USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

John Kimble
Hercule Poirot
Viestit: 2067
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja John Kimble » Su Joulu 29, 2019 12:19 am

damfin kirjoitti:
Su Joulu 29, 2019 12:14 am
No johan se on todettu moneen kertaan että kardemumma ei tuota ymmärtänyt, vaan luuli trumpin voittaneen siksi että olisi saanut kansalta enemmän ääniä, vaikka amerikassahan vaalijärjestelmä ei toimi niin yksinkertaisesti.
En tarkoittanut kardemummaa. Tuossa edellisellä sivulla takku paljastaa meille kaikille ettei ymmärrä mitään USA:n vaalijärjestelmästä. Tätä järjestelmää ei suinkaan ole Trump keksinyt vaan se määritellään USA:n perustuslaissa.
Viimeksi muokannut John Kimble, Su Joulu 29, 2019 12:22 am. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

damfin
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4142
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja damfin » Su Joulu 29, 2019 12:21 am

Keskuspankki tutki: Donald Trumpin kauppasota iskee omaan nilkkaan – Työpaikat vähenivät ja kustannukset nousivat

Presidentti Donald Trump on perustellut tuontitulleihin perustuvaa kauppapolitiikkaansa Yhdysvaltojen teollisuuden tukemisella. Fedin tutkimuksen mukaan vaikutukset ovat kuitenkin olleet päinvastaiset.

Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin kauppapolitiikka on nojannut kevään 2018 jälkeen uusiin tullimaksuihin, joiden avulla Trumpin hallinto on tavoitellut Yhdysvaltojen valmistavan teollisuuden ja maatalouden suojelua ja vahvistamista suhteessa muihin maihin, erityisesti Kiinaan.

Kiinan kanssa käytävään kauppasotaan ja lukuisien valtioiden asettamiin vastatulleihin johtanut strategia on kuitenkin aiheuttanut Yhdysvaltojen valmistavalle teollisuudelle työpaikkojen menetyksiä ja kustannusten nousua, kertoo maan keskuspankin Fedin tällä viikolla julkistama tutkimus.

”Tuloksemme on, että vuoden 2018 tariffit liittyvät suhteellisiin vähennyksiin valmistavan teollisuuden työllisyydessä ja suhteellisiin korotuksiin tuotantohinnoissa”, akateemisen tutkimuspaperin kirjoittaneet ekonomistit Aaron Flaaen ja Justin Pierce tiivistävät.

Vuonna 2018 Trump määräsi tullimaksut lähes kaikelle Yhdysvaltojen teräs- ja alumiinituonnille sekä suurelle määrälle Kiinan tavaratuontia. Kiina on vastannut tulleihin omilla vastatulleilla, ja esimerkiksi EU on asettanut omia tuontitulleja vastauksena teräs- ja alumiinitulleille.

Tutkijoiden mukaan Trumpin hallinnon toimeenpanemat tullit vähensivät kotimaista kilpailua joillakin Yhdysvaltojen teollisuusaloilla, mutta vaikutus on painunut näilläkin aloilla negatiiviseksi kohonneiden tuotantokustannusten ja ulkomaisten vastatullien vuoksi.

”Tariffien pidemmän ajan vaikutukset voivat erota tässä arvioimistamme vaikutuksista, mutta tuloksemme osoittavat, että tähän mennessä tariffit eivät ole johtaneet aktiviteetin lisääntymiseen Yhdysvaltojen valmistavan teollisuuden aloilla”, tutkijat toteavat.

Flaaen ja Pierce toteavatkin, että vastatoimiin perustuvat tullikorotukset ovat toimineet paremmin historiassa ennen nykyisiä globaaleja toimitusketjuja.

Tutkijakaksikon mukaan tuotantokustannukset ovat tullien seurauksena nousseet eniten alumiini- ja terästuotteiden sekä esimerkiksi koneiden ja laitteiden valmistuksessa. Myös vastatullit ovat osuneet kipeästi teräs- ja alumiinituotantoon, mutta myös esimerkiksi moottoriajoneuvojen, tietokoneosien, nahan ja hyönteismyrkkyjen tuottajiin.

