Eduskuntavaalit 2015

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Hellapoliisi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi » Ti Joulu 23, 2014 5:02 am

Tiedä häntä, onko tämä liian aikainen ajankohta alkaa puhumaan vaaleista?

Eniten kiinnostavat eri puolueiden linjaukset itselleni tärkeissä asioissa. Rakastan vaaliväittelyitä eli minulle on luvassa parasta viihdettä taas pian.
Hys hys!

Avatar
Marokon Kauhu
Columbo
Viestit: 2284
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » Ti Joulu 23, 2014 9:11 am

Viihdettä taitaa olla tällä kertaa luvasssa oikein kunnolla:

-Ruotsissa mahdollisesti vaalit ensin, ja siellä Ruotsidemokraattien vaalimenestys. Jo pelkästään siitä on tulossa ihan hirmu farssi :)

-Persujen kannatus Suomessa: Meneekö ylös vai alas? Ja miten Ruotsin tilanne vaikuttaa siihen?

-Kokoomuksen mahdollinen romahdus, samaan aikaan kun Suomen talous ottaa oikein kunnolla kyykkyä.

-Keskustan todennäköinen vaalivoitto. Itse veikkaan että myös Suomen uudesta hallituksesta saattaa tulla lyhytikäinen.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Joulu 23, 2014 2:03 pm

Tuon mitä _kauhu_ kirjoitti on mielenkiintoista; Ruotsin valtiopäivävaalit. On äärimmäisen mielenkiintoista miten kampanjoidaan - veikkaan selkäpuukkoja, kääntötakkeja ja lokaämpäreitä parhaaseen Pahkasika tyyliin. SD:tä demonisoidaan, blokkirajoja murretaan...
- Ehkä vaaleja pidetään niin monta kertaa, että muut kuin SD saavat mieluisensa tuloksen.

Mutta jos ja kun selvitään yksillä vaaleilla, niin kuin hallitus muodostetaan. Saattaa kestää pidempäänkin. Kansankodin poliittinen rauha on mennyttä. Ja keitäs muita siitä syytetään kuin ruotsidemokratteeja - demarit ensimmäisenä ja se taas tuo mieleen mainion lausuman Jussi Halla-aholta (ps) "vaikea kuvitella alhaisempaa matelijaa kuin pohjoismainen sosialidemokraatti".
- Kyllä tuohon poliittisen rauhan rikkoontumiseen ovat syypäinä vanhat puolueet. He ovat antaneet maansa tulla perseraiskatuksi ihan vapaasti.

Mutta miten Ruotsin tulos sitten tulee vaikuttamaan Suomen tilanteeseen? Että kenet RKP syyllistää ja ketkä lähtevät sitten mukaan siihen syyllistämiseen?
------------------------

YLE:n - tuonveronmaksajain varoilla toimivan monikulttuurisen uskontunnustuksen kaikkien meidän puolesta tehneen viestintäyhtiön - gallup 31.10.2014 kertoi seuraavaa:

Löysin HS:n uutisen asiasta:
Yle: Joka neljäs kannatti keskustaa

Keskusta on repäissyt selvän kaulan kokoomukseen Ylen torstaina julkaisemassa puoluegallupissa. Keskustaa äänestäisi 25,5 prosenttia ja kokoomusta 19,2 prosenttia. Syyskuun mittauksesta keskusta on noussut 2,2 prosenttiyksikköä ja kokoomus taantunut yhden prosenttiyksikön.

SDP:lle mittaus antaa 15,2 prosentin ja perussuomalaisille 15,1 prosentin kannatuksen. Vihreiden kannatus on 9,1 ja vasemmistoliiton 7,9, RKP:n 3,6 ja kristillisdemokraattien 2,7 prosenttia.

