Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Keskustelua Ulvilan tapauksesta

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Lukittu
Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja turumurre » Pe Huhti 30, 2010 4:15 pm

Ulvilan surman poliisitutkinta alkaa yhä enemmän muistuttaa rikoselokuvien maailmaa, sanoo Satakunnan Kansa.

Muut lehdet aiheesta:
Soluttautuiko poliisi Auerin lähelle?
Anneli Auerin puolustus nosti Satakunnan käräjäoikeudessa esiin kysymyksen, käyttikö poliisi soluttautujaa Ulvilan murhaa ratkoessaan.
Asianajaja Juha Manner kysyi rikosylikonstaapeli Tapio Santaojalta mahdollisista poikkeuksellisista menetelmistä. Santaoja kieltäytyi vastaamasta poliisilain 44 §:n perusteella.
- Ellei tuomioistuin toisin määrää, Santaoja lisäsi.
Pykälässä säädetään poliisien oikeudesta kieltäytyä paljastamasta valeostoihin tai peitetoimintaan, kuten soluttautumiseen, osallistuvien kollegojensa henkilöllisyyttä.
Tuomioistuin voi kuitenkin määrätä vastaamaan, jos käsiteltävänä on tarpeeksi vakava rikos, eikä tiedon paljastaminen vaarantaisi peitepoliisien tai näiden läheisten turvallisuutta.
Uhrin Jukka S. Lahden omaisten asianajaja Seppo Kauppila pyysi tuomioistuinta harkitsemaan, pitäisikö Santaoja velvoittaa vastaamaan kysymykseen.
Jo aiemmin on tullut esiin, että poliisi harjoitti teknistä tarkkailua Auerin ja tämän lasten asunnossa.
Eilen käräjillä ilmeni, että asunto oli kuuntelussa jo ennen Auerin ensimmäistä epäiltynä kuulustelua 23. elokuuta 2009 eli kuukautta ennen hänen pidättämistään.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2118810
Oliko Auerin poikaystävä poliisin vakooja?
Poliisin mahdollinen peitetoiminta Ulvilan surman tutkimuksissa nousi jälleen perjantaiaamuna esiin Satakunnan käräjäoikeudessa.
Surmatun Jukka S. Lahden omaisten asianajaja Seppo Kauppila uusi vaatimuksensa, että poliisin pitää paljastaa, oliko syytetyn Anneli Auerin lähipiiriin ujutettu soluttautuja.
Murhajutun päätutkija kieltäytyi torstaina oikeudessa vastaamasta kysymykseen mahdollisesta peitetoiminnasta.
Kauppila korosti, että kyse on tutkinnallisesti erittäin epäselvästä asiasta.
- Soluttautujasta voidaan antaa henkilöä paljastamatta jotain tietoja ainakin joillekuille. Henkilöt, joita edustan, haluavat tietää mahdollisimman tarkoin, mitä esitutkinnassa on tapahtunut, Kauppila sanoi.
Hänen mukaansa mahdollisella peiteoperaatiolla ei ilmeisesti ole saatu syytettä tukevaa näyttöä. Sitä ei voi tietää, onko saatu syytettä vastaan puhuvaa näyttöä.
Myös Auerin asianajaja Juha Manner yhtyi vaatimukseen, että päätutkija velvoitetaan vastaamaan kysymykseen peitetoiminnasta. Hän vaati myös, että mahdollisesta peiteoperaatiosta laadittu raportti luovutetaan oikeudelle.

