Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
sikakoira
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2818
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ti Maalis 26, 2019 5:45 pm

https://ls24.fi/lannen-media/usa-syytta ... akaupungin
USA syyttää Venäjää Venezuelan tilanteen edesvastuuttomasta kärjistämisestä – uusi sähkökatko pimensi pääkaupungin
Yhdysvallat syyttää Venäjää Venezuelan tilanteen "edesvastuuttomasta kärjistämisestä". Kaksi venäläistä sotilaskonetta ja joukko sotilaita saapui venezuelalaisten mediatietojen mukaan Venezuelan pääkaupunkiin Caracasiin lauantaina.

Venezuelan hallitseva sosialistipuolue on myöntänyt koneiden tulon, mutta ei ole antanut sille mitään selitystä.

Bloomberg News -uutistoimisto sen sijaan siteerasi Venezuelan viestintäministeriön lähdettä, jonka mukaan koneet tulivat huoltamaan venäläistä sotilaskalustoa, jota öljyrikas Venezuela on ostanut vuosien varrella.

Venäjä ei ole millään tavalla kommentoinut koneiden liikkeitä eikä reagoinut Yhdysvaltain syytöksiin. Venäjä on Venezuelan presidentin Nicolás Maduron tärkein tukija.

Yhdysvallat pitää Maduron hallintoa laittomana. Tämän vuoksi Yhdysvallat tunnusti parlamentin puhemiehen Juan Guaidón maan väliaikaiseksi presidentiksi tammikuussa.

"USA ei pysy toimettomana"
Yhdysvallat on asettanut Maduron hallinnolle nipun pakotteita, jotka kuristavat Venezuelan öljyteollisuutta. Viimeksi perjantaina pakotelistalle tuli pankkeja kuten valtion omistama kehityspankki Bandes sekä kaupalliset pankit Banco de Venezuela ja Banco Bicentenario

Yhdysvaltain ulkoministeri Mike Pompeo kertoi maanantaina puhelimessa venäläiskollegalleen Sergei Lavroville, ettei Yhdysvallat "pysy toimettomana", kun Venäjä tukee Venezuelaa. Pompeo ei kuitenkaan täsmentänyt, millaisia toimia Yhdysvallat on suunnitellut.

Presidentti Donald Trump sanoi vuonna 2017, että "sotilaallinen optio" on Venezuelan osalta pöydällä, mutta hänen hallintonsa jäsenet ovat vaimentaneet puheita sotilaallisesta väliintulosta.

Sähkökatko taas riesana
Sähkökatko lamautti ison osan Venezuelaa maanantaina. Edellinen suuri sähkökatkos sattui kolme viikkoa sitten.

Caracasin lentokenttä pimeni ja metro pysähtyi sähköpulan vuoksi. Lentokentällä passeja tarkastettiin taskulamppujen avulla, mutta lentoja ei kuitenkaan peruttu. Kauppoja suljettiin normaalia aikaisemmin varastelun pelossa.

Tiedotusministeri Jorge Rodríguez sanoi, että maanantain sähkönjakeluhäiriöissä oli "samanlaisia piirteitä kuin maaliskuun 7. päivän hyökkäyksessä".

Presidentti Maduron mukaan syy maaliskuun alun sähkökatkokseen oli Yhdysvaltain järjestämä "kyberhyökkäys".

Paikallisten asiantuntijoiden mukaan syitä kannattaa kuitenkin etsiä Venezuelan vesivoimaloiden huollon pitkäaikaisista laiminlyönneistä.
Venäjä jo toimitti Venetzuelaan S-300 järjestelmät turvaamaan vaaleilla valittua presidenttiä.
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Avatar
sikakoira
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2818
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja sikakoira » To Touko 02, 2019 2:32 pm

Nyt kun vallankaappausyritys meni poskelleen on syytä ottaa esille median "totuudenmukainen" uutisointi. Luulisi suomenkin mediassa jo löytyvän jonkinasteista lähdekritiikkiä kun kolmevuotta on koitettu syöttää salaliittoteoriaa Trumpista massoille copypaste journalismilla mutta nähtävästi mikään ei ole muuttunut .
https://www.youtube.com/watch?v=Z8rnWIRrpW0
Venezuelan Coup Fails & So Does CNN
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Avatar
sikakoira
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2818
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ti Heinä 09, 2019 9:14 pm

Tämä kaappaus yritys on lopppuun katseltu näillä näkymin.Eipä Quaidosta tullutkaan uutta sätkynukkea. Melko noloa touhua USA:n neoconeilta.