Taloustutkimuksen tekemän mittauksen virhemarginaali on noin 1,4 prosenttiyksikköä suuntaansa.

hs.fi
KOTIMAA 31.10.2014 2:00
---------------------------

Reilu kuukausi eteenpäin ja tilanne oli tämä:
Kesk 26,7 nousua edelliseen 1,2 ja nousua ek vaalit 2011 tulokseen 11 %
Kok 17,3 pudotusta edellisestä 1,9 ja vs ek vaalit 2011 miinusta 3 %
SDP 16,1 nousua 0,9 ja vs vaalit 2011 miinusta 3 %
PS 14,3 pudotusta 0,8 ja vs vaalit 2011 miinusta 4,7 %
Vas 8,9 nousua 1 ja vs vaalit 2011 plussaa 0,8 %
Vihr 8,3 vähennystä 0,8 ja vs vaalit 2011 nousua 0,85 %
RKP 4,0 lisäystä 0,4 ja edellisiin vaaleihin miinusta 0,28 %
KD 3,3 plussalla 0,6 ja vs vaalit 2011 miinusta 0,7 %
Muut 1,1 ihan sama. Muutos 2011 ei erotu muista nollapuolueista kannatukseltaan. Ajatuksiltaan kyllä.

YLE.fi
4.12.2014 klo 14:00 | päivitetty 4.12.2014 klo 18:01

Jos näillä ennusteilla mennään vaaleihin, niin hallituksen muodtamisesta tulee vaikeaa. Ainoa selvyys on RKP, jolle on varattu sen uhrin osa ja automaattinen paikka hallituksessa. Haluaako kukaan Vihreitä kiukutttelemaan? Vasemmistoliitto on samanlainen änkyrä? Persut ei viihdy RKP:n kanssa, joten jäävät pois. Hmmm... Kolme suurinta jos ne ovat Kesk, Kok ja SDP. He saisivat yli 60 pros. Toimisiko tuo yhtälö RKP:lä lisättynä.
- Mikään ei tosin tulisi muuttumaan; julkinen sektori ja autuaaksi tekevä maahanmuutto kehitysmaista jatkuu, kaikkein heikommassa asemassa olevien hyysäyys jatkuu, lisävelkaa otetaan ja valtio myy omistutaan pilkkahinnalla pörssiyhtiöille.
--------------------------------

Tähän yhteyteen karnevalistisen pääministerimme töksäyttelyjä:
Stubb tuoreesta gallupista: "Ilmassa on hirveä määrä tyhjiä lupauksia"

Pääministeri myöntää keskustan olevan mielipidemittausten perusteella selkeä ennakkosuosikki seuraaviin vaaleihin.

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) arvostelee oppositiota tyhjistä lupauksista.
– Tällä hetkellä ilmassa on hirveä määrä tyhjiä lupauksia. Juuri sellaisia, joilla Suomi ei saa velkaansa käännettyä. Juuri sellaisia, joiden kautta Suomea ei saada nousuun, Stubb kommentoi tuoreita kannatuslukuja tänään torstaina eduskuntatalon käytävällä.

Stubbin mielestä monet opposition esityksistä kuulostavat kyllä mukavilta, mutta ovat mahdottomia toteuttaa. Hän ei yksilöinyt, mitä lupauksia tarkoitti
– Niitä on kymmeniä, ei tarvitse muuta kuin selailla eri oppositiopuolueiden vaaliohjelmia, Stubb sanoi.

YLE.fi
Politiikka 4.12.2014 klo 18:01 | päivitetty 4.12.2014 klo 18:10

Stubb horisee ja toistaa itseään; "tyhjiä lupauksia". Niitä on aina ollut ja tulee olemaan. Siihen ovat syyllistyneet kaikki. Olisiko jo aika ettei luvata mitään. Koska rahaa ei ole ja hyvinvointivaltio on tullut tiensä päähän.

