Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3060
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Marras 05, 2019 12:36 pm

Ruotsissa yleistyneistä pommi-iskuista paljastui yllättävä yksityis­kohta: räjähteitä laukaistaan Nokian ”kapula­kännyköillä”Kuva
Ruotsin poliisin löytämissä kotitekoisen pommin aineksissa on käytetty halpoja Nokia-kännyköitä. (KUVA: IS, RUOTSIN POLIISI)
Julkaistu: 5.11. 11:01


Lähes kaiken kestävinä tunnettuja Nokian kännyköitä on Ruotsin poliisin mukaan käytetty kotikutoisten pommien laukaisimina.
Ruotsin poliisin pommiryhmä kertoi viime perjantaina Aftonbladetin mukaan, että maassa on ollut vuoden aikana jopa sata pommi-iskua.

Nyt Malmön poliisi on kertonut julkisuuteen erikoisen yksityiskohdan kyseisistä pommeista. Useissa räjähdyksissä on Aftonbladetin mukaan käytetty Nokian vanhoja kännyköitä pommin laukaisemiseen.

– Aivan kuten voit käyttää puhelinta moniin muihin asioihin, voit avata ja sulkea pommin puhelimella, Malmön poliisipäällikkö Gary Campbell kommentoi Aftonbladetille.

Tunnetusti kovia iskuja kestävät vanhat Nokia-kännykät toimivat ikään kuin pommin laukaisimena. Pommin räjäyttämisessä käytetään kahta kännykkää: ensimmäinen on kiinnitettynä pommiin, ja toisella kännykällä soitetaan siihen. Puhelu laukaisee räjähdyksen.
Lue lisää: Käsikranaatteja ja pommeja – räjähteillä tehdyt rikokset rajussa nousussa Ruotsissa
Ruotsin poliisi on Aftonbladetin mukaan ilmaissut vakavaa huolta pommien yleistymisestä. Viime viikonloppuna uutisoitiin kahdesta eri räjähdyksestä Malmön keskustassa ja lähiössä. Räjähdysten arveltiin liittyvän rikollisten välienselvittelyyn.

Kuva
Poliisi takavarikoi muutama kuukausi sitten tukholmalaisesta autotallista pommintekovälineitä. Mm. dynamiitin ja Nokia-kännykän joukosta löytyi myös ohjeet pommin tekemiseen. (KUVA: RUOTSIN POLIISI)

Joitakin kuukausia sitten Ruotsin poliisi löysi tukholmalaisesta autotallista kilon dynamiittia piilotettuna säkkiin. Pommimateriaalien joukosta löytyi, mitäpäs muutakaan kuin vanhoja Nokian kännyköitä.

Kuva
(KUVA: RUOTSIN POLIISI)

Isis käyttää tiedettävästi Nokioita
Pommeissa käytetyt vanhat Nokiat eivät sinällään ole uusi asia. Nokian 105-mallisen puhelimen on kerrottu olevan terroristijärjestö Isisin suosiossa pommien rakentamisessa.

Vaikka halpoja kapulapuhelimia on lukuisia erilaisia, juuri kyseinen malli on tullut vastaan terroristien pommeissa. NBC:n vuonna 2016 julkaiseman artikkelin mukaan syy kyseisen kännykän käyttöön lienee yksinkertainen: se on helposti ja edullisesti tilattava – sekä kestävä, kuten Nokiat tunnetusti ovat.
Nelli Lapintie
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006296887.html


Juu todella yllättävää, muistaakseni Areenassa oli dokkari missä räjäyttelyyn käytettiin Nokian puhelinta ihan muutkin kuin isis-tyypit.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3060
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Marras 05, 2019 6:24 pm

Radikaali-islamistien karkotus kilpistyi huoleen kohdemaiden turvallisuudesta – imaamit vapaalle jalalle Ruotsissa


Ruotsi päätti keväällä pysäyttää radikaalin islamismin etenemisen. Turvallisuuspoliisi otti kiinni kuusi äänekkäintä imaamia ja miehet päätettiin karkottaa maasta. Imaamien pelättiin kuitenkin joutuvan väkivaltaisesti kohdelluksi kotimaissaan, joten heidät päästettiin vapaalle jalalle.

Suomen Uutiset kertoi keväällä useampaankin otteeseen kohusta, jonka islamisti- ja imaamijahti sai aikaan Ruotsissa. Valtio oli päättänyt estää mahdolliset terrori-iskut ennakolta ja turvallisuuspoliisi Säpo jyräsi vastustamattomasti moskeijasta toiseen. Tunteet kävivät kuumina niin kansan enemmistön kuin kiihkoislamistienkin leireissä.

Turvallisuusuhka telkien taakse
Ensin Säpo otti säilöön maan tunnetuimman, Gävlen imaamin sekä tämän pojan. Häkki heilahti pian myös Uumajan ja Västerosin moskeijan miehille. Porukan lähipiiristä otettiin vielä kiinni kaksi muuta henkilöä, jotka turvallisuuspoliisi oli luokitellut uhkaksi Ruotsin turvallisuudelle.

Sitten tulikin stoppi. Maahanmuuttoviraston juristit ilmoittivat, että on olemassa seikkoja, jotka estävät karkotusten toimeenpanon. Ja hallitus on tähän sitoutunut.

Turvallisuusuhka vapaalle jalalle
Hallitus toki ilmoitti heti, että se työskentelee pontevasti kyseisten esteiden poistamiseksi. Karkotettavat imaamit olisivat siis viraston tulkinnan mukaan olleet hengenvaarassa entisissä kotimaissaan.

– Kyseessä olevilla valtioilla on suuria puutteita oikeusjärjestelmissään. Jotta karkotus voitaisiin panna toimeen, kyseisten valtioiden pitäisi ottaa kukonaskeleita lainsäädäntönsä kehittämiseksi, ja se on tuskin luultavaa lyhyellä tähtäimellä, muotoilee puolestaan yksi imaamien asianajajista.

Niinpä Ruotsi nosti kätensä pystyyn ja radikaali-islamistit päästettiin vapaalle jalalle. Gävlen imaami Abu Raad voi jälleen muistuttaa muslim.se -sivuston päivystävänä neuvonantajana, että muiden kuin muslimien kanssa ei pidä ystävystyä ja seksuaalisesti poikkeavat pitäisi neutraloida.

Islamistien määrä kymmenkertaistunut
Aivan muina miehinä imaamit eivät vapaudessa julista ja tallusta. Terrorismin tutkija näkee tilanteen kuitenkin hankalana:

– He ovat jatkuvan valvonnan alla ja turvallisuuspoliisi seuraa heitä ympäri vuorokauden. Kuuden henkilön vahtiminen on kuitenkin melkoisen monimutkaista, Magnus Ranstorp toteaa.

– Nämä henkilöt otetaan omissa joukoissaan vastaan sankareina ja he tulevat jatkamaan toimintaansa entiseen malliin, koska heillä ei ole mitään menetettävää.

Viimeisten 15 vuoden aikana 19 henkilöä on määritelty uhkaksi Ruotsin turvallisuudelle ja vain kolme heistä on voitu karkottaa. Maassa asuu 800 000 muslimia, joista 2 000 on turvallisuuspoliisin mukaan radikalisoituneita islamisteja. Heidän määränsä on kymmenkertaistunut viimeisten seitsemän vuoden aikana.

SUOMEN UUTISET

https://www.suomenuutiset.fi/radikaali- ... ruotsissa/

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7365
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Su Marras 10, 2019 4:52 am

Iivis kirjoitti:
Ma Marras 04, 2019 1:44 pm
Hesarin juttu vielä samaan sysssyyn.
Kriminologi Dagens Nyheterille: Ruotsin räjähdystilanne täysin poikkeuksellinen
Ruotsissa on tapahtunut tänä vuonna 102 sellaista räjähdysiskua, jota poliisin pommiryhmä on hälytetty tutkimaan.//
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000006295231.html
Pari tilastomerkintää lisää, eivät sanomassakaan pysy enää kärryillä...
Räjähdykset jatkuvat Ruotsissa – Malmössä räjähti lauantaina auto, heti perään ampumavälikohtaus

Julkaistu: 10.11.2019 1:20

Minuutteja räjähdyksen jälkeen ilmoitettiin ampumavälikohtauksesta, kahdelle hengenvaarallisia vammoja.

