Päivän poliittista keskustelua

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Iivis
Perry Mason
Viestit: 3566
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Nyt valitaan uutta Nergiä, tietänette mitä tapahtuu ,jos Pelttaria ei valita kun uusi kriisi tapahtuu.

Sisäministeri Ohisalon kansliapäällikön ehdokkaasta ruma kiista – oikeuskansleri: Harkintaa ei saa ”käyttää väärin”

https://www.is.fi/politiikka/art-2000006380360.html

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13511
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Puolueiden kannatus on vakiintunut: Perussuomalaiset selvästi suurin, Marin-ilmiö ei ole nostanut Sdp:tä

Pääministeri Sanna Mariniin kohdistuu suuri mielenkiinto ulkomailla, mutta kotimaan kannatuksessa Marin-ilmiötä ei näy.

PUOLUEIDEN kannatus näyttää vakiintuneen viime kevään jälkeen.

Helsingin Sanomien teettämän uusimman tutkimuksen mukaan puolueiden suosioissa ei ole tapahtunut merkittäviä muutoksia sitten joulukuun.

Edellisen kerran huomattava muutos oli lokakuussa julkaistussa tutkimuksessa, jossa Sdp:n eduskuntavaalikannatus putosi 17 prosentin tasolta noin 15 prosentin tasolle ja samalla perussuomalaisten lukuihin tuli yhtä suuri nousu.

Vuodessa puolueiden kannatus on muuttunut merkittävästi. Vielä vuosi sitten perussuomalaisten kannatus oli 9,7 prosenttia ja Sdp:n 20,9 prosenttia.

HS_gallup_tammi_20.jpg
HS_gallup_tammi_20.jpg (34.58 KiB) Katsottu 6321 kertaa
KANTAR TNS:N tekemän tutkimuksen mukaan keskustan kannatus koheni 0,4 prosenttiyksikköä. Vihreiden ja kokoomuksen kannatuslukuihin tuli molemmille lisäystä 0,3 prosenttiyksikköä.

Tutkimuksessa kysyttiin, mitä puoluetta haastateltava äänestäisi, jos eduskuntavaalit järjestettäisiin nyt.

Vastausten perusteella suurin puolue olisi nyt perussuomalaiset, toiseksi suurin kokoomus ja kolmanneksi suurin Sdp. Vihreät sijoittuisi neljänneksi ja keskusta viidenneksi.

Kaikki muutokset mahtuvat tilastolliseen virhemarginaaliin.

KYSEESSÄ on ensimmäinen Helsingin Sanomien kannatustutkimus, jonka kaikki haastattelut on tehty aikana, jolloin vallassa on ollut pääministeri Sanna Marinin (sd) johtama hallitus. Mariniin kohdistuu suuri mielenkiinto ulkomailla, mutta kotimaan kannatuksessa Marin-ilmiötä ei näy.

Marinin hallitus nimitettiin 10. joulukuuta sen jälkeen, kun Antti Rinteen (sd) hallitus kaatui Postin työehtoista käytyyn kiistaan ja keskustan epäluottamukseen Antti Rinnettä kohtaan.

Helsingin Sanomien tutkimuksessa hallituksen ja pääministerin vaihdos ei ole varsinaisesti vaikuttanut kannatuslukuihin.

TUTKIMUKSESTA näkyy, kuinka kannatuksen kannalta riskialtista hallitusvalta puolueille on.

Perussuomalaisten äänestäjistä 84 prosenttia ja kokoomuksen äänestäjistä 73 prosenttia sanoo, että he äänestäisivät kyseisiä puolueita, jos vaalit olisivat nyt.

Sen sijaan Sdp:tä äänestäisi uudestaan 62 prosenttia ja keskustaa 61 prosenttia.

HS:N LUVUT poikkeavat tällä kertaa varsin paljon Yleisradion 10. tammikuuta julkaisemasta kannatuskyselystä. Ylellä muutokset olivat huomattavasti suurempia kuin nyt julkaistussa HS:n tutkimuksessa.

Ylen mukaan esimerkiksi keskustan suosio oli kasvanut 1,4 prosenttiyksikköä 12 prosenttiin ja kokoomuksen 0,7 prosenttiyksikköä 19,3 prosenttiin.

HS:N ja Ylen kannatustutkimusten eroa selittää moni seikka.

Ensinnäkin Ylellä oli joulukuussa poikkeuksellisesti vain alle 1 500 vastannutta, kun normaalisti määrä on 2 900–3 900. Näin ollen virhemarginaali oli 2,5 prosenttiyksikköä suuntaansa.

HS:n ja Ylen haastattelut tehtiin eri aikaan.

Lisäksi lukuihin voi vaikuttaa eri tavalla laskettu korjauskerroin, vaikka molempien tuloksia korjataan edellisten vaalien tuloksen perusteella.

”Vaikka periaate on varsin sama, emme tiedä, ovatko laskentatavat identtisiä”, sanoo Ylelle tutkimuksen tekevän Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.
Helsingin Sanomat
22.1. 2:00, Päivitetty: 22.1. 6:06
Vielä vuosi sitten perussuomalaisten kannatus oli 9,7 prosenttia ja Sdp:n 20,9 prosenttia.
Täälläkin oli heitä, jotka mainitsivat PS:n kutistuvan marginaalipuolueeksi.
...kotimaan kannatuksessa Marin-ilmiötä ei näy.
Hänen pitäisi varmaan tehdä jotain sellaista, että se näkyisi. Vasemmistolainen politiikka ei tätä nykyä kelpaa kaikille ja olisi onnetonta olettaa, että hän henkilönä olisi niin karsimaattinen, että jopa porvaristo olisi haltioissaan.
- Tai ehkä nyt voidaan syyllistää gallup-kyselyihin vastanneet - väärin vastattu.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13511
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ylen kannatusmittaus: Keskustan kannatus sukeltaa jälleen, vihreiden suosio kasvaa ja perussuomalaisten kannatushuippu takana

Keskusta hätyyttelee kannatuslukemillaan kaikkien aikojen heikointa kannatusmittausta.

YLE_gallup_tammi_20.jpg
YLE_gallup_tammi_20.jpg (60.13 KiB) Katsottu 6244 kertaa
Keskustan ilo kannatuksen noususta näyttää jäävän lyhyeksi.

Edellisessä mittauksessa puolueen kannatus nousi 1,4 prosenttiyksiköllä ja tieto otettiin puolueessa helpottuneina vastaan.

Nyt tammikuun mittauksessa keskustan kannatus laskee 10,8 prosenttiin, ja se on lähellä puolueen kaikkien aikojen heikointa mittaustulosta.

Heikoimman kannatuksen puolue sai viime vuoden marraskuun mittauksessa. Silloin sen kannattajiksi ilmoittautui 10,6 prosenttia vastanneista.
– Keskusta on menettänyt kannatustaan kolmeen suuntaan: perussuomalaisiin, kokoomukseen ja katsomoon. Erityisesti viimeisin mittausviikko oli keskustalta huono, Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja sanoo.

Keskustan heikon kannatuksen on nähty tuovan hallitustyöskentelyyn sisäisiä paineita, koska puolueen pitäisi nostaa suosiotaan ollessaan vallassa.

Näin kannatusmittaus tehtiin
*Taloustutkimus haastatteli 2 944 suomalaista.
*Haastattelut tehtiin 13.1.2020–4.2.2020.
*Puoluekantansa kertoi 2 058 vastaajaa.
*Mittauksen virhemarginaali on +/- 2 prosenttiyksikköä.


