Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvojat: Raid, Moderaattorit

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Syys 02, 2019 7:07 pm

Oikeus jätti miehen junan eteen työntäneen irakilaisen turvapaikanhakijan tuomitsematta, koska tämä osoittautui mielisairaaksi
2.9.2019 17:33Petri Saarela


Irakilainen turvapaikanhakija vältti Itävallassa vankilatuomion, koska hänet on todettu mielisairaaksi. Hänet täytyy kuitenkin sijoittaa laitokseen, joka on tarkoitettu mieleltään epänormaaleille lainrikkojille, koska hän ei saa pakolaismajoituksessa terapiaa.

20-vuotias irakilainen turvapaikanhakija oli tänään Wienissä oikeuden edessä vastaamassa tekemästään rikoksesta. Vuonna 2015 suuren siirtolaisvyöryn aikana Itävaltaan saapunut irakilaismies työnsi toukokuun 8. päivä miehen junan eteen Wienissä. Sattumus lähes vei uhrin jalan.

Wochenblickin mukaan oikeus jätti kuitenkin miehen tuomitsematta, sillä tämä kärsii paranoidisesta skitsofreniasta.

Irakilainen oli matkalla kuntosalille, kun hän törmäsi maanalaisessa uhriin. 36-vuotiaalla uhrilla oli aurinkolasit ja nappikuulokkeet päässään, minkä väitetään liipaisseen irakilaisen turvapaikanhakijan psykoottisen toiminnan.

– Hän nosti nokkaansa. Luulin hänen ilmaisevan sillä, että hän tietää minun itkeskelevän kotona, irakilainen kertoi.

Irakilainen kertoi olleensa peloissaan ja tehneen tekonsa vastentahtoisesti. Hän myös väitti olleensa tietämätön junan saapumisesta.

– Minä vain työnsin, turvapaikanhakija selitti.

Oikeussalissa seurasi yllättävä näytös, kun 36-vuotias uhri hyväksyi turvapaikanhakijan anteeksipyynnön. Sitten he halasivat.

– En voi vihata häntä, hän on mielisairas, uhri selitti reaktiotaan.

Psykiatrin mukaan irakilainen ei saa tarvitsemaansa mielenterveydellistä terapiaa pakolaismajoituksessa, joten hänet täytyy sijoittaa laitokseen, joka on tarkoitettu mieleltään epänormaaleille lainrikkojille.

https://www.kansalainen.fi/oikeus-jatti ... sairaaksi/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis » La Syys 07, 2019 1:51 pm

Liekö sukua meidän Haitari puukottajalle?
Oikeutta Augsburgissa
7.9.2019 11:26Hannu Sepponen

Augsburg. Kuva High Contrast / Flickr / CC BY 3.0
Augsburgissa on alkanut oikeudenkäynti, jossa mies on syytettynä kuudesta murhayrityksestä.
Murhayritysten näyttämö vuonna 2017 oli Augsburger Allgemeinen mukaan oikeudenkäynti, jossa Haidar A:lle oli juuri langetettu pitkä tuomio aiemmasta murhayrityksestä. Murhayritysten kohteena oli viisi oikeuden tuomaria ja yksi syyttäjä.

Haidar A. on tunnustanut yrittäneensä anastaa poliisin aseen kyseisessä oikeudenkäynnissä. Hän on kertonut olevansa rauhallinen mies, mutta tulistuu, mikäli hänen uskontoaan loukataan.

Näin oli tapahtunut, kun hän kiivastui samassa vastaanottokeskuksessa Hurlachissa asuneelle miehelle, jonka kaulan hän yritti katkaista. Haidar A. on kertonut osaavansa veitsen käsittelyn. Silti teko jäi yritykseksi, vaikka viilto oli 12 senttimetrin syvyinen. Uhri pelastui nopean hätäoperaation avulla.

Syytetty ilmoittaa paenneensa Syyriasta ja tulleensa maahan turvapaikanhakijana.

Aikoi aseen anastettuaan ”aloittaa syyttäjästä”
Kesän 2017 oikeudenkäynnissä saatiin poliisin pistoolia tavoitellut Haidar A. taltutettua useamman miehen voimin. Oikeudenkäynnin kuluessa hän oli jo ehtinyt sylkemään tuomareiden päälle ja heittänyt syyttäjää kengällä.

Viime tiistaina alkaneessa oikeudenkäynnissä hän kertoi aikoneensa aloittaa juuri syyttäjästä, mikäli olisi saanut aseen haltuunsa. Oikeudelle on kerrottu aseen olleen ladattu.

Syytetty sanoi oikeuden vuonna 2017 kohdelleen häntä epäoikeudenmukaisesti. Vastaanottokeskuksen tapauksessa hän oli vain puolustanut itseään, koska hänen uskontoaan oli loukattu.

Mies kertoi liittyneensä ISIS:n riveihin Syyriassa. Hän kertoi arvostavansa muitakin terroristijärjestöjä mainiten muun muassa Hamasin. Haidar A. sanoi ettei vihaa saksalaisia, vaan Saksan oikeuslaitosta ja poliisia.

Uusi oikeudenkäynti jatkuu tiukkojen turvatoimien vallitessa. Syytetty joutuu olemaan oikeudessa kahlittuna sekä käsistään että jaloistaan. Hänelle on oikeussalissa laitettu huppu päähän suojaamaan muita läsnäolijoita sylkemiseltä.
https://www.kansalainen.fi/oikeutta-augsburgissa/

Kuva

Kuva

Kuva

Kuvat: https://www.augsburger-allgemeine.de/au ... 24096.html

Doctor Lecter
Agentti Mulder
Viestit: 12441
Liittynyt: Pe Kesä 22, 2007 9:32 am

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Doctor Lecter » La Syys 14, 2019 12:33 pm

Saksa yrittää estää muslimi­vankien radikalisoitumista monin rajoituksin: Vankilan rukoushetki on saksaksi, jotta kaikki tietävät, mitä sanotaan

Syyriasta palaa vakavasti traumatisoituneita Isisin vieras­taistelijoita ja heidän perheenjäseniään, varoittaa radikalisoitumisen tutkija.
Düsseldorfin vankilassa on noin 800 vankia 64 eri maasta. Hieman yli puolet vangeista on ulkomaalaisia. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)
Düsseldorfin vankilassa on noin 800 vankia 64 eri maasta. Hieman yli puolet vangeista on ulkomaalaisia. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)
Dusseldorfin_vankila.jpg (87.91 KiB) Katsottu 1961 kertaa
DÜSSELDORFIN vankila on uusi ja valoisa, mutta se ei tee siitä erityisen viihtyisää.