Ruotsissa huolta yleisestä turvallisuudesta aiheuttaneet räjähdykset eivät ota laantuakseen. Myöhään lauantai-iltana Malmössä räjähti auto, kertovat ruotsalaismediat.

Voimakkaasta räjähdyksestä tehtiin heti pelastusviranomaisille lukuisia ilmoituksia. Poliisin tiedottajan mukaan paikalle lähetettiin runsaasti poliiseja ja kansallinen pommiryhmä tutkii räjähdyksen jälkiä, kertoo uutistoimisto TT.

–Kyseessä on keskeinen paikka, jonka ympäristössä liikkuu paljon ihmisiä, poliisin tiedottaja Katarina Rusin kuvaili TT:n mukaan.

Auton räjähdys ei ilmeisesti aiheuttanut henkilövahinkoja. Vain hetki räjähdyksen jälkeen Malmössä oli kuitenkin myös ampumavälikohtaus, jonka jäljiltä kaksi ihmistä joutui sairaalahoitoon, kertoo muun muassa Expressen-lehti. Hälytysten välillä ehti kulua joitakin minuutteja.

Rusinin mukaan poliisi selvittää parhaillaan, onko tapauksilla jotakin yhteyttä toisiinsa.

Ampuminen tapahtui ravintolan edustalla Möllevångin aukion alueella Malmön keskustassa. Yhden ampumisessa haavoittuneen poliisi löysi tapahtumapaikalta, toinen ilmaantui sairaalan päivystykseen hieman myöhemmin, Expressen kertoo.

Molemmat hoidossa olevat ovat miehiä ja heillä on hengenvaarallisia vammoja. Toisen kerrotaan olevan teini-ikäinen, toisen ikä ei ole tiedossa.


Pommiryhmälle jo noin 100 tapausta tänä vuonna

Tänä vuonna Ruotsissa on ollut noin 100 tapausta, joissa pommiryhmä on hälytetty paikalle, kertoi Ruotsin poliisi aiemmin tällä viikolla. Poliisi järjesti keskiviikkona tiedotustilaisuuden rauhoitellakseen räjähdyksistä huolestuneita kansalaisia.

Pommiryhmän tehtävät ovat olleet selvässä kasvussa, sillä viime vuonna vastaavalla ajanjaksolla tapauksia oli 39. Kaikki räjähteisiin liittyvät tapaukset eivät päädy pommiryhmän tutkittaviksi.

Tilaisuudessa kerrottiin, että räjähdyksistä on tullut yhä vaarallisempia ja niitä tapahtuu useammassa paikassa, myös pienemmissä kaupungeissa.

Levottomuuksista kärsineessä Malmössä räjähdysten määrä on kuitenkin ollut laskussa. Poliisin tilastojen mukaan Malmössä tapahtui 58 räjähdystä toissa vuonna. Viime vuonna räjähdyksiä oli 45 ja tänä vuonna 28.

Poliisin mukaan syytä paniikkiin räjähdysten vuoksi ei kuitenkaan ole.

–Teemme kaikkemme, jotta ihmisillä olisi turvallinen olo Ruotsissa, sanoi poliisiylijohtaja Anders Thornberg.

Lokakuussa Tanskan hallitus kertoi, että Ruotsin vastaisella rajalla aloitetaan tarkastukset. Tilapäiseksi tarkoitetun päätöksen taustalla on huoli väkivaltaisen järjestäytyneen rikollisuuden leviämisestä rajan yli.
STT

https://www.is.fi/ulkomaat/art-20000063 ... ml?ref=rss
(Alleviivaus postaajan)
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7365
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Marras 12, 2019 2:32 pm

Tanska ottaa Ruotsin-rajallaan käyttöön tilapäiset rajatarkastukset – syynä huoli järjestäytyneestä rikollisuudesta

Muun muassa Kööpenhaminan elokuisesta räjähdeiskusta epäillään kahta ruotsalaista.

Järjestäytynyt rikollisuus10.10.2019 klo 11.28

Tanska on määrännyt Ruotsin-rajalleen tilapäiset tarkastukset. Syynä on huoli Ruotsin järjestäytyneestä rikollisuudesta.

Asiasta kertoo oikeusministeri Nick Hækkerup.

– Olemme nähneet huolestuttavaa kehitystä Ruotsissa, räjähdyksiä ja lisääntynyttä väkivaltaa, Hækkerup sanoi tiedotustilaisuudessa.

Rajatarkastukset ovat seurausta Tanskassa viime aikoina tehdyistä räjäytyksistä, murhista ja jengiväkivallasta, joissa on ruotsalaisia epäiltyjä. Esimerkiksi Kööpenhaminan veroviraston ulkopuolella elokuussa tehdystä räjähdeiskusta on pidätetty kaksi ruotsalaista.

Rajatarkastukset ovat osa ministerin torstaina ilmoittamaa turvallisuuspakettia. Tanska myös lisää kameravalvontaa sekä tiukentaa rangaistuksia, kertoo Ruotsin televisio SVT.

Ruotsista tulevia aletaan tarkastaa Tanskan rajalla 12. marraskuuta. Kaikkia matkustajia ei senkään jälkeen tarkasteta, ministeri sanoo.

Myös väliaikaisia rajatarkastuksia Saksan rajalla jatketaan puolella vuodella, kertoo Tanskan yleisradioyhtiö DR. Tanska otti Saksan-rajallaan tarkastukset tilapäisesti käyttöön tammikuussa 2016. Niitä perusteltiin turvapaikanhakijatilanteella sekä Tanskaan kohdistuvalla terroriuhalla.

https://yle.fi/uutiset/3-11013709
YLE mainitsi asiasta myös aamun uutisissaan, missä kuitenkin vähättelevät asiaa mm. kertomalla sen liittyvän Tanskan sisäpolitiikkaan (mitä oman maan turvallisuus Tanskassa onkin, toisin kuin mitä oma sisäministerinme ajattelee). Lisäksi toivat esiin pelkästään negatiivisia asioita mitä rajatarkastukset aiheuttavat. Hienoa journalismia taas!
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7365
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Ti Marras 12, 2019 8:39 pm

Harva uskoo Malmössä rikollisryhmien väkivallan kierteen loppumiseen – Tanska puolestaan katsoo, että rajatarkastukset patoavat rikollisuutta

Tanskan aloittamat rajatarkastukset on otettu Malmössä tyynesti vastaan viikonlopun väkivallan jälkeen.

Malmö 12.11.2019 klo 19.03

Tanskalaiset poliisit pysäyttävät Ruotsista tulevia autoilijoita ja pyytävät nähtäväkseen henkilöpapereita.

Tälle paikalle on tullut tänään tiistaina uusi rajatarkastuspiste.

– Meillä on ollut tänä vuonna 15 räjähdystä Kööpenhaminassa. Ne liittyvät kansainväliseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Haluamme tietää, ketkä tulevat maahan, millä ajoneuvolla ja milloin, johtava poliisitarkastaja Jens Jespersen Kööpenhaminan poliisin erikoisyksiköstä.

Papereiden lisäksi poliisi katsoo, näkyykö autossa jotain epäilyttävää.

– Löydämme päivittäin huumeita autoista Kööpenhaminassa, joten olemme hyvin tottuneita näkemään, onko autossa jotain erityistä, Jespersen vakuuttaa.

Poliisin apuna on myös automaattinen rekisterikilven tunnistus. Tarkastuksia tehdään pistokokeina pari kertaa viikossa, ja tarkastukset perustuvat tiedustelutietoon. Kaikkia tulijoita ei siis tarkasteta.

Jens Jespersen korostaa, että rajatarkastukset on suunnattu järjestäytynyttä rikollisuutta, ei Ruotsia vastaan.

