Sivu 1/99

Kansanedustaja teki tutkintapyynnön huorittelusta

Lähetetty: Ke Helmi 20, 2008 8:43 am
Kirjoittaja Miina
Iltasanomat:
Kansanedustaja teki tutkintapyynnön huorittelusta
19.02.2008 22:29, päivitetty 19.02. 22:34

Kansanedustaja ja entinen ministeri Ulla-Maj Wideroos (rkp) on tehnyt poliisille tutkintapyynnön häneen kohdistuneesta asiattomasta nettikirjoittelusta.

Wideroos alkoi saada omaan blogiinsa lukuisia kommentteja, jotka sisälsivät muun muassa huorittelua.

- "Likainen hurrihuora" oli yksi, niitä oli muitakin. Paljon pitää poliitikon kestää, mutta tässä menee raja, Wideroos sanoi Ilta-Sanomille tiistai-iltana. Hän teki tutkintapyynnön Närpiön poliisille maanantaina.

Wideroos kertoo poistaneensa blogistaan aikaisemminkin satunnaisia asiattomia kommentteja.

Viimeinen pisara oli, kun loukkaavia viestejä oli lähetetty yli 60 kappaletta yhden yön aikana tammikuun alussa.

Blogi ei automaattisesti suodata julkaisukelvottomia kommentteja, vaan ylläpitäjän on tehtävä se itse.

- Minulla ei ole mitään tietoa, kuka tai ketkä tämän takana ovat. Viestejä on lähetetty 10-15:stä eri IP-osoitteesta, joita aiotaan nyt tutkia, kertoo Wideroos.

IP-osoite on numero, jonka perusteella voidaan tunnistaa internet-verkkoon kytketty tietokone.

Tutkintapyynnöstä kertoi ensimmäisenä Vasabladet verkkosivuillaan. Lehden haastatteleman tutkinnanjohtajan, rikoskomisario Risto Nyholmin mukaan kyseessä on toinen vastaavanlainen tapaus lyhyen ajan sisään. Nettiherjoja on kohdistettu myös erääseen kunnallispoliitikkoon.

- Wideroosin tapaus on räikeämpi, Nyholm sanoi.

Nyholm huomauttaa lehdessä, että tekijä tai tekijät harvoin toimivat omien servereidensä eli tietoliikennepalvelimien kautta.

- On olemassa sellaisia servereitä, joiden käyttäjät pysyvät anonyymeina, hän toteaa.

Jäljittäminen on hankalaa. Lisäksi poliisin on saatava Helsingin käräjäoikeudelta lupa IP-osoitteiden alkuperän selvittämiseksi puhelinoperaattoreilta.
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/kotim ... id=1490688

Lähetetty: Ke Helmi 20, 2008 9:21 am
Kirjoittaja madda
Niin, onhan se tietyllä tavalla herjausta ja kun se kohdistuu ministeritason naiseen, herjaajalle sanktiotkin ovat varmaan suuremmat. Eikä se nyt tietenkään ole mukavaa saada julkiseen blogiinsa kyseisiä viestejä.

Tavallisin naisen nimittelysanahan on huora. Sitä on varmaan kuullut lähes joka toinen nainen.

Yksi tapaus oli sellainen kun herrahenkilö hakkasi harjanvarrella kattoon sekä huusi yläkerrassa
asuvalle naiselle huora! Naisella sattui olemaan ystävä kylässä ja siitä tuli oikeusjuttu. En muista enää mitä herra joutui maksamaan. Tuomio tuli että napsahti.

Thors huolissaan perussuomalaisten ulkomaalaisvastaisuudesta

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 2:24 pm
Kirjoittaja Judge Dredd
Thors huolissaan perussuomalaisten ulkomaalaisvastaisuudesta

Maahanmuutto- ja eurooppaministeri Astrid Thors pelkää perussuomalaisten kehittyvän ulkomaalaisvastaiseksi puolueeksi. Ministeri sanoo näkevänsä puolueessa samoja piirteitä kuin muiden pohjoismaiden populistisissa oikeistopuolueissa.

"Ryhmillä on yhteyksiä toisiinsa. Perussuomalaisten kannattajajoukoissa ja ehdokkaissa on henkilöitä, jotka suhtautuvat erittäin kielteisesti ulkomaalaisiin. Tämä on näkyvissä etenkin Helsingissä", Thors sanoi Aamulehdelle.

Lääkkeeksi Suomen "ghettoutumiseen" ministeri ehdottaa määrätietoista politiikkaa maahanmuuttajien kotouttamisessa. Hän vaatii myös nykyisen 30 miljoonan euron kotouttamisrahan kasvattamista.

