Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

synkempi hautajaisvieras
Matlock
Viestit: 800
Liittynyt: Su Tammi 13, 2008 4:08 am

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja synkempi hautajaisvieras »

MissHolmes kirjoitti:Mutta ajatelkaa nyt järkevästi: jos Annelilla ei olisi ollut tarkoitus tappaa Jukkaa, ei hän olisi palannut enää takaisin viimeistelemään tehtäväänsä.

....

Mitä enemmän asiaa itseasiassa miettii, sitä enemmän alkaa tuntua siltä, että koko juttu on pitkään ja hartaasti suunniteltu. :O

Tässä kohden täytyy yhtyä MissHolmesiin, tuon mielipiteen osalta. Hän on ennenkin ollut oikeassa tämän ketjun valossa. Saattaahan olla että vaikka tekijä tässä olisi mielessään pyöritellyt miehensä tappamista pitempäänkin, tuo riita on voinut sitten laukaista tilanteen ja tilnne riistäytynyt siihen malliin että juttu onkin edennyt ajatuksista tekoihin.


Tuosta viimeistelystä. Eikö poliisi todennut että uhri oli "ylitapettu"? Mikäli näin on niin silloin ei kyse ole mistään vahingosta, vaan ehkä juurikin viimeistelystä.


.
.

kaukana poissa


.

Ellu
Alokas
Viestit: 20
Liittynyt: Ti Marras 03, 2009 2:29 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Ellu »

Näin Anneli Auer perustelee vapauttamistaan
Satakunnan käräjäoikeus päättää perjantaiaamuna, voiko Ulvilan murhasta epäillyn Anneli Auerin laskea vapaalle jalalle odottamaan varsinaista rikosoikeudenkäyntiä, joka järjestetään myöhemmin keväällä.

Auerin asianajaja Juha Manner ei vielä maanantaina Satakunnan käräjäoikeuteen jättämässään vapauttamisvaatimuksessa yksityiskohtaisesti perustellut, miksi hänen päämiehensä pitää päästä vapaaksi.

Mannerin tarkoituksena on kuitenkin paitsi vedota pakkokeinolain kohtuullisuuspykälään – käytännössä Anneli Auerin rooliin pienten lasten äitinä – myös suoraan esitutkinta-aineistoon.

– Koska esitutkinta on valmis, vangitsemista ei enää voi perustella esimerkiksi sillä vaaralla, että epäilty haittaisi tutkintaa, Manner sanoo.

Hänen mukaansa vangittuna pitäminen rajoittaa myös merkittävästi Auerin mahdollisuuksia puolustautua tulevassa rikosoikeudenkäynnissä.

– Osaan tutkinta-aineistosta voi tutustua vain, jos käytössä on tietokone. Vankilassa ei tätä mahdollisuutta ole.

Murhajutun syyttäjä Jarmo Valkama vastustaa ehdottomasti Anneli Auerin vapauttamista. Hänen mukaansa suomalaisen oikeuskäytännön vastaista olisi, että murhasta epäilty laskettaisiin vapaalle jalalle odottamaan oikeudenkäyntiä.

Kyllikki S
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2659
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

– Osaan tutkinta-aineistosta voi tutustua vain, jos käytössä on tietokone. Vankilassa ei tätä mahdollisuutta ole.
http://www.verkkouutiset.fi/index.php?o ... a&Itemid=4


http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009102 ... 9_uu.shtml

:mrgreen:
Totuus

HarrietM
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja HarrietM »

Eli käsitellään, vapauttamista ja omaisuuden takavarikkoa, KTn liittyen
Syytettä hänelle tänään e lueta,
syyttäjä puhuu kylläkin 'tahallisesta' teosta, syyte voi tulla lopulta tapostakin.
Porin käräjäoikeudessa käsitellään tänään kahta pakkokeinoasiaa liittyen Ulvilassa joulukuussa 2006 tapahtuneeseen Jukka S. Lahden surmaan.


