Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8857
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

2 kielteisen TP-päätöksen mies esti karkotuksensa v.2010

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

On kerrassaan kummallista, että helvetin kylmään ja rasistiseen hyvinvointivaltioon pääsy voi näköjään muuttaa pysyvinäkin pidettyjä orientaatioita eli heterosta pärähtää homo tuosta vaan?! Siis antakaa minun esitellä teille tapaus Jawara(nimi keksitty), jossa riittää käänteitä ja jopa noitakorttiakin käytetty.

Käännytyspäätöksen saanut homo pelkää henkensä puolesta
Julkaistu: 22.4.2010 16:20

Maahanmuuttoviraston päätös käännyttää ulkomaalainen Suomesta on taas nostettu tapetille. Nyt kyse on turvapaikan epäämisestä nuorelta homoseksuaalilta.

Gambialaisen Jawaran (nimi muutettu) tilannetta käytiin läpi torstaina Vapaa liikkuvuus -verkoston, Setan ja Amnestyn seksuaali- ja sukupuolivähemmistöryhmän tiedotustilaisuudessa Helsingissä.

Jawaran kerrotaan olevan seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi vainottu. Mies on vakuuttunut, että hän joutuu kotimaassaan vankilaan ja pääsee ehkä hengestään.

- Häntä on jo pahoinpidelty, ja siitä on jäänyt keuhkoihin vamma, Katja Tuominen Vapaa liikkuvuus -verkostosta sanoo.

Jawara on hakenut turvapaikkaa Suomesta kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Jawara ei Tuomisen mukaan uskaltanut kertoa homoseksuaalisuudestaan, koska oletti sen olevan asia, josta ei kannata huudella.

Hän vetosi isänsä joutumiseen noitavainojen kohteeksi.


Jawaran miesystävän kerrotaan istuvan vankilassa. Gambiassa homoseksuaalisuus tulkitaan luonnonvastaiseksi sukupuoliyhteydeksi, josta voi tulla lain mukaan 14 vuoden vankilatuomio. Maan presidentti on puhunut homoseksuaalisuuden kitkemisestä.

Seksuaalinen suuntautuminen voi tuoda turvapaikan

Muun muassa Vapaa liikkuvuus -verkosto kritisoi Maahanmuuttoviraston kielteistä kantaa turvapaikka-anomuksiin.

- Tässä ei ole katsottu henkilön kokonaistilannetta.

Tuomisen mukaan viraston ratkaisussa todetaan, että Jawara ei olisi esittänyt hakemuksen tueksi aineellisia todisteita Gambiassa kohtaamistaan ongelmista. Virasto arvioi, että Jawara yrittää uudella hakemuksella pitkittää perusteetta maassa oleskeluaan.
(Ja onnistui siinä/OAK)
Maahanmuuttovirasto ei kommentoi yksittäisiä päätöksiä. Se kertoo kuitenkin, että Suomessa on myönnetty turvapaikkoja seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Lukuja ei ole saatavissa.

Ihmisten tilanne arvioidaan tapauskohtaisesti.

- Jos puhutaan seksuaalisista vähemmistöistä, turvapaikkapuhuttelu on tärkeä selvittämiskeino. Viranomainen ottaa kaiken mahdollisen huomioon, mitä henkilö on kertonut ja miten hän on ylipäätänsä myötävaikuttanut asiansa selvittämiseen. Sitten katsotaan, onko kertomus uskottava, tulosalueen johtaja Juha Similä sanoo.

Viranomaiset selvittävät myös esimerkiksi lähtömaan lainsäädännön sekä sen, millaisen kohtelun hakijat mahdollisesti saisivat kotimaassaan.
IS


Aika käsittämätöntä asiaa sisältää juttu alla, avaa kyllä sinisilmiäni ja selittää miten tänne on päästy pelkällä paskanpuhumisella, toivotaan, että tarkastavat faktoja nykyään hieman paremmin. Siis että ylipäätänsä tarkastavat, toisin kuin tässä jutussa.

Järjestöt: Suomi karkottaa turvapaikanhakijan suoraan vankilaan
Kotimaa Julkaistu 22.04.2010 16:08 (Päivitetty 25.04.2010 06:49)

Amnesty, SETA ja Vapaa liikkuvuus -verkosto ovat kuohahtaneet Maahanmuuttovirastolle afrikkalaisen turvapaikanhakijan käännytyspäätöksestä. Gambialainen Jawara (nimi muutettu) on seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi vainottu nuori mies, jota uhkaa lähtömaassa vankeusrangaistus.

Jawara on hakenut turvapaikkaa Suomesta kahdesti. Ensimmäisellä kerralla hän ei uskaltanut kertoa homoseksuaalisuudestaan, sillä hänellä ei ollut tietoa siitä, että Suomessa homoseksuaaleja ei kohdella samoin kuin Gambiassa. Hänen kumppaninsa kärsii vankilatuomiota seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi. Jawara itse pääsi pakenemaan maasta vastaavaa kohtaloa.

Kaisu Suopanki Vapaa liikkuvuus -verkostosta kertoo, että ellei Maahanmuuttovirastolla ole todistusaineistoa hakijan perusteluja vastaan, heidän on uskottava hakijan kertomusta.

- He olisivat voineet esimerkiksi soittaa ja tarkistaa, onko Jawaran miesystävä todella vankilassa kotimaassaan homoseksuaalisuuden vuoksi, Suopanki selvittää.

Presidentti: Homot poistukoon maasta

Gambiassa homoseksuaaleihin sovelletaan maan rikoslakia, jossa homoseksuaalisuus tulkitaan luonnonvastaiseksi sukupuoliyhteydeksi. Tästä voi seurata lain mukaan 14 vuoden vankeusrangaistus. Maahanmuuttovirasto myöntää Jawaralle tehdyssä kielteisessä päätöksessä, että Gambian poliisi noudattaa aktiivisesti maan rikoslakia homoseksuaalien kohdalla.

- Kampanjoimme jatkuvasti, jotta homoseksuaalisuus poistuisi rikoslaeista kaikissa maailman kolkissa, kommentoi Krister Karttunen Amnestyn HLBTI-ryhmästä.

Gambian presidentti Yahya Jammeh ilmoitti vuonna 2008 tiukentavansa homoseksuaalien vainoa ja "katkaisevansa homojen kaulat", mikäli heitä tavataan Gambiassa. Presidentti on myös kehottanut homoseksuaaleja poistumaan maasta, määrännyt turvallisuusjoukot pidättämään homoseksuaaleja ja vaatinut heitä majoittavia hotelleja suljettaviksi.

- Homoseksuaalisten tekojen kriminalisointi poistui Suomen rikoslaista vuonna 1971. Gambiassa homous on yhä rikos, josta voi seurata vankeutta ja Suomen tulisi huomioida tämä turvapaikkapäätöksiä tehtäessä, toteaa Setan vs. pääsihteeri Tanja Lehtoranta.
Jawaralle jo toinen kielteinen päätös

Jawara on saanut ensimmäiseen turvapaikka-anomukseensa kielteisen päätöksen elokuussa 2009. Toisen turvapaikka-anomuksen perusteella suoritetussa turvapaikkapuhuttelussa hän on dokumentoinut suomalaisille viranomaisille uskottavasti ja johdonmukaisesti todellisen syynsä paolle kotimaastaan. Tästä huolimatta Maahanmuuttovirasto on antanut asiassa kielteisen päätöksen maaliskuussa 2010 ja päättänyt käännyttää hänet maasta.

Jawara on ollut säilöönotettuna Metsälän säilöönottoyksikössä helmikuun alusta asti. Järjestöt kuulivat hänen tarinansa vierailtuaan säilöönottokeskuksessa. Jawaran lakimies valittaa Maahanmuuttoviraston päätöksestä lähipäivinä Helsingin hallinto-oikeuteen sekä vaatii käännytyksen täytäntöönpanon keskeyttämistä.

- UNHCR:n mukaan henkilöille, jotka joutuvat hyökkäyksen, epäinhimillisen kohtelun tai vakavan syrjinnän kohteeksi homoseksuaalisuuden takia ja joiden hallitukset ovat kykenemättömiä tai haluttomia suojelemaan heitä, tulee myöntää pakolaisstatus, kommentoi Katja Tuominen Vapaa liikkuvuus -verkostosta.

Mtv


Ja millä lie perusteella sitä ensimmäistä turvapaikkaa haettiin, Gambia ei ole ollenkaan hullumpi paikka, koska Tauskikin käy siellä? Toivottavasti on kaikille samat oikeudet ja säännöt, eikä tässäkään mitään homojen suosintaa.

Miestä oltiin karkottamassa, mutta "jostain syystä" tuli täysin pysäyttämätön itkupotkuraivari, millä saatiin jäädä Suomeen "ku ei taho lähtee kotia".