Puolueen puheenjohtaja Katri Kulmuni (kesk.) puolusti hallitukseen lähtemistä puoluehallituksen ja eduskuntaryhmän kokouksessa tammikuun lopussa. Hänen mukaansa hallitus on ”tavallisille suomalaisille parempi”, jos keskusta on siinä mukana.
– Keskustan uusi nousu edellyttää hallituksen onnistumista. Se täytyy olla jokaisen keskustalaisen vilpitön toive ja tavoite, Kulmuni sanoi.

Kulmuni nosti hallituksen tavoitteista esille rahalliset satsaukset perusväylänpitoon, takuueläkkeeseen, vanhempainpäivärahaan, koulutukseen ja lapsilisiin.

Perussuomalaisten kannatus laski
Perussuomalaisten kannatus oli viime vuoden lopun mittauksissa hieman yli 24 prosenttia. Nyt kannatus tulee huippulukemista yhden prosenttiyksikön verran alas.
– Huomionarvoista on se, että perussuomalaisten kannatus ei ole noussut pariin kuukauteen. Puolueen kannatus on edelleen muita puolueita huomattavasti korkeammalla tasolla, mutta se on saavuttanut nyt jonkinlaisen lakipisteensä, Turja sanoo.

Kyselyn tausta-aineistoista selviää, että perussuomalaisten kannattajia on siirtynyt SDP:hen, kokoomukseen ja katsomoon.

Myös SDP:n kannatuksen on nähtävissä pientä trendiä. Puolueen kannatus nousee nyt toisen kerran peräkkäin.

SDP on onnistunut pitämään vanhat äänestäjät kannattajinaan. Samalla kannattajia tulee hieman vihreistä ja vasemmistoliitosta.

SDP:n kannatusnousun on arvioitu johtuneen uudesta pääministeristä Sanna Marinista (sd.), joka korvasi Antti Rinteen (sd.) joulukuun alussa.

Kokoomukselle pudotusta, vihreille nousua
Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) on alkuvuodesta arvostellut hallituksen työllisyyspolitiikkaa.

Puolueen laskelmien mukaan tällä hallituskaudella pitäisi syntyä 120 000 uutta työpaikkaa, jos hallitus haluaa toteuttaa tavoitteensa julkisen talouden tasapainosta vuoteen 2023 mennessä.

Sanoma ei ole täysin purrut kansaan, sillä kokoomuksen kannatus laskee mittauksessa 1,8 prosenttiyksiköllä.
– Kokoomus vuotaa tällä hetkellä kahteen suuntaan, eli perussuomalaisiin ja vihreisiin. Erityisesti tammikuun mittauksessa vuoto vihreisiin näyttää lisääntyneen, Turja sanoo.

Vihreiden kannatus puolestaan nousee 1,3 prosenttiyksiköllä. Puolueen nousua selittää myös heikko mittaus viime kerralla, jolloin puolueen kannatus putosi 12 prosenttiin.

Kristillisdemokraattien kannatus palaa lähemmäs puolueen keskimääräisiä kannatuslukemia. Puolueen kannatus on nyt mittauksessa 3 prosenttia ja se nousee 0,8 prosenttiyksiköllä.

Vasemmistoliiton, RKP:n ja nyt-liikkeen kannatusmuutokset ovat hienoisia.
YLE
6.2.2020 klo 06.00
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13511
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Ruotsidemokraatit nousi ensimmäistä kertaa maan suurimmaksi puolueeksi - ohi demarien

Uuden mittauksen mukaan puoluetta kannattaa 23,4 prosenttia äänestäjistä.

Ruotsin radion SR:n julkaiseman uuden mielipidetiedustelun mukaan ruotsidemokraatit on noussut ensimmäistä kertaa naapurimaamme suurimmaksi puolueeksi.

Puolueen kannatus on mittauksen mukaan 23,4 prosenttia. Perinteisen valtapuolueen demareiden kannatus on aavistuksen pienempi, 23,2 prosenttia, joten tulos toki menee virhemarginaalin sisään. Kannatuskyselyn ykköspaikka on kuitenkin psykologisesti tärkeä, arvioi SR:n politiikantoimittaja Fredrik Furtenbach.
– Ruotsidemokraateilla on meneillään positiivinen kierre. Sosiaalidemokraateilla taas menee päinvastoin, sanoo Furtenbach.

Demareiden kannatus valuu oikealle ja vasemmalle
Furtenbachin mukaan demarit ovat juuttuneet ”kahden rintaman sotaan”.
– Kannatusta vuotaa ruotsidemokraateille, koska demarit eivät pärjää keskustelussa esimerkiksi rikollisuudesta. Samaan aikaan demarit menettävät äänestäjiä vasemmistopuolueelle, sanoo Furtenbach.

Muiden puolueiden kannatus on pysynyt melko lailla muuttumattomana, tosin vasemmistopuolueelle mitattiin sen historian paras tulos, 11,2 prosenttia.

Maltillisen kokoomuksen kannatus oli mittauksessa 17,8 prosenttia, keskustan 8,1 prosenttia, kristillisdemokraattien 6,4 prosenttia, ympäristöpuolueen 4,4 prosenttia. Liberaalit saivat 4,2 prosentin kannatuksen.
Iltalehti
29.2.2020 11:33
...koska demarit eivät pärjää keskustelussa esimerkiksi rikollisuudesta.
Miksi eivät? Jättävätkö he (muka) joitain asioita huomioimatta tai keksivät niihin selityksiä?

23,4 prosenttia on yhtä tyhjän kanssa, sillä sillä ei saa perustettua kuin vähemmistöhallituksen - joka kaatuisi lähes saman tien. Kannatuksen tulee olla yli 50 prosenttia, jotta SD pääsisi hallitukseen.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8892
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

^ Tuo on kyllä outoa, kun luulisi demareiden olevan ihan paras keskustelemaan eri alojen rikollisuudesta varsin laajasti, kun heillä alkaa olla jo mittava kokemus näistä asioista ja ovat ehdotonta huippuluokkaa juuri rikollisuuspuolella. Ajatelkaa millainen puolue SDP olisi, mikäli he eivät pitäisi tiukkaa seulaa niistä, jotka pääsevät puolueen aktiivitoimijoiksi, kun nytkin rikollisuuden asiantuntijuutta on enemmän kuin Rinne ja Marin ehkä toivoisivat. Tai ehkäpä sittenkin panostavat siihen, etteivät vastaisuudessa jäisi enää kiinni näin usein ja järjestävät sisäistä koulutusta esimerkiksi puolueristeilyllä tai konferenssissa?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Iivis kirjoitti:
Ke Tammi 22, 2020 7:15 am
Nyt valitaan uutta Nergiä, tietänette mitä tapahtuu ,jos Pelttaria ei valita kun uusi kriisi tapahtuu. ...
Tästä tuli tosiaan surkea, mutta valitettavasti myös oletettu, lopputulos! Kokenut ja sisäministeriön vastuualueista parhaiten tietävä hakija, Supon Pelttari, ohjattiin sivuraiteille, koska hän ei sopinut libresse-hallituksen ja etenkään sisäministeri Ohisalon arvomaailmaan. Vaikutusvaltaiseen virkaan piti siis valita kyseenalaisella kokemuksella ja koulutuksella henkilö, jonka kykyä hoitaa tehtävänsä ketään ajatusmaailmansa takia suosimatta tai polkematta on epäilty. Uuden kansliapäällikön aiempi työkokemuskin on varsin erikoinen, jos sen katsotaan hyödyttävän uuden tehtävän hoitoa!? Uusi kansliapäällikkö Kirsi Pimiä toimi siis viimeksi yhdenvertaisuusvaltuutettuna ja tätä ennen Pimiä on toiminut Vihreiden oikeusministerin, Tuija Braxin, erityisavustajana ja tietysti myös Vihreiden lainsäädäntösihteerinä. Tuo pesti onkin mielenkiintoinen ja jotain johtopäätöksiä henkilöstä, joka on tätä tehtävää hoitanut voi päätellä siitä, että nykyinen saman lainsäädäntösihteeri-pestin haltija on Vihreiden aktivisti Aino Pennanen, joka esti lennon lähtöä Hki-Vantaalta, koska kyydissä oli lain mukaan karkotettu matu. Hän on meidän vanha tuttu Kanan lento -ketjusta.
https://murha.info/rikosfoorumi/viewtop ... &start=225