Toisaalta... Keskusta ei ole sanonut eikä luvannut juuri mitään ja silti kannatus sen kuin nousee. Tulee mieleen PS ilmiö vuodleta 2010/2011; voittajan kelkkaan on helppo hypätä. Liikkuvia äänestäjiä on ennätyspaljon. Se kertoo tyytymättömyydestä ja epävarmuudesta. Mutta mikään voisi paremmin kuvata nykyistä tilannetta. Kuuden puolueen "monikulttuurihallitus" oli sellainen sekametelisoppa, ettei se voinut toimi, mutta Kataisen oli pakko hyväksyä mukaan mm. Vasemmistoliitto SDP:n silloisen pj:n Jutta Urpilaisen vaatimuksesta.
- Ei toimi kuuden puolueen hallitus. Mutta kuinka ihmeessä sitten luullaan, että monikulttuuri toimii; samalla lailla on erittäin heterogeenisiä kansoja sikin sikoin ja jokainen vaatii sitä ja tätä sekä vielä totakin. Kaikkia pitäisi lohduttaa, jokaiselle antaa, jokainen huomioida.

Julkinen sektori alas = 60 prosenttia väestä pihalle = useamman kuin kahden miljardin säästöt
Kehitysapu lopetettava = yli mijardin säästöt
Humanitäärinen maahanmuutto lopetettava = yli mijardin säästöt
Kaksikielisyys lopetettava = yli miljardin säästöt
EU-kyykistely maksuissa lopetettava = 500 miljoonan säästöt
Parinkymmenen suurlähetystön toiminnan tehostaminen = yhteistyö muiden pohjoismaiden kanssa sekä lakkauttamiset.

Julkiselta sektorilta pois kaikki maahanmuuttohyysärit, vähemmistövaltuutetun toimiston lopettaminen, mustalaisten asettaminen ruotuun, tuhansien virkojen lakkauttaminen eri virastoista ja laitoksista, työvoimatoimistojen lakkauttaminen, asumistuen, kotouttamistuen yms lopettaminen, eläkekaton asettaminen = n 3500 €/kk. Nyt esim. Nokian tuhonnut Stephen Elop saa usean tuhannen euron eläkkeen Suomesta!!

Talous tulee olemaan teema ja kuuma peruna. Että kuinka pärjätään; lisävelkaa, leikkauksia, käpertymistä kuoreen ja paremman ajan odottelua. Vaiko vihdoin todellisia tekoja. Jotain sellaista mitä ei olisi aiemmin Suomessa nähty. Se olisi oikea jytkyjen jytky, eikä mikään Timo Soinin (ps) klisee.

Tekoja tarvitaan, ei höpinää "kaikkein heikoimmassa asemassa olevien" jatkuvasta hyysäämisestä. Ei se "kaikkein heikoin" osa ja aines tuota mitään. Miksi heille pitää rahaa syytää loputtomiin? "Kaikkein heikoimmassa asemassa" oleva ei edes halua nousta sieltä viemäristä. Jos "kaikkein heikoin" menee töihin, niin johan rapsahtaa tuet pois ja alkaa pelkällä palkalla eläminen ja huonommin pärjääminen.
- Ei se "kaikkein heikoin" nyt niin saatanan tyhmä ole, että lopettaisi omat etunsa.

"Kaikkein heikoin" aines vapaille työmarkkinoille ilman hyysäämistä. Jos eivät pärjää, niin tappakoot itsensä. Eläketto 3500 euroon/kk. Jos johtajat eivät muutoin pärjää, niin tappakoot itsensä.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2526
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Joulu 23, 2014 2:31 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Julkinen sektori alas = 60 prosenttia väestä pihalle = useamman kuin kahden miljardin säästöt
Kuntien työntekijöistä reilusti suurin osa toimii terveydenhuollossa, opetustöissä ja sosiaalitoimessa. Muut työllistävät tahot kunnissa ovat pieniä näihin verrattuna. Pitäisikö siis terveydenhuolto, koulut ja sosiaalitoimi ajaa rankasti alas? Mitä olisi silloin enää jäljellä hyvinvointivaltiostamme? Rapautuneita kuntia, kouluja ilman opettajia, terveyskeskuksia ilman henkilökuntaa...