Erittäin nolosti päättyneestä palautusepisodista kommentoitiin lyhyesti eli komisario Juha Holopainen Helsingin ulkomaalaispoliisista: "Ei tänne vielä ole huutamalla ja rähjäämällä jääty". No ei niin, mutta ajat ovat muuttuneet eli kahden kielteisen päätöksen mies oli jo melkein ilmassa kohti kotimaataan, kun rähjäys keskeytti sen ja sitten puuttuikin jo migri tapahtumien kulkuun ja otti Jawaran hellään hoivaansa.


Gambialaisen temppu suututti poliisin: ”Jäi Suomeen rähjäämällä”

Käännytettävä aiheutti lentokentällä hässäkän ja keskeytti näin käännytyksensä.jpg
Käännytettävä aiheutti lentokentällä hässäkän ja keskeytti näin käännytyksensä.jpg (41.21 KiB) Katsottu 9265 kertaa
Faktakulma
- Gambialainen mies hakee turvapaikkaa Suomesta seksuaalisen suuntautumisensa takia, sillä ihmisoikeusjärjestöjen mukaan homoseksuaaleja vainotaan Gambiassa. Maahanmuuttovirasto antoi miehelle kielteisen turvapaikkapäätöksen maaliskuussa.

- Helsingin hallinto-oikeus kumosi käännytyksen täytäntöönpanon keskiviikkona.


- Miehen turvapaikan puolesta osoitettiin keskiviikkona mieltä Metsälän säilöönottoyksikön pihalla noin 80 ihmisen voimin.
Ulkomaalaispoliisissa ihmetellään, miten käännytettäväksi tuomittu voi keskeyttää tuomionsa täytäntöönpanon rähisemällä ja huutamalla itsensä lentokelvottomaksi, ja selvitä tempusta ilman muutoksia oleskelulupaansa.

Poliisin ärsyyntymisen on aiheuttanut gambialaisen homoseksuaalin käännytyksen epäonnistuminen, josta uutisoitiin tiistaina laajalti Vapaa Liikkuvuus -järjestön tiedotteen perusteella.

Aikaisemmin asiassa hiljaa pysynyt ulkomaalaispoliisi vahvistaa Uudelle Suomelle miehen todella onnistuneen keskeyttämään käännytyksensä oltuaan jo poliisisaattueessa Helsinki-Vantaan lentokentällä ja jopa lentokoneessa.

–Hänen oma toimintansa aiheutti niin paljon häiriötä, että häntä ei kelpuutettu matkustajaksi, kertoo komisario Juha Holopainen Helsingin ulkomaalaispoliisista Uudelle Suomelle.

Päätöksen teki lentokoneen kapteeni, sillä käännytettävät lennätetään normaaleilla reittilennoilla. Holopainen ei halua kertoa miehen häiriköinnistä tarkemmin, mutta sen enempää mies itse kuin saattajatkaan eivät loukkaantuneet millään tavoin.
Päätöksen teki lentokoneen kapteeni, sillä käännytettävät lennätetään normaaleilla reittilennoilla.

Holopaista sapettaa, että mies tällä keinoin onnistui viivästyttämään käännytystään.

Valitettavaa, että tällainen toiminta suvaitaan ja että täytäntöönpanokelpoista tuomiota voidaan näin vastustaa. Ulkomaalaislaissakaan ei ole sanktioita, että tällainen kävisi esimerkiksi oleskeluluvan päälle, Holopainen kritisoi.

Lentokentän viivästyksellä ei kuitenkaan ollut merkitystä gambialaisen tapauksen uuteen käänteeseen. Myöhemmin tiistaina, lentokentän tapahtumien jälkeen, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin asetti käännytyksen täytäntöönpanon kieltoon - ja keskiviikkona Helsingin hallinto-oikeus kumosi täytäntöönpanon. :!:

– Ei tänne vielä ole huutamalla ja rähjäämällä jääty, Holopainen sanoo.

Hallinto-oikeus noudatti asiassa ulkoministeriön ohjetta Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen ratkaisujen noudattamisesta. Jawaraksi kutsuttu mies pääsi vapaaksi Pasilan poliisivankilasta keskiviikkona.

Täytäntöönpanon kumoaminen ei Holopaisen mukaan kuitenkaan vielä tarkoita, että Suomi välttämättä myöntäisi hänelle turvapaikan. Asia jää maahanmuuttoviraston päätettäväksi.


Teppo Ovaskainen
Luotu: 6.5.2010 14:37 Päivitetty: 7.5.2010 12:05

Uusi Suomi
[/i](Korostuksia lisätty/OAK)

Mitäs luulette, hengaileekohan tämä Jawaraksi kutsuttu omailmoittama homo yhä Suomessa, kun ei poliisi saanut poistettua häntä? Sitten puuttuikin jo migri asioiden kulkuun ja mies sai varmasti heti asunnot ja muut kamppeet, ettei tunne oloansa kolkoksi, eikä Suomi kohtele ketään keplottelijaa ja systeemin törkeää hyväksikäyttäjää väärin...

Yllä olevassa tapauksessa olisi ollut ihan kohtuullista, että poliisilla olisi oikeus rauhoittaa tällainen tarkoituksella riehuva ja kiljuva kongoidi. Vastaavassa tilanteessa tilanne saataisiin hallintaan asettamalla eniten poliisimiehen maiharisukka tämän palautettavan suuhun tukemalla se ns jeesusteipillä, jolla tempaistaan n määrä kierroksia, riippuen miehen käytöksen muutoksesta. Tällä estetään myös sylkeminen ja se, ettei riehuva matkustaja pure itseään kieleen.

Karkotettavan tiedetään aiheuttaneen tahallisesti pelkoa ja pilanneen muiden matkan heti alkuunsa kovaäänisellä kirkumisella ja riehumisella. Eläimellinen kirkuminen ja riehunta oli toki vaan savuverho sille, mihin hänen asianajaja tai avustaja oli hänet neuvonut eli palautettava on tiennyt riehumisen&kirkumisen seuraukset, jolloin voidaan myös sanoa, että tarkoituksena oli aiheuttaa merkittävää taloudellista haittaa Suomelle keskeyttämällä palautusprosessi.

Samalla tämä erittäin röyhkeä palautettava, itseään homoksi nimittelevä, saavutti merkittävää etua saadessaan jäädä Suomen tukien varaan, vaikka häntä oltiin juuri viemässä takaisin Gambiaansa, minne hän kuuluisi paitsi keksittyjen perusteiden, myös käytöksensä perusteella.

Oleskelu ja homous
On huomioitavaa, että Jawaran homous ja partneri Gambiassa ovat pelkästään köyhän suomeen asyyliä hakemaan päässeen kertoman varassa. Jawara oli selvästikin päättänyt jäävänsä Suomeen. Artikkelista voi ymmärtää, ettei maahamuuttovirastosta kukaan ole Gambiasta näitä väitteitä tarkastanut.

On myös mielenkiintoista, että hänellä on ollut resurssit lähteä kertomansa mukaan homovainoa karkuun Gambiasta ja hän on osannut valita homouteen varsin liberaalisti suhtautuvista pohjoismaista Suomen. Voisi olettaa hänen tienneen, ettei missään Pohjois-Euroopan maassa syrjitä, saati sitten vainota homoja vai summamutkassako hän lähti homona Afrikasta karkuun juuri tänne Pohjois-Eurooppaan? Hyvin epätodennäköistä on kyllä, kun internetkin oli jo hyvällä mallilla ja gambialainen homokin osaa takuuvarmasti erittäin hyvin englantia, koska se on maan virallinen kieli kouluissa, sekä virkamiehillä ja poliitikoilla käyttö- ja raportointikieli.

Otsikointi "Suomi karkottaa turvapaikanhakijan suoraan vankilaan" taisi lähteä siitä oletuksesta, että mikäli Jawara pääsisi takaisin Gambiaan, hän menisi sinne tietenkin niin, että virkakoneisto tunnistaisi hänet välittömästi homoksi - ilmeisesti jo lentokentällä, kerran järjestöillä oli jo ennen karkotusta tieto Jawaran toimittamisesta suoraan vankilaan Gambiassa.(Kummallista, miten siellä tunnistavat homoksi helposti, kun täällä virkamiehet ja homot kilvan itkevät, miten vaikeaa se on huomata tai todistaa ja todeta.)

