Eduskuntavaalit 2015

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Mman
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 692
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Mman » To Touko 07, 2015 8:03 pm

Rescuer kirjoitti:Keskusta-Perussuomalaiset-Kokoomus. RKP:kin on hallituksesta ulkona...
Saa nähdä osuiko arvaus ministerisalkuista yhtä hyvin.
Rescuerin veikkaus voi napsahtaa aika lähelle..

Mutta nyt emme näe Jani "yksinhuoltajan arkee" Toivolaa ja Anna "herkkuliha" Kontulaa
ministerin palleilla :(

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12937
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Pe Touko 08, 2015 1:01 pm

Rescuer kirjoitti:Keskusta-Perussuomalaiset-Kokoomus. RKP:kin on hallituksesta ulkona...
Saa nähdä osuiko arvaus ministerisalkuista yhtä hyvin.
Ihme ja kumma tuo RKP:n poisjääminen. Porvarihallitus oli kyllä odotettu valinta. Sipilä kertoi, että tavoitteena oli neljän suuren hallitus, mutta SDP pelasi itsensä paitisoon jo vaali-iltana kertomalla, että Kokoomus ei käy kaveriksi. Ministerivalinnat - ja ministerien määrä - aivan auki, vaikka taustalla jo kuhisee; 12-14 ministeriä, varmoja ainoastaan Sipilä, Soini ja Stubb.
- Tarkkaan ottaen; nythän vasta nämä kolme käyvät neuvotteluja sopivatko ajatukset, teot sekä tarkoitukset että tavoitteet yhteen.
Mman kirjoitti:Mutta nyt emme näe Jani "yksinhuoltajan arkee" Toivolaa ja Anna "herkkuliha" Kontulaa ministerin palleilla :(
Niin, nyt nämä todelliset ihmiselämän, perhe-elämän, ihmisoikeuksien, tasa-arvon, elämän monimuotoisuuden ja kaiken muun asiantuntijat kammettiin syrjään fasistivetoisen ja äärikonservatiivisen hallituksen tieltä, joita nuo kauheista kauheimmat, demarinaiset, jo nimittivät SSS-hallitukseksi; "Natsihallitus polkee ihmisoikeudet suohon". "Kylmää kyytiä luvassa". "30-luvun meininkiä". "Uuninluukkujen kolinaa". "Kuolinisku taloudelle".
- Puuttui enää vertaus ihmisiä täyteen lastatuista junanvaunuista kohti työleirejä, mutta eiköhän sekin lausahdus jonkun taholta vielä julkisuuteen tule.
----------------------------

RKP ulos hallituksesta 36 vuoden jälkeen

Suomen ruotsalainen kansanpuolue jätettiin ulos hallitustunnustelija Juha Sipilän (kesk) kolmen suuren hallituksen pohjasta.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund epäilee Juha Sipilän (kesk) halunneen konservatiivihallituksen.

RKP on ollut mukana hallituksessa yhtä mittaan vuodesta 1979 lähtien, eli 36 vuotta. Sipilän hallituspohjaan se ei kuitenkaan mahtunut.

RKP:n puheenjohtaja Carl Haglund arvioi tuoreeltaan, että Sipilä halusi koota konservatiivisen hallituksen. Haglund sanoo arvelleensa jo vaali-illasta asti, että RKP saattaa pudota hallituksesta.
- Ajoimme liberaalia, avointa yhteiskuntaa, ja tällä hallituksella ei sellaista varmasti saada, Haglund sanoi.

Tiedotustilaisuudessa puhuneen Sipilän mukaan RKP oli "vielä tunti sitten vahvasti mietinnässä" hallitukseen. Lopullinen hallituspohja syntyi kokonaisharkinnan perusteella.
- Tämä oli minun päätökseni, Sipilä totesi.