Onneksi näin rankkoja säästötoimenpiteitä ei uskalla edes liberaalein oikeistomme ehdottaa, hekin ymmärtävät yhteiskunnan toiminnasta sentään jotain.
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ti Joulu 23, 2014 3:05 pm

PaxCow kirjoitti:Kuntien työntekijöistä reilusti suurin osa toimii terveydenhuollossa, opetustöissä ja sosiaalitoimessa. Muut työllistävät tahot kunnissa ovat pieniä näihin verrattuna. Pitäisikö siis terveydenhuolto, koulut ja sosiaalitoimi ajaa rankasti alas? Mitä olisi silloin enää jäljellä hyvinvointivaltiostamme? Rapautuneita kuntia, kouluja ilman opettajia, terveyskeskuksia ilman henkilökuntaa...

Onneksi näin rankkoja säästötoimenpiteitä ei uskalla edes liberaalein oikeistomme ehdottaa, hekin ymmärtävät yhteiskunnan toiminnasta sentään jotain.
Soosoo rakas PaxCow. Nyt sinä puhut kuin poliitikot. _Aina_ kun otetaan puheeksi säästäminen julkiselta sektorilta on vastaus sama; "sairaanhoitajat, palomiehet, opettajat, poliisit. Ei niistä voida säästää".

Vedotaan aina tuohon tunteeseen tavallisia duunareita kohtaan; sinuun ja minuun kun nostetaan nämä ryhmät esille. Ikään kuin muita julkisen alan työpaikkoja ei olisi edes olemassa.

Kukaan, ei kukaan eikä koskaan puhu niistä muista "näkymättömistä aineksista"; maahanmuuttohyysärit näine kotouttamisvirkoineen, virastoissa asioimisavustajineen, lomakkeiden täyttämisavustajineen yms. Vähemmistövaltuutettu toimistoineen on yksi saatanan syöpä ja loinen joka pitäisi hävittää niin ettei tukanjuurtakaan koko instanssista olisi olemassa. Menkööt hakemaan niitä rasistisia kokemuksiaan yksityiseltä työsektorilta. Samaan syssyyn kaikki poliittisin perustein valitut apulaiskaupunginjohtajat.
- Suomen virastot ja laitokset ovat täynnänsä turhan tiedon maistereita, joiden tehtävänä on siirtää lomakkeita pöydältä toiselle ja kiusata kansalaisia. Trafi on yksi esimerkki pöhöttyneestä hallinnosta, jonka joutaisi purkaa osiin. On muunmuassa kepa.fi. On laitoksia joissa tarkastajia, ylitarkastajia, ja jos jonkinlaista kehitysavusta palkkansa saavaa paskahuussinpiirtäjää ja mahdollisuuksien tori - koordinaattoria.

Että älä PaxCow takerru näihin sairaanhoitajiin yms. Tiedät varsin hyvin, että en suinkaan ole hirviö, joka lopettaisi oikeasti sairailta hoidon ja veisi lapsilta sen viimeisen lelun.

Karsia pitää ja lujasti. Ei sellainen että vähän joka vuosi ole yhtikäs mitään. Ihan sama kuin sen hienostorouvan puudeli, jonka häntää typistettiin joka vuosi vain vähän - ettei sattuisi niin paljoa joka kerta...

Ei yhteiskunnan perustoimintoihin kuulu ottaa vastuuta jokaisen omasta elämästä. Koulutus, sairaanhoito ja turvallisuus on pystyttävä takaamaan. Se onnistuu, kunhan karsimme punavihermädättäjät ja heidän ajatuksensa pois keskuudestamme sekä jokainen ottaa vastuuta omasta elämästään, eikä ensimmäisenä ryntää ruikuttamaan että lisää tukea tänne ja tonne sekä kuinka olemme syyllisiä ja rasistisia joka helvetin asiaan.