Poikaystävää epäiltiin poliisin vakoojaksi
Satakunnan Kansa uutisoi tänään, että soluttautuja oli "hyvin todennäköisesti" tekeytynyt Auerin sulhaskandidaatiksi. Asianajaja Manner sanoi lehdelle, että Auerin elämään oli keväällä 2009 ilmestynyt mies, joka katosi jäljettömiin syksyllä Auerin pidätyksen jälkeen.
Iltalehden mukaan Auer seurusteli vuoden 2009 alusta kahdeksan kuukautta miehen kanssa, joka herätti hänen epäilyksensä. Suhde päättyi heti, kun Aueria kuulusteltiin ensimmäisen kerran rikoksesta epäiltynä viime elokuussa.
Poikaystävää koskeviin epäilyihin viittaa myös Auerin 12-vuotias tytär, jionka videopuhuttelu viime syksyltä katsottiin oikeudessa pari viikkoa sitten.
Videolla tytär kertoo, että äidin kanssa oli pohdittu salakuuntelun mahdollisuutta ja jopa sitä, että "äitin poikaystäväkin voi olla poliisi ja esittää äitin poikaystävää".
Auer oli sanonut tyttärelleen, että se "voi olla yksi vaihtoehto".
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=2120096
Syyttäjä tiesi soluttautujasta
Jarmo Valkama myönsi kuulleensa jo ennen oikeudenkäyntiä poliisin käyttämästä peitetoiminnasta Anneli Auerin tutkinnassa.
Kihlakunnansyyttäjä Jarmo Valkama myönsi Iltalehdelle tienneensä poliisin käyttämästä soluttautujasta jo ennen eilistä, kun asia tuli esiin oikeussalissa.
Valkama ei kuitenkaan tiedä, millaista peitetoimintaa poliisi käytti ja koska se tapahtui.
- En tiedä mitään yksityiskohtia tästä toiminnasta, mutta sen voin myöntää, että minulla oli vinkkiä tästä ennen eilistä.
Valkama sanoi olevansa tietämätön siitä, oliko soluttautuja Auerin poikaystävä. Hän kuitenkin tietää, että soluttautuja ei saanut tietoonsa mitään, mikä tukisi Auerin syyllisyyttä.
- Tiedän, että peitetoiminta ei tuonut esiin mitään olennaista. Jos sieltä olisi jotain saatu, niin olisihan siitä meille kerrottu.
Auerin asianajaja Juha Mannerin mukaan olisi kuitenkin tärkeä tietää, mitä tietoa poliisi sai selville peitetoiminnassaan.
- Siellä ei ole välttämättä selvinnyt syytettä tukevaa materiaalia, mutta esiin on voinut tulla sellaista, mikä kiinnostaa puolustusta.
Omaisten asianajaja Seppo Kauppila esitti aamulla oikeudelle vaatimuksen siitä, että poliisin on kerrottava peitetoiminnastaan.
Erikoinen poikaystävä
Tänään oikeudessa selvisi myös se, että Auerin kanssa viime vuonna noin kahdeksan kuukautta seurustellut mies oli hyvin omituinen. Tätä asiaa todistivat Auerin veli ja hänen vaimonsa.
- Tämä Seppo oli ihmeellinen. Ei heidän suhteensa ollut mikään normaali parisuhde, veli totesi.
Auer on kertonut aiemmin, että samainen poikaystävä halusi lainata häneltä kirvestä, vasaraa ja sorkkarautaa vain muutama viikko ennen hänen pidätystään. Mies sanoi tarvitsevansa välineitä parkettiremonttia varten.
Oikeudessa on mahdollisiksi surmavälineiksi esitetty juuri kirvestä, vasaraa ja sorkkarautaa.
Auerin asianajaja pyysi poliisilta esitutkinnan loppuvaiheessa myös lisäselvitystä ja dna-näytettä Seposta. Näihin pyyntöihin poliisi ei suostunut, koska "niihin ei ole tarvetta".
http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010043 ... 8_uu.shtml

Bias
Magnum
Viestit: 1378
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Bias » La Touko 01, 2010 4:41 am

Kuvitteellisessa tilanteessa seurustelisin ihmisen kanssa, jota alettaisiin kuulustella epäiltynä puolisonsa todella raa'asta murhasta. Olen kenties huomannut jotain erikoista seurustelukumppanissani jo ennen, ja kun kuulustelut alkavat, vakuutun siitä, että kumppanini voisikin olla murhaaja. Mitä teen?

Muutan muualle, hankin salaisen puhelinnumeron, estän osoitetietojeni jakamisen. Toisin sanoen katoan maan alle, koska pelkään, että saatan itsekin olla vaarassa. En halua myöskään tulla leimatuksi julkisesti tai tuttavapiirissä murhaajan heilaksi.