"Ei johdu omasta tahdostamme"

Haglund ei kuitenkaan usko oppositiossa olemisen olevan RKP:lle kovinkaan vaikeata vuosikymmenten jälkeen.
- Puolueen vaalitulos oli erittäin hyvä, eikä tämä johdu omasta toiminnastamme. Pettymys ei ole päällimmäinen tunne, vaan ehkä ennemminkin huoli. Haluamme Suomen olevan kansainvälinen ja avarakatseinen maa, mutta tällä konservatiivihallituksella se ei sellaiseksi kehity.

Haglundin mukaan RKP:n uusi tilanne ei ole ihme, koska aikaisemmin Suomessa on ollut kolme isoa puoluetta, nyt on neljä.
- Ei meitä siihen tarvita. Tietysti olisi ollut mahdollista muodostaa hallitusta myös vaalien kahdella voittajapuolueella, jolloin siinä olisivat olleet vihreät ja RKP, mutta Sipilä halusi mukaan vaalien häviäjiä, kuten perussuomalaiset ja kokoomuksen. Se on hänen valintansa.

Haglund toivoo, että hallitus onnistuu talouspolitiikassaan, jotta työllisyys saadaan nousuun. Siihen RKP:kin haluaa oppositiossa vaikuttaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015050 ... 7_uu.shtml
Torstai 7.5.2015 klo 17.42 (päivitetty klo 18.48)

Katkera tilitys; ...mutta Sipilä halusi mukaan vaalien häviäjiä, kuten perussuomalaiset ja kokoomuksen.

Haglund esiintyi rehvakkaana yhtenä vaalien voittajista. Hän kuitenkin unohtaa sen, että kun RKP oli vaaleissa häviäjänä; vuosi 1979 -0,4 pros, vuosi 1995 -0,3 pros, vuosi 2003 -0,5 (ja peräti 3 paikkaa) sekä vuosi 2011 -0,3 pros niin siitä huolimatta RKP meni hallitukseen mukaan häviäjänä. Silloin häviö ei merkinnyt mitään, mutta nyt Kokoomuksen ja PS:n pääsy hallitukseen häviöstä huolimatta oli hänelle merkittävä asia.
- PS:lla on itseasiassa nyt yksi paikka enemmän kuin mitä oli edellisen vaalikauden lopulla; Hirvisaari sai kenkää ja yksi naisedustajista loikkasi Keskustaan. Toki pros määrä putosi.

Haglund myös unohtaa sen, miten vaikeaa Vihreillä on olla hallituksessa, joten jos ja kun haluaa toimivan ja koossa pysyvän hallituksen, niin ensimmäisenä neuvotteluista on karsittava Vihreät. RKP siellä kyllä jaksaa istua, eräänlaisena kiintiöedustajana, mutta onko se sitten hyvää parlamentarismia?

Ei ole, vastaa siihen politiikan tutkija Pertti Timonen:

Politiikan tutkija Pertti Timonen: Hallituspohja sopii parlamentarismiin

Valtio-opin dosentti Pertti Timonen arvioi, että edessä ovat hankalat hallitusneuvottelut. Tutun sananlaskun mukaan kahden kauppa on kolmannen korvapuusti.

Kolmen suurimman eduskuntapuolueen muodostama hallitus on vaalituloksen mukainen ja hyvä ratkaisu, arvioi tamperelainen politiikan tutkija Pertti Timonen.
– Juha Sipilän ratkaisu istuu hyvin parlamentarismiin ja demokratiaan.
– Hyvää tässä hallituspohjassa on myös se, että "ikuinen" hallituspuolue RKP jää hallituksen ulkopuolelle. Parlamentarismiin ei kuulu, että yksi puolue on aina hallituksessa.

Ruotsalainen Kansanpuolue on istunut hallituksessa 1970-luvulta lähtien.

Luottamus luo pitkäikäisen hallituksen

Pertti Timonen muistuttaa, että Juha Sipilä on korostanut luottamuksen merkitystä.
– Jos kolmen puolueen välinen luottamus säilyy, meillä on hyvät mahdollisuudet saada koko vaalikauden istuva hallitus. Tällaista luottamustahan ei edellisessä hallituksessa ollut.

Timonen arvioi, että valtiovarainministeriksi nousee Timo Soini.
- Pääministeripuolueen jälkeen toiseksi suurin puolue saa valita. Valtiovarainministeri on tärkein ministeri heti pääministerin jälkeen.