Täällä tärkeintä on turvallisuus. Käytävästä toiseen ei pääse ennen kuin edellinen ovi takana on lukossa. Kirjastossakin vapautta on vain rajatusti. Sitä, mitä vanki lukee, valvotaan.

Kirjaston peräseinällä on hyllyllinen Koraaneja.

Periaate turvallisuudesta koskee myös uskontoa. Vangeilla on uskonnonvapaus, mutta sitä rajoitetaan, mitä uskonnollisia tekstejä tai Koraanin versioita saa lukea, Mustafa Doymuș kertoo.

Rajat sille, miten muslimi voi harjoittaa uskontoaan vankilassa, määrittelevät vankilassa työskentelevät islamintutkijat. Doymuș on heistä yksi.
Islamasiantuntoja Mustafa Doymuș neuvoo saksalaisvankiloita islamiin ja muslimivankeihin liittyvissä kysymyksissä. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)
Islamasiantuntoja Mustafa Doymuș neuvoo saksalaisvankiloita islamiin ja muslimivankeihin liittyvissä kysymyksissä. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)
Dusseldor_vankila2.jpg (61.83 KiB) Katsottu 1961 kertaa
VANKILAT ja islam ovat Saksassa herkkä aihe. Muslimivankien määrä kasvaa, ja vankilassa he ovat erityisryhmä.

Vankila saattaa radikalisoida, ja muslimivangit muodostavat vankilan näkökulmasta riskin. Yksi esimerkki vankilassa radikalisoitumisesta on terrori-isku ranskalaisen satiirilehden Charlie Hebdon toimitukseen Pariisissa vuonna 2015. Sen tekijät verkostoituivat toisiinsa vankilassa, sanoo Nordrhein-Westfalenin oikeusministeri Peter Biesenbach.

Biesenbach on vankilassa esittelemässä toimittajille osavaltion työtä radikalisoitumisen ehkäisemiseksi.

Radikaalien muslimivankien määrän ennakoidaan kasvavan, Biesenbach sanoo. ”Tämän osavaltion vankiloissa on tällä hetkellä 32 radikaalia islamistia.”

Heidät pidetään erillään paitsi toisistaan myös muista muslimeista. Toisaalta vankila on aina hyvin erityinen paikka oloiltaan ja siksi riskialtis paikka radikalisoitumiselle, Biesenbach sanoo.

”Vangin eristäminen voi jo sinällään radikalisoida. Siksi koulutamme sekä henkilökuntaa että vankeja. Vangeille täytyy tarjota apua irtaantua radikaaleista verkostoista.”

SAKSAN runsasväkisimpään osavaltioon Nordrhein-Wesfaleniin perustettiin vuonna 2016 Zentrum für Interkulturelle Kompetenz der Justiz -keskus, jonka neljä islamin asiantuntijaa auttavat työkseen tuomioistuimia ja vankiloita islamiin liittyvissä kysymyksissä.

”Meiltä voi vaikka kysyä, mitä vanki on kirjoittanut arabiaksi sellin seinään tai mitä vangin lukema kirja käsittelee. Ja tietenkin vangit voivat keskustella kanssamme islamista”, Doymuș sanoo.

Moni tietää lopulta varsin vähän omasta uskonnostaan. ”Keskusteluissa huomaa myös, että varsinkin ulkomaalaiset vangit ovat yksinäisiä. Heillä ei ole Saksassa perhettä, joka kävisi tapaamassa.”

Doymuș kertoo, että islamin asiantuntijat ja vankilan muut integraatiotyöntekijät voivat estää kulttuurieroista johtuvat vankien keskinäiset sekä vankien ja vankilatyöntekijöiden konfliktit.

”Moni ei huomaa, miten vahvasti kristinusko on institutionalisoitunut vankilaan”, Doymuș sanoo. ”Kyse on esimerkiksi juhlapyhien vietosta.”

PÄÄASIA on kuitenkin estää ja havaita radikalisoituminen.

Merkkejä on erilaisia. Joku vetäytyy joukosta. Joku alkaa syytellä muita siitä, etteivät nämä ole oikeita muslimeja, Doymuș sanoo.

Eräs vanki nukkui lattialla. Hän valmistautui koviin oloihin.

”Tällainen vanki ei radikalisoidu vain siksi, että on vankilassa poikkeuksellisissa oloissa. Useimmilla on entuudestaan yhteys radikaaleihin verkostoihin.”

DÜSSELDORFIN vankilassa on nyt noin 800 vankia 64 eri maasta. Varsinaisista vangeista ulkomaalaisia on 55 prosenttia, tutkintavankeudessa olevista 75 prosenttia.

Nordrhein-Westfalenissa noin joka viides vanki on muslimi, Doymuș sanoo.

Sekä ulkomaalaisten vankien että muslimivankien määrä on viime vuosina kasvanut koko Saksassa. Ulkomaalaisista eniten on puolalaisia, tunisialaisia, libyalaisia, tšekkejä ja georgialaisia.

Ulkomaalaisten osuuden kasvu tuo ongelmia, sillä vankilat eivät lähtökohtaisesti ole kovin suvaitsevaisia paikkoja, Doymuș toteaa.

”Toisaalta esimerkiksi uusnatsi ja islamisti voivat löytää radikaaliudestaan yhteisen nimittäjän.”

