Suomalaisten ISIS-vaimojen ja lasten paluu Suomeen

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Avatar
Villeri
Sledge Hammer
Viestit: 1576
Liittynyt: Ke Joulu 26, 2018 8:40 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Villeri »

Kun Lecterin lainauksen lapsiasiavaltuutetulta ynnää yltiöhumanistiseen hallitukseen ja vihreisiin avainministereihin, niin eiköhän ne ihmisoikeudet tarkoita sitä, että Sanna tulee lasten kanssa kotia. Seuraamuksia ei tietenkään tule, koska todisteita ei hommaa millään ellei terroristi niitä itse anna - no okei, Tampereen kaksoispoikien tapauksessa sekään ei riittänyt.

Eurooppalainen humanismi tarkoittaa nykyisellään sitä, että vahvimmat saavat kävellä heikoimpien yli ja apua saavat suurimmat roistot. Tästä vielä seuraa aikamoinen vastareaktio, kuten vaikka Itävallasta ja Suomen gallupeista on nähty. Toivottavasti ei rojauteta toiseen laitaan. Siinä kun olisi välissäkin tilaa.

Ainakin lastenpsykiatrit saisivat ihan uutta kokemusta, kun päitä roikottavat haamut eivät olekaan pahoja unia. Sannan psyyke lienee niin umpisolmussa, ettei mitään ole tehtävissä.

JosefMengele

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja JosefMengele »

Verdens Gang -sanomalehden Irakissa haastattelemien naisten kertomukset kyseenalaistavat näkemyksen, jonka mukaan Isis-järjestön naiset eivät osallistuneet julmuuksiin.

Lehti haastatteli Isis-järjestön vankeina olleita jesidinaisia kurdien hallitsemalla alueella Irakissa. Haastateltu 30-vuotias nainen joutui tyttärineen Isisin sieppaamaksi vuonna 2014, jolloin järjestö valloitti jesidivähemmistön asuttamia alueita Irakissa ja Syyriassa ja surmasi ja orjuutti tuhansia jesidejä.

Seuraavina vuosina nainen luovutettiin orjaksi useille Isis taistelijoille, ja hän päätyi lopulta yhdeksi järjestön korkea-arvoisen komentajan monista vaimoista. VG:n haastattelussa nainen kuvailee ulkomailta Isis-järjestön riveihin matkustaneiden naisten toimintaa ”kalifaatissa”.

Useissa länsimaissa ja myös Suomessa on viime aikoina keskusteltu Isisiin kuuluneiden naisten kohtalosta näiden pyrkiessä takaisin kotimaihinsa. Leireillä Syyriassa ja Irakissa viruvat naiset ovat usein kertoneet aikansa kuluneen pääasiassa kodista ja lapsista huolehtien, ollen tietämättömiä järjestön taistelijoiden tekemistä julmuuksista.

VG:n haastattelemat naiset kyseenalaistavat nämä kertomukset. Yksi Isisin orjuuttama nainen kertoo nähneensä, kuinka järjestöön kuulunut nainen teloitti 25 noituudesta syytettyä naista ampumalla näitä päähän järjestön ”pääkaupungissa” Raqqassa Syyriassa.

Naisen mukaan Raqqassa hänen ympärillään oli Euroopasta ja eri puolilta maailmaa tulleita naisia, jotka osallistuivat miesten tapaan taistelukoulutukseen.

– He olivat aktiivisia. He saivat aseellista koulutusta ja neuloivat pommivöitä itsemurhapommittajille. Näin myös kuinka he pyrkivät rekrytoimaan lisää jäseniä kotimaistaan puhelimen ja internetin välityksellä, jesidinainen kertoo haastattelussa.

Naisen mukaan kotona pysymisen ja kokkaamisen sijaan Isis-järjestöön kuuluneet naiset pakottivat vangit tekemään kotityöt puolestaan ja vaativat esimerkiksi hierontaa palatessaan aseellisesta koulutuksesta. Usein naiset olivat myös väkivaltaisia ja kiduttivat vankejaan.

– He valehtelevat. Me olimme heidän orjiaan.

Myös osa suomalaistutkijoista on kyseenalaistanut ”Isis-vaimojen” kertomukset ja vaatimukset päästä takaisin kotimaahansa. Syyriassa sijaitsevalla al-Holin leirillä on kerrottu olevan useita suomalaisnaisia, jotka pyrkivät lapsineen takaisin Suomeen.

Terrorismitutkija Juha Saarinen on muistuttanut, että naiset ovat itse päättäneet matkustaa konfliktialueelle, ja sanonut uskovansa monen kannattavan edelleen Isisin ideologiaa.