YLE
Tampere 7.5.2015 klo 19:49 | päivitetty 7.5.2015 klo 19:49

alleviivaukset DL

Suomessa oli viimeksi kolmen suuren (yli 15 pros äänistä saaneiden puolueiden) hallitus vuonna 1983. Mukana olivat SDP, Keskusta, SKDL ja RKP, ns. Sorsan III hallitus. Se istui 19.2.1982 - 6.5.1983. Sen edeltäjä oli Koiviston II hallitus, jossa mukana samat puolueet. Se istui 26.5.1979 - 19.2.1982.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

rane
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 226
Liittynyt: Ti Tammi 10, 2012 5:17 pm
Paikkakunta: Espoo

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja rane » Su Touko 10, 2015 1:42 am

Sanoinkin tuossa jo aiemmin; -Kunhan viherpipertäjät ja swedupellet eivät tulisi hallitukseen..! :mrgreen:
-Sehän taitaa toteutua! :wink:
Suurinta suvaitsemattomuutta esiintyy siellä, missä omasta mielestä ollaan kaikista suvaitsevaisimpia.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12937
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ma Touko 11, 2015 11:47 am

Has started:

Hallitusneuvottelut aloitettiin hankalalla aiheella – EU ja maahanmuutto heti pöydälle

Hallitusneuvottelut käynnistyivät toden teolla maanantaiaamuna valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa vaikeiden kysymysten äärellä. Ensimmäisenä käynnistetyissä työryhmissä pohdittiin Suomen EU-linjaa ja maahanmuuttopolitiikkaa.

Aiheet ovat neuvottelujen hankalimpien joukossa, koska perussuomalaisten tiukka EU- ja maahanmuuttolinja ei ole helposti sovitettavissa yhteen keskustan tai varsinkaan kokoomuksen kanssa.

”Jos katsoo puolueiden viime vuosien kannanottoja, niin onhan siinä vähän enemmänkin kuin vivahde-eroja”, totesi kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk) astellessaan neuvotteluihin.

Sipilä vetää ensimmäisinä päivinä strategiatyöryhmää, joka muodostaa tänään yhteiskunnan suurta tilannekuvaa ja huomenna päättää noin 5–7 keskeisestä tehtävästä tulevalle hallitukselle.

Keskustan varapuheenjohtaja Annika Saarikko sanoi, että on hyvä aloittaa vaikeimmilla aiheilla. ”Sitten löydetään suuntaa myös muille kysymyksille, kun nämä ensimmäiset vaikeat asiat ovat heti esillä”, Saarikko sanoi.

Perussuomalaisten EU-neuvottelijat marssivat sisään kansanedustaja Sampo Terhon johdolla kommentoimatta neuvotteluja. Suurin osa kokoomuksen neuvottelijoista oli saapunut Smolnaan keskustelemaan keskenäänjo varhain aamulla ennen neuvottelujen aloittamista.

Turvallisuuspolitiikan työryhmä käynnistää työnsä myöhemmin tänään. Talouden osa-alueita käsittelevät työryhmät käynnistetään vasta sitten kun talouden suurista linjoista on päästy sopuun.

Neuvottelujen odotetaan jatkuvan toukokuun lopulle.

Sipilä pohjusti aamun visiotyötä etukäteen. Sipilän puolueille vaalien jälkeen esittämän 15 kysymyksen listan ensimmäisenä kysymyksenä kysyttiin: Mitkä ovat mielestänne ”Suomi vuonna 2025”-vision avainsanat?

Näitä avainsanoja neuvottelijat käyvät läpi.

Sipilä kysyi myös strategisen hallitusohjelman tavoitteita puolueilta etukäteen. Keskustalla ja kokoomuksella oli viisi tavoitetta, perussuomalaisilla kuusi.