Ruotsin tilanne on kuitenkin ääneenlausuttu syy tarkastuksille. Järjestäytyneen rikollisuuden leviäminen halutaan estää naapurimaasta Tanskaan.

Tanskan pääministerin Mette Fredriksenin mukaan rikollisuus varsinkin Kööpenhaminassa liittyy siihen, mitä Ruotsissa tapahtuu.

Työmatkalaiset hyväksyvät tarkastukset, vaikkeivat pidä niistä

Tuhannet ihmiset käyvät päivittäin töissä molemmin puolin rajaa. Tanskan poliisi on luvannut, että häiriöitä ei tule ainakaan junaliikenteeseen.

Työmatkalaiset odottavat Kööpenhaminaan vievän junan tuloa Hyllien asemalla Länsi-Malmössä. Se on viimeinen asema Ruotsin puolella ennen Tanskaa.

Tällä asemalla on tarkastettu Ruotsiin saapuvien henkilöpaperit vuodesta 2015 lähtien.

Rebecca Jarl-Johansson asuu Malmössä ja matkustaa joka arkipäivä töihin Kööpenhaminaan.

– Ymmärrän, miksi tarkastuksia tehdään. Jos niiden avulla pystytään estämään rikollisuutta, totta kai niitä pitää tehdä, Jarl-Johansson sanoo.

Junaa odotteleva Hanna Dahlström on samaa mieltä. Hän on kyllästynyt Ruotsin tekemiin tarkastuksiin, mutta sanoo, että jos on olemassa keinoja pysäyttää väkivalta, ne täytyy ottaa käyttöön.

Viime päivinä väkivalta Malmössä on yltynyt.

Teini-ikäisen pojan ampuminen viikonloppuna Malmön keskustassa järkytti syvästi kaupungin asukkaita. Surmatun mukana ollut samanikäinen poika haavoittui vakavasti.

Jarl-Johansson uskoo, että viime päivien väkivalta, ja etenkin 15-vuotiaan pojan raaka surma ovat saaneet monet työmatkalaiset ajattelemaan, että tarkastuksista on enemmän hyötyä kuin haittaa.

Tapahtuma sai Ruotsin poliisin ottamaan harvoin käytetyn keinon käyttöön ja nostamaan valmiustilaa maanantaina. Tämä mahdollistaa muun muassa vahvemmat operaatiot järjestäytynyttä rikollisuutta ja huumekauppaa vastaan.

Väkivallan katkaisemiseen ei uskota

Malmon keskustassa Ystadinkadulla Ihmisiä käy tasaiseen tahtiin tuomassa kukkia ja sytyttämässä kynttiöitä pojan surmapaikalla.

Moni on valmis puhumaan toimittajalle, mutta ilman nimeä ja valokuvaa.

Teini-ikäinen tyttö kertoo tunteneensa pojan yli kaksi vuotta.

– En ymmärrä, miksi hänet tapettiin. Sen on täytynyt olla virhe. Hän oli kiltti ihminen.

Nadia Bhere on asunut samalla kadulla kahdeksan vuotta. Hän ei usko, että poliisin valmiustila tulee pysäyttämään Malmön väkivaltaa.

– Vastaavankaltainen erikoisoperaatio tehtiin vuonna 2012. Tämä paikka oli täynnä poliiseja. Kun se loppui, kaikki palautui ennalleen, sanoo Bhere.

Hän tuntee olonsa turvalliseksi alueella, koska siellä liikkuu aina paljon ihmisiä.

– Mutta pelkään, mihin suuntaan rikollisuus on kehittymässä.

Kukaan Ylen haastattelemista yli kymmenestä paikalla olijasta ei usko, että poliisin erikoissatsaus järjestäytyneen rikollisuuden kitkemiseksi tulee muuttamaan tilannetta.

Monet sanovat, että Möllevångin kaupunginosassa rehottavaa huumekauppaa on lähes mahdotonta nujertaa. Haastateltavat kertovat, että alueella on paljon myyjiä, jotka taistelevat reviireistään. Nuoret ovat juoksupoikia rikollisille. Aseensa he saavat rikollisjärjestöiltä.

– Teini-ikäiset eivät ajattele loppuun saakka, vaan toimivat tunnekuohuissa, selittää eräs paikallaolija.

– He eivät ymmärrä, mitä ase saa aikaan.

https://yle.fi/uutiset/3-11065196
Aluksi Sanoman Petterson kertoo ylimielisessä jutussaan naureskellen kuinka turvallista tuolla on ja sitten nyt jopa ylelläkin lakonisesti kerrotaan kuinka teini-ikäiset ammuskelevat tunnekuohussa. Joku voisi ajatella, ettei aina olla täysin rehellisiä ja puolueettomia uutisoinnissa, kun muistetaan ilkunta millaisen kohteeksi vielä pari v sitten joutui, jos oli huolestunut kehityksessä. Ruotsiasiantuntijat panivat parastaan, vaikka takapihalla paloi jo. Tulee mieleen se Irakin ministeri, joka vakuutti kaiken olevan hienosti, vaikka taustalla jyräsi USAn sotakone...
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1911
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Ke Marras 13, 2019 3:10 am

Ruotsissa tilanne on samankaltainen kuin sota-alueilla lähi-idässä ja afrikassa. Stubbin mielestä Ruotsi on tosin maailman turvallisin maa. Ehkä varmaan onkin jos asuu muureilla ja porteilla ympäröidyssä asunnossa rikkaiden tapaan. Jossain vaiheessa tosin nämä muurit ja portit ei enää auta edes rikkaita kun "jengeillä" on järeää aseistusta ja kalustoa.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12590
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Marras 13, 2019 9:08 am

John Kimble kirjoitti:
Ke Marras 13, 2019 3:10 am
Stubbin mielestä Ruotsi on tosin maailman turvallisin maa.
Mitä se kertoo Alexander Stubbista (kok) - pankkiirista. Sen, että hän ja kaltaisensa ovat tosiaankin vieraantuneet todellisuudesta ja kosketus nykyhetkeen kirvonnut.

Erikoista, että pankkiiriksi perseitä nuolemalla päässyt henkilö pitää yhtenä maailman turvallisempana maana sellaista maata, jossa yhdessä kaupungissa surmataan jengien välisissä kahakoissa 38 henkilöä ja poliisi selvittää tapauksista vain 6!
Malmössä on ammuttu kuoliaaksi 38 ihmistä jengien välienselvittelyissä viime vuosina – poliisi selvitti kuusi tapausta

Ruotsin poliisi saa yli 90 prosenttia murhaajista kiinni, paitsi jos murhat liittyvät jengirikollisuuteen.

Teini-ikäinen poika ammuttiin kuoliaaksi pitseriassa Malmössa viime viikonloppuna. Kuva Johan Nilsson.
Teini-ikäinen poika ammuttiin kuoliaaksi pitseriassa Malmössa viime viikonloppuna. Kuva Johan Nilsson.
Malmö_murhia.jpg (140.56 KiB) Katsottu 941 kertaa
Teini-ikäinen poika ammuttiin kuoliaaksi pitseriassa Malmössa viime viikonloppuna.

Etelä-Ruotsin Malmössä on ammuttu jengien välienselvittelyissä 38 ihmistä viimeisten kahdeksan vuoden aikana.

Poliisi on onnistunut selvittämään ampumisista kuusi, kertovat viranomaisten omat tilastot.
– Se on tuomittavaa, ja meidän täytyy parantaa. Meidän täytyy päästä yleisestikin paremmin kiinni ampumisiin ja räjähdyksiin. Ja meidän täytyy onnistua niiden selvittämisessä paremmin, jotta ihmisille tulee tunne, että onnistumme ja välitämme, sanoo poliisin jengiasiantuntija, komisario Gunnar Appelgren ruotsalaislehti Aftonbladetille.

Samalla aikavälillä Tukholmassa on tehty 61 ja Göteborgissa 29 vastaavaa murhaa. Tukholman murhista on selvitetty 20 prosenttia ja Göteborgin murhista seitsemän prosenttia.