Myös kansainvälisen terrorismin tutkija Antti Paronen on suositellut, ettei Suomesta Isisin riveihin matkustaneista naisia päästettäisi takaisin kotimaahan näihin liittyvän riskin vuoksi.


https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006138779.html

Anoteus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 162
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Pitää muistaa että suurin osa poliitikoista on vanhoja, heille huivimimmit muistuttaa vanhoja lapsuuden mummoja, joiden viisauksia piti kuunnella ja kunnioittaa.
En kyllä usko yhdenkään ISIS-lumpun väitteeseen, ettei tiennyt minne on menossa/tekemässä ja mitä on tulossa?
Vanha sanonta pitää paikkansa, niin sitä makaa kuin petaa.

sinnerman
Sammakkoprofessori
Viestit: 420
Liittynyt: La Loka 22, 2016 10:00 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja sinnerman »

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/96d ... 17bd0fb25d

Laitoin tähän linkin iltalehden versiosta tuosta samaisesta Norjalaislehdenjutusta.Pisti silmään vain se ero että Is:n jutussa puhutaan yhdestä Isis naisesta joka teloitti 25 naista päähän ampumalla kun taas Il kirjoittaa useasta Euroopasta tulleesta Isis teloittajamuijasta.
Käännösvirhe vai mikä?

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3450
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Iivis »

Ylen kysely: Puolet kansasta haluaa Suomen hakevan suomalaislapset pois Isis-leiriltä, äitien paluuta tukee vain joka neljäs

Kysymys Isis-taistelijoiden perheenjäsenten paluusta on monella tapaa kiperä. Uusi hallitus joutuu pian ottamaan asiaan kantaa.

Ylen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan noin kolmasosa suomalaisista ei kannata Syyrian al-Holin leirille jääneiden suomalaislasten ja näiden äitien palauttamista Suomeen.

Leirillä pidetään äärijärjestö Isisin taistelijoiden perheenjäseniä. Leirillä Ylen haastattelemien suomalaisten mukaan joukossa on 11 äitiä ja 33 lasta.

Vajaa neljännes kyselyyn vastanneista toisi sekä äidit että lapset Suomeen. Suunnilleen yhtä moni toisi Suomeen pelkästään lapset.

Kysymys Isis-taistelijoiden perheenjäsenten kohtalosta on monella tavalla vaikea. Vastaukset jakaantuvat ja 16 prosenttia vastaajista ei osannut sanoa kantaansa.

Kuva
isis naiset lapset palautus kysely
Jyrki Lyytikkä / Yle

Sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa Helsingin yliopistosta sanoo, että kysymyksessä törmäävät eri käsitykset lasten oikeuksista, vanhempien velvollisuuksista ja siitä, mihin asti yhteiskunnan vastuu ulottuu.

– Kriisialueelle vapaaehtoisesti lähteneet naiset ovat käyttäneet Suomen yhteiskunnan heille suomia oikeuksia lähtiessään lastensa kanssa kriisialueelle, mutta nyt he ovat tilanteessa, jossa he eivät pysty takaamaan lapsilleen minkään tyyppistä hyvää elämää.

Perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajat tiukalla linjalla
Puoluekannan mukaan tarkasteltuna kielteisimmin Suomen järjestämiin palautuksiin suhtautuvat perussuomalaisten ja kokoomuksen kannattajat. Heidän joukossaan on eniten niitä, joiden mielestä Suomen ei tulisi järjestää naisten eikä myöskään lasten palautusta.

Näin tutkimus tehtiin
Taloustutkimus haastatteli puhelimitse noin tuhatta henkilöä 3.–6. kesäkuuta.

Otos edustaa tilastollisesti Suomen aikuisväestöä (15 vuotta täyttäneet), Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Aineisto painotettiin iän, sukupuolen ja asuinpaikan mukaan väestöä edustavaksi. Virhemarginaali on noin 3 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Professori Hallamaa sanoo, että tyypillisesti lasten puolustaminen katsotaan osaksi inhimillistä moraalikäsitystä, sillä lapset eivät ole voineet valita vanhempiaan tai vaikuttaa vanhempiensa valintoihin.

Historiasta on kuitenkin löydettävissä poikkeuksia. Usein ne liittyvät siihen, pidetäänkö lapsia omina vai vieraina.

– Esimerkiksi Lapin sodan jälkeen saksalaissotilaiden Suomeen jääneet lapset olivat erittäin hyljeksittyjä. Samantyyppinen suhtautuminen, jossa lauma ei hyväksy vieraita, näkyy tässä. Sitä voi pitää primitiivisenä, eikä suinkaan moraalin ilmentymänä, Hallamaa sanoo.

