todella vaikea uskoa sen kaltaiseen kähmintään, vaikka kaikki kai on mahdollista.
Aasianherhiläinen Vespa velutina on hieman pienempi kuin eurooppalainen herhiläinen. Tulokkaan erityistuntomerkki on keltaiset jalat.

M#T
Aloitteleva Besserwisser
Viestit: 10
Liittynyt: La Syys 17, 2016 11:33 am

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja M#T »

Miten autossa olevista veritahroista ei ole saatu näytettä ja miten se voi kulua testiin? Käsittääkseni dna näytteen saa muutamasta tipasta.

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9333
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Vespa velutina kirjoitti:Jollain keskustelupalstalla vuosia sitten "tiedettiin", että Jukka Lahti oli joskus joutunut johonkin liikenneonnettomuuteen, jossa oli kuollut yksi ihminen. Ja epäiltiin, että Jukan murha olisi kosto tästä onnettomuudesta. Eli että murhaaja oli kuvitellut, että onnettomuus oli Jukka Lahden syy ja tappanut tämän kostoksi tai katkeruudesta tai mistä hyvänsä fiiliksestä.

Tuli vaan mieleen, kun Kuolemannaakka kirjoitit, että "Lopetti menestyksekkään triathlon-uran vuoden 2006 lopussa ja vaihtoi sisäsoutuun ja maratonjuoksuun. Syyksi kertoi ”erään kolarin ja aikaisemman työtapaturman yhteydessä kipeytyneen selän”. Lopetuspäätöstä ihmeteltiin lehden mukaan."

Missä lehdessä tämä henkilö on ollut haastateltavana ja mistä syystä?

Ulvilan Seudun joku kesänumero, lähinnä urheilusaavutusten/urheilu-uran ja nykykuulumisten takia isohko juttu.

Jutussa kerrotaan lisäksi (unohtuikin laittaa tuohon listaan):
"Elämän suurin kolhu oli lopputili Outokummusta vuonna 2003. Muutos oli metallimiehelle raju vuosikymmenten työputken jälkeen. "Meni aikaa ennen kuin hoksasin, että se ura oli loppu""
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9333
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

M#T kirjoitti:Miten autossa olevista veritahroista ei ole saatu näytettä ja miten se voi kulua testiin? Käsittääkseni dna näytteen saa muutamasta tipasta.
Ei dna:ta saa läheskään aina eristettyä. Tässäkin keississä on kymmeniä näytteitä, joista ei ole dna:ta saatu. Näytettä on vain niin pieni määrä varmaan tai mistä lie johtuu. Usein näyte myös kuluu tutkimuksiin, eikä uutta näytettä ole.

Tuosta auton oven tahrasta voitiin siis osoittaa verta, mutta dna:ta ei saatu.
Sitä en tiedä, mikä oli epäillyn mahdollinen selitys asialle, tai kysyttiinkö sitä edes.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

inner circle
Harjunpää
Viestit: 296
Liittynyt: Su Joulu 28, 2014 5:13 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja inner circle »

Ydinongelma taitaa olla se, että jollain ilveellä tutkinta pitäisi saada pois Porista. Porin poliisin porukka eli Erik Salonsaari ja kumppanit tuskin suostuvat epäiltyä tutkimaan tai ainakaan tutkimaan kunnolla.

Auer itse on toivonut, että KRP tutkisi tämän miehen, mutta ei tiedä, millä keinolla asian saisi vietyä eteenpäin.

Avatar
Emilia_
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 94
Liittynyt: La Elo 13, 2016 5:51 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Emilia_ »

Vaikuttaa epäilyttävältä, kieltämättä. Poliisin pitäisi tutkia ja kuulustella uudelleen.
Ehkä potkujen saaminen oli motiivi surmalle?

Puliukko
Neuvoja-Jack
Viestit: 591
Liittynyt: Ti Tammi 03, 2012 10:21 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Puliukko »

Tämä kyseinen epäilty on näköjään ollut ainakin vuosien 2008 ja 2012 kuntavaaleissa Keskustan ehdokkaana.