On siis mahdollista, että tämä kahden tp-rundin kundi saapuisi takaisin isiensä maille miehevät homoviikset lepattaen ja Suomesta avustusjärjestöjen avokätisen jakamisen avulla hankittujen Tom of Finland -kuteiden elegantisti natistessa. Suomessa "uudestisyntynyt" Jawara ei olisikaan enää mikään hiiri, kuten hänen paetessa sieltä, vaan rohkea ja ylväs, musta-homo, joka marssii läpi lentokentän, saappaiden hakatessa tahtia, suoraan päin kohtaloaan, mikä järjestöjen tiedon mukaan olisi siis vankila.
Gambialaisen Jawaran mahdollinen kotiintuloasu - hän löysi rohkean homouden tien kaukaa Suomesta.jpg
Gambialaisen Jawaran mahdollinen kotiintuloasu - hän löysi rohkean homouden tien kaukaa Suomesta.jpg (19.79 KiB) Katsottu 9265 kertaa
Afrikkalainen vankila ei ole kuitenkaan homolle yhtä ahdistava kuin heterolle, siellä saa pamppua aina, kun haluaa ja vaikkei haluakaan.

Asiassa on myös se kuriositeetti, että homojen suojelu loukkaa suuresti muslimien tunteita
ja kun Suomessa nyt kuitenkin muslimien määrä lisääntyy joka vuosi, on syytä pohtia tarkkaan onko väärin kasvavaa islamilaista joukkoa kohtaan hyysätä näin homoja, muslimeillakin on oikeus olla tulematta loukatuiksi, eiks jeh!?

Edit: Otsikon muovaus
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8857
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Afgaani-Zaherit ja epäonn. käännytysprosessi 2.5.11-2.9.13

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Annetaan lehtijuttujen viedä hienoa tarinaa, harmi, ettei yle kertonut perheen elämästä Afgoissa halaistua sanaa, vaikka kuinka etsin. Pyrin poimimaan merkittävät jutut valamediasta tähän aloitukseen.

Kaikki alkoi tästä.
ma 2.5.2011 klo 14:02
Afgaaniperhe karkotetaan Pietarsaaresta
(KP) Maahanmuuttovirasto on evännyt Pietarsaaressa kaksi vuotta asuneen afgaaniperheen turvapaikkahakemuksen. Heitä odottaa karkotus ja maanantaiaamuna perhe on otettu säilöön Pietarsaaren poliisiasemalle. He ovat pidätyssellissä, sillä Helsingissä olevassa vastaanottokeskuksessa, jonne heidät piti toimittaa odottamaan karkotusta, ei ole tilaa. Rikoskomisario Ove Storvall muistuttaa, että poliisi on vain virkamies, jonka on pantava toimeen karkotus. Maahanmuuttovirasto on päätöksen tehnyt. Storvall mainitsee, että ei ainakaan maanantaina perhettä karkoteta. Perheeseen kuuluvat vanhemmat ja kolme 15 - 20 -vuotiasta poikaa. Heidän kaksi muuta poikaansa ovat kadonneet pakomatkalla Venäjällä. Perhe on asunut talebanien valtaamalla alueella ja heitä on vainottu, minkä vuoksi he ovat paenneet. He eivät voi palata kotiseudulleen. Perheen ystävät vetoavat viranomaisiin, jotta heitä ei karkotettaisi. Lisää asiasta tiistain Keskipohjanmaassa.
https://kp24.fi/uutiset/272585/kello3.swf
Myös yle sai karkotetusta perheestä vihiä, se on kuin hyeena haaskalla näissä ja mamuloisten ollessa kyseessä sitä ei pidättele mikään:
Afgaaniperhettä uhkaa karkotus
Pietarsaaressa poliisi on ottanut kiinni kielteistä turvapaikkahakemusta uhmaavan afganistanilaisperheen. Käännytyspäätöksestä on on jätetty maahamuuttovirastoon 300 nimen vetoomus, jossa vedotaan turvapaikan myöntämisen puolesta.
Turvapaikkahakemus 2.5.2011 klo 11:26 päivitetty 2.5.2011 klo 16:34

Paikalliset aktiivit ovat vedonneet myös poliitikkoihin turvapaikan myöntämiseksi pakolaisperheelle.

Poliisi aikoo nyt käännyttää kaksi ja puoli vuotta Suomessa oleskelleen viisihenkinen perheen. Varhain maanantaiaamuna tapahtunutta kiinniottoa poliisi perustelee sillä, että perhe on kieltäytynyt lukuisista kehotuksista huolimatta lähtemästä maasta. Vanhempien lisäksi perheeseen kuuluu 15-,17- ja 20-vuotiaat pojat.

Maahanmuuttovirasto on antanut alkuvuoden aikana 66 päätöstä afganistanilaisten jättämistä turvapaikkahakemuksista, niistä 38 on ollut kielteisiä. Oleskeluluvan on saanut 26 hakijaa.

Kaikkiaan noin tuhannesta Maahanmuuttoviraston kolmen ensimmäisen kuukauden aikana antamasta päätöksestä myönteisiä on ollut 371.

Lähteet: YLE KESKI-POHJANMAA
http://yle.fi/uutiset/3-5351975
Tuo johti tähän 4.5.2011
https://www.adressit.com/vetoomus_zaher ... ta_vastaan:
Kuva
Sitten alkoikin ylenannon myllytys viranomaisten painostamiseksi.
Uusi vetoomus afgaaniperheen puolesta

Käännytystä kiinniotettuna Pietarsaaressa odottavan afgaaniperheen ystävät ovat jättäneet uuden vetoomuksen viranomaisille. Allekirjoittajien mielestä korkeimman hallinto-oikeuden tulisi antaa pakolaisperheelle valituslupa Helsingin hallinto-oikeuden käännytyspäätöksestä.
Turvapaikkahakemusten hylkääminen 3.5.2011 klo 11:42 päivitetty 3.5.2011 klo 14:58

Täytäntöönpanoa odottava käännytyspäätös perustuu Helsingin hallinto-oikeuden päätökseen, johon korein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Pakolaisperhe on tiistaina myös yhteydessä asianajajaansa. Poliisista ei puolestaan kommentoida, milloin varsinainen käännytys pannaan täytäntöön.

Poliisi otti maanantaina aamulla kiinni kielteistä turvapaikkahakemusta uhmaavan viisihenkisen afgaaniperheen Pietarsaaressa. Perhettä uhkaa käännytys Kabuliin Afganistaniin. Perhe on asunut Pietarsaaren seudulla kaksi ja puoli vuotta.

Lähteet: YLE KESKI-POHJANMAA
http://yle.fi/uutiset/3-5352393
Afgaaniperhe anoo käännytyksen keskeytystä
Pietarsaaressa kiinniotettuna oleva afgaaniperhe aikoo anoa käännytyspäätöksen täytäntööpanon kieltoa. Viisihenkinen perhe sai tiistaina tavata asianajajansa Vaasassa.
Afganistan 4.5.2011 klo 10:43

Varsinaisen täytäntöönpanokieltohakemuksen perhe jättää lähipäivinä Helsingissä, minne perhe kuljetettaneen odottamaan hakemusten käsittelyä.

Afgaaniperhe ja perheen ystävät ovat vedonneet poliitikkoihin, virkamiehiin ja oikeuslaitokseen, jotta turvapaikkahakemus pääsisi korkeimman hallinto-oikeuden varsinaiseen käsittelyyn. Aiemmin KHO:n on evännyt valitusluvan.

Afgaaniperhettä uhkaa käännytys Kabuliin Afganistaniin.

Lähteet: YLE KESKI-POHJANMAA
http://yle.fi/uutiset/3-5353024
Afgaaniperhe uusii oleskelulupahakemuksensa
Pietarsaaressa asunut afgaaniperhe hakee uutta oleskelulupaa. Viisihenkinen perhe aikoo jättää hakemukset nyt erikseen, sillä perheenä haettu oleskelulupa Suomessa on evätty.
Kotimaa6.5.2011 klo 12:27päivitetty 6.5.2011 klo 12:56

Käännyttämispäätöksen saanut afgaaniperhe on tällä hetkillä poliisin suojissa. Poliisin harkittavaksi jää, toteutetaanko lainvoimainen päätös, ja milloin. Perhettä uhkaa käännytys Kabuliin Afganistaniin.

Afgaaniperhe ja heidän ystävänsä ovat vedonneet poliitikkoihin, virkamiehiin ja oikeuslaitokseen, jotta perheen käännytystä ei toteutettaisi. Ystävien mukaan perheellä ei olisi mahdollisuuksia selvitä Kabulissa.

He ovat jättäneet mm. vetoomuksen, jonka mukaan korkeimman hallinto-oikeuden tulisi antaa pakolaisperheelle valituslupa, Helsingin hallinto-oikeuden käännytyspäätöksestä. Täytäntöönpanoa odottava käännytyspäätös perustuu Helsingin hallinto-oikeuden päätökseen, johon korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

Poliisi otti maanantaina aamulla kiinni kielteistä turvapaikkahakemusta uhmaavan viisihenkisen afgaaniperheen Pietarsaaressa. Perhe on asunut Pietarsaaren seudulla kaksi ja puoli vuotta.