Juuri nyt huomio kaikkialla Euroopassa on Syyriasta ja Irakista palaavissa Isisin vierastaistelijoissa ja siinä, miten vierastaistelijoiden kotimaiden tulisi toimia Isis-taistelijoiden puolisoiden ja lasten kanssa.

Saksan kansalaisia on lähtenyt Syyriaan noin tuhat, ja Saksaan on palannut noin 300 vierastaistelijaa. Syyriassa ja Irakissa on vangittuna eri arvioiden mukaan noin 60–70 saksalaista Isis-taistelijaa.

Itä-Syyriassa al-Holin leirillä on noin 110 saksalaista lasta ja ainakin 90 aikuista naista. Tähän asti Saksa on monen muun maan tavoin auttanut hyvin pidättyväisesti perheenjäsenien paluuta kotimaahan. Oikeus kuitenkin velvoitti Saksan hakemaan al-Holin leiriltä neljä orpolasta.

Samaan aikaan Saksa on muuttanut lakia niin, että vierastaistelijoiksi lähtevät menettävät Saksan kansalaisuuden, jos heillä on myös jonkin muun maan kansalaisuus. Laki ei kuitenkaan toimi takautuvasti.

SAKSAN vankilat eivät ole riittävästi varautuneet vierastaistelijoiden paluuseen, sanoo vankilaviranomaisten kanssa yhteistyötä tekevä Bielefeldin ylipiston konfliktientutkimuksen professori Andreas Zick.

”Ensinnäkään emme tiedä, missä kunnossa vierastaistelijat palaavat. Sen kuitenkin tiedämme, että he kärsivät vakavista posttraumaattisista häiriöistä. Arviota siitä, mikä on paras tapa käsitellä heitä, ei ole.”

Toimimatta jättäminen ei silti ole vaihtoehto, Zick sanoo. Palaajat ovat vakava turvallisuusriski.

Al-Holin leirillä olevat naiset ja lapset ovat syvästi traumatisoituneita ja myös radikalisoituneita, Zick sanoo. ”Sitä, missä oloissa he aiheuttaisivat turvallisuusuhkan palattuaan, on vaikea nykyisillä tiedoilla arvioida.”

Radikalisoituminen on prosessi, Zick sanoo. Prosessia on vaikea päästä seuraamaan. Siksi myös ymmärrystä siitä, mitkä tekijät suojaavat ihmisiä radikalisoitumiselta, on vaikea saada. ”Merkittävä rooli radikalisoitumisessa on ihmisen kohtaamalla kriisillä.”

Vankilat ovat radikalisoitumisen ehkäisemissä sikäli merkittäviä paikkoja, että niissä ihminen on jatkuvassa tarkkailussa.

”Mutta jo se, että muslimit leimataan uhkaksi, lisää radikalisoitumista.”

ISISIN joukkoihin lähteneiden radikalisoitumisprosesseissa on kyse uudenlaisesta ilmiöstä, Zick sanoo.

Sosiaalinen media ja Youtube ovat olleet tehokkaita välineitä yllyttäjille. Muutamilla saksalaisilla taitavasti somea käyttäneillä radikaaleilla imaameilla on ollut paljon vaikutusvaltaa Isisin värvääjinä. Syyriaan on lähtenyt jopa teinityttöjä.

Isisin joukoissa on ollut näkyviä saksalaishahmoja, jotka ovat tehneet tuhoisia itsemurhaiskuja ja videoituja teloituksia.

”Ryhmädynamiikalla on tärkeä osa radikalisoitumisessa”, Zick sanoo.

Radikalisoitumisesta tarvitaan lisää tietoa, ja samaan aikaan tarvittaisiin myös keskustelua siitä, millainen muslimi on normaali muslimi ja missä tällaista normalisointia tuotetaan, Zick sanoo.

”Kysymys liittyy oleellisesti siihen, mitä tarkoitamme radikalisoitumisella. Ongelma konkretisoituu esimerkiksi kun pohditaan, millainen uhka vierastaistelijoiden puolisot ja lapset ovat.”

DOYMUȘIN työnä on määritellä vankilan arjessa sitä, mitä muslimi saa tehdä. Perjantairukoukset ovat esimerkiksi aina saksaksi, jotta kaikki tietävät, mitä niissä sanotaan, vaikka vankilassa on myös arabiaa puhuvia työntekijöitä.

”Vankilassa voi harjoittaa uskontoaan, mutta vankilan arki ei kulje esimerkiksi rukousaikojen mukaan. Mutta ei se kulkisi työelämässäkään, eikä siinä ole mitään erikoista.”

Stuttgartin vankilan johtajan Beate Petersin näkökulmasta muslimivangit eivät ole vankilan suurimpia ongelmia, vaan sitä ovat vankien mielenterveysongelmat ja niiden hoitaminen.

Vankilan ulkomaalaisiin vankeihin liittyy paljon suurempiakin ongelmia kuin heidän uskontonsa, Peters sanoo. Kyse on siitä, miten ulkomaalaisten kanssa toimitaan vapautumisen jälkeen.