Taitaa olla sillälailla että entiseen malliin ei enää lähdetä huutelemaan jatkossa,toivottavasti.
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Heinä 10, 2019 12:15 am

sikakoira kirjoitti:
Silli kirjoitti:Miksiköhän sikakoira räksyttää täällä yksinään? :wink:
Johtuu varmaan siitä että kyseessä on sosialistinen valtio eikä kukaan halua kommentoida USA:n
Jaa-a, minun hiljaisuus tämän ketjun osalta on ainakin johtunut siitä, etten missään vaiheessa ole oikein ymmärtänyt, mistä siellä Venezuelassa oikein väännetään. Tietenkin voisin perehtyä, mutta kaikkeen ei riitä aika ja ihmetyttää kyllä tosi paljon, miksei tässä ketjussa ole ketään muita kommentoimassa aihetta. Lieneekö minfossa yhtään vastaavaa ketjua, joissa olisi sama tilanne? No, ehkä minun aloittama Lapsikaappaus-ketju Salaliittoteoriat-alueella on sellainen :lol:
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
sikakoira
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2818
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ke Heinä 10, 2019 1:46 am

^
Jeps, aika hiljaista on ollut. :lol:
Öljystähän tuolla on kyse niin kuin aina kun USA lähtee valtiota hajottamaan.Nyt ei mennyt ihan putkeen kuten yleensä aina näissä virityksissä tuntuu Jenkeille tapahtuvan.

Oli kyllä saatu kasattua sellainen ryhmä rämä hoitamaan hommaa että oksat pois ja propagandan määrä oli SUURI. :lol:
Eihän homma vielä täysin loppuun ole katseltu mutta tällähetkellä vaikuttaa siltä että yritykseksi jäi.
Venäjällä taisi olla suurempi rooli taustalla kuin on kerrottu mediassa. :lol:
Itseänikin on hieman ihmetyttänyt kun on joutunut yksin huutelemaan :lol:

USA siirtyi kyllä ihan suvereenisti Venezuelasta Iraniin joka USA:n mukaan häärii ja juonittelee öljyn perään ja USA:n intressejä vastaan Maduron siivellä. :lol:
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

damfin
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2578
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja damfin » Ke Heinä 10, 2019 10:47 am

Eipähän tuolla pelkästään venäjän himoitsemasta öljystä ole kyse ollut, vaan enimmäkseen siitä että venäjä koittaa epätoivoisesti roikkua kiinni niissä harvoissa maissa (hallitsijoissa) joiden kanssa se voi hieroa sotilasyhteistyötä ja asekauppaa, siksi maduron syrjäyttäminen vallasta ei sopinut venäjälle.

Nyt on kuitenkin ilmeisesti käynyt ilmi että madurolla ja hallituksellaan ei olekkaan jemmattuna rahaa sotilaallisiin tarkoituksiin vaan sen lisäksi että venezuelan kansan talous on kuralla, on ilmeisesti myös maduron ja hallituksen talous ihan yhtä kuralla joten venäjälle onkin jäämässä luu käteen toivomistaan asekaupoista ja sotilasyhteistyötä halutessaan heille on varattuna maksajan paikka.
Nöyryytys Madurolle: Venäjä vetää tukeaan pois köyhtyvästä Venezuelasta, jossa edes rikollisuus ei enää kannata
03.06.2019 klo 14:57
Venäjä on supistanut sotilasneuvonantajiensa määrää Venezuelassa vain kouralliseen, Wall Street Journal uutisoi.
Venezuelan valtiolla ei ole varaa aseisiin sen enempää kuin gangstereillakaan.
Venäjän valtionyhtiö Rosteh on vähentänyt henkilökuntansa Venezuelassa vain joihinkin kymmeniin, kun määrä oli ylimmillään noin tuhat. Tieto perustuu Wall Street Journalin Venäjän puolustusministeriötä lähellä toimivaan lähteeseen.

