Valtionvarainministeri Kulmuni sparrasi esiintymistään veronmaksajien piikkiin - ero!

Tänne keskustelut politiikasta siihen liittyvästä korruptiosta yms.

Valvoja: Moderaattorit

Avatar
Hemmo Paskiainen
Vähänniinkuharrastaja
Viestit: 90
Liittynyt: La Tammi 10, 2015 5:58 pm

Valtionvarainministeri Kulmuni sparrasi esiintymistään veronmaksajien piikkiin - ero!

Viesti Kirjoittaja Hemmo Paskiainen »

Kulmuni käyttänyt runsaasti konsultin apua muun muassa ”viestien sparraamiseen”
– lähes 50 000 euroa laskua ministeriöihin

Harri Saukkomaan viestintäyhtiö Tekir valmensi Katri Kulmunia myös sinä päivänä, jolloin Antti Rinne erosi pääministerin tehtävästä.
POLITIIKKA 2.6.2020 18:08

MINISTERI Katri Kulmuni (kesk) on syksystä 2019 lähtien käyttänyt tiiviisti viestintäkonsultti Harri Saukkomaan yrityksen palveluita.

Kulmunin palvelut on maksanut kaksi ministeriötä. Laskua on arvonlisäveroineen kertynyt noin puolessa vuodessa yhteensä 47 771 euroa.

Tekir Oy on valmentanut Kulmunia esimerkiksi puheen pitämiseen ja esiintymisiin, mutta myös yksittäistä haastattelua varten. Usein Kulmunille sparrausta on antanut Saukkomaa itse.

Tämänkaltaisen valmennuksen lisäksi Saukkomaan yritys on tarjonnut ministerille yksittäisiä lyhyitä konsultointeja, ”sparrauksia”.

Muiden Tekirin konsulttien osalta sparraus on maksanut 350 euroa tunnilta, mutta Saukkomaan konsultoinnin hinta on ollut 700 euroa tunnilta ilman arvonlisäveroa.

Kulmuni on valtiovarainministerinä puhunut verorahojen tarkan käytön puolesta.

Suomen Kuvalehti esitti ministerille useita kysymyksiä hänelle hankituista palveluista. Viiden päivän jälkeen Kulmuni lähetti ainoastaan lyhyen sähköpostikommentin avustajansa välityksellä.

”Ministeri on paljon julkisuudessa ja jokaisessa esiintymisessä on onnistuttava. Esiintymisvarmuus vaatii harjoittelua sekä monimutkaistenkin hallinnonalan viestien tiivistämistä kansantajuisiksi. Siksi on tarpeellista saada esiintymisvalmennusta.”

KULMUNI on ollut viimeisen vuoden aikana paljon julkisuudessa. Kesäkuussa 2019 hänet nimitettiin Antti Rinteen (sd) hallituksen elinkeinoministeriksi, syyskuussa keskustan puheenjohtajaksi.

Joulukuussa nimitetyssä Sanna Marinin (sd) hallituksessa Kulmuni sai valtiovarainministerin salkun.

Elokuun 2019 alussa Tekir ja työ- ja elinkeinoministeriö sopivat viestintävalmennuksen järjestämisestä ministerille. Viestintäjohtaja Mikko Koivumaan mukaan ministeriön sisällä aloite palvelujen ostamiseen tuli Kulmunin esikunnasta.

Tarjousasiakirja kertoo palvelun luonteesta.

”Harjoitukset valmentavat Kulmunia vastaamaan sellaisiin kysymyksiin, joita toimittajat juuri hänen asemassaan toimivilta henkilöiltä kysyvät”, Tekirin tarjouksessa luvataan.

Tarjouksen mukaan konsultit perehtyvät pohjatyönä muiden johtavien poliitikkojen väittelytekniikkaan ja poliittisiin ulostuloihin. Tarkoituksena on siis ollut opastaa paitsi ministerin virkatyöhön liittyvissä tavanomaisissa esiintymisissä, myös poliitikkojen keskinäisissä väittelyissä.

”Valmennuksen tavoitteena on kehittää Katri Kulmunin valmiuksia television keskusteluissa kaksintaistelumaisessa keskustelussa ja puheen pitämisessä”, tarjouksessa kirjoitetaan.