Nuoret ja naiset myönteisimpiä äitien ja lasten palauttamiselle
Miehet suhtautuvat leirillä asuvien suomalaisten palautukseen naisia tiukemmin. Nuoret, alle 25-vuotiaat vastaajat tukivat sekä lasten että äitien hakemista muita ikäryhmiä enemmän.

Professori Hallamaa arvioi vastausten kertovan siitä, että naiset samaistuvat leirille jääneiden äitien ja lasten tilanteeseen miehiä enemmän.

– He ajattelevat sitä yksilön kannalta, eivät niinkään yleisten periaatteiden mukaan.

Suomen vasta valittu hallitus joutuu pian tekemään ratkaisuja asiaan liittyen.

Ylen tietojen mukaan toimintavaihtoehtoja selvittänyt virkamiestyöryhmä on tällä viikolla saamassa selvityksensä valmiiksi. Sen jälkeen asia siirtyy hallituksen pöydälle.

Edellisen hallituksen ministerityöryhmässä tehdyn linjauksen mukaan aikuisten palauttamista ei järjestetä, mutta vaihtoehtoja lasten pelastamiselle selvitettiin laajassa virkamiestyöryhmässä.

Palaajien pelätään muodostavan uhan Suomen sisäiselle turvallisuudelle. Entisen sisäministerin Kai Mykkäsen (kok.) mukaan monet leiriin jääneet naiset ovat syvästi radikalisoituneita.

Aiempi linjaus saattaa kuitenkin törmätä lasten ja vanhempien erottamisen vaikeuteen sekä leiriä hallinnoivien kurdijoukkojen vastustukseen. Kurdit haluavat päästä eroon alueellaan olevista muiden maiden kansalaisista.

Tuore sisäministeri Maria Ohisalo (vihr.) sanoi viime viikolla lähtökohdan olevan se, että lasten oikeudet toteutuvat.

https://yle.fi/uutiset/3-10823868

Anoteus
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 162
Liittynyt: Su Tammi 20, 2019 8:12 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Anoteus »

Milloin 48% on ollut puolet? Olenko käynyt väärän matematiikan kurssin? Meillä se oli aikoinaan 50%. En ole vielä tavannut ensimmäistäkään suomalaista, joka näitä takas kaipaisi. Todennäköisesti kysely tehty YLEn konsernissa.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Anoteus kirjoitti:Milloin 48% on ollut puolet? Olenko käynyt väärän matematiikan kurssin? Meillä se oli aikoinaan 50%. En ole vielä tavannut ensimmäistäkään suomalaista, joka näitä takas kaipaisi. Todennäköisesti kysely tehty YLEn konsernissa.
No, onhan se 48% lähes tulkoon puolet. En lähtisi siitä hiuksia halkomaan. Sen sijaan minusta on kiinnostavaa, mitä suomalaiset olisivat vastanneet, jos vaihtoehtoja olisi ollut hieman enemmän. Esimerkiksi minä en olisi vastannut "palautetaan vain lapset Suomeen", jos se olisi tarkemmin kysyttäessä tarkoittanut kaikkia paluuta haluavia alle 18-vuotiaita Suomen kansalaisia ja Suomen kansalaisuuteen oikeutettuja. Esimerkiksi jos joku alaikäinen miespuolinen suomalainen on paikallisessa vankilassa, en kyllä lähtisi häntä sieltä hakemaan.

Ylipäätään olisin tässä vaiheessa valmis hakemaan vain alle kouluikäiset täysorpoutuneet lapset, jotka ovat 100% varmasti Suomen kansalaisia tai Suomen kansalaisuuteen oikeutettuja. Tähän ryhmään lukisin myös sellaiset lapset, joiden isä on vankilassa ja äiti joko kuollut tai ollut pidempään kadoksissa sekä sellaiset lapset, joiden molemmat vanhemmat ovat olleet pidempään kadonneina. Lapsille täytyisi kuitenkin ennen Suomeen noutamista pystyä tekemään luotettava tunnistaminen dna-testauksella. Sen jälkeen olisin valmis harkitsemaan alle 10-vuotiaita suomalaisia lapsia, joiden biologinen äiti (tämä pitäisi varmistaa) on heidät valmis luovuttamaan suomalaisille viranomaisille vapaaehtoisesti. Lisäksi sellaiset 11-17 -vuotiaat, joiden biologinen suomalaisäiti haluaisi lähettää lapsensa Suomeen ilman omaa Suomeen paluutaan, ottaisin harkittavaksi, mutta tekisin päätökset kutakin lasta yksilöllisesti harkittuani. Kaikkia en välttämättä Suomeen hakisi, vaikka olisivat alle 18-vuotiaita ja Suomen kansalaisia. Varsinkaan vankilasta en ketään hakisi, vaikka olisivat 13-vuotiaita suomalaisia, ainakaan tässä vaiheessa. En myöskään ainakaan tässä vaiheessa erottaisi lapsia äideistään, jos äitinsä sitä vastustaisivat.

