Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien kohtalo

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

annaanna
Watson itse
Viestit: 5877
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien kohtalo

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Tänään on kulunut kymmenen vuotta toimittaja Anna Politkovskajan murhasta.

Vankilaan on teosta heitelty niitä ja näitä muka syyllisiä.
Murhan tilaajaa ei vaan selville saada.

Kummallista.

Etupäässä tsetseenejä eli Putinin vihollisia ja vastustajia vankilassa murhasta viruu. Politkovskaja oli paljastamassa jälleen jotakin venäläisten terrorista tsetseenejä kohtaan, juttu tietokoneella maanantaista julkaisua varten, poliisi takavarikoi näppärästi selvittääkseen tiekkarin avulla murhan, ilmeisesti.

Käytännön pilana tuo omien vastustajien syylliseksi löytäminen murhaan on kyllä mainio.

Näin naapurissa:


Helsingin Sanomat 2015:

Venäjällä on tapahtunut 2000-luvulla useita poliittisia murhia tai sellaiseksi epäiltyjä.

Useat Venäjän presidentin Vladimir Putinin hallintoa arvostelleet toimittajat ja poliitikot ovat kuolleet hämärissä olosuhteissa.ANNA POLITKOVSKAJA

Toimittaja Anna Politkovskaja murhattiin kotitalonsa rappukäytävässä Putinin syntymäpäivänä Moskovassa 7. lokakuuta 2006.

Politkovskaja teki tutkivaa journalismia ja raportoi paljon Pohjois-Kaukasian väkivallasta, kidutuksista ja sieppauksista. Hänet tunnettiin myös Putinin kärkkäänä kriitikkona.

Politkovskaja työskenteli kriittiselle sanomalehti Novaja Gazetalle. Politkovskajan murhasta on tuomittu kuusi miestä. Hänen murhansa tilaajaa ei kuitenkaan ole vieläkään löydetty.

Sittemmin Venäjällä on murhattu useita kriittisiä toimittajia. Pelkästään Novaja Gazetan toimittajista on murhattu Politkovskajan lisäksi ainakin kolme. Neljäs toimittaja kuoli hämärissä olosuhteissa.ALEKSANDR LITVINENKO

Venäjän turvallisuuspalvelun FSB:n entinen agentti Aleksandr Litvinenko kuoli myrkytykseen Lontoossa 23. marraskuuta 2006.

Hänet tapettiin radioaktiivisella polonium-210:llä. Myrkytysoireet alkoivat sen jälkeen, kun Litvinenko oli juonut teetä hotellihuoneessa kahden muun entisen FSB-upseerin kanssa.

Litvinenko oli paennut perheineen Venäjältä vuonna 2000, sillä hän alkoi tuntea olonsa uhatuksi Putinin noustua presidentiksi. Litvinenko ehti syyttää Putinia ennen kuolemaansa.

Litvinenkon murhasta alkoi uusi julkinen tutkinta tammikuussa Britanniassa.


STANISLAV MARKELOV JA ANASTASIJA BABUROVA

Ihmisoikeusasianajaja Stanislav Markelov surmattiin Moskovan keskustassa tammikuussa 2009, kun hän oli tulossa lehdistötilaisuudesta Novaja Gazetalle työskennelleen toimittaja Anastasija Baburovan kanssa.

Hyökkäyksen kohde oli ilmeisesti Markelov, mutta Baburova tapettiin, jottei murhasta jäisi todistajia.

Markelovin perheen mukaan murhan motiivi oli hänen työnsä asianajajana. Markelov edusti muun muassa Moskovan teatterikaappauksessa vuonna 2002 kuolleiden omaisia ja ulkomaalaisvihamielisten ryhmien tappamien maahanmuuttajien omaisia.

Murhista tuomittiin äärikansallismieliseen järjestöön kuulunut mies.

SERGEI KARPUKHIN / REUTERS
Mielenosoittajat kantoivat Stanislav Markelovin ja Anastasija Baburovan kuvia Moskovassa surman vuosipäivänä vuonna 2011.
Mielenosoittajat kantoivat Stanislav Markelovin ja Anastasija Baburovan kuvia Moskovassa surman vuosipäivänä vuonna 2011.