”Osa on tullut Saksaan turvapaikanhakijoina, ja kyse on siitä, millaisin edellytyksin he jäävät Saksaan, ja jos jäävät, miten integroida heidät osaksi yhteiskuntaa.”
Monikulttuurisessa vankilassa työskentelee useita integraatiotyöntekijöitä, ja vankilan henkilökunta voi kysyä neuvoja islamasiantuntijoilta. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)[/quote]
Monikulttuurisessa vankilassa työskentelee useita integraatiotyöntekijöitä, ja vankilan henkilökunta voi kysyä neuvoja islamasiantuntijoilta. (KUVA: CHRISTIAN T. JØRGENSEN)[/quote]
Dusseldorfin_vankila1.jpg (75.63 KiB) Katsottu 1961 kertaa
Helsingin Sanomat
9.9. 2:00, Päivitetty: 9.9. 6:11
...jonka neljä islamin asiantuntijaa auttavat työkseen tuomioistuimia ja vankiloita islamiin liittyvissä kysymyksissä.
Heitä ei tarvittaisi jos Saksa olisi se "Ein Volk, Ein reich Ein Führer" -tyyppinen kansakunta. Mutta nyt kun Saksa on höystetty väkisin ympätyllä "monikulttuurilla", johon kuuluu runsaasti ja pääosin äärimonokulttuurin omaavia nuoria miehiä islaminuskoisista kehitysmaista.
- Mutta koska he ja vain he tekevät/saavat aikaan varauksetta ihailtavan monikulttuurin, niin sillä mennään.
Monikulttuurisessa vankilassa...
Ihanaa. Nyt vankiloissakin voi nähdä värikkäitä vaatteita, kuulla iloista puheensorinaa ja rumpuryhmien pärinää.
Syyriasta palaa vakavasti traumatisoituneita Isisin vieras­taistelijoita ja heidän perheenjäseniään...
Miksi tälläinen sallitaan? Kenen etuja se palvelee? Siis muiden kun islamin.
”Keskusteluissa huomaa myös, että varsinkin ulkomaalaiset vangit ovat yksinäisiä. Heillä ei ole Saksassa perhettä, joka kävisi tapaamassa.”
Niin siinä käy kun maahan otetaan näitä "17-vuotiaita" nuoria miehiä kymmenin tuhansin. Perheet pitää nyt saada Saksaan, että voitaisiin jäjestää perhetapaamisia. Halvemmaksi tulisi lähettää nämä "17-vuotiaat" takaisin sinne mistä ovat tulleetkin, mutta sehän ei käy koska ihmisoikeudet.
- Ehkä tämä yksinäisyys teki heistä rikollisia. Aivan kuten Suomessa, jossa lasten raiskauksien syyksi kerrottiin mm. poliitikon toimesta se, että "näillä nuorilla miehillä ei ollut mitään tekemistä".
Joku alkaa syytellä muita siitä, etteivät nämä ole oikeita muslimeja...
Eihän oikeat muslimit edes tee rikoksia. Oikeat muslimit ovat kuten islam. Puhtaita ja valkoisia.
Varsinaisista vangeista ulkomaalaisia on 55 prosenttia, tutkintavankeudessa olevista 75 prosenttia.
Nämä luvut kuvaavat hyvin sitä mikä väestöryhmä tekee eniten rikoksia. Mutta tietysti tämä kielletään tai sitä vähätellään.
”Ensinnäkään emme tiedä, missä kunnossa vierastaistelijat palaavat. Sen kuitenkin tiedämme, että he kärsivät vakavista posttraumaattisista häiriöistä. Arviota siitä, mikä on paras tapa käsitellä heitä, ei ole.”
Tiedetään, mutta sitä ei saa sanoa eikä tehdä: Luoti päähän!
Aina kun kuulen sanan suvaitsevaisuus, poistan varmistimen!

Avatar
sikakoira
6 miljoonan dollarin mies
Viestit: 4715
Liittynyt: Ke Kesä 07, 2017 8:50 am

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja sikakoira » Su Syys 15, 2019 9:09 am

Nyyhk
A theory from a group of scientists is just that: a theory. Believing the opinion of that group without critical verification is just that: belief.
Dr John Lee

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Syys 24, 2019 3:56 pm

Kolme neljästä syyrialaisesta toimeentulotuen saajia
24.9.2019 11:53Hannu Sepponen


Kolmansien maiden siirtolaisia elää Saksassa pitkälti tukitoimien varassa.
Työikäisistä oleskeluluvan Saksassa saaneista syyrialaisista 75 prosenttia elää toimeentulotuen varassa, kertoo Welt. Työttömyysaste on 44 prosenttia, minkä lisäksi monet työskentelevät palkalla, joka ei riitä elämiseen.

Afgaaneista 43 prosenttia on toimeentulotuen varassa työttömyyden ollessa 26 prosenttia. Saksalaisten työttömyysaste on noin 4 prosenttia ja kaikkien ulkomaalaisten reilut 12 prosenttia.

Halpatöissä olevien lisäksi toimeentuloturvaa saavat nekin, jotka osallistuvat integraatiokursseille tai ammattiin liittyviin kieliopintoihin. Heitä ei lueta työttömiksi vaan vajaatyöllisiksi.

Kaikista toimeentulotuen saajista 63,6 prosenttia oli Saksan kansalaisia, 10,5 prosenttia syyrialaisia, turkkilaisia 4,2, irakilaisia 2,5, afgaaneja 2,2 ja bulgaareja 1,6 prosenttia.

”On saatu ”maahanmuutto” sosiaaliturvajärjestelmään.”

Tilastotiedot esitteli liittopäiville Saksan työministeriö liittopäiväedustaja René Springerin (AfD) pyynnöstä. Tämä toteaa, että esitetyn valossa eivät toiveet ammattityövoiman saamisesta turvapaikanhakijoista ole toteutuneet. Sen sijaan on saatu ”maahanmuutto” sosiaaliturvajärjestelmään, hän sanoi.

https://www.kansalainen.fi/kolme-neljas ... en-saajia/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis » La Syys 28, 2019 8:11 am

Mitä Saksassa oikein tapahtuu – vasemmisto flirttailee juutalaisvihalla ja syyttää ihmisvihamielisyydestä konservatiiveja


Saksassa kaikki totutut käsitykset ovat menneet päälaelleen. Juutalaisviha on palannut kaupunkien kaduille, mutta siitä vastaa nyt äärivasemmisto. Punavihreä vasemmisto demareita myöten lietsoo oikeiston syrjintää. Oikeistopuolue puolustaa juutalaisia, mutta saa kuulla olevansa epädemokraattinen ja ihmisvihamielinen.