Eli vaikka jossain määrin olen valmis ISIS-vanhempien suomalaislapsia noutamaan pakolaisleiriltä Suomeen, olisin tuohon YLE:n kyselyyn todennäköisesti joutunut vastaamaan, että "ei lapsia eikä aikuisia Suomeen", koska vaihtoehdoissa ei ollut teini-ikäisten osalta tehtävää yksilöllistä harkintaa. Toki tilanne saattaa muuttua niin, että jossain vaiheessa mieleni saattaa muuttua tästä tämän hetkisestä tilanteesta.

Al-Holin leirille ja muihin vastaaviin paikkoihin lähettäisin apua mm. hygieniaan, ravitsemukseen ja terveydenhuoltoon sekä toki myös vartiointikuluihin. Tässä täytyy kuitenkin muistaa, että nämä ISIS-naisethan ovat sekä eri pakolaisleireillä että eri maiden vankiloissa kieltäytyneet mm. monista heille ilmaiseksi annetuista ruoista ja sitten valittaneet joutuvansa elämään nälässä. Esimerkiksi Irakin vankiloissa he haukkuvat heille toimitettuja ruokia epäpuhtaiksi (haram). En siis usko, että minkäänlaiset parannukset leiriolosuhteisiin tekisivät näistä naisista tyytyväisiä tai vaarattomia, mutta yleisen inhimillisyyden vuoksi pyrkisin toki parannuksia tekemään. Tukisin myös Syyriaa ja Irakia omien kansalaistensa toimittamisessa pois leiriltä, jolloin leirin koko pienenisi ja huolto helpottuisi. Lisäksi tukisin kurdeja ja Syyriaa (Syyria ei ole tässä härdellissä täysin ulkopuolinen taho) kansainvälisen tuomioistuimen perustamisessa tai vastaavasti ISIS-naisten toimittamista irakilaisen erityistuomioistuimen tuomittaviksi - mikäli se on mahdollista. Irak on nimittäin sellaista vaihtoehtoa väläyttänyt.

Käsittääkseni Al-Holin leirillä on ainakin yksi suomalainen ISIS-nainen, jonka kaikki lapset ovat jo ilmeisesti täysi-ikäisiä tai sitten tämä vankilassa oleva alaikäinen (ilmeisesti 17v.) miespuolinen "lapsi" on hänen nuorimmaisensa. Jos siis haettaisiin lapset äiteineen, mitä tapahtuisi niille suomalaisnaisille, joilla ei ole yhtään (ainakaan biologista) lasta tai joiden kaikki lapset ovat jo täysi-ikäisiä.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 13071
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter »

Sisäministeri Maria Ohisalo: Suomi ei vielä tiedä, mitä tehdä Syyriaan jääneiden suomalaisten lasten ja äitien kanssa

Ohisalon mukaan asia on hankala, mutta hän painottaa, että lasten oikeuksien täytyy toteutua kaikissa tapauksissa.

Sisäministeri Maria Ohisalon (vihr.) mukaan Suomi ei ole vielä tehnyt päätöstä siitä, voivatko Syyrian al-Holin Isis-leirille jäänet suomalaislapset ja näiden äidit palata Suomeen.
– Asia on erittäin hankala. Siellä on Suomen kansalaisia, jotka ovat vaikeassa tilanteessa. Heillä on terveydellisiä ongelmia ja vaaratilanteita. Suomella on oma vastuu tässä asiassa ja nyt pohditaan, miten asiassa edetään, Ohisalo kertoi Ylen aamu-tv:n haastattelussa perjantaina.

Ylen saamien tietojen mukaan suomalaisten joukossa on yhteensä 11 äitiä ja 33 lasta. Ylen Taloustutkimuksella teettämän kyselyn mukaan noin kolmasosa suomalaisista on sitä mieltä, että Isis-leirille jääneitä suomalaisia ei pitäisi päästää palaamaan.

Kyselyn tulos ei yllättänyt Ohisaloa.
– Tätä voi katsoa niin monesta eri näkökulmasta. Yhtäältä tässä on kyse ihmisoikeuksista, turvallisuudesta ja samaan aikaan tähän liittyy todella paljon riskejä, joita täytyy punnita tarkkaan.