Syksyn aikana Kulmunille ostettiin Tekiriltä myös noin kymmenen tunnin edestä ”lisätyönä” laskutettavaa viestintäkonsultointia. Siitä kuusi tuntia oli Saukkomaan konsultointia.

Kaikkien Kulmunin syksyllä käyttämien palveluiden tarkkoja päivämääriä ei kerrota laskuerittelyissä.

Syyskuun 13. päivänä pidettiin yksi valmennus. Sen hinta veroineen oli 6 076 euroa. Seuraavana aamuna Kulmuni vieraili Ylen Ykkösaamu-ohjelmassa.

Syyskuun loppuun mennessä Tekirille kertyi laskutettavaa ministeriöltä arvonlisäveron kanssa 21 452 euroa.

JOULUKUUSSA yhteydenpito jatkui. Tuolloin Kulmuni sai viestintäkonsultointia laskujen perusteella 13,5 tuntia. Erittelyn mukaan se sisälsi neuvonantoa, analyysiä ja strategista konsultointia.

Lisäksi tiistaina 3. joulukuuta Kulmunille pidettiin valmennus, jonka verollinen hinta oli 6 324 euroa.

Valmennuksen ajankohta herättää kysymyksiä. Tiistai oli hyvin dramaattinen päivä, sillä Antti Rinne erosi tuolloin pääministerin tehtävästä.

Kulmunilla oli asiassa näkyvä rooli: Rinne taipui eroamaan sen jälkeen, kun Kulmuni oli ilmoittanut keskustan luottamuksen loppuneen Posti-jupakan seurauksena. Maanantaina 2. joulukuuta illalla Rinne oli Kulmunin epäselvien lausuntojen jälkeen vaatinut keskustaa kertomaan selvästi, mitä he haluavat.

Tiistaina 3. joulukuuta Kulmuni kommentoi Rinteen asemaa medialle ennen puoluevaltuuston kokousta. Myöhemmin päivällä Rinne jätti eroilmoituksensa tasavallan presidentti Sauli Niinistölle.

Illalla Kulmuni oli Ylen A-studiossa keskustan puheenjohtajan roolissa keskustelemassa hallituksen tulevaisuudesta Rinteen eron jälkeen.

Tekirin lähettämän laskun perusteella Kulmuni oli siis tuona päivänä osallistunut myös yli 6 000 euron hintaiseen valmennukseen. SK kysyi Kulmunilta, liittyikö joulukuinen konsulttipalvelu Rinteen tapaukseen. Kulmuni ei vastannut kysymykseen.

Kaikkiaan joulukuun konsultointien hinta oli veroineen 13 702 euroa.

KYSYMYKSIÄ herättää sekin, miten joulukuun konsultoinnit on laskutettu. Rinteen eropäivänä 3. joulukuuta pidetyn valmennuksen lasku on osoitettu valtiovarainministeriölle, joka on myös maksanut laskun.

Kulmuni ei kuitenkaan ollut vielä tuolloin valtiovarainministeri. Hän toimi elinkeinoministerinä 10. joulukuuta saakka.

Suomen Kuvalehti tiedusteli asiaa molemmista ministeriöstä.

Valtiovarainministeriön viestintäjohtaja Thomas Sund selittää, että VM päätti maksaa toisen ministeriön tilaaman valmennuksen kulut, koska Kulmuni oli laskun saavuttua toiminut valtiovarainministerinä jo jonkun aikaa.

”Toinen vaihtoehto olisi ollut laskuttaa jälkikäteen työ- ja elinkeinoministeriötä, mutta tämä koettiin turhana toimenpiteenä, koska kyse on kuitenkin saman konsernin (valtion) rahoista ja kyseenomainen lasku on joka tapauksessa pieni”, Sund kertoo.

Normaali käytäntö kuitenkin on, että laskun maksaa se, joka on palvelun tilannut.

Sund kertoo, ettei tiedä, mitä valmennus 3. joulukuuta piti sisällään. Tätä tietoa ei ole myöskään työ- ja elinkeinoministeriön viestintäjohtaja Koivumaalla.