Jo perjantaina sovittiin yhteisestä talouden tilannekuvasta. Pohjaksi hyväksyttiin valtiovarainministeriön maaliskuussa esittämä arvio julkisen talouden kuuden miljardin euron sopeutustarpeesta. Myöskään kokonaisveroastetta ei aiota nostaa

Pääneuvottelijat ovat Sipilä, perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ja kokoomuksen puheenjohtaja Alexander Stubb.

Tiedotustilaisuus maanantain neuvottelujen annista pidetään kello 16.30 valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa.

Helsingin Sanomat
POLITIIKKA 11.5.2015 10:02 Päivitetty: 11.5.2015 10:27
-----------------------

HS:n ministeri­veikkaus: Tällainen voi olla Sipilän tuleva hallitus

Kolmella puolueella on eduskunnassa yhteensä 124 edustajaa. Nykyisellä pohjalla oppositiolla on edustajia 76. Vaikka hallitusneuvotteluihin on valittu kolme puoluetta, tämä ei vielä täysin takaa sitä, että valitut puolueet ovat mukana hallituksessa.

Jos hallitus muodostetaan kolmen suuren pohjalta, keitä ovat tulevan hallituksen ministerit? HS:n politiikan toimitus laati arvion Sipilän ministerivalinnoista.

Juha Sipilä itse on pääministeri, jos hän pääsee hallitusohjelmasta sopuun hallituskumppaneiden kanssa. Sipilästä tulee Suomen historian 13. pääministeri, joka edustaa maalaisliittoa tai keskustaa. Sipilä on toisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Ennen poliitiikkaa hän toimi yritysjohtajana.

Olli Rehn (kesk) on Sipilän luotettuja. Entinen EU-komissaari Rehn saanee painavan salkun. Hänestä saattaa tulla esimerkiksi elinkeinoministeri. Rehn on kotoisin Mikkelistä mutta tuli valituksi eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä.

Annika Saarikko (kesk) on puolueen varapuheenjohtaja ja käytännössä varma ministeri. Noussut nopeasti yhdeksi keskustan näkyvimmistä poliitikoista. Kuuluu Sipilän lähipiiriin. Saarikko tulee Varsinais-Suomen vaalipiiristä.

Kimmo Tiilikainen (kesk) Kaakkois-Suomen vaalipiiristä profiloitui viime kaudella räksyttävänä eduskuntaryhmän vetäjänä. Isossa roolissa hallitustunnusteluissa ja noussee ministeriksi. Vaihtoehtona on varapuheenjohtaja Juha Rehula Hämeen vaalipiiristä.

Anne Kalmari (kesk) voi olla Sipilän hallituksen maatalousministeri. Kalmari on Keski-Suomen vaalipiiristä valittu kolmannen kauden kansanedustaja. Toinen vaihtoehto maatalousministeriksi on Jari Leppä – hän tosin tulee samasta vaalipiiristä kuin Kimmo Tiilikainen.

Alexander Stubb (kok) nousee jälleen ulkoministeriksi. Kokoomuksen puheenjohtaja Stubbilla oli vaikea kausi pätkäpääministerinä, mutta vaalien torjuntavoiton jälkeen hänen asemansa puolueessa on vakaampi. Tulee Uudeltamaalta.

Lenita Toivakka (kok) Kaakkois-Suomen vaalipiiristä jatkanee niin ikään ministerinä. Kotoisin Mikkelistä, jossa Toivakka toimi aikoinaan miehensä kanssa kauppiaana. Kauppatieteiden maisteri on työskennellyt myös lentoemäntänä.

Sanni Grahn-Laasonen (kok) on puolueen varapuheenjohtaja Hämeen vaalipiiristä ja Stubbin luotettuja. Nousi yllättäen kesällä ympäristöministeriksi. HS veikkaa, että Paula Risikko nousee puhemiehistöön, muut ministerit jatkavat.

Petteri Orpo (kok) on yleispoliitikko, joka pystyy hoitamaan mitä tahansa salkkua. Toimi Stubbin hallituksessa maatalousministerinä. Sitä ennen ryhmänjohtajana. Oli kokoomuksen ääniharava Varsinais-Suomessa.