Aviomiehensä murhasta epäillyn Anneli Auerin, 44, puolustus vaatii, että Auer vapautetaan tutkintavankeudesta.- Anneli Auer on kuitenkin neljän pienen lapsen äiti. Tutkinta on nyt valmistunut, ja puolustautuminen olisi reilun oikeudenkäynnin kannalta paljon helpompaa, kun siihen pystyy valmistautumaan muualtakin kuin vankilasta, Auerin asianajaja Juha Manner sanoo.

Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama ei käsitystä jaa.

- Suomalaisen oikeuskäytännön mukaan on niin, että tahallisen henkirikosepäilyn kyseessä ollessa ei ole ollut tapana, että kuljetaan vapaalla.

Käräjillä käsitellään myös poliisin vaatimus turvaamistoimesta koskien Auerin omaisuutta.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010020 ... 7_uu.shtml
That's a crock!

Teleksi
Charlien Enkeli
Viestit: 1971
Liittynyt: Ma Elo 13, 2007 3:45 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Teleksi »

AA:n aa perustelee vapauttamista, että "hän on kuitenkin neljän lapsen äiti". Kivaa tasa-arvoa. Kuinka usein kuulee perusteltavan, että murhasta epäilty mies pitää vapauttaa, koska "hän on kuitenkin neljän lapsen isä".

Lapsethan voivat tulla äitiä tapaamaan vankilaan, ymmärtääkseni siihen ei ole mitään varsinaista estettä. Toisaalta minun on vaikea kuvitella, että lastaen huostaanottoa purettaisiin niin, että Anneli saisi lapset luokseen odottamaan oikeudenkäytiä. Joten käytännössä tapaamiset varmaan olisivat valvottuja siiviilissäkin - joten lasten tapaamisen näkökulmasta en tiedä mikä se hyöty Annelin vapautumisesta - paitsi ehkä se että vankilan sijasta tapaamisia voisi järjestää sosiaalitoime tiloissa.

Lisäksi voi miettiä sitä, mikä on lasten suhtautuminen äitiinsä tällä hetkellä. Isommat tietävät jo mistä on kyse. Mutta sitä emme tiedä seisovatko he äitinsä takana. Jos äitiä epäillään isän murhasta, niin voi isommilla lapsilla olla hieman sopeutumista ajatukseen siitä, että he ovat äidin kanssa. Lisäksi jos äiti päästettäisiin manipuloimaan lapsia muutamaksi kuukaudeksi ja sitten hän saisi murhatuomion, niin siinä olisi sitten kyllä lapsilla terapian tarvetta yltäkylläisesti.

HarrietM
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja HarrietM »

Kuva

Ulvilan surmaepäilty halusi lasten luokse
Ei vapauteen
Perjantai 5.2.2010 klo 08.05 (päivitetty klo 09.55)
Aviomiehensä murhasta epäilty Anneli Auer saapui oikeuden eteen rauhallisena, mutta hermostuneen oloisena.
Puolustus vaati, että Auer vapautetaan tutkintavankeudesta. Auer on ollut vangittuna yli neljä kuukautta. Puolustuksen mielestä tässä vaiheessa pelkkä matkustuskielto riittäisi, sillä heidän mielestään ei ole vaaraa, että epäilty pakenisi maasta.
Porin käräjäoikeus ei taipunut puolustuksen pyyntöön.

- On todennäköiset syyt edelleen epäillä häntä, oikeus perusteli hetki sitten julkistamaansa päätöstä.

Aueria pidetään vangittuna Turussa.
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010020 ... 7_uu.shtml
That's a crock!

Belker
Lovejoy
Viestit: 1673
Liittynyt: Ma Loka 05, 2009 11:51 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Belker »

Auer koetti äitimyytti-kortilla jäätä. Ei murtunut oikeuden logiikka.

Lapsille on varmasti parasta olla erossa äidistään tällä hetkellä, vaikka ikävää voikin olla. Parempi pieni ikävä kuin että lapsille(kin) sattuisi jotain.

joey
Fitz ratkaisee
Viestit: 6797
Liittynyt: La Marras 10, 2007 9:55 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja joey »

Belker kirjoitti: Lapsille on varmasti parasta olla erossa äidistään tällä hetkellä, vaikka ikävää voikin olla. Parempi pieni ikävä kuin että lapsille(kin) sattuisi jotain.
Hyvin kiteytetty.