Tammikuun 15. päivänä Kulmunia valmennettiin vielä kertaalleen, verolliseen hintaan 6 324 euroa. Tämän valmennuksen sisällöstä laskussa ei ole tarkempaa tietoa.

Valtiovarainministeriö ei tehnyt Tekirin kanssa etukäteen kirjallista sopimusta joulu- ja tammikuun konsultoinneista ja valmennuksista. Valtiovarainministeriö allekirjoitti sopimuksen vasta 4. helmikuuta.

MAALISKUUSSA julkista keskustelua hallitsi koronavirusepidemia. Silloin Saukkomaa ”sparrasi viestejä” Kulmunin kanssa kolmea hallituksen tiedotustilaisuutta varten. Tätä ”strategista konsultointia” annettiin 12., 15. ja 19. maaliskuuta.

Tiedotustilaisuuksissa kerrottiin Suomen varautumisesta pandemiaan. Esimerkiksi 16. maaliskuuta pidetyssä tiedotustilaisuudessa hallitus julisti poikkeusolot Suomeen.

Toinen Tekirin edustaja kävi vielä jälkikäteen läpi maaliskuun 19. päivänä pidetyn tiedotustilaisuuden.

Lisäksi 30. maaliskuuta Saukkomaa sparrasi Kulmunin viestejä Kauppalehden haastatteluun. Seuraavana päivänä toinen Tekirin edustaja suoritti ”Kauppalehden viestien läpikäynnin”.

Maaliskuun viestintäpalveluiden lasku oli veroineen 6 293 euroa.

SK esitti Kulmunille useita kysymyksiä.

Kenen aloitteesta yhteistyö Tekirin kanssa on alkanut? Onko laskutetulla summalla saavutettu sen arvosta hyötyä? Millaista? Kulmuni ei vastannut näihin kysymyksiin.

Ministeriöt korostavat sitä, että ne maksavat viestintäpalveluista, jotka liittyvät ministerin virkatyöhön, eivät poliitikon muuhun rooliin.

Aineiston perusteella herää kuitenkin kysymyksiä Kulmunin saaman palvelun luonteesta.

Oliko syyskuussa 2019 hyödynnetty ministeriön maksamaa palvelua myös keskustan puheenjohtajavaalia varten? Liittyikö joulukuun konsultointi keskustan luottamuspulaan, jota seurasi Antti Rinteen ero pääministerin tehtävästä?

SK kysyi vielä Kulmunin esikunnasta, kiistääkö valtiovarainministeri käyttäneensä konsultointia myös poliittisen menestyksensä varmistamiseen. Molemmissa ministeriöissä Kulmunille työskennellyt erityisavustaja Kari Jääskeläinen vastasi sähköpostitse:

”Kuten aiemmasta vastauksesta käy hyvin ilmi, niin valmennuksissa on kyse ministerin hallinnonalan asioista.”

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖN viestintäjohtaja Koivumaa arvioi, että ministeriön on vaikeaa tarkkaan seurata, mitä tarkoitusta varten konsultointia käytetään.

”Eihän roolien erotus ole aina kauhean yksinkertaista. Puoluepolitiikkaa pyritään aina rajaamaan ministerin työstä erilliseksi, mutta viestinnässä se ei ole aina täysin yksioikoista.”

Koivumaa ei halua ottaa kantaa Kulmunin tapaukseen. Hän kertoo, ettei tiedä, milloin Kulmuni syksyllä tarkalleen käytti konsulttipalveluja.

”En rehellisesti sanottuna tiedä yhtään, sillä asia on edennyt ministerin kalenterin mukaan.”

Työ- ja elinkeinoministeriössä pelisäännöt ovat hänen mukaansa yhtä kaikki selvät.

”Hankintojen pitäisi liittyä ministerityöhön, kun se valtion rahoista maksetaan. Se on ehdottomasti lähtökohta.”

Valtiovarainministeriön Thomas Sundilla ei ole kattavaa tietoa siitä, kuinka usein hallituksen ministerit hyödyntävät mediakoulutuksia.