Timo Soini (ps) saa hallituksen toiseksi painavimman eli valtiovarainministerin salkun, onhan perussuomalaiset toiseksi suurin puolue. Hallitustunnusteluissa Sipilä ja Soini rakensivat tiiviisti luottamusta.

Jussi Niinistö (ps) on Uudenmaan vaalipiiristä kuten Soinikin. Niinistö on Soinin luottohenkilö, joka haaveilee puolustusministerin salkusta. Sampo Terhosta tulee eduskunnan puhemies.

Pirkko Mattila (ps) on toisen kauden kansanedustaja Oulun vaalipiiristä. Mattila johti päättyvällä vaalikaudella hallintovaliokuntaa. Koulutukseltaan Mattila on anestesiasairaanhoitaja ja opettaja.

Hanna Mäntylä (ps) on puolueen toinen varapuheenjohtaja ja toisen kauden kansanedustaja Lapin vaalipiiristä. Erikoistunut sosiaali- ja terveysalan kysymyksiin. Oli perussuomalaisten sote-vastaava.

Helsingin Sanomat
POLITIIKKA 8.5.2015 10:08

Tosin, jo nyt puhutaan siitä, että ei mennä enää vanhan kaavan mukaan, ts. toiseksi suurimman (kaksijakoinen asia; kok enempi pros, ps enempi paikkoja) puolue saa vv-ministerin paikan, vaan se saattaa mennä jommalle kummalle, kok tai ps. Samoin on laita ulkoministerin salkun.

Enkä kummastelisi jos johonkin ministeriöön tulee vaikuttaja jopa politiikan ulkopuolelta.
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

kiinnostunut68
Neuvoja-Jack
Viestit: 289
Liittynyt: Pe Elo 23, 2013 5:58 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja kiinnostunut68 » Ke Touko 13, 2015 3:55 am

Kun nyt eduskunnasta puhutaan niin laitetaan nyt tämä tänne osioon, vaikka näillä lahkoilla on oma ketju.
Muutama vuosi sitten tuli Mot:llä ohjelma joka kertoi Koivuniemen kultista. Kultti on melko ankara ja johtaja Tapani Koivuniemi vallan haluinen.
!999 Tapani perusti firman johon otti työn tekijät kultistaan. Ohjelman jälkeen firmaan tehtiin työsuojelutarkastus. Mitään huomautettavaa ei löytynyt.
Anu Nousiainen kirjoitti kultista Hesarin kuukausiliitteeseen jutun Valitu. Kannattaa lukea, niin avautuu, et mikä on miehiään Tapani Koivuniemi.
Kun menee Tapanin firman Kustannusosakeyhtiö Koivuniemi sivuille ja kirjoittaa hakupalkkiin julkinen sektori, niin sieltä löytyy tiedot, ketä firmalla on asiakkaana. Asiakkaiden joukossa on mm. viisi ministeriöä ja muita julkisenhallinnon merkittäviä firmoja. Johtaja ja esimies koulutus hakusanalla löytyy tieto, et Koivuniemi on kouluttanut jonkun ministeriön asiantuntijoiden esimiehiä 1,5 vuotta.
Firman palvelut on hyvin johtaja ja esimies painotteisia joten konsultoisikohan Koivuniemi peräti ministereitä?
Koivuniemi on konsultoinut ja kouluttanut myös monien suur-yritysten johtajia ja esimiehiä.
Täytyypä vaan todeta, et melko syvälle on uskonlahko päässyt Suomen valtarakenteisiin soluttautumaan.
Koivuniemen koulutus ohjelmassa mainostetaan simulaato ja sparraus harjoitteita. Kyllähän jos 1,5 vuotta esimiehiä srarrailee, niin helposti siinä muutaman tyypin kokenut lahkojohtaja aivopesee haluamallaan tavalla.
You tubelta löytyy myös muutama video hakusanalla Kustannusosakeyhtiö Koivuniemi. Siellä on muutamia ihan merkittäviä poliitikkoja jotka ovat olleet Koivuniemen kanssa tekemisissä.
Niin, laitoin tämän tänne siksi, et kyllä siellä eduskunnassa taitaa joillakin olla valtaa kulisseissa enemmän kuin luullaan.
Kuoivuniemen ideahan on fiksu, sillä miksi ryhtyä aivopesemään ministereitä ja kansanedustajia? Nehän vaihtuu siellä vähän väliä.
Koivuniemi on toiminut eduskunnassa lähes 10.vuotta.
Koivuniemen firma mainostaa myös muutosvastarinnan hallintaa ja käsittelyä. Pian voi käydä niin, että muutosvastarinnan hallinnalla on kysyntää, kun suunniteltuja leikkauksia aletaan toteuttaa.