"Maahanmuuttotilannetta ei ennakoitu 2006–2007, kun teimme budjetin väliraamit. Maahanmuuton tarpeet katsotaan uudestaan budjetin puolivälitarkastuksessa", Thors sanoi lehdelle.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/T ... 5240357711
Ensi vaaleissa annan ääneni Perussuomalaisille ihan vain tämän uutisen takia.

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 2:34 pm
Kirjoittaja otus
"Mediapeliä"

PersSuomalaisten T.Soini on hyvä äijä..

Harvoja kavereita, jotka uskaltaa nykypolitiikan aikaan enää yhtään seistä meidän etujemme takana..

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 3:11 pm
Kirjoittaja otus
Soini vastaa->

Soini rasismihuolesta: Thorsin syytä katsoa peiliin
Julkaistu: 14:34
HELSINGIN SANOMAT

Timo Soini

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini tyrmää maahanmuuttoasioista vastaavan ministerin Astrid Thorsin (r) lausunnot perussuomalaisten maahanmuuttajavastaisuudesta. Soini syyttää Thorsia "törkeästä leimausyrityksestä". Hänen mukaan Thors peittelee Rkp:n omaa suvaitsemattomuutta.

"Voisivat keskittyä siihen, millaista politiikkaa ja suvaitsevaisuuskäsitettä Rkp:n hallitsemissa kunnissa suomenkielisiä kohtaan on", Porvoosta puhelimitse tavoitettu Soini sanoi Helsingin Sanomille.

Soinin epäilee, että Thorsin lausunnon takana on valtapolitiikka. Hänen mukaansa Rkp:ssä pelätään, että perussuomalaiset voivat kuntavaalimenestyksen myötä puolueen Kuntaliiton hallituksesta.

"Thors tietää varsin hyvin, että minun johdollani puolue ei ole ihmisvastainen", Soini sanoo.

Syytteet perussuomalaisten muukalaisvastaisuudesta ovat ryöpsähtäneet esille useaan otteeseen kuntavaalien alla. Muun muassa vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi on epäillyt, että osa perussuomalaisten ehdokkaista lietsoisi maahanmuuttajavastaisia asenteita.

Toisaalta perussuomalaisten kentältä on kuulunut kritiikkiä, jonka mukaan Soini suhtautuu maahanmuuttoon liian lepsusti.

Soini itse ei puhu muukalaisvastaisuudesta, vaan korostaa, että hänen johtamanaan puolue ei ole "ihmisvastainen".

"Emme me vihaa ketään", hän sanoi.

http://www.hs.fi/politiikka/artikkeli/S ... 5240361389

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 3:13 pm
Kirjoittaja otus
Heh, suomenruotsalaisten asenteista kertoo hyvin taannoinen siirtolapuutarha juttu, jossa pääsyvaatimuksena mökkipalstalle oli ehdoton suomenruotsalaistausta ja kielitaito..

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 3:15 pm
Kirjoittaja tutkija-matti
soinille kyllä äänet!

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 3:30 pm
Kirjoittaja PaulaDrew
otus kirjoitti:PersSuomalaisten T.Soini on hyvä äijä..

Harvoja kavereita, jotka uskaltaa nykypolitiikan aikaan enää yhtään seistä meidän etujemme takana..
Mitä nyt vastustaa aborttia ja avoliittoa ja on ilmoittanut katolisen kristinopin vaikuttavan jokaiseen poliittiseen päätökseensä. Jokaisen, joka ei itse ole katolinen eikä kristillinen eikä halua elää satukirjan mukaan, pitäisi nähdä tuo yhtä pahana kuin jos Soini ilmoittaisi tekevänsä päätöksiä islamin tai Peppi Pitkätossun mukaan. Ja sitten vielä väittää olevansa koko kansan asialla...

Tämä oli OT. Perussuomalaisten ulkomaalaisvastaisuutta en jaksa alkaa miettiä

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 4:42 pm
Kirjoittaja otus
Tuohon aborttiin ja avioliitto kysymykseen löytyy vastaus jo ihan talous/oikeuspoliittisesta näkökulmasta..

Suomen syntyvyys on ollut pitkän aikaa jo huolestuttavan alhaista..

Avioliitosta taasen on enemmän etua, kuin haittaa parisuhteen molemmille osapuolille..

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 6:34 pm
Kirjoittaja loneliness
No ei tämä nyt ole pelkästään perussuomalaisten juttu tämä ulkomaalaisvastaisuus. Enemmistö kansasta on äärimmäisen ulkomaalaisvastaista ja pikkuskidit huutelee neekeriä kulmilla. Maastohousut ja Suomi-lippis ovat vakiokamaa ala-asteella. On se ihan ok, että ollaan ylpeitä omasta maasta, mutta hei c´mon on maailmassa muitakin ok-paikkoja. Suomi ei ole niin ylivoimainen hyvinvointikeskus.