Pimiän koulutuskin on alin mahdollinen oikeustieteen saralta eli pelkkä oikeustieteen kandidaatti toisin kuin puolueettomaksi itseään väittävä yle meille kertoo. Yle siis valistaa uutisjutussaan kansaa niin, että [varatuomari] olisi koulutus(tutkinto), mitä se tietysti ei ole, vaan varatuomari on pelkkä arvonimi, jota täytyy vieläpä hakea, kunhan oik. kandidaatti on ollut tuomioistuimessa työharjoittelussa. Vanha kunnon propagandatuutti, verorahoitteinen pakkouutisoija Yle kuitenkin kertoi meille (vannomansa totuusvalan mukaisesti??) kuitenkin siis näin:
"Kirsi Pimiä on koulutukseltaan varatuomari, oikeustieteiden kandidaatti. [varatuomari ei kuitenkaan ole koulutus/oppiarvo/tutkinto. Näin sitä mielipiteitä taas vaivihkaa muokkaillaan, kun pyritään nostamaan henkilön pätevyyttä virkaan.]
https://yle.fi/uutiset/3-11171703
- On muuten erikoista, että tämänkaltaiset "lipsahdukset" "sattuvat" tapahtumaan poikkeuksetta niin, että joko ylen suosikki saatetaan parempaan valoon tai vaikkapa joku persu saadaan näyttämään huonommalta.

Kansliapäällikön tärkeimmät kriteerit vaikuttaisivatkin olleen tällä kertaa soveltuvuuden, kokemuksen ja asioista perillä olemisen sijaan woke-henkinen vähemmistöjen ylikorostunut huomionti muun maan arvomaailman kustannuksella, seksuaali-identiteetin korostunut huomiointi toiminnan ohjaavana tekijänä, myönteisyys muslimisiirtolaisille ja tietysti rärkeimpänä se,että kansliapäällikön oli pakosti oltava poliittisesti Vihreiden aktiivi ja sukupuoleltaan nainen, sillä kaikki muu olisi ollut naisten vuosisataisen alistamisen jatkumoa.
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Doctor Lecter
James Bond (Pierce Brosnan)
Viestit: 13511
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Päivän poliittista keskustelua

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Helmikuun kannatusluvut:
Ylen kannatusmittaus: SDP:n nousu jatkuu, myös keskusta ja kokoomus piristyvät – Perussuomalaisten etumatka kaventuu hieman

Hallitustaival näyttää painavan vaihteeksi vihreiden ja vasemmistoliiton kannatusta.

Puolueiden kannatusarviot helmikuu 2020.<br />Ilkka Kemppinen / Yle
Puolueiden kannatusarviot helmikuu 2020.
Ilkka Kemppinen / Yle
YLE_gallup_helmi_20.jpg (64.05 KiB) Katsottu 6049 kertaa
Keskusta ponnistaa vaihteeksi lohdullisempaan suuntaan Ylen helmikuun puoluekannatusmittauksessa.

Edellisessä mittauksessa puolue sukelsi reilun prosenttiyksikön, mutta nyt keskustan suosio nousee 1,6 prosenttiyksikköä ja on 12,4 prosenttia.

Kyseessä on ainoa virhemarginaalin ylittävä muutos tämänkertaisessa mittauksessa.

Vaikka kannatus on edelleen puolueelle varsin alhainen, puheenjohtaja Katri Kulmuni ei näillä lukemilla ole kesäkuun puoluekokouksessa menossa vaihtoon.
– Keskustan kannatuksessa on aaltoliikettä ja nyt heillä taas näyttää hieman paremmalta. Kasvu tulee lähinnä siitä, että keskusta saa takaisin omia äänestäjiään katsomon puolelta, sanoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.

Sanna Marin -ilmiö näyttää jatkuvan
SDP:n suunta on edelleen ylöspäin, tällä kertaa 0,6 prosenttiyksikön verran. Demareille 16,6 prosentin kannatus ei ole sinänsä kummoinen. Se jää edellisen eduskuntavaalituloksen alle.

Puolueen suosio on kuitenkin vahvistunut kolmesti peräkkäin sen jälkeen, kun Sanna Marin valittiin pääministeriksi Antti Rinteen tilalle.

Loppusyksyn myllerryksissä SDP:n suosio vajosi jo 13,2 prosenttiin. Rinne on kesän puoluekokoukseen saakka puolueen puheenjohtaja, mutta Marin mielletään jo nyt SDP:n ykköseksi.
– Tällä kertaa erityisesti naiset ovat palanneet takaisin SDP:n kannattajiksi, tutkimusjohtaja Tuomo Turja kertoo.

Näin kannatusmittaus tehtiin
 • Taloustutkimus haastatteli 3 409 suomalaista.
   Haastattelut tehtiin 5.2.–3.3.2020.
    Puoluekantansa kertoi 2 360 vastaajaa.
     Mittauksen virhemarginaali on +/- 1,4 prosenttiyksikköä.


    Puolueiden kannatusmuutoksista pidemmällä aikavälillä löytyy lisää tietoja tästä linkistä.

    Orpon asema kokoomuksen johdossa vankistuu
    Kokoomuksen kannatus on tässä mittauksessa tasan 18 prosenttia, mikä on parempi kuin puolueen vaalitulos.

    Se merkinnee, että puheenjohtaja Petteri Orpo voi jatkaa oppositiojohtajan työtään rauhallisin mielin kohti kesäkuun puoluekokousta.

    Tällaisilla kannatusluvuilla puoluejohtajan vaihtaminen on epätodennäköistä, eivätkä mahdolliset haastajat ole viime aikoina edes osoittaneet kiinnostusta kilpaan.

    Kokoomus on saanut uusia tukijoita erityisesti vihreiltä, kyselyn tausta-aineisto osoittaa.

    Fasismi-kohu söi perussuomalaisia hieman
    Perussuomalaisten kannatus hiipuu hieman, toista kertaa peräkkäin. Siitä huolimatta perussuomalaiset on 22,4 prosentin osuudellaan kirkkaasti suosituin puolue Suomessa.

    Tutkimusjakson loppupuolella Jussi Halla-ahon johtama emopuolue joutui avoimeen välirikkoon nuorisojärjestönsä kanssa.

    Fasistiksi julistautunut nuorisojärjestön toinen varapuheenjohtaja Toni Jalonen joutui eroamaan tehtävästään, mutta nuorisojärjestö ei sen jälkeen taipunut Halla-ahon vaatimaan sääntömuutokseen ja konflikti jatkuu.