Lähteet: YLE KESKI-POHJANMAA
http://yle.fi/uutiset/3-5354595
Ja ruotsinkielinen paikallisuutinen tästä linkistä: nyyh nyyh på svenska
Jos näet kuvan alla, tiedätkin jo loput. Kiitos Katariina Kati Enkvist/yle svenskatalande folk:
Kuva
06.05.2011 15:49, Päivitetty 07.05.2011 07:00 PAIKALLISET
Huippunyrkkeilijää uhkaa käännytys Afganistaniin
Bahram Zaheri voitti viime vuonna kv Pirkka-turnajaiset.jpg
Bahram Zaheri voitti viime vuonna kv Pirkka-turnajaiset.jpg (44.36 KiB) Katsottu 12481 kertaa
Ihmissalakuljettajien Suomeen tuomaa huippunyrkkeilijää ollaan palauttamassa Afganistaniin.

Tampereen Voimailuseuran huippunyrkkeilijää olla käännyttämässä Suomesta takaisin Afganistaniin.

Tänä vuonna miesten SM-hopeaa voittaneen Bahram Zaherin perhettä ollaan lähettämässä takaisin lähtömaahansa evätyn turvapaikkahakemuksen takia. Pietarsaaren poliisi haki Suomessa 2,5 vuotta asuneen perheen talteen varhain maanantaiaamuna.

Tampereen Voimailuseuraa edustava 16-vuotias Zaheri on voittanut urallaan myös nuorten PM-hopeaa ja Tampereella järjestettävän kansainvälisen Pirkka-turnauksen.

Voimailuseuran sihteerin Anna Laukkasen mukaan seurasta ja Suomen nyrkkeilyliitosta lähetettiin voimakkaimmat mahdolliset suositukset turvapaikan ja oleskeluluvan saamisen puolesta.

– Bahram on ahkera ja avulias poika, joka on kaikin tavoin osoittanut haluavansa olla osa suomalaista yhteiskuntaa. Hän on hakenut opiskelupaikkaa Tampereelta voidakseen harjoitella täällä täysipainoisesti.
He ovat hyvin toimeliasta väkeä, jotka eivät jää Suomessakaan sohvalle makaamaan.”
Viisihenkiseen Zaherin perheeseen kuuluvat isän ja äidin lisäksi 20-, 16- ja 15-vuotiaat pojat. Perheen käännytyksen estäminen on nostattanut Pietarsaaressa kansanliikkeen.

– Päätös on täysin käsittämätön. Asiassa ei pitäisi olla mitään tulkintaongelmia. He ovat hyvin toimeliasta väkeä, jotka eivät jää Suomessakaan sohvalle makaamaan, vakuuttaa perheen puolesta taistellut Minna Rasmus.

Perheen turvapaikkahakemus on hylätty Maahanmuuttovirastossa ja valitus Helsingin hallinto-oikeudessa. Korkein hallinto-oikeus ei myöntänyt valituslupaa.

– Päätös on tällöin lopullinen. Uudessa turvapaikkahakemuksessa on oltava uusia perusteita sille, ettei hakija voi turvallisesti palata. Muuten se voidaan katsoa uusintahakemukseksi ja Maahanmuuttovirasto voi hyvin nopeasti antaa asiasta päätöksen, joka on heti täytäntöön pantavissa, taustoittaa Pakolaisneuvonta ry:n johtava lakimies Marjaana Laine.

Myös oleskelulupaa voi hakea uudelleen uusilla perusteilla, mutta se ei estä käännytyksen toimeenpanoa.

Hazara-vähemmistöön kuuluva(tähän suuri-itkuiseen vähemmistöön kuuluu noin 20% 30 miljoonasta afgasta/OAK) Zaherin perhe myi koko omaisuutensa päästäkseen Afganistanin taleban-hallintoa pakoon. Ihmissalakuljettajien matkassa Suomeen päätyivät vain vanhemmat ja vanhimmat pojat. Kaksi nuorempaa poikaa joutui todennäköisesti Venäjälle.

Isän sydänsairaus vaatii sairaalatarkistuksia kahden viikon välein, eikä Afganistanissa ole saatavilla sairauteen tarvittavia lääkkeitä. Pääkaupunki Kabulissa perheellä setä, joka asuu yksiössä kuusihenkisen perheensä kanssa.

Laineen mukaan laki edellyttää, että kaikki tiedossa olevat inhimilliset syyt ja lapsen etu arvioidaan. Kokonaisharkinnassa voidaan ottaa huomioon pitkä maassaoloaika, sopeutuminen ja terveydelliset syyt.
Suomen viranomaiset katsovat, että Kabul on turvallinen.”
– Lain tulkinnassa nämä inhimilliset näkökulmat ja lapsen etu otetaan kuitenkin liian harvoin huomioon, kommentoi Laine.

Myös käännytysmaan ja alueen turvallisuus arvioidaan.

– Suomen viranomaiset katsovat, että Kabul on turvallinen.

Rasmuksen mukaan Zaherit ovat Kabulissakin hengenvaarassa. Tukiryhmä ei aio kuitenkaan antaa periksi.

– Aina on toivoa. Olemme tehneet kaikille perheenjäsenille uudet erilliset turvapaikkahakemukset. Asiasta on kanneltu myös eduskunnan oikeusasiamiehelle.
http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/5 ... anistaniin
Hassua, että sattuikin kaikista sukunimistä juuri Rasmus tämän yhden sankarittaren sukunimeksi :lol: !
Perhe on todella sairas, en tiedä onko vikaa enemmän sielussa vai ruumiissa. Kabulissa asui tuolloinkin paljon ihmisiä, jotka eivät ole vieläkään kuolleet. Melkoista tunteisiinvetoamista koko tarina, liika on kuitenkin liikaa. Vähempikin olisi riittänyt. Tai tietenkin joidenkin mielestä Suomella on velvollisuus hoitaa koko maailman sairaudet, oli ne sitten ylä- tai alapäässä. He eivät ymmärrä kuinka luonto toimii.
Nyrkkeilylupausta uhkaa karkotus Afganistaniin: ”Pelkäämme, että kuolemme siellä kaikki”
16.5.2011

Tampereen Voimailuseuran nyrkkeilijöihin kuuluva afganistanilainen Bahram Zaher vastasi torstaina puhelimeen alakuloisella äänellä Pietarsaaren poliisin säilössä, jossa hän istuu perheensä kanssa vankina jo 12. päivää.

– Pikkuveli Tarek on tällä hetkellä sairaalassa ja äiti on siellä hänen kanssaan. Isä ja isoveli ovat täällä, sanoo Zaher selvällä, vaikkakin epävarmalla suomen kielellä.

– Istumme täällä, en ole päässyt treenaamaan.

Zaherin mukaan pikkuveli näkee painajaisia, huutaa öisin, eikä pysty syömään eikä puhumaan.

Perheen nuorimman pojan lisäksi myös isää on viety ambulanssilla lääkäriin pariinkin kertaan.

Lisäksi äidin astma vaatii hoitoa.

– Ajattelemme vain sitä, että joudumme lähtemään Afganistaniin. Meillä ei ole siellä asuntoa eikä mitään. Pelkäämme, että kuolemme siellä kaikki.

Bahram Zaheria ja hänen perhettään uhkaa käännyttäminen Afganistaniin. Suomeen 2,5 vuotta sitten tulleen perheen turvapaikkahakemuksen oikeusprosessi on käyty loppuun. Isä, äiti ja kolme poikaa aiotaan viedä Kabuliin.

Toistaiseksi perhe on säilytyksessä Pietarsaaren poliisilaitoksella, jotta maasta poistaminen voidaan panna toimeen.

Bahram Zaherin oleskelulupaa on yritetty kaikin keinoin edistää myös Tampereelta. Häntä varten on toimitettu suositukset Tampereen Voimailuseurasta ja Suomen Nyrkkeilyliitosta. Zaherin on hakenut opiskelupaikkaa Tampereelta ensi syksyksi voidakseen harjoitella täyspainoisesti Tampereen Voimailuseuran Askar Sarsenbayevin valmennuksessa.

Zaher on voittanut miesten SM-hopeaa ja A-junioreiden PM-hopeaa.
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ko ... ikki+.html
Vaikuttaa sille, että poliisi on aseeton, jos joku kiljuu tai riehuu ennen lentoa. Mitenkähän poliisi arvioi omaa toimintaansa, eikö vastustelua todellakaan oltu otettu huomioon. Tähän sellainen nolo-hymiö.
Yllätyskäänne: Edes viisi poliisia ei riittänyt käännyttämään afgaaninyrkkeilijää

Tampereen voimailuseuran nyrkkeilijälupauksen Bahram Zaherin, hänen isänsä ja isoveljensä käännytyslento Afganistaniin muuttui poliisikuljetukseksi lauantai-iltana.