Suomalainen, Berliinissä asuva toimittaja Pertti Rönkkö julkaisi eilen Facebook-seinällään peräti kolme linkkiä saksalaiseen uutismediaan, joista käy ilmi, että vasemmiston ja muslimien juutalaisviha on Saksassa salonkikelpoista, mutta sen kritisointi ei.

Berliinin kaupunki on myöntänyt luvan juutalaisvastaiselle ja antisemitistiselle mielenosoitukselle Brandenburgin portin edessä, Bild-lehti uutisoi. Solidaarisuudenosoitukseksi palestiinalaisille nimetyn tapahtuman vetonauloja ovat Israelia vastaan tuntemastaan vihasta ja antisemitismistaan tunnetut räppärit, jotka vaativat lauluissaan mm. Tel Avivin pommittamista. Israelin Berliinin suurlähetystö ja Saksan hallituksen antismitismivaltuutettu vaativat mielenosoituksen kieltämistä, Rönkkö referoi.

Tänään Rönkkö linkkasi BZ-lehden juttuun, jonka mukaan Berliinin sisäministeri Andreas Geisel (sd) kielsi viime hetkellä kahden juutalaisvihan täyttämisistä lauluistaan tunnetun räppärin esiintymisen Brandenburgin portilla.

Afd:n jäsenet eivät saa pitää rauhallista kokousta – eivät vaikka olisivat juutalaisia
Muslimimaahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva kansalliskonservatiivinen AfD-puolue (Vaihtoehto Saksalle) on vasemmiston lempi-inhokki. AfD on ollut huolissaan muslimimaahanmuuttajien antisemitismistä, ja puolueessa vaikuttaa myös juutalaisia.

Vasemmistolaisten mielestä näillä juutalaisilla ei ole poliittisia perusoikeuksia kokoontua.

– Ei juutalaisia hotelliin, koska he ovat AfD:n jäseniä – uutisoi Rhein-Neckar Zeitung. tapauksesta, jossa „Naiset oikeistoa vastaan“ -niminen ryhmä vaatii yhdessä vihreiden, SPD:n ja vasemmistopuolue Linken kanssa heidelbergiläistä hotellia perumaan AfD:n sisällä toimivien juutalaisten kokoustilavarauksen. Perusteluksi naisryhmä sanoo, että „AfD on epädemokraattinen, ihmisvihamielinen ja osaksi oikeistoradikaalinen“, Rönkkö kertoo.

Varo joutumasta samaan kuvaan AfD:n puheenjohtajan kanssa
Vaihtoehto Saksalle -puolueen syrjintä ja leimaaminen saa välillä koomisiakin piirteitä.

– Hessenin osavaltion elokuvasäätiön johtaja Joachim Mending sai välittömät potkut oltuaan samassa valokuvassa AfD:n puheenjohtajan Jörg Meuthenin kanssa, Die Welt uutisoi. Yli 300 näyttelijää ilmoitti, että eivät voi jatkaa „imagosyistä“ yhteistyötä AfD:n johtajan kanssa keskustelleen ja samassa kuvassa olevan henkilön kanssa ja vaativat hänen erottamistaan. Kuva oli otetettu ravintolassa, jossa Meuthen ja Mending söivät yhdessä, Rönkkö kertoo.

SUOMEN UUTISET

https://www.suomenuutiset.fi/mita-saksa ... vatiiveja/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Syys 30, 2019 10:16 pm

Saksan sisäministeri: ”Turvallisuus alkaa rajoilta”
30.9.2019 19:32Petri Saarela


Saksan liittovaltion poliisi aikoo lisätä pistokokeina suoritettavia rajatarkastuksia kaikilla rajoilla.
Saksan liittovaltion sisäministeri Horst Seehofer ilmoitti sunnuntaina, että maa tulee lisäämään satunnaisia rajatarkastuksia kaikilla rajoillaan estääkseen sekundääristä siirtolaisuutta. Sekundäärinen siirtolaisuus on kyseessä, kun EU-maiden ulkopuolelta saapunut siirtolainen siirtyy laittomasti EU-maasta toiseen.

– Turvallisuus alkaa rajoilta, DW kertoo Seehoferin sanoneen.

Saksa jatkaa rajavalvontaa maan Itävallan vastaisella rajalla kevääseen 2020 saakka. Itävallan kautta saapuvat laittomat siirtolaiset pitävät Saksan poliisia kiireisenä jatkuvasti.

Saksan vihreiden sisäasioiden tiedottaja Irene Mihalic moitti rajavalvonnan laajentamista vaaralliseksi ja väitti sen antavan ”anti-eurooppalaisen viestin”. Vihreiden tiedottaja oli myös huolissaan siitä, kuinka sisäministeri Seehofer aikoo ratkaista rajavalvonnan laajentamisen ilman poliisien ylityötuntien lisäämistä.

Saksan jatkaessa väliaikaista rajavalvontaa kevääseen 2020 saakka, Norja, Ruotsi, Tanska ja Itävalta jatkavat väliaikaista rajavalvontaansa ainakin 12. marraskuuta 2019 saakka. Ranskan rajavalvonta jatkuu 31. lokakuuta saakka. Edellä mainituissa maissa väliaikainen rajavalvonta on ollut voimassa vuodesta 2015 saakka.

https://www.kansalainen.fi/saksan-sisam ... -rajoilta/

Noir
Alibin satunnaislukija
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Noir » Ke Loka 02, 2019 11:19 am

Saksalainen pakolaisavustaja kertoo turhautumisestaan: ”He haluavat ottaa vastaan apua, mutta eivät jakaa arvojamme”
1.10.2019 19:11Petri Saarela


Saksalainen vapaaehtoinen pakolaisavustaja puhuu syvästä turhautumisesta, mikä johtuu pakolaisten halusta ottaa apua vastaan mutta haluttomuudesta jakaa maan arvoja.
Gabriela B. on toiminut vapaaehtoisena pakolaisavustajana viiden vuoden ajan Hessenissä. Welt-lehdessä Gabriela kertoo kokemuksistaan työssään.

