Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Kuolemannaakka
Agentti Scully
Viestit: 8858
Liittynyt: Ma Touko 31, 2010 10:43 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja Kuolemannaakka » To Kesä 17, 2010 12:06 pm

hellämustapääfinnilä kirjoitti:Missä on mainittu faktaa siitä, että terassilta löytyi Lahden vereen kastuneiden vaatteiden jälkiä?

***No etp:n kuvissa verijälkiä löytyi mm. terassin poistumisaukosta "lattialta", sekä pisara seinältä lampun päältä. Karmeista löytyi verisiä hanskan jälkiä. Kyllähän nämä on esim Turumurren viesteissä postattu jo moneen kertaan. Eikös hanska ole vaate siinä kuin kenkäkin? Miten nämä jäljet tulivat, tai mitä jälkiä ne sitten olivat?***

Tästä on ollut moneen kertaan täällä keskusteluissa: äänitutkija on todennut, ettei häkenauhalta kuulu hänen mielestään ulkopuolisen aiheuttamia ääniä. Se ei sulje pois, etteikö siltä voisi kuulua perheenjäsenten aikaansaamia ääniä?

***No just... eiköhän tämä keissi olisi ratkennut aika nopeasti, jos nauhalta kuuluisi, kuinka Anneli kahlaa takkahuoneen lasinsiruissa puhelun aikana, vaikka ei siellä oman kertomuksensa mukaisesti koskaan käynyt, eikä ulkopuolisen murhaajan talossa ollessa olisi edes voinut käydä.***
*** olisi kiva, jos joku kertoisi MIHIN nämä kaikki kamat katosivat?
Minfon Ulvila-osastossa on kyllä esitetty monenlaisia spekulointeja aiheesta, jos vain haluat lukea, muuta ei oikein voikaan tehdä kuin esittää spekulointeja, kun totuuden asiasta tietää ehkäpä vain yksi henkilö, eikä hänkään sitä oletettavasti halua kertoa julki.

***Niin, on kamalan helppo sanoa, että "Anneli kätki ne jonnekin", ja poliisi vain ei löytänyt. Sillä saadaan asia hyvin sivutettua, ja pian onkin jo yleisessä tiedossa, että Anneli kätki ja oli syyllinen ja voidaan siirtyä muihin yksityiskohtiin :) Annelilla oli kuitenkin aika paljon sitä tavaraa kätkettävänä, ei ne nyt ihan vaan jonnekin häviä tai pakastimen syövereihin kaikki. Pakastin ei sitä paitsi tunnu järin turvalliselta kätköpaikalta, kun sinne näkee yhdellä vilkaisulla.***

Miksei Jukan vaatteista löytynyt Annelin vaatteiden kuituja, jos hän oli miestään pitkähkön ajan kiduttanut?
Tarkoitat kai, ettei Lahden vaatteista löytynyt sen punaisen t-paidan kuituja, joka Auerilla oli yllään poliisin tullessa?

***Punaisen t-paidan, joka hänellä oli yllään, kun häntä puukotettiin. Syyttäjäkään ei kai väittänyt, että hän olisi itseään jälkeenpäin puukottanut. Ei mielestäni ole kuitenkaan mahdollista, että Jukka olisi puukottanut Annelia niin, ettei mitään kuituja paidasta olisi tappelussa häneen tarttunut.***Auer kertoi kuulusteluissaan, että takkahuoneesta kuului niin kovaa tappelun ääntä/mäiskintää, ettei tappaja ehkä kuullut häkeen soittamista. Auer kuuli mäiskinnän äänet, ja kertoi kuulusteluissa niiden kantautuneen selvästi puhelimen luo, mutta nauhalle ne eivät syystä tai toisesta ole tallentuneet. Miksiköhän mahtoi käydä näin?