Yksittäisiä haastatteluja edeltäviä sparrauksia hankitaan kuitenkin ”erittäin harvoin”. Sundin mukaan hänen tiedossaan ei ole, että virkamiehille olisi hankittu tällaista ainakaan vuosien 2019 ja 2020 aikana.

Mediakoulutusta voidaan hänen mukaansa hankkia, jos kyse on ministeriön toiminnan kannalta merkittävästä tilanteesta, jossa on vaarana, että esiintymisen seurauksena syntyisi virheellinen käsitys jostakin ministeriön vastuulla olevasta asiasta.

Yleistä esiintymiskoulutusta on viime vuosien aikana hankittu yhdestä kolmeen kertaan vuodessa, Sund kertoo.

SUOMEN KUVALEHDEN pyytämistä laskutiedoista ilmenee, että myös keskustalainen tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen on ollut Tekirin mediavalmennuksessa.

Tilaisuuksia on ollut kuitenkin vain yksi, 3. maaliskuuta 2020. Valmennuksessa käytiin ministeriön viestinnän mukaan läpi ”televisiohaastattelun perusasiat”.

Mediavalmennuksen hinta verojen kanssa oli 2 480 euroa. Lasku meni opetus- ja kulttuuriministeriölle.

Valmennuksessa mukana ollut Kososen avustaja Eeva Kärkkäinen kertoo, että koulutuksessa käytiin läpi, miten haastattelutilanteet yleensä etenevät ja miten vastauksia tiivistetään televisiohaastatteluun sopiviksi. Samalla tehtiin harjoitushaastattelu, joka kuvattiin ja katsottiin yhdessä läpi.

Avustajan mukaan keskusteluja valmennuksen tarpeesta ja mahdollisuudesta käytiin viestintäjohtajan kanssa, ja yhdessä päätettiin pyytää tarjous Tekiriltä.

Valmennuksen tarkoituksena oli saada ”yleisiin tarpeisiin” oppeja, mutta siinä käytiin läpi oikean, tulossa olleen televisioesiintymisen aihetta, avustaja kertoo.

Hän ei tarkenna, mikä haastattelu oli kyseessä. Samana päivänä 3. maaliskuuta urheiluministeri oli joka tapauksessa Ylen A-studiossa keskustelemassa urheiluvalmennuksen ongelmista.

Opetus- ja kulttuuriministeriön viestintäjohtaja Mari-Kaisa Brander kertoo, että ministeriö hankkii ulkopuolista viestintäosaamista ”jonkin verran”. Brander aloitti tehtävässään elokuussa, ja hän on tilannut vain Kososen valmennuksen.

Branderin tiedossa ei ole, että valtionhallinnossa olisi jokin linjaus siitä, millaista konsultaatiota ministeriö ei kustanna. Hän itse katsoo, että hankintojen on oltava perusteltuja.

VIESTINTÄKONSULTTI Harri Saukkomaa sanoo, että Tekirin asiakkaana on joskus puolueita, joskus ministeriöitä. Yksittäisten asiakkaiden asioista hän ei halua kertoa.

Kulmunille on ostettu myös valmennusta, jossa opetellaan ”kaksintaistelumaisia” keskusteluja. Milloin tällaista tarvitaan virkatehtävissä?

”En voi kommentoida sitä, koska se ei kuulu kommentoitaviini asioihin. En ole oikea ihminen vastaamaan tähän”, Saukkomaa sanoo.

Saukkomaa ei itse ole keskustellut ministeriöiden kanssa siitä, onko konsultointi sisällöltään sellaista, että se voitaisiin valtion varoista maksaa. Hän myös kertoo, ettei tiedä tällaisia keskusteluja käydyn.

Onko treenattu selkeästi poliittisiin esiintymisiin?

”En lähde näihin kommentoimaan ollenkaan yhtään mitään. Periaatteesta en kommentoi ketään yksittäistä asiakasta.”

Saukkomaa ei näe Tekiriä vallankäyttäjänä, kun se kouluttaa valtiojohtoa.