VÄKIVALTA TURHAUTTAA
Jengirikollisuuden ulkopuolella tapahtuvista murhista poliisi selvittää reilut 90 prosenttia. Appelgrenin mukaan jengirikollisuuden selvittäminen on vaikeampaa.
– Osittain se johtuu siitä, että ihmiset ovat todella hiljaa tämänkaltaisiin tutkintoihin liittyen. Joskus on myös ongelmia todisteiden keräämisessä rikospaikalta. Noin 20 prosentissa tapauksista kimppuumme hyökätään rikospaikalla, hän sanoo Aftonbladetille.

Appelgrenin mukaan moni ruotsalainen on turhautunut väkivallan vuoksi.
– Tietysti järkyttää, jos kaveri tulee ammutuksi. Mutta jotkut ihmiset näkevät myös poliisin vastustajanaan.

15-VUOTIAS POIKA AMMUTTIIN PITSERIAAN
Viikonloppuna Malmössä tapahtui lisää väkivallantekoja, kun 15-vuotias poika ammuttiin kuoliaaksi pitseriassa lauantaina. Myös hänen teini-ikäistä ystäväänsä ammuttiin, ja tämä sai hengenvaarallisia vammoja. Valvontakameravideo näyttää, miten kaksi miestä saapui pitseriaan ja avasi tulen.

Vain muutamaa minuuttia ennen ampumista toisella puolella kaupunkia räjähti auto. Ketään ei ole otettu kiinni kumpaankaan rikokseen liittyen, mutta poliisi epäilee, että teoilla on yhteys ja räjähdys oli harhautus.

Toisaalla Malmössä mies kävi naisen kimppuun lankku aseenaan. Nainen on yhä kriittisessä tilassa, ja teosta epäily on pidätetty.

Väkivaltaisen viikonlopun vuoksi poliisi on aloittanut erikoisoperaation, joka mahdollistaa resurssien paremman kohdentamisen.
– Emme tiedä, miksi tilanne on tällainen. Se voi liittyä mihin tahansa, ja meidän täytyy tutkia asiaa syvemmin. Malmön tapauksessa suurin osa ampumisista ja kranaatti-iskuista liittyy avoimeen huumekauppaan aivan toisella tavalla kuin muualla, Appelgren sanoo Aftonbladetin haastattelussa.

Poliisi aikoo muun muassa puuttua tiukemmin avoimeen huumekauppaan. Poliisi pyrkii tekemään enemmän kiinniottoja ja vangitsemisia ja saamaan enemmän ihmisiä tuomiolle. Takavarikkoja on tarkoitus tehdä enemmän ja yhteistyötä tullin kanssa vahvistaa, jotta aseiden ja räjähteiden maahantuonti vähenisi.

Tilanne on hyvin poikkeuksellinen, sillä vastaavia operaatioita tarvitaan Ruotsissa harvoin. Vastaava kriisivalmius julistettiin viimeksi vuoden 2018 metsäpalojen vuoksi sekä Tukholman Drottninggatanilla vuonna 2017 tapahtuneen terrori-iskun yhteydessä.

TANSKA ALOITTAA RAJATARKASTUKSET
Tanska aloitti tiistaina rajatarkastukset Ruotsin-vastaisella rajallaan ja pyrkii rajoittamaan niillä järjestäytyneen rikollisuuden leviämistä Ruotsista.

Tarkastukset koskevat Ruotsista Tanskaan kulkevia henkilöitä ja niitä tehdään Ruotsin-liikennettä palvelevissa lauttasatamissa sekä Öresundin ylittävällä sillalla. Ruotsi on tarkastanut Tanskasta maahan tulevia jo vuodesta 2015 lähtien.

Tanskan poliisin mukaan tarkastuksia ei tehdä koko aikaa, vaan ne tehdään pistokokeina. Tarkastukseen joutuessa pitää esittää voimassaoleva henkilöllisyystodistus. Pohjoismaiden kansalaisille tähän riittää voimassaoleva ajokortti.

Jos matkustajan mukana on alaikäisiä lapsia, poliisin mukaan riittää, että aikuiset näyttävät henkilöllisyystodistuksen. Muilta kuin Pohjoismaiden kansalaisilta vaaditaan passi iästä riippumatta.
Turun Sanomat
12.11.2019 22:26
...jotta aseiden ja räjähteiden maahantuonti vähenisi.
Paremminkin auttaisi jos vähennettäisiin aseita ja räjähteitä maahantuovia ihmisiä, sekä näitä em. tuotteita käyttävien ihmisten maahantuontia sekä maassaoloa. Mutta koska siihen ongelmaan ei saa puuttua, niin ongelmat sen kuin jatkuvat. Kaikki tämä vain siksi koska ihmisoikeudet.
15-vuotias poika ammuttiin kuoliaaksi
Olikohan kyseessä "aivan yksin tullut 15-vuotias", vaiko muiden islaminuskoisten mukana Ruotsiin perseilemään saapunut 24-vuotias rikollinen?
Muilta kuin Pohjoismaiden kansalaisilta vaaditaan passi iästä riippumatta
Missä yhdenvertaisuus?
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12590
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » To Marras 14, 2019 10:32 am

Kansankodin kasvukipuja matkalla monikulttuuriseen onnelaan:
Ruotsin pimeä puoli

ruotsalaisia_äityleitä.jpg
ruotsalaisia_äityleitä.jpg (126.73 KiB) Katsottu 903 kertaa
Äidit partioivat Biskopsgårdenissa, koska he kokevat, etteivät poliitikot ja viranomaiset tee riittävästi turvallisuuden parantamiseksi.

Jengirikollisuus varjostaa asukkaiden arkea Göteborgin Biskopsgårdenissa, missä äidit partioivat öisin ja luottamus poliisiin on hatara.

Sahra Said on saanut tarpeekseen väkivallasta ja pelosta. Kolmena iltana viikossa hän ja ryhmä muita äitejä pukee ylleen oranssit huomioliivit ja lähtee partioimaan pimeydessä ympäri Göteborgissa sijaitsevaa Biskopsgårdenin lähiötä.

Tämä on yksi niistä Ruotsin lähiöistä, jotka ovat saaneet poliisin pahimman ongelma-alueen luokituksen. Tilanne alueella on poliisin mukaan akuutti.

Jatkuvaa julkisilla paikoilla tapahtuvaa väkivaltaa, suuri määrä rikollisia, avointa huumekauppaa, ekstremismiä. Hiljaisuuden kulttuuri, jossa silminnäkijöitä ja rikosilmoitusten tekijöitä uhkaillaan ja pahoinpidellään.
– Monet kysyvät, miten uskallan mennä ulos myöhään illalla. Minä sanon, että on pakko. Muuten tämä kaikki saa jatkua. Poliisi ja poliitikot eivät tee riittävästi, Said sanoo.
– Poliisit tulevat virka-asussaan, pyörähtävät 15 minuuttia, sanovat hei hei ja lähtevät. Eivät he näe silloin mitään, pitäisi olla pidempään, Laila-niminen äiti kuvailee.

Ennemmin äidit kuin poliisi
Äitipartio lähestyy ostoskeskusta. Sen aulassa hengailee joukko nuoria. Äidit vilkuilevat ympärilleen ja nyökkäävät: ei näy huumeita, vaikuttaa toistaiseksi rauhalliselta.

Kun äidit huomaavat huumepussien rapisevan tai jotain muita laittomuuksia, he marssivat paikalle juttelemaan nuorille.

Ruotsalaisäidit haluavat pelastaa nuoret, jotka eivät ole vielä ajautuneet syvälle rikollisympyröihin – poispääsy sieltä kun ei ole helppoa. He kertovat nähneensä, miten aikuiset miehet yrittävät houkutella nuoria mukaan kuvioihinsa.
– Kun näemme jotain laittomuuksia, sanomme suoraan nuorille, että nyt teidän pitää mennä kotiin tai soitamme äidillesi. Ensin he saattavat vähän nauraa, että pilailetko. Mutta kyllä he usein uskovat, yksi äideistä sanoo.