Nainen aloitti pakolaisavustajana idealistisena ja innokkaana auttamaan hädänalaisia. Innokkuus ja idealismi ovat kuitenkin vaihtuneet turhautumiseksi. Hän kokee integraatiohaluisten pakolaisten auttamisen edelleen merkitykselliseksi, mutta samalla häntä vaivaa pakolaisten takertuminen lähtömaidensa arvoihin ja maailmankuvaan.

Gabriela sanoo suoraan, että hänen kokemustensa mukaan monet saapuvat Länteen, koska tietävät saavansa järjestelmältä tukea. Tämä koskee erityisesti isoja lapsiperheitä.

Naiset synnyttävät lapsia ja hoitavat heitä, mutta miehet eivät halua naisten menevän töihin. Yksi syy tähän on miesten pelko, että naiset pääsisivät näin tekemisiin vieraiden miesten kanssa.

Naisesimiestä ei hyväksytty
Gabriela kertoo syyrialaisesta viisilapsisesta perheestä, jonka kanssa hän joutui työssään toimimaan. Mies ei kyennyt hyväksymään sitä, että naisia ja miehiä ei eroteltu toisistaan kielikursseilla. Gabriela yritti saada vaimoa ompelu- ja ruoanlaittokursseille, mutta mieheltä olisi pitänyt saada ensin lupa.

Pakolaisavustaja kertoo myös toisesta pakolaisperheestä, joka halusi jäädä Saksaan. Integraatio saksalaiseen yhteiskuntaan epäonnistui, koska perheen päätä ei saatu työharjoitteluun. Mies ei voinut hyväksyä naisesimiestä.

Rukoushetket työajalla
Gabriela koki usein turhauttavia hetkiä yrittäessään järjestää pakolaisille työpaikkoja.

Frankfurtissa hän sai tehtyä rengasliikkeen kanssa sopimuksen kolmen pakolaisen työsuhteesta. Gabriela sopi pakolaisten kanssa tapaamisen juna-asemalle, mutta miehet eivät saapuneet koskaan paikalle. Miehet kertoivat kaikki oman versionsa syistä.

Yksi miehistä halusi tietää, onnistuisiko islamilainen rukoilu työajalla. Gabriela selitti miehelle, että siihen ei kannata luottaa, sillä Saksassa uskonto on yksityisasia. Mies kertoi ymmärtävänsä Gabrielan kertoman, mutta ei voinut hyväksyä asiaa.

Ei ollut aikaa tehdä töitä
Gabriela yritti saada syyrialaiselle pakolaiselle työpaikan ravintolasta, sillä miehellä oli ravintola-alan työkokemusta Damaskoksesta. Gabriela yritti painostaa tuntemansa ravintoloitsijan antamaan miehelle töitä. Lopulta tilanne eteni niin pitkälle, että syyrialainen pääsi työhaastatteluun. Haastattelussa syyrialainen kertoi, että hänellä ei ole aikaa tehdä töitä – ei ainakaan viikonloppuisin.

Gabriela kysyi myöhemmin syyrialaiselta, mikä meni pieleen. Mies vastasi, että häntä väsyttää.

Monet pakolaiset olettavat saavansa kaiken ilmaiseksi
Gabriela kertoo pakolaisista, joiden oletettiin siivoavan asuntonsa itse. Oletus osoittautui vääräksi. Lopulta työhön jouduttiin palkkaamaan siivousfirma.

– Minusta se oli aivan järjetöntä. Monet pakolaiset oppivat nopeasti, että kaikki on ilmaista, Gabriela toteaa.

Hän kertoo myös toisenlaisesta tapauksesta, eritrealaisesta miehestä, joka halusi kovasti tehdä töitä hankkiakseen itse toimeentulonsa.

– Niin ikävältä kuin se kuulostaakin, tällaiset ovat poikkeustapauksia. Suurin osa niistä, joiden parissa teen töitä, eivät anna syytä riemuun.

https://www.kansalainen.fi/saksalainen- ... arvojamme/

Noir
Alibin satunnaislukija
Viestit: 108
Liittynyt: Ti Huhti 17, 2012 9:55 pm

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Noir » Pe Loka 04, 2019 2:38 pm

Vaarallinen turvapaikanhakija on osoittautunut myös kalliiksi – Krefeldille jo lähes 300 000 euron kustannukset tänä vuonna
3.10.2019 21:50Hannu Sepponen

Krefeldissä Düsseldorfin lähellä on eräs turvapaikanhakija tullut kaupungille erittäin kalliiksi. Vaarallisena pidettyä miestä vahtii kaksi turvamiestä vuorokauden ympäri. Kustannukset ovat 42 000 euroa kuukaudessa. Kaupunginjohto valittelee, ettei asialle toistaiseksi voida mitään. Mies oli myös otettava vastaan kun Krefeld sijoituspaikaksi osoitettiin.
Aiemmissa vastaanottokeskuksissa jo vaaralliseksi osoittautunut mies saapui Krefeldiin viime vuoden lopulla, kertoo RP Online. Valvonnasta aiheutuneet kustannukset maaliskuusta heinäkuun loppuun ovat olleet 42 000 euroa kuussa. Yhteensä kuluja tähän mennessä on aiheutunut 270 000 euroa. Sen lisäksi kaupunginraati eli valtuusto hyväksyi lisäyksiä vuoden loppuun 104 000 euroa.

Asian esittelystä vastuulliset ylipormestari Frank Meyer ja raatimies Philibert Reuters eivät voineet muuta kuin esitellä lisämenot. Asia ei herättänyt raadin piirissä ihmettelyä. Vain sitoutumaton raatirouva Ruth Brauers hämmästeli suuria kustannuksia.

Kaupunginkamreeri Ulrich Cyprian myöntää, että kustannukset ovat korkeat. Kaupunki ei voi torjuakaan sijoitettavaa henkilöä. Lisäksi kaupunki on vastuussa kaikkien keskukseen sijoitettujen ja työntekijöiden turvallisuudesta.