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9333
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Puliukko kirjoitti:Tämä kyseinen epäilty on näköjään ollut ainakin vuosien 2008 ja 2012 kuntavaaleissa Keskustan ehdokkaana.
Näin on, joskaan ei kovin suurella äänisaaliilla.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Öppnas Här
Harjunpää
Viestit: 337
Liittynyt: Pe Loka 24, 2014 9:41 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Öppnas Här »

Vai raaka-arska; raaka-arska ja raaka-ansku. Raaka-Arska se ei ollut, koska hänen tapauksensa on poliisin toimesta tutkittu. Eikä huppumiehestä ole yleensäkään mitään näyttöä. Veriset kengänjälketkin ovat kokoa 40-41, korkeintaan 42. Varmaa on, että arska olisi saanut haavoja sekä ikkunalasin särmistä että huonosta puukkonysästä. "Auer huppumiehenä"?
Asialinjalla alati. Pohjolan poliisi. Varo vaaraa. Kavahda konnaa. Pakene pedofiilia. Ikuinen isä. Salainen sopimus. Hallitse halusi.

Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2203
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Öppnas Här kirjoitti:Vai raaka-arska; raaka-arska ja raaka-ansku. Raaka-Arska se ei ollut, koska hänen tapauksensa on poliisin toimesta tutkittu. Eikä huppumiehestä ole yleensäkään mitään näyttöä. Veriset kengänjälketkin ovat kokoa 40-41, korkeintaan 42. Varmaa on, että arska olisi saanut haavoja sekä ikkunalasin särmistä että huonosta puukkonysästä. "Auer huppumiehenä"?
-------------------------------------------------------

Muutama kommentti nimimerkin "Öppnas Här" kirjoitukseen:

1) Monia henkilöitä on kuulusteltu tai tutkittu - parhaiten ja perusteellisimmin on tutkittu Anneli Aueria. Oikeaa tekijää ei ole tavoitettu. Mutta oikea tekijä on silti joku aivan todellinen henkilö. Se henkilö ei liene ainakaan AA, koska hänen osaltaan tutkimus on tehty perusteellisimmin, ja hänet on todettu oikeudessa syyttömäksi.

2) Huppumiehen on nähnyt kaksi silminnäkijää.

3) Pienet veriset kengänjäljet ovat ensiapuhenkilöiden kengänjälkiä. Heidän kenkiensä pohjat on valokuvattu, jotta ne erottuisivat huppumiehen kengän jäjistä. Niiden pohjakuviot ovat aivan erilaisia ja erottuvatkin suuremmista kengän jäljistä, jotka voi tunnistaa olevan "YouTwo" merkkisistä kengistä, ja joissa pohjakuvio on aivan erilainen kuin ensiapuhenkilöiden kengissä. Nämä huppumiehen kengän jäljet ovat luotettavan mittauksen mukaan reippaasti päälle 30 cm pitkiä. Esim. nimimerkki "Jemman" lähettämästä kuvasta nähdään selvästi, että huppumiehen kengänjälki on selvästi päälle 30 cm pitkä, koska alla on lattialaatta, jonka tarkka leveys on 20,0 cm. Verrannon avulla on helppo laskea huppumiehen "YouTwo" kengän pohjan pituus. Se on siis reilusti yli 30 cm. Kengän numeroa ei siitä näe tarkkaan, mutta arvioiden se on todennäköisesti noin 43-45. Selvästi enemmän kuin Jukka Lahden talvinilkkureissa, ja Jukka Lahden kengän koko on ollut Hovioikeuden mukaan 41.

4) Se on totta, että huppumies on todennäköisesti saanut ainakin vähäisempiä haavoja ja vammoja itsekin. Joka tapauksessa hän on saanut päälleen runsaasti veriroiskeita takkahuoneen veristen seinien perusteella. Kahden poliisin todistuksen mukaan Anneli Auerilla ei ole ollut veriroiskeita päällään eikä ole todettu kamppailun jättämiä merkkejä esim. käsissään. Hänellä kyllä on ollut teräaseen pistojälki rinnassa, ja tuo pisto on ulottunut keuhkoihin ja aihettanut ilmarinnan, ja neljän päivän sairaalahoidon. Sen AA on selittänyt tulleen siitä, että huppumies huitaisi häntä teräaseella, kun hän yritti mennä väliin.