Flaaen ja Pierce eivät ota laskelmissaan huomioon tullimaksuista aiheutuneen epävarmuuden heijastumista yritysten talousluottamukseen. Monet ekonomistit ovat pitäneet juuri epävarmuutta suurimpana haittana Trumpin kauppapolitiikasta.

Myös monet yritykset ovat suoraan syyttäneet Yhdysvaltojen kauppapolitiikkaa nousseista tuotantokustannuksista. Näin on kommentoinut esimerkiksi teollisuuskoneiden tuotantoon erikoistunut Caterpillar.
https://www.uusisuomi.fi/uutiset/keskus ... b881736293
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6939
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Joulu 29, 2019 2:38 am

^
Sellaista se on se kauppasota.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Contrary to the PR slogan, we are not all in this together

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6939
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ti Joulu 31, 2019 2:09 pm

Kauppasodan ohella USA yrittää saada Israelin avustuksella tilannetta kärjistymään Iranin kanssa.
https://www.hs.fi/ulkomaat/art-20000063 ... ml?ref=rss
Yhdysvaltain Irakin-suurlähetystö evakuoitiin Bagdadissa, tuhansia mielenosoittajia tunkeutunut lähetystön alueelle
YHDYSVALTAIN Irakin-suurlähetystö maan pääkaupungissa Bagdadissa on jouduttu evakuoimaan suurlähetystön edustalla olevien mielenosoitusten vuoksi. Kahden Irakin ulkoministeriön viranomaisen mukaan evakuoitujen joukossa ovat sekä suurlähettiläs että muuta suurlähetystön henkilökuntaa, kertoo uutistoimisto Reuters.

Useita tuhansia mielenosoittajia protestoi suurlähetystön luona Yhdysvaltain ilmaiskuja, jotka tappoivat viikonloppuna useita taistelijoita ja kiristivät maiden välejä. Mielenosoittajat olivat marssineet Green Zonena tunnetulle alueelle, jolle kulkemista on rajoitettu, kertoo uutistoimisto AFP.

Mielenosoittajat ovat AFP:n mukaan polttaneet Yhdysvaltain lippuja ja hokeneet ”kuolema Amerikalle” -iskulausetta sekä muun muassa lausetta ”ei, ei, [presidentti Donald] Trump”.

AFP:n mukaan mielenosoittajia vastaan on ammuttu kyynelkaasua.

YHDYSVALTAIN sunnuntaisissa ilmaiskuissa Syyriaan ja Irakiin kuoli ainakin 25 ihmistä ja haavoittui 55. Irakin mukaan Iranin tukemia Kata’ib Hizbollah -taistelijoita vastaan tehdyt iskut loukkasivat Irakin itsemääräämisoikeutta.

Uutistoimisto AFP:n mukaan Irakin pääministeri Adel Abdel Mahdi moitti Yhdysvaltoja siitä, että ne toimivat omien poliittisten intressiensä mukaan sen sijaan että toimisivat irakilaisten hyväksi.

Myös Irakin kansallisen turvallisuuden neuvosto antoi lausunnon, jonka mukaan Yhdysvaltojen iskut loukkasivat Irakin itsemääräämisoikeutta.

Yhdysvaltain iskut olivat Reutersin mukaan vastaisku sille, että aikaisemmin tehdyssä iskussa Irakin sotilastukikohtaan kuoli yksi yhdysvaltalainen.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Contrary to the PR slogan, we are not all in this together

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5177
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA » Pe Tammi 03, 2020 11:29 am

Trump tekee taas historiaa. Tuoko pikkuinen sota vaalien alla Trumpille ison äänisaaliin? Nähtävästi Trump alkaa olemaan huolissaan vaalimenestyksestä, kun määräsi iskun, vaikka kyseisiä komentajia ei ole aiemmin surmattu varmasti tilanteen kiristymisen pelossa. Oliko se vasta eilen vai toissapäivänä, kun Trumpin uutisoitiin sanoneen pitävänsä rauhasta. Trumpilla on nopeat käänteet.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006361402.html
USA:n Irakin-suurlähetystö kehottaa amerikkalaisia poistumaan maasta heti – Irakin pääministeri: Isku merkitsee tuhoisan sodan alkua

Julkaistu: 10:05

Kaksi korkea-arvoista komentajaa kuoli Yhdysvaltojen ilmaiskussa Bagdadissa.