”Siihen liittyy harvinaisen vähän valtaa. Valmennuksissa pyritään kehittämään viestintätaitoja, jotta ihminen pystyy kertomaan mahdollisimman hyvin niitä ajatuksia, joita hänellä on ja hän haluaa välittää.”

Ministeri Kulmuni on hankkinut useita kertoja viestien sparrausta haastatteluihin ja tiedotustilaisuuksiin. Millaista sparraus on?

”Yleisesti, tämän tapaisilla ihmisillä viestit, joita halutaan sanoa, tulevat heidän omasta päästään. Kysymys on lähinnä siitä, että valmennuksella voi sparrailla niitä sellaiseen muotoon, että ne ovat ymmärrettäviä ja toimivat selkeästi, vaikkapa televisiossa.”

Konsultin työssä kertyy sisäpiiritietoa. Saukkomaa kertoo, että yrityksessä noudatetaan tarkkoja ”palomuureja” sen suhteen, ketkä saavat tietää mitäkin.

”Meillä liikkuu täällä paljon hyvinkin vahvasti sanktioitua sisäpiiritietoa esimerkiksi pörssiyrityksistä, joka on jo ihan toisella tasolla. Olemme tottuneet tällaiseen. Olemme jatkuvasti erilaisissa sisäpiirirekistereissä ja jopa keskenämme firman sisällä meillä on hirveän korkeat muurit.”

Kulmuni on käyttänyt eritoten strategista konsultointia. Mitä se on?

”Strateginen konsultointi tuottaa lisäarvoa asiakkaan ajattelulle siitä, miten asiat voi viestiä ymmärrettävästi ja tehokkaasti; esimerkiksi strategioiden, linjausten ja suunnitelmien viestimisen sparraus, johdon konsultointi ja viestinnällisen toimintaympäristön analysointi ovat strategisen tason viestintätöitä”, Saukkomaa selittää.

Saukkomaa perusti Tekir-yrityksensä vuonna 2008. Sitä ennen hän on työskennellyt toimittajana muun muassa Suomen Kuvalehdessä sekä julkaisu- ja sisältöjohtajana Yhtyneissä Kuvalehdissä.
Voiko tällainen toiminta olla rikos valtiota kohtaan?

Otsikkoa päivitetty 5.6. tilanteen johdosta
-NILS-
Parempi pyy pivossa kuin kyy pipossa

seldon71
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: La Syys 10, 2011 10:30 am

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja seldon71 »

Ministeri voi olla virkatoimistaan syytteessä vain valtakunnanoikeudessa ja sen syytevaatimuksia tämä ei ole lähelläkään täyttää. Eli lain näkökulmasta EI OLE.

Mutta harkintakyky on pettänyt ja kyllä esiintymiskoulutus pitäisi katsoa pikemminkin hankituksi puolueen puheenjohtajan, ei ministeriyden tarpeisiin. Siksi oikea laskutusosoite olisi ollut Keskustan puoluetoimisto ja jonkunlainen "pelastusliike" olisi edes se, että puolue tarjoutuisi nämä laskut VM:lle hyvittämään.

Likeavirgin
Rico Tubbs
Viestit: 1232
Liittynyt: Su Huhti 19, 2020 8:18 pm

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja Likeavirgin »

Ihan normaalia korruptiota Suomessa, nythän on otettu jo 13,5mrd velkaa ja lisää otetaan. Olisi mukava nähdä lista mihin tarkoituksiin nämä rahat on jaeltu pääministeriä konsultoivan miehensä lisäksi.. 50 000€ kaverille jostain paskakoulutuksesta. Eikai sitä rahaa ole, kun kaikki veivaavat vuosittain satoja tuhansia omiin tarkoitusperiinsä päättävissä asemissa.

Otettu rahamäärä on muuten reilu 29 miljoonaa kertaa keskiverto persuäänestäjien kuukausi"palkka".
Muistakaa jatkossakin äänestää SDP, Vasemmistoliitto, tai Vihreät. Saamme näin paremman Suomen.