    Taloustutkimuksen Tuomo Turja kertoo, että perussuomalaisten kannattajista on kadonnut erityisesti hyvin koulutettuja ja naisia, mikä voi osittain johtua fasismi-kohusta.
    – Täytyy silti huomioida, että perussuomalaiset pitää edelleen hyvin tiukasti kiinni siitä porukasta, joka äänesti heitä 2019 eduskuntavaaleissa.

    Suurempi syy puolueen voimakkaan kannatuskasvun taittumiselle lienee se, että perussuomalaiset ei enää onnistu houkuttelemaan lisää nukkuvia äänestäjiä tukijoikseen.

    Vasemmistoliitto ja vihreät vaikeuksissa
    Sekä vihreiden ja vasemmistoliiton kannatus notkahtaa kyselyssä lähes prosenttiyksikön.

    Maria Ohisalon luotsaamia vihreitä äänestäisi nyt 12,5 prosenttia suomalaisista, mikä on edelleen parempi noteeraus kuin viime vaalien 11,5 prosentin kannatus.

    Vasemmistoliitto vajoaa 7,4 prosenttiin, mikä on hallituskauden heikoin kannatuslukema Li Anderssonin johtamalle puolueelle.
    – Vasemmistoliitto menettää kannattajiaan oikeastaan hallituksen sisällä. Vihreät on suurin hyötyjä vasemmiston laskusta, mutta myös SDP. Vihreillä on sitten toisenlaisia ongelmia, eli vihreät vuotaa kokoomukseen, sanoo Taloustutkimuksen tutkimusjohtaja Tuomo Turja.

    Pienimpien puolueiden kannatusmuutokset ovat hyvin pieniä. Kristillisdemokraattien suosio on ollut totuttua pienempää jo muutaman kuukauden ajan.
    YLE
    5.3.2020 klo 06.00 päivitetty 5.3.2020 klo 08.33
    Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

    Avatar
    On Anoi Kaa
    Ben Matlock
    Viestit: 8892
    Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
    Paikkakunta: Syvä joki

    Re: Päivän poliittista keskustelua

    Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

    Sasi osaa nostaa myös mielenkiintoisia asioita esille, tekisi mieli avata ihan oma keskustelu, mutta olkoot tässä.
    Holhousindeksi: Miksi poliitikot eivät luota kansaan?
    Kimmo Sasi | touko 9, 2019 | Perustuslaki

    VerkkoUutiset blogi 7.5.19 Kimmo Sasi

    Yksi merkittävä hyöty EU jäsenyydestä on se, että jäsenmaita jatkuvasti verrataan keskenään. Tilastojen perusteella jäsenmaat voivat havaita korjaustarpeita lainsäädännössään. Se antaa aiheen tutkia lainsäädäntöä niissä maissa, jotka ovat menestyneet hyvin. Parhaiden käytäntöjen löytäminen nopeuttaa ongelmien korjausprosessia.

    European Policy Information Centre julkaisee Nanny State Indexiä. Tilaston tarkoitus on löytää ne maat, joissa ihmisten elintapojen holhous on kaikkein tiukinta. Tilastoon on valittu tupakoinnin, ruuan ja alkoholinkäytön sääntely.

    Näiden tekijöiden sääntely osoittaa yhteiskunnan puuttumista ihmisen tavanomaisen elämän ja kulutuksen piiriin. Se osoittaa myös politiikassa vallitsevaa asennetta: Kansalainen ei itse osaa arvioida elintarvikkeiden kulutustottumuksiaan ja niiden vaikutusta, vaan siihen tarvitaan demokraattisilla vaaleilla valittu lainsäätäjä.

    Suomi on tämän holhousindeksin ehdoton ykkönen pisteluvulla 51,6. Ruotsi on viides luvulla 33,1. Tanska on kahdeksastoista luvulla 19. Vapaimmat ovat Tsekki luvulla 11,5 ja Saksa luvulla 15,9.

    Joutuukin kysymään, mikä Suomessa on vialla, kun poliittiset päätöksentekijät eivät luota kansaan. Suomessa on mitä ilmeisemmin vielä vallalla tsaristinen perinne, jossa kuvitellaan, että hallitsija tietää kansaa paremmin, mikä on kansalaiselle oikein ja mikä ei. Sen sijaan ei ajatella, että kansa ei koskaan opi ottamaan vastuuta toimistaan, jos sitä vastuuta heille ei anneta.

    Kun Suomi liittyi Euroopan unioniin, meistä moni kuvitteli, että vapauden tuleet alkavat myös meillä puhaltaa. Tilasto osoittaa, että näin ei ole käynyt. Lihalle ja makkaralle asetettava kulutusvero vain pahentaisi tilannetta. Tämän indeksin perusteella voi epäillä, että lihaverosta ei koskaan saada eurooppalaista veroa.

    Holhousindeksin perusteella meillä on käytävä vakava keskustelu, tarvitaanko meillä kaikkea tätä säätelyä, jota ilman muut maat tulevat toimeen. Kansalaisten vapaus valita on ihmisoikeus.

    Kimmo Sasi

    https://www.kimmosasi.fi/holhousindeksi ... a-kansaan/
    Sille se kyllä tuntuikin, kun muutti Suomeen mm. Usan ja Saksan kokemuksia rikkaampana. Lastenvahti-indeksi löytyy siis tuolta:
    http://nannystateindex.org/
    Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

    Avatar
    Lassie
    Jessica Fletcher
    Viestit: 3049
    Liittynyt: Ma Syys 14, 2015 10:10 pm

    Re: Päivän poliittista keskustelua

    Viesti Kirjoittaja Lassie »

    Tässä Naistenpäivän uutisessa mielenkiintoista on se, että Pohjoismaiden pääministerit ovat huolissaan "vanhoillisen politiikan" nousemisesta, ja sillä ilmeisesti viitataan äärioikeistolaiseen politiikkaan, kun olisi ääneen voitu sanoa oikeasti todellisuutta vastaava selkeytys että ollaan huolissaan sekä äärioikeistolaisen vanhoillisen politiikan noususta että maahanmuuttajaperäisen vanhoillisen (jutun lopussa viittaus sukuelinsilpomisiin ja lapsiliittoihin) politiikan noususta.

    Onkin harmillista että maahanmuuttokriittisen politiikan ääreltä puuttuu länsimaisen moderniuden/ei-vanhoillisuuden kannattaminen tai se on ainakin marginaalissa.
    Naisten ja tyttöjen oikeuksien vastainen kehitys huolettaa Pohjoismaiden pääministereitä

    Ministerit arvioivat yhteisessä mielipidekirjoituksessaan, että taantumuksellisen politiikan nousu horjuttaa muun muassa suojelua seksuaaliselta ja sukupuoleen perustuvalta väkivallalta.

    8.3.2020 klo 03.27

    Pohjoismaiden pääministerit ovat huolissaan naisten ja tyttöjen oikeuksien vastaisesta kehityksestä maailmassa.

    Pääministerit kirjoittavat yhteisessä, naistenpäivänä julkaistussa mielipidekirjoituksessaan, että taantumuksellinen politiikka on maailmanlaajuisesti noussut. Pääministerien mukaan se on usein horjuttanut yleismaailmallisia ihmisoikeuksia sekä suojelua seksuaaliselta ja sukupuoleen perustuvalta väkivallalta.