Yhdysvaltain Irakin-suurlähetystö kehottaa kaikkia amerikkalaisia poistumaan maasta välittömästi.

Irakin pääministerin mukaan USA:n isku merkitsee tuhoisan sodan alkua Irakissa.
ISIS tulee nousemaan kuin feenix.

Avatar
Dortmunder
Sammakkoprofessori
Viestit: 445
Liittynyt: Ma Tammi 25, 2016 12:15 pm
Paikkakunta: New York

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Dortmunder » Pe Tammi 03, 2020 5:29 pm

Setä Samulin sirkus on saapunut Iraniin! Teretuloa katsomaan showta, lopussa suuri ilotulitus jossa räjäytetään koko maapallo!
'JOHN DORTMUNDER, a free man, not even on parole, walked into the O.J. Bar & Grill on Amsterdam Avenue that Friday night.'

Avatar
On Anoi Kaa
Agentti Scully
Viestit: 8057
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa » Pe Tammi 03, 2020 7:27 pm

Dortmunder kirjoitti:
Pe Tammi 03, 2020 5:29 pm
Setä Samulin sirkus on saapunut Iraniin!
Isku tehtiin Bagdadissa, eikä uutisemme viitsi kertoa mitä helvettiä henkivartiokaartin komentaja ja suoraa presidentin alla työskentelevä sotapäällikkö teki Irakissa? Toki Iranin hizbollah-"mielenosoittajat" (lue: terroristit) vähän tungeskelivat aluksi Usan lähetystön liepeillä oven/seinänmurtajineen ja lähetystön väki oli todella lähellä kuolemaa. Outoa, että "mielenosoittajat" liehuttivat terroristijärjestön lippua ja kaikki olivat taisteluikäisiä miehiä, naiset vissiin laitettu pitaleivän paistoon?
Rauhalliset mielenosoittajat heiluttelivat leppoisasti hizbollahin lippua huutaen kuolemaa.jpeg
Rauhalliset mielenosoittajat heiluttelivat leppoisasti hizbollahin lippua huutaen kuolemaa.jpeg (64.59 KiB) Katsottu 1679 kertaa
Usa laittoi terroristien hyökkäykselle Usan maaperällä kuitenkin nopean stopin ja lähetti paikalle mm. 2 Apache-hekoa ja 100 merijalkaväen sotilasta, jotka vastasivat aggressioon hyvinkin pehmeästi ajattamalla luihut pois Usan maaperältä kyynelkaasun avulla.
Apachet olivat lisäämässä komennon ymmärtämistä, jolloin tyhmemmätkin tajusivat poistua.
Apachet olivat lisäämässä komennon ymmärtämistä, jolloin tyhmemmätkin tajusivat poistua.
Terve, terot - voisitteko siirtyä vittuun siitä ulisemasta, please, tai vähän pöräytän.jpg (55.17 KiB) Katsottu 1679 kertaa
Myöskään Irak ei hoitanut tehtäviään lähinnä sunni-shiia kytkösten vuoksi ja antoivat uskonveljiensä marssia syvälle green zonelle läpi useiden tarkastusasemien.

https://www.thedailybeast.com/is-the-us ... gs-to-come
https://www.marinecorpstimes.com/news/y ... er-attack/
https://www.militarytimes.com/news/your ... s-embassy/


Lisämotivaattorina tölväistä Irania oli vasta Usan tukikohtaan Irakissa tehty isku, missä kuoli 1 ja loukkantui 4 sotilasta. Tätä se siis teettää, kun Iranin on annettu ottaa happea rauhassa. Iranhan on Venäjän tukemana hiljalleen kasvattanut valtaa paitsi Irakissa, niin Syyrian ja Afganistanin kautta aina Libanoniin saakka. Obaman aloittama Iran -myönteisyys näköjään päättyi NYT!
Burn
Loot
Murder