En tajua, miten puolustus viitsii edes yrittää tuota - vaikka luonnollisesti kaikki oljenkorjet kannattaakin käyttää. Eihän oikeus voisi missään nimessä suostua miehensä oletettavasti kymmenin puukoniskuin tappaneen (mites ne huhut silmien puhkomisesta ja munien survomisesta?) äidin vaatimuksiin päästä lastensa lähelle. Lisäksi on typerää vedota äitiyteen, jos äitiys ei ole siinäkään vaiheessa painanut vaakakupissa pätkääkään, kun AA on tappanut raa'asti lasten isän yhden lapsen ollessa paikalla.

Stephanie Plum
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 239
Liittynyt: To Loka 29, 2009 1:57 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Stephanie Plum »

Hyvä päätös oikeudelta. Jos Auer on syytön, ymmärtää hän varmasti oikeuden halun suojella lapsia, kunnes hänet syyttömäksi todettaisiin. Jos taasen ei ole syytön, niin siitä saattaisi seurata suuri suru, jos hän pääsiis vapaalle jalalle lapsiansa huoltamaan.
Jokatapauksessa lapsille on tärkeää tässä vaikeassa tilanteessa pysyvä koti ja pysyvä suhde heitä hoitaviin henkilöihin.

Ehkä täysin irrelevanttia, mutta minä kiinnitin huomion tuohon Auerin vaaleanpunaiseen paitaan. Ehkä se on hänelle toimitettu, jotta hän näyttäisi oikeudessa äidilliseltä ja mahdollisimman vähän murhaajalta ja Auer on sen sellissä aamulla päälleen tempaissut sen enempää ajattelematta, miten siinä rinnat näkyvät läpi selvästi. Ehkä Auer ei käytä yleensäkkään pienirintaisena rintsikoita tai sitten on niin poissa tästä maailmasta, että ei välitä asiasta. Ehkä tässä on jotakin syvällisempää äitiyteen liittyvää viestiä (tuskin) tai sitten Auer vain toivoo rakkauskirjeitä piristämään ankeaa vankila arkea? Aika erikoinen pikkuasia kuitenkin, kun Auer varmasti tietää kuviensa leviävän laajalle ja on laihdutussivustoa ylläpitäneenä hyvin tietoinen kehostaan ainakin ennen ollut.

HarrietM
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja HarrietM »

Eli omaisuus on jo takavarikoitu, mutta tätä Auer pyytää purettvaksi-

Satakunnan käräjäoikeus myöhemmin tänään myös vakuustakavarikkoa, jota Auer pyytää purettavaksi.


Kyllä se Auer on ulkonäköön aina panostanut,(sai kenties JJ pään pyörälle, :mrgreen:
komeita poliisejä ympärillään. :wink:

tiukat farkut, tiukka toppi.

Kuva

Kuva
That's a crock!

Kyllikki S
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2659
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Näyttää kyllä vanhenneen vuosia neljässä kuukaudessa.
Vankeusko syynä yhdennäköisyyteen.
http://images.google.fi/images?hl=fi&cl ... =0&ndsp=21
Totuus

Ailar
Sherlock Holmes
Viestit: 3308
Liittynyt: Ti Kesä 26, 2007 3:25 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Ailar »

Minusta Anneli Auer näyttää melko rupsahtaneelta. Hiukset ovat selkeästi harmaantuneet. Väri on kaikonnut niin hiuksista kuin kasvoiltakin. Sitä se neljän seinän sisällä oleskelu tekee.

Voisiko tässä tapauksessa kuitenkin olla niin, että tähän liittyisi kuitenkin kolmaskin osapuoli? Jos Annelilla oli miesystävä kylässä ja oma mies tulikin kotiin, vaikka olisi ilmoittanut jotain muuta. Tällaisesta asetelmasta tuli tappelu, mies höykyytti Lahtea, mutta häipyi sitten paikalta saatuaan itsekin neniinsä ja jätti jälkeensä veriset kengän jäljet.
Eli Anneli olisi "tavallaan" puhunut totta, koska hän ei tekoa yksin tehnyt. Tässä tapauksessa myös lapsi olisi saatu uskomaan (kenties nähnytkin vilauksen), että talossa oli vieras. Vieras ei vaan ollut siellä enää häke-puhelun aikana, vaan Anneli vei teon päätökseen ihan itse.
Jos näin olisi, luottaako Anneli siihen, ettei häntä tuomita, eikä kolmatta osapuolta saada koskaan kiinni?