Poliisin erityisen ongelmallisiksi luokittelemille alueille, myös Biskopsgårdenille, on tyypillistä, että luottamus poliisiin on heikkoa. Eräs kauppakeskuksessa pyörivä nuori kertoo, että he kuuntelevat enemmän yöpartioivia äitejä kuin poliisia. Äidit tuntevat suurimman osan alueen nuorista.
– He ovat nähneet meidät, kun olemme olleet pieniä. Ne ovat kavereiden äitejä, siksi arvostamme heitä, poika sanoo.

Äidit partioivat Biskopsgårdenissa ainakin kolmena iltana viikossa alueen turvallisuuden parantamiseksi.

Raha houkuttelee
Biskopsgården on osa Hisingeniä, joka on tunnettu jengirikollisten yhteenotoista.

Vuosina 2011–2019 Hisingenissä on ollut 115 ampumatapausta, joissa on kuollut 16 ihmistä. Tämä on paljon ottaen huomioon sen, että kyseessä on vain yksi Göteborgin alue, vaikkakin isoin niistä.

Viime vuonna koko Ruotsissa kuolemaan johtaneita ampumisia oli ennätysmäärä: 306 ampumatapausta, joissa kuoli 45 ihmistä.

Hisingenissä ampumiset liittyvät kiinteästi kahden kilpailevan rikollisverkoston välisiin konflikteihin, kertoo alueen poliisipäällikkö Jörgen Thorén. Hisingenissä ampumisissa oli viime vuonna piikki, vaikka ennätysvuosi on yhä 2014.

Syrjäytymisvaarassa olevat nuoret, jotka eivät tiedä, mitä tehdä elämällään, ottavat Thorénin mukaan valitettavan usein rikollisia esikuvikseen.
– Heillä on rahaa, blingblingiä, tätä kautta nuoria houkutellaan mukaan. Tämä nuorten rekrytointi on ongelma. Huumekauppaan liittyy aika paljon rahaa, ja se valitettavasti houkuttelee nuoria.

Heillä on rahaa, blingblingiä, tätä kautta nuoria houkutellaan mukaan.

Thorén toteaa, että rikolliset käyttävät usein alaikäisiä huumeiden ja aseiden levittämiseen, koska rangaistukset ovat lievempiä. Yhä nuoremmat ovat mukana huumepiireissä.
– Olemme nähneet niinkin nuoria kuin 12–13-vuotiaita, jotka käsittelevät huumeita.

Äitejä uhkailtu
Alueen rikolliset eivät katso kovin hyvällä äitien yöpartioita. Äidit sanovat uskovansa, etteivät rikolliset uskalla tehdä heille mitään, vaikka toiminnan turvallisuus välillä mietityttääkin.
– Kerran pari aikuista miestä tuli sanomaan, että miksi juoksette nuorten perässä, että joku kerta he tulevat ja hakevat meidät. He uhkailivat meitä.

Äidit sanovat, etteivät halua ryhtyä pelkäämään – hehän toimisivat silloin juuri siten kuin rikolliset toivovat.
– Joskus he (aikuiset) tulevat kaasuttelemaan autolla meidän ympärillemme. Joskus tietysti vähän pelottaa, kun meillä on lapsia ja entä jos nämä miehet tekevät jotain heille sen takia, että me partioimme. Mutta emme halua pelätä, yksi äideistä sanoo.

Tukholman poliisin tuoreen raportin mukaan rikollisverkostot toimivat erityisen aktiivisesti poliisin ongelmallisiksi luokittelemilla alueilla, koska niissä on hyvä nuorista koostuva rekrytointipohja.

Rikhard haluaa muuttaa pois Biskopsgårdenista niin nopeasti kuin mahdollista. Hän ei halua näyttää kasvojaan kameralle. THOMAS JOHANSSON
Rikhard haluaa muuttaa pois Biskopsgårdenista niin nopeasti kuin mahdollista. Hän ei halua näyttää kasvojaan kameralle. THOMAS JOHANSSON
Ruotsi_pois_haluava.jpg (76.63 KiB) Katsottu 903 kertaa
”Ei enää poliisin hallussa”
Biskopsgårdenissa asuva kolmekymppinen Rikhard tietää, miten monet huumeita kokeilleet nuoret ovat jääneet niihin koukkuun ja ajautuneet ongelmiin, kun ei olekaan enää varaa maksaa velkoja.
– Näillä nuorilla miehillä ei täällä ole oikein mitään empatiaa, sellaista empatiaa, mihin on itse tottunut. Jos olet velkaa 20 kruunua, voit tulla ammutuksi. Se on enemmän periaatteellinen kysymys, he hakevat kunnioitusta.

Näillä nuorilla miehillä ei täällä ole oikein mitään empatiaa, sellaista empatiaa, mihin on itse tottunut.

Jengirikollisuus ei ole vain Biskopsgårdenin ongelma. Viime aikoina etenkin Malmön tilanne on herättänyt Ruotsissa huolta. Useita nuoria on menettänyt henkensä ampumisissa, viimeisimpänä viikonloppuna 15-vuotias Jaffar ammuttiin kuoliaaksi.

Ruotsissa on yhteensä 22 poliisin pahimman ongelma-alueen luokituksen saanutta lähiötä, joista seitsemän on Göteborgissa. Tämän lisäksi poliisi on luokitellut 38 aluetta haavoittuviksi ja 10 aluetta riskialueiksi.
– Ei tämä tilanne ole enää poliisin hallussa, Rikhard katsoo.
– Kaveriani ammuttiin viime kesänä tuossa kulman takana, hän jatkaa käsillään viittoen.

Selvittämättömiä tapauksia
Poliisi toteaa valtakunnallisessa raportissaan, että 22 ongelmallisimmalla alueella poliisin on vaikea tai lähestulkoon mahdoton suorittaa tehtäviään. Taustalla vaikuttaa muun muassa asukkaiden yleinen haluttomuus osallistua tutkintaan ja oikeusprosessiin. Göteborgissa saatiin selvitettyä vain noin joka neljäs kuolemaan johtanut jengiampuminen vuosina 2011–2018.
– Usein tekijät ovat naamioituneita, tilanteet tapahtuvat nopeasti ja tarvittaisiin myös teknistä näyttöä. On vaikea ratkaista niin kutsuttuja jengimurhia ympäristössä, jossa poliisille ei muutenkaan puhuta, poliisipäällikkö Thorén toteaa.

Hän ei silti allekirjoita Rikhardin näkemystä siitä, ettei tilanne olisi poliisin hallinnassa.
– Viimeksi maanantaina kolme törkeisiin rikoksiin syyllistynyttä tuomittiin pitkiin vankeusrangaistuksiin. Yksi tuomituista kuuluu rikollisverkoston johtajiin.

Illat kotona
Kun Biskopsgårdenin asukkailta kysyy alueen turvallisuustilanteesta, suurin osa ei halua sanoa mitään – saati kertoa nimeään tai näyttää kasvojaan kameralle.

Poikkeuksen tekee Amanda Brustad, joka on liikkeellä 3-vuotiaan Miranda-tyttärensä kanssa.
– Totta kai se näkyy arjessa, että asuu ongelma-alueella. Hiljattain oli ampuminen ihan lapseni päiväkodin vieressä. Tietysti siitä tulee olo, että ei hitto, noin lähellä, Brustad toteaa.

Hän viittaa toukokuiseen murhanyritykseen, jossa 25-vuotiasta miestä ammuttiin.

Brustad kertoo tuntevansa olonsa turvalliseksi päivisin, mutta pimeän aikaan pelottaa. Hän välttää ulkona liikkumista iltamyöhään etenkin viikonloppuisin.

Brustad ei usko, että tilanne juurikaan paranisi muuttamalla johonkin toiseen lähiöön.
– Tämä on kuitenkin Göteborg. Jos asuu suurkaupungissa, on enemmän kaikenlaista, hän toteaa.

Räjähdykset yleistyneet
Poliisipäällikkö Thorén arvioi varovaisesti, että kehitys näyttää menevän myönteiseen suuntaan, kuten on käynyt muutamilla muilla Ruotsin ongelmallisimmilla alueilla. Moni Biskopsgårdenin rikollisjengien avainhenkilö istuu nyt telkien takana.
– Tällaisten ongelmien ratkaiseminen vaatii pitkäjänteisyyttä. Ongelmia on edelleen, Thorén toteaa.