Näyttää siltä, että nimimerkin "Öppnas Här" kirjoitus ei ota huomioon totuutta - tosiasioita, jotka tunnetaan yleisesti. :x 8)

Valotus
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: Su Syys 18, 2016 2:12 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Valotus »

Luin kirjan, kuuntelin nauhoitteet, katsoin uusimmat Auerin haastattelut ja selasin hänen oman bloginsa läpi. Todennäköisin vaihtoehto oli semmoinen, että taustalla tapahtui jotain asioita joista pieni piiri tietää. Luultavasti myös Anneli tietää näistä asioista(mahdollinen kiristys taustalla?). Hänen ei itse tehnyt tekoa, mutta hänen täytyi tietää teon tapahtuessa ettei lapsilla tai muilla ole hätää, kunhan Jukka on saatu vain tapettua. Joku Porin poliisissa sotki tutkintaa ja vei sitä haluamaansa suuntaan, että tämä koko homman taustalla oleva salaisuus saatiin peitettyä. Ehkä Jukka tiesi jotain ja hänet piti hiljentää. Tämä lapsiin sekaantuminen nyt oli ihan vitsi ja sillä saatiin mukavasti suuri yleisö vihaamaan Annelia, koska joku pitäisi saada tuomittua.

Mikäli kyseessä olisi ollut vaan naapurin kostoretki, niin miksi murtautua sisään asuntoon jossa on urhin lisäksi muitakin. Itse olisin ainakin tappanut ensin kaikki muut ja lopuksi kiduttaen Jukan, mikäli siis ainoa motiivi olisi ollut kostaa. Mikäli taas ainoastaan Jukan olisin halunnut tappaa, niin parempia tilaisuuksia olisi varmasti tullut monia, joten en pidä tätä teoriaa uskottavana millään tasolla.

Hätäpuhelu on täysin aito ja sen kaikki kummallisuudet selittyy yksinkertaisesti sillä, että Anneli tiesi tekijän ja mikä on homman nimi. Ei hänen tarvinnut pelätä itsensä tai lastensa puolesta.

Avatar
Kuolemannaakka
Frank Columbo
Viestit: 9333
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka »

Valotus kirjoitti:
Mikäli kyseessä olisi ollut vaan naapurin kostoretki, niin miksi murtautua sisään asuntoon jossa on urhin lisäksi muitakin. Itse olisin ainakin tappanut ensin kaikki muut ja lopuksi kiduttaen Jukan, mikäli siis ainoa motiivi olisi ollut kostaa.
Suomessa ei ole kaiketi tapahtunut yhtään kotiin tunkeutumista, jossa olisi tapettu lapsia. Kotiintunkeutumisia on useita joka vuosi, ja usein on paikalla uhrin lisäksi muitakin.

Ei tämmöisissä tilanteissa ajatella mitään järkeviä, eikä ihmeemmin juonitella. Ei kellään suuttuneena toista tapaamaan menevällä ole ajatuksena, että puukottelenpa 4 pikkulasta ja vaimonkin siinä ohessa, etten vain jäisi kiinni... Yleensä ei uhrata kiinnijäämiselle juuri mitään ajatusta. Eikä sisääntulija edes voi varmaksi tietää, kuka siellä kotona on.