Kyllikki S
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2659
Liittynyt: Pe Heinä 13, 2007 1:30 am

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja Kyllikki S »

Anneli Auer pettyi
Ulvilan murhasta epäilty Anneli Auer pettyi Satakunnan käräjäoikeuden ratkaisuun pitää hänet edelleen vangittuna. Oikeuden mukaan vangitsemisen jatkaminen ei ole kohtuutonta. Oikeus vetosi mm. epäillyn rikoksen eli murhan vakavuuteen.

Oikeuden päätös oli sinänsä odotettu, mutta Anneli Auerille tietysti pettymys. Hän oli odottanut ja toivonut pääsevänsä vapaaksi, asianajaja Juha Manner kommentoi päämiehensä tuntoja.

Manner ei aio enää toistamiseen vaatia Aueria vapaaksi. Näin 44-vuotias perheenäiti joutuu odottamaan ainakin maaliskuun lopulle asti vangittuna varsinaista rikosoikeudenkäyntiä.

Syyttäjä Jarmo Valkama otaksui, että hän saattaa joutua pyytämään vielä muutaman viikon lykkäystä syytteen nostamisele. Alkuperäinen takaraja oli 26. helmikuuta.
http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satell ... ettyi.html

Kuva
http://www.satakunnankansa.fi/cs/Satell ... ttuna.html
Viimeksi muokannut Kyllikki S, Pe Helmi 05, 2010 12:39 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Totuus

HarrietM
Nikke Knattertton
Viestit: 850
Liittynyt: Ke Syys 30, 2009 4:31 pm

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja HarrietM »

Tuskin liittyy ketään muuta, Auer olisi jo ajat sitten hänet 'tunnistanut'

Kuva

nyt kun ollaan päästy mu lempiaiheeseen eli epäillyn ulkonäon ruotimiseen, niin
vaatetus mielestäni viittaa erittäin huonoon arvostelykykyyn, sekä epäillyn että epäillyn avustajan osalta.
Vaikka minulla ei ole tarkkaa tietoja vankilan säännöksistä Suomessa, niin yleensä kyllä epäilyn avustaja saa tuoda vankilaan asiakkaalleen vaatteita oikeudenkäyntiä varten.
Ilmestyykö Auer nyt pääskäsittelyynkin tiukoissa farkuissa ja vaaleanpunaisessa paidassa.
Oliko se Seija Mörön murhaaja joka saapui oikeuteen eteen kukkapaidassa.

Ulkoinen habitus on jokseekin tärkeä oikeudessa, varsinkin kun kyseessä on juttu jota media seuraa aika tiivisti.

Kaikista paras vaihtoehto on epäillyn kannalta joku vaatimaton, tummavärinen jakkupuku, tai vastaava, vakava ja totinen ilme myös suotavaa.
Hänen vaatetusta voidaan pitää olosuhteiden nähden näyttävänä,
eli hän osoittaa että ei hänelle kauheesti väliä ole, mitä siellä oikeudessa vatvotaan.
Tämä saattaa viitata myös siihen että hänen todellisuustaju on hämärtynyt tai että hän oli ylimielinen oikeutta kohtaan.
IMO.
That's a crock!

MissHolmes
Agentti Scully
Viestit: 8840
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Ulvilan tapaus ( ketju 3 )

Viesti Kirjoittaja MissHolmes »

KuvaKuva

Pikkusen on joo eroa.
Olisiko poliisi tutkinut asiaa eri kantilta, jos epäilty olisi jo alumn alkaen näyttänyt samalta kuin tänään?

Helpompaa olisi ehkä ollut kuitenkin tunnustaa jo alun perin hätävarjelun liioittelu. Saattaisi olla jo kohta vapaana. :(
Nuotio & Äreät Tiput

Lukittu