Suuri Junes Lokka - ketju

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

holmesin haamu
Perry Mason
Viestit: 3854
Liittynyt: Pe Huhti 19, 2013 2:44 pm

Re: Suuri Junes Lokka - ketju

Viesti Kirjoittaja holmesin haamu »

Marokon Kauhu kirjoitti:
Su Tammi 03, 2021 3:51 pm
holmesin haamu kirjoitti:
La Tammi 02, 2021 4:08 pm

Esimerkiksi samaan videoon liittyvässä toisessa tuomiossa niin kuvaaja oli ainoastaan kuvannut pätkän livenä nettiin. Koska puhe oli englanniksi, niin kuvaaja ei ymmärtänyt sen sisältöä. Tästäkin tuli hyvin kova tuomio tyyliin 90pvsakkoa.lopulta taisivat poistaa korvausvaatimukset.

Sama video jonka tekstittämisestä Lokka ja videon kuvaamisesta tuomion saanut Nykänen, niin on kait edelleen nähtävissä Ylen sivuilta. Toisin sanoen sama kansankiihotusvideo voidaan näyttää Ylen sivuilla ilman mitään ongelmia, mutta joku muu ei saa sitä näyttää missään.
Hienoa.
Vieläköhän hovi ottaa näitä käsittelyyn, vai onko poliittiset "vihapuhetuomiot" automaattisesti käräjätuomarin nuijalla lukkoon lyöty?
Enää kun ei hoviinkaan mennä automaattisesti, vaan siihen tarvitaan jatkokäsittelylupa.
Nykäsen jutussa taisi käydä niin, että tuli tuomio, mutta tuomari armahti sen verran, että sakkoja ei tarvitse maksaa. Nykänen vetosi esim. huonoon kielitaitoon ja oli kuvannut monia muitakin tapahtumia. Yrittävät kait saada jutun hoviin.

Hovi voi ottaa jutut käsittelyyn, mutta en tiedä miten maksut tulevat. Monesti nämä ns. vihapuhetuomiot menevät kumileimaisimen kautta läpi valtakunnansyyttäjän toimesta ja niiden tuomiota on hyvin vaikeaa saada tuon takia kumottua

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13658
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Suuri Junes Lokka - ketju

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Iltalehden toimittaja oikeuteen loukkauksia jakelevan oululaispoliitikon kunnian loukkaamisesta Twitterissä

Syyttäjäpäällikkö pohtii, tarvitaanko nimittelytapauksiin todella poliisia, syyttäjää ja tuomioistuinta.

OULUN käräjäoikeudessa on esillä tutulta kuulostava tapaus. Iltalehden toimittaja Tommi Parkkosta syytetään oululaisen kaupunginvaltuutetun Junes Lokan kunnian loukkaamisesta.

Vastaavantyyppinen tapaus sai juuri valitusluvan korkeimmasta oikeudesta. Siinä hovioikeus tuomitsi toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoon Lokan kunnian loukkaamisesta hänen kutsuttuaan Lokkaa muun muassa natsiksi sosiaalisessa mediassa.

Nyt syytteessä oleva Parkkonen sanoo STT:lle, että huhtikuussa 2019 julkaistu twiitti oli primitiivireaktio Vehkoon tuolloin saamaan käräjätuomioon. Tarkoitus oli kritisoida käräjäoikeuden toimintaa.

Twiitissään Parkkonen kutsui Lokkaa muun muassa ihmiskunnan loppusijoitussaastaksi ja käytti hänestä myös muita karkeita ja loukkaavia ilmaisuja. Loppukaneetiksi hän lähetti terveisiä Oulun käräjäoikeudelle, joka oli Vehkoon tapauksen käsitellyt.

Parkkosen mukaan Lokan pitäisi sietää itsekin alatyylistä kieltä, koska viljelee sellaista itse. Jälkeenpäin ajatellen hän toteaa, että twiitti oli tarkoituksellisesti tyhmä ja provokatiivinen.

”Se oli hämmästystä Vehkoon saamasta tuomiosta, ja kai sen hirveän huono pointti oli se, että tuleeko tästäkin sitten oikeusjuttu. Kun siitä tuli, niin ehkä nyt tekisin toisin”, Parkkonen sanoo.

Hän kuitenkin kiistää syyllistyneensä tviitillään kunnianloukkaukseen.

LOKKA on kertonut videollaan tehneensä Parkkosesta itse tutkintapyynnön, vaikka toteaakin samalla videolla, että kunnianloukkauspykälä pitäisi poistaa rikoslaista kokonaan.