    Pohjoismaat ovat työskennelleet yli 40 vuoden ajan sukupuolten tasa-arvon edistämiseksi. Tämä on johtanut vahvempiin talouksiin sekä onnellisempiin ja vauraampiin yhteiskuntiin, pääministerit kirjoittavat. Keskeisiä julkisia toimintaperiaatteita ovat palkallinen, jaettu vanhempainloma sekä yleisesti saatavilla oleva, kohtuuhintainen ja laadukas lastenhoito.

    – Kun näitä toimintaperiaatteita sovelletaan asianmukaiseesti, ne antavat naisille mahdollisuuden osallistua työmarkkinoille ja julkiseen päätöksentekoon samalla kun ne antavat miehille mahdollisuuden jakaa kotielämän vastuita. Tällä on valtava vaikutus sukupuolten tasa-arvoon työssä ja kotona, ja se myös lisää tasa-arvoa julkisessa päätöksenteossa ja johtotehtävissä, kirjoituksessa sanotaan.

    Myös Pohjoismaissa petraamisen paikkoja
    Huomattavasta edistyksestä huolimatta myös Pohjoismaissa on yhä sukupuoleen perustuvaa rakenteellista eriarvoisuutta, pääministerit kirjoittavat. Esimerkiksi EU:n ulkopuolella syntyneiden naisten työttömyysaste on korkea.

    – Olemme syvästi huolissamme siitä, että merkittävistä ponnisteluista huolimatta emme ole onnistuneet poistamaan naisiin kohdistuvaa väkivaltaa, jonka #metoo-liike on niin selvästi paljastanut, Lyhyesti sanottuna, olemme saavuttaneet todella paljon, ja työtä on edelleen jäljellä. Olemme syvästi sitoutuneet työn jatkamiseen, kirjoituksessa sanotaan.

    Pääministerit vastustavat kaikkia yrityksiä evätä naisilta oikeus lailliseen ja turvalliseen aborttiin ja muihin terveyspalveluihin. Vahingollisten käytäntöjen, kuten lapsiavioliiton ja naisten sukupuolielinten silpomisen, pitäisi kuulua historiaan, he lisäävät.
    https://yle.fi/uutiset/3-11247008
    ☀︎☾✧☄︎☙○➣❊
    Y-boksista: Vain 100% ystävät. Old school heart on. Ei paskaa, fake ass toimintaa, tietojenkalastamisia, piirien pyörintää, testaamisia, huvipuistokokemuksen hakemista tai vääriä motiiveja.

    Avatar
    On Anoi Kaa
    Ben Matlock
    Viestit: 8892
    Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
    Paikkakunta: Syvä joki

    Re: Päivän poliittista keskustelua

    Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

    Näkökulma: Kansanedustaja al-Taeen Twitter-viesti edustaa suomettumista - Venäjän-pelolla tehdään jälleen kotiryssähenkistä politiikkaa
    9.3.2020 klo 11:58
    Kuva
    Iltalehden eduskuntalähteiden mukaan Venäjän duumasta lähetetään viestejä kansanedustajille, jos joku suomalainen poliitikko on kritisoinut Venäjän politiikkaa, kirjoittaa Lauri Nurmi.
    Suomi suomettuu rumaa vauhtia.

    Ikävä kyllä on käymässä niin, että 2010- ja 2020-luvuista saatetaan aikanaan kirjoittaa uudelleen alkaneen rähmällään olon vuosikymmeninä.

    Suomettumisella tarkoitetaan sitä, että Venäjä vaikuttaa Suomen ulko- ja sisäpoliittiseen keskusteluun ja päätöksentekoon ja kaventaa Suomen suvereniteettia ja ilmaisunvapautta.

    Kyse ei ole kahden maan välisistä tasaveroisista diplomaattisuhteista vaan suuremman valtion järjestelmällisestä pyrkimyksestä tehdä pienemmästä naapurivaltiosta itselleen kuuliainen puudeli.

    Erityisen ongelmallinen asetelmasta muodostuu silloin, kun suurempi valtio on autoritäärinen ja pienempi demokraattinen.

    Suvereniteetin kaventamisena voidaan pitää pelkästään sitä, että Venäjä omalla hybridivaikuttamisellaan onnistuu sulkemaan suomalaisten ministereiden ja kansanedustajien suita. Seurauksena tästä keskusteluilmapiiri ummehtuu ja muuttuu henkisesti ahdistavaksi.

    Poliitikot näkevät, että olohuoneessa on aggressiivinen virtahepo, mutta he eivät uskalla puhua sen olemassaolosta.

    Tämä on suomettumisen ensimmäinen vaihe.

    Kuva
    Talvella 2016 Venäjän viranomaiset ohjasivat turvapaikanhakijoita Kantalahdesta kohti Suomen rajaa. JOEL KARPPANEN
    Viime vuosina Suomessa on ollut havaittavissa merkkejä ilmiön toisesta vaiheesta. Siinä suomalaiset kansanedustajat alkavat omalla toiminnallaan ajaa autoritäärisen Venäjän etua ja pyrkivät leimaamaan Venäjän politiikan epäkohdista puhuvia kansanedustajia idänsuhteissa epäluotettaviksi.

    Suojelupoliisi on 2010-luvulla kertonut julkisissa raporteissaan vieraiden valtioiden aggressiivisen vaikuttamistoiminnan lisääntymisestä. Herää kysymys, onko kotiryssäkulttuuri tehnyt paluun suomalaiseen politiikkaan.

    Suomalaispoliitikkojen kotiryssät olivat yleisiä varsinkin 1970-luvulla. Nimitystä käytettiin venäläisistä, joita poliitikot tapasivat kahden kesken. Usein venäläisillä oli yhteyksiä tiedustelupalvelu KGB:hen tai he olivat sen palveluksessa suoraan olleita agentteja, jotka esiintyivät liike-elämän edustajina tai siviilidiplomaatteina.

    Moskovassa käytyään tai kotiryssiä Helsingissä tavattuaan suomalaispoliitikot antoivat julkisia lausuntoja, joista seurasi kysymys, kenen etua ne ajoivat.

    Harvat suomalaiset kertoivat avoimesti, ketä he tapasivat ja mitä tapaamisissa puhuttiin.

    Suoria todisteita ilmiön laajuudesta on vaikeaa saada, koska poliitikot eivät julkista tapaamisiaan eikä Suojelupoliisi tietojaan.

    Hämmentäviä lausuntoja ja viestejä sen sijaan riittää.

    Viime keskiviikkona pääministeripuolue Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee julkaisi Twitterissä erikoisen viestin: ”Elina Lepomäki ei välttämättä tiedä, että Venäjällä asuu 50 000-100 000 pohjoiskorealaista pakkotyöläistä, jotka voivat tulla EU:n rajalle Suomen kautta. Venäjälläkin on kortteja kiristää Eurooppaa niin kuin Turkki tekee. En nyt hosuisi näissä turvallisuuspoliittisissa asioissa.”

    Al-Taeen viesti oli julkinen kommentti kokoomuksen kansanedustaja Lepomäen Facebook-päivitykseen, josta Verkkouutiset oli kirjoittanut uutisen.

    Lepomäki sanoi haastattelussa, että Venäjän haluamasta Nord Stream 2 -kaasuputkesta on luovuttava.