SERGEI JUŠENKOV

Liberaali kansanedustaja Sergei Jušenkov ammuttiin erikoisvalmisteisella kaasuaseella asuntonsa edustalla Moskovassa huhtikuussa 2003.

Jušenkov kuului Putinin suorasukaisiin arvostelijoihin. Hän kritisoi myös avoimesti Tšetšenia sotaa.

Jušenkov oli mukana komiteassa, joka tutki vuonna 1999 tapahtuneita tuhoisia Moskovassa ja muualla Venäjällä tapahtuneita kerrostaloräjähdyksiä.

Murhan suunnittelusta tuomittiin hänen puoluetoverinsa.JURI ŠTŠEKOTŠIHIN

Sanomalehti Novaja Gazetan varapäätoimittaja Juri Štšekotšihin sairastui kesällä 2003 työmatkallaan ja kuoli myöhemmin Moskovassa.

Lääkärien mukaan kyse oli allergisesta reaktiosta, mutta hänen lähipiirinsä epäili, että Štšekotšihin myrkytettiin.

Štšekotšihin kuului samaan taloräjähdyksiä tutkineeseen komiteaan kuin Jušenkov.

Tästä on kyse
Oppositiojohtaja Boris Nemtsov ammuttiin Moskovan keskustassa
Venäläinen oppositiopoliitikko Boris Jefimovitš Nemtsov, 55, ammuttiin perjantai-iltana, 27. helmikuuta Moskovan keskustassa Moskovajoen sillalla.

Nemtsov oli silminnäkijöiden mukaan kävelemässä seuralaisten kanssa, kun hänet murhattiin neljällä pistoolin laukauksella. Ampuja pakeni paikalta valkoisella autolla.

Nemtsov toimi Venäjän hallituksen ensimmäisenä varapääministerinä vuosina 1997–1998. Hänet tunnettiin presidentti Vladimir Putinin jyrkkäsanaisena arvostelijana ja oppositiopuolueiden keulahahmona.

Murhan syystä tai surmaajista ei ole vielä tietoa.
Great patriots! You are special and we love you.

annaanna
Watson itse
Viestit: 5877
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien koh

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Putin on paitsi sotarikoksiin ja kansanmurhiin syyllinen, myös palkkamurhien tilaaja.
Sattuma ei selitä tätä vastustajien katoa.
Myös vankilat ja mielisairaalat toimivat poliittisten vastustajien ja " huonoon huumoriin" syyllistyneitten säilytyspaikkoina.

Kyllä niin eri todellisuuksissa elämme naapurimme kanssa, täällä soitetaan suuta surutta sananvapaudesta käsittämättä hevonpersettä mistä koko käsitteessä on kyse.

Tuore Ilta-Sanomat (osin lyhenneltynä):

Toimittaja Anna Politkovskaja murhattiin kymmenen vuotta sitten.


Paljastuksia Tshetshenian sodasta tehnyt ja Putinia arvostellut toimittaja murhattiin kotiovelleen 7. lokakuuta 2006.

Tänään perjantaina tulee kuluneeksi tasan kymmenen vuotta toimittaja Anna Politkovskajan murhasta.
. . .

48-vuotias toimittaja oli palannut hopeanvärisellä Lada 110 -henkilöautollaan supermarketista kello 16.05 paikallista aikaa. Hänellä oli mukanaan viisi kassillista ostoksia.

Lehtitietojen mukaan Politkovskaja ehti pysäköidä autonsa ja viedä kaksi kassia ylös asuntoonsa. Tämän jälkeen hän palasi hissillä alas hakemaan loppuja ostoksia, mutta tappaja ehti väliin.

48-vuotiaana kuollut Politkovskaja oli uransa aikana tehnyt merkittäviä paljastuksia muun muassa Tshetshenian sodasta.

Laiha mies ampui tutkijoiden mukaan Politkovskajaa kahdesti sydämeen, kerran olkapäähän ja lopuksi päähän, kun tämä oli jo kuollut. Hissistä löydettiin pistooli ja neljä patruunanhylsyä.
...

POLITKOVSKAJAN murhan uskotaan liittyneen hänen työhönsä. Hän oli uransa aikana tehnyt paljastuksia Venäjän ihmisoikeusrikkomuksista ja muun muassa Tshetshenian sodasta, sekä arvostellut presidentti Vladimir Putinia.