30 000 asukkaan Biskopsgårdenissa on noin 160 henkilöä, jotka aiheuttavat alueella turvattomuutta.

Räjähdysten määrä on kasvanut tänä vuonna Ruotsissa, mikä näkyy myös Göteborgin ongelmalähiöissä.
– Juuri viime viikolla oli räjähdyksiä. Räjähdysten määrä on kasvanut myös muualla Ruotsissa, se on todella ajankohtaista nyt, kertoo Suur-Göteborgin koillisalueen vt. poliisipäällikkö Fredrik Lennartsson.

Hänen vastuualueellaan ovat erityisen ongelmallisiksi alueiksi luokitellut lähiöt Bergsjön, Hjällbo, Rannebergen, Hammarkullen ja Lövgärdet.

Tänä vuonna kansallinen pommiryhmä on hälytetty paikalle jo yli sadassa räjähdyksessä, kun viime vuonna luku oli tähän aikaan 39. Kriminologi Amir Rostamini sanoi Dagens Nyheterille, että vastaavia lukuja hakeakseen täytyisi katsoa sota-alueita.

Kriminologi sanoi, että vastaavia lukuja hakeakseen täytyisi katsoa sota-alueita.

Uutta on poliisin mukaan se, että räjähdykset ovat yleistyneet lähes kaikilla alueilla Ruotsissa. Läntisellä alueella, johon Göteborg kuuluu, räjähdyksistä tehtyjen ilmoitusten määrä on lähes tuplaantunut viime vuodesta.

Lennartson arvioi, että räjähdysten yleistymisen taustalla voi vaikuttaa käsikranaattien edullisuus ja helpompi saatavuus aseisiin verrattuna.

Sivullisiakin uhreja
Viime aikoina Biskopsgårdenissa ei ole ollut räjähdyksiä, mutta asukkaiden mieliin on painunut etenkin 8-vuotiaan Yuusuf Warsamen tapaus. Olohuoneessa nukkunut poika kuoli, kun käsikranaatti heitettiin ikkunasta sisään vuonna 2016.
– Ei ole kyse vain jengien välisistä yhteenotoista. Myös sivulliset ja viattomat voivat joutua kohteeksi, sanoo yöpartioiva Hibo.

Ei ole kyse vain jengien välisistä yhteenotoista. Myös sivulliset ja viattomat voivat joutua kohteeksi

Näin kävi myös asukkaita järkyttäneessä ammuskelussa Biskopsgårdenin Vår krog och bar -ravintolassa. Kaksi kuoli ja kahdeksan loukkaantui vakavasti, kun kaksi naamioitunutta nuorta miestä syöksyi ravintolaan ja ampui automaattiaseilla vuonna 2015.

Yksi kuoliaaksi ammutuista oli jalkapalloa katsomassa ollut Petar Petrovic, 20, joka ei ollut millään tavalla tekemisissä jengien kanssa. Hän vain sattui väärään paikkaan väärään aikaan.

Vaikka tapauksesta on neljä vuotta, pelko ei ole poistunut. Vår krog och barin yrittäjä Osman Can kertoo, että asiakkaat ottavat tapauksen yhä säännöllisesti puheeksi.
– Aluksi olin itsekin todella hermostunut. Kun yksi jengi häviää, tulee joku toinen tilalle. Mutta enää jengit eivät pyöri niin paljon julkisilla paikoilla, ennen he hengailivat tuossa oven edessä ja torilla, Can toteaa.
– Nyt kameroita on enemmän kaikkia, ennen piti olla lupa, jos halusi asentaa kameran, nyt ei tarvitse.

”Tavallisia poikia”
Ammuskelusta tuomittiin seitsemän nuorta miestä, kaksi heistä elinkautiseen. Poliisi ei pystynyt selvittämään tarkasti, kuka teki mitäkin, joten miehet tuomittiin avunannosta murhaan ja murhan yrityksestä.

Kulttuurikoordinattorina Biskopsgårdenissa pitkään toiminut Kicki Jaballah tunsi osan tuomituista. Jaballahin mukaan pojilla oli tapana osallistua nuorten avoimiin iltaohjelmiin lähiössä. Hän ei olisi ikinä uskonut, että he voisivat tehdä jotain niin kamalaa.
– He olivat todella mukavia ja aivan tavallisia poikia, he tervehtivät aina. Olin todella järkyttynyt, kun kuulin tästä. Heillä piti olla koko elämä edessään.

Olin todella järkyttynyt, kun kuulin tästä. Heillä piti olla koko elämä edessään.

Jaballah haluaa auttaa sosioekonimisesti heikoilla alueilla asuvia nuoria, jotta he löytäisivät elämälleen suunnan.
– Jos heillä ei ole mitään tekemistä vapaa-ajalla ja he tuntevat olonsa yhteiskunnassa ulkopuoliseksi, voi olla iso riski, että heidät saadaan houkuteltua väärälle tielle.

Nyt Jaballah johtaa Bloom Gbg -projektia, joka toimii neljässä koulussa läntisessä Hisingenissä.
– Nuoret pääsevät testaamaan eri ammatteja. Monet eivät edes tiedä, millaisia mahdollisuuksia heillä on. Lisäksi nuoret voivat saada harjoittelupaikan, jossa he voivat oppia tuntemaan yrityksen ja rakentaa verkostoja, Jaballah kuvailee.

Hisingenin aluepäällikkö Thorén toteaa, että ongelmallisimmilla alueilla suurella osalla asukkaista on matalat tulot, enemmän työttömyyttä ja ulkomaalaistausta. Iso ongelma on, ettei moni näytä löytävän paikkaansa yhteiskunnassa. Tämä on tilanne myös Biskopsgårdenissa, vaikka sosioekonomiset luvut ovatkin parantuneet kahden viime vuoden aikana.
– 2015–2016 turvapaikanhakija-aallon jälkeen tilanne ei helpottanut, monet tulivat tänne. Ongelmana on ollut, että monet uudet tulijat asettuivat alueille, joilla on jo muutenkin vaikeuksia, Thorén toteaa.

Yhteistyötä tarvitaan
Jaballah pitää tärkeänä, että nuorille luotaisiin tulevaisuuden uskoa. Sitä ei poliisi yksin pysty tekemään.

Poliisi on asiasta samoilla linjoilla. Lennartson korostaa, että jengirikollisuuden torjumiseksi on olennaista puuttua alueiden voimakkaaseen eriytymiseen, koulujen parantamiseen ja työpaikkojen luomiseen. Tässä poliisi, kaupunki ja sosiaalipalvelut tekevät tiivistä yhteistyötä, myös Biskopsgårdenissa.

Valonpilkahdus on Göteborgin Gårdstenin lähiön esimerkki: se pääsi keväällä pois pahimman ongelma-alueen luokituksesta. Taustalla olivat poliisin, kunnallisesti toimivan asuntoyhtiön ja vapaaehtoisjärjestöjen hankkeet, joihin kuului muun muassa asuntojen laajamittaista kunnostamista ja ”turvallisuusisäntiä”.
– Tätä mallia yritämme nyt soveltaa muillakin alueilla, Lennartsson kertoo.

Biskopsgårdenissa yöpartioivat äidit kokevat, etteivät kaupungin ja poliisin toimet ole silti riittäviä. He voivat nukkua yönsä rauhassa vasta, kun Biskopsgårdenin tilanteeseen tulee olennainen parannus. Sellaista ei ole äitien mukaan näkynyt poliitikkojen lupauksista huolimatta.
– Meillä ei ole varaa menettää nuoriamme, Sahra Said painottaa.
Iltalehti
14.3.2019 7:03
Sahra Said on saanut tarpeekseen väkivallasta ja pelosta
Edellisen kerran kun hän (oman tarinansa mukaan, kait) sai tarpeekseen väkivallasta ja pelosta hän muutti toiseen maahan. Ehkäpä saman tempun voisi tehdä uudestaan?