Poliittisen eliitin tulee tunnustaa tässä ja nyt että työvoimapulaa ei koskaan tule, työpaikat tulevat jatkossakin vähenemään, julkinen talous on pöhöttynyt, Suomeen ei enää tule uutta Nokiaa, paperitehtaat ovat auringonlaskun ala, pelialasta ei ole pelastajaksi, pienyrittäjyys ei kannata, humanitäärinen maahanmuutto ja monikulttuurilla onanointi on tuhon tie, joka syö sekä suomalaisuuden että kansallaisvarannon antamatta tilalle mitään hyvää.

Mutta kertokaa mistä itse karsisitte?

Ainoat varmat asiat vaalien jälkeen ovat RKP:n hallituspaikka ja polttonesteiden hinnankorotukset. Alkkoholin hintaa tullaan vetämään edes takaisin kuin mulkun nahkaa. Milloin hyvä, milloin paha.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2526
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ti Joulu 23, 2014 3:35 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Soosoo rakas PaxCow. Nyt sinä puhut kuin poliitikot. _Aina_ kun otetaan puheeksi säästäminen julkiselta sektorilta on vastaus sama; "sairaanhoitajat, palomiehet, opettajat, poliisit. Ei niistä voida säästää".
Doctor Lecter kirjoitti:älä PaxCow takerru näihin sairaanhoitajiin yms. Tiedät varsin hyvin, että en suinkaan ole hirviö, joka lopettaisi oikeasti sairailta hoidon ja veisi lapsilta sen viimeisen lelun
Kerroin vain, mitkä ovat kuntapuolella oikeasti ne suurimmat henkilöstöryhmät. Valtion puolella suurimmat työllistäjät ovat yliopiston opetus, maanpuolustus- ja rajavartiointi sekä poliisi- ja pelastustoimi.

Kotouttamiseen liittyvät työntekijät ovat mitättömän pieni porukka julkisessa taloudessa. Jos halutaan karsia 60 % julkisen sektorin työntekijöistä, se ei onnistu marginaalisiin menoihin puuttumalla.

En kyllä ymmärrä, miksi Suomesta haluttaisiin yhtäkkisesti valtio, jossa on 60 % vähemmän julkisen sektorin työntekijöitä. Miten se pelastaisi Suomen talouden? Pystyttäisiinkö näille ihmisille jotenkin järjestämään nopeasti töitä yksityiseltä sektorilta? Jos tarkoituksena on kokonaiskysynnän kasvattaminen tai edes samansuuruisena pitäminen, nämä henkilöt pitäisi työllistää yrityksiin, jotka tuottavat... onko sellaisia innovaatioita näkyvissä, että voisimme siirtää kymmeniä tai jopa satoja tuhansia työntekijöitä sellaisiin yrityksiin (mieluiten tietysti vieläpä vientiyrityksiin), jotka tuottavat voittoa? Muutenhan kysyntä tyrehtyisi, lama pahenisi, talous supistuisi entisestään eikä kukaan ymmärtäisi, miksi joku halusi vähentää julkisen sektorin töitä...
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

jaa-jaa
Scooby Doo
Viestit: 621
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa » Ti Joulu 23, 2014 6:35 pm

Doctor Lecter kirjoitti:
Poliittisen eliitin tulee tunnustaa tässä ja nyt että työvoimapulaa ei koskaan tule, työpaikat tulevat jatkossakin vähenemään, julkinen talous on pöhöttynyt, Suomeen ei enää tule uutta Nokiaa, paperitehtaat ovat auringonlaskun ala, pelialasta ei ole pelastajaksi, pienyrittäjyys ei kannata, humanitäärinen maahanmuutto ja monikulttuurilla onanointi on tuhon tie, joka syö sekä suomalaisuuden että kansallaisvarannon antamatta tilalle mitään hyvää.
Sanoisin jopa että täydellisesti kiteytetty kokonaiskuva Suomen tilasta. Tähän vielä, että työpaikkojen väheneminen 5 tulevan vuoden aikana on rajumpi kuin osaamme ajatella. Koko kivijalkakauppa Anttiloineen ja Stockmanneineen tulee tuhoutumaan ennemmin ja myöhemmin. Mukana myös valitettavasti pienemmät kaupan alan yritykset niin kaupungeista kuin maaltakin.