Lentokentällä tilanne äityi hysteeriseksi. Epätoivoiset miehet kieltäytyivät astumasta Afganistaniin vievälle lennolle.

– Perheen kertomuksen mukaan Bahram Zaher vastusti kahta poliisia, jotka yrittivät raahata pojan väkisin koneeseen. Lopulta viisi poliisia yritti saada hänet koneeseen. Viimein poika kaadettiin kovaotteisesti maahan ja sillä hetkellä lentohenkilökunta päätti, että perhe ei pääse lennolle, kertoo perheen oikeusavustaja Leo R. Hertzberg.

Hallinto-oikeus ja korkein hallinto-oikeus eivät ole myöntäneet perheelle oleskelulupaa, ja siksi lauantain piti olla isän ja poikien viimeinen päivä Suomessa.

Perheen asianajaja Leo R. Hertzberg ei tiedä, milloin seuraava lento järjestyy.

– Perheen matkatavarat ovat kadoksissa, poliisi suunnittelee uutta matkaa ja itse mietin keinoja, jolla käännytysprosessin saisi keskeytettyä. Mutta kyllä tässä ainakin viikko menee.
http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Ko ... lijaa.html
Kaikki itku käytetään, itketään matkatavaroista ja suunnitellaan uusia jarruja karkotukselle, kun väkivalta vaikutti toimivan. Outoa, ettei kukaan reagoinut tähän, että poliiseja vastaan hyökätään tällaisessa tilanteessa ja ilmeisen suunnitellusti, lopputulos huomioonottaen.
Karkotettujen Suomessapitäjä Leo Herzberg.jpg
Karkotettujen Suomessapitäjä Leo Herzberg.jpg (52.23 KiB) Katsottu 12481 kertaa
Jotenkin nurinkurista on se, että palkan tälle afgaanien asianajajalle maksaa Suomen valtio, jota vastaan hän on suunnitellut tuon taistelun yllä. Jos perhe olisi saatu pois täältä loisimasta, ei Leollekaan olisi ollut heille enää mitään hyötyä! Kokonaan toinen juttu on se, miksei tällainen muslimiperhe muka voisi asua ihan yhtä hyvin Kabulissa(tai muualla Afgoissa, jos siitä kiristää), jos reilut 3.5 miljoonaa afgaa sen tekevät. Ymmärrän nykyään toki senkin, että joidenkin mielestä "rikkaalla" Suomella olisi vara elättää koko Kabul ja on epäoikeudenmukaista ettemme niin tee - olemmeko me jotenkin sydämettömiä kysyisi joku ihme kalmoakka sieltä Porin läheltä, krääk krääk?

Mutta nyt on Zahereilla vaikeaa, allah ollut varmaan ryypyllä, kun näin heitä kurittaa vai olisiko äiti katsonut vahingossa poliisimiestä silmiin? Mielenkiintoista, kuinka toimittaja puhuu epäonnista vielä vuonna 2011.
TIISTAI 17. TOUKOKUUTA 2011
Aamulehti: Käännytystä odottavan perheen äitikin joutui sairaalaan

Zaherin perhettä kohtaavat epäonnet eivät ota loppuakseen.

Maanantaina myös perheen äiti joutui sairaalahoitoon. Aikaisemmin sairaalaan hoidettavaksi on joutunut jo perheen nuorin Tarek Zaher, joka kärsii aivokalvontulehduksesta.

Rikoskomissaario Ove Storvallin Pietarsaaren poliisista kertoo, että sairaalassa olevien perheenjäsenten käännytystä ei toteuteta ennen kuin heidän terveydentilansa paranee.

– Olisi kohtuuntonta lähettää heidät pitkälle lennolla tuossa tilassa, Storvall sanoo.

Äidin ja Tarek Zaherin tilannetta käsitellään Pohjanmaan käräjäoikeudessä tämän viikon perjantaina.

Metsälässä vai kotona

Käännytöspäätös on koko perheen osalta edelleen voimassa, koska oleskelulupaa ei ole myönnetty.

Perhe on valittanut päätöksestä.

Perheen isän ja poikien Bahram sekä Tawab Zaherin oleskelua Suomessa käsitellään tiistaina Helsingin käräjäoikeudessä.

– Käräjäoikeudessa selviää, pääseevätkö he kotiinsa Metsälän säilöönottoyksiköstä odottamaan käännytyksen toteuttamista, Hertzberg kertoo.
http://mediaseuranta.blogspot.fi/2011/0 ... rheen.html
Afgaaniperheen käännytyspäätös siirtyy
Pietarsaaressa asuneen afgaaniperhe Zaherin käännytyspäätöksen toimeenpano on siirtynyt. Perhe on jaettu kahtia. Helsingin käräjäoikeus on päättänyt jatkaa perheen isän ja kahden pojan pitämistä säilössä. He ovat tällä hetkellä Metsälän vastaanottokeskuksessa Helsingissä.
Afganistan 17.5.2011 klo 16:35 päivitetty 6.4.2012 klo 13:40

Äiti ja alaikäinen poika ovat puolestaan sairaalassa Pietarsaaressa. Vaasan käräjäoikeus käsittelee perjantaina äidin ja pojan käännyttämistä.

YK:n pakolaiselin UNHCR arvostelee perheen jakamista ja isän ja kahden pojan lähettämistä erillään muusta perheestä.

Lähteet: YLE KESKI-POHJANMAA
http://yle.fi/uutiset/3-5360958
Zaherien Kabuliin lähtö siirtyy
Pietarsaaressa pari vuotta asunut afgaaniperhe ei joudu lähiaikoina matkustamaan takaisin Afganistaniin. Helsingin hallinto-oikeus päätti perjantaina keskeyttää käännytyksen toimeenpanon.
Turvapaikkahakemusten hylkääminen 20.5.2011 klo 12:49 päivitetty 20.5.2011 klo 17:41
Kuva
Perheen äiti ja nuorin poika odottavat tukihenkilönsa kanssa tuomiota Vaasan käräjäoikeudessa.YLE / Roy Fodge

Perhe on saanut aiemmin kielteisen turvapaikkapäätöksen Suomesta. Käännytys on kuitenkin viivästynyt perheen nuorimman pojan sairastelun vuoksi. Tiettävästi poliisi oli aikonut kuljettaa perheen Kabuliin viikonlopun aikana.

Asianajaja perustelikin käännytyksen keskeytystä juuri terveysseikoilla: lääkärin mukaan nuorin poika tarvitsee lääketieteellisiä tutkimuksia, joita Afganistanissa ei todennäköisesti voi tehdä.

Viisihenkisen Zaherin perheen isä ja kaksi poikaa ovat odotelleet Helgingin Metsälän vastaanottokeskuksessa käännytyksen toimeenpanoa. Perheen äiti ja nuorin poika ovat olleet Pietarsaaressa Malmin sairaalassa pojan sairastelun vuoksi.

Pohjanmaan käräjäoikeus päätti perjantaina, että koko perhe kuljetetaan Helsinkiin Metsälän vastaanottokeskukseen odottamaan käännytystä.

Nyt asianajana Leo Hertzberg uskoo, että poliisi vapauttaa Zaherit. Asianajaja arvioi, että perhe saa nyt odotella lopullista turvapaikkapäätöstä Suomessa ehkä vuoden verran. Turvapaikan epäämisestä on tehty valitus.

Lähteet: YLE KESKI-POHJANMAA
http://yle.fi/uutiset/3-5363384
On tukihenkilöä pitämässä kädestä, tulkkia ja asianajajaa. Silti he valittavat ja itkevät, oisko tullut aika kotimatkan pitkän? Ei edes salakuljettajaa tarvitse, vaan pääsee lentsikalla starttiraha taskussa.
Afgaaniperhe heinäkuun lopulle Pietarsaaressa
Afganistanilainen Zaherin perhe saa oleskella Pietarsaaressa pari kuukautta. Helsingin hallinto-oikeuden palautuksen keskeytystä koskeva päätös ulottuu ainakin heinä - elokuun vaihteeseen saakka.
Pietarsaari25.5.2011 klo 15:35päivitetty 6.4.2012 klo 23:51

Samanaikaisesti perheenjäsenille haetaan hallinto-oikeudesta turvapaikkaa ja oleskelulupaa Suomessa. Tästä asiasta ratkaisu tullee vuoden kuluessa.

Perheenjäsenet asuvat nyt entisessä asunnossaan Pietarsaaressa ja yksi lapsista on ollut sairaalahoidossa. Zaherien turvapaikan puolesta on jätetty Pietarsaaren seudulta maahanmuuttovirastoon noin 300 nimen vetoomus.

Suomeen tulleista turvapaikahakijoista noin puolet saa yleensä kielteisen päätöksen.