Muun muassa puolustusalalla toimivan Rostehin henkilöstö on kouluttanut venezuelalaisia sotilaita ja neuvonut valtiota aseostoissa. WSJ:n mukaan asteittainen vetäytyminen on seurausta siitä, ettei presidentti Nicolás Maduron hallinnolla ole enää varaa maksaa Rostehin palveluksista.

– He uskovat, että taistelua ollaan häviämässä, yksi Venäjän hallintoa lähellä oleva lähde väittää.

Rosteh on punninnut poliittisia hyötyjä Maduron hallinnon tukemisesta ja todennut, ettei se kannata, koska Venezuelan talous on täysin kuralla. Viimeisin suuri sopimus, jonka Rosteh saattoi loppuun oli sotilashelikopterikoulutuskeskuksen rakentaminen maaliskuussa. Muiden pidempiaikaisten projektien uskotaan raukeavan.

Puolustusministeriölähteen mukaan Venezuelalla ei ole kuukausiin ollut varaa maksaa Rostehille. Firmalla ei ole mahdollisuutta harjoittaa hyväntekeväisyyttä, olivat Venäjän ulkopoliittiset tavoitteet mitkä hyvänsä, sillä Yhdysvaltojen pakotteet ovat romuttaneet useita tulonlähteitä, Wall Street Journal analysoi.

Tuen heikkeneminen on melkoinen nöyryytys Madurolle, joka yrittää sinnitellä vallassaan siitä huolimatta, että valtaosa kansasta on köyhiä, nälkäisiä ja inhoaa hänen johtajuuttaan.

Julkisesti Venäjä ja presidentti Vladimir Putin ovat ilmaisseet tukeaan Venezuelalle. Venäjällä on paljon kiinni maassa, sillä öljyjätti Rosneft on sijoittanut sinne kovalla kädellä.

Rikollisuuskin kriisissä
Venezuelan talouskriisi on aiheuttanut kansan köyhtymistä karulla tavalla neljän viime vuoden aikana. Inflaatio on tehnyt rahasta arvotonta, perustarpeista kuten lääkkeistä on pulaa ja maastamuutto on runsasta. Keskivertokansalainen tienaa enää 6,5 dollaria kuukaudessa.

Ainoa positiivinen asia on, että henkirikosten ja sieppausten määrät ovat vähentyneet vuodesta 2015 lähtien kymmenillä prosenteilla valtiossa, joka tunnetaan väkivaltaisuudestaan. Useat katugangsterit ovat kertoneet medialle, ettei ole mitään järkeä ryöstää tai kidnapata ketään, kun kohteilla ei ole mitään vietävää. Aseitakaan ei voi käyttää, koska uusien luotien ostaminen on liian kallista.

– Kun ammut lippaan tyhjäksi, ammut 15 dollaria, katurikollinen El Negrito sanoi uutistoimisto AP:lle hiljattain.
https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/2aa ... 8f0e78b9f6
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Avatar
sikakoira
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2818
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ke Heinä 10, 2019 11:25 am

Nyt on kuitenkin ilmeisesti käynyt ilmi että madurolla ja hallituksellaan ei olekkaan jemmattuna rahaa sotilaallisiin tarkoituksiin vaan sen lisäksi että venezuelan kansan talous on kuralla, on ilmeisesti myös maduron ja hallituksen talous ihan yhtä kuralla joten venäjälle onkin jäämässä luu käteen toivomistaan asekaupoista ja sotilasyhteistyötä halutessaan heille on varattuna maksajan paikka.
Niin,käteisestä saattaa olla pulaa koska Britannia ryöväsi Venezuelan pankkitalletukset :lol: Kuka nykyään luottaa enää pankkeihin.Venäjällä on samanlainen rooli kuin Syyriassa elikä rauhantekijä.
Venäjä on supistanut sotilasneuvonantajiensa määrää Venezuelassa vain kouralliseen, Wall Street Journal uutisoi.
Venezuelan valtiolla ei ole varaa aseisiin sen enempää kuin gangstereillakaan.
Venäjän valtionyhtiö Rosteh on vähentänyt henkilökuntansa Venezuelassa vain joihinkin kymmeniin, kun määrä oli ylimmillään noin tuhat. Tieto perustuu Wall Street Journalin Venäjän puolustusministeriötä lähellä toimivaan lähteeseen.
Venäjähän on tuolla ollut ylläpitämässä infraa kun USA on yrittänyt sabotoida sitä parhaansa mukaan.Jos homma pelittää niin porukkaa voi vähentää toki. :lol:
Venäjällä ja Kiinalla toki on suuret sijoitukset kyseessä Maduron hallinnon(sen demokraattisilla vaaleilla valitun) kanssa.
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