URSA
Sherlock John Holmes
Viestit: 5177
Liittynyt: Pe Loka 25, 2013 6:57 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja URSA » Su Tammi 05, 2020 2:31 pm

Täällä kun aina väitetään median vainoavan Trumpia ihan eri tavalla kuin aiempia USA:n presidenttejä ja huudellaan fake newsiä Trumpin tahtiin, tässä Obama-nostalgiaa:
https://youtu.be/7MWxq80oze0

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6939
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » To Tammi 09, 2020 7:27 pm

Pelosin alkaa olemaan aika tehdä päätöksensä tuleeko mistään mitään kun omakin väki jo hermostuu. :lol:
https://www.youtube.com/watch?v=_o9oj_gw28s
House Democratic chair calls on Pelosi to send impeachment articles to Senate
On anoi kaa kirjoitti:
Isku tehtiin Bagdadissa, eikä uutisemme viitsi kertoa mitä helvettiä henkivartiokaartin komentaja ja suoraa presidentin alla työskentelevä sotapäällikkö teki Irakissa?
Tätä itsekkin ihmettelin kun diplomaattimatka oli ihan julkisessa tiedossa eikä mikään salaisuus. Elikkä Saudejen kutsumana oli herra saapunut Baghdadiin palaveria pitämään ennen murhaamistaan.
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Contrary to the PR slogan, we are not all in this together

Avatar
paccasucco
Lovejoy
Viestit: 1690
Liittynyt: Ti Syys 02, 2014 9:28 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja paccasucco » To Tammi 09, 2020 11:53 pm

Käsittämättömän kiinnostavaa rikoshistoriaa.

takka
Neuvoja-Jack
Viestit: 266
Liittynyt: Ma Elo 01, 2016 8:54 pm

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja takka » Pe Tammi 10, 2020 12:55 am

Tollo on ollut kumman hiljaa tänään, eikä ihme.

- Trump ryhtyy sotatoimeen tapattamalla Iranin kenraalin
- Iran kuittaa homman roiskimalla ohjuksia jenkkien tukikohtaan
- Trumpin äänitorvi Lindsey Graham esiintyy toisen äänitorven Sean Hannityn ohjelmassa, jossa he uhoavat jenkkien kostoa. Kehottavat iranilaisia katselemaan taivaalle ja kertovat että b 52 pommikoneet ovat matkalla
- iran ampuu matkustajakoneen alasa luulleen sitä ilmeisesti viholliskoneeksi, muun muassa runsaat 60 kanadalaista kuolee.

Saapa nähdä mitä Tollo sanoo seuraavan kerran kun uskaltautuu julkisuuteen ja on selvinnyt amfetamiiniplllyistään, joissa piti eilisen puheensa. Hupaisaa katsottavaa muuten.

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6939
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Tammi 10, 2020 5:38 pm

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-20000063 ... ml?ref=rss
Kysely: Trump saa yhä laajempaa tunnustusta talouspolitiikastaan amerikkalaisilta
AMERIKKALAISTEN mielipiteitä rajusti jakava presidentti Donald Trump saa osakseen yhä laajempaa tunnustusta maansa taloustilanteen myönteisestä tolasta, kertoo Financial Times -lehden ja Peter G. Peterson -säätiön yhdessä teettämä kysely.

Amerikkalaisista 51 prosenttia ajattelee, että Trumpin politiikka on parantanut taloustilannetta ”vahvasti” tai ”jonkin verran.” Kyseessä on Trumpin kannalta myönteisin kyselytulos sitten viime syksyn, kun kyseistä kyselyä alettiin tehdä, ja ensimmäinen kerta, kun yli puolet amerikkalaisista luonnehtii Trumpin talouspolitiikkaa myönteisesti.

Financial Timesin mukaan esimerkiksi pörssikurssien voimakas nousu ja matalimpien palkkojen kasvutahti selittävät Trumpin suosiota. Kuukautta aiemmin vain 44 prosenttia amerikkalaisista ajatteli Trumpin toimien parantaneen taloustilannetta, kun 47 prosenttia uskoi hänen huonontaneen sitä.