Ohisalon mukaan lasten oikeuksien täytyy kuitenkin toteutua kaikissa tapauksissa. Suomi on sitoutunut kansainvälisiin sopimuksiin, jotka velvoittavat toimimaan lasten hyväksi.
– Se edellä mennään, että lapset ovat turvassa ja nyt katsotaan käytäntöjä tällä hetkellä. On mietittävä, voidaanko jo nyt tehdä jotain näiden lasten hyväksi.

Esimerkiksi Norja ja Ruotsi ovat jo hakeneet orpolapsia pois leiriltä.

Ratkaisua pohditaan hallituksen kanssa
Ylen tietojen mukaan tällä viikolla on valmistunut virkamiestyöryhmän tekemä selvitys leirillä olevista suomalaisista. Ohisalon mukaan mitään yhtä isoa selvitystä ei ole tehty, mutta asiasta keskustellaan ja neuvotellaan jatkuvasti.

Asian etenemistä ja ratkaisua pohditaan yhdessä hallituksen kanssa, mutta Ohisalo ei vielä osaa sanoa, milloin päätöksiä tehdään.
– Tilanne on vakava ja ihmisten henki ja terveys on vaarassa, joten tässä toimitaan mahdollisimman nopeasti.

Edellinen sisäministeri Kai Mykkänen (kok.) on ollut huolissaan leirillä olevien ihmisten radikalisoitumisesta. Ohisalon mukaan asiasta täytyy tehdä kunnolliset asiantuntijaselvitykset.
– Sen mukaan sitten mietitään, miten nämä ihmiset tuomitaan rikoksista, joita he ovat mahdollisesti tehneet.

Turvapaikanhakijoille ei välttämättä jalkapantoja
Hallitusohjelmaan on kirjattu, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita ihmisiä voidaan valvoa teknisesti. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi jalkapantoja.

Ohisalon mukaan tekninen valvonta voi tarkoittaa myös puhelimeen perustuvaa valvontaa.
– Tekninen valvonta on monella tapaa yhteiskunnan kannalta parempi vaihtoehto kuin säilöönotto.

Ohisalon mukaan hallituksen tavoitteena on uudistaa turvapaikkajärjestelmää niin, että turvapaikanhakijat saavat enemmän oikeusapua ja heille annetaan paremmin tietoa hakuprosessista.
– On tärkeää painottaa sitä, että suomalaisiin viranomaisiin voi luottaa. Moni maahanmuuttaja tulee sellaisista maista, joissa viranomaisiin ei voi luottaa ja siksi moni tärkeä asia voi jäädä kertomatta.
YLE
14.6.2019 klo 08.19 päivitetty 14.6.2019 klo 08.49

Sisäministerin puheesta kuultaa läpi se, että hän (ja muut vihreät sekä kommarit) haluavat myös ISIS-naiset Suomeen. Ainoa asia mikä arvon ministerille on tässä hankala on se, että miten heidät saadaan Suomeen niin, että se ei vaikuttaisi heidän omiin, eikä puolueen ääniin ja suosioon - ei se, että he jäisivät sinne mihin aikoinaan hinkuivat: Paskastaniin.

Mutta koska Norjakin. Ja Ruotsikin. Niin toki Suomikin. Muuten emme ole enää pohjoismaa.
Siellä on Suomen kansalaisia, jotka ovat vaikeassa tilanteessa. On terveysongelmia, vaaratilanteita.
Siellä on myös sellaisia henkilöitä, jotka...
a) ...ovat tehneet oman valinnan lähtemiseen
b) ...ovat edelleen isis-aatteen lumoissa
c) ...ovat valinneet väkivaltaisen ideologian
d)... eivät muuten olisi tulossa, mutta kun se kalifaatti kaatui
e) ...ovat aivopestyjä,
f) ...ovat potentiaalinen turvallisuusriski.
g) ...ovat islaminuskoisia (heitä on jo ihan liikaa)

Lyödäänkö veto? ISIS-akat tulevat Suomeen ja heille asennetaan jalkapannat. Koska todisteita juuri heidän tekemistä julmuuksista ei ole, eikä isis-aatteen kannatus, saati myönteinen ajatus vääräuskoisten silpomisesta ole rikollista, (vaikka Suomessa jo islamiin torjuvasti suhtautuminen on häpeällistä ja ulkopuolelle sulkevaa), niin pannasta luovutaan ja nämä "naiset" saavat täyden vapauden ja elatuksen. Koska ihmisoikeudet.