    – Sota on saatava loppumaan. Euroopan unionin on painostettava Venäjää lopettamaan sotatoimet, muun muassa kiristettävä pakotteita, Lepomäki kirjoitti.
    Kansanedustaja Hussein al-Taee kommentoi kansanedustaja Elina Lepomäen kirjoitusta - Pete Anikari.jpeg
    Kansanedustaja Hussein al-Taee kommentoi kansanedustaja Elina Lepomäen kirjoitusta - Pete Anikari.jpeg (36.31 KiB) Katsottu 5556 kertaa
    Vuonna 2016 Venäjä syyllistyi sotarikokseen Syyriassa pommittaessaan Aleppon kaupungin kivimurskaksi. Pommitukset kohdistettiin myös sairaaloihin. Siviilejä kuoli kuin kärpäsiä.

    Tuolloin diktaattori Bashar al-Assadin vastustajat ja näiden läheiset pakenivat Idlibin maakuntaan, joka jäi viimeiseksi kapinallisten hallussa olleeksi merkittäväksi alueeksi.

    Tänä talvena Syyrian armeija ja Venäjän ilmavoimat ovat hyökänneet Idlibiin pyrkimyksenään tuhota viimeinenkin vastarinta al-Assadia kohtaan.

    Siviilejä kuolee. Pakolaisia vyöryy Turkkiin, joka ajaa osan näistä EU-maan Kreikan rajalle.

    Lepomäki on oikeassa siinä, että EU:n pitää yrittää vaikuttaa Venäjään, jotta taistelut Idlibissä ja muualla Syyriassa loppuisivat välittömästi eivätkä enää jatkuisi. Se todennäköisesti rauhoittaisi tilanteen Turkin ja Kreikan välisellä rajalla.

    Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov piipahti maanantaina Helsingissä ja kertoili omia satujaan.

    ”Emme lopeta taistelua terrorismia vastaan pakolaisongelman vuoksi", Lavrov sanoi - ja sai sitaattinsa läpi moniin suomalaisen median uutisjuttuihin ilman, että sitä olisi kehystetty kritiikillä.
    Tuhansia siviilejä on kuollut Syyria pommituksissa, mistä Venäjä on osaltaan vastuussa -YAHYA NEMAH.jpg
    Tuhansia siviilejä on kuollut Syyria pommituksissa, mistä Venäjä on osaltaan vastuussa -YAHYA NEMAH.jpg (63.08 KiB) Katsottu 5556 kertaa
    Kaikissa uutisjutuissa olisi ehdottomasti pitänyt muistuttaa lukijoita samassa yhteydessä siitä, että Lavrov tekee propagandaa, jossa kaikkia al-Assadin vastustajia on vuodesta 2015 lähtien järjestelmällisesti kutsuttu terroristeiksi.

    Lavrovin lausuntojen uutisoiminen sellaisinaan on suomettumisen ilmenemismuoto, joka liittyy tiedotusvälineisiin. Lavrovin tavoitteena on saada suuri yleisö uskomaan terrorismipuheeseen.

    Siksi hän suoltaa sitä vailla omantunnontuskia.

    Kun kansanedustaja al-Taee kehotti kollegaansa Lepomäkeä vaikenemaan, hän edisti Venäjän pyrkimystä hiljentää kriittiset Venäjä-äänet Suomessa.

    Kommenttiketjussa al-Taee julkaisi toisen mielenkiintoisen viestin: ”Pohjoiskorealaiset olivat yksi esimerkkikortti. Venäjällä on monia kortteja käytössä. Hybridivaikuttaminen on valtavan nopeasti kehittyvä interventiomuoto. Meidän keskusteluja näistä aiheista seurataan tarkkaan. Siirretään nämä keskustelut tietävien ammattilaisten pöytiin.”

    Al-Taeen logiikan mukaan suomalaisten kansanedustajien ei pitäisi julkisesti sanoa poikkipuolista sanaa autoritäärisestä Venäjästä. Muuten Venäjä alkaa painostaa ja kiristää Suomea. Tämä edustaa klassista suomettumista ja on suomalaiselle yhteiskunnalle vahingollista.

    Lisäksi al-Taee kirjoitti, että suomalaisten keskusteluja ”näistä aiheista seurataan tarkkaan”. Hänen käyttämänsä ilmaisu on kiinnostava.

    Iltalehti selvitti asiaa. Eduskuntalähteiden mukaan Venäjän duumasta lähetetään viestejä kansanedustajille, jos joku suomalainen poliitikko on kritisoinut Venäjän politiikkaa. IL:n haastattelemat lähteet arvioivat, että viestien tarkoituksena on saada suomalaiset luopumaan Venäjä-kritiikistä.

    Harvat suomalaiset poliitikot esittävät enää julkista Venäjä-kritiikkiä.

    Asiassa on viime vuosina tapahtunut merkittävä ja nopea muutos Jyrki Kataisen, Alexander Stubbin, Carl Haglundin, Ville Niinistön, Timo Soinin, Heidi Hautalan ja esimerkiksi Jussi Niinistön poistuminen päivänpolitiikan eturivistä on vaikuttanut siten, että julkista Venäjä-keskustelua on alkanut kalvaa suomettuminen.

    Myös virkamiehiä on kehotettu vaikenemaan Venäjä-suhteen ongelmista.

    Pohjois-Lapin raja-asemille vuodenvaihteessa 2015–2016 polkupyörillä ja Ladoilla saapuneet turvapaikanhakijat nousivat Suomen ja Venäjän suhteiden ylimmälle tasolle.

    Iltalehden ulkomaantoimittaja Nina Järvenkylä ja sisäministeriön entinen kansliapäällikkö Päivi Nerg kirjoittivat tapahtumista kirjan Tiukka paikka (Docendo).

    Keväällä 2019 Nerg kertoi kirjassa, että Venäjä antoi jo alkuvaiheessa tylyn virallisen viestin Suomen viranomaisille.

    – Virallinen viesti Venäjältä oli tammikuussa 2016 se, että kun turvapaikanhakijat sanovat sanan `turvapaikka` vaikkakin jo Venäjän puolella, on heillä oikeus tulla Suomeen.

    Venäjän ja Suomen välillä voimassa ollut rajasopimus oli siis pelkkää paperia.

    Silloinen sisäministeri Petteri Orpo (kok) aloitti poliittiset neuvottelut venäläisten kanssa.

    Kirjassa kerrottiin, että poliisin ja rajavartiolaitoksen yhdyshenkilöt alkoivat kartoittaa, mitä Venäjällä oikein tapahtui.

    – Tätä kautta selvisi, että Kantalahdessa sijaitsee hotelli, jonne ihmisiä kuljetetaan, kirjassa valotettiin tiedustelutietoja.

    Orpo vahvisti, että venäläiset olivat organisoineet turvapaikanhakijoiden tulon Suomen itärajalle.

    Rajasopimus mahdollisti sen, että Suomi kielsi pyöräilyn Sallan ja Lotan raja-asemille. Sen jälkeiset tapahtumat viimeistään vahvistivat toiminnan järjestelmällisyyden.

    – Ei mennyt aikaakaan, kun he keksivät tulla autoilla. Taas käytiin keskustelua puomista. Todettiin, että meillä on kaikki perusteet sanoa, että raja-asema on täynnä. Otimme vain yhden auton kerrallaan läpi. Se meni siihen, että autot ajoivat niin kiinni toisissaan, ettei puomia saatu väliin, Orpo kuvaili.

    Venäjä painosti turvapaikanhakijoilla ensin Norjaa, sitten Suomea.