Politkovskajan murha järkytti länsimaissa. Venäjän suurlähetystön edustalla Tehtaankadulla järjestettiin 8. lokakuuta 2006 kynttilämielenosoitus Anna Politkovskajan murhan vuoksi.
. . .

Ennen kuolemaansa hän oli viimeistelemässä artikkelia Tshetshenian kidutuksista. Novaja Gazetan varapäätoimittaja Vitali Jaroshevski kertoi Politkovskajalla olleen tapahtumista tärkeitä valokuvia. Tietokone, jossa artikkelin materiaalien kerrotaan olleen, joutui poliisin haltuun.

Politkovskajan murhasta tuomittiin vuonna 2014 elinkautiseen vankeusrangaistukseen kaksi miestä, minkä lisäksi kolme muuta miestä sai lievemmän vankeusrangaistuksen. Murhan tilaaja ja taustat eivät kuitenkaan ole tähänkään päivään mennessä selvinneet.

Myös Politkovskajan aikuiset lapset Ilja ja Vera Politkovskaja ovat edelleen sitä mieltä, ettei murhaa ole ratkaistu.


KESTOPUHEENAIHEEKSI on noussut Putinin mahdollinen yhteys tapaukseen. Politkovskaja ei nimittäin ole suinkaan ainoa Venäjän hallinnon ja presidentti Putinin arvostelija, joka on menettänyt henkensä 2000-luvulla.

Viimeisin merkittävä tapaus oli näkyvän oppositiohahmon Boris Nemtsovin murha. Nemtsov ammuttiin Moskovajoen ylittävälle Bolshoi Moskvoretskin sillalle tämän ollessa naisystävänsä kanssa kävelemässä helmikuussa 2015.

Helsingin Senaatintorilla järjestettiin mielenosoitus marraskuussa 2006, kun Vladimir Putin vieraili

Saksalaiskanava Deutsche Welle huomauttaa Anna Politkovskajan murhaa käsittelevässä artikkelissaan, että epäilyksiä Putinin osallisuudesta Politkovskajan murhaan on lisännyt myös se, että murha tehtiin juurikin Putinin 54-vuotissyntymäpäivänä.

Murha järkytti länsimaissa. Kun Putin saapui Dresdeniin Saksan liittokanslerin Angela Merkelin vieraaksi muutama päivä Politkovskajan murhan jälkeen, raikuivat kaupungissa mielenosoittajien ”murhaaja!”-huudot.

Putin tuomitsi vierailullaan Politkovskajan murhan, jota hän kuvaili ”kammottavaksi rikokseksi”. Venäjän johto ei ollut aiemmin tuominnut murhaa, eikä korkeita venäläisjohtajia näkynyt Politkovskajan hautajaisissa Moskovassa.


ENNEN kuolemaansa mustan huumorin ystävänä tunnettu Politkovskaja oli usein puhunut kuolemastaan ja jopa vitsaillut murhallaan.

Hän kertoi saaneensa jatkuvasti tappo- ja raiskausuhkauksia, ja myös hänen perhettään uhkailtiin. Tästä syystä Politkovskajan britannialainen kirjallisuusagentti yritti jatkuvasti saada häntä muuttamaan Britanniaan.

Anna Politkovskaja vieraili Suomessa useita kertoja. Vuonna 2003 hän esitteli Helsingissä vastailmestynyttä kirjaansa Toinen Tshetshenian sota.
Great patriots! You are special and we love you.

annaanna
Watson itse
Viestit: 5877
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien koh

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Pari kuukautta sitten Hesari uutisoi:

Venäjällä vangittu poliittinen toisinajattelija väittää joutuneensa kidutuksen kohteeksi

Ildar Dadin on Reutersin mukaan lähettänyt vaimolleen vankilasta kirjeen, jossa hän kuvailee kidutusta. Kremlin tiedottajan Dmitri Peskov sanoo, että presidentti Vladimir Putinille kerrotaan kirjeestä.

...
Pietarissa osoitettiin vuonna 2011 mieltä Vladimir Putinia ja korruptiota vastaan. Suurten mielenosoitusten jälkeen Venäjä tiukensi lakejaan. (KUVA: NIKOLAY GONTAR, NIKOLAI GONTAR)

Paavo Teittinen HS
Julkaistu: 1.11.2016 19:59

VENÄLÄINEN poliittinen toisinajattelija Ildar Dadin sanoo joutuneensa kidutuksen kohteeksi vankilassa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Dadin on lähettänyt vaimolleen Luoteis-Venäjällä sijaitsevasta vankilasta kirjeen, jossa hän kuvailee kidutusta ja kertoo pelkäävänsä henkensä puolesta.