Voi toki olla, että kyseessä on soluttautuja. Mutta en pitäisi ajatusta pelästyneestä ja siksi kadonneesta ihmisestäkään mahdottomana.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

v-a-45
Charlien Enkeli
Viestit: 1878
Liittynyt: Su Helmi 08, 2009 12:40 pm

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja v-a-45 » La Touko 01, 2010 9:48 am

Tästä Seposta, Annelihan "tapasi" hänet netin kautta keväällä 2009, "seurustelu" kesti 8 kuukautta. Olisi nyt todella kiinostavaa tietää milloin he ensikertaa tapasivat noin oikeasti ja missä? Koska Anneli on esitellyt Sepon myös lapsille, niin onko Seppo asustellut Annelin luona vai mitä? Mielenkiintoinen juttu kaikenkaikkiaan. Sitä en ymmärrä miksi Manner kysyy onko Seposta otettu dna jos kerran tutustuivat vasta 2009 ja minkä netti sivun kautta sekin kiinnostaa, onko jopa minfon kirjoittaja tämä mies vai missä kirjoitellut ja miten Anneli sen yhdistää minfoon tai Manner?
kohtalo sekoittaa kortit ja me vain pelaamme

matlockb
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4504
Liittynyt: Ma Maalis 29, 2010 6:17 am

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja matlockb » La Touko 01, 2010 9:49 am

On se hyvä että edes yhdessä asiassa on samaa mieltä sekä puolustus ja vastapuolen asianajaja, siis että poliisin pitäisi paljastaa millaista peitetoimintaa on käytetty, olisihan se mielenkiintoista kyllä kuulla.

Va Dinci
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 49
Liittynyt: Ti Maalis 30, 2010 7:43 pm

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Va Dinci » La Touko 01, 2010 12:35 pm

Videolla tytär kertoo, että äidin kanssa oli pohdittu salakuuntelun mahdollisuutta ja jopa sitä, että "äitin poikaystäväkin voi olla poliisi ja esittää äitin poikaystävää".
Auer oli sanonut tyttärelleen, että se "voi olla yksi vaihtoehto".
Mielenkiintoista olisi tietää, milloin näitä on äidin ja tyttären toimesta pohdittu, koska syyttömälle ei luonnollisestikaan tule mieleen moista pohtia, siis ennen kuin on kertaakaan epäiltynä kuulusteltu. Ei, vaikka sulhanen pyytää kirvestä, sorkkarautaa ja vasaraa lainaan.

Who was it
Ran-tan-plan
Viestit: 350
Liittynyt: Ti Syys 29, 2009 2:00 pm

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Who was it » La Touko 01, 2010 1:15 pm

Ehkäpä Seppo olikin naimisissa toisaalla, ja katsoi parhaaksi kadota ennen mediamyllytystä...

Henk. koht. kyllä uskon tuohon soluttautumiseen.

Mäkrö
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2009 8:33 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Mäkrö » La Touko 01, 2010 1:39 pm

Minusta tuntuu tosi pahalta tuo "roolileikki", ole syytetty syyllinen tai ei. Kahdeksan kuukautta on todella pitkä aika ja esimerkiksi lapset saattavat jo tottua ja pitää "isäehdokkaasta". Puhumattakaan syytetyn tunteista. Toki tarkoitus pyhittää keinot, mutta aika sumuisilla vesillä tässä on liikuttu...Onko poliisi missään vaiheessa myöntänyt, että kyseessä oli heidän miehensä? Minulle tuli mieleen, voisiko kyseessä olla peräti joku tämän palstan kirjoittelija tai joku muu "kotietsivä", joka koitti tapausta selvittää ominpäin.

Myrskylintu
Ran-tan-plan
Viestit: 372
Liittynyt: Su Huhti 12, 2009 12:56 pm

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Myrskylintu » La Touko 01, 2010 2:16 pm

Ihan tippa tuli linssiin. Akka tunnistaa ensin harkiten väärän miehen tunnistusrivistä. Kyllä, herättää oikein suurta empatiaa tällainen henkilö. Ajatteli varmasti hyvin hellästi myös tunnistamansa henkilön tunteita. Lastensa tunteista ei välitä pätkän vertaa tämä ihminen. Niisk. Mitä tuohon toimintaan tulee, niin käsittääkseni soluttautuminen on täysin laillista, ja käytetään paljon esimerkiksi huumerikoksissa. Nyt oli sentään kyseessä murha, eivätkä vain huumeet. Murha ei vanhene, soluttautumisia voidaan tarvittaessa jatkaa.