    Norjalla on parisataa kilometriä pitkällä Venäjän vastaisella maarajallaan ainoastaan Storskogin raja-asema. Vuosina 2003–2014 Venäjä päästi puomille vuosittain keskimäärin 17 ihmistä ilman viisumia.

    Syksyllä 2015 turvapaikanhakijoita saapui Norjaan arktista reittiä pitkin 5 500. Venäjä ja Norja väänsivät asiasta, minkä jälkeen turvapaikanhakijoiden tulo Storskogiin loppui kuin seinään. Sydäntalvella heitä alkoi saapua kiihtyvällä tahdilla Suomen pohjoisille raja-asemille.

    Suomen valtionjohto ei ollut sinisilmäinen. Viranomaiset kertoivat tasavallan presidentti Sauli Niinistölle, että hämmentävän suuri osa tulijoista oli lähtöisin Moskovan rakennustyömailta. Sieltä ei sattumalta päädytä Napapiirin pohjoispuolelle lumiseen korpeen.

    Kirjassa Orpo painotti, että venäläiset viranomaiset olivat keskeisessä roolissa Suomen vastaisessa hybridioperaatiossa.

    – Siellä oli kaikenlaisia henkilöitä: oli eri viranomaisia, oli kaikennäköistä porukkaa liikkeellä, Orpo kertoi.

    Niinistö puhui turvapaikanhakijoista Venäjän presidentti Vladimir Putinille ja pyysi tätä vaikuttamaan tilanteeseen. Suomi teki Venäjälle ehdotuksen: valtionjohto esitti rajasopimusta, jolla pohjoiset Sallan ja Lotan rajanylityspaikat suljettaisiin määräajaksi muilta paitsi Venäjän ja EU-maiden kansalaisilta. Kremlissä EU-maat sivuutettiin, eikä Niinistö vastustanut venäläisten oikkuja.

    Putin sanoi lausunnossaan, että ”nämä rajoitukset vaikuttavat kolmansien maiden kansalaisiin, mutta ne eivät millään tavalla vaikuta Venäjän ja Valko-Venäjän valtioliiton ja Suomen kansalaisiin”.

    Kertoessaan loppuratkaisusta Putin kuin ohimennen huomautti edeltävässä virkkeessään Fortumin omistuksista Venäjällä ja Rosatomin Fennovoima-hankkeesta Suomessa.

    Nerg ja Orpo tekivät demokratialle palveluksen, kun he kertoivat tapahtumien todellisesta luonteesta.

    Kirjan julkaisun jälkeen Nergiä kuitenkin kehotettiin lopettamaan talven 2016 tapahtumista kertominen. Suomettuminen nosti päätään.

    Kolmen kuukauden aikana Venäjältä tuli Suomeen noin 1 700 turvapaikanhakijaa. He edustivat 36 eri kansallisuutta.

    Al-Taeen viesteistä välittyy mielikuva, että joku on jossain esittänyt Suomelle jälleen uhkauksen, vähintään verhotun.

    Jos pelko itärajalle ilmestyvistä turvapaikanhakijoista saa suomalaiset kansanedustajat pidättäytymään Venäjän politiikan kritisoimisesta, suomettuminen on edennyt pitkälle ja alkanut vaikuttaa Suomen henkiseen ilmapiiriin.

    Venäjä-suhteissa on tärkeää muistaa, että venäläiset eivät arvosta nöyristelyä. He pitävät sitä heikkouden merkkinä.

    Suomettuminen on lyhytnäköinen tie, koska sen valitseminen johtaa aina vain uusiin myönnytyksiin ja nöyryytyksiin.

    LAURI NURMI

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/8 ... d57228d286
    Huh!
    Kansanedustaja al-Taeen Twitter-viesti edustaa suomettumista
    • Entä sitten? Ketä kiinnostaa mitä tuo Iranin viha-asiamies milloinkin lirkuttaa? Ja onko tämä näkökulma-Nurmikin mennyt muslimimiehistä ihan sekaisin, kun perustaa kolumninsa taqiyyamiehen horinoihin? Tää Nurmihan sai mainetta kerrottuaan persujen hajoamisesta hevostelija-Soinin sinisilmäpettureihin ja mestari-Halla-ahon Suomen etua ajaviin.
    Lauri Nurmi kirjoitti:Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov piipahti maanantaina Helsingissä ja kertoili omia satujaan.
    • Nurmi ei vaivaudu valistamaan meitä hölmöjä, että mikä Lavrovin lausunnoista teki "satuja", kun omasta mielestäni koko Nurmen kirjoitelma on kuin moderni, mutta tylsä versio tuhannen ja yhden yön satujen jatkoksi? Se, että Venäjä on pyrkinyt pitämään Syyriaa romahtamatta vaikkakin kyseenalaisen johtajan avulla, ei mielestäni riitä muuttamaan kaikkea Lavrovin lausumaa "saduiksi".
    Pohjois-Lapin raja-asemille vuodenvaihteessa 2015–2016 polkupyörillä ja Ladoilla saapuneet turvapaikanhakijat nousivat Suomen ja Venäjän suhteiden ylimmälle tasolle.

    Iltalehden ulkomaantoimittaja Nina Järvenkylä ja sisäministeriön entinen kansliapäällikkö Päivi Nerg kirjoittivat tapahtumista kirjan Tiukka paikka
    • Voi sinua tiukka-Päivi! Kunpa olisitkin kohdellut "tiukkana paikkana" myös länsirajan tilannetta, niin ei sinunkaan olisi tarvinnut valehdella ja salailla asioita suomalaisilta lähellekään niin paljon.
    • Tosin tällöin et olisi varmaan myöskään saanut palkkiovirkaa, mikä nostaa kivasti eläkettäsi ja moni suomalaislapsi ja -nainen olisivat jääneet ilman kivoja pelihetkiä muslimimiesten kanssa, kun näillä seksuaalista hätätilaa päälle pukkaa!?
    • Olen kyllä aivan varma, että Päivi Nergillä ei ole ikinä ollut mikään "tiukka paikka", vaan tuo on pelkästään hänen keksimä asia. Tiukat paikat ja Nerg eivät muutenkaan kuulu samaan aiheyhteyteen.
    Ällöttävää mielipiteenmuokkausta tältäkin toimittajalta, että tähänkin tarinaan on pitänyt repiä kuva itkuisista random-käkkäräpäälapsista. Ihan kuin suomalaislapsilla ei olisi ongelmia, kun sijoituskodit, missä vanhemmat saavat palkkaa ovat nekin loppumassa kesken ja haastavia lapsia kuulemma kidutetaan laitospaikoissa. Huumeita diilataan alakouluissakin jo. Mutta muslimiaikuisten muslimilapsille aiheuttama hätä toisella mantereella täysin eri kulttuurissa on aina vähän koskettavampi hätä ja siksi hallituksemme lennättää näitä yksityislennoilla Suomeen. Pää on jo auki ja tunteisiin vetoaminen toimii, näillä näköjään mennään!
    Loppuun oma mielipiteeni: näkökulman perusteella Lauri Nurmi on voimakkaasti politisoitunut toimittaja, jonka kirjoituksiin ei voi ainakaan enää luottaa. En tiedä mitä muuta on perskohun jälkeen kirjoittanut, mutta toivottavasti on perustellut niitä paremmin.
    Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

    Avatar
    sikakoira
    Sherlock John Holmes
    Viestit: 8497
    Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

    Re: Päivän poliittista keskustelua

    Viesti Kirjoittaja sikakoira »