Kirje julkaistiin tiistaina venäläisellä Meduza-uutissivustolla. Dadin kirjoittaa Reutersin mukaan, että vartijat hakkaavat häntä, ripustavat hänet kattoon käsistä sidottuna ja uhkaavat raiskauksella.

Vankilan johtaja on kirjeen mukaan myös uhannut Dadinia tappamisella, jos tämä valittaa kohtelustaan. Dadinin mukaan myös muita vankeja kidutetaan, Reuters kertoo.

KREMLIN tiedottaja Dmitri Peskov sanoi asiasta kysyneille toimittajille tiistaina, että presidentti Vladimir Putinille kerrotaan Dadinin kirjeestä.

”Tämä on asia, joka vaatii oikeiden viranomaisten huolellista tarkastelua. Tässä tapauksessa se tarkoittaa vankilapalvelua”, Peskov kertoi Reutersin mukaan.

Venäjän vankiloista vastaavan varajohtajan Valeri Maksimenko sanoi Reutersin mukaan Interfax-uutispalvelulle, etteivät lääkärit olleet löytäneet Dadinista mitään vammoja. Maksimenkon mukaan Dadinin väitteitä tutkitaan.

DADIN on ensimmäinen henkilö, joka vangittiin uuden, mielenosoitukset kieltävän lain nojalla. Hänet tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen viime joulukuussa sen jälkeen kun hän oli toistuvasti osoittanut rauhanomaisesti mieltään.

Vuonna 2011 alkaneiden suurten Kremlin vastaisten mielenosoitusten jälkeen säädetty laki kriminalisoi mielenosoitussääntöjen rikkomisen kahdesti 180 päivän aikana.

......................
Avoimessa ja ihanassa yhteiskunnassa, kuten Venöäjällä, varmaan pian kerrotaan totuus tästä kidutuksesta :lol: :lol: :lol: :lol:
Great patriots! You are special and we love you.

kanlaya
Jack Bauer
Viestit: 954
Liittynyt: Ma Tammi 28, 2013 5:05 pm

Re: Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien koh

Viesti Kirjoittaja kanlaya »

Piti sitten lähteä osoittamaan sitä mieltä vaikka tiesi seuraukset,maassa maan tavalla :lol: :lol:
Vielä tollainen rikoksen uusija. Tyhmyydestä sakotetaan :lol:

aga
Axel Foley
Viestit: 2348
Liittynyt: Pe Elo 01, 2008 11:21 am

Re: Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien koh

Viesti Kirjoittaja aga »

Ketään ei kiinnostanut annaannan russofobia, surullista. ;( Vaikka niin aktiivisesti provosoi ja trollaa toisaalla tää kiva nimimerkki. Hyvä kuitenkin että jaksaa taistella länsimaiden puolesta tai ainakin Yhdysvaltojen.

damfin
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 4623
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien koh

Viesti Kirjoittaja damfin »

Ettei jää pelkästään annaannan harteille tuo "russofobia" niin tässä lisää Putinin vastustajien kohtaloa:
Venäläinen oppositiopoliitikko taistelee hengestään sairaalassa – vaimo epäilee myrkytystä

Venäläinen oppositiopoliitikko Vladimir Kara-Murza on kriittisessä tilassa sairaalassa Moskovassa. Vaimon mukaan syynä on myrkytys.

– Virallinen diagnoosi on tuntemattoman aineen aiheuttama akuutti myrkytys, sanoi vaimo Jevgenija Kara-Murza uutistoimisto AFP:lle tiistaina.

Vladimir Kara-Murza vietiin sairaalaan torstaina.

Vaimon mukaan näytteitä on lähetetty ranskalaiseen ja israelilaiseen laboratorioon, jotta myrkytyksen syy selviäisi. Venäjällä tehdyt testit eivät Jevgenija Kara-Murzan mukaan paljastaneet mitään.