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 6:50 pm
Kirjoittaja otus
loneliness kirjoitti:No ei tämä nyt ole pelkästään perussuomalaisten juttu tämä ulkomaalaisvastaisuus. Enemmistö kansasta on äärimmäisen ulkomaalaisvastaista ja pikkuskidit huutelee neekeriä kulmilla. Maastohousut ja Suomi-lippis ovat vakiokamaa ala-asteella. On se ihan ok, että ollaan ylpeitä omasta maasta, mutta hei c´mon on maailmassa muitakin ok-paikkoja. Suomi ei ole niin ylivoimainen hyvinvointikeskus.
Niin no, vertajuovia murhaajiahan tää maa on täynnä ainakin viime aikojen tapahtumista johtuvien länsinaapurin uutisointien valossa ja ehkä muutenkin.. miksi ei sitten voitais olla niitä vertajuovia natsejakin samalla..

..ja lintukoto in my ass..

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 7:17 pm
Kirjoittaja raippa
loneliness kirjoitti:No ei tämä nyt ole pelkästään perussuomalaisten juttu tämä ulkomaalaisvastaisuus. Enemmistö kansasta on äärimmäisen ulkomaalaisvastaista ja pikkuskidit huutelee neekeriä kulmilla. Maastohousut ja Suomi-lippis ovat vakiokamaa ala-asteella. On se ihan ok, että ollaan ylpeitä omasta maasta, mutta hei c´mon on maailmassa muitakin ok-paikkoja. Suomi ei ole niin ylivoimainen hyvinvointikeskus.
Loneliness, ei se enemmistö kansasta oikeasti vihaa ulkomaalaisia kulttuureja tai sitä tummempaa ihonväriäkään, vaan kaikki se (maltillinen) vastaisuus ja skeptisyys johtuu lähinnä ulkomaalaisten kiistattoman suuresta edustuksesta rikostilastoissa. Toki joukossa on myös rasisteja, joille on aivan sama millainen ihminen on ihonvärinsä alla, mutta yleisesti ottaen asia on näin. Musta itsestä taas tuntuu, että suomalaisten kansallinen itsetunto on aika huono. Mielestäni aivan suotta, sillä itse näen Suomessa ja suomalaisuudessa melko paljon ainutlaatuisia ja arvostettavia asioita, joista on syytä olla ylpeä (mikä ei tietenkään tarkoita, että ulkomaailmaa inhottaisiin ala-arvoisena). Mutta ei niin hyvää, etteikö jotain pahaakin, kyllä nyky-Suomessa on monia häiritseviä epäkohtiakin.

Ja viittaako tuo mainitsemasi maastohousut ja Suomi-lippis-esimerkki rasismin tunnusmerkkeihin?

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 7:47 pm
Kirjoittaja Yksisilmäinen Änkyrä
Minunkin ääneni tästä hyvästä perussuomalaisille. Eikös tuo Thors ole myös adoptoinut lapsen Afrikasta? Keinolla millä hyvänsä siis pitää Suomi saada täyteen jengiä Afrikasta!!

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 7:57 pm
Kirjoittaja albaanisissi
Avioliitosta taasen on enemmän etua, kuin haittaa parisuhteen molemmille osapuolille..

niinku mitä hyötyä? avioliitto on turhin ikinä, jos eroo ni kauhee paperisota ja menee lusikat jakoon jollei oo tehty kaiken maailman ehtoja sun muita. voi sitä olla yhes ja asua saman katon alla iilman mitää sormuksiaki. avioliitto on vaan symbolinen ele ja siitä on helvetisti vaikeuksia jos tulee katumapäälle.

Lähetetty: Su Loka 19, 2008 8:07 pm
Kirjoittaja markja
otus kirjoitti:Heh, suomenruotsalaisten asenteista kertoo hyvin taannoinen siirtolapuutarha juttu, jossa pääsyvaatimuksena mökkipalstalle oli ehdoton suomenruotsalaistausta ja kielitaito..
Miksi muuten yltiösuvaitsevaiset suomenruotsalaiset eivät ota esim. somaleita heidän omiin kuntiinsa? Johan tulisi väriä ja värinää johonkin kuntaan kun vaikka parisataa sompassia sijoitettaisiin sinne. Sitten voisivat suomenruotsalaiset näyttää oikein kädestä pitäen, miten suvaitsevaisuus ja oikean ympäristö kotouttaa Afrikan sarvesta tulevan kikkelin- ja pimpinsilpojamusumaanin Suomeen... Vai kuinka?