Tässäkin oli vain hyvä tuuri, että murhaaja pääsi pakoon. Jos Jukan kynsien alta löytyneestä ihonpalasta olisi DNA saatu, niin murhaaja olisi voinut olla kiinni melkein seuraavana päivänä. Ei vaan saatu.
Kun tontilta pääsee koirien haistamatta pois ja saa parin päivän "etumatkan" kamojen kätkemiselle ja etsitään väärää dna:ta, niin mitenkäs siinä kiinni jäisi, jos pystyy suunsa pitämään kiinni.
Ajatellaan vaikka Tesoman murhaa, jossa on kolmesta epäillystä jo valvontakameran kuvatkin ja murha-ase tallessa ja siinä kolmen henkilön dna, murhaajan kengänjäljet löytyy hangesta ja murha tehty keskellä pyörätietä, eikä silti saada ketään kiinni. Tampereen kiinalaisnaisen murha keskellä kirkasta päivää kaupunkialueella ja jopa uhrin avunhuudot kuultiin ja silti murhaaja livahti, vaikkei taatusti kovin paljon ollut tekoaan suunnitellut. Joskus vaan ei syyllistä saada kiinni, eikä se mitenkään äärettömän poikkeuksellista ole.

Se on aika kova homma, semmoinen lasten puukottelu...ei siihen rupee naapurinmiehet eikä juuri kukaan muukaan. Väkivallassakin oletetaan olevan säännöt, kun ei ne murhaajat telkkarissakaan lapsia puukota=) Miehet tappelee keskenään, naiset huutaa ympärillä. Niin se on monen ihmisen alitajuntaiset mallit rakentuneet, ja niiden mukaan eletään, koska mistään muusta ei ole tietoa, kun ei ole koskaan väkivallan kohteeksi joutunut. Silloin ei pysty kuvittelemaan, että murhaaja isännästä selvittyään kävisi lasten kimppuun, koska eihän ne lapset ole sille murhaajalle mitään tehneet. Naiivia ajattelua, mutta näin se vain on. Asioilla oletetaan aina olevan järkevä syy, vaikka sitä ei usein olisikaan.

P.S. Ja tokihan kun Auer oli jo poliisit paikalle kutsunut, ei murhaajalla enää lapsista ja vaimosta selviydyttyään jää pahemmin aikaa kidutella. Hyvä kun nyt ehti karkuun, 6min ennen poliiseja. Jos hän olisi jäänyt Auerin ja lasten perässä juoksemaan, olisi aivan varmaan jäänyt kiinni.
Laajennettu kakkospainos Ulvilan surma -kirjasta on valmis! Lataa ilmainen 340-sivuinen nettikirja allaolevasta linkistä! Salasana on "ulvila".
www.shorturl.at/agoNS


"Naakat sotkevat paikkoja ja rikkovat heinäpaaleja."

Avatar
Xerxes
Axel Foley
Viestit: 2203
Liittynyt: Ma Huhti 15, 2013 12:11 am

Re: "Auerin huppumies"

Viesti Kirjoittaja Xerxes »

Pidän mahdollisena, että Auerin Huppumies ei ehkä ole se oikea. Ensinnäkin hänen sen aikainen rouvansa todistaa, että mies oli yön kotona. Toiseksi olen arvioinut, että niin isolla miehellä on kengän numero tavallisesti jotain 45-47. Tietysti pitkälläkin miehellä on joskus keskikokoisen miehen jalka, esim. numeroa 43. Itse olen arvioinut huppumiehen jalan kooksi 43-44, vaikuttaa liian pieneltä tälle miehelle. Anneli Auerin arvio miehen koosta voi heittää, Se voi todellisuudessa olla esim. 180 cm, ja miehellä 43-44 numeron kengät. Jäljet viittaavat sellaisiin kenkiin. On olemassa parempikin ehdokas tähän, tosin niitä voi olla useitakin. Tekijä näyttää valmistautuneen huolellisesti tehtävään. Eikä hän ole huumehörhö, vaan älykäs henkilö, joka kyllä on teon aikana voinut olla huumeiden vaikutuksen alaisena. Nämä ovat tietysti vain arvioita. Samaa mieltä jonkun kirjoittajan kanssa siitä, että itse Porin poliisissa on voinut yksi tai useampi poliisi, joka on ajanut samaa linjaa kuin syyttäjä, jonka linja kyllä tunnetaan. Ehkä jopa tieto tai aavistus oikeasta syyllisestä on ollut siellä taustalla. Kaksi kertaa tuomittiin väärä henkilö, ainakin hovioikeuden mukaan. :x

Vastaa Viestiin