Olisin laittanut linkit noille sivuille joita mainitsin, mutta en osaa linkittää. Sorry!

Hellapoliisi
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 660
Liittynyt: Pe Huhti 23, 2010 6:24 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Hellapoliisi » Ke Touko 13, 2015 4:09 am

Odotan jo päivän uutisia. Ensinnäkin EU:lta tulee Suomelle nuhteita ja toisekseen saan tietää enemmän hallitusohjelmasta.

Olisin todella ilahtunut jos hallitus sitoutuisi NATO-selvityksen tekoon sekä muuttuneen maailmantilanteen vuoksi irtautuisi Ottawan sopimuksesta. Suomalaiset voisivat kamalan hairahduksen jälkeen palata järkilinjoille jalkaväkimiinojen suhteen.

Suomalaisethan ovat tunnettuja rauhanturvaamisosaamisestaan. Se saisi olla mielestäni enemmänkin tapetilla koska konfliktit eivät lopu kesken tästä maailmasta.

Olen kyllä valmis tinkimään jostakin kunhan tämä maa pyörisi kuten sivistysvaltion pitäisi tehdä. Vastustan kuitenkin jyrkästi koulutuksesta leikkaamista.
Hys hys!

Avatar
Rescuer
Sherlock Holmes
Viestit: 3533
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Rescuer » Ke Touko 13, 2015 5:45 pm

Pikainen analyysi radiossa tulleesta tiedotustilaisuudesta:
-maahanmuuttoa kiristetään lukuunottamatta työperäistä maahanmuuttoa korkean teknologian osaajien kohdalla.
-turvapaikkakäsittelyä ja etenkin käännytyksiä nopeutetaan ja tehostetaan.
-kriisitalouksien osalta ensisijainen on maan omat toimet, sen jälkeen sijoittajavastuu (=antaa pankkien kaatua) ja sitten vasta käytetään vakuusrahastoa, johon ei enempää rahaa työnnetä
-Natojäsenyys on lähempänä kuin koskaan
-puolustusmäärärahoja korotetaan
-kehitysyhteistyörahoja leikataan
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

lehtipihvi
Alokas
Viestit: 10
Liittynyt: Ke Touko 13, 2015 11:11 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja lehtipihvi » To Touko 14, 2015 8:14 pm

Rescuer kirjoitti:Pikainen analyysi radiossa tulleesta tiedotustilaisuudesta:
-maahanmuuttoa kiristetään lukuunottamatta työperäistä maahanmuuttoa korkean teknologian osaajien kohdalla.
Jaa?

"Pakolaispolitiikasta tehdään vain yksi linjaus.

– Kiintiöpakolaisten määrä pidetään ainakin viime vuosien tasolla ja tällä osallistumme kansainväliseen taakanjakoon. Valtio lisää yhteistoimintaa kuntien kanssa ja käytössä on riittävät resurssit."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/81710-u ... itsi-ensin

"Stubbin mukaan myös hallituksen visio on jo kirkastunut.

– Siitä oikeastaan näkee, mikä meidän strategisen hallitusohjelmamme sisältö on. Siellä puhutaan avoimesta, kansainvälisestä, monikielisestä, monikulttuurisesta Suomesta, reiluudesta ja siitä, että kaveria ei jätetä, hän kuvaili. "
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 95818.html


Ovatko Persujen äänestäjät todella typeriä, vai tuntevatko he vieläkin pakoputkessaan, että isolla on vedetty ja kovaa pientä äänestäjää?