Tuosta syntyy niin massiivinen kustannus yhteiskunnalle, että ei voi ratkaista leikkauksilla/karsimisilla.

Olen pessimisti, mutta minusta meidän pitäisi hyväksyä että Suomi kurjistuu lisää seuraavina vuosina - riippumatta siitä kuka on hallituksessa. Maahanmuuton täydellisellä lopettamisella saataisiin kyllä isoja säästöjä, mutta ei sillä kokonaisuutta ratkaista. Lisäksi se ei vain onnistu nykyisesä poliittisessa ilmapiirissä, vaikka tahtoa olisi.

Itse lähtisin satsaamaan niihin asioihin, jotka saavat edes henkisesti kansalaiset uskomaan julkiseen talouteen. Laittaisin raakasti 20% julkisen sektorin työntekijöistä (nimenomaan hallinnosta, en suorittavasta portaasta) kortistoon työttömyystuelle. On se kustannus toki.
Samoin täydellinen digitalisointi Kelan ja Sossujen ja muiden virastojen palveluihin. Ei mitään järkeä pitää paperinpalanpyörittäjiä virastot täynnä kun oikeasti hommat voi automatisoida verkkopalvelujen kautta. Konsultteja löytyy vaikkapa pankeista, ovat digitalisoineet kaikki monimutkaisetkin palveluprosessinsa. Okey, varmasti digitalisoiminen imee investointina jonkun 80M€, mutta se kannattaa pitkällä jänteellä.

Sillä rahalla mitä hallintokoneistosta vapautuu -> sairaanhoito, vanhustenhoito, terveyskeskukset. Lisäksi pienyrittäminen kannattavaksi, maksoi mitä maksoi.
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."

vety
Alokas
Viestit: 29
Liittynyt: La Joulu 20, 2014 9:37 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja vety » Ti Joulu 23, 2014 7:06 pm

Marraskuun kannatusluvut antavat Keskustalle peräti 26,9%, Kokoomus 17,3%. SDP 16,1% ja persuille 14,2%. Saattaa pukata puna-multahallitusta.

pikas.so

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja pikas.so » Ti Joulu 23, 2014 8:08 pm

Pienyrittämiselle kannatus. Onko niin, että keskusta on aiheesta kiinnostunut vai onko tässä kyseessä maaseutu vastaan kaupunki. Keskusta pitää metsistään ja maista kiinni, kokoomus osakkeistaan, vihreät lumoutuneet ulkomaista ja demarit noh, enää tiedä.

jaa-jaa
Scooby Doo
Viestit: 621
Liittynyt: Ke Marras 27, 2013 8:14 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja jaa-jaa » Ti Joulu 23, 2014 8:15 pm

Mitä muistelen, viimeiset 20v kaikki olleet vaaleissa pienyrittäjyyden tukijoita. No...ei siitä sitten mitään ole tullut.

Mielestäni probleema on työllistämiskustannuksissa. Pienelle yritykselle pitäisi luoda kanava hankkia työntekijöitä kannattavasti. Esim väliaikaista työvoimaa 1500e/kk, sellaisia jotka haluavat väliaikaisesti ottaa töitä vastaan. En tarkoita töihinpakottamista.
Valtakunnansyyttäjä: "Poliisin tekemä väärennös ei ole väärennös, koska se on tehty virkavastuulla."

pikas.so

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja pikas.so » Ti Joulu 23, 2014 9:43 pm

Väliakaista työvoimaa saa jo vuokrafirmoilta.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12939
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Joulu 24, 2014 4:36 am

Pienyrittäjien ALB raja 50 000 €. Perintövero pois kokonansa: "Ensi vuoden alussa rintaperillisen vero nousee miljoonan euron kohdalla 20 prosenttiin, kun se vielä jokin aika sitten oli reilut kymmenen prosenttia. Yrittäjät sanovat, että vero on tappava". Vaan ei, esim. SAK ehdottaa verotusta edelleen kiristettäväksi.