***Veikkaan, että Jukan huudot ja paniikki saivat hänet kuulemaan/kuvittelemaan lopun mäiskeen. Ainakin hän niin tosissaan mäiskeestä (mitä se nyt sitten tarkoittaakin) moneen kertaan kertoi, että uskoi ainakin itse sellaista kuulleensa. Jos nyt kuvitellaan, että hän oikeasti murhaajan näki, ja kuuli pois juostuaan Jukan huutoa, niin ei ole kaukaa haettua uskoa, että tappelu on käynnissä. (Miksi Jukka olisi yksinään huutanut? :) )Voihan hän tuolla mäiskeellä tarkoittaa nimenomaan niitä Jukan huutoja, jotka ainakin paikoin olivat hyvin kovia.
Toisaalta nauhalla spekulointi ei ole kovin hedelmällistä sikäli, että emme lainkaan tiedä, mitä sille loppupeleissä on tarttunut. Jos ei todistettavasti lähelläkään tapahtuneet askeleet jääneet nauhalle (esim tytön askeleet), niin olisiko jokainen ähkäisy ja "mäiske" jäänyt? Eihän nuo sanat ja huudotkaan kaikki voi oikein olla (Mitäkö/pitääkö... onpa fiksu huuto), pahoin pelkään, että hiljaisemmat mutinat ovat lähinnä tutkijan korvissa, kaikennäköisistä napsahduksista puhumattakaan.***

Hänenhän täytyi tietää, että puhelu tuli nauhalle, koska hän lavasti juoksut ja huudot!
Tyydyn tässä nyt vain kyseenalaistamaan: täytyikö Auerin tietää, että puhelu nauhoitettiin, ja 'lavastiko' hän todella nauhaa varten? Kukapa tietää, vaikka 'lavastus' olisi ollutkin lasta varten?

***Mahdollista toki. Hyvin onnistui, kun sai tytön vielä murhaajan näkemäänkin :D ***

Sekin on vähän outoa, että Jukan avunpyynnöt, joissa hän pyytää itseään puoli tuntia kiduttanutta vaimoaan useaan kertaan apuun, sivuutetaan noin vain, ties minä hourailuina tai aneluna.
Tästäkin aiheesta (miksi Lahti pyysi apua vaimoltaan) on ketjuissa luettavissa paljon spekulaatiota, ihan hyviä ja varteenotettavia näkökantojakin, sanoisin.

Puoli tuntia kiduttanutta vaimoa? Faktaa siitä, että Auerin miestään kohtaan harjoittama 'kidutus' on kestänyt puoli tuntia, on ehkä löydettävissä jostain?

***Turhaa saivartelua takertua yksittäisiin sanoihin. On puhuttu "pitkähköstä ajasta" tai "useista kymmenistä minuuteista" jne. Puoli tuntia on hyvä pyöristys. Pointti on se, ettei kukaan pyydä kiduttajaansa apuun tuolla tavalla.***
Ja se on kummaa, että näin selvä tapaus kuin tämä infolaisten mielestä onkin, niin Annelia ei murhasta tuomita, koska todisteita ei ole (veikkaukseni).
Voihan se olla, ettei tuomita murhasta. Itse uskon silti langettavaan tuomioon. Vaikkei tämä niin 'selvä' tapaus olekaan.
***No nimenomaan tämä ei ole selvä tapaus. Siksi minusta on tyhmää, kun sitä käsitellään täällä ihan yksinkertaisena ja selvänä tapauksena, joka olisi selvinnyt vuosia sitten, mikäli poliisi olisi osannut hommansa. En minä väitä, etteikö Anneli olisi voinut olla syyllinen, mutta väitän, ettei todisteita häntä vastaan ole riittävästi, ja väitän, että joku muukin olisi voinut olla syyllinen. "Tuttu murhaaja" -skenaario vaikuttaa melkein todennäköisimmältä, koska sillä saadaan selitettyä molemmista muista vaihtoehdoista aiheutuvia "mahdottomuuksia".***


Sori, tuli vähän sekava postaus... En vaan osaa :|
Lataa ilmainen 310-sivuinen nettikirja Ulvilan surmasta! 8 vuoden tutkimuksen tulos, runsaasti ennen julkaisematonta materiaalia!
https://drive.google.com/file/d/1L55vVw ... FGYkb/view


Älä usko mitä sanon, tutki mitä sanon

hellämustapääfinnilä
Matlock
Viestit: 832
Liittynyt: Su Helmi 14, 2010 8:52 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja hellämustapääfinnilä » To Kesä 17, 2010 12:49 pm