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja Schumi »

Korruption paljastamisessa suurin ongelma on just tämä, että se tehdään sinänsä laillisesti ja hienostuneesti.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

NoRemorse
Armas Tammelin
Viestit: 77
Liittynyt: Ma Heinä 22, 2019 11:45 pm

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja NoRemorse »

Eikö se ole aika normaalia, että työnantaja maksaa työhön liittyvät koulutukset? Meillä ainakin maksaa. Tässä nyt vaan on paljon isommista summista kyse, mutta niin on Kulmunilla paljon vaativampi hommakin.

Ja ei, en ole Keskustan äänestäjä.

seldon71
Jack Taylor
Viestit: 18
Liittynyt: La Syys 10, 2011 10:30 am

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja seldon71 »

NoRemorse kirjoitti:
Ti Kesä 02, 2020 10:51 pm
Eikö se ole aika normaalia, että työnantaja maksaa työhön liittyvät koulutukset? Meillä ainakin maksaa. Tässä nyt vaan on paljon isommista summista kyse, mutta niin on Kulmunilla paljon vaativampi hommakin.

Ja ei, en ole Keskustan äänestäjä.
Ministeriys ei ole työsuhde, ministerillä ei ole työnantajaa eikä työsopimusta - ei ainakaan ministeriönsä kanssa. Eli tuo täsmäisi kyllä jos esiintymiskoulutusta olisi annettu VM:n korkeimmille virkamiehille kansliapäälliköstä alkaen, mutta ei ministerin osalta.

P.S. Tietenkään myöskään kyseisillä virkamiehillä ei ole työsopimusta, vaan virkasuhde. Julkishallinnon virkojen osaltahan sekä terminologia että oikeusasema on erilainen kuin työsuhteissa. Mutta ministeriys ei ole edes virkasuhde, eikä ministeri ministeriönsä työntekijä.

Miki77
Lauri Hanhivaara
Viestit: 125
Liittynyt: Ti Touko 05, 2020 8:32 pm

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja Miki77 »

Mitenkään laskutusosoitteen oikeellisuuteen kantaa ottamatta oli aihettakin ottaa. Rinne- kohun aikoihin kuulosti lähinnä opetettuja lauseita monotonisesti toistavalta papukaijalta.

Avatar
John Kimble
Axel Foley
Viestit: 2104
Liittynyt: La Helmi 03, 2018 5:19 pm

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja John Kimble »

Kulmunin (kesk.) esiintyminen eduskunnan kyselytunneilla on ollut viime aikoina todella aggressiivista oppositiota kohtaan (jokainen voi katsoa itse Ylen Areenasta) ja pomottelevaa ja muita vähättelevää.

Tätä samaa on havaittavissa Tytti Tuppuraisessa (sdp) ja myös pääministeri Marinissa (sdp).
"Journalistiliitto vaatii, että ihmisiä kohdellaan lain edessä tasapuolisesti."
Sinikka kirjoitti:
Ke Loka 14, 2020 12:25 am
Olisi seisonut olla maallaan, mitäs tuli toiseen osavaltioon.

Avatar
acp
Neuvoja-Jack
Viestit: 529
Liittynyt: Ma Syys 02, 2019 9:48 pm

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja acp »

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kat ... #gs.79ky1c

Videon lopussa kiertelee kysymystä.

Schumi
Andy Sipowich NYPD
Viestit: 1307
Liittynyt: Su Tammi 26, 2014 4:21 am

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja Schumi »

NoRemorse kirjoitti:
Ti Kesä 02, 2020 10:51 pm
Eikö se ole aika normaalia, että työnantaja maksaa työhön liittyvät koulutukset? Meillä ainakin maksaa. Tässä nyt vaan on paljon isommista summista kyse, mutta niin on Kulmunilla paljon vaativampi hommakin.