Avatar
Tara
Fitz ratkaisee
Viestit: 6165
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Tara » La Touko 01, 2010 2:47 pm

Jutun tutkinta alkoi todella nurinkurisesti: Käärme lumosi tutkijat, alusta asti, johti väärille poluille, Auer vain jatkoi valehteluaan, osoitti sormella syytöntä - - ottiko huomioon syyttömän tunteet?? Kuka muistaa murhatun tunteita. Niin, Jukan tuhkat ovat meressä, mitäs niistä hänen, kuolleen miehen tunteista enää...

Käärmeelle käärmeen keinot. Eihän Auerilla pitäisi olla mitään salattavaa. Miksi huolestua tai loukkaantua, jos on kerran syytön? Miksei hän sitten huuda viattomuuttaan ilmoille? Onko hänellä mitään tunteita itsellään - muita kuin itseään kohtaan? Miksi 'poliisin ei tarvitse tietää kaikkea mitä me tiedetään'? Tympeä ilme kasvoillaan istuu oikeuden edessä, niin pahoin 'loukattu' ihminen! Levottomat kädet hakeutuvat pöydän alle piiloon, tarrautuvat käsinojiin, sormet menevät herkästi nyrkkiin, liian usein käsivarret puuskassa, silmin nähden yrittää pitää pokkaansa kasassa, mutta päätä vain tutisuttaa ja katse harhailee, suu lähes kroonisesti tiukasti mutrulla. Jokin sitä päätä tutisuttaa.

Jos haluaa selvittää asian, niin miksi salata yhtään mitään asiaan liittyvää?? Auerin mielestä häntä ei varmasti olisi saanut edes syyttää, ei epäilläkään.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Mäkrö
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2009 8:33 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Mäkrö » La Touko 01, 2010 2:54 pm

Myrskylintu kirjoitti:Ihan tippa tuli linssiin. Akka tunnistaa ensin harkiten väärän miehen tunnistusrivistä. Kyllä, herättää oikein suurta empatiaa tällainen henkilö. Ajatteli varmasti hyvin hellästi myös tunnistamansa henkilön tunteita. Lastensa tunteista ei välitä pätkän vertaa tämä ihminen. Niisk. Mitä tuohon toimintaan tulee, niin käsittääkseni soluttautuminen on täysin laillista, ja käytetään paljon esimerkiksi huumerikoksissa. Nyt oli sentään kyseessä murha, eivätkä vain huumeet. Murha ei vanhene, soluttautumisia voidaan tarvittaessa jatkaa.
Joo, ymmärrän kyllä mitä tarkoitat ja olen osittain ihan samaa mieltä. Mutta jos syytetty olisikin syytön, niin aika hurjaa toimintaa poliisilta. Tietenkään ei voi tietää, millainen tämä 8kk suhde on ollut, mutta olisi aika paha homma, jos vaikka lapset olisivat kiintyneet tähän salapoliisiin tuona aikana. Jokatapauksessa varsin erikoinen ratkaisumalli, jos tämä poikaystävä oikeasti oli poliisi. Eikö kotietsintää olisi voitu suorittaa helpommin tms?

Bias
Magnum
Viestit: 1378
Liittynyt: Su Heinä 19, 2009 1:04 pm

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Bias » La Touko 01, 2010 3:10 pm

Mäkrö kirjoitti: Mutta jos syytetty olisikin syytön, niin aika hurjaa toimintaa poliisilta. Tietenkään ei voi tietää, millainen tämä 8kk suhde on ollut, mutta olisi aika paha homma, jos vaikka lapset olisivat kiintyneet tähän salapoliisiin tuona aikana. Jokatapauksessa varsin erikoinen ratkaisumalli, jos tämä poikaystävä oikeasti oli poliisi. Eikö kotietsintää olisi voitu suorittaa helpommin tms?
Eihän poliisin tutkinta voi perustua ajatukseen, että vain taatusti syyllisiä tutkitaan. Poliisin tehtävä ei edes ole päättää, onko AA syyllinen vai syytön. Se tutkii. Ja uskon, että jos muilla keinoin ei saada selvyyttä asiaan, niin myös tuo peitetoiminta on tarpeen näin vakavassa asiassa. Toisaalta tutkimusten tarkoitus ei ole pelkästään syyllisen etsiminen. Yhtä tärkeää on, voidaanko tutkimuksilla todistaa joku epäilty syyttömäksi.