Siirrän lainaukset häkenauhakeskustelusta 'oikeampaan' ketjuun, ja kommentoin tänne:
Piskooppi kirjoitti:Mielestäni tästäkin on jo keskusteltu, että verianalyysi perustui valokuvatulkintaan. Laikku on laikku. Paljonko verta (ml) sieltä patjasta saatiin herutettua ETP:n mukaan?
Piskooppi kirjoitti:2. Mutta lattialla sitä verta on vielä enemmän. Mistä kaikki veri onkaan peräisin?
Mihin perustat Piskooppi tämän, että lattialla verta on vielä enemmän (kuin sängyssä)?
Jos ymmärrät kaeken, oot varmasti käsittännä viärin.

Mariacka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5089
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja Mariacka » To Kesä 17, 2010 12:54 pm

Siirrän tämän häkepuheluketjusta tähän:
MissHolmes kirjoitti:;) alkaa mennä jo AA:n mehupillitestitasolle.
Voihan näitä kokeilemaan innostunut kokeilla itsekin. Netistä löytyy hakusanoin "blood drying time" varsin havainnollisia kuviakin.
MissHolmes kirjoitti:Asiantuntijan arvio on järkkymätön: verijälkien syntymiseen on kulunut aikaa enemmän kuin AA kertomus antaa aikaa.
Arvio on vähintään kymmenen minuuttia, mutta jopa useita kymmeniä minuutteja.
Mistä tämän järkkymättömän asiantuntija-arvion voi lukea?
MissHolmes kirjoitti:Nuo arviot perustuvat valokuviin ja ensihoitajien raporttiin verestä ruumiissa ja sen ympäristössä.
Kuvaluettelon perusteella lähellekään jokaista jälkeä ei ole kuvattu eikä varsinkaan tuoreeltaan. Ensihoitajien tehtäviin ei kuulu verijälkien rikostekninen arviointi.
MissHolmes kirjoitti:Mariacca: kuvitteletko todella, että lattialämmityksen termostaatti reakoi niin nopeasti, että pissi kuivuu kiinni lattiaan vain minuuteissa? Elä naurata! :lol:
Nyt puhutaan AA kertomukseen perustuvasta VAIN muutamien minuuttien (alle 10 min) tapahtumista. Ja niitä nuo jäljet eivät vastaa.
Ai oliko siellä pissijälkiäkin? Kenen?

Avatar
Tara
Fitz ratkaisee
Viestit: 6165
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja Tara » To Kesä 17, 2010 1:06 pm

Mariacka Miss Holmesille yllä
Ai oliko siellä pissijälkiäkin? Kenen?
Mikäs ihme sekään olisi ollut , kai nyt useimmat pissii kuollessaan..
Mariacka päivämäärä Ma Elo 17, 2009 9:15 pm
rosamarine kirjoitti:
"Tähän liittyen tuli mieleen yksi kysymys... kun ihminen kuolee, niin jossain olin lukevinani, ruumiin nesteet valuvat ulos? ihmisestä? eli jää ns. märkä läntti? ../../.. Mitä se märkä läntti ns. tarkoittaa? Nesteet pakenee?

Virtsarakko tyhjenee useimmiten, koska virtsaa muodostuu koko ajan. Ja se johtuu juuri tuosta lihasjänteyden laukeamisesta.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Mariacka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5089
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja Mariacka » To Kesä 17, 2010 1:08 pm

^Taisi mennä pointti ohi, mutta ei siinä mitään.

hellämustapääfinnilä
Matlock
Viestit: 832
Liittynyt: Su Helmi 14, 2010 8:52 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja hellämustapääfinnilä » To Kesä 17, 2010 1:42 pm

Kuolemannaakka kirjoitti:
hellämustapääfinnilä kirjoitti:Missä on mainittu faktaa siitä, että terassilta löytyi Lahden vereen kastuneiden vaatteiden jälkiä?
***No etp:n kuvissa verijälkiä löytyi mm. terassin poistumisaukosta "lattialta", sekä pisara seinältä lampun päältä. Karmeista löytyi verisiä hanskan jälkiä. Kyllähän nämä on esim Turumurren viesteissä postattu jo moneen kertaan. Eikös hanska ole vaate siinä kuin kenkäkin? Miten nämä jäljet tulivat, tai mitä jälkiä ne sitten olivat?***
Kyllä hanska voidaan mielestäni lukea vaatteisiin, vaikka kai asusteita hanskat tarkkaan ottaen ovatkin, en tätä ole kiistänytkään?