IS:n linkki aiheesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000006142058.html
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Väkivallantarkastaja
Mestarietsivä Pedersen
Viestit: 901
Liittynyt: Ke Kesä 20, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Väkivallantarkastaja »

Silli kirjoitti:Jos siis haettaisiin lapset äiteineen, mitä tapahtuisi niille suomalaisnaisille, joilla ei ole yhtään (ainakaan biologista) lasta tai joiden kaikki lapset ovat jo täysi-ikäisiä.
Enpä usko, että sitä tilannetta tulee vastaan, ettei niitä lapsia olisi. Eiköhän Kalifaatissa ole pantu tiineeksi jokainen nainen, joka on vain sinne saatu.
Marttyyrikohtaloni on verrattain mitätön. En viitsi uhriutua.

Kujakatti
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Joulu 10, 2014 1:08 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Kujakatti »

Opiskelukavereihini kuului tällainen "Sanna". Meni naimisiin muslimin kanssa, teki oitis kaksi lasta, jotta mies saisi oleskeluluvan. Kauhea mussutus, kun lupaa ei tullut, joten kolmas ja neljäs lapsi tuloilleen. Alkoi pukeutua huiviin ja muuttui luonteeltaan vihamieliseksi meitä muita kohtaan. Lopetti opiskelun ja jäi kotiäidiksi. Olen kuullut, että katosi Suomesta miehineen ja lapsineen neljä vuotta sitten. Ikinä en päästäisi häntä takaisin Suomeen, niin täysin täyskäännöksen hän teki elämässään ja elämänasenteessaan. He ovat todella uhka yhteiskunnallemme. Jouduin näkemään videon, jossa Isis-taistelija hakkaa rajusti pientä lasta äidin katsoessa rauhallisesti vieressä. En tiedä mitä näistä lapsistakaan tulee, kun kasvavat.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

Kujakatti kirjoitti:Olen kuullut, että katosi Suomesta miehineen ja lapsineen neljä vuotta sitten.
Suomihan ei ole Pohjois-Korea, vaan täältä voi halutessaan muuttaa pois. Viimeisen parinkymmenen vuoden ajan noin 7000-11 000 ihmistä on muuttanut vuosittain Suomesta ulkomaille. Maailmassa on erilaisia maita, kulttuureita ja ilmastoja. Ihmisten ja perheiden kannattaa vakavasti miettiä, millaisessa ympäristössä haluaa elää ja esimerkiksi lapsiaan kasvattaa. Jokaisessa paikassa on etunsa ja haittansa.
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Kujakatti
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 35
Liittynyt: Ke Joulu 10, 2014 1:08 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Kujakatti »

Tottakai saa muuttaa, sitähän ei kukaan voi kieltää. Jäi mainitsematta, että viimeisin tieto oli, että Turkkiin menivät ja miehensä oli radikalisoitunut Suomessa. Silloinhan sieltä pääsi vielä Syyriaankin.

Marokonsoturi
Charlien Enkeli
Viestit: 1870
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 3:38 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Marokonsoturi »

Kujakatti kirjoitti:Tottakai saa muuttaa, sitähän ei kukaan voi kieltää. Jäi mainitsematta, että viimeisin tieto oli, että Turkkiin menivät ja miehensä oli radikalisoitunut Suomessa. Silloinhan sieltä pääsi vielä Syyriaankin.
Onko sellaisiakin muslimeja, jotka eivät ole radikalisoituneet? Jokainen muslimi jonka tiedän kannattaa nimittäin shariaa ja sellainen on länsimaisesta näkökulmasta radikaalia ajattelua, siitä tekoihin on kuitenkin onneksi jonkun verran vielä matkaa, mutta ajattelu on kyllä jo valmiina.

Silli
Hercule Poirot
Viestit: 2189
Liittynyt: La Elo 25, 2018 12:28 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Silli »

ISIS-Sannojen ja muidenkin Suomesta pois muuttaneiden myötä on hyvä pohtia, miten Suomi suhtautuu maailmalle pysyvästi muuttaneisiin kansalaisiinsa ja toki muihinkin maailmalla väliaikaisemmin liikkuviin suomalaisiin.

Esimerkiksi Australiassa asuu suomalaisia. Mieleeni tulee yksi suomalaisnainen, joka muutti Australiaan 1960-luvulla ja sai siellä paikallisen miehen kanssa kaksi lasta 1970-luvulla. Näillä lapsilla on Suomen kansalaisuudet, he osaavat suomen kieltä ja heillä on jonkinlaiset suhteet Suomeen. Jos jompikumpi lapsista joutuu Australiassa ongelmiin rikoksiin liittyen, tuleeko Suomen valtion lähteä sinne Australiaan ajamaan kansalaisensa oikeuksia? Entäpä jos maa olisikin vaikka Filippiinit? Ajatellaanpa että Filippiineillä koko elämänsä asunut, mutta Suomen kansalaisuuden omaava 24-vuotias nainen olisi kotimaassaan Filippiineillä tuomittu kuolemantuomioon huumerikoksesta? Pitäisikö Suomen pyrkiä pelastamaan kyseinen Filippiineillä asuva suomalaisnainen varmalta kuolemalta?