Jos taas on aihetta epäillä lasten äitiä murhaajaksi, niin minusta on lastenkin etu, että asia tutkitaan. Jos perinteisemmät keinot eivät tuota tulosta, sitten vaikka soluttautumalla. On pienempi paha, että asia selviää kuin se, että lapset ovat ehkä kiintyneet ihmiseen, joka elämästä katoaa 8kk:n jälkeen. Minusta on lasten etu, että heidän elämässään on paikalla joku muukin aikuinen, kuin murhasta epäilty. Olkoon sitten vaikka poliisi.

Toisaalta, koska AA:lla oli haku päällä, niin varmasti joku "lohduttaja" sen paikan olisi täyttänyt. Jos ei soluttautuja, niin joku muu mies. Tulos olisi ollut sama suurella toden näköisyydellä.

Kotietsinnästä vielä. AA ei enää asunut samassa talossa, ja tuskinpa on edes ottanut mukaansa raskauttavia todisteita, jos niitä on olemassa ollut. Kyllä minä ainakin heivaisin kaatikselle tai muualle hyvin pian välineen, jolla olisin jonkun kylmäksi laittanut.
Ei ole syyttömiä. On vain huonosti kuulusteltuja.
Josif Stalin

Mäkrö
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 249
Liittynyt: Ti Joulu 29, 2009 8:33 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Mäkrö » La Touko 01, 2010 3:33 pm

Bias kirjoitti: Eihän poliisin tutkinta voi perustua ajatukseen, että vain taatusti syyllisiä tutkitaan. Poliisin tehtävä ei edes ole päättää, onko AA syyllinen vai syytön. Se tutkii. Ja uskon, että jos muilla keinoin ei saada selvyyttä asiaan, niin myös tuo peitetoiminta on tarpeen näin vakavassa asiassa. Toisaalta tutkimusten tarkoitus ei ole pelkästään syyllisen etsiminen. Yhtä tärkeää on, voidaanko tutkimuksilla todistaa joku epäilty syyttömäksi.
Rajojen vetäminen on hankalaa näissä asioissa. Periaatteessa, kun on ryhdytty näin radikaaliin toimintatapaan, poliisi on luultavasti jo varma syyllisyydestä. Siis olettaen, että tämä henkilö on ollut edes poliisi. Toki tätä tutkimista voidaan ajatella lasten etuna, kuuntelu ainakin sitä oli, mutta mitä jos jossain tapauksessa epäilty romahtaisi ymmärrettyään sulhon olevan etsivä ja tekisi jotain pahaa itselleen tai perheelleen? Ja siis eniten arveluttaa juuri tuo 8kk mittainen suhde ja se, millaisen siteen se on lapsille tehnyt tähän sulhoon. Ehkä tästä suhteesta teki juuri "erikoisen" se, että mies piti paljon etäisyyttä perheeseen, varoen juuri kontaktia lapsiin. Jos oletetaan, että tämä mies oli etsivä, saavutettiinko sillä mitään tuloksia, vai pikemminkin vain sotkua tilanteeseen?

Avatar
turumurre
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4781
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 3:57 pm

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja turumurre » La Touko 01, 2010 3:50 pm

Tämmönen mua on aina kauhistattunut, että löytyy ihmisiä jotka osaavat ’jalkaterän asennosta’ kertoa minkälainen ihminen on. Ei tässä uskalla enää ulkonakaan liikkua, jos vaikka vastaan tulee joku selvännäkijän kyvyt omaava psykoloki.
Käärmeelle käärmeen keinot. Eihän Auerilla pitäisi olla mitään salattavaa. Miksi huolestua tai loukkaantua, jos on kerran syytön? Miksei hän sitten huuda viattomuuttaan ilmoille? Onko hänellä mitään tunteita itsellään - muita kuin itseään kohtaan? Miksi 'poliisin ei tarvitse tietää kaikkea mitä me tiedetään'? Tympeä ilme kasvoillaan istuu oikeuden edessä, niin pahoin 'loukattu' ihminen! Levottomat kädet hakeutuvat pöydän alle piiloon, tarrautuvat käsinojiin, sormet menevät herkästi nyrkkiin, liian usein käsivarret puuskassa, silmin nähden yrittää pitää pokkaansa kasassa, mutta päätä vain tutisuttaa ja katse harhailee, suu lähes kroonisesti tiukasti mutrulla. Jokin sitä päätä tutisuttaa.