Hän on profiloitunut itse alatyylisellä kielenkäytöllään. Kahdesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan tuomittu kunnanvaltuutettu on muun muassa kutsunut islaminuskoisia typeriksi ja sairaiksi. Lisäksi Lokan blogissa kutsuttiin toista miestä mielenvikaiseksi, sosiopaatiksi ja narsistiksi, minkä takia oikeus on määrännyt hänen kirjoituksiaan poistettavaksi. Lokan mukaan kyse oli tuolloin yhteiskunnallisesta keskustelusta. Ylen päällikön kutsumista huoraksi hän selitti sillä, että nimitys tarkoitti vain henkilöä, josta hän ei pidä.

Hän on Oulun käräjäoikeuden mukaan parhaillaan syytteessä neljästä eri kunnianloukkauksesta, yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

STT kysyi Lokalta, onko hän oikeasti loukkaantunut tapauksesta vai ovatko oikeustaistelut hänelle politiikan tekemisen väline.

”Oikeusministeriö sanoo, että vihapuhe on rangaistava teko ja vihapuheesta pitää ilmoittaa poliisille (...) Eikö tässä pitäisi sitten totella, mitä oikeusministeriö sanoo”, Lokka toteaa.

Hän ei halua keskustella aiheesta sen syvällisemmin, sillä pitää STT:tä ”valemediana”.

VEHKOON ja Lokan välisellä oikeustapauksella oli osansa myös siihen, että Parkkosen kirjoitus ylitti syytekynnyksen.

”Rovaniemen hovioikeuden ratkaisulla Vehkoon tapauksessa oli vaikutusta syytekynnyksen ylittymiseen. Oikeus otti kannan, että vastaavanlainen toiminta on rangaistavaa. Me toki seuraamme esimerkiksi hovioikeuden ja korkeimman oikeuden ratkaisukäytäntöä päätöksiä tehdessämme”, jutun syyttäjä Anna-Leena Farin sanoo.

Pohjois-Suomen syyttäjäalueen apulaispäällikkö ja Vehkoo-tapauksen syyttäjä Kirsi Männikkö kertoo yleisellä tasolla, ettei syyttäjä voi jättää nostamatta syytettä sillä perusteella, että joku tavoittelee syytteellä julkisuutta tai esimerkiksi poliittista hyötyä.

”Meitä ohjaa lakipykälien lisäksi muun muassa oikeuskäytäntö, pyrimme seuraamaan tuomioistuimien ratkaisuja. Lisäksi linjaa ohjaavat esimerkiksi valtakunnansyyttäjän ratkaisut. Lopulta syyttäjä tekee ratkaisun syytteen nostamisesta aina itsenäisesti.”
...
Koko uutinen täällä: Helsingin Sanomat
21.4.2021 5:43
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

mindekt
Susikoski
Viestit: 41
Liittynyt: Ke Loka 22, 2014 11:54 am

Re: Suuri Junes Lokka - ketju

Viesti Kirjoittaja mindekt »

Ihmiskunnan loppusijoitussaastaksi, onko pahempi kuin "ihmisroska" ? Ihmisroskasta oululainen politikko Riikka Moilanen joutui luopumaan työpaikastaan yms. Iltalehden toimittaja vaan porskuttaa.

Likeavirgin
Christopher Lorenzo
Viestit: 1572
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Suuri Junes Lokka - ketju

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

Hämmästyttää tosiaan tuo Vehkoon saama tuomio. Kenen kunniaa siinä sitten on loukattu? Natsien, kun syrjäytynyttä reppanaa on kutsuttu sellaiseksi? Nykyajan äärioikeistolaiset ovat häpeä oikeille natseille. Lihavia pullukoita ja rapakuntoisia sarjatupakoijia, tai alkoholisteja.. jos eugeniikkaa harjoitettaisiin niin nuohan poistettaisiin ensimmäisten joukossa muonavahvuudesta :roll:
Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto, tai Vihreät. Saamme näin paremman Suomen.

Monster
Remington Steele
Viestit: 215
Liittynyt: Pe Kesä 08, 2018 2:12 pm

Re: Suuri Junes Lokka - ketju

Viesti Kirjoittaja Monster »

Likeavirgin kirjoitti:
Ke Huhti 21, 2021 11:14 am
Hämmästyttää tosiaan tuo Vehkoon saama tuomio. Kenen kunniaa siinä sitten on loukattu? Natsien, kun syrjäytynyttä reppanaa on kutsuttu sellaiseksi? Nykyajan äärioikeistolaiset ovat häpeä oikeille natseille. Lihavia pullukoita ja rapakuntoisia sarjatupakoijia, tai alkoholisteja.. jos eugeniikkaa harjoitettaisiin niin nuohan poistettaisiin ensimmäisten joukossa muonavahvuudesta :roll:
Hämmästyttää se, ettei ihmisiä saa solvata ja haukkua? Tainnut jäädä jotain peruskoulussa väliin?