Lähteet: YLE KESKI-POHJANMAA
http://yle.fi/uutiset/3-5098874
Zaherin perheelle vuosi jatkoaikaa
Pietarsaaressa asuva Zaherin afgaaniperhe on saanut jatkoaikaa Suomen-oleskelulleen. Helsingin hallinto-oikeus päätti torstaina keskeyttää maasta käännyttämisen täytäntöönpanon. Lopullinen turvapaikkapäätös saadaan arviolta vuoden kulutttua.
Afganistan 28.7.2011 klo 16:09 päivitetty 28.7.2011 klo 16:19
Zaherin perhe otti vastaan tiedon päätöksestä yhdessä asianajajansa Leo Hertzbergin (vas.) kanssa - Yle.jpg
Zaherin perhe otti vastaan tiedon päätöksestä yhdessä asianajajansa Leo Hertzbergin (vas.) kanssa - Yle.jpg (80.44 KiB) Katsottu 12481 kertaa
Kielteisen turvapaikkapäätöksen saanut, Pietarsaaressa asuva, viisihenkinen perhe oltiin toukokuussa pikakäännyttämässä Suomesta Afganistaniin.

Perheen asianajajan mukaan Zaherien mahdollisuudet jäädä pysyvästi Suomeen riippuvat Afganistanin turvallisuustilanteesta ja perheenjäsenten terveydentilasta.

Asianajaja Leo Hertzbergin mukaan kaikkien viiden perheenjäsenen terveys on ollut koetuksella karkoitusprosessin aikana. Erityisesti perheen isä ja nuorin poika ovat olleet huonossa kunnossa.

Zaherin perheen karkoitusaikeet synnyttivät Pietarsaaressa kansanliikkeen heidän Suomeen jäämisensä puolesta.

Lähteet: YLE KESKI-POHJANMAA
http://yle.fi/uutiset/3-5398157
Poliisi ei etsi aktiivisesti afgaaniperhettä
Poliisi vahvistaa Zaherin perheen katoamisen. Rikoskomisario Owe Storvall Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren poliisilaitokselta sanoo, että Zaherin perheen sijainnista ei ole tietoa. Perheen käännyttäminen voidaan pannan toimeen, mutta poliisi ei etsi aktiivisesti kadonnutta afgaaniperhettä.
Kotimaa 2.9.2013 klo 13:26

Sari Vähäsarja

Korkein hallinto-oikeus hylkäsi perheen valituslupahakemuksen. Perheen käännytyspäätös astuu siis voimaan.

Poliisilla on toimintavelvollisuus käännyttää perhe, mutta aktiiviseen etsimiseen ei Storvallin mukaan ole mahdollisuuksia. Hänen mukaansa ei ole viitteitä siitä, että perhettä olisi autettu piiloutumaan. Perheellä on Pietarsaaren oleskeluvuosinaan ollut tukijoita ja käännytystä vastustavia aktiiveja paikkakunnalla.

Käännytyspäätös koskee viisihenkisen perheen neljää jäsentä. Zaherit ovat asuneet Suomessa jo viitisen vuotta.
http://yle.fi/uutiset/3-6810378
En ole niinkään huolissaan Zaherin perheestä, he vaikuttavat olevan sen verran kieroja, että joku rikollisjärjestö heitä taas auttanee, kun Suomen oleskelussa ei heidän pankkitiliä tarvinnut käyttää, saati ilmoittaa. Siitä sen sijaan olen huolissani, että tekikö yle riittävästi tätä "kadonnutta" perhettä auttaakseen, olisiko tarvittu vielä pari juttua? (en laittanut tähän kaikkia juttuja, jotka yle tuuttasi) Toki yle varmaan auttaa myös pahoissa ongelmissa olevaa suomalaisperhettäkin näin.

Tuo väkivalta/möykkääminen ennen koneeseen nousua, vaikuttaa toimivan ihan hyvin ainakin lennoilla, joita ei ole näille itkupotkumiehille erikseen luotu. Tämäkin gambialainen omatekohomo sai jäädä Suomeen mustan pebansa kanssa kiljumalla kuin ämmät, oletan.

Lisäys: tästä afgaaniperheen-poistovideosta(Kun olet kyllästynyt alkuhärdelliin ja rauhallisen pitkän poliisin asialliseen ja ammattimaiseen toimintaan, hyppää kohtaan ~8:50 ja katso siihen saakka, kun olet kuullut, että Suomella on velvollisuus ottaa nämä tyypit vastaan koska mekin olemme kuulemma lähteneet samalla tavalla ameriikkaan) joka on jonkun vokkilaisen kuvaama, tämä Zaher-vitsi/vitsaus tuli mieleeni. Aika kallista porukkaa vaikuttavat olevan nämä turvaa haikailevat afgaaniperheet. Kummankohan valitsisivat muuten:
1. elämän afgoissa kaikilla tuilla mitä Suomi maksoi?
vai
2. elämän Suomessa samoilla tuloilla, mitkä afgoissa ennen tännelähtöä?
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

aumari
Theo Kojak
Viestit: 1107
Liittynyt: Ke Touko 22, 2013 1:46 pm

Re: Afgaani-Zaherit ja epäonn. käännytysprosessi 2.5.11-2.9.

Viesti Kirjoittaja aumari »

Nyt heräsi uteliaisuus: onnistuiko ko. perhe jäämään Suomeen vai saatiinko heidät käännytettyä?

Avatar
On Anoi Kaa
Ben Matlock
Viestit: 8857
Liittynyt: To Kesä 23, 2011 8:04 pm
Paikkakunta: Syvä joki

Re: Afgaani-Zaherit ja epäonn. käännytysprosessi 2.5.11-2.9.

Viesti Kirjoittaja On Anoi Kaa »

Ei niitä karkotettu ole, perhe vaan "katosi" ja Bahram varjonyrkkeilee jossain. Mahdettiinko ennen arabisyksyä ottaa edes kaikilta sormenjälkiä? Jos ei, niin joku toinen eu-maa maksaa perheen viulut. Jos ottivat sormenjäljet ja kuvat, niin nämä elävät säästöillään halvassa maassa jossain Aasian suuntimassa. Kai ne kuitenkin ottivat, muutenhan nämä tulivat yksitellen takaisin vuosien 2015 ja -16 aikana.
Agatha Christien maailmankuulu "Kymmenen pientä neekeripoikaa" on nähtävissä live-näytelmänä täällä! Kuka murhaa ja kenet?

Avatar
vakiviina
Frank Drebin
Viestit: 396
Liittynyt: Pe Maalis 10, 2017 12:25 pm

Turvapaikanhakijoiden pakkopalautukset

Viesti Kirjoittaja vakiviina »

Pakkopalautuksista liikkuu hurjia huhuja – Nyt puhuu poliisi: ”Väärää tietoa liikkeellä”
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/pakkopa ... -24389949/
Poliisin toimia on kyseenalaistettu laajasti sosiaalisen median keskusteluissa liittyen pakkopalautuksiin. Poliisi ottaa nyt kantaa tietoihin.

- Helsingin poliisilaitos vastaa tilauspalautuslennoilla tapahtuvasta maastapoistamispäätösten täytäntöönpanosta. Eiliseen palautukseen liittyen on ollut väärää tietoa liikkeellä. Kaikki palautetuista henkilöistä olivat täysi-ikäisiä. Palautetuista kukaan ei ollut poliisin tietojen mukaan raskaana. Eikä heistä kukaan halunnut tavata avustajaa. Lennolla mukana oli lääkäri, Frontexin edustajia sekä yhdenvertaisuusvaltuutetun edustaja. Kabulissa vastassa oli Suomen suurlähetystön edustaja sekä IOM:n edustaja, toteaa ylikomisario Hannu Pietilä poliisin lähettämässä tieodtteesa.

Asiasta lisää hetken kuluttua.
http://static.mvlehti.net/uploads/2017/ ... sa.mp4?_=1
https://www.youtube.com/watch?v=A21GUcKJack
https://www.youtube.com/watch?v=pi-I85KvR8c
Mielestäni poliisin tulisi enemmän käyttää noita koiria jottei tämmöiset tilanteet toistuisi. :lol:

Otsikkoa muokattu ja vastedes kaikki turvapaikanhakijoiden palautuksiin liittyvä keskustelu tähän ketjuun
-NILS-

disposal
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja disposal »

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/st1-kii ... a-24389557
St1 kiistää huhun, että yhtiö olisi kieltäytynyt tankkaamasta palautettavia kuljettavaa konetta
Mielenosoittajien keskuudessa kiiteltiin St1-yhtiötä, mutta yhtiöllä ei ole mitään tekemistä lentokoneiden tankkaamisen kanssa.
Tuomas RimpiläinenAamulehti

Turvapaikanhakijoiden palautuksia vastustavien mielenosoittajien keskuudessa levisi illalla laajalti huhu, jonka mukaan St1-yhtiö olisi kieltäytynyt tankkaamasta palautettavia turvapaikanhakijoita kuljettavaa konetta Helsinki-Vantaalla.