Kirjoitat, että terassilta löytyi Jukan vereen kastuneiden kenkien ja vaatteiden jälkiä, ja kai joku pisarakin:
Kuolemannaakka kirjoitti: Ei terassilla käynyt Annelin kertomuksen mukaan kukaan talon väestä, silti sieltä löytyi Jukan vereen kastuneiden kenkien ja vaatteiden jälkiä, ja kai joku pisarakin.
Kuolemannaakka kirjoitti: ****Miten kengänjäljet ja verijäljet ikkunapuitteissa, ovessa, seinillä ja terassilla tehtiiin?
Terassilaudoituksella todella oli kengänpohjista jääneet jäljet ja ilmeisesti joku muu verijälki, niinkuin turumurre kirjoittaa toisaalla. Kerrot, että pisara verta oli seinällä lampun päällä ja (oven) karmeissa verisiä hanskanjälkiä.

Mutta missä ulkopuolisen surmaajan vaatteista tulleiksi todetut jäljet terassilla, mistä olet löytänyt faktaa näistä jäljistä terassilla (=terassilaudoituksella ja terassin kaiteilla?)? Perustat kuitenkin kannanottosi faktoihin?

En tässä kiistä hanskoista tulleita verijälkiä ovessa, jälkiä seinissä tai kengänjälkiä terassilaudoituksella, veritahraa terassin portaan lähellä tms. joista on tietoa etp:ssä.

Tarkoitukseni ei ole saivarrella, vaan minusta on oleellista (ainakin nimenomaan sinun kanssasi kommunikoidessani), ettei oletettavasti ulkopuolisen vaatteista jääneitä verijälkiä tietääkseni ole löytynyt terassilaudoitukselta/kaiteilta, olen tästä kirjoittanutkin sinulle vastauksena jossain vaiheessa (kyse oli silloin huppumiehen vaatteidenvaihdosta).

Kuolemannaakka kirjoitti: ***No just... eiköhän tämä keissi olisi ratkennut aika nopeasti, jos nauhalta kuuluisi, kuinka Anneli kahlaa takkahuoneen lasinsiruissa puhelun aikana, vaikka ei siellä oman kertomuksensa mukaisesti koskaan käynyt, eikä ulkopuolisen murhaajan talossa ollessa olisi edes voinut käydä.***
Eikös lasia ollut myös pitkällä olohuoneessa?

Kuolemannaakka kirjoitti: ***Niin, on kamalan helppo sanoa, että "Anneli kätki ne jonnekin", ja poliisi vain ei löytänyt.
Mutta näinhän se ilmeisesti on mennyt, koko taloa ei lukemani mukaan ole tutkittu.

Kuolemannaakka kirjoitti: ***Punaisen t-paidan, joka hänellä oli yllään, kun häntä puukotettiin. Syyttäjäkään ei kai väittänyt, että hän olisi itseään jälkeenpäin puukottanut. Ei mielestäni ole kuitenkaan mahdollista, että Jukka olisi puukottanut Annelia niin, ettei mitään kuituja paidasta olisi tappelussa häneen tarttunut.***
En tiedä syyttäjän lopullisista näkemyksistä, mielestäni hän jätti oikeudenkäynnin aikaan tapahtumien yksityiskohdat melko (liian?) auki, totesi vain jotenkin niin, että asiat ovat voineet mennä monella tavalla.

Jos Auer on tuossa paidassaan ollut samassa 120 cm sängyssä nukkumassa Lahden kanssa, olisiko niin, ettei kuituja Lahden t-paidasta olisi siirtynyt Auerin paitaan?

Auer meni kertomansa mukaan repimään tai tönimään huppumiestä (jolloin tämä ilmeisesti tuikkasi veitsellä), löytyikö Auerin punaisesta t-paidasta kuituja (joiden arvellaan olevan peräisin) huppumiehestä?