Hermione
Javier Pena
Viestit: 1803
Liittynyt: Ma Kesä 22, 2020 6:38 pm

Re: Suuri Junes Lokka - ketju

Viesti Kirjoittaja Hermione »

Iltalehti ei näytä hiiskuvan sanallakaan tästä omaan toimittajaan kohdistuneesta syytteestä, vaan siitä pitää lukea kilpailijan lehdestä.

En ole seurannut oikeastaan lainkaan mitä Lokan ympärillä tapahtuu. Olen kuitenkin joskus katsonut näitä hänen striimauksiaan, ja kiinnittänyt huomiota todella huonoon "keskustelukulttuuriin" jota hän viljelee. Vaikka itse asia olisikin ihan aiheellinen, niin hänen tapansa tavallaan asetella sanat toisen suuhun ei ole millään mittarilla rakentava.

Provosoivaahan tuo tyyli on. Tyhmä on se joka provosoituu ja alentuu kunnianloukkauksen kriteerit täyttävään ilmaisuun. Mutta Lokka voisi olla uskottavampi, jos muuttaisi omaa ulosantiaan myös.

Sinänsähän tämä on parodiahorisontin kirkkaasti ylittävä yhtälö, kun "suvaitsevaiset" suomalaistaiset oikeinajattelijat solvaavat pohjois-afrikkalaistaustaista ja maahanmuuttajataustaisia sellaisilla nimityksillä, jotka tyypillisesti on kohdistettu ihan toisen taustan omaaviin henkilöihin.
Kirjaviisas loitsumestari

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8848
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Suuri Junes Lokka - ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

Lokan strategiahan on toteutunut ihan kybällä ja vastapuolen idiootit ovat saaneet kokea karun totuuden jota eivät alkuun nähtävästi olleet ymmäräneet. :lol: Kiitokset Lokalle koska samaan ei muut ole jostain syystä pystyneet.

Nyt vituttaa vasuripiireissä koska samat lait kuin muillekkin koskevat myös heitä :lol:

Huvitti vasta tuo päivälehdissä pohdiskelu pitäisikö näitä kunnianloukkauksia käsitellä oikeusteitse. Omasta mielestäni ei vaan ne hoidetaan nyrkein mutta vasemmiston natsihuutelut näyttävät saaneen lopun. :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Avatar
sikakoira
Ben Matlock
Viestit: 8848
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Suuri Junes Lokka - ketju

Viesti Kirjoittaja sikakoira »

https://mvlehti.net/2021/04/21/ihmisia- ... lla-uhria/
Tapaus Lokka: Loukkaava valtamedia uutisoi loukkaavista toimittajista loukkaamalla uhria
Kuva
Kansallismielinen Junes Lokka on punainen vaate valtamedian globalismin agitaattoreille.

Valtamedian asiantuntijana esiintyvä toimittaja-kirjailija Johanna Vehkoo on aiemmin tuomittu Junes Lokan julkisesta loukkaamisesta. Nyt syytteeseen saa vastata puolestaan Iltalehden toimittaja Tommi Parkkonen, joka haukkui karkeasti ja kovasanaisesti Lokkaa Twitterissä.

Sanoma Oy:n julkaisemat STT:n tuottamat uutiset keskittyvät kuitenkin syyllistämään Lokkaa siitä, että hänen kovaksi katsottu kielenkäyttö oikeuttaisi valtamedian edustajat loukkaamaan häntä julkisesti.
En oikein ymmärrä näiden ajatuksenjuoksua..

Jutussa kerrotaan miten Lokka on itse saanut tuomioita loukkaavista kirjoituksista ja tästä syystä Lokkaa saisi solvata ilman rangaistusta.. Miksi, eikö lain kuulu nimenomaan olla kaikille sama?https://t.co/M19Qusfslr

— A-J Hirsimäki 🇫🇮 (@aj_hirsi) April 21, 2021
Asiaan kiinnitti huomiota myös kansanedustaja Jani Mäkelä (ps):
Ottamatta kantaa yksittäisiin oikeudenkäynteihin tai tuomioihin, täytyy oudoksua tätä median itselleen kokemaa oikeutta määrittää joku lainsuojattomaksi. Jos laki on typerä, sitten sen pitää oikeusvaltiossa olla typerä kaikkien osalta. Yhdenvertaisen typerä. https://t.co/RemSrcyuXh

— Jani Mäkelä (@JaniMakelaFi) April 21, 2021
Sekä PS:n puheenjohtaja Jussi Halla-aho:
2/2 Nyt itketään lain epäselvyydestä ja monitulkintaisuudesta. Ei suurimmalla osalla suomalaisista ole mitään vaikeuksia olla rikkomatta lakia kunnianloukkauksesta. Varmasti se toimittajiltakin onnistuu, jos oikein pinnistetään.

— Jussi Halla-aho (@Halla_aho) April 21, 2021
Kiesus sentään tätä meininkiä tänäpäivänä :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

Vastaa Viestiin