Filippiinien suhteen saimmekin jo esimakua, sillä eräs Suomen kansalainen oli siellä hiljattain vankilassa. Tässä tapauksessa kyseinen suomalaisnainen oli kuitenkin elänyt valtaosan elämästään Suomessa, mutta hän on äitinsä puolelta filippiiniläinen, osaa paikallista kieltä ja on muistaakseni Filippiinien kansalainenkin:
Suomalainen Maria Mustonen, 29, vangittiin Filippiineillä kesällä 2017 epäiltynä huumausainerikoksista. Mustonen vietti vangittuna lopulta yli vuoden. Hänet vapautettiin syyskuussa.

Lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/fil ... #gs.ifx1do
Itse asiassa on hyvin tavallista, että eri puolilla maailmaa joudutaan kiinniottamaan ja tuomitsemaan ulkomaalaisia rikollisia. Suomen vankiloissakin istui vuoden 2018 lokakuussa 275 ulkomaalaista vankeusvankia. Olisiko meidän pitänyt vain silitellä näiden ihmisten päitä ja ostaa heille matkaliput kotimaihinsa pahoitellen ikäviä käänteitä saanutta lomamatkaa Suomessa? Vai oliko oikein, että heidät tuomittiin vankiloihin Suomessa ja tuomion jälkeen osa heistä joutuneet karkoitetuiksi Suomesta?

Monissa maailman maissa tuomiokäytännöt ja oikeuslaitoskin poikkeaa suomalaisista vastaavista. Esimerkiksi kuolemantuomio on edelleen käytössä joissain maissa ja elinkautinenkin voi ihan oikeasti kestää kuolemaan asti. Vieraiden valtioiden kansalaisia on monissa maissa tuomittu niin elinkautisiin kuin kuolemaankin. Mainittakoon esimerkiksi Thaimaassa ensin kuolemaan ja sittemmin elinkautiseen huumerikoksista tuomittu ruotsalainen Kim Eriksson, Thaimaassa kuolemantuomion saanut australialainen Antonio Bagnato, Indonesiassa kuolemaantuomittu porukka (5 kiinalaista, hollantilainen & ranskalainen), Egyptissä kuolemaantuomittu porukka (1 britti, 1 pakistanilainen ja 3 seychelliläistä) jne.

Myös suomalaisia on istunut vankiloissa ympäri maailmaa ja istuu toki tällä hetkelläkin. Muistamme esimerkiksi jenkkivankilassa aikaansa tappaneen valelääkäri Esa Laihon, 50 vuoden vankeustuomion Thaimaassa saaneen nuoren kuopiolaismiehen, pahamaineisessa Carandirun vankilassa Brasiliassa istuneen Juha Vaskun, yhdeksän vuotta brassivankiloissa lusineen Toni Hakalan, reilun vuoden ajan ennen Suomeen siirtoa virolaisvankiloissa istuneen Mikan, venäläisvankiloissa kolmisen vuotta tekojaan miettineen Jan Salon jne.

Alla kuvaus thaimaalaisista vankilaoloista, missä nuori kuopiolaismies sovittaa nuoruudenhölmöilyjään.
Thaimaa on kuuluisa siitä, ettei vankien ihmisoikeuksia juuri kunnioiteta.

– Se vankila oli kansainvälisiä standardeja ajatellen karmea. Poliisivankilassa oli 60 ihmistä yhdessä autotallin kokoisessa sellissä. Hygienia ja terveydenhuolto olivat jotain ihan kamalaa. Täytyy olla hyväkuntoinen kaveri, että selviää siellä hengissä.

Kuukaudet tutkintavankilassa kuluivat hitaasti. Kaikki vangit eivät mahtuneet nukkumaan pienissä ja kuumissa selleissä. Ruoka oli kuvottavaa: kananjalkasoppaa, kalanpääsoppaa tai likaista riisiä.

– Normaali ihminen ei selviä, jos apua ei tule ulkopuolelta. Kävimme ostamassa ruokaa ja tallettamassa rahaa vankilan myymälän tilille, jotta hän selviäisi.