    ^
    Jebulis,olipa taas paksua propagandaa toimittelijalta vaihteeksi.Eipä herran aikaisemmatkaan tuotokset kyllä mitään luottamusta ole herättäneet suomalaisen journalismin tasosta näinä päivinä. :lol:
    Nurmi on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri ja historian opettaja
    Ei kyllä uskoisi,ainakaan ei toivottavasti ole ollut koulutustaan vastaavissa duuneissa :lol:
    “Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
    — Dr. Wolfgang Wodarg
    Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

    Avatar
    Tackleberry
    Adrian Monk
    Viestit: 2728
    Liittynyt: La Touko 02, 2015 1:53 am

    Re: Päivän poliittista keskustelua

    Viesti Kirjoittaja Tackleberry »

    sikakoira kirjoitti:
    Ma Maalis 09, 2020 4:52 pm
    ^
    Jebulis,olipa taas paksua propagandaa toimittelijalta vaihteeksi.Eipä herran aikaisemmatkaan tuotokset kyllä mitään luottamusta ole herättäneet suomalaisen journalismin tasosta näinä päivinä. :lol:
    Katos vaan, demareista pahin Hussein al-Taee ja sikakoira ovat samalla puolella... mistä mahtaa moinen johtua? :lol: :lol: :lol:

    Terveisiä itänaapuriin.
    Sverdlov kirjoitti:Katsoin juuri Trumpin puheen.Sangen viileästi suhtautui voittoon kaiken sen paskan jälkeen mitä on niskaan kaadettu.Nyt sitten tälläkin areenalla hiljenee
    sikakoira kirjoitti:..ei jää epäselväksi tuleeko Trump viemään rökäle voiton jälleen kerran. Kyllä tulee ja helposti

    Avatar
    On Anoi Kaa
    Ben Matlock
    Viestit: 8892
    Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
    Paikkakunta: Syvä joki

    Re: Päivän poliittista keskustelua

    Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

    Kaikkeen jotkut ovatkin valmiita kirjaansa markkinoidakseen. Ja siinä kirjassa mahdetaan sitten kertoa kuinka iso paha Israel kiusaa pikku muslimeita?

    No paljon paremmin ei mene täälläkään, pitäisiköhän Kontulan laittaa seuraavaksi ruoska laulamaan laiskottelijoille, joiden kaikki saa aika menee ulkomaalaislapsukaisien halimiseen ja haalimiseen?
    Oletin otsikosta muuten, että johtuisi viruksesta, mutta ei.
    Hallitukselta ei esityksiä - eduskunnan valiokunnat peruvat kokouksiaan: ”Historiallisen poikkeuksellista”

    10.3.2020 klo 7:01

    Eduskunnan virkamies katsoo pääministeri Sanna Marinin (sd) hallituksen menneen lakien säätämisessä toiseen ääripäähän kuin Juha Sipilän (kesk) hallitus.

    Suomalaisen politiikan ja eduskunnan perinteisiä perustotuuksia on se, että kansanedustajien varsinainen työ tehdään valiokunnissa eikä istuntosalissa - tästä muistutetaan varsinkin silloin, kun iltapäivälehdet raportoivat tiettyjen kansanedustajien vähäisistä salipuheenvuoroista ja muista aktiviteeteista eduskunnassa.

    Tosin viime aikoina töitä ei ole tehty valiokunnissakaan. Näin valittavat sekä kansanedustajat - varsinkin hallituksen riveissä - että eduskunnan virkamiehet.

    – Töitä on ollut vähän verrattuna normaalitilanteeseen. Tämä on ollut historiallisen poikkeuksellista, erään valiokunnan virkamies toteaa.

    – Kyllähän tässä on turhauttavaa odotella, kun tietää, että jossakin välissä tulee taas sitäkin enemmän kiire, toteaa toinen virkamies.

    Molemmat haluavat puhua asiasta nimettömänä asemansa vuoksi.

    Samoin tilannetta kommentoi nimettömänä eräs kansanedustaja.

    – Valiokunnissa on nyt aikaa keskittyä kansalaisaloitteisiin, kun hallitukselta ei tule esityksiä. Ainakin kansalaisaloitteiden allekirjoittajat ovat tyytyväisiä.

    Viime viikolla liikenne- ja viestintävaliokunnassa järjestettiin julkinen kuuleminen kansalaisaloitteesta, joka ajaa Suomeen pysyvää kesäaikaa. Lisäksi kansanedustajat ottivat viime torstaina käsittelyyn kansalaisaloitteen lentoverosta
    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c ... 1b6234a5d0
    Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

    Avatar
    acp
    Neuvoja-Jack
    Viestit: 595
    Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

    Re: Päivän poliittista keskustelua

    Viesti Kirjoittaja acp »

    SDP:n kannatus on noussut ohi perussuomalaisten, ilmenee Alma Median mielipidetiedustelusta. SDP:tä kannattaa 21,1 prosenttia ja perussuomalaisia 20,1 prosenttia vastaajista.

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sdp ... #gs.1tnohf

    Sepä tapahtui yllättävän helposti :roll: Voi tätä Suomen kansaa

    Avatar
    sikakoira
    Sherlock John Holmes
    Viestit: 8497
    Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

    Re: Päivän poliittista keskustelua

    Viesti Kirjoittaja sikakoira »

    ^
    Nyt lipsahti vuorokauden etuajassa kyllä :lol:
    “Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
    — Dr. Wolfgang Wodarg
    Koronaongelman ratkaisu on se, että paniikinlietsojat eristetään (Wolfgang Wodarg)

    wretch
    Javier Pena
    Viestit: 1744
    Liittynyt: La Elo 18, 2007 11:52 pm
    Paikkakunta: Nekropolis

    Re: Päivän poliittista keskustelua

    Viesti Kirjoittaja wretch »

    Gospodin Ahon seikkailut. Mitenkäs se laulu menikään? Silmien vä'lliin, silmien välliin Eskoo juu.
    LM: Esko Aho tavoittelee jatkokautta pakotelistalla olevassa venäläispankissa

    Tänään klo 9:24
    Sberbank on ollut Yhdysvaltojen ja EU:n pakotelistalla vuodesta 2014 lähtien.
    Suomen entinen pääministeri Esko Aho aikoo hakea jatkokautta venäläisen Sberbankin hallituksessa, kertoo Lännen Media.

    Aho kertoi Lännen Medialle olevansa kiinnostunut jatkokaudesta, mutta ei kommentoinut asiaa enempää.

    Sberbank on ollut vuodesta 2014 lähtien Yhdysvaltojen ja EU:n niin sanotulla sektoripakotelistalla.

    Listalle päätymisen taustalla ovat Venäjän toimet Ukrainassa vuonna 2014. Tuolloin pankin katsottiin edesauttaneen Krimin valtaamista.

    Sberbankilla on valtio-omisteisuuden vuoksi tiivis suhde Venäjän hallinnon kanssa.

    Aho on toiminut Sberbankin hallituksessa vuodesta 2016. Uusi hallitus valitaan pankin yhtiökokouksessa toukokuun lopussa. Hallituksen jäsenet valitaan vuodeksi kerrallaan.

    Aho toimii myös yhdysvaltalaispankki JPMorganin neuvonantajana. Hän on aikaisemmin todennut, ettei näe ristiriitaa toimiessaan samanaikaisesti yhdysvaltalaisessa ja venäläisessä pankissa.

    Vastaa Viestiin