Miten mahtoi olla, löytyikö Lahden paidasta tai alushousuista Auerin t-paidan kuituja, muistaisiko joku?

Kuolemannaakka kirjoitti:Voihan hän tuolla mäiskeellä tarkoittaa nimenomaan niitä Jukan huutoja, jotka ainakin paikoin olivat hyvin kovia.
Lahti on litteroinnin mukaan hiljaa häkenauhan ensimmäiset 23 sekuntia, jolloin kova mäiske jo kuului (koska huppumies ei ehkä kuullut Auerin soittamista häkeen) Auerin itsensä mukaan.

Kuolemannaakka kirjoitti: ***Turhaa saivartelua takertua yksittäisiin sanoihin. On puhuttu "pitkähköstä ajasta" tai "useista kymmenistä minuuteista" jne. Puoli tuntia on hyvä pyöristys.
Ei tämä ollut saivartelua. Jatkuiko 'kidutusta' todella tuo pitkähkö aika (puoli tuntia), vai tapahtuivatko veitsellä pistot vaikka parissa minuutissa, ja astalointi sekunneissa? Tästä saattaa Auerin mahdollinen langettava tuomio riippua paljonkin: jos oletetaan ettei etukäteissuunnittelua ollut, on oleellinen asia oliko surma erityisen raaka ja julma (tappo vai murha).

Kuolemannaakka kirjoitti: Pointti on se, ettei kukaan pyydä kiduttajaansa apuun tuolla tavalla.***
Tuo edellinen on sinun mielipiteesi, muitakin on niinkuin jo aiemmassa viestissäni mainitsin:

Tästäkin aiheesta (miksi Lahti pyysi apua vaimoltaan) on ketjuissa luettavissa paljon spekulaatiota, ihan hyviä ja varteenotettavia näkökantojakin, sanoisin.


Kuolemannaakka kirjoitti:"Tuttu murhaaja" -skenaario vaikuttaa melkein todennäköisimmältä, koska sillä saadaan selitettyä molemmista muista vaihtoehdoista aiheutuvia "mahdottomuuksia".
Mutta miksei Auer paljastaisi tätä tuttua huppumiestä? Jos on toiminut yhteistyössä tuttavan kanssa, on ainakin osasyyllinen Lahden surmaan joka tapauksessa?
Jos ymmärrät kaeken, oot varmasti käsittännä viärin.

taavetti
Sherlock Holmes
Viestit: 3482
Liittynyt: Pe Helmi 26, 2010 9:17 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja taavetti » To Kesä 17, 2010 2:09 pm

No lähdetään nyt edes siitä, että pissi kuivuu erilailla kuin veri. Veren hyytyy (toki myös kuivuu),mutta on erilaista kuin kuin esim. pissin kuivuminen. Jos unohdettaisiin veren/pissin/mehujälkien ja mustikkakeittojen kuivumisjälkien vertailu? Jos joku on verijäljissä asiantuntija, niin voitaneen luottaa siihen, että hän jotain verestä, hyytymisestä ja verijäljistä tietää.
Ihan vaan mainintana, jokainen on varmaan jossain vaiheessa nähnyt hyytymisen aiheuttamia veriklönttejä, onko kukaan nähnyt hyytymisen aiheuttamia pissaklönttejä?
Herrasmies kulkee aina portaissa edellä. Myös yksin ollessaan.

Mariacka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5089
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja Mariacka » To Kesä 17, 2010 2:28 pm

Ehkä en ilmaissut itseäni riittävän selvästi. Tarkoitukseni oli kuitenkin sanoa, ettei Lahden ole tarvinnut vuotaa sänkyynsä litratolkulla, vaan sängyn veriläikkään on riittänyt maks. muutama desilitra verta. Koska lakana ja patja ovat huokoista materiaalia, sänkyyn ei ole välttämättä muodostunut minkäänlaista hyytymää (vrt. verinen kengänjälki housujen lahkeessa). Veri hyytyy klimpeiksi, kun se on "kasassa" tai imeytymättömän/huonosti imeytyvän materiaalin päällä.