Esille on noussut kysymys, eikö riittäisi yövalvonta, jonka kustannukset olisivat kolmasosa nykyisestä. Tähän tarvittaisiin ainakin uusi uhka-arvio. Myös toivotaan Nordrhein-Westfalenin osavaltion osallistuvan kustannuksiin.
https://www.kansalainen.fi/vaarallinen- ... na-vuonna/

Halvemmaksi tulisi pätkä köyttä, mutta kun ne ihmisoikeudet.

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis » To Loka 17, 2019 4:53 pm

Naapurissa tapahtunut, mutta koska ei ole olemassa ketjuja ulkomaalaisten rikokset ulkomailla niin laitan tähän :wink:
Naisen polttamisyrityksestä syytettynä ollut irakilainen nauroi oikeudessa
14.10.2019 17:22Petri Saarela


Irakilaista uhkaa Belgiassa 40 kuukauden vankeusrangaistus, mutta siitä huolimatta miestä nauratti oikeudessa.
Irakilainen pakolainen ei ollut vaikuttunut siitä, että hän saattaa joutua 40 kuukaudeksi vankilaan aiottuaan sytyttää tyttöystävänsä tuleen Belgiassa. Tuomari piti miehen käytöstä ongelmallisena, kertoo kertoo Het Laatste Nieuws. Oikeudenistunnossa tarvittiin tulkkia, joka käänsi koko istunnon syytetylle arabiaksi.

Kaikki on väärinkäsitystä
Tapaus sattui toukokuun puolessa välissä Ghentissä naisen kotona. Mies otti öljylampusta polttoaineen ja kaatoi sen tyttöystävänsä päälle.

Miehen mukaan tarkoitus ei suinkaan ollut sytyttää naista tuleen. Kaikki oli tapahtunut toisin. Mies oli oman kertomuksensa mukaan yrittänyt kaataa öljyä itsensä päälle tarkoituksenaan sytyttää itsensä tuleen. Nainen oli herännyt ja rientänyt estämään miehen aikeita, jolloin polttoaine olikin kaatunut naisen päälle. Tämän vuoksi myös sänky oli täynnä öljyä.

Miestä syytettiin myös tyttöystävänsä pahoinpitelystä kepillä. Tähänkin miehellä oli selitys. Mies oli oman kertomuksensa mukaan vain läpsinyt naista kämmenellä, koska ei halunnut tämän menevän myöhään illalla ulos. Mies kiisti myös repineensä naista hiuksista.

”Nauratte vielä?”
Oikeudenkäynnin lopussa tuomari puuttui huvittuneen syytetyn käytökseen.

– Huomaan, että nauratte vielä. Jo pelkästään se on ongelmallista. Teidän tulee ymmärtää, että yhteiskunta on kurkkua myöten täynnä tätä. Tajuatteko lainkaan, mitä tämä kaikki maksaa? Jos luulette, että voitte pelehtiä kanssamme, olette erehtyneet, tuomari Hans De Waele sanoi miehelle.

Syyttäjä vaati miehelle 40 kuukauden vankeusrangaistusta ja 100 euron sakkoa. Tuomio annetaan 23. lokakuuta.
https://www.kansalainen.fi/naisen-poltt ... ikeudessa/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Re: Saksan maahanmuuttopolitiikka, rikollisuus ja jengit

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ma Loka 21, 2019 6:18 pm

"Se on tapahtunut!” – ensimmäinen siirtolaiserä saapui Etiopiasta suoralla lennolla Saksaan
21.10.2019 16:28Petri Saarela


YK:n alainen Kansainvälinen siirtolaisjärjestö (IOM) on ilmoittanut ensimmäisestä tilauslennosta, joka lennättää afrikkalaisia siirtolaisia suoraan Afrikasta Eurooppaan. Seuraavia lentoja on jo aikataulutettu.
IOM Etiopia kertoi viime tiistaina twiitissä ensimmäisestä suorasta siirtolaislennosta Afrikasta Saksaan. Twiitin mukana oli video, jossa näytettiin, kun 154 somalisiirtolaista saapui Kasselin lentoasemalle.

– Se on tapahtunut! Kaikkien aikojen ensimmäisellä YK:n kansainvälisellä siirtolaislennolla Etiopiasta, 154 pakolaista saapui Addis Abebasta Kasseliin Saksan uudelleensijoitusohjelman myötä. Toinen, 220 pakolaista kuljettava lento on jo aikataulutettu marraskuun puoleenväliin, järjestön twiitissä kerrottiin.


IOM Ethiopia

@IOMEthiopia
It happened!🛫
In FIRST EVER @UNmigration international chartered flight from #Ethiopia, 154 #refugees departed from Addis Ababa to Kassel #Germany under the German #Resettlement program. A second flight is scheduled to depart mid-November with another 220 refugees.

Upotettu video
554
17.59 - 15. lokak. 2019
Twitter Ads -tiedot ja yksityisyys
1 568 ihmistä puhuu tästä
IOM:n Addis Abeban toimisto julkaisi lehdistötiedotteen, jonka mukaan siirtolaisryhmä on osa laajempaa suunnitelmaa.

– IOM on tukenut Saksan maaliskuusta alkaen voimassa ollutta uudelleensijoitusohjelmaa, jonka mukaan 500 Etiopiassa asuvaa pakolaista tulee asuttaa Saksaan. Tätä ohjelmaa koordinoivat yhdessä Etiopian hallituksen Agency for Refugees and Returnee Affairs (ARRA), YK:n pakolaisjärjestö (UNHCR) sekä Saksan liittotasavallan hallitus.

IOM Etiopian toiminnoista vastaava virkailija Milun Jovanovic painotti turvallisen matkustusreitin merkitystä uudelleenasuttamisen onnistumiseksi.

– Pakolaisten uudelleenasuttamisen helpottamiseksi on tärkeää tarjota turvallinen kuljetus, Jovanovic sanoi.