Sikäli erikoinen ongelma, että ruotsalaiset ovat sen itse halunneet ja tilanneet koska ihmisoikeudet.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

John Kimble
Charlien Enkeli
Viestit: 1911
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Pe Marras 15, 2019 2:39 am

Nuo kuvan "äidit" ovat osa "sharia-partioita" kuten jokainen voi hyvin nähdä, heillä on rätit päässään. Nämä sharia-partiot valvovat ettei kukaan nainen kulje ilman rättiä ja/tai ilman miehen seuraa ulkona. Ne naiset jotka kulkevat yksin joutuvat raiskatuiksi sharia-partion miesten toimesta.

Täysin vastaavia partioita on ISIS:n valtaamilla ja hallinnoimilla alueilla lähi-idässä.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."

H.Moilanen
Nikke Knattertton
Viestit: 884
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Pe Marras 15, 2019 4:26 am

Mä uskallan väittää, että uutinen oranssiliivisistä mammoista on valeuutinen eli Fake News by Iltalehti. Tein nimittäin hieman taustanuuskintaa.

Googletin ensin useammilla ruotsinkielisillä hakusanoilla aiempia lehtijuttuja näistä liivimammoista. Epäluuloni heräsi, koska en löytänyt Iltiksen jutusta mainintaa, kuinka pitkään mammat ovat partiointiaan harrastaneet. Yleensähän se mainitaan tyyliin "tänä syksynä aloitettu partiointi" tai "mammat partioivat jo kolmatta vuotta ja sinä aikana tilanne on muuttunut..." Googlesta en kuitenkaan ensin löytänyt mitään tietoa näistä mammeleista. Kun katsoin Iltalehden sivuilla olevaa videopätkää, näin mammojen liivin selkämyksestä tekstin "MAMMOR FÖR NATTVANDRING". Hain sitten tuota tekstiä hakusanana käyttäen ja löysin yhden (1) uutisen Göteborgin Biskopsgårdenista. Mammat olivat pyörineet lähiön kaduilla oikein EU-ministeri Hans Dahlgrenin ja paikallisen sosiaalidemokraattipomon kanssa. Ja ylläripylläri, uutinen on julkaistu 22.09.2019 eli alle kaksi kuukautta sitten: https://www.goteborgdirekt.se/nyheter/e ... muYRN52kQ/

Ruotsinkielisessäkään uutisessa ei kuitenkaan kerrota, kuinka pitkään mammat ovat katupartiointiaan harjoittaneet. Kerrotaan kuitenkin, että he partioivat kolmesti viikossa ja toiminnassa on kahdeksan naista Biskopsgårgenin sosiaalidemokraattisesta yhdistyksestä. Uskallan väittää, ettei tätä katupartiointia ole todellakaan harjoitettu vielä puolta vuottakaan. Jos olisi, se olisi varmasti uutisoitu moneen kertaan lukuisissa tiedotusvälineissä.

Jos joku löytää enemmän juttuja näistä Biskopsgårgenin "tulisieluisista" äideistä, niin laittakaa linkkejä, niin voidaan tarkastaa valeuutisväitteeni. Jos taas muistakin vaikuttaa siltä, että kyseessä on valeuutinen tai ainakin rankasti totuutta mutkalle kiertävä uutinen, niin mitäs me keksittäisiin tuolle Iltalehdelle?

Toimittajan nimi on Hanna Gråsten.
Email: [email protected]

H.Moilanen
Nikke Knattertton
Viestit: 884
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » Pe Marras 15, 2019 6:42 pm

Tai jos yllä oleva liivimamma-uutinen ei ole aivan täydellinen valeuutinen, niin ainakin se on propagandaa. Toki ymmärrän, että lähes kaikki valtamedian muslimimaahanmuuttajia käsittelevät uutiset ovat propagandaa, mutta edelleen niitä paljastetaan, oikaistaan ja täydennetään liian laiskasti. Nämä tietyt mediat ja aatteelle uskolliset soturitoimittajat toteuttavat kurinalaisesti jo aikanaan Josef Göbbelsin lanseeraamaa 40/60-sääntöä. Eli kun uutiseen laitetaan noin 40% totuutta, saadaan lukijat uskomaan siihen, vaikka loput 60% olisi silkkaa valetta. Hyvin näköjään toimii propagandaministerin opit tänä päivänäkin.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7365
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » La Marras 16, 2019 1:26 am

H.Moilanen kirjoitti:
Pe Marras 15, 2019 6:42 pm
Tai jos yllä oleva liivimamma-uutinen ei ole aivan täydellinen valeuutinen, niin ainakin se on propagandaa. Toki ymmärrän, että lähes kaikki valtamedian muslimimaahanmuuttajia käsittelevät uutiset ovat propagandaa, mutta edelleen niitä paljastetaan, oikaistaan ja täydennetään liian laiskasti.
//
Hyvin näköjään toimii propagandaministerin opit tänä päivänäkin.
Minäkin ihmettelin samaa lukiessani Ylen uutista, mikä itse asiassa on melko samankaltainen ja ajoituskin ihmeen sama. Uutinen on niin pitkä ja tämän kanssa sisältö oikeastaan yksi yhteen, että sekoitin nämä samaksi ja huomasin ajatuskämmini vasta kun luin tämän ja Moilaselle heränneen epäilyn, mikä ilahdutti, sillä liian harva osaa ja jaksaa oikeasti suodattaa ja tarvittaessa selvittää asiaa myös toisesta lähteestä. Harmikseni en sitä Ylen juttua liivimammoista enää löydä, jutun kirjoittaja oli ylen hurrikirjeenvaihtaja Kirsi Heikel, joka on kyllä aiemminkin ammuskelusta kirjoittanut, joten ei tuntunut peittelevän siinä mitään. Siinä oltiin jossain rautatieasemalla. Molemmat uutiset tuli sen jälkeen, kun se lapsisotilas kuoli rintamalla entisen Ruotsin maaperällä.

Media bias on totta ja mediaa on ohjeistettu oikeamielisten toimesta, mutta myös uutistoimittajien mielenlaatu ja poliittinen suuntautuminen näyttää vaikuttavan uutisointiin niin täällä kuin vaikkapa USAssa. Siinä lukemassani ylen liivimammajutussa pisti silmään ja laittoi epäilemään, kun ainakin yksi haastatelluista on toimittaja itsekin, sattumaako?

Media pyrkii aivopesemään siten, että uutisoi tietyistä asioista ja jättää uutisoimatta suosikkien ikävät asiat, kuten vaikkapa tuon rappariuutisen alla. Aiheeseen tarvittaisiin lisäpanostusta täälläkin, kun yleensä kaikki niellään purematta eli jos törmäätte valeuutiseen, uutisoimatta jättämiseen tai muuten kierosti tehtyyn juttuun, niin laittakaa ihmeessä media ja totuus -ketjuun!

Tässä siis yksi esimerkki: Mitä luulette, että olisiko tämä kenties päätynyt valantehneeseen valtamediaan, mikäli tuo rappari olisi ollut eri värinen ja lähetellyt somessa vaikkapa vastarintaliikkeen tai Ruotsidemokraattien juttuja?

We, blacks” will “become number one and take over these whites,” said Conable, adding, “Like these whites took us as slaves we should take them as slaves and treat them even worse.”

“We’ll take their bitches and we’ll take their money,” he continued. “To be perfectly honest, we will be the best race ever. We are African warriors, they are not on our level. This is just the beginning, black power.”