On se kumma kun vielä 1980-luvulla pärjättiin, valtionvelka oli olematon, palveluja oli saatavilla. Vuoden 2007 vaaleissa SDP kehui, että nyt on kansan vuori saada kaikkea hyvää, asiat ovat kunnossa. Tuo oli silmänlumetta. rahat olivat loppumassa, mitään jakovaraa ei oikeasti ollut. Haluttiin vaan antaa vaikka ei ole.

Tuossa aiemmin kirjoitin työvoimapulan hokemisesta ja palaan siihen sen verran, että... Jospa poliitikot kokeilisivat totuutta ja lopettaisivat puheet tuosta elämänvalheesta nimeltä työvoimapula. Kuinka edes kehtaavat sitä hokea.

Kokoomus on ottanut käyttöön vanhan vaaliasennsa: koti, uskonto ja isänmaa...

Kuva

Edellinen pääministeri Jyrki Katainen (kok) kehui ja korosti vastuunkantoa, mutta pakeni Brysseliin. On siinä ja vastuunkantaja. Jätti jälkeensä savuavat rauniot.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3540
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Ke Joulu 24, 2014 1:45 pm

Olisihan valtiolta ja osalta kunnista paljon karsttavaa, ja pienistä puroista kasvaa iso joki.
Poliittiset valtiosihteerit pois.
Eduskunnan avustajien määrää leikattava.
Byrokratiaa karsittava ja hallintoa kevennettävä.
Päällekäisiä toimintoja ja hallintorakenteita on purettava.
Konsulttien käyttöä vähennettävä.
Turhia virastoja lopetettava.
Ministerien määrää vähennettävä, ministerit vain tarpeen mukaan eikä niin että uusia salkkuja tehdään vain kiintiöiden täyttämiseksi.
Kielilain purkaminen.
Yliopistokoulutusta leikattava ja EU:n ulkopuolisille opiskelijoille maksulliseksi. Samaan aikaan kun valitetaan akateemisten työttömien hurjasta noususta, halutaan akateeminen tutkinto entistä useammalle ja yliopistot työntää ulos jos jonkinlaista humanistia.

Valtionhallinnon tuottavuusohjelmassa (punamullan aikaan saannoksia...) mentiin perse edellä puuhun. Ainoa tarkoitus oli leikata henkilötyövuosia, ei hankkia todellisia säästöjä. Suorittavaa porrasta potkittiin pois ja työt joudutaan teettämään ulkopuolisilla. Samalla paisutetaan hallintoa perustamalla joka asiaan asiantuntijan, tarkastajan tai ylitarkastajan virka.

Hallinnossa on tehty näennäisiä säästöjä. Hätäkeskuksia on yhdistetty, ainut vain että osasta tyhjilleen jääneistä tiloista maksavat vuokraa vielä vielä yli 20 vuotta. Varuskuntia lakkautettiin, jolloin valtion omistamalle Senaattikiinteistölle jäi käsiin läjä suojeltuja tsaarin aikaisia rakennuksia, joiden ylläpitoon menee rahaa käytännössä lähes sama kuin niiden ollessa käytössä. Sama vika poliisiasemien sulkemisella, valtaosin Senaattikiinteistöjen omistamia, loput pitkällä vuokrasopimuksella. Ja putkatiloille voi olla vaikea löytää uusiokäyttöä.