damfin
C.S.I. -tasolla
Viestit: 2578
Liittynyt: Ke Elo 10, 2011 1:04 am

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja damfin » Ke Heinä 10, 2019 11:43 am

^ täytyy korjata tuo ilmeinen kirjoitusvirhe tuossa ylemmässä viestissä, eli:
Venäjällä on samanlainen rooli kuin Syyriassa elikä rauhantekijä.
oikein kirjoitettu muoto kuuluisi olla:
Venäjällä on samanlainen rooli kuin Syyriassa eikä rauhantekijä.
:?:
Yritin tähän allekirjoitusta, mutta kuulakärkikynä naarmutti näytön, ja tussilla tehty jäi tuohon näytölle eikä näy viesteissä...

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2193
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja Silli » Ke Heinä 10, 2019 1:12 pm

Olen käsittänyt, että mm. öljy, asekauppa ja politiikka ovat Venezuelan kriisin taustatekijöitä. Mutta toisaalta kyllähän nyt jokainen huumeisiin liittyviä uutisia lukenut tietää Venezuelan olevan myös iso tekijä huumekaupassa. Nyt en viittaa hallintoon enkä kansaan sinänsä, vaan ihan siihen faktaan, että esimerkiksi länsimaissa takavarikoiduista huumelasteista monien on mainittu lähteneen liikkeelle Venezuelasta. Ja kun vaikkapa viimeisen vuosikymmenen ajalta muistelen Venezuelasta lukemiani uutisia (en ole tarkkaan seurannut maan tilannetta), niin kyllähän paljon puhutaan rikollisjengeistä, huumekartelleista, tavallisen kansan köyhyydestä ja väkivallan pelosta, yhteiskunnan rakenteiden rapistumisesta, laillisesta ja laittomasta maahanmuutosta joka suuntaa pois Venezuelasta jne.

Käsittääkseni tuollaiset ilmiöt eivät synny hetkessä, eivätkä varsinkaan yhden vallankaappausta yrittäneen miehen tai ryhmän projektin vuoksi. Kyllähän Venezuelan alamäki vauraasta öljyvaltiosta rutiköyhäksi kehitysmaaksi on ollut nähtävillä jo pitkään. Mutta koska en asiaa riittävästi ymmärrä, en tiedä millaisia syitä ja asioita nykytilanteen taustalla on.

Areenassa näyttää muuten olevan parikin dokumenttia Venezuelaan liittyen. Täytyy varmaan niitä katsoa, josko sieltä oppisi uutta. Toisaalta olen ollut huomaavinani, mitä sikakoirakin totesi, että Venezuelasta puhuttaessa ilmassa on runsain määrin erilaista propagandalta haiskahtavaa matskua.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Avatar
sikakoira
Ainesta Watsoniksi
Viestit: 2818
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Venezuelan tilanne huolestuttaa syvästi

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Ke Heinä 10, 2019 6:37 pm

^
Kyllä vain,ilmassa haiskahtaa propaganda.Mitä huumeisiin tulee niin saletisti on yksi välisatama Venezuela mutta niistä nyt ei ole kyse vaan maailman suurimmista öljyvarannoista.
“I think we have to find out what happened first. Here we go again with, you know, you’re guilty until proven innocent. I don’t like that. "
Donald Trump

Vastaa Viestiin