Kremlin kriitikkona tunnettu 35-vuotias Vladimir Kara-Murza joutui sairaalahoitoon myös vuonna 2015, ja tuolloin hänellä todettiin myrkytyksestä johtuva munuaisten toimintahäiriö. Verestä löydettiin tuolloin raskasmetallien korkeita pitoisuuksia.

Kara-Murza oli surmatun oppositiopoliitikon Boris Nemtsovin liittolainen.
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art- ... 78777.html

Huonoa tuuria on opposition edustajilla ja hallituksen vastustajilla venäjällä, on milloin minkäkinlaista sairauskohtausta, tapaturmaa, ja tsetseeniterroristia henkeä uhkaamassa.
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
Rescuer
Perry Mason
Viestit: 3616
Liittynyt: Ti Heinä 08, 2008 8:15 pm

Re: Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien koh

Viesti Kirjoittaja Rescuer »

damfin kirjoitti:Huonoa tuuria on opposition edustajilla ja hallituksen vastustajilla venäjällä, on milloin minkäkinlaista sairauskohtausta, tapaturmaa, ja tsetseeniterroristia henkeä uhkaamassa.
Kumma juttu, että nuo "tsetseeniterroristit" hyökkäävät aina opposition edustajien kimppuun. Luulisi heidän ottavan kohteekseen ennemminkin Putinin kannattajat, jotka siellä Tšetšeniassa riehuivat. Mutta Venäjällä kaikki on toisin...
Mitä enemmän vihreitä hymiöitä, sitä heikommat argumentit.
Eräässä entisessä hallituspuolueessa oltiin erittäin kiinnostuneita uusista pilvipalveluista. Sitten joku kertoi heille, ettei pilvipalveluilla ole mitään tekemistä kannabiksen kanssa...

annaanna
Watson itse
Viestit: 5877
Liittynyt: Su Heinä 04, 2010 2:29 pm

Re: Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien koh

Viesti Kirjoittaja annaanna »

Vasta kertaalleen sensuroitu palstalta näköjään tämä uutinen, joka tänne olisi kuulunut:
Tuhannet marssivat Moskovassa Nemtsovin muistolle: Haluamme murhan tilaajan oikeuteen
Yle
...
Viisi syytteessä, mutta kuka tilasi murhan?

Viime syksynä viisi tšetšeenimiestä tuotiin oikeuden eteen murhasta epäiltynä. He ovat kuitenkin sanoneet, että heidät painostettiin myöntämään syyllisyytensä.

Syytteen mukaan epäillyt olisivat murhanneet Nemtsovin entisen Sever-pataljoonan upseerin Ruslan Muhudinovin toimeksiannosta. Muhudinovista on annettu kansainvälinen etsintäkuulutus.

Nemtsovin perhe ja tukijat kuitenkin uskovat, että Muhudovinin roolia on liioiteltu. Heidän mielestään Nemtsov murhattiin politiikkansa vuoksi ja että teon tilaaja on yhä vapaalla jalalla.

– Tutkinta loppui, kun murhan tekijät oli saatu kiinni. Mutta mitään ei ole tehty, jotta sen tilaaja löydettäisiin, perheen asianajaja Vadim Prokhorov sanoi.

Monet, muun muassa Ilja Jashin, uskovat että vuodesta 2007 Tšetšeniaa johtanut Ramzan Kadyrov osallistui Nemtsovin murha

"Me emme ole unohtaneet"

Murhan tutkinta on edennyt hitaasti ja moni uskoo, ettei Nemtsovin murhaa tulla koskaan selvittämään.

Marssille osallistunut biologi Aleksei Kuznetsov jaksoi silti toivoa, että mielenosoitus kiinnittäisi maan johdon huomion.

– Ehkä me voimme vaikuttaa tutkintaan osoittamalla, että tapaus muistetaan yhä vaikka valtaapitävät yrittävät unohtaa sen, Kuznetsov sanoi.

Samaa toivoi eläkeläinen Galina Zolina.

– Me tulimme kunnioittamaan Nemtsovin muistoa. Haluamme osoittaa valtaapitäville, että me emme ole unohtaneet, hän sanoi uutistoimisto AFP:lle

Marssijoita oli kielletty kulkemasta pitkin siltaa, jota Nemtsov oli ylittämässä, kun hänet ammuttiin. Murhapaikalle tuotiin silti kukkia.
"Mitäs meni eläissään arvostelemaan Putinia", toteaisi varmaan entinen putintrolliksi mainittu palstalainen.