Sessan
Alibin kestotilaaja
Viestit: 302
Liittynyt: Su Tammi 31, 2010 12:06 am

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Sessan » La Touko 01, 2010 4:04 pm

turumurre kirjoitti:Tämmönen mua on aina kauhistattunut, että löytyy ihmisiä jotka osaavat ’jalkaterän asennosta’ kertoa minkälainen ihminen on. Ei tässä uskalla enää ulkonakaan liikkua, jos vaikka vastaan tulee joku selvännäkijän kyvyt omaava psykoloki.
Käärmeelle käärmeen keinot. Eihän Auerilla pitäisi olla mitään salattavaa. Miksi huolestua tai loukkaantua, jos on kerran syytön? Miksei hän sitten huuda viattomuuttaan ilmoille? Onko hänellä mitään tunteita itsellään - muita kuin itseään kohtaan? Miksi 'poliisin ei tarvitse tietää kaikkea mitä me tiedetään'? Tympeä ilme kasvoillaan istuu oikeuden edessä, niin pahoin 'loukattu' ihminen! Levottomat kädet hakeutuvat pöydän alle piiloon, tarrautuvat käsinojiin, sormet menevät herkästi nyrkkiin, liian usein käsivarret puuskassa, silmin nähden yrittää pitää pokkaansa kasassa, mutta päätä vain tutisuttaa ja katse harhailee, suu lähes kroonisesti tiukasti mutrulla. Jokin sitä päätä tutisuttaa.
Jotkut ovat herkkätuntoisempia kuin toiset ja joillakin on enemmän psykologista silmää (ja tietoa) kuin toisilla. En nyt suoraan viittaa tähän tapaukseen, mutta on kyllä mahdollista tulkita ihmisestä paljonkin asioita ilman että ihminen suoraan kertoo itsesestään. Lukekaapa vaikka Desmond Morriksen kirjoja . Uskon että Taralla on sekä aika paljon tietoa näistä asioista että herkkyyttä tunnistaa ihmistyyppejä.

Avatar
Tara
Fitz ratkaisee
Viestit: 6165
Liittynyt: La Huhti 03, 2010 11:16 pm

Re: Peitetoimintaa, Salakuuntelua

Viesti Kirjoittaja Tara » La Touko 01, 2010 4:36 pm

Mikroilmeistä, miten valehtelija paljastaa itsensä - tahtomattaan.

En tarkoita, että Auerin eleet voisivat paljastaa ja ratkaista hänen syyllisyytensä, mutta se on varmaa, että hänen eleistään ja ilmeistään (mikroilmeistä..) voi pätevä kriminaalipsykologi päätellä milloin hän puhuu totuuden vastaisesti, ja voi suht varmasti tietää kuulusteluissa tai oikeuden istunnossa, milloinka Auer tietää enemmän kuin kertoo. Ei tällainen 'valehtelun jälittäminen', ruumiinkielen, eleitten ja ilmeitten perusteella mitään ajatusten lukemista ole, kukaan sellaista tuskin kuvittelee...mutta se voi aivan hyvin edesauttaa sitä mihin asioihin kannattaa keskittyä, ja mistä asioista kysyä tarkemmin..

esimerkki,

Paul Eckman (tai Ekman )
Lie detection, valheen jäljittäminen
http://www.youtube.com/watch?v=qGQf9O61 ... re=related
Viimeksi muokannut Tara, La Touko 01, 2010 4:47 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
tara, tää oo sulle viimeinen varoitus. Jollet lopeta jo, haemme sinut ja tulet kärsimään todella paljon .
Miten oravatädille saisi rasteroinnilla haavaumia ja mustelmia naamaan?
Kepittelyiloa tässä tulevaisuudessa odottelen...

Lukittu