Mman
Tarkastaja Clouseau
Viestit: 692
Liittynyt: Su Elo 21, 2011 7:55 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Mman » Pe Touko 15, 2015 9:05 am

lehtipihvi kirjoitti:
Rescuer kirjoitti:Pikainen analyysi radiossa tulleesta tiedotustilaisuudesta:
-maahanmuuttoa kiristetään lukuunottamatta työperäistä maahanmuuttoa korkean teknologian osaajien kohdalla.
Ovatko Persujen äänestäjät todella typeriä, vai tuntevatko he vieläkin pakoputkessaan, että isolla on vedetty ja kovaa pientä äänestäjää?
Tämä lehtipihvi ei edes ymmärrä lukemaansa mut eihän näiltä ADHD sossupummi liimanhaistelijoilta muuta voi odottaa Agenda pyöriin vain "tummeli" osastolla

HarrisonFord
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Touko 15, 2015 5:51 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja HarrisonFord » Pe Touko 15, 2015 8:57 pm

Mman kirjoitti:liimanhaistelijoilta
Liiman hajusta en tiedä, mutta minun nenääni täällä on vahva elämänkoulun tuoksu.

Mutta tässä Soinin vaalikusetusasiassa tapahtuu sama ilmiö kuin Wincapitassa, alkaa kieltäminen, koska ei voida tunnustaa itselleen, että on tullut kusetetuksi. Piakkoin saamme lukea näiden Urpojen ja MielenterveysMiesten kirjoituksia, missä sanotaan, että monikulttuurisuus ja maahamuutto on oikeastaan kiva juttu ja kuinka hienoa on, että meillä on värien rikkautta kaduillamme.

Mutta varmaan ne Soinin kusetukset ovat vain kateellisten nuorsuomalaisvasureiden puheita, saatanan kommari Tarkka :mrgreen:


"Arhinmäki toteaa perussuomalaisten keskeisten vaaliteemojen olleen EU-politiikan kritisoiminen ja maahanmuuttovastaisuus. Arhinmäki toteaa, ettei Suomen EU-politiikka ole näillä näkymin muuttumassa.

Perussuomalaiset lupasivat säästää pienentämällä Suomen EU-jäsenmaksua. Nyt todetaan vain, että jäsenmaksun suuruudessa pitää huomioida Suomen taloudellinen tilanne. Eli oikeastaan vaaditaan sitä, mikä on jo nyt tilanne. EU-jäsenmaksun suuruus määräytyy maiden BKT:n perusteella”, Arhinmäki kirjoittaa.

Arhinmäki kirjoittaa myös, ettei kiintiöpakolaisten määrää olla vähentämässä, toisin kuin perussuomalaiset ennen vaaleja vaativat. Arhinmäen mukaan perussuomalaisten esittämä ”maahanmuuton kustannusten” eli Arhinmäen mukaan kielenopetuksen ja muun kotouttamisen kustannukset eivät ole pienentymässä vaan niitä on päätetty lisätä. "

http://www.iltasanomat.fi/vaalit2015/ar ... 84157.html
Viimeksi muokannut HarrisonFord, Pe Touko 15, 2015 9:10 pm. Yhteensä muokattu 1 kertaa.

HarrisonFord
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Touko 15, 2015 5:51 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja HarrisonFord » Pe Touko 15, 2015 9:00 pm

Mman kirjoitti:
Tämä lehtipihvi ei edes ymmärrä lukemaansa

Vaikka uskonkin että perus elämänkoululaisella on vain auttava luku-ja kirjoitustaito, niin kyllähän tuo pitäisi osata tavata jo sen elämänkoulun aapisen pohjalta:

"Stubbin mukaan myös hallituksen visio on jo kirkastunut.

– Siitä oikeastaan näkee, mikä meidän strategisen hallitusohjelmamme sisältö on. Siellä puhutaan avoimesta, kansainvälisestä, monikielisestä, monikulttuurisesta Suomesta, reiluudesta ja siitä, että kaveria ei jätetä, hän kuvaili. "
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1 ... 95818.html


Perussuomalainen= monivärinen, monikielinen ja monikulttuurinen, näinhän se äänestäjille markkinoitiin?