Jos joku verijälkianalyytikko olisi ollut paikan päällä heti tuoreeltaan, hän olisi osannut antaa tarkemmat arviot verijälkien ajankohdasta. Tapahtumapaikalta (minuutteja ja tunteja myöhemmin) otettuihin valokuviin perustuva analyysi tunteja, päiviä, kuukausia ja ehkä vuosiakin myöhemmin sen sijaan ei ole mielestäni eksakti menetelmä todentamaan verijälkien syntymäajankohtaa minuutilleen. Toki olisi mielenkiintoista nähdä ne järkkymättömät asiantuntija-arviot, joihin syyttäjä perusti arvionsa murhan kestosta. Epäilen kuitenkin niiden 100-prosenttista luotettavuutta, kunnes toisin todistetaan.

Severin A
Tarkastaja Morse
Viestit: 994
Liittynyt: Pe Loka 02, 2009 2:09 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja Severin A » To Kesä 17, 2010 2:32 pm

Jossakin terassikuvassa näkyy lampun päällä sakset ja jotain. Onko tietoa mitä saksien seurana on?
Älä oleta

surfergirl
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 947
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja surfergirl » To Kesä 17, 2010 2:55 pm

Mariacka kirjoitti:Ehkä en ilmaissut itseäni riittävän selvästi. Tarkoitukseni oli kuitenkin sanoa, ettei Lahden ole tarvinnut vuotaa sänkyynsä litratolkulla, vaan sängyn veriläikkään on riittänyt maks. muutama desilitra verta. Koska lakana ja patja ovat huokoista materiaalia, sänkyyn ei ole välttämättä muodostunut minkäänlaista hyytymää (vrt. verinen kengänjälki housujen lahkeessa). Veri hyytyy klimpeiksi, kun se on "kasassa" tai imeytymättömän/huonosti imeytyvän materiaalin päällä.

Jos joku verijälkianalyytikko olisi ollut paikan päällä heti tuoreeltaan, hän olisi osannut antaa tarkemmat arviot verijälkien ajankohdasta. Tapahtumapaikalta (minuutteja ja tunteja myöhemmin) otettuihin valokuviin perustuva analyysi tunteja, päiviä, kuukausia ja ehkä vuosiakin myöhemmin sen sijaan ei ole mielestäni eksakti menetelmä todentamaan verijälkien syntymäajankohtaa minuutilleen. Toki olisi mielenkiintoista nähdä ne järkkymättömät asiantuntija-arviot, joihin syyttäjä perusti arvionsa murhan kestosta. Epäilen kuitenkin niiden 100-prosenttista luotettavuutta, kunnes toisin todistetaan.
Mut lähteekö se asiantuntija-arvio siitä oletuksesta, että JL:n olisi tarvinnut vuotaa litratolkulla? Muutaman desinkin vuotamiseen saattaa joskus mennä tovi.

MissHolmes
Agentti Scully
Viestit: 8866
Liittynyt: Ti Syys 11, 2007 2:19 pm
Paikkakunta: Etelä-Suomi

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja MissHolmes » To Kesä 17, 2010 3:13 pm

Voisiko todella olla mahdollista, että useat asiantuntijat erehtyisivät luulemaan muutamassa minuutissa (max.6 min) syntyneitä verijälkiä ehdottomasti yli 10 minuutin aikana syntyneiksi?

Voisiko olla mahdollista, että JL:llä todella olisikin ollut joku sellainen sairaus joka pikaisesti sängyllä käydessä olisi saanut veren vuotamaan huomattavalla paineella ja nopeudella? Ja taas lattiatasolla tuo veri olisi hyytynyt lähestulkoon nopeammin kuin vuosi?


Syy siihen, ettei surmaajasta ole jäänyt kunnon poistumisjälkiä on se, että veri lattialla oli hyytynyttä ja osittain kuivunutta. Vain päähän kohdistuneiden lyömntien jäljiltä oli turetta verta...

Minusta tuossa ei ole epäselvää.
Nuotio & Äreät Tiput

Mariacka
Sherlock John Holmes
Viestit: 5089
Liittynyt: Ma Syys 10, 2007 7:34 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja Mariacka » To Kesä 17, 2010 3:33 pm

MissHolmes kirjoitti:Voisiko todella olla mahdollista, että useat asiantuntijat erehtyisivät luulemaan muutamassa minuutissa (max.6 min) syntyneitä verijälkiä ehdottomasti yli 10 minuutin aikana syntyneiksi?