St1:n toimitusjohtaja Mika Wiljanen kiistää huhun Aamulehdelle.

- Me emme ole siinä bisneksessä Suomessa mukana, Wiljanen sanoo.

Helsinki-Vantaan matkustajaterminaalien edustalla on normaali kuluttaja-asema, mutta se ei liity lentokoneiden tankkaamiseen millään lailla.

Wiljanen on huhusta hämmentynyt.

- Kun me emme ole mukana tässä bisneksessä lainkaan, minun on hyvin vaikea ottaa minkäänlaista kantaa.

Wiljanen ei osaa myöskään sanoa, miten huhu on lähtenyt liikkeelle. Esimerkiksi Refugee Hospitality Club -nimisessä Facebook-ryhmässä kiitellään St1:tä vuolaasti ja kehotetaan ottamaan yhteyttä Nesteeseen, jotta sekin tekisi ”samoin”.

Suomalaismedioista ainakin Hufvudstadsbladet on uutisoinut huhun siten kuin se pitäisi paikkansa. Myöhemmin yöllä STT puolestaan lainasi Hufvudstadsbladetin ”tietoa” aiheesta.

Aamulehti ei ole tavoittanut Helsinki-Vantaan lentokoneiden polttoaineenjakelusta vastaavaa yhtiötä. Tiedossa ei ole, onko lentokentällä ollut ylipäänsä minkäänlaista viivästystä kyseisen koneen tankkauksessa.

Mikään vahvistettu tieto ei sellaisesta kerro.
Hyvin näyttää valeuutiset leviävän.

disposal
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja disposal »

http://www.aamulehti.fi/kotimaa/ville-n ... a-24390214
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/ville-n ... a-24390214
STTHelsinki

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on pyytänyt anteeksi väärää tietoa Afganistanin palautuslennosta. Niinistö kertoi aamulla MTV:llä, että Afganistaniin olisi palautettu useita perheitä, joissa oli lapsia. Myöhemmin hän tviittasi, ettei lapsia ilmeisesti ollutkaan mukana ja pyysi anteeksi väärää tietoa.

- Aina maltti kun tilanne päällä. Journalismia tarvitaan niin tieto kulkee. Lapsia ei ilmeisesti lennolla, hyvä. Pyydän anteeksi väärää tietoa, Niinistö tviittasi.
Pelottavaa kuinka helposti noinkin korkeassa asemassa oleva on kusetettavissa kunhan "tarina" sopii imagoon.

multsi
Remington Steele
Viestit: 243
Liittynyt: Ti Touko 08, 2012 5:11 pm

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja multsi »

Tässä sitä oikeaa tietoa!

"Tänään illalla Helsingistä lähtee palautuslento Afganistaniin. Kyydissä ystäviäni, myös perheitä. Esimerkiksi 19-vuotias tuleva juristineito, vähän vanhempi herkkä nuori nainen, ihana urheilijapoika, viisas valokuvaaja, kaksi mahtavaa vitsiniekkaa. Naisia odottaa pakkoavioliitto, raiskaaminen, kuolema. Miehiä odottaa kaulan leikkaaminen tai kiristäminen omien lasten kuolemalla.
Tunnen monien heistä tarinat. Tiedän täysin varmaksi, että ainakin 7 tapausta on totaalisesti ihmisoikeuksien vastaisia. Olen itse lukenut nuo päätökset. Muista en tiedä, mutta virheiden määrä on ollut niin valtava, että varmasti vääriä päätöksiä on joukossa - luultavasti enemmän kuin oikeita."
- Marjaana Toiviainen

Eilen myös somessa joku mielisairas suvakki pohdiskeli, että "mitä jos poliisi menisikin lakkoon eikä täytäntöönpanisi palauttamisia, koska eivät hekään tykkää tehdä tätä pakolaisille" tms. yhtä sairasta sontaa.

ViperFace
Martin Riggs
Viestit: 623
Liittynyt: Ma Tammi 20, 2014 1:33 pm

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja ViperFace »

disposal kirjoitti:http://www.aamulehti.fi/kotimaa/ville-n ... a-24390214
http://www.aamulehti.fi/kotimaa/ville-n ... a-24390214
STTHelsinki

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö on pyytänyt anteeksi väärää tietoa Afganistanin palautuslennosta. Niinistö kertoi aamulla MTV:llä, että Afganistaniin olisi palautettu useita perheitä, joissa oli lapsia. Myöhemmin hän tviittasi, ettei lapsia ilmeisesti ollutkaan mukana ja pyysi anteeksi väärää tietoa.

- Aina maltti kun tilanne päällä. Journalismia tarvitaan niin tieto kulkee. Lapsia ei ilmeisesti lennolla, hyvä. Pyydän anteeksi väärää tietoa, Niinistö tviittasi.
Pelottavaa kuinka helposti noinkin korkeassa asemassa oleva on kusetettavissa kunhan "tarina" sopii imagoon.
On kyllä surullista huomata miten viimein ns. aidan toinenkin puoli vajoaa valeuutisten ja huhupuheiden pauloihin. Yleensä valeuutisten ympärillä öyhöttäminen on ollut alt-right -porukan (tai miksi tätä rajat kiinni-trump-mvlehti -combon täyttävää porukkaa nyt pitäisikään kutsua) hommia. Tokihan palautuksiin voi liittyä ongelmia ihmisoikeusnäkökulmiin liittyen, kuten pastori kertoo, mutta ei tarvitse alkaa keksimään juttuja lapsista ja raskaana olevista naisista, kuka ikinä nuo huhut liikkeelle laskikaan. Toki näistä öyhöttäjistä poiketen, Niinistö osoitti selkärankaa osaamalla pahoitella, eikä esimerkiksi alkanut sekoilemaan, että poliisi vääristelee ja FAKE NEWS! mikä on toisen laidan porukalta ihan rutiininomaista toimintaa.

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2611
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

Koska tämä ei ole muuten mitään, laitetaan vielä uutinen oikein kuvan kanssa valeuutisten levittäjästä, Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistöstä:
Pakkopalautukset järkyttivät: Ville Niinistö levitti virheellistä tietoa – pyytää nyt anteeksi

Hetki, kun Vihreiden Ville Niinistö huomasi olevansa itse se rikollinen (Ärrkele huom.):
Kuva
Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi Afganistaniin palautettavien turvapaikanhakijoiden joukossa olleen lapsia ja ainakin yksi raskaana oleva nainen. (KUVA: Kalle Parkkinen)

Julkaistu: 4.4. 11:44

Pakkopalautukset Twitterissä levisi väitteitä lasten pakkopalautuksista Afganistaniin. Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö oli yksi väitteen levittäjistä.

Keskustelu pakkopalautuksista kuumeni sosiaalisessa mediassa sen jälkeen kun Helsinki-Vantaan lentokentän lähtöaulassa järjestettiin mielenosoitus turvapaikanhakijoiden pakkopalautuksista Afganistaniin tiistain vastaisena yönä.

Poliisin mukaan sosiaalisessa mediassa levisi väitteitä, että palautettujen joukossa olisi lapsia.

– Eiliseen palautukseen liittyen on ollut väärää tietoa liikkeellä. Kaikki palautetuista henkilöistä olivat täysi-ikäisiä, poliisi kertoo.

Vihreiden puheenjohtaja Ville Niinistö kertoi Twitterissä, että palautettavien joukossa oli naisia ja lapsia.

– Suomi tänään pakkokäännyttämässä mm raskaana olevia naisia ja lapsia Afganistaniin, jonka turvatilanne heikentynyt. Ei voi saattaa vaaraan, Niinistö kertoi, mutta joutui oikomaan myöhemmin kirjoituksiaan.– Journalismia tarvitaan, niin tieto kulkee. Lapsia ei ilmeisesti lennolla, hyvä. Pyydän anteeksi väärää tietoa, kirjoittaa Niinistö nyt Twitterissä.Jos et näe twiittiä, klikkaa tästä.

Niinistö keroi Twitterissä myös, että kone lähti ilman, että kaikki lähtijät saivat tavat asiamiestään.

– Näinkö Suomen poliisi toimii, hän kysyi.Poliisitarkastaja Mia Poutanen kertoo Ilta-Sanomille, että kukaan pakkopalautetuista ei halunnut tavata asiamiestään. Turvapaikanhakijoilla on oikeus olla yhteydessä avustajaansa koko prosessin ajan.

– Voin vastata Ville Niinistölle, että kukaan ei ollut halunnut tavata avustajaansa, Poutanen sanoo.

Väitteet lasten palauttamisesta kuohuttivat myös muita
Lasten väitetty palauttaminen Afganistaniin ihmetytti myös Tom of Finland –elokuvasta tuttua näyttelijää Pekka Strangia.