Ja ei, en ole Keskustan äänestäjä.
Eli minä veronmaksajana olen Kulmunin työnantaja, jos työnantaja kuittaa laskun, eli tässä tapauksessa verorahoilla. Oikeestaan poliitikot voivat huseerata mitä lystäävät. Esimerkiksi jos 4 vuoden välein vaihtuisi aina kaikki 200 edustajaa, missä vaiheessa kenenkään noiden tarvis ajatella mitään mitä tekee? Yleensä sanotaan, että poliitikot joutuvat vastaamaan viimeistään sitten seuraavissa vaaleissa, mutta esimerkiksi miten joku Anne Berner vaikka kun käy kääntymässä yhden vaalikauden, niin joutuisi mitenkään vastaamaan mistään päätöksestä? Muutenkin tämä niin kutsuttu demokratia on iso harha, puolueet ajavat omaa asiaansa, puoluehallitukset käyttävät isointa valtaa ja puoluekuri. Sillä ei ole mitään merkitystä juurikaan ketä sielä on edustajana. Monilla on joku outo harhaluulo, että elämme demokratiassa.
Tiedemiehillä on aina silmälasit ja huumekauppias panee aina kun se ratsataan

H.Moilanen
Christopher Lorenzo
Viestit: 1698
Liittynyt: Ti Marras 12, 2019 2:30 pm
Paikkakunta: Vammala

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja H.Moilanen »

John Kimble kirjoitti:
Ti Kesä 02, 2020 11:17 pm
Kulmunin (kesk.) esiintyminen eduskunnan kyselytunneilla on ollut viime aikoina todella aggressiivista oppositiota kohtaan (jokainen voi katsoa itse Ylen Areenasta) ja pomottelevaa ja muita vähättelevää.

Tätä samaa on havaittavissa Tytti Tuppuraisessa (sdp) ja myös pääministeri Marinissa (sdp).
Tismalleen!
Mikäköhän mahtaa olla se yhdistävä tekijä näiden kolmen naisen takana? 🤔 😉
Säätiön hallituksessa istunut Rolf Wahlsberg on tehnyt säätiön kanssa 100 vuoden vuokrasopimuksen lastenkodin omistamasta saaresta Inkoosta. Vuosivuokraksi sovittiin yksi markka. (MOT-ohjelma 11.2.2013)

ilmarinen
Nikke Knakkertton
Viestit: 153
Liittynyt: Ti Huhti 16, 2013 8:35 pm

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja ilmarinen »

Tämä on rikosfoorumi.

Rikosta ei ole tapahtunut tässä tapauksessa.

Ketjun voi ihan hyvin poistaa aiheettomana.

Olinko eka
Nikke Knakkertton
Viestit: 156
Liittynyt: Su Loka 04, 2015 4:24 am

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja Olinko eka »

ilmarinen kirjoitti:
Ke Kesä 03, 2020 2:20 am
Tämä on rikosfoorumi.

Rikosta ei ole tapahtunut tässä tapauksessa.

Ketjun voi ihan hyvin poistaa aiheettomana.
Käsittääkseni tämä on keskustelufoorumi.
Mahdollista rikosta ei ole tällä hetkellä todettu. Tuore uutinen. Joten et voi päättää asiasta.
Ketjuhan on mitä mainioin ja muistuttaa meitä äänestäjiä tulevaisuudessa.

kusiainen
Remington Steele
Viestit: 211
Liittynyt: Ke Syys 27, 2017 6:58 pm

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja kusiainen »

700 euroa tunti.

Olen väärällä alalla.

jasso
Nikke Knakkertton
Viestit: 159
Liittynyt: Ke Huhti 29, 2020 7:29 am

Re: Kulmuni sparraa esiintymistään veronmaksajien piikkiin

Viesti Kirjoittaja jasso »

ilmarinen kirjoitti:
Ke Kesä 03, 2020 2:20 am
Tämä on rikosfoorumi.
Rikosta ei ole tapahtunut tässä tapauksessa.
Ketjun voi ihan hyvin poistaa aiheettomana.
Olisi kyllä minfossa hiljaista jos täällä vaan keskusteltaisiin asioista, joissa on tapahtunut rikos.

Mutta jotain hyvääkin tähän päivään, "Sanna Marin avoimena Me Naisissa: ”Toivoisin perheenlisäystä, pikkusisarusta Emmalle”" https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/ ... 49fd9b1aba

En odottanut edes oman lapseni syntymää näin paljon kuin tätä. Toivottavasti osuu ja uppoaa heti onnistuneesti. Päästäisiin tuosta ainakin äitiysloman ajaksi.

Vastaa Viestiin