– Olemme iloisia, että pakolaiset saivat nauttia tästä ongelmattomasta ja suorasta tilauslennosta, IOM:n virkailija Jovanovic painotti.

https://www.kansalainen.fi/se-on-tapaht ... a-saksaan/

Iivis
Sherlock Holmes
Viestit: 3008
Liittynyt: Ti Kesä 23, 2015 11:50 am

Saksa syyttää kahta syyrialaista rikoksista ihmisyyttä vastaan

Viesti Kirjoittaja Iivis » Ti Loka 29, 2019 4:43 pm

Saksa syyttää kahta syyrialaista rikoksista ihmisyyttä vastaan - ensimmäinen Syyrian hallinnon tukemaa kidutusta selvittävä oikeudenkäynti alkamassa

Tänään klo 15:20

Saksa on nostanut syytteet kahta Syyrian salaisen palvelun entistä työntekijää vastaan.

Saksa syyttää turvapaikanhakijoina Saksaan saapuneita miehiä, Anwar Raslania ja Eyad al-Gharibia, rikoksista ihmisyyttä vastaan.

Miehet pidätettiin Saksan pääkaupungissa Berliinissä ja eteläisessä Baden-Württembergin osavaltiossa viime helmikuussa Ranskan ja Saksan poliisin yhteisoperaatiossa.

Raslania syytetään 58 murhasta, raiskauksista ja seksuaalisesta väkivallasta. Gharibia syytetään avustamisesta ja yllyttämisestä rikoksiin ihmisyyttä vastaan.

Kumpikin miehistä oli saapunut Saksaan turvapaikanhakijana, toinen vuoden 2014 heinäkuussa ja toinen vuoden 2018 elokuussa. Kumpikin oli poistunut Syyriasta jo vuonna 2012 ja 2013.

Syytteet ovat nyt vihdoin johtamassa ensimmäiseen maailmanlaajuiseen, valtion tukemaa kidutusta selvittävään oikeudenkäyntiin. Saksassa on vireillä lukuisia uusia Syyrian presidentti Bashar al-Assadin hallinnon vastaisia oikeudenkäyntejä.

Oikeuteen ensi vuonna
Raslanin väitetään johtaneen Damaskoksessa vankilaa, jonka kohteena oli Syyrian oppositio.

– Tässä yhteydessä häntä syytetään 58 murhasta, raiskauksista sekä törkeästä seksuaalisesta pahoinpitelystä vankilassa, jossa yli 4000 vankia kärsi ”brutaalista ja massiivisesta kidutuksesta” huhtikuusta 2011 syyskuuhun 2012, syyttäjät sanovat.

Mielenosoittajia jahdanneen Gharibin väitetään avustaneen ja yllyttäneen kahteen murhaan ja ainakin 30 ihmisen fyysiseen pahoinpitelyyn vuoden 2011 syksyllä. Gharibin ja Raslanin oikeudenkäynnit alkavat ensi vuoden alkupuolella.

Syyrian turvallisuusviranomaiset käyttivät voimaa murtaakseen hallituksen vastaiset mielenosoitukset Damaskoksen esikaupunkialueella Doumassa vuonna 2011.

Syyrian sisällissota alkoi maaliskuussa 2011, kun mielenosoittajat vaativat kansalaisvapauksia arabikevään jälkihuumassa. Hallitus vastasi kuitenkin vaatimuksiin heti alusta alkaen raa’alla voimalla.

Viime vuonna Saksan syyttäjät antoivat kansainvälisen pidätysmääräyksen Jamil Hassanista, joka johti Syyrian ilmavoimien tiedusteluyksikköä. Häntä syytetään satojen pidätettyjen murhista ja kidutuksesta.

Syrian Observatory for Human Rights -järjestön mukaan ainakin 60 000 syyrialaista on kuollut kidutukseen tai rankoissa olosuhteissa hallituksen vankiloissa konfliktin alun jälkeen.

– Syyrian salaisella palvelulla oli merkittävä rooli tässä - heidän aikeenaan oli estää mielenosoitusliike niin pian kuin mahdollista, järjestö sanoi.

Lähteet: Guardian, AFP

https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/bc6 ... d7d6ddc383

Avatar
poikani
Sherlock Holmes
Viestit: 3277
Liittynyt: Ti Heinä 05, 2011 8:50 pm
Paikkakunta: ?? ???????

Re: Saksa syyttää kahta syyrialaista rikoksista ihmisyyttä vastaan

Viesti Kirjoittaja poikani » Ti Loka 29, 2019 4:45 pm

Kumpikin miehistä oli saapunut Saksaan turvapaikanhakijana, toinen vuoden 2014 heinäkuussa ja toinen vuoden 2018 elokuussa.
Siellä ei ole näköjään tiedetty jokaisen tulijan taustaa.
????? ?? ??????.

kaarmis
Sammakkoprofessori
Viestit: 467
Liittynyt: To Tammi 10, 2019 5:21 pm

Re: Saksa syyttää kahta syyrialaista rikoksista ihmisyyttä vastaan

Viesti Kirjoittaja kaarmis » Ti Loka 29, 2019 6:04 pm

poikani kirjoitti:
Ti Loka 29, 2019 4:45 pm
Kumpikin miehistä oli saapunut Saksaan turvapaikanhakijana, toinen vuoden 2014 heinäkuussa ja toinen vuoden 2018 elokuussa.
Siellä ei ole näköjään tiedetty jokaisen tulijan taustaa.
No ei Nergejä riitä joka maahan.

Miettijä
Alibin satunnaislukija
Viestit: 125
Liittynyt: La Joulu 05, 2015 3:43 am

Re: Saksa syyttää kahta syyrialaista rikoksista ihmisyyttä vastaan

Viesti Kirjoittaja Miettijä » Ti Loka 29, 2019 6:27 pm

58 murhaa ja raiskausta on pikkujuttu, nyt pitää keskittyä vihapuheisiin ja siihen ettei kulttuuria ja uskontoa vain oteta tähän mukaan

Vastaa Viestiin