Viikko takaisin on julkaistu myös tämä toinen juttu tuosta itäisestä naapurimaastamme. Minfolaisten samaan aikaan pohtiessa Ruotsin tilannetta, että onko ollenkaan turvallinen maa :P :P :P . Tai varakas.
Venäjällähän on kokonaisia kaupunkeja, joihin on kiellettyä mennä,ei vain ongelmalähiöitä. Poliittisia vankeja. Viemäreissä asuvista katulapsista ja kaatopaikalla majaansa pitävistä perheistä olen nähnyt dokumentteja. Eivät olleet ruotsalaisia. Valtiojohdon harjoittama opposition likvidointi ja perusteeton vangitseminen ovat minusta niin ikäviä ilmiöitä, että pakkotilanteessa valitsisin maahanmuuttoni kohteeksi Ruotsin.
Analyysi: Murhattu Nemtsov yhdisti Putinin vastustajat yhdeksi päiväksi
Yle

...
Duuma ilman Putinin arvostelijoita

Todellisuudessa Putinia vastustava oppositio on kuitenkin heikko ja hajanainen.

Tuhansien ihmisten mielenosoitus on nykypäivänä harvinaisuus, eikä äänestäjien houkutteleminen ole tätä helpompaa. Tämän tietää parhaiten liberaali oppositio itse.

– Venäjän oppositio on tänä päivänä heikko, mutta se on silti olemassa, huomauttaa Nemtsovin muistomarssille osallistunut liberaalin Jabloko-puolueen perustajajäsen Grigori Javlinski.
Venäjän duumassa ei Putinin arvostelijoita kuitenkaan ole olemassa. Viimesyksyisissä, osin vilpilliseksi osoitetuissa duumanvaaleissa ei Venäjän parlamentin alahuoneeseen valittu yhtään liberaalin opposition edustajaa tai ketään muutakaan Putin-kriitikkoa.

Rikossyytöksiä ja terveysongelmia

Opposition toimintaa tukahdutetaan niin valtion hallitseman television propagandalla kuin suoranaisilla ajojahdeilla.

– Meillä on yli sata poliittista vankia. Oppositiojohtajia tapetaan, savustetaan ulos maasta tai heitä kohtaan nostetaan rikossyytteitä, tunnettu oppositiohahmo Ilja Jašin luettelee.

Opposition näkyvimmän hahmon Edistyspuoleen Aleksei Navalnyin osallistuminen ensivuoden presidentinvaaleihin on vaakalaudalla tuoreen kavallustuomion takia. Korruption vastaisesta taistelusta tunnettu opposition tähti on tuomittu aiemminkin, ja häntä vastaan on nostettu useita syytteitä.

Oppositiovaikuttaja Vladimir Kara-Murza toipuu parhaillaan myrkytyksestä.

Pitkään vankilassa istuneen suurliikemiehen ja Putinin arvostelijan Mihail Hodorkovskin Avoin Venäjä -järjestössä toimiva Kara-Murza vaipui helmikuun alussa jo toistamiseen koomaan äkillisten myrkytysoireiden takia. Hän oli hengenvaarassa samanlaisten myrkytysoireiden vuoksi myös vuonna 2015.

Yhdysvalloissa ja Venäjällä asuva Kara-Murza kiersi ennen toista myrkytystapaustaan ympäri Venäjää esittelemässä Boris Nemtsovista kertovaa dokumenttielokuvaansa.

... Lyhennetty.
Great patriots! You are special and we love you.

Riukiu
Jack Bauer
Viestit: 939
Liittynyt: Ke Touko 27, 2015 6:55 am

Re: Putinin arvostelijoiden ja poliittisten vastustajien koh

Viesti Kirjoittaja Riukiu »

Kaikki tämä autuus on tulossa Suomeenkin. Päättäjämme ovat samaa mafiaa ja Eurostoliitto on pystyssä. Samaan tapaan kuin Venäjällä johto vihaa yli kaiken venäläisiä, EU:n johtoporras ja taustavoima vihaa eurooppalaisia. Prosessi etenee ja rajat ovat jo auki. Kun aika on kypsä,, myös suomalaiset asuvat viemäreissä.

Vastaa Viestiin