Ruotsi rikastuu myös niggerialaisittain rappaamalla.jpg
Ruotsi rikastuu myös niggerialaisittain rappaamalla.jpg (53.99 KiB) Katsottu 693 kertaa
Rappari vielä jatkaa mutka kourassa heiluen:
“If any white guy or white girl is trying to talk shit about you, shoot them! If they talk shit about your family, shoot them!”
https://summit.news/2019/09/12/swedish- ... o-be-shot/

Tulipa mieleeni myös se, että melko vähälle uutisoinnille on jäänyt myöskin Ruotsidemokraattien jytkymäinen kannatuksen kasvu... Se oli vuoden -18 kesäkuussa 28,5% eli kasvoi muutamanassa kuukaudessa melkein 10! En ole itse törmännyt tähänkään valafaktamediassa ja nytkin kannatusluku piti repiä tuolta! Miksi lie kasvavat kuin Persut täällä ja miksi lie positiivinen uutisointi molemmista on vähäistä?
https://www.nykysuomi.com/2018/06/21/ru ... eutumista/
Korona on ohjannut itseäni aiempaa vahvemmin luomuruokaan ja kotimaisuuteen. Seurauksena suolistoni on aivan rautaisessa kunnossa, vaikka bakteerikanta oli hyvä jo aiemminkin.

Avatar
On Anoi Kaa
James Bond
Viestit: 7365
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » La Marras 16, 2019 2:56 am

Tähän asiaan:
On Anoi Kaa kirjoitti:
La Marras 16, 2019 1:26 am
Tulipa mieleeni myös se, että melko vähälle uutisoinnille on jäänyt myöskin Ruotsidemokraattien jytkymäinen kannatuksen kasvu... Se oli vuoden -18 kesäkuussa 28,5% eli kasvoi muutamassa kuukaudessa melkein 10 prossaa! En ole itse törmännyt tähänkään valafaktamediassa ja nytkin kannatusluku piti repiä tuolta!
Katsoin mitä YLE tuumasi kesäkuun -18 alussa, eivät ainakaan jytkyä osanneet odottaa, kun menivät luottamaan 'Ruotsin luotettavimpiin ennustajiin". Tämä lienee kuitenkin vain ammattitaidon ja ymmärryksen puutetta - ehkä pienellä punaviherpanoksella varustettuna?
Ruotsidemokraatteja äänestäisi 18,5 prosenttia äänestäjistä. Puolueen kannatus on noussut peräti 5,6 prosenttiyksikköä edellisistä vaaleista. Voit keskustella aiheesta jutun lopussa.

Ruotsin poliittiset puolueet 5.6.2018 klo 10.39

Jimmie Åkesson Tukholmassa 050519 - AOP.jpg
Jimmie Åkesson Tukholmassa 050519 - AOP.jpg (70.64 KiB) Katsottu 670 kertaa
Sosiaalidemokraattien (S) kannatus on laskussa, ruotsidemokraatit (SD) ovat vahvassa nousussa, osoittaa juuri julkaistu Ruotsin tilastokeskuksen (SCB) puoluekannatusmittaus. Se kuuluu Ruotsin suurimpiin ja luotettavimpiin. Se julkaistaan kaksi kertaa vuodessa.

Ruotsissa hallitukset muodostetaan yleensä vasemmisto-oikeisto -akselilla. Nykyinen hallitus, johon kuuluvat sosiaalidemokraatit ja ympäristöpuolue (MP) ,saa SCB:n mittauksessa yhteensä 32,6 prosenttia äänistä. Vasemmistopuolueen tuella hallitus saisi 40 prosentin kannatuksen.

Porvarioppositio saa 38,6 prosenttia, mutta kristillisdemokraatit (KD) ovat jäämässä valtiopäiville vaaditun neljän prosentin äänikynnyksen alle. Kristillisdemokraatteja äänestäisi vain 2,9 prosenttia ruotsalaisista.

Ruotsidemokraatteja äänestäisi 18,5 prosenttia äänestäjistä. Puolueen kannatus on noussut peräti 5,6 prosenttiyksikköä edellisistä vaaleista. Marraskuussa puoluetta olisi äänestänyt 14,8 prosenttia.
//
https://yle.fi/uutiset/3-10238480
Ennustajalla ollut huono päivä prossien suhteen, kun ei kertonut Ruotsidemokraattien räjähdysmäisestä kasvusta melkein 39 prosenttiin!

Voi olla, ettei toimittaja itse ole käynyt viime aikoina Ruotsin sotatoimialueilla ja siksi kiistää päätä, kun natsit ja muut äärioikeiston huligaanit ovat tiellä valtaan, kun jollain tavallahan maan sotatoimialueet olisi saatava rauhoittumaan, eikä nykyhallituksen toiminta kovin vakuuta?
Poliisikatokin ilmeisesti jatkuu, näin kuulin epäluotettavasta lähteestä.

H.Moilanen
Nikke Knattertton
Viestit: 884
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » La Marras 16, 2019 8:35 pm

En muista, onko tämä juttu ollut jo Murha.infossa, mutta laitan lyhyesti.

Tänä vuonna tuli tietoon, että Ruotsin lähetystössä Afganistanissa työskennellyt mies jakeli viisumeita Ruotsiin väärin perustein. Hänen myöntämillään viisumeilla on Ruotsiin saapunut yli 100 afgaania vuosituhannen jälkeen. Jossain näin luvun 212, mutta kovin vähän tuntuu Ruotsin viranomaisillakaan olevan tarkkoja tietoja medialle antaa, mikä ei tietenkään yhtään yllätä, koska Ruotsi on niin Ruotsi. Jotkut Ruotsiin tulleista ovat hakeneet turvapaikkaa ja jotkut ovat sen saaneetkin. Joidenkin tiedetään tulleen Ruotsiin turisteina ja kuitenkin pian saapumisensa jälkeen anoneen toimeentulotukea toisella henkilöllisyydellä. Mutta ruotsalaisethan tässä voittivat taas kerran, koska saivat 1) kipeästi kaivattua työvoimaa, 2) väriä katukuvaan, 3) kansainvälistä kulttuuria ynnä muuta positiivista sekä 4) sulkia humanitaarisen suurvallan hattuunsa. Jostain syystä tätä virkamiespoloa vastaan on nyt kuitenkin aloitettu rikostutkinta.

Lisätietoa ruotsiksi tarjoaa mm. SVT.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/han- ... tigt-visum

H.Moilanen
Nikke Knattertton
Viestit: 884
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Ruotsin maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen » La Marras 16, 2019 8:43 pm

15.11.2019 19:01
https://www.kansalainen.fi/arlandan-len ... n-parissa/

Arlandan lentokentällä Tukholmassa on paljastunut lyhyen ajan sisällä jo kaksi vakavaa turvallisuuslaiminlyöntiä

Dagens Nyheter kertoi viikonloppuna, että turistiviisumilla maahan saapunut venäläismies oli työskennellyt viikkojen ajan Arlandan lentoasemalla turvaluokitellulla alueella lentokonemekaanikkona. Siirtolainen on työskennellyt valtio-omisteisen Swedavian palkkalistoilla.

Jo keskiviikkona Arlandassa paljastui toinen vastaava tapaus. Swedavian palkkaama mies oli jäänyt laittomasti maahan karkotusmääräyksen jälkeen. Mies oli kaiken lisäksi viranomaisten etsintäkuuluttama.

Miehelle oli myönnetty kulkulupa, jolla hän pääsi turvaluokitellulle alueelle, missä hän toimi lentokoneiden parissa. Mies on pidätetty ja hänet tullaan karkottamaan maasta.

Swedavia ja Ruotsin kuljetushallitus eivät niele kritiikkiä taustojen tarkastamisen laiminlyönneistä. Heille ei kuulu, onko jollain henkilöllä oikeus oleskella Ruotsissa vai ei.
14.11.2019
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006307915.html

Valtioneuvoston kansliasta varastettiin useita aseita Ruotsissa

Ruotsissa maan valtioneuvoston kansliasta Tukholmassa on varastettu useita aseita ja ammuksia, kertoo ruotsalainen Dagens Juridik -lehti.

Aseet varastettiin lukitusta kaapista. Aseita on säilytetty valtioneuvoston kansliassa muun muassa terrori-iskujen varalta.

Varastettujen aseiden joukossa on pistooleja ja satoja ammuksia. Dagens Juridik -lehden mukaan poliisi selvittää asiaa, mutta ei halunnut kommentoida varkautta lehdelle.

Aseiden puuttuminen havaittiin muutama viikko sitten.
Ruotsin turvallisuus alkaa todellakin olla Afganistanin tasolla :shock:

Vastaa Viestiin