HarrisonFord
Alokas
Viestit: 6
Liittynyt: Pe Touko 15, 2015 5:51 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja HarrisonFord » Pe Touko 15, 2015 10:05 pm

Olen täysin varma, että tämän hallituksen aikana tullaan lyömään vuositasolla korkeimmat lukemat maahanmuuttajien määrässä, kun siellä on himomokuttaja Kokoomuksen ja Keskustan kelkkaan hypännyt myös Persut.

Kuva

Dr Bergmeister
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2841
Liittynyt: La Maalis 13, 2010 10:37 pm
Paikkakunta: Pohjanmaan rannikkoseutu

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Dr Bergmeister » Ke Touko 27, 2015 2:48 pm

Soinista ulkoministeri ja Stubbista valtiovarainministeri. Ei jummi, se olisi pitänyt olla toisin päin, Soini olisi ollut järkevämpi ja luotettavampi valtiovarainministerinä kuin Stupido. :evil:

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015052 ... 4_uu.shtml
Gods made heavy metal.

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12937
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » Ke Touko 27, 2015 3:04 pm

Pääministeriksi torstaina valittava keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä kertoi keskiviikkona, että hänen hallitukseensa tulee 14 ministeriä. Keskusta saa kuusi salkkua, kokoomus neljä ja perussuomalaiset neljä salkkua.

Keskusta saa pääministerin lisäksi työ- ja elinkeinoministerin, liikenne- ja ympäristöministerin, maa- ja metsätalousministerin, kuntaministerin ja sosiaali- ja terveysministeriöstä Sote-uudistusta hoitavan ministerin salkun.

Perussuomalaisten puheenjohtajasta Timo Soinista tulee ulkoministeri. Lisäksi puolue saa työ- ja oikeusministerin salkun, puolustusministerin ja sosiaali- ja terveysministeriön ykkössalkun.

Kokoomukselle jäävät valtiovarainministerin, opetus- ja kulttuuriministerin, sisäministerin sekä ulkomaankauppa- ja kehitysministerin salkut. Alexander Stubbista tulee valtiovarainministeri.


Sipilän-Stubbin hallitus. Näinhän se nimitään kahden tärkeimmän ministerin nimillä. SS-koalitio? taitaa tuo vitsi kuulua kohta ja tiuhaan.

Onpas outoa; on työ- ja oikeusministeri ja on työ_ ja elinkeinoministeri!! Se kielii ilmeisesti siitä, että tulava hallitus panostaa työhön ja arvostaa työtä. Hienoa! Vasemmistoliitto ja Vihreät ovat tähän mennessä halveksineet työtä, varsinkin jos se on yksityisellä sektorilla.

Työ- ja oikeusministerin salkut siis yhdistetään - vaikka työ- ja elinkeinoministeri obn taas oma ministeriönsä. Terveysministeriön asioita hoitaa tavallaan kaksi ministeriä; PS ja Keskusta, joista jälkimmäinen hoitaa sote-sotkua.

http://www.hs.fi/politiikka/a1432695255895
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
PaxCow
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2527
Liittynyt: To Tammi 17, 2013 3:45 pm

Re: Eduskuntavaalit 2015

Viesti Kirjoittaja PaxCow » Ke Touko 27, 2015 3:12 pm

Doctor Lecter kirjoitti:Se kielii ilmeisesti siitä, että tulava hallitus panostaa työhön ja arvostaa työtä. Hienoa!
Mutta niin vain työtä arvostetaan sillä, että työläisten nahasta pyritään ottamaan yhä lisää... mutta porkkanaakin tarjotaan:

Sipilä: Jos yhteiskuntasopimus saadaan, tuloverotus kevenee miljardilla
"I do not fear death. I had been dead for billions and billions of years before I was born, and had not suffered the slightest inconvenience from it." - Mark Twain

Vastaa Viestiin