Voisiko olla mahdollista, että JL:llä todella olisikin ollut joku sellainen sairaus joka pikaisesti sängyllä käydessä olisi saanut veren vuotamaan huomattavalla paineella ja nopeudella? Ja taas lattiatasolla tuo veri olisi hyytynyt lähestulkoon nopeammin kuin vuosi?

Syy siihen, ettei surmaajasta ole jäänyt kunnon poistumisjälkiä on se, että veri lattialla oli hyytynyttä ja osittain kuivunutta. Vain päähän kohdistuneiden lyömntien jäljiltä oli turetta verta...

Minusta tuossa ei ole epäselvää.
Pitää muistaa myös, että kengänpohjasta jäi verta arkun päällä olleeseen housunlahkeeseen. Eivätkä molemmat kengät olleet välttämättä pohjastaan veriset. Oliko takaterassin lattia märkä tai kostea? Jne.

Muuten en viitsi toistaa itseäni esim. tuon vuodon suhteen.

Keitä ovat nuo "useat asiantuntijat" ja mistä heidän lausuntonsa voi lukea?

surfergirl
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 947
Liittynyt: Su Helmi 01, 2009 11:20 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja surfergirl » To Kesä 17, 2010 3:41 pm

Kuva

Jos surmaaja missään vaiheessa oleskeli tuolla lähestulkoon kauttaaltaan verisellä alueella sängyn vieressä missä JL on eniten vuotanut niin olisiko hän seissyt yhdellä jalalla koko ajan niin että sai vain toisen kengän veriseksi vai vuotiko verta enimmäkseen vasta sen jälkeen kun hän oli jo lähtenyt?

Avatar
Toripolliisi
Magnum
Viestit: 1366
Liittynyt: To Touko 20, 2010 8:28 pm

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja Toripolliisi » To Kesä 17, 2010 3:47 pm

surfergirl kirjoitti:Jos surmaaja missään vaiheessa oleskeli tuolla lähestulkoon kauttaaltaan verisellä alueella sängyn vieressä missä JL on eniten vuotanut niin olisiko hän seissyt yhdellä jalalla koko ajan niin että sai vain toisen kengän veriseksi vai vuotiko verta enimmäkseen vasta sen jälkeen kun hän oli jo lähtenyt?
Kuvatekstissä lukee: "veritahroja koko alueella", se ei tarkoita että kyseessä olisi "lähestulkoon kauttaaltaan verinen alue" noi tarkkaan ottaen..
..saapa nähä..

Piskooppi
Alibin kestotilaaja
Viestit: 315
Liittynyt: Ma Touko 24, 2010 8:40 pm
Paikkakunta: Helsinki

Re: Jäljet; verijäljet - hajujäljet

Viesti Kirjoittaja Piskooppi » To Kesä 17, 2010 4:02 pm

Hellämustapääfinnilä kirjoitti:Mihin perustat Piskooppi tämän, että lattialla verta on vielä enemmän (kuin sängyssä)?
Rouva, tälläinen tulkinta on aivan mahdollinen! Syyttäjä esittää pelkkään pinta-alaan perustuvan verimääräanalyysin sängyn patjan osalta. Eikö pinta-alaa voi käyttääkään sitten lattian suhteen?

Puolustuksen kannalta vaihtoehtoiset tapahtumakuvaukset ovat homman clue. Oliko patjalla oleva veri edes uhrin, onhan tämä nyt 100%:n varmaa? Jos ei, niin onhan mahdollista, että AA on saanut keskenmenon tai että munuaissairaudesta kärsivä huppumies on jättänyt oman verisen pissimerkin patjalle mäiskinnän lomassa. Nämä ovat yhtä varteenotettavia vaihtoehtoja kuin teoria nukkuvan miehen puukottamisesta kylkeen siten, ettei tämä oikeastaan ymmärrä tapahtunutta, "heräilee" kesken häkepuhelun ja sitä rataa.
En ole puolesta tai vastaan tässä asiassa, päinvastoin.

Lukittu