KYSELYTULOKSISSA on vastauksia amerikkalaisilta, jotka uskovat äänestävänsä ensi marraskuun presidentinvaaleissa, joissa Trump pyrkii toiselle kaudelle. Tuloksia voi siten pitää rohkaisevina Trumpille ja huolestuttavina hänen demokraattivastustajilleen, sillä Yhdysvaltain vaaleissa taloustilanne on usein keskeisessä tai keskeisimmässä osassa.

Silti myös tässä kyselyssä amerikkalaisten voimakas kahtiajako kävi selvästi ilmi. Demokraatteja tukevista äänestäjistä vain 19 prosenttia katsoi Trumpin parantaneen taloustilannetta, kun republikaaneista niin ajatteli 89 prosenttia.

Vaalien kannalta usein tärkeiden itsenäisten äänestäjien parissa Trumpin talouspolitiikkaa piti hyvänä 43 prosenttia, mikä tarkoitti kymmenen prosenttiyksikön nousua edelliseen kyselyyn verrattuna.

YHDYSVALTAIN pörssikurssit ovat nousseet historiallisiin ennätyslukemiin viime aikoina. Työttömyys sen sijaan on alimmillaan puoleen vuosisataan. Matalat korot ja hyvät tuulet asuntomarkkinoilla ovat myös piristäneet amerikkalaisten tuntemuksia.

Trump itse on miljardööri, joka ei ota palkkaa presidentin työstään, vaan lahjoittaa noin 360 000 euron suuruisen vuosipalkkansa eri Yhdysvaltain hallinnon osille.

Trump on luvannut ”tehdä Amerikasta taas suuren” ja hän hehkuttaa usein positiivisia talousuutisia Twitter-viesteissään.

Viime vuonna on pidetty esillä paljon Trumpin kauppapolitiikkaa, jossa erityisesti kauppasota Kiinan kanssa on kasvattanut epävarmuutta talouden näkymistä. Trump on kuitenkin päässyt alustavaan sopuun Kiinan kanssa, minkä lisäksi hän sai runnottua kongressin demokraattien johtamassa edustajainhuoneessa läpi muutoksia Pohjois-Amerikan maiden kauppasopimukseen.

FINANCIAL Timesin kyselystä näkyi myös huolenaiheita Trumpin näkökulmasta. Lähes kaksi kolmasosaa amerikkalaisista ajattelee, ettei heidän taloudellinen tilanteensa ole parantunut Trumpin vuonna 2017 alkaneen presidenttiyden aikana. 37 prosenttia sen sijaan piti omaa tilannettaan parempana.

Suurimmat huolenaiheet amerikkalaisilla talouden suhteen ovat terveysmenojen kasvu, kauppariidat ulkomaailman kanssa, maailmantalouden mahdollinen hidastuminen ja automaation kautta katoavat hyväpalkkaiset työt.
https://www.hs.fi/talous/art-2000006368952.html
Työllisyyden paraneminen jatkui vakaana Yhdysvalloissa
YHDYSVALTOJEN työmarkkinoilla ei ole edelleenkään merkkejä talouskasvun tuntuvasta hidastumisesta.

Työministeriön perjantaina julkaisemien ennakkotietojen perusteella työllisten määrä maatalouden ulkopuolella kasvoi joulukuussa 145 000:lla. Työllisten määrä kasvoi etenkin vähittäiskaupassa ja terveydenhoidossa, kun taas kaivosteollisuudessa määrä väheni.

Työllisten määrä kasvoi kuitenkin hieman ekonomistien ennakko-odotuksia hitaammin. Uutistoimisto Reutersin ennakkokyselyssä ekonomistit arvioivat, että työllisten määrä olisi kasvanut 160 000:lla. Marraskuussa työllisten määrä kasvoi 227 000:lla.

Työttömyysaste pysyi joulukuussa työministerin mukaan ennallaan 3,5 prosentissa. Se tarkoittaa, että työttömyys on Yhdysvalloissa vähäisintä liki 50 vuoteen.

HIEMAN huolestuttava voi pitää sitä, että palkkojen kasvuvauhti oli hidastui alle kolmeen prosenttiin. Palkat kasvoivat viime joulukuussa 2,9 prosenttia viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Marraskuussa ne kohosivat 3,1 prosenttia.