– Ne on lapsia. Lapsia. Meidän velvollisuus on pitää heistä huolta kunnes he osaavat sen itse, Strang kirjoitti Twitterissä ennen kuin poliisi ehti kumota kiertäviä väitteitä lasten palauttamisesta.Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkija Erkka Railo muistutti Suomen historiasta.

– Noin 100 vuotta sitten Suomi laittoi ihmisiä pakolla hengenvaaraan. Nyt 100-vuotias Suomi tekee samaa. Uskomatonta, Railo kirjoitti Twitterissä.

– Mitä minun maalleni on tapahtunut, kansanedustaja Emma Kari (vihr) ihmetteli Twitterissä.Maahanmuuttoviraston mukaan Afganistanin turvallisuustilanteessa on tapahtunut merkittäviä muutoksia viime vuoden keväästä loppuvuoteen verrattuana. Turvallisuustilanne vaihtelee viraston raportin mukaan voimakkaasti alueittain. Viraston mukaan sisäinen pako Afganistanin sisällä on mahdollista.

Ulkoministeriö kuitenkin pitää Afganistanin turvallisuustilannetta heikkona, ja suomalaisia kehotetaan välttämään kaikkea matkustamista maahan.

– Afganistan on konfliktimaa, jossa väkivallan uhka on erittäin korkea. Varsinkin alueilla, joissa on kapinallistoimintaa, on aseellisten hyökkäyksien ja räjähteiden uhka. Nämä uhat koskevat myös pääkaupunki Kabulia, Ulkoministeriö kertoi matkustustiedotteessa tammikuussa.

Linda Pelkonen
Valopää nimeltä Pekka Strang laittoi ehkäpä Villestä vielä paremmaksi Twitterissä:
2017-04-04.jpg
2017-04-04.jpg (30.11 KiB) Katsottu 14106 kertaa
https://twitter.com/pekkastrang

Ne on lapsia. Lapsia!!! :lol:

Kuva
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

disposal
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja disposal »

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017040 ... 9_uu.shtml
Poliisi: Noin 20 mielenosoittajaa yritti tunkeutua sisäministeriön rakennukseen
Noin kaksikymmentä mielenosoittajaa on yrittänyt tunkeutua sisäministeriöön, sanoo Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja komisario Tuomo Tuohimaa. Tuohimaa kertoo poliisin rauhoittaneen tilanteen.

Poliisin mukaan sisäministeriön edustalla mieltään osoittaa noin sata ihmistä. Tuohimaa ei ottanut kantaa siihen, keitä mielenosoittajat ovat.

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että sen tietojen mukaan mielenosoituksen aiheena ovat ihmisoikeudet ja pakkopalautukset.

Poliisi sanoo sulkeneensa ajoväyliä sisäministeriön edustalta.

Iltalehti seuraa tilannetta.
STT
Jatkoa seuraa.

Ärrkele
Adrian Monk
Viestit: 2611
Liittynyt: To Helmi 05, 2015 6:12 am

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja Ärrkele »

disposal kirjoitti:http://www.iltalehti.fi/uutiset/2017040 ... 9_uu.shtml
Poliisi: Noin 20 mielenosoittajaa yritti tunkeutua sisäministeriön rakennukseen
Noin kaksikymmentä mielenosoittajaa on yrittänyt tunkeutua sisäministeriöön, sanoo Helsingin poliisilaitoksen yleisjohtaja komisario Tuomo Tuohimaa. Tuohimaa kertoo poliisin rauhoittaneen tilanteen.

Poliisin mukaan sisäministeriön edustalla mieltään osoittaa noin sata ihmistä. Tuohimaa ei ottanut kantaa siihen, keitä mielenosoittajat ovat.

Helsingin poliisi kertoo Twitterissä, että sen tietojen mukaan mielenosoituksen aiheena ovat ihmisoikeudet ja pakkopalautukset.

Poliisi sanoo sulkeneensa ajoväyliä sisäministeriön edustalta.

Iltalehti seuraa tilannetta.
STT
Jatkoa seuraa.
Irtolanteita, moniosaajia ja suvakkihuoria ja ra(a)jat auki huoria, arvaan.

Sopivasti ei ole yhtään kuvaa valtamedioissa tietenkään jotta emme näkisi kuinka musulmaanit riehuu jo Suomessakin miten haluavat.
PaxCow kirjoitti:Vaikka miten yritän, en kuule allahu akbaria.
Chefile kirjoitti:Minulla on kuule munaa lyödä pelkästään sillä munalla sinut taju kankaalle, sinä mielisairas hinaaja.
Seppo Räty: ”Suomalainen keihäänheitto on mennyt polvien nosteluksi”

DemlaMinfo
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1463
Liittynyt: To Syys 24, 2015 5:20 pm

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja DemlaMinfo »

disposal kirjoitti: Pelottavaa kuinka helposti noinkin korkeassa asemassa oleva on kusetettavissa kunhan "tarina" sopii imagoon.
Pelottavaa miten suuri osa suomalaisista pitää ammatikseen valehtelevia politiikkoja tyhminä. Eivät ne ole tyhmiä. Vaan epärehellisiä. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Ihan kuten rasisti ja suvakkikin. Niiden ei pitäisi mennä kelläkään älyllisellä sekaisin. Ne on kuin öljy ja vesi.
Mielenterveys on tärkeä osa ihmisen hyvinvointia. Omasta mielenterveydestään voi pitää huolta ja omia voimavarojaan vahvistaa. Psykologin kanssa keskustelu voi auttaa pääsemään eroon harhaluuloista ja kuuloharhoista.

Koimies
Hetty Wainthropp
Viestit: 490
Liittynyt: La Syys 10, 2011 2:09 am

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja Koimies »

Suvakki kotonaan voi olla samanlainen tai lähes samanlainen kuin keskiverto suomalainen. Suvakki toisten suvakkien joukossa on taas ...

"Kollektiivinen mielenhäiriö on esimerkiksi joukkopsykoosi. Esimerkiksi niin sanottujen ufokulttien jäsenten toiminta on joskus selitetty kollektiivisen mielenhäiriön avulla. Tällaiset ryhmät voivat olla esimerkiksi vainoharhaisia, ja niiden jäsenten todellisuudentaju on joidenkin mukaan vääristynyt samalla tavalla yhtä aikaa." (Wikipedia joukkohulluudesta)

... pahimmillaan itselleen ja muille vaarallinen fanaatikko.

Yhteiskunnan kannalta on tuhoisaa, jos joku johtavassa asemassa oleva henkilö on osa joukkopsykoottista ryhmää, tai jos hän hakee tietoja tai vastaanottaa niitä ns. hyvässä uskossa psykoottiselta viiteryhmältä. Silloin voidaan ehkä puhua politiikan hulluudesta. Ja sitähän politiikka käytännössä välillä on.

Onko "Suomi kuuluu" kaikille julistus ja Euroopan puna-vihreä federaatio- aate sitten jo jokin osa määrättyä kulttia tai kultti itsessään? En tiedä, sen ainakin luulen ymmärtäväni, että järkeä käytetään vähän ja ns. maalaisjärkeä tuskin lainkaan. Toiviaisenkin tapauksessa teologi kuvittelee olevansa samalla kertaa ehta pappi, ihmisoikeustaistelija, "juristi", palautuspäätösten tuomari ja mitä sitten tämän lisäksi.

Maalaisjärkeä löytyy taas sanonnasta: "Suutari pysyköön lestissään".
Miehen allekirjoitus: Kasvoista kasvoihin.

disposal
Jane Marple
Viestit: 1012
Liittynyt: Ke Loka 09, 2013 10:51 pm

Re: Poliisi elintasopakolaisista -”Väärää tietoa liikkeellä”

Viesti Kirjoittaja disposal »

DemlaMinfo kirjoitti:
disposal kirjoitti: Pelottavaa kuinka helposti noinkin korkeassa asemassa oleva on kusetettavissa kunhan "tarina" sopii imagoon.
Pelottavaa miten suuri osa suomalaisista pitää ammatikseen valehtelevia politiikkoja tyhminä. Eivät ne ole tyhmiä. Vaan epärehellisiä. Ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Ihan kuten rasisti ja suvakkikin. Niiden ei pitäisi mennä kelläkään älyllisellä sekaisin. Ne on kuin öljy ja vesi.
Onko se epärehellisyyttä vaiko silkkaa tyhmyyttä kun menee suoraan lähetykseen puhumaan paskaa ja jää totaalisesti siitä kiinni parissa tunnissa? Kaiken huippu oli että Niinistö kertoi tietojensa perustuvan "kavereiden" kertomuksiin. Enemmän tuosta saa idiootin vaikutelman.

Vastaa Viestiin