Kaikki nuo touhut ovat punamullasta lähtöisin olevia. Hyvin ovat muut jatkaneet samaa, tosin vaikeaahan se on joka vaalikaudella kääntää suuntaa toiseksi. Noiden isojen mullistusten hauskuus: ne pannaan toimeen seuraavalla hallituskaudella ja suurimmat vaikutukset näkyvät vasta sitä seuraavalla. Ja jos homma menee perseelleen, syy kaatuu jonkun muun kuin päätöksiä tehneiden niskaan...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

Hellapoliisi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi » Ke Joulu 24, 2014 11:09 pm

Ruotsissa on käsittääkseni keskiluokka alkanut äänestämään ruotsidemokraatteja. Toinen yllättävä/"yllättävä" ryhmä ovat maahanmuuttajanaiset koska SD lupasi edellisten vaalien ohjelmassaan taistella sen puolesta että naiset pääsisivät kielikurssille. SD olisi siis kaikista innokkain kotouttamaan maahanmuuttajia sukupuolesta riippumatta mahdollistamalla tehokkaan ruotsin kielen opetuksen ja siitä eteenpäin työuralle. On tavallaan huvittavaa, että SD lupasi maahanmuuttajanaisille enemmän FI. Feministithän haluaisivat avata Ruotsin koko maailmalle. Se pelottaa, yllätys yllätys, monia maahanmuuttajanaisia.

Suomen tilanne on surullinen. En löydä mitään muuta ratkaisua tähän kuin virkamieshallitus. Olen myös sitä mieltä että poliittiset virkanimitykset olisi kiellettävä. Pidän typeränä sitä ettei virkaan tai työtehtävään valita pätevintä ihmistä.

Olen ihmetellyt miksei meillä laiteta vaikka työttömiä ihmisiä opettamaan tämän maan kieliä osaamattomille suomea/ruotsia? Useat maahanmuuttajatkin ovat valittaneet pätkissä, silppuna ja summanmutikassa tapahtuvaa opetusta jossa pahimmassa tapauksessa ei opita normaalia puhekieltä.

Tuskinpa kukaan normaalin omanarvontunnon omaava haluaa olla hyysättävänä ikuisesti. Opetetaan heidät hoitamaan asioitaan itse ja opetetaan kieli koska se on avain kotoutumiseen. Joka porukassa on aina myös tyhmempien hyväksikäyttöön taipuvaisia yksilöitä ja hehän ovat mielellään hyysäreiden lemmikkejä niin kauan kuin palvelu pelaa ja rahaa tulee.

Toivomuslistallani ovat myös tehostetumpi rangaistuskäytäntö rähinöiville nuorisoporukoille. Jos kerran jalkapannoista täälläkin tiedetään niin miksi niitä ei voi käyttää hulinoitsijoiden arestien valvomiseen? Tuolla tavallahan voi vielä ehkä pelastaa nuoren ihmisen luisumisen rikolliseen elämäntapaan.

Muuten haluaisin nuorisolle pakollisiksi aineiksi peruskouluun ensiapukoulutuksen sekä autokoulun. Kouluihin pitäisi palauttaa henkilökunnalle oikeuden järjestyksen- ja kurinpitoon koulurauhan nimissä.

Onhan näitä toivomuksia mutta kuinkas se Stockan tämän joulun slogan menikään? Hm, olen hieman skeptinen.

Eipä taida löytyä minunlaiselleni sopivaa puoluetta Suomen puoluekartalta. Mutta vaaliväittelyitä odotan kuin pikkulapsi joulupukin tuloa :) . Täytyy nyt viettää tämä joulu kaikessa rauhassa ja kivoista jutuista nautiskellen. Minua ei tosin haittaisi vaikka vaalisirkus alkaisi heti joulurauhan päätyttyä.
Hys hys!

rane
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 5:17 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja rane » To Joulu 25, 2014 5:39 am

Sairaaloiden johtokunnat ovat hämmästyttävän suuria ja isopalkkaisilla puoluepyrkyreillä täytettyjä suojatyöpaikkoja, pitäisikö tutkia paljonko tulisi säästöjä...? :wink:
Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

Vastaa Viestiin