Yhdysvaltojen työllisyystiedot on yksi maailmantalouden seuratuimmista ilmapuntareista. Yhdysvallat on maailman suurin kansantalous, jolla on huomattava vaikutus koko maailmantalouteen. Yhdysvallat on myös tärkeä markkina-alue monille suomalaisille yrityksille.

Myönteinen kehitys työmarkkinoilla puoltaa Yhdysvaltojen keskuspankin vihjausta, että rahapolitiikkaa ei välttämättä muuteta tänä vuonna.

Keskuspankki arvioi joulukuussa, että Yhdysvaltojen talous kasvaa tänä vuonna 2,0 prosenttia ja ensi vuonna 1,9 prosenttia.
MAGA
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Contrary to the PR slogan, we are not all in this together

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6939
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Pe Tammi 10, 2020 10:01 pm

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006369221.html
Trumpin virkasyyte menee senaatille ensi viikolla
Edustajainhuone on aiemmin jo nostanut virkasyytteen presidenttiä vastaan vallan väärinkäytöstä ja kongressin työn estämisestä.

Yhdysvaltojen edustajainhuoneen puheenjohtaja Nancy Pelosi aikoo viedä presidentti Donald Trumpin virkasyytteen eteenpäin ensi viikolla, Reuters uutisoi.

Edustajainhuone päätti jo ennen joulua nostaa presidenttiä vastaan virkasyytteen vallan väärinkäytöstä ja kongressin työn estämisestä Ukraina-skandaalissa. Pelosi kuitenkin ilmoitti, ettei aio lähettää virkasyytettä senaattiin eikä nimetä oikeudenkäynnin virkailijoita ennen kuin puolueet sopivat valtakunnanoikeuden järjestelyistä.

Pelosi on perustellut virkasyytteen panttaamista sillä, että haluaa varmistaa oikeudenkäynnin olevan tasapuolinen. Republikaanienemmistöisen senaatin puheenjohtaja Mitch McConnell on kuitenkin vastannut, ettei hän pyri puolueettomuuteen, koska koko prosessi on poliittinen.

Kitkaa on aiheuttanut myös muun muassa demokraattien pyrkimys saada Trumpin lähipiiriin kuuluneita henkilöitä todistamaan senaatin edessä. Republikaanit haluavat kuitenkin saada oikeudenkäynnin nopeasti pois alta.
Tuo tasapuolisen oikeuden hakeminen viivyttelyn perusteena jaksaa aina vaan naurattaa :lol:
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Contrary to the PR slogan, we are not all in this together

Avatar
Marokon Kauhu
Columbo
Viestit: 2283
Liittynyt: Ma Maalis 26, 2007 9:06 pm
Paikkakunta: Rio Grande

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja Marokon Kauhu » La Tammi 11, 2020 10:14 pm

Tackleberry kirjoitti:
To Joulu 19, 2019 1:34 pm
Marokon Kauhu kirjoitti:
To Joulu 19, 2019 1:18 pm
Mitään impeacmenttia ei nyt ole tulossa, joten Takkukin voi ottaa joulun ihan rauhassa.
Impeachment tuli jo, yritä "sotamies" pysyä mukana.
Joo koitetaan.
peach.jpg
peach.jpg (70.32 KiB) Katsottu 1092 kertaa
Harmi kun ei tunneta IRL.
Voisin taas ottaa rahat- ja whiskypullot kuljeksimasta uudelleenvalinnasta vetoa lyötäessä.
Perustuslaki 9 § Liikkumisvapaus

Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa.

Avatar
sikakoira
Fitz ratkaisee
Viestit: 6939
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: USA:n presidentinvaalit, politiikka, Donald Trump

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Tammi 12, 2020 11:48 pm

Persikkainen olo tässä kaikilla ja halutaan niiitä näyttöj¨varmaan ne kohta bähdään
“Without the ‘Corona-test’, we would not have had any crisis”
— Dr. Wolfgang Wodarg
Contrary to the PR slogan, we are not all in this together

Vastaa Viestiin