Lähde: https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nuo ... #gs.ig0z77
Entäs sitten pitkin maailmaa pyörivät Suomen kansalaisuuden omaavat elämäntapaseikkailijat ja päihdeongelmaiset? Kuinka aktiivisesti Suomen valtion pitäisi heitä maailmalta pelastaa? Pitäisikö perustaa maailmanlaajuinen etsivän paapomisen erityistyöryhmä, joka lentelisi ympäri maailmaa vaikeuksiin joutuneita suomalaisia etsimässä? Esimerkiksi Thaimaassa on huomattavan paljon rahattomiksi ajautuneita suomalaisia kuten esimerkiksi Jari ja samoin Espanjan Fuengirola tunnetaan kodittomien suomalaisten suurempana keskittymänä. Toki erilaisiin vaikeuksiin, rahapulaan, väkivaltaisiin perhehelvetteihin, päihdekoukkuihin ja moniin muihinkin kiipeleihin on maailmalla ajautunut suomalaisia ties kuinka monessa maassa. Viime vuonna saimme seurata Suomen kansalaisen Tiina Jauhiaisen erikoista seikkailua Dubain prinsessan seurassa. Tiina Jauhiainen on itse kertonut mm. Kalevalle, että hän oli valmis uhraamaan henkensä Dubain prinsessa Latifan puolesta. Hieman mietityttää sekin, että Jauhiainen oli ennen seikkailua asunut Dubaissa vuodesta 2001 lähtien ja tätä ennen Lontoossa vuosina 1997-2001. Kun Iisalmelta maailmalle muuttanut Tiina Jauhiainen oli vangittuna Arabiemiraateissa ja häntä oman kertomuksensa mukaan uhkailtiin jopa kuolemantuomiolla ja elinkautisella, niin mikä olisi ollut Suomen rooli Jauhiaisen kohdalla, mikäli hän ei olisi päässytkään vapaaksi niin pian kuin pääsi. Ajatelkaapa - nainen oli asunut yli 20 vuotta ulkomailla (maksamatta varmaankaan penniäkään veroja Suomeen) ja vapaaehtoisesti hakeutunut mukaan operaatioon, jossa oli valmis uhraamaan oman henkensä. Miten paljon Suomen valtion olisi pitänyt käyttää resursseja tämän Tiinan pelastamiseksi esim. elinkatistuomiolta?

Mitäs minfolaiset ajattelevat, pitäisikö Suomen jollain tavalla asettaa rajoja sille, millaisia kriteereitä voisi maailmalla suoritettaville Suomen kansalaisten pelastusoperaatioille asettaa?
Kauden kalasuositus: Jalostajan Saaristosilli & Sipulisilli

Pippuri
Aloitteleva besserwisser
Viestit: 45
Liittynyt: Pe Syys 18, 2015 4:50 pm

Re: Isis-vaimo Sanna haluaa palata Suomeen

Viesti Kirjoittaja Pippuri »

'Sosiaalietiikan professori Jaana Hallamaa Helsingin yliopistosta sanoo, että kysymyksessä törmäävät eri käsitykset lasten oikeuksista, vanhempien velvollisuuksista ja siitä, mihin asti yhteiskunnan vastuu ulottuu.
– Kriisialueelle vapaaehtoisesti lähteneet naiset ovat käyttäneet Suomen yhteiskunnan heille suomia oikeuksia lähtiessään lastensa kanssa kriisialueelle, mutta nyt he ovat tilanteessa, jossa he eivät pysty takaamaan lapsilleen minkään tyyppistä hyvää elämää."

Kriisialueelle lähteneet Isis-vaimot eivät pystyneet takaamaan lapsilleen hyvää elämää siinä vaiheessa, kun päättivät lähteä lapsineen kriisialueelle tai synnyttää lapsia siihen helvettiin. Parasta mitä Suomen yhteiskunta olisi voinut lasten hyvä ja etu silmälläpitäen tehdä, olisi ollut huostaanottaa heidät jo ennenkuin mielipuolet äitinsä veivät lapset muiden sekopäisten ääri-islamistien terroristien joukkoon kieroonkasvattamalla myös omat lapsensa. Mikä hirviö tekee tällaista omalle lapselleen? Hampaaton suomalainen yhteiskunta oli kykenemätön tuolloin puuttumaan tilanteeseen eikä lapsiasiainvaltuutettu ollut tuolloin huolissaan lapsista. Nyt kun nämä ovat äitiensä äärimmäisen pahuuden vuoksi joutuneet helvettiin ja tulleet siellä aivopestyiksi samaan pahuuteen, niin nyt sitten huolestutaan. Lapsiasiainvaltuutettu ym. ns. humanistitahot saisivat nyt keskittyä pitämään huolta ja suojelemaan Suomessa olevia lapsia tältä äärimmäiseltä pahuudelta - sillä saralla peli ei toistaiseksi vielä ole menetetty. Näiden ääri-islamistien tuomisesta Suomeen ei hyvä